Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Tű pontos vélemény Pogiról...egy igazi balfasz, de ennek a poros, paraszt városkának ez bőven jó, mert "ő is templomba jár, meg én is". Az, hogy 100 milliókat offshore-ozik, itt nem érdekel senkit.a legnagyobb gáz, hogy Pogácsás valóban csak egy káder (hogy finoman fogalmazzak) még nagy teljesítmény sem kellene őt legyőzni. A szomszédos körzetben Pánczél úr már egész más kategória, akár milyen "ravasz alaknak" is néz ki. Ott nem csodálom, hogy az ellenzék nehezen rúg labdába. De itt "nálunk" Pogácsást simán le kellene tudni nyomin egy kicsit rátermettebb figurának.....bennfentes.net/2022/02/14/karacsony-jeloltje-a-halalos-baleset-utan-a-kocsim-is-csupa-velo-meg-haj-tok-undiPont a körzetem...mondjuk ez a körzet nem volt billegő sem, úgyhogy eleve esélytelen volt a pali, akinek ezek után valóban le kellett mondani.
idő közben lemondott.
Amadeus
Azon gondolkodtam, hogy kiről miket tehettek vajon el a fiók mélyére, hogy jó lesz még valamire, ha ilyen 6 évvel ezelőtti "zárt csoportból" kiszivárgott kommenteket hoznak le...vagy csak jól dolgozik a pegazus?
Klaci79
dande
több mint 4 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20220214/brutalis-ujevi-rezsiar-emeles-volt-europaban-itthon-egyre-kirivobban-olcso-az-aram-es-gazar-526625?fbclid=IwAR0l_TDSo-OAlr8sL-4McUmEON_aPBVnIjJ2y_mJG7057TprLlnYbmY9XgoNézzük meg mi van a hanyatló nyugaton! Persze nekünk itt van a rezsicsökkentés. Q1 végén mennyi lesz a tőkeemelés az MVM-nél? 500 milliárd?
Pont most számoltuk újra hogy a 2021-es árhoz képest 120%-al nőt az áram díja. Azt hittük 60%-os emelés elég lesz...
Szerkesztette: Nomac
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2022/02/14/zavecz-szuk-kormanyparti-elony-februarbanStatisztikai hibahatáron belül van. Ha ez jött ki, akkor inkább ezt publikálják, minthogy manipuláljanak rajta, hogy "igaz legyen". (Egyébként abban egyetértünk, hogy valószínűleg a kettő együtt nem lehet igaz.)
Az egyetlen igazán izgalmas rész:
"A Fidesz-KDNP és az Egységes Magyarországért szavazótáborának összetételét legnagyobb mértékben a lakóhelyük típusa különbözteti meg. Budapesten jelentős az ellenzéki fölény (52%-32%), a megyeszékhelyek kategóriájában teljesen kiegyensúlyozottak az erőviszonyok (34%-34%). A kis- és közepes városokban az Egységben Magyarországért listájának van némi előnye (40%-35%), a falvakban viszont a Fidesz-KDNP sokkal erősebb: 49 százalékon áll, míg ellenfele 23 százalékos – írják."
Szóval úgy sikerült a Závecznek 3% Fidesz előnyt mérnie, hogy a kisvárosokban megelőzte az ellenzék a Fideszt. A kettő együtt szerintem nem lehet igaz.
Gyurma Pappa

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Csak ehhez el kellene kezdeni kampányolni. Nagyjából minden kutatónál 3% a Fidesz előnye. Azt jó becsléssel mondhatjuk, hogy a pénzosztás (nyugdíj plusz SZJA) nem fog szavazatot vinni ellenben minden racionalitás szerint 1-2%ot fog hozni. Március elején, 4 héttel a választások előtt 4-5% Fidesz előny lesz ha nagy bomba nem robban. Na most azt is tudjuk, sokan modellezték, hogy listán az ellenzéknek az egyéni körzetek khm. sajátosságai miatt 4-5%al kell nyernie, mert ez jelentené azt, hogy tömegével szereztek bizonytalan szavazókat és feléjük billennek a billegők. Az 1-2-3%os ellenzéki győzelem még - ha csak 1-2 mandátumos is, de - Fidesz többség.Ennek talán oka lehet, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy listán kutyáznak, de egyéniben jobb híján az ellenzéki közös jelöltre szavaznak. Ez nekem azt mutatja, hogy erősebb kampánnyal, jobb döntésekkel akár sima ellenzéki győzelemre is állhatna a dolog. Nagyon érdekes helyzet lenne, ha a Fidesznek kéne a Mi hazánk a többséghez, vagy esetleg az ellenzéknek a KKP.Ez nem fog megtörténni. A COVID/oltás/maszk sztori el fog múlni márciusra, ezzel együtt a MH érdekessége is.
andree
A KKP-ra meg most mindenki mondja-mondja, de amikor ott lesz, hogy attól lesz hangos az ellenzéki kampány, hogy van esély nyerni, sokan oda fogják húzni.
Azt gondolom, amit eddig is: ezt az Ellenzék tudja elveszíteni, a Fidesz nem tudja megnyerni. Ezért is volt annyira visszafogott az évértékelő, ezért is visszafogott (Fidesz szinten) a kommunikáció: sikerpropaganda a fősodortól, a Megafon és a mellékszálak (bennfenntes.hu, Origó stb.) viszik a "botrányokat". Nincs nagy téma, nincs nagy tematika, reménykedés van, hogy márciusban nem dől be a világgazdaság/robban ki egy háború/jön ki Varga Judit videója, és kitart a SZJA visszatérítés a családi kasszákban az infláció ellenére.
Gyurma Pappa
Szóval lesz négy hét 8-10%ot szerezni az ellenzéknek. Nem mondom, hogy lehetetlen, de ide már a közhelyek kellenek (a politikában minden lehet, egy nap alatt is dőlhet minden) meg az atombomba. Egy olyan szokásos mederben folyó kampány mint amit most tolnak, kevés lesz. Vagy háború, válság, stb,
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
444.hu/2022/02/14/zarnak-be-a-benzinkutak-tolna-megyeben-13-ezer-ember-maradhat-uzemanyag-ellatas-nelkulcsak, hogy beszéljünk valós problémákról is.
több mint 4 éve
Mondjuk fura, hogy nem vártak még ezzel pár hetet amikor már nem tudtak volna helyette mást indítani.. azért valóban elég nagy pöcs lehet a csávó ez alapján.Nem tudom, hogy az öreg csatalovak, vagy az életükben soha normális munkát nem végző audis ficsúrok zavarnak jobban mindkét oldalon...bennfentes.net/2022/02/14/karacsony-jeloltje-a-halalos-baleset-utan-a-kocsim-is-csupa-velo-meg-haj-tok-undiPont a körzetem...mondjuk ez a körzet nem volt billegő sem, úgyhogy eleve esélytelen volt a pali, akinek ezek után valóban le kellett mondani.
idő közben lemondott.
Amadeus
Azon gondolkodtam, hogy kiről miket tehettek vajon el a fiók mélyére, hogy jó lesz még valamire, ha ilyen 6 évvel ezelőtti "zárt csoportból" kiszivárgott kommenteket hoznak le...vagy csak jól dolgozik a pegazus?
Klaci79
somoskovig
több mint 4 éve
a legnagyobb gáz, hogy Pogácsás valóban csak egy káder (hogy finoman fogalmazzak) még nagy teljesítmény sem kellene őt legyőzni. A szomszédos körzetben Pánczél úr már egész más kategória, akár milyen "ravasz alaknak" is néz ki. Ott nem csodálom, hogy az ellenzék nehezen rúg labdába. De itt "nálunk" Pogácsást simán le kellene tudni nyomin egy kicsit rátermettebb figurának.....bennfentes.net/2022/02/14/karacsony-jeloltje-a-halalos-baleset-utan-a-kocsim-is-csupa-velo-meg-haj-tok-undiPont a körzetem...mondjuk ez a körzet nem volt billegő sem, úgyhogy eleve esélytelen volt a pali, akinek ezek után valóban le kellett mondani.
idő közben lemondott.
Amadeus
Klaci79
több mint 4 éve
Nem tudom, hogy az öreg csatalovak, vagy az életükben soha normális munkát nem végző audis ficsúrok zavarnak jobban mindkét oldalon...bennfentes.net/2022/02/14/karacsony-jeloltje-a-halalos-baleset-utan-a-kocsim-is-csupa-velo-meg-haj-tok-undiPont a körzetem...mondjuk ez a körzet nem volt billegő sem, úgyhogy eleve esélytelen volt a pali, akinek ezek után valóban le kellett mondani.
idő közben lemondott.
Amadeus
Klaci79
Szerkesztette: somoskovig
több mint 4 éve
bennfentes.net/2022/02/14/karacsony-jeloltje-a-halalos-baleset-utan-a-kocsim-is-csupa-velo-meg-haj-tok-undiPont a körzetem...mondjuk ez a körzet nem volt billegő sem, úgyhogy eleve esélytelen volt a pali, akinek ezek után valóban le kellett mondani.
idő közben lemondott.
Amadeus
több mint 4 éve
bennfentes.net/2022/02/14/karacsony-jeloltje-a-halalos-baleset-utan-a-kocsim-is-csupa-velo-meg-haj-tok-undiidő közben lemondott.
több mint 4 éve
Ennek talán oka lehet, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy listán kutyáznak, de egyéniben jobb híján az ellenzéki közös jelöltre szavaznak. Ez nekem azt mutatja, hogy erősebb kampánnyal, jobb döntésekkel akár sima ellenzéki győzelemre is állhatna a dolog. Nagyon érdekes helyzet lenne, ha a Fidesznek kéne a Mi hazánk a többséghez, vagy esetleg az ellenzéknek a KKP.Ez nem fog megtörténni. A COVID/oltás/maszk sztori el fog múlni márciusra, ezzel együtt a MH érdekessége is.
andree
A KKP-ra meg most mindenki mondja-mondja, de amikor ott lesz, hogy attól lesz hangos az ellenzéki kampány, hogy van esély nyerni, sokan oda fogják húzni.
Azt gondolom, amit eddig is: ezt az Ellenzék tudja elveszíteni, a Fidesz nem tudja megnyerni. Ezért is volt annyira visszafogott az évértékelő, ezért is visszafogott (Fidesz szinten) a kommunikáció: sikerpropaganda a fősodortól, a Megafon és a mellékszálak (bennfenntes.hu, Origó stb.) viszik a "botrányokat". Nincs nagy téma, nincs nagy tematika, reménykedés van, hogy márciusban nem dől be a világgazdaság/robban ki egy háború/

több mint 4 éve
Ennek talán oka lehet, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy listán kutyáznak, de egyéniben jobb híján az ellenzéki közös jelöltre szavaznak. Ez nekem azt mutatja, hogy erősebb kampánnyal, jobb döntésekkel akár sima ellenzéki győzelemre is állhatna a dolog. Nagyon érdekes helyzet lenne, ha a Fidesznek kéne a Mi hazánk a többséghez, vagy esetleg az ellenzéknek a KKP.Ha így lenne, ahogy a Závecz mérte, akkor jó eséllyel egyéniben az ellenzék kapna több szavazatot, mert pont, hogy a kisvárosok és vonzáskörzeteik, amik a mérleg nyelvei lesznek. Bp vs. falvak nagyjából kiegyenlítik egymást, MJV-k megosztottak, tehát a kisvárosok fognak dönteni, erről talán MC-vel meg Kampmannal beszéltünk két hónapja (azaz 70 oldallal ezelőtt).telex.hu/belfold/2022/02/14/zavecz-szuk-kormanyparti-elony-februarbanez nekem is felutotte h vmi nem stimmt, de igy nem tudtam megfogalmazni.
"A Fidesz-KDNP és az Egységes Magyarországért szavazótáborának összetételét legnagyobb mértékben a lakóhelyük típusa különbözteti meg. Budapesten jelentős az ellenzéki fölény (52%-32%), a megyeszékhelyek kategóriájában teljesen kiegyensúlyozottak az erőviszonyok (34%-34%). A kis- és közepes városokban az Egységben Magyarországért listájának van némi előnye (40%-35%), a falvakban viszont a Fidesz-KDNP sokkal erősebb: 49 százalékon áll, míg ellenfele 23 százalékos – írják."
Szóval úgy sikerült a Závecznek 3% Fidesz előnyt mérnie, hogy a kisvárosokban megelőzte az ellenzék a Fideszt. A kettő együtt szerintem nem lehet igaz.
Gyurma Pappa
csebi
Tehát akkor úgy fordított az ellenzék, hogy közben hátrányba került a listán. Nem laknak ennyivel többen falvakban.
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Ha így lenne, ahogy a Závecz mérte, akkor jó eséllyel egyéniben az ellenzék kapna több szavazatot, mert pont, hogy a kisvárosok és vonzáskörzeteik, amik a mérleg nyelvei lesznek. Bp vs. falvak nagyjából kiegyenlítik egymást, MJV-k megosztottak, tehát a kisvárosok fognak dönteni, erről talán MC-vel meg Kampmannal beszéltünk két hónapja (azaz 70 oldallal ezelőtt).telex.hu/belfold/2022/02/14/zavecz-szuk-kormanyparti-elony-februarbanez nekem is felutotte h vmi nem stimmt, de igy nem tudtam megfogalmazni.
Gyurma Pappa
csebi
Tehát akkor úgy fordított az ellenzék, hogy közben hátrányba került a listán. Nem laknak ennyivel többen falvakban.

több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2022/02/14/zavecz-szuk-kormanyparti-elony-februarbanez nekem is felutotte h vmi nem stimmt, de igy nem tudtam megfogalmazni.
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2022/02/14/zavecz-szuk-kormanyparti-elony-februarbanAz egyetlen igazán izgalmas rész:

több mint 4 éve
jut eszembe, hatalmas önuralomról tettem tanúbizonyságot, Elődöt nem basztam szájba, amikor szombat reggel kilenckor csöngetett aláírást gyűjteni.Értehetetlen jóindulat. Szombaton 9kor a gyerekek is csak óvatosan zavarhatnak nemhogy mindenféle jött ment képviselő…
slowmotion
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
jut eszembe, hatalmas önuralomról tettem tanúbizonyságot, Elődöt nem basztam szájba, amikor szombat reggel kilenckor csöngetett aláírást gyűjteni.
több mint 4 éve
jóvanaz, öreganyám meg konzuLos szaloncukrot eszik, meg fosik a NigránsoktólImádom, amikor valaki nem is tudja, hogy mi az (ártatlanság véLelme), de mégis hivatkozik rá a kamera előtt...😀jaj mindig ez az ártatlanság védelme 😀biztos úgy gondolja, legalább valakinek jó ebben az elbaszott országban, és örül is nekiHát ezek totál sötétek!Ez most lesokkolt egy kicsit...
steelwolf
Klaci79
slowmotion
annyira tudtam h el fog hangozni
briareos
Legalább nézhetne több ügyvédes sorozatot, ha már ilyenekkel jön
Klaci79
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
jo tudni, hogy a valasztojoggal valo visszaeles nem alkotmanyossagi kerdes, ha jogszabalyvoltozas miatt all fenn.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
jogos ÖNvédelem.nekem a kedvencem mikor a szomszed szokott szorgalmi utrol irni. egyedul az asszony fog vissza mindig, hogy megkerdezzem, hogy ha van szorgalmi ut akkor hol a lustasagi ut.jaj mindig ez az ártatlanság védelme 😀biztos úgy gondolja, legalább valakinek jó ebben az elbaszott országban, és örül is nekiHát ezek totál sötétek!Ez most lesokkolt egy kicsit...
steelwolf
Klaci79
slowmotion
briareos
csebi
több mint 4 éve
nekem a kedvencem mikor a szomszed szokott szorgalmi utrol irni. egyedul az asszony fog vissza mindig, hogy megkerdezzem, hogy ha van szorgalmi ut akkor hol a lustasagi ut.jaj mindig ez az ártatlanság védelme 😀biztos úgy gondolja, legalább valakinek jó ebben az elbaszott országban, és örül is nekiHát ezek totál sötétek!Ez most lesokkolt egy kicsit...
steelwolf
Klaci79
slowmotion
briareos
több mint 4 éve
Imádom, amikor valaki nem is tudja, hogy mi az (ártatlanság véLelme), de mégis hivatkozik rá a kamera előtt...😀jaj mindig ez az ártatlanság védelme 😀biztos úgy gondolja, legalább valakinek jó ebben az elbaszott országban, és örül is nekiHát ezek totál sötétek!Ez most lesokkolt egy kicsit...
steelwolf
Klaci79
slowmotion
briareos
Legalább nézhetne több ügyvédes sorozatot, ha már ilyenekkel jön
több mint 4 éve
jaj mindig ez az ártatlanság védelme 😀biztos úgy gondolja, legalább valakinek jó ebben az elbaszott országban, és örül is nekiHát ezek totál sötétek!Ez most lesokkolt egy kicsit...
steelwolf
Klaci79
slowmotion
több mint 4 éve
biztos úgy gondolja, legalább valakinek jó ebben az elbaszott országban, és örül is nekiHát ezek totál sötétek!Ez most lesokkolt egy kicsit...
steelwolf
Klaci79