Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ti, nekik, szekértábor, és akkor arról megy a polemizálás, hogy ki is gondolkodik meg általánosít végletesen
r.baggio
Hogy fogalmazzak? Ti, baloldali kedves szavazók? Vagy ti, baloldali gondolkodásúak? Leírni azt hogy ti sokkal egyszerűbb és mindenki tudja mire értem. De persze köss bele nyugodtan, ebben jó vagy. O1g!
davemayer
Ez sem tökéletes megfogalmazás. Én például jobbos vagyok, annak is a széle (tudom,mára már nincs jobb es baloldal, idehaza plane nem) és mégis rühellem a fideszt és leszavazok MZP-re.
Ilyenkor mivan? Mert sokaktól hallom (nem rád gondolok elsősorban, hanem úgy általánosan) hogy a balosok, a liberálisok, a libsik stb. akik leszavaznak MZP-re...
Akinek elege van az intézményesített lopásból az csak baloldali lehet? Ugyanmár.
eaglesmcnabb
Nem, nem csak baloldali lehet de ha leszavazol MZP-re akkor azt támogatod. Ennyi, lehet Orbán ellen szavazni csak ne ámítsd magad azzal hogy ezzel nem a mostani baloldalt, "azokat" támogatod.
Nekem fontos lenne hogy kire szavazok, nem csak elsősorban az hogy ki ellen.
davemayer
Maradjunk ezen a vonalon. Aki a Fideszre szavaz helyesli a gyűlöletkeltő magatartást, homofób és támogatja az intézményesített lopást. Lehet az ellen szavazni hogy egy alkalmatlan szivárvány koalíció kerüljön hatalomra de ne ámitsd magad hogy ezzel nem a fent emlitettekkel is azonosulsz teljesen.
samu09
Nem szeretnék személyeskedni, de mikor volt gyűlöletkeltő magatartás akár a Fidesz, mint párt. akár, mint kormánypárt, akár itt bármely jobboldali szimpatizáns hozzászóló részéről?
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Sztem a legegyszerűbb úgy fogalmazni, ahogy a jelenlegi ellenzék miniszterelnök-jelöltje tette. A kommunizmus és a fasizmus képviselője. És kész. Pont. Lehetne tovább lépni, csak egyelőre nem lehet.
Ti, nekik, szekértábor, és akkor arról megy a polemizálás, hogy ki is gondolkodik meg általánosít végletesen
r.baggio
Hogy fogalmazzak? Ti, baloldali kedves szavazók? Vagy ti, baloldali gondolkodásúak? Leírni azt hogy ti sokkal egyszerűbb és mindenki tudja mire értem. De persze köss bele nyugodtan, ebben jó vagy. O1g!
davemayer
Ez sem tökéletes megfogalmazás. Én például jobbos vagyok, annak is a széle (tudom,mára már nincs jobb es baloldal, idehaza plane nem) és mégis rühellem a fideszt és leszavazok MZP-re.
Ilyenkor mivan? Mert sokaktól hallom (nem rád gondolok elsősorban, hanem úgy általánosan) hogy a balosok, a liberálisok, a libsik stb. akik leszavaznak MZP-re...
Akinek elege van az intézményesített lopásból az csak baloldali lehet? Ugyanmár.
eaglesmcnabb
Nem, nem csak baloldali lehet de ha leszavazol MZP-re akkor azt támogatod. Ennyi, lehet Orbán ellen szavazni csak ne ámítsd magad azzal hogy ezzel nem a mostani baloldalt, "azokat" támogatod.
davemayer
Hasonló cipőben járok mint eaglesmcnabb. Én örömmel húznám az x-et a 1998-as, de talán még 2010-os Fideszre is, de ezt ami most megy már tarthatatlan. Tejhatalmuk volt 12 évig, ahelyett hogy előre léptünk volna bármilyen irányba. Mi lettünk Németország összeszerelő üzeme, egy olyan égető kérdést sem oldottak meg amire szükség lett volna (nyugdíj, egészségügy, oktatás, közösségi közlekedés), mellé amit lehet azt elloptak.
Ha valaki "jobboldaliként" egy ilyen koalícióra szavaz, az a csak annyit jelent hogy elege van ebből a szarból ami itt van.
Ez a legnagyobb hibája a Fidesznek, nekik lett volna lehetőségük változtatni!
Nomac
Az összeszerelőüzemnél kicsit komplikáltabb a képlet, sztem...

Amúgy meg a legegyszerűbb úgy fogalmazni, ahogy a jelenlegi ellenzék miniszterelnök-jelöltje tette. A kommunizmus és a fasizmus képviselője. És kész. Pont. Lehetne tovább lépni, csak egyelőre nem lehet.

Tejhatalmuk volt 12 évig A Tejhatalom az milyen?
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 558 — I like the Texans, I like who we are
r.baggio
davemayer
eaglesmcnabb
davemayer
Maradjunk ezen a vonalon. Aki a Fideszre szavaz helyesli a gyűlöletkeltő magatartást, homofób és támogatja az intézményesített lopást. Lehet az ellen szavazni hogy egy alkalmatlan szivárvány koalíció kerüljön hatalomra de ne ámitsd magad hogy ezzel nem a fent emlitettekkel is azonosulsz teljesen.
több mint 4 éve
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 577 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
r.baggio
davemayer
Ez sem tökéletes megfogalmazás. Én például jobbos vagyok, annak is a széle
eaglesmcnabb
és még így is az MTK-nak szurkol!!

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 4 éve
Nomac New England Patriots 4 278 — balazs.t85@gmail.com
r.baggio
davemayer
eaglesmcnabb
davemayer
Hasonló cipőben járok mint eaglesmcnabb. Én örömmel húznám az x-et a 1998-as, de talán még 2010-os Fideszre is, de ezt ami most megy már tarthatatlan. Tejhatalmuk volt 12 évig, ahelyett hogy előre léptünk volna bármilyen irányba. Mi lettünk Németország összeszerelő üzeme, egy olyan égető kérdést sem oldottak meg amire szükség lett volna (nyugdíj, egészségügy, oktatás, közösségi közlekedés), mellé amit lehet azt elloptak.
Ha valaki "jobboldaliként" egy ilyen koalícióra szavaz, az a csak annyit jelent hogy elege van ebből a szarból ami itt van.
Ez a legnagyobb hibája a Fidesznek, nekik lett volna lehetőségük változtatni!
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 605 — zászló zászló szív
Nincs már meg az a jobb/bal oldal konfigurátor valami aktuális változatban?

Mostmár érdekel, hogy hova tilitoliztam el a legutóbbi választás óta.
Hanni
 www.politicalcompass.org/

több mint 4 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 652 — Poloska confirmed
Nincs már meg az a jobb/bal oldal konfigurátor valami aktuális változatban?

Mostmár érdekel, hogy hova tilitoliztam el a legutóbbi választás óta.
több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 494 — "Grammar maci"
r.baggio
davemayer
Most rólam, meg Lecsóról beszélsz? És a többiekkel akik ellenzéki szavazók mi lesz?

Gyakorlatilag az itteni ellenzéki hozzászólók 90%-a max liberális. De a Jobbik meg a LMP, meg a neokon MSZP és a jobbos-vallásos MZP szimpatizánsaival mi lesz? Túl sok DK rajongót nem láttam, a Párbeszéd mindkét szavazója sem hiszem, hogy fórumtag (jó, egyébként ha választani kéne, én se nagyon tudnám hova húzni máshova).

De nem ez volt baggio hozzászólásának a lényege, egyébként.
Gyurma Pappa
Nem èrtek a politikához, nálam a liberális az is baloldali már, talán köszönhetően a szadesznek, nem tudom.
Persze kifejthetitek hogy ez papíron mièrt nincs így, és a tankönyvek szerint biztos igazatok is lenne, csak (nekem) az elmúlt 30 év nem ezt mutatta na.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
r.baggio
davemayer
birom ezt a baloldalizást mikor az egyik legerősebb párt a jobbik
és egyértelműen jobboldali konzervatív a megválasztott jelölt

de sebaj ...
Negritis
Jobboldali konzervatív….ne röhögtess már. Akkora neokon héja mint a ház. Ha Amerikában születik valahol a republikánus párt közepén lenne talán, vagy a vallásos szélén. (A jobboldali konzervatív nem egyenlő a neokonzervatívval még mielőtt)

Ez egyébként nyilván érthető, a gazdasági elképzeléseire egyértelműen rányomta a Bush-adminisztráció meg az egész neokon működés a bélyegét, hiszen akkortájt élt kinn. Továbbra is elég csak megnézni pár hónapja mit mondott a makói gumigyár dolgozói panaszaira.
MC12
Meg hogy miket beszél össze-vissza... nem való politikusnak sem, nem hogy miniszterelnöknek.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
r.baggio
davemayer
És Ti hollandok mit ugattok át a kerítésen? Mé nem ott ássátok a gödröket?
sutianap
Mi hollandok várunk téged a gödör ásásával. Gyere te is a fényre, süssön rád is a nap!

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
r.baggio
davemayer
eaglesmcnabb

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
r.baggio
davemayer

de sebaj ...
Negritis
Tipikus takarózás, a jobbik megszűnt jobboldali pártnak lenni, a jobboldali jelölt meg ha beáll a baloldali pártok elé akkor megszűnik (legalábbis az én szememben) jobboldalinak lenni. De ha már szekértábor, akkor ha valaki az egyik szekértábor tagja nem állhat a másik szekértábor élére, vagy igen?

Nekem ez olyan duma mintha azt akarnák mutatni hogy ők felül emelkedtek ezeken, aztán persze dehogy.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 605 — zászló zászló szív
r.baggio
davemayer
Most rólam, meg Lecsóról beszélsz? És a többiekkel akik ellenzéki szavazók mi lesz?

Gyakorlatilag az itteni ellenzéki hozzászólók 90%-a max liberális. De a Jobbik meg a LMP, meg a neokon MSZP és a jobbos-vallásos MZP szimpatizánsaival mi lesz? Túl sok DK rajongót nem láttam, a Párbeszéd mindkét szavazója sem hiszem, hogy fórumtag (jó, egyébként ha választani kéne, én se nagyon tudnám hova húzni máshova).

De nem ez volt baggio hozzászólásának a lényege, egyébként.

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 418
r.baggio
davemayer

de sebaj ...
Negritis
Jobboldali konzervatív….ne röhögtess már. Akkora neokon héja mint a ház. Ha Amerikában születik valahol a republikánus párt közepén lenne talán, vagy a vallásos szélén. (A jobboldali konzervatív nem egyenlő a neokonzervatívval még mielőtt)

Ez egyébként nyilván érthető, a gazdasági elképzeléseire egyértelműen rányomta a Bush-adminisztráció meg az egész neokon működés a bélyegét, hiszen akkortájt élt kinn. Továbbra is elég csak megnézni pár hónapja mit mondott a makói gumigyár dolgozói panaszaira.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487
r.baggio
davemayer
És Ti hollandok mit ugattok át a kerítésen? Mé nem ott ássátok a gödröket?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 881 — no es importante
r.baggio
davemayer
 youtu.be/rZHRXB2o5tc

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 138 — je suis poloska
r.baggio
davemayer

Szerkesztette: eaglesmcnabb

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 759 — The Mathematician
r.baggio
davemayer

de sebaj ...

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 746
Nem lesz mert itt 95-5 az arány nekik.
davemayer
Én inkább a dolgok / mondandók minőségére és a stílusra gondoltam, mint hogy ne legyen erős, az arányok persze nem egyenlőek, dehát ez nem egy verseny, nem itt fog eldőlni az ország sorsa, és feltehetőleg az eredmény is ugyanaz lesz, ha 95 kormánypárti jut majd 5 ellenzékire. Egyébként sem kell egyenlőség jelet tenni mindenki közé, mintha csak 2 tábor létezne... különben aztán Fungus hozzászólásai alapján lehetne értékelni mindenki más hozzászólását, aki a kormánnyal szimpatizál.

Ez kicsit off-topic ide és elnézést érte: én anno egy Fuzzy döntéstámogató rendszerrel kapcsolatban írtam a szakdolgozatomat, aminek az alapja a fuzzy-logika, ami pont abból indul ki, hogy a dolgok nem 0 és 1 (mint az informatikában oly sokszor a diszkrét logika mentén) azaz nem csak ellenzéki - kormánypárti, hanem elmosódott értékek alapján is értékelhetőek, jellemezhetőek: így ilyen logika mentén simán lehet 0,7 értékkel ellenzéki 0,3 értékkel kormánypárti valaki. Ettől függetlenül behúzza az X-et az ellenzékre (itt most ez lehet a Fidesz komplementere: kutyák, Thürmerék, Platón párt | Vagy ők lehet elb*szták | ) mégis lehet értelmes diskurzusokat folytatni egymással.

És amúgy aki az ellenzékre X-el köztük is van legalább 5-6 féle csoport (ami szintén inkább fuzzy-san lehetne érteni):
- van aki csak szimplán nem bírja OV-t és az elég
- van aki Gyurcsányt szereti, annyira mint valaki a másik oldalon OV-t
- van aki csak változást akar, mert bár csodát nem vár az új-tól, de támogatná az alternálást a hatalomban, talán erre peterk sok like-os valóságshow hasonlata volt
és ide még rengetegfélét fel lehetne tenni...

Tudod mit csináltak a fideszesek melletünk a falukban (előző választás)?
Odamentek a kisöregek házához, megkérdezték, hogy ....
Bazzani
És valahol itt kellene kapirgálni azt, hogy miért van az, hogy vidéken tarolnak... egyrészt nem 4 évente kellene arra járni, másrészt nem csak a közepes méretű városokig kellene eljutni.

Igen, az országos média nagy része az övék, amivel k*va nehéz lépést tartani, de azért lenne rá lehetőség, csak tényleg kicsit ki kellene mozdulni a meleg akolból / a körútról / Pest megyéből.

A Magyar Hang-ban szokott lenni rengeteg jó riportcikk, amikor tényleg lemegy az újságíró | (reklám helye: Tompos Ádám) | vidékre a kis zsáktelepülések kocsmáiba, trafikjaiba, utcáira és megírja, hogy miket mondanak az emberek. Akik nyilván semmi másról nem hallanak mint a Fidesz, mert valószínű senki más be nem tette a lábát a környékükre sem az elmúlt 30 évben.

És igen, teljesen egyértelmű, hogy kinek lejt azért a pálya - és most csak a felhasználható pénz mennyiségéről beszélünk - de azért van / lenne rengeteg lehetőség arra, hogy vidékre is eljusson valami (ott van pl a Nyomtass TE is mozgalom, én őket támogatom a magam szerény módján, ahol az önkéntesek terjesztenek kicsit szamizdat módon A/4-es oldalnyi híreket kis településeken, hogy legalább így hátha elolvassa az ottlakó, hogy vannak más dolgok is az ország többi részén.)

Szar ügy ez, de k*va sok munkát bele kell feccölni (ami persze idő, meg pénz, meg építkezés), ami pl. anno volt a Polgári körök 2002-től (ami persze politikai termék is volt by G.Fodor) de annak szerintem még csírája sem látszik most az ellenzéki oldalon (vagy lehet az O1G körök...). Pedig ma már jóval szélesebb rétegben van internet és elérési / kapcsolatteremtési lehetőség mint 16-20 évvel ezelőtt.

Egyébként Orbán tolja a disznóvágós meg a ki mit újított fel a CSOK vagy kormányhitel segítségével videókat, valaki a nagy ellenzéki ernyőszervezetből igazán előállhatna egy másik oldal videóval is, ahol bemutatnák, hogy arra nem telik szerencsétlen családapának, hogy teletankolja a 25 éves kocsit vagy hogy kifűtse a saját házát, pedig amúgy húzza az igát tisztességesen - ismét mondom 2022 van - nem kell már hozzá profi híradós stáb, hogy egy ilyen leforogjon. Esetleg megszólíthatnának egy lakótelepi vagy zsákfalu kis bolttulajdonostát aki 3 mondatban elmondaná, hogy tényleg elég szarul jött most ki ez az árstop, mert ő valszeg be fog zárni, nézzék meg... Lehet, hogy demagóg lenne a maga módján? Naná, Orbánról sem gondolja senki, hogy levágott egy disznót az elmúlt 30 évben...

Persze a zsíros fizetés, az állambácsi által adott tankolókártya, a parlament melletti bérlakás támogatása akkor is megjön, ha ne adj isten ellenzéki sorba kell beülni a parlamentbe, akkor meg a fasznak leutazni vidékre az emberek közé, hideg is van még februárban, meg azért mégiscsak jobb egy meleg teremben egy semmitmondó sajttáj. mint dideregni a piactéren... Különben meg MZP nyert (mert a sok hülye százezernyi ember őt akarta leginkább, önkéntesen elmenve egy előválasztásra), akkor mostmár oldja meg ő egyedül...
Én azt gondoltam elsőre, amikor a Fidesz megcsinálta ilyenre a jelenlegi pályát mint most (ergo törvénnyel tette kötelezővé az Összefogást 6 pártra), hogy hülyeség volt, mert kötelezően be fogja terelni egy helyre az X-eket maga ellen, de úgy látszik ezt ott fent megint jobban kimérték, vagy ha nem is kimérték, valahogy kiszámították, hogy működni fog... Bár kezdek rájönni, hogy inkább túl fiatal vagyok... bár ahogy a Blur is mondja: "The mind gets dirty as you get closer to thirty."

És ezeket a dolgokat (nem mintha számítana) úgy mondom most, hogy nem a jelenlegi hatalomra húzom az X-et áprilisban, szóval nem engem kell meggyőzniük...

Szerkesztette: bobi0092
több mint 4 éve
r.baggio

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Egy szóval sem mondtam hogy nem zavar (nyugodtan olvass vissza), csak megjegyeztem hogy erre lehetett számítani 2018 után.
davemayer
no offense, de hiaba olvastam vissza, nem latom azt, hogy teged zavar, sot eppen validaltad ket okkal is a penzkoltest. annyi irtal, hogy 2018 utan szamitani lehetett meg hat mit kernek szamon mert emutnyocevgyucsanysoros Karacsony.

ha vmirol lemaradtam kerlek javits ki.
csebi
Tény hogy nem azzal kezdtem hogy huuuu de zavar de csak mert leírtam a véleményem ezzel nem validálom, csupán felhivtam a figyelmet 2 dologra amit ha mellé teszel ennek a videónak akkor azért más a kép. Mindig végletekben gondolkodtok, vagy ez vagy az...
davemayer
Megint általánosítasz. Miért gondolkodnék végletekben? Rohejnek tartom a jelenlegi kampány szabályokat, a part finanszírozási jogszabályokat de a legnagyobb rohej mikor kijelentik h a közösségi medias költések nem számítanak a kampány koltesekbe. Akar Karácsony akar Orbán költi.
Viszont igenis érdemes akkor már a mennyisegekrol beszélni és egy olyan kontextusba helyezni a költéseket.
csebi
Ebben egyetértünk. Egyébként valahol pont ezt tettem (kontextusba helyeztem) amikor a karácsonyi kampányt mellé tettem.

Szerkesztette: davemayer

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 813 — Lucas Scott
Egy szóval sem mondtam hogy nem zavar (nyugodtan olvass vissza), csak megjegyeztem hogy erre lehetett számítani 2018 után.
davemayer
no offense, de hiaba olvastam vissza, nem latom azt, hogy teged zavar, sot eppen validaltad ket okkal is a penzkoltest. annyi irtal, hogy 2018 utan szamitani lehetett meg hat mit kernek szamon mert emutnyocevgyucsanysoros Karacsony.

csebi
Tény hogy nem azzal kezdtem hogy huuuu de zavar de csak mert leírtam a véleményem ezzel nem validálom, csupán felhivtam a figyelmet 2 dologra amit ha mellé teszel ennek a videónak akkor azért más a kép. Mindig végletekben gondolkodtok, vagy ez vagy az...
davemayer
Megint általánosítasz. Miért gondolkodnék végletekben? Rohejnek tartom a jelenlegi kampány szabályokat, a part finanszírozási jogszabályokat de a legnagyobb rohej mikor kijelentik h a közösségi medias költések nem számítanak a kampány koltesekbe. Akar Karácsony akar Orbán költi.
Viszont igenis érdemes akkor már a mennyisegekrol beszélni és egy olyan kontextusba helyezni a költéseket.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 881 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
davemayer

csebi

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
A nem ellenzékiek agyába ez a gondolkodásmód lett a végletekig beleégetve, az egyszeri ember semmihez nem is tud már máshogy viszonyulni

en.m.wikipedia.org/wiki/Whataboutism
+
 en.m.wikipedia.org/wiki/And_you_are_lynching_Negroes

Ez is a kommunista örökségünkből maradt itt és nem is megy már sehova
r.baggio
Óriási szerencse, hogy ti, ellenzékiek, itt vagytok és nekünk, sötétben tartott, tárgyával etetett gombáknak fényt és irányt mutattok. Hála és köszönet érte, igyekszünk felnőni a feladathoz április 3-án 😉
MC12
Te nem Woodford Reserve whisky-t iszol ?! 😀 Pont múltkor kóstoltam meg az ajánlás miatt.

Azért remélem itt a fórumon nem lesz olyan erős a kampány mint az életben.
bobi0092
Nem lesz mert itt 95-5 az arány nekik.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal