Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
viszont amikor te is tobbes szamban beszelsz ellenzekiekrol (belertve akar engem is anelkul h tudnad, hogy egyetertek-e ezzel az altalanositassal) akkor epp nem ugyanazt koveted el, amit baggion szamon kersz?Ezen nincs mit érvelni, mert idedobtál kontextus nélkül - amivel lehetne vitatkozni - egy fogalmat aztán fogod magad és megjegyzed, hogy 3 millió ember - akik nem ellenzékiek - így gondolkodik és pont. Tehát az ellenzékiek nem így gondolkodnak. Klasszik szekértábor logika, az ellenzék büszke rád.Nem sikerült semmit megérteni belőle látom, de ahogy írtam korábban, azt legalább most is alátámasztottad: ha más érv nem maradt, a cinizmus mindig rendelkezésre áll, gyönyörűA nem ellenzékiek agyába ez a gondolkodásmód lett a végletekig beleégetve, az egyszeri ember semmihez nem is tud már máshogy viszonyulniÓriási szerencse, hogy ti, ellenzékiek, itt vagytok és nekünk, sötétben tartott, tárgyával etetett gombáknak fényt és irányt mutattok. Hála és köszönet érte, igyekszünk felnőni a feladathoz április 3-án 😉
en.m.wikipedia.org/wiki/Whataboutism
+
en.m.wikipedia.org/wiki/And_you_are_lynching_Negroes
Ez is a kommunista örökségünkből maradt itt és nem is megy már sehova
r.baggio
MC12
r.baggio
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Ha bourbon akkor igen, mindenképp. Most épp a rozsos verziót, ajánlom jószívvel 😊Te nem Woodford Reserve whisky-t iszol ?! 😀 Pont múltkor kóstoltam meg az ajánlás miatt.A nem ellenzékiek agyába ez a gondolkodásmód lett a végletekig beleégetve, az egyszeri ember semmihez nem is tud már máshogy viszonyulniÓriási szerencse, hogy ti, ellenzékiek, itt vagytok és nekünk, sötétben tartott, tárgyával etetett gombáknak fényt és irányt mutattok. Hála és köszönet érte, igyekszünk felnőni a feladathoz április 3-án 😉
+
r.baggio
MC12
Azért remélem itt a fórumon nem lesz olyan erős a kampány mint az életben.
bobi0092
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
A videóban a 11 perc körül hivatkozott Átlátszó kutatás messze a legfontosabb kutatás a magyar közösségi média történetben. Egyrészt rávilágít egy teljesen új módszerre, ami csak azért működik, mert a közpénz feneketlen és nagyon könnyen lopható a NER számára, másrészt hálózati rendszert is tök jól bemutatja.lusta dog vagyok, de van link is ehhez, nyilvanos?
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Ezen nincs mit érvelni, mert idedobtál kontextus nélkül - amivel lehetne vitatkozni - egy fogalmat aztán fogod magad és megjegyzed, hogy 3 millió ember - akik nem ellenzékiek - így gondolkodik és pont. Tehát az ellenzékiek nem így gondolkodnak. Klasszik szekértábor logika, az ellenzék büszke rád.Nem sikerült semmit megérteni belőle látom, de ahogy írtam korábban, azt legalább most is alátámasztottad: ha más érv nem maradt, a cinizmus mindig rendelkezésre áll, gyönyörűA nem ellenzékiek agyába ez a gondolkodásmód lett a végletekig beleégetve, az egyszeri ember semmihez nem is tud már máshogy viszonyulniÓriási szerencse, hogy ti, ellenzékiek, itt vagytok és nekünk, sötétben tartott, tárgyával etetett gombáknak fényt és irányt mutattok. Hála és köszönet érte, igyekszünk felnőni a feladathoz április 3-án 😉
+
r.baggio
MC12
r.baggio
több mint 4 éve
Egy szóval sem mondtam hogy nem zavar (nyugodtan olvass vissza), csak megjegyeztem hogy erre lehetett számítani 2018 után.no offense, de hiaba olvastam vissza, nem latom azt, hogy teged zavar, sot eppen validaltad ket okkal is a penzkoltest. annyi irtal, hogy 2018 utan szamitani lehetett meg hat mit kernek szamon mert
davemayer
ha vmirol lemaradtam kerlek javits ki.
több mint 4 éve
Nem sikerült semmit megérteni belőle látom, de ahogy írtam korábban, azt legalább most is alátámasztottad: ha más érv nem maradt, a cinizmus mindig rendelkezésre áll, gyönyörűA nem ellenzékiek agyába ez a gondolkodásmód lett a végletekig beleégetve, az egyszeri ember semmihez nem is tud már máshogy viszonyulniÓriási szerencse, hogy ti, ellenzékiek, itt vagytok és nekünk, sötétben tartott, tárgyával etetett gombáknak fényt és irányt mutattok. Hála és köszönet érte, igyekszünk felnőni a feladathoz április 3-án 😉
+
r.baggio
MC12

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Te nem Woodford Reserve whisky-t iszol ?! 😀 Pont múltkor kóstoltam meg az ajánlás miatt.A nem ellenzékiek agyába ez a gondolkodásmód lett a végletekig beleégetve, az egyszeri ember semmihez nem is tud már máshogy viszonyulniÓriási szerencse, hogy ti, ellenzékiek, itt vagytok és nekünk, sötétben tartott, tárgyával etetett gombáknak fényt és irányt mutattok. Hála és köszönet érte, igyekszünk felnőni a feladathoz április 3-án 😉
+
r.baggio
MC12
Azért remélem itt a fórumon nem lesz olyan erős a kampány mint az életben.
több mint 4 éve
A nem ellenzékiek agyába ez a gondolkodásmód lett a végletekig beleégetve, az egyszeri ember semmihez nem is tud már máshogy viszonyulniÓriási szerencse, hogy ti, ellenzékiek, itt vagytok és nekünk, sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak fényt és irányt mutattok. Hála és köszönet érte, igyekszünk felnőni a feladathoz április 3-án 😉
+
r.baggio
Szerkesztette: MC12
több mint 4 éve
A nem ellenzékiek agyába ez a gondolkodásmód lett a végletekig beleégetve, az egyszeri ember semmihez nem is tud már máshogy viszonyulnien.m.wikipedia.org/wiki/Whataboutism
+
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Egy szóval sem mondtam hogy nem zavar (nyugodtan olvass vissza), csak megjegyeztem hogy erre lehetett számítani 2018 után. És ugye az összeg amit elégettek idáig arról meg beugrott Karácsony kampánya, ennyi.Én meg elmagyaráztam, hogy relativizálsz és próbálod bagatellizálni a jelentőségét a Megafon pénzégetésének.Az jut eszedbe ami akar, amit én írtam az az volt hogy számomra meg az érdekes hogy meglepő hogy közpénzt használnak kormánypropagandára, illetve hogy megjelentek az internetes médiumokon is. 2018 után erre bőven lehetett számítani.Töredékét. Íme: telex.hu/belfold/2022/02/06/lajkbajnoksag-63Értem, de számomra meg az az érdekes hogy Karácsony honnan szerzett csak úgy 500 milliót egy olyan kampányra, amit belallottan leszart. Érted, ha ennyi van ott egy olyan kampányra ami kvázi nem számít akkor mennyi forrás van arra ami igen? Illetve a videó csúnyán egyoldalúra sikerült, nem foglalkozik azzal hogy a baloldal mennyit szán ugyanezekre a dolgokra.A videóban a 11 perc körül hivatkozott Átlátszó kutatás messze a legfontosabb kutatás a magyar közösségi média történetben. Egyrészt rávilágít egy teljesen új módszerre, ami csak azért működik, mert a közpénz feneketlen és nagyon könnyen lopható a NER számára, másrészt hálózati rendszert is tök jól bemutatja.www.youtube.com/watch?v=p1CgM_rviFIAzon kívül hogy reklámot csinál a jobboldali médiumoknak nem értem miert volt fontos hogy ez a videó elkészüljön. 2018ban a kormány rájött hogy a netes felületeken komolyan erősítenie kell, erre számítani lehetett. Karácsony kampánya után meg itt pénzzekkel meg azok eredetével dobálózni, hát... seperjenek kicsit a saját házuk táján is.
empty taxi
davemayer
Azonban kurva hosszú, nem 16 perc elolvasni. Én gyorsan olvasok, munkaköri kötelességem elemzéseket még gyorsabban olvasni, de 3 alkalomra bontva került 3,5 órába. És engem ez érdekel.
Na ez a videó értelme.
Karácsony kampányát számon kérni az olyan, mint amikor a szülő az egyszer káromkodó gyerekét "ha mégegyszer csúnyán beszélsz szájba baszlak a kurva anyád" rigmussal növelné jó modorra. És ott nem a feneketlen közpénz csupor lecsöppenő mézpacáit nyalogatja haszontalan kis gyerekek hada...
Gyurma Pappa
davemayer
A Megafon & Co önmaga költött annyit egy héten, mint MZP egy hónapban.
Korábban is kifejtettem már: a relativizálás egy kognitív disszonancia elleni védekezés. Valamiért ez jutott most eszembe rólad:
Gyurma Pappa
davemayer
Fun fact: lakosság arányosan a Megafon (és nem számoltam a Fideszt és a kormányt) többet költött EDDIG, mint Trump vagy Biden a Facebookon. És még hol a vége.
Őszintén nem értem, hogy ez miért nem zavar.
Gyurma Pappa
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Én meg elmagyaráztam, hogy relativizálsz és próbálod bagatellizálni a jelentőségét a Megafon pénzégetésének.Az jut eszedbe ami akar, amit én írtam az az volt hogy számomra meg az érdekes hogy meglepő hogy közpénzt használnak kormánypropagandára, illetve hogy megjelentek az internetes médiumokon is. 2018 után erre bőven lehetett számítani.Töredékét. Íme: telex.hu/belfold/2022/02/06/lajkbajnoksag-63Értem, de számomra meg az az érdekes hogy Karácsony honnan szerzett csak úgy 500 milliót egy olyan kampányra, amit belallottan leszart. Érted, ha ennyi van ott egy olyan kampányra ami kvázi nem számít akkor mennyi forrás van arra ami igen? Illetve a videó csúnyán egyoldalúra sikerült, nem foglalkozik azzal hogy a baloldal mennyit szán ugyanezekre a dolgokra.A videóban a 11 perc körül hivatkozott Átlátszó kutatás messze a legfontosabb kutatás a magyar közösségi média történetben. Egyrészt rávilágít egy teljesen új módszerre, ami csak azért működik, mert a közpénz feneketlen és nagyon könnyen lopható a NER számára, másrészt hálózati rendszert is tök jól bemutatja.www.youtube.com/watch?v=p1CgM_rviFIAzon kívül hogy reklámot csinál a jobboldali médiumoknak nem értem miert volt fontos hogy ez a videó elkészüljön. 2018ban a kormány rájött hogy a netes felületeken komolyan erősítenie kell, erre számítani lehetett. Karácsony kampánya után meg itt pénzzekkel meg azok eredetével dobálózni, hát... seperjenek kicsit a saját házuk táján is.
empty taxi
davemayer
Azonban kurva hosszú, nem 16 perc elolvasni. Én gyorsan olvasok, munkaköri kötelességem elemzéseket még gyorsabban olvasni, de 3 alkalomra bontva került 3,5 órába. És engem ez érdekel.
Na ez a videó értelme.
Karácsony kampányát számon kérni az olyan, mint amikor a szülő az egyszer káromkodó gyerekét "ha mégegyszer csúnyán beszélsz szájba baszlak a kurva anyád" rigmussal növelné jó modorra. És ott nem a feneketlen közpénz csupor lecsöppenő mézpacáit nyalogatja haszontalan kis gyerekek hada...
Gyurma Pappa
davemayer
Korábban is kifejtettem már: a relativizálás egy kognitív disszonancia elleni védekezés. Valamiért ez jutott most eszembe rólad:
Gyurma Pappa
davemayer
Fun fact: lakosság arányosan a Megafon (és nem számoltam a Fideszt és a kormányt) többet költött EDDIG, mint Trump vagy Biden a Facebookon. És még hol a vége.
Őszintén nem értem, hogy ez miért nem zavar.

több mint 4 éve
Az jut eszedbe ami akar, amit én írtam az az volt hogy számomra meg az érdekes hogy meglepő hogy közpénzt használnak kormánypropagandára, illetve hogy megjelentek az internetes médiumokon is. 2018 után erre bőven lehetett számítani.Töredékét. Íme: telex.hu/belfold/2022/02/06/lajkbajnoksag-63Értem, de számomra meg az az érdekes hogy Karácsony honnan szerzett csak úgy 500 milliót egy olyan kampányra, amit belallottan leszart. Érted, ha ennyi van ott egy olyan kampányra ami kvázi nem számít akkor mennyi forrás van arra ami igen? Illetve a videó csúnyán egyoldalúra sikerült, nem foglalkozik azzal hogy a baloldal mennyit szán ugyanezekre a dolgokra.A videóban a 11 perc körül hivatkozott Átlátszó kutatás messze a legfontosabb kutatás a magyar közösségi média történetben. Egyrészt rávilágít egy teljesen új módszerre, ami csak azért működik, mert a közpénz feneketlen és nagyon könnyen lopható a NER számára, másrészt hálózati rendszert is tök jól bemutatja.www.youtube.com/watch?v=p1CgM_rviFIAzon kívül hogy reklámot csinál a jobboldali médiumoknak nem értem miert volt fontos hogy ez a videó elkészüljön. 2018ban a kormány rájött hogy a netes felületeken komolyan erősítenie kell, erre számítani lehetett. Karácsony kampánya után meg itt pénzzekkel meg azok eredetével dobálózni, hát... seperjenek kicsit a saját házuk táján is.
empty taxi
davemayer
Na ez a videó értelme.
Gyurma Pappa
davemayer
Gyurma Pappa
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Töredékét. Íme: telex.hu/belfold/2022/02/06/lajkbajnoksag-63Értem, de számomra meg az az érdekes hogy Karácsony honnan szerzett csak úgy 500 milliót egy olyan kampányra, amit belallottan leszart. Érted, ha ennyi van ott egy olyan kampányra ami kvázi nem számít akkor mennyi forrás van arra ami igen? Illetve a videó csúnyán egyoldalúra sikerült, nem foglalkozik azzal hogy a baloldal mennyit szán ugyanezekre a dolgokra.A videóban a 11 perc körül hivatkozott Átlátszó kutatás messze a legfontosabb kutatás a magyar közösségi média történetben. Egyrészt rávilágít egy teljesen új módszerre, ami csak azért működik, mert a közpénz feneketlen és nagyon könnyen lopható a NER számára, másrészt hálózati rendszert is tök jól bemutatja.www.youtube.com/watch?v=p1CgM_rviFIAzon kívül hogy reklámot csinál a jobboldali médiumoknak nem értem miert volt fontos hogy ez a videó elkészüljön. 2018ban a kormány rájött hogy a netes felületeken komolyan erősítenie kell, erre számítani lehetett. Karácsony kampánya után meg itt pénzzekkel meg azok eredetével dobálózni, hát... seperjenek kicsit a saját házuk táján is.
empty taxi
davemayer
Na ez a videó értelme.
Gyurma Pappa
davemayer
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 4 éve
Értem, de számomra meg az az érdekes hogy Karácsony honnan szerzett csak úgy 500 milliót egy olyan kampányra, amit belallottan leszart. Érted, ha ennyi van ott egy olyan kampányra ami kvázi nem számít akkor mennyi forrás van arra ami igen? Illetve a videó csúnyán egyoldalúra sikerült, nem foglalkozik azzal hogy a baloldal mennyit szán ugyanezekre a dolgokra.A videóban a 11 perc körül hivatkozott Átlátszó kutatás messze a legfontosabb kutatás a magyar közösségi média történetben. Egyrészt rávilágít egy teljesen új módszerre, ami csak azért működik, mert a közpénz feneketlen és nagyon könnyen lopható a NER számára, másrészt hálózati rendszert is tök jól bemutatja.www.youtube.com/watch?v=p1CgM_rviFIAzon kívül hogy reklámot csinál a jobboldali médiumoknak nem értem miert volt fontos hogy ez a videó elkészüljön. 2018ban a kormány rájött hogy a netes felületeken komolyan erősítenie kell, erre számítani lehetett. Karácsony kampánya után meg itt pénzzekkel meg azok eredetével dobálózni, hát... seperjenek kicsit a saját házuk táján is.
empty taxi
davemayer
Na ez a videó értelme.
Gyurma Pappa
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
A videóban a 11 perc körül hivatkozott Átlátszó kutatás messze a legfontosabb kutatás a magyar közösségi média történetben. Egyrészt rávilágít egy teljesen új módszerre, ami csak azért működik, mert a közpénz feneketlen és nagyon könnyen lopható a NER számára, másrészt hálózati rendszert is tök jól bemutatja.www.youtube.com/watch?v=p1CgM_rviFIAzon kívül hogy reklámot csinál a jobboldali médiumoknak nem értem miert volt fontos hogy ez a videó elkészüljön. 2018ban a kormány rájött hogy a netes felületeken komolyan erősítenie kell, erre számítani lehetett. Karácsony kampánya után meg itt pénzzekkel meg azok eredetével dobálózni, hát... seperjenek kicsit a saját házuk táján is.
empty taxi
davemayer
Na ez a videó értelme.

több mint 4 éve
Oké, valóban felvet kérdéseket, milyen céllal dobálnak össze százmilliókat baloldali pénzemberek Karácsony mögé, de legalább nem adóforintok vándorolnak a pártpropagandába. Nagyából az utolsó Gyurcsány kormány kezdte majd a Fidesz ment át pofátlanba ezzel a közpénzből finanszírozott pártpropagandával. 16 év pont elég arra, hogy felnőtt egy generáció akinek ez normális. Én ha látok egy ilyen állampárti propaganda plakátot, valami szánalmas disztópiában érzem magam, míg egy most 25 éves vagy az alatti ember abba nőtt bele, hogy ez normális. Tudom, hogy aki szerelmes a Fideszbe az ennek örül, ahogy ezeknek a szerencsétlen majmoknak is Facebookon, de látni kéne ezek a húzások, hogyan rombolják tovább a társadalmat. Én is azon a véleményen vagyok soha nem szabadna ilyen sokáig uralkodnia senkinek, mert normává válik egy csomó olyan dolog, ami amúgy a rendszer vadhajtása.www.youtube.com/watch?v=p1CgM_rviFIAzon kívül hogy reklámot csinál a jobboldali médiumoknak nem értem miert volt fontos hogy ez a videó elkészüljön. 2018ban a kormány rájött hogy a netes felületeken komolyan erősítenie kell, erre számítani lehetett. Karácsony kampánya után meg itt pénzzekkel meg azok eredetével dobálózni, hát... seperjenek kicsit a saját házuk táján is.
empty taxi
davemayer
több mint 4 éve
www.youtube.com/watch?v=p1CgM_rviFIAzon kívül hogy reklámot csinál a jobboldali médiumoknak nem értem miert volt fontos hogy ez a videó elkészüljön. 2018ban a kormány rájött hogy a netes felületeken komolyan erősítenie kell, erre számítani lehetett. Karácsony kampánya után meg itt pénzzekkel meg azok eredetével dobálózni, hát... seperjenek kicsit a saját házuk táján is.
empty taxi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Én is, csak másra mondjuk. A politika is az élet része, és ahogy ha meleg vagy, előfordulhat, hogy pofánb*sznak egy szórakozóhelyen ha fiú kezét fogod, úgy a politikai is pofán baszhat. Lásd a benzinkutasokat, vagy az egészségügyi dolgozókat akiket ide-oda rángattak és nővérszállásnak címkézett tömegszállásokba dugták közben.Ha Chopint szeretnél hallgatni, azt ne a valóságshow celebjeitől várd, hanem szerezd be magadnak. (Értsd: ha liberális / konzervatív / nemzeti / vidékies / városias életre vágysz, akkor rendezd be a saját életedet úgy, és ne attól várd, hogy leúsztatják a koronát a Dunán, vagy végigvonul a Pride Budapest utcáin.)Ezt én mondom évek óta.
peterk2005
Hogy szarni kell a politikára és nem szabad hagyni, hogy kihasson az ember valódi életére.
Sobri Jóska
Szóval én nem buzdítok ezzel senkit arra, hogy ha pofánvágják a buliban mert meleg, vagy megszopatja a NAV, az ne álljon ki az érdekeiért. Sőt, arra buzdítok mindenkit, hogy _ezekért_ álljon ki, mert ezek számítanak. A koronaúsztatás a Dunán vagy a Pride és a többi hasonló "ideológiailag jólesik" féle feelgood sztorik simán megélhetők a privát életben úgy, hogy senki nem tud pofán vágni miatta (sőt jobban, mint "politikailag").
(Ezek egyébként szerintem nem is igazán feelgood sztorik. Inkább agresszív kismalac történetek. Szeretem Chopint, úgyhogy hallgasson mindenki Chopint vazze. Ebben nem a szeretem a lényeg, mert akkor simán otthon berakná magának aztán kész. Hanem az agresszív kismalackodás, hogy én mondom meg vazze, hogy mi megy a megafonban. Komplett pótcselekvés, mégis milliók döntenek ez alapján. Ettől kiszavazóshow az egész. 😊 )

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Ha Chopint szeretnél hallgatni, azt ne a valóságshow celebjeitől várd, hanem szerezd be magadnak. (Értsd: ha liberális / konzervatív / nemzeti / vidékies / városias életre vágysz, akkor rendezd be a saját életedet úgy, és ne attól várd, hogy leúsztatják a koronát a Dunán, vagy végigvonul a Pride Budapest utcáin.)Ezt én mondom évek óta.
peterk2005
Hogy szarni kell a politikára és nem szabad hagyni, hogy kihasson az ember valódi életére.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
félelmetes, mennyire destruktívak tudtotok lenni.....fáj?nemúgy volt hogy te nem írsz többetr?a humorérzék örök 😀Üdv az internetenGonoszak vagytokHannijabazmegtudok írni a nevedben
eaglesmcnabb
eaglesmcnabb
csebi
Gyurma Pappa
Fungus
Negritis
ám legyen.....
Fungus
több mint 4 éve
nemúgy volt hogy te nem írsz többetr?a humorérzék örök 😀Üdv az internetenGonoszak vagytokHannijabazmegtudok írni a nevedben
eaglesmcnabb
eaglesmcnabb
csebi
Gyurma Pappa
Fungus
azt csak válaszolta, de nem írta...
Negritis
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
fáj?nemúgy volt hogy te nem írsz többetr?a humorérzék örök 😀Üdv az internetenGonoszak vagytokHannijabazmegtudok írni a nevedben
eaglesmcnabb
eaglesmcnabb
csebi
Gyurma Pappa
Fungus
Negritis
ám legyen.....
több mint 4 éve
nemúgy volt hogy te nem írsz többetr?a humorérzék örök 😀Üdv az internetenGonoszak vagytokHannijabazmegtudok írni a nevedben
eaglesmcnabb
eaglesmcnabb
csebi
Gyurma Pappa
Fungus
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
a humorérzék örök 😀Üdv az internetenGonoszak vagytokHannijabazmegtudok írni a nevedben
eaglesmcnabb
eaglesmcnabb
csebi
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Üdv az internetenGonoszak vagytokHannijabazmegtudok írni a nevedben
eaglesmcnabb
eaglesmcnabb
csebi