Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 952
 bennfentes.net/2022/02/14/karacsony-jeloltje-a-halalos-baleset-utan-a-kocsim-is-csupa-velo-meg-haj-tok-undi

idő közben lemondott.
Amadeus
Pont a körzetem...mondjuk ez a körzet nem volt billegő sem, úgyhogy eleve esélytelen volt a pali, akinek ezek után valóban le kellett mondani.

Azon gondolkodtam, hogy kiről miket tehettek vajon el a fiók mélyére, hogy jó lesz még valamire, ha ilyen 6 évvel ezelőtti "zárt csoportból" kiszivárgott kommenteket hoznak le...vagy csak jól dolgozik a pegazus?
Klaci79
a legnagyobb gáz, hogy Pogácsás valóban csak egy káder (hogy finoman fogalmazzak) még nagy teljesítmény sem kellene őt legyőzni. A szomszédos körzetben Pánczél úr már egész más kategória, akár milyen "ravasz alaknak" is néz ki. Ott nem csodálom, hogy az ellenzék nehezen rúg labdába. De itt "nálunk" Pogácsást simán le kellene tudni nyomin egy kicsit rátermettebb figurának.....
dande
Tű pontos vélemény Pogiról...egy igazi balfasz, de ennek a poros, paraszt városkának ez bőven jó, mert "ő is templomba jár, meg én is". Az, hogy 100 milliókat offshore-ozik, itt nem érdekel senkit.
több mint 4 éve
Nomac New England Patriots 4 278 — balazs.t85@gmail.com
 www.portfolio.hu/gazdasag/20220214/brutalis-ujevi-rezsiar-emeles-volt-europaban-itthon-egyre-kirivobban-olcso-az-aram-es-gazar-526625?fbclid=IwAR0l_TDSo-OAlr8sL-4McUmEON_aPBVnIjJ2y_mJG7057TprLlnYbmY9Xgo

Nézzük meg mi van a hanyatló nyugaton! Persze nekünk itt van a rezsicsökkentés. Q1 végén mennyi lesz a tőkeemelés az MVM-nél? 500 milliárd?

Pont most számoltuk újra hogy a 2021-es árhoz képest 120%-al nőt az áram díja. Azt hittük 60%-os emelés elég lesz...

Szerkesztette: Nomac
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 575 — The only discipline that lasts, is self discipline
 telex.hu/belfold/2022/02/14/zavecz-szuk-kormanyparti-elony-februarban

Az egyetlen igazán izgalmas rész:
"A Fidesz-KDNP és az Egységes Magyarországért szavazótáborának összetételét legnagyobb mértékben a lakóhelyük típusa különbözteti meg. Budapesten jelentős az ellenzéki fölény (52%-32%), a megyeszékhelyek kategóriájában teljesen kiegyensúlyozottak az erőviszonyok (34%-34%). A kis- és közepes városokban az Egységben Magyarországért listájának van némi előnye (40%-35%), a falvakban viszont a Fidesz-KDNP sokkal erősebb: 49 százalékon áll, míg ellenfele 23 százalékos – írják."

Szóval úgy sikerült a Závecznek 3% Fidesz előnyt mérnie, hogy a kisvárosokban megelőzte az ellenzék a Fideszt. A kettő együtt szerintem nem lehet igaz.
Gyurma Pappa
Statisztikai hibahatáron belül van. Ha ez jött ki, akkor inkább ezt publikálják, minthogy manipuláljanak rajta, hogy "igaz legyen". (Egyébként abban egyetértünk, hogy valószínűleg a kettő együtt nem lehet igaz.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 418
Ennek talán oka lehet, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy listán kutyáznak, de egyéniben jobb híján az ellenzéki közös jelöltre szavaznak. Ez nekem azt mutatja, hogy erősebb kampánnyal, jobb döntésekkel akár sima ellenzéki győzelemre is állhatna a dolog. Nagyon érdekes helyzet lenne, ha a Fidesznek kéne a Mi hazánk a többséghez, vagy esetleg az ellenzéknek a KKP.
andree
Ez nem fog megtörténni. A COVID/oltás/maszk sztori el fog múlni márciusra, ezzel együtt a MH érdekessége is.

A KKP-ra meg most mindenki mondja-mondja, de amikor ott lesz, hogy attól lesz hangos az ellenzéki kampány, hogy van esély nyerni, sokan oda fogják húzni.

Azt gondolom, amit eddig is: ezt az Ellenzék tudja elveszíteni, a Fidesz nem tudja megnyerni. Ezért is volt annyira visszafogott az évértékelő, ezért is visszafogott (Fidesz szinten) a kommunikáció: sikerpropaganda a fősodortól, a Megafon és a mellékszálak (bennfenntes.hu, Origó stb.) viszik a "botrányokat". Nincs nagy téma, nincs nagy tematika, reménykedés van, hogy márciusban nem dől be a világgazdaság/robban ki egy háború/jön ki Varga Judit videója, és kitart a SZJA visszatérítés a családi kasszákban az infláció ellenére.
Gyurma Pappa
Csak ehhez el kellene kezdeni kampányolni. Nagyjából minden kutatónál 3% a Fidesz előnye. Azt jó becsléssel mondhatjuk, hogy a pénzosztás (nyugdíj plusz SZJA) nem fog szavazatot vinni ellenben minden racionalitás szerint 1-2%ot fog hozni. Március elején, 4 héttel a választások előtt 4-5% Fidesz előny lesz ha nagy bomba nem robban. Na most azt is tudjuk, sokan modellezték, hogy listán az ellenzéknek az egyéni körzetek khm. sajátosságai miatt 4-5%al kell nyernie, mert ez jelentené azt, hogy tömegével szereztek bizonytalan szavazókat és feléjük billennek a billegők. Az 1-2-3%os ellenzéki győzelem még - ha csak 1-2 mandátumos is, de - Fidesz többség.

Szóval lesz négy hét 8-10%ot szerezni az ellenzéknek. Nem mondom, hogy lehetetlen, de ide már a közhelyek kellenek (a politikában minden lehet, egy nap alatt is dőlhet minden) meg az atombomba. Egy olyan szokásos mederben folyó kampány mint amit most tolnak, kevés lesz. Vagy háború, válság, stb,

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 549
 444.hu/2022/02/14/zarnak-be-a-benzinkutak-tolna-megyeben-13-ezer-ember-maradhat-uzemanyag-ellatas-nelkul

csak, hogy beszéljünk valós problémákról is.
több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 870 — Giants fan
 bennfentes.net/2022/02/14/karacsony-jeloltje-a-halalos-baleset-utan-a-kocsim-is-csupa-velo-meg-haj-tok-undi

idő közben lemondott.
Amadeus
Pont a körzetem...mondjuk ez a körzet nem volt billegő sem, úgyhogy eleve esélytelen volt a pali, akinek ezek után valóban le kellett mondani.

Azon gondolkodtam, hogy kiről miket tehettek vajon el a fiók mélyére, hogy jó lesz még valamire, ha ilyen 6 évvel ezelőtti "zárt csoportból" kiszivárgott kommenteket hoznak le...vagy csak jól dolgozik a pegazus?
Klaci79
Nem tudom, hogy az öreg csatalovak, vagy az életükben soha normális munkát nem végző audis ficsúrok zavarnak jobban mindkét oldalon...
somoskovig
Mondjuk fura, hogy nem vártak még ezzel pár hetet amikor már nem tudtak volna helyette mást indítani.. azért valóban elég nagy pöcs lehet a csávó ez alapján.
több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 424 — Így remélem megfelelek nektek.....

idő közben lemondott.
Amadeus

Klaci79
a legnagyobb gáz, hogy Pogácsás valóban csak egy káder (hogy finoman fogalmazzak) még nagy teljesítmény sem kellene őt legyőzni. A szomszédos körzetben Pánczél úr már egész más kategória, akár milyen "ravasz alaknak" is néz ki. Ott nem csodálom, hogy az ellenzék nehezen rúg labdába. De itt "nálunk" Pogácsást simán le kellene tudni nyomin egy kicsit rátermettebb figurának.....
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 196 — Chiefs GM

idő közben lemondott.
Amadeus

Klaci79
Nem tudom, hogy az öreg csatalovak, vagy az életükben soha normális munkát nem végző audis ficsúrok zavarnak jobban mindkét oldalon...

Szerkesztette: somoskovig

több mint 4 éve

idő közben lemondott.
Amadeus

több mint 4 éve

idő közben lemondott.
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 603 — zászló zászló szív
Ésik velem ért egyet 😀

több mint 4 éve
Ennek talán oka lehet, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy listán kutyáznak, de egyéniben jobb híján az ellenzéki közös jelöltre szavaznak. Ez nekem azt mutatja, hogy erősebb kampánnyal, jobb döntésekkel akár sima ellenzéki győzelemre is állhatna a dolog. Nagyon érdekes helyzet lenne, ha a Fidesznek kéne a Mi hazánk a többséghez, vagy esetleg az ellenzéknek a KKP.
andree
Ez nem fog megtörténni. A COVID/oltás/maszk sztori el fog múlni márciusra, ezzel együtt a MH érdekessége is.

A KKP-ra meg most mindenki mondja-mondja, de amikor ott lesz, hogy attól lesz hangos az ellenzéki kampány, hogy van esély nyerni, sokan oda fogják húzni.

Azt gondolom, amit eddig is: ezt az Ellenzék tudja elveszíteni, a Fidesz nem tudja megnyerni. Ezért is volt annyira visszafogott az évértékelő, ezért is visszafogott (Fidesz szinten) a kommunikáció: sikerpropaganda a fősodortól, a Megafon és a mellékszálak (bennfenntes.hu, Origó stb.) viszik a "botrányokat". Nincs nagy téma, nincs nagy tematika, reménykedés van, hogy márciusban nem dől be a világgazdaság/robban ki egy háború/jön ki Varga Judit videója, és kitart a SZJA visszatérítés a családi kasszákban az infláció ellenére.

több mint 4 éve
andree Arizona Cardinals 1 786

"A Fidesz-KDNP és az Egységes Magyarországért szavazótáborának összetételét legnagyobb mértékben a lakóhelyük típusa különbözteti meg. Budapesten jelentős az ellenzéki fölény (52%-32%), a megyeszékhelyek kategóriájában teljesen kiegyensúlyozottak az erőviszonyok (34%-34%). A kis- és közepes városokban az Egységben Magyarországért listájának van némi előnye (40%-35%), a falvakban viszont a Fidesz-KDNP sokkal erősebb: 49 százalékon áll, míg ellenfele 23 százalékos – írják."

Szóval úgy sikerült a Závecznek 3% Fidesz előnyt mérnie, hogy a kisvárosokban megelőzte az ellenzék a Fideszt. A kettő együtt szerintem nem lehet igaz.
Gyurma Pappa
ez nekem is felutotte h vmi nem stimmt, de igy nem tudtam megfogalmazni.
csebi
Ha így lenne, ahogy a Závecz mérte, akkor jó eséllyel egyéniben az ellenzék kapna több szavazatot, mert pont, hogy a kisvárosok és vonzáskörzeteik, amik a mérleg nyelvei lesznek. Bp vs. falvak nagyjából kiegyenlítik egymást, MJV-k megosztottak, tehát a kisvárosok fognak dönteni, erről talán MC-vel meg Kampmannal beszéltünk két hónapja (azaz 70 oldallal ezelőtt).

Tehát akkor úgy fordított az ellenzék, hogy közben hátrányba került a listán. Nem laknak ennyivel többen falvakban.
Gyurma Pappa
több mint 4 éve

Gyurma Pappa
csebi
Ha így lenne, ahogy a Závecz mérte, akkor jó eséllyel egyéniben az ellenzék kapna több szavazatot, mert pont, hogy a kisvárosok és vonzáskörzeteik, amik a mérleg nyelvei lesznek. Bp vs. falvak nagyjából kiegyenlítik egymást, MJV-k megosztottak, tehát a kisvárosok fognak dönteni, erről talán MC-vel meg Kampmannal beszéltünk két hónapja (azaz 70 oldallal ezelőtt).

Tehát akkor úgy fordított az ellenzék, hogy közben hátrányba került a listán. Nem laknak ennyivel többen falvakban.

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 810 — Lucas Scott

Gyurma Pappa

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 418
jut eszembe, hatalmas önuralomról tettem tanúbizonyságot, Elődöt nem basztam szájba, amikor szombat reggel kilenckor csöngetett aláírást gyűjteni.
slowmotion
Értehetetlen jóindulat. Szombaton 9kor a gyerekek is csak óvatosan zavarhatnak nemhogy mindenféle jött ment képviselő…

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 367 — Cowboys fan
jut eszembe, hatalmas önuralomról tettem tanúbizonyságot, Elődöt nem basztam szájba, amikor szombat reggel kilenckor csöngetett aláírást gyűjteni.
több mint 4 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 137 — je suis poloska
Hát ezek totál sötétek!

steelwolf
Ez most lesokkolt egy kicsit...
Klaci79
biztos úgy gondolja, legalább valakinek jó ebben az elbaszott országban, és örül is neki
slowmotion
jaj mindig ez az ártatlanság védelme 😀
annyira tudtam h el fog hangozni
briareos
Imádom, amikor valaki nem is tudja, hogy mi az (ártatlanság véLelme), de mégis hivatkozik rá a kamera előtt...😀
Legalább nézhetne több ügyvédes sorozatot, ha már ilyenekkel jön
Klaci79
jóvanaz, öreganyám meg konzuLos szaloncukrot eszik, meg fosik a Nigránsoktól

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
jo tudni, hogy a valasztojoggal valo visszaeles nem alkotmanyossagi kerdes, ha jogszabalyvoltozas miatt all fenn.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Hát ezek totál sötétek!

steelwolf
Klaci79
biztos úgy gondolja, legalább valakinek jó ebben az elbaszott országban, és örül is neki
slowmotion
briareos
nekem a kedvencem mikor a szomszed szokott szorgalmi utrol irni. egyedul az asszony fog vissza mindig, hogy megkerdezzem, hogy ha van szorgalmi ut akkor hol a lustasagi ut.
csebi
jogos ÖNvédelem.
több mint 4 éve
Hát ezek totál sötétek!

steelwolf
Klaci79
slowmotion
briareos
nekem a kedvencem mikor a szomszed szokott szorgalmi utrol irni. egyedul az asszony fog vissza mindig, hogy megkerdezzem, hogy ha van szorgalmi ut akkor hol a lustasagi ut.

több mint 4 éve
Hát ezek totál sötétek!

steelwolf
Klaci79
slowmotion
briareos
Imádom, amikor valaki nem is tudja, hogy mi az (ártatlanság véLelme), de mégis hivatkozik rá a kamera előtt...😀
Legalább nézhetne több ügyvédes sorozatot, ha már ilyenekkel jön
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Hát ezek totál sötétek!

steelwolf
Klaci79
slowmotion

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 367 — Cowboys fan
Hát ezek totál sötétek!

steelwolf
Klaci79