NFL eredménykövetés
- 5 aktív topik
Denver Broncos - Jacksonville Jaguars
352
18
22:05
Detroit Lions - Pittsburgh Steelers
185
23
22:25
RedZone week 16
90
16
19:00
Arizona Cardinals - Atlanta Falcons
17
5
22:05
Houston Texans - Las Vegas Raiders
11
5
22:25
Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
1. KioktatasElragadott a hév. Olyan dolgot adsz a számba, amit én nem mondtam, és továbbra sem mondok.
ha nem mert az nem tetszik, hogy folyamatosan te is ezt csinálod, még ha szűkebb körben is, lényegesen kisebb eléréssel.
Gyurma PappaNe oktass ki engem a kettős mércéről és a bagatelizálásról, mert nincs igazad.undisputedly
Gyurma Pappa
2. Te tarsadalmi(bb) jelensegeket vegyitesz a mondandomba, illetve valasztasi/hatalomgyakorlasi/hatalmon maradasi, jogallami kerek kozotti hatalmi jatekot, es ezt mosod ossze azzal, amirol en beszelek, ami viszont egy nagyon egyszeru tetel:...Továbbra is azt gondolom, hogy nem vagy hajlandó belátni, hogy ez a politika természete. Szerintem a repik sem nyugodtak bele sosem, hogy a majom ül a WH-ban. Csak most egy sokkal extrémebb Trump ellen emelték a tétet. Szavazatmaxiálás miatt.
undisputedly
Ahogy a multik is kiállnak a BLM mellett, pedig nekik ez csak haszonelvűség, profitot akarnak, pont leszarják a feketéket. A csórókat meg főleg. Kizárt dolognak tartom, hogy a hatalom megszerzése után felvigyék magukkal a WH-ba az antifát.
És hág Donald az elnöki vitában hívta fegyverbe az USA egyik legveszélyesebb szélső jobbos alakulatát...
Erdekes modon ez foleg liberalis, baloldali ertek volt korabban, USA-an a demokratak a mai napig ezt tuzik a zaszlojukra amikor Trump ellen menetelnek. Mert Trump naci es a demokracia veget jelenti. Pedig csak projektalnak, mert pontosan az o tevekenyseguk az, ami a politikai eroszakot es megfelemlitest, ellehetetlenitest visszahozta a kozeletbe.undisputedlySzerintem az történik, hogy tüzet, tűzzel akarják kezelni. Trump kontó hívő hívei feltüzelte az oroszok által terjesztett "meme"-k, és 2016-ban Trump tüzelte a híveit, és tett olyan megjegyzéseket, amik erre utalnak. Meg nem is tudom, ki mondta a rendőr közgyűlésen, hogy az sem baj, ha beveri a fejét a megbilincselt rab.
Véktesek a demokraták a BLM radikalizálódásában? Hogyne. De azt ne vitassuk már el, közbeszéd durvulása igenis köthető Trumphoz.
3. Obama es a birokHogy nem demokrácia alkotó tényező a gerrymandering? Na viccelj velem. A levélszavazásról pedig sokszor le lett írva, hogy kb. annyira lehet vele elcsalni egy választást, mint bárhogy máshogy. A gerrymandering pedig egyértemű hatalmi visszaélés, ami igen is veszélyezteti a demokráciát. A déli államokban, ahol a kisebbségeket lehet, igyekszik elszigetelni a többnyire repi vezetés, hogy a lehetőleg legkisebb mértékben avatkozzanak bele a választások kimenetelébe.
undisputedly
A bírói akvitizmus többi részét aláírom, nem tetszik ez a fajta joggyakorlás.
A Michigani fegyveres protesterek - a helyi kormanyzo altal hozott intezkedek ellen- is el lettek itelve, ittpl az allam szenatusanak republikanus vezetoje altal:Biden statement: "Shooting in the streets of a great American city is unacceptable. I condemn this violence unequivocally. I condemn violence of every kind by any one, whether on the left or the right,"
twitter.com/SenMikeShirkey/status/1256302431195070464?s=20undisputedly
Ugorjunk, továbbra sem értem, miért nem látod be, hogy az összes oldal addig adagolja az elítélést, amíg abból haszna van. Ennek nincs köze valósághoz.
4. Supreme Court(Szögezzünk le gyorsan, úgy mellékesen valamit: nem értek egyet a szokásjogokkal, úgy általában. Azt gondolom, hogy a szokásjog a melegágya a "mostantól nem így szokjuk"-nak. Én egy végtelen pragmatikus ember vagyok, és talán ezért is lettem az, ami.)
ERdekes amugy, a republikanusokat -jogosan- ktarcusaggal vadolod, amiert 2016-ban ellene voltak, hogy valasztasi evben toltsek be a meguresedett SC helyet, mig most tamogatjak.
Akkor az miert nem zavar, hogy a demokratak 2016-ban mindent megtettek, hogy betoltsek a helyet, mert az kotelesseguk, most meg a demokracia ellen elkovetheto legnagyobb bunkent emlitik:undisputedly
Megint olyat adsz a számba, amit nem mondtam.
Összemosol két dolgot. Egyfelől, hogy mi a véleményem arról, hogy jelöljenek-e bírót nyugodtan vagy sem az utolsó évükben az elnökök (szerintem igen, bármennyire is nem nekem tetsző bírót jelölnek, RBG-vel értek egyet, nyilván a jelen helyzetről nem fog már véleményt mondani) vagy hogy ha arra hivatkozunk, hogy ez nem illik, amíg más fajta elnök van, majd tapsikolunk, ha a miénk van, és megszavazzuk. A kettő között ne tegyél egyenlőség jelent, mert nincs, én az utóbbit kritizáltam.
Sot, nem csak Obama, de maga RBG is azt mondta 2016-ban, hogy a szenatus kotelessege betolteni a helyet, mert az elnokot nem 3 evre, hanem 4-re valasztjak.
5.Én ilyet nem is állítottam, csak azt mondtam, hogy bizonyíthatóan beavatkoztak (ahogy a Brexitbe is), és bizonyíthatóan ők voltak a mérleg nyelvét megpöccentő erő. De ennek nem lehettek következményei, mert a közvélemény összemosta a kettőt, így az elnök konkrétan nem tett semmit.
Valoban, a troll-gyaruk spammelte a Clinton memeket. Es kb. ennyiben ki is merult. A teljes "Trump orosz kem" es a "Putin elcsalta a valasztasokat" Trumpnak kamu volt, tudta minden demokrata, megis ugy toltak, mintha bizonyitott teny lenne, aztan kiderult, hogy az egesz Pisis Video es tarsai egy olyan orosztol szarmazik (aki Stelee forrasa volt), aki ellen az FBI nyomozott evekkel korabban, mert azt felteteleztek, hogy orosz kem.
undisputedly
Ha ezt "beavatkozasnak" nevezzuk, akkor nyugodtan emlitsd meg azt is, hogy Ukrajna meg Clinton partjan avatkozott be legalabb ilyen szinten, mivel az oroszok altal elfoglalt teruletek visszaszerzesere iranyulo harcaikat Clinton alatt lattak biztositottnak. Erdekes amugy, mivel Biden fia pont abban a honapban 3,5 millio dollart moszkva oligarcha expolgarmesterenek felesegetol, amikor az oroszok elfoglaltak Crimeat.undisputedlyNe már. Ebben a témában közel sincs igazad. Próbálta a jobb oldal felnagyítani, de a kettő mérhetetlenül különböző volt.
Az oroszok (és a Cambrige Analytica) és az ukránok beavatkozása olyan, mintha a Budapest Wolves-t hasonlítanád a Patriotshoz. Mindkettő am. foci, de nem hogy nem egy liga, de nem egy univerzum.
Úgy képzeld, hogy az utóbbiban te (is) kapnád folyamatosan a Biden kampányt, hiába nyomod meg 10000-szer, hogy neeee, az előbbi pedig tűélesen annak a 2-3% bizonytalannak tolta az infókat, ahol pont szükség volt rá. Volt szerencsém a CA magyar, hmm, jó ismerőjével beszélgetni a témáról, hidd el, a "legalább ilyen szinten" az nagyon hízelgő lenne az ukránokra.
Abban nincs vita koztunk, hogy a tudomanyos elet bizonyos szegmensei visszaleptek, gondolok itt a klimakutatasra es az oko rezervacios folyamatokra. Ettol meg ez nem fenyegeti a demokraciat es a polgari tarsadalmi elveket. undisputedlyDe, ennél jobban semmi nem fenyegeti a demokráciát. A szovjetek fő bűne, ahogy OV fő bűne és ahogy Trump fő bűne is ez. A tudomány leépítése, tudósok kétségbevonása, a tudományos elvek tiprása a legnagyobb veszély minden demokráciára. Erről vitázni sem vagyok hajlandó 😊
A nép szemében nincs különbség tudós és tudós között. Nekem volt egy FB-os vitám, ahol egy virológus dehonesztálására az volt az érv, hogy bizonyos tudósok szerint a magyar finn-ugor (a nyelv igen, a nép nem, haladjunk)
Ettol meg ez nem mentseg az evtizedes, fel evszazados multtal rendelkezo liberalis lapoknak arra, hogy mindennemu ujsagiroi elvet elfelejtve kezdjek el vegezni a munkajukat.undisputedlyEgyetértünk.
Erdekelne, hogy szerinted hol feszegettek a jogallamisag kereteit, vagyis leginkabb az, hogy hol leptek tul. Mert a feszegetes az kb azt jelenti, hogy birosag elott teszteltek milyen intezkedesek mennek at es milyenek nem, de szerintem nem igen tudsz peldat hozni arra, hogy tul is leptek.Kezdjük azzal, hogy Trump továbbra is bizonyíthatóan kap pénzt külföldről, ami minden amerikai elnöknek tilos. Folytassuk azzal, hogy bár készséges felvilágosításodra elismerem Barr érdemeit, de továbbra is tartom, hogy ő igenis mozgatta a DOJ-t úgy, hogy az a főnökének kedvezzen, pedig ez is aggályos. Biztos vagyok benne, hogy drága vő tevékenységével is vannak problémák. A twitter kormányázást meg már ne is említsük. Az, hogy nemzetközi jogra magasról tesz, arra nem csak Szolejmáni (magyarul magyar átírás 😛 ) a példa, de nyilván az fatális (sic!) kihágás volt.
undisputedly
Sokadszor elmondom: nem védeni akarok a demokratákat, csak rávilágítottam, hogy szerintem nincs különbség a két oldal között, és hogy szerintem felnagyítod a demokraták rombolását, és szerintem alábecsülöd Trumpét.

több mint 5 éve
ez még igaz is lenne, ha nem a Supreme Courtról lenne szó, aminek rengeteg döntését olvastam már saját magam és ráadásul a jog nem a választott szakmám lenne (ráadásul az 5 éves egyetemet Magyarország katolikus egyetemén végeztem ...). mind ezek mellett amúgy Scaliat hatalmas elmének gondolom, imádtam olvasni a döntéseit, a párhuzamos és ellenvéleményeit is, mert elképesztően ügyesen fogalmaz és a cinikus stílusát is imádtam, ahogy ezt bele is merte írni, viszont ne tulajdonítsunk neki olyat, ami nem igaz még ha ő is szívesen próbálta magáról ezt híresztelni.Abba gondolj bele, hogy csebi főként a libernyák sajtóból tájékozódik (ahogy én is és a legtöbbünk szintén, hiszen a sajtó főként libernyák), így óhatatlanul is más infók, értelmezések jutnak el hozzátok, amik más narratívákat, véleményeket eredményeznek.Azért Scaliat jó példaként megemlíteni, hogy ő aztán az alkotmányba semmit sem akart belemagyarázni, háát, rég nevettem ilyen jót ...1. 37 oldalas dolgozat arrol, hogy Scalia a judicial restraint filozofiajat kovette, ami az ellenparja abiroi aktivizmusnak:...
csebi
De persze vagdalkozhatunk mindenfele kitalacioval. Ennyi erovel azt is mondhatnad, hogy Gyurcsany a legnagyobb magyar allamferfi a tortenelemben, kb. annyi igazsagtartalma lenne mint a fenti implikaciodnak.
undisputedly
Így csebi a saját infói alapján jogosan nevetgél, és a mai világban bárki bármire tud 3 hitelesnek látszó netes tartalmat linkelni.
Ezért a végtelen információ korában ugyanolyan meddő az igazságkeresés, mint a nullinformáció korában volt.
Sobri Jóska
de azért köszi, hogy annak ellenére, hogy már többször írtam itt kifejezetten neked, hogy nem csak indexet,444et olvasok hanem nemzetet, 888t (bocsi origohoz már nincs gyomrom) is, úgy próbálsz feltüntetni, mint aki egyoldalú infokból tájékozódik.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
sztem csak elég megnézni a Bush v. Gore-t és rá lehet jönni, hogy most akkor mennyire volt az vagy nem. létrehoztak egy precedenst, aminél kizárták, hogy a jövőben bármikor is bármire is alkalmazni lehetne vagy hivatkozni. ha ez nem aktivista hozzáállás az alkotmányhoz akkor mi a tököm?????Azért Scaliat jó példaként megemlíteni, hogy ő aztán az alkotmányba semmit sem akart belemagyarázni, háát, rég nevettem ilyen jót ...1. 37 oldalas dolgozat arrol, hogy Scalia a judicial restraint filozofiajat kovette, ami az ellenparja abiroi aktivizmusnak:
csebi
repository.law.umich.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1646&context=mlr
2. isi.org/intercollegiate-review/how-justice-scalia-exemplified-americas-judicial-philosophy/
A judge’s duty is to apply the text of some law or laws to particular “cases” and “controversies.” That is “the judicial Power” that our federal Constitution “vest in one supreme Court” (Art. III, § 1). Applying the text of the law means applying the meaning that the words in the law had when passed by the legislature. This judicial philosophy, called “textualism” or “originalism,” is what was championed throughout the entire career of the late, great Supreme Court justice Antonin Scalia.
3. www.britannica.com/biography/Antonin-Scalia
An opponent of so-called “judicial activism,” the alleged tendency of some judges to usurp the power of elected legislatures by making the law rather than merely interpreting it, Scalia favoured a restrained judiciary, deference to the original public meanings of legislative and constitutional texts
4. Egy 17 oldalas fejezet arrol, hogy az "elo alkotmanyt" elutasitja:
scholarship.law.duke.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=2130&context=faculty_scholarship
De persze vagdalkozhatunk mindenfele kitalacioval. Ennyi erovel azt is mondhatnad, hogy Gyurcsany a legnagyobb magyar allamferfi a tortenelemben, kb. annyi igazsagtartalma lenne mint a fenti implikaciodnak.
undisputedly
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Abba gondolj bele, hogy csebi főként a libernyák sajtóból tájékozódik (ahogy én is és a legtöbbünk szintén, hiszen a sajtó főként libernyák), így óhatatlanul is más infók, értelmezések jutnak el hozzátok, amik más narratívákat, véleményeket eredményeznek.Azért Scaliat jó példaként megemlíteni, hogy ő aztán az alkotmányba semmit sem akart belemagyarázni, háát, rég nevettem ilyen jót ...1. 37 oldalas dolgozat arrol, hogy Scalia a judicial restraint filozofiajat kovette, ami az ellenparja abiroi aktivizmusnak:...
csebi
undisputedly
Így csebi a saját infói alapján jogosan nevetgél, és a mai világban bárki bármire tud 3 hitelesnek látszó netes tartalmat linkelni.
Ezért a végtelen információ korában ugyanolyan meddő az igazságkeresés, mint a nullinformáció korában volt.
több mint 5 éve
Azért Scaliat jó példaként megemlíteni, hogy ő aztán az alkotmányba semmit sem akart belemagyarázni, háát, rég nevettem ilyen jót ...1. 37 oldalas dolgozat arrol, hogy Scalia a judicial restraint filozofiajat kovette, ami az ellenparja abiroi aktivizmusnak:
csebi
repository.law.umich.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1646&context=mlr
2. isi.org/intercollegiate-review/how-justice-scalia-exemplified-americas-judicial-philosophy/
A judge’s duty is to apply the text of some law or laws to particular “cases” and “controversies.” That is “the judicial Power” that our federal Constitution “vest in one supreme Court” (Art. III, § 1). Applying the text of the law means applying the meaning that the words in the law had when passed by the legislature. This judicial philosophy, called “textualism” or “originalism,” is what was championed throughout the entire career of the late, great Supreme Court justice Antonin Scalia.
3. www.britannica.com/biography/Antonin-Scalia
An opponent of so-called “judicial activism,” the alleged tendency of some judges to usurp the power of elected legislatures by making the law rather than merely interpreting it, Scalia favoured a restrained judiciary, deference to the original public meanings of legislative and constitutional texts
4. Egy 17 oldalas fejezet arrol, hogy az "elo alkotmanyt" elutasitja:
scholarship.law.duke.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=2130&context=faculty_scholarship
Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Azért Scaliat jó példaként megemlíteni, hogy ő aztán az alkotmányba semmit sem akart belemagyarázni, háát, rég nevettem ilyen jót ...
több mint 5 éve
akkor kerülsz az igazi nirvanaba, mikor saját hozzászólásodra reagálsz egy új hsz-ben.Sőt, önmagára vonatkozó állítas, ami értelmetlen.Önellentmondásos állítás, vagyis paradoxon.www.youtube.com/watch?v=kVu_yMEhUfMŐ annyit mond -leegyszerűsítve-, hogy egy toleráns elvileg nem lehetne intoleráns egy intoleránssal, mert ez nem illik a toleráns attitűdbe.......
undisputedly
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
De vajon Obi-Wan mondata is "abszolút(um)"-nak (nem a hegeli értelmében most...) számít? 😊
Igor
Sobri Jóska
Mint az alap "Ez az állítás hamis."
Sobri Jóska
több mint 5 éve
1. Kioktatasha nem mert az nem tetszik, hogy folyamatosan te is ezt csinálod, még ha szűkebb körben is, lényegesen kisebb eléréssel.
Gyurma Pappa
Ne oktass ki engem a kettős mércéről és a bagatelizálásról, mert nincs igazad.2. Te tarsadalmi(bb) jelensegeket vegyitesz a mondandomba, illetve valasztasi/hatalomgyakorlasi/hatalmon maradasi, jogallami kerek kozotti hatalmi jatekot, es ezt mosod ossze azzal, amirol en beszelek, ami viszont egy nagyon egyszeru tetel:
Gyurma Pappa
A Demokratak a mai napig nem nyugodtak bele a 2016-os veresegukbe es intezmenyi szinten osztonoztek es osztonzik az embereket arra, hogy rugjak fel a jogallamisag hagyomanyait, alkalmazzanak politikai eroszakot es megfelemlitest a masik fellel szemben. Es az esetleges mostani veresugnel is ugyanerre buzditja pl Hillary Clinton Bident, de valahogy ez nem fenyegeti a demokratikus ertekrendet az o olvasatukban, bezzeg ra egy hettel, hogy Clinton ezt nyilatkozta, az osszes hiradas azzal volt tele, hogy Trump nem fogadja majd el a vereseget 😀
Csurheted, csavarhatod ahogyan akarod, ez itt a lenyeg. Europaikent pedig kulonosen kellene ertenunk, a naci es kommunista szelsosegek hatalomra jutasa ota fokent, hogy a demokracia es a liberalis szabadsagok mindig csak egy generacionyira vannak attol, hogy elvesszenek. A modern tarsadalmak alaptetele, hogy a hatalom eroszakos megszerzesere senki tevekenysege sem iranyulhat, illetve, hogy nem agitalunk eroszakra senkit a politikai ellenfeleink elleneben.
Erdekes modon ez foleg liberalis, baloldali ertek volt korabban, USA-an a demokratak a mai napig ezt tuzik a zaszlojukra amikor Trump ellen menetelnek. Mert Trump naci es a demokracia veget jelenti. Pedig csak projektalnak, mert pontosan az o tevekenyseguk az, ami a politikai eroszakot es megfelemlitest, ellehetetlenitest visszahozta a kozeletbe.
3. Obama es a birok
Sem téged, se a többi jobboldalit nem láttam itt tombolni, amikor még 2016-ban is az volt a téma, hogy Obama mennyire legitim elnök. Azt is könnyedén elintézted (nem keresem vissza), hogy a repik akár hetente tolják a gerrymanderinget, és ehhez a konzervatív bírók kb. tapsolnak. Ahogy azt látom, hogy megnyugtatóan nyilatkoztál arról, hogy a repik most rúgják föl a saját maguk által védett szokásjogot. Amikor a demokraták meg próbálták, ők voltak a leghangosabbak. Nem látom, hogy annyira zavart volna, amikor a lockdown alatt fegyverrel mentek tüntetni a fehér felsőbbrendűek a zárlat ellen. És sorolhatnám.Egyreszt 2016-ban meg nem kommenteltem itt a politika rovatba, szoval nem ertem ez miert relevans. Ha a velemenyemre vagy kivancsi, ami megint csak nem relevans a fent kiejtett tetelemhez, akkor nem ertettem egyet a szuletesi anyakonyvi kivonatos hacacareval, de ez meg mindig a politikai jatekok temakore es nem a demokracia legfeltettebb elvet, a hatalom bekes atadasat erinti.
Gyurma Pappa
A valasztasi korzetek kedvezo atrajzolasa is karos, ahogyan a csalas melegagyanak szamito univerzalis mail in voting, a ballot harvesting agent intezmenye, az illegalis bevandorlok szavazati joghoz juttatasa stb ugyanugy a valasztasok integritasat veszelyezteti. Ezek mind hatalomgyakorlasi technikak. Ha mar itt tartunk -hangsulyozom, nem ertem, hogy ez megint miert relevans, hiszen ez a szemelyes velemenyem, marpedig nem vagyok politika alkoto tenyezo az USA-ban- en ezt is elitelem, de nem igen lattam a fenti, demorkatak altal igencsak sokszor hasznalt technikak okozta szomorusagot az itteni balosokon.
A biroi partizansagot hagyjuk mar, Trump intezkedesei ellen demorkata altal kinevezett birok 2017-2019 kozott, 3 ev alatt dupla annyi nationwide injuctiont hoztak, mint Obama ellen 8 ev alatt. A biroi aktivizmus eppen, hogy a legnagyobb baloldali, progressziv technika, nem veletlen, hogy a Trump altal kijelolt mindharom Legfelsobb Biro "textualist", azaz a biroi hitvallasuk, hogy a birok nem epitik a jogot, nem kiterjesztik, hanem betu szerint alkalmazzak. Errol szolt az elozo par evtized, hogy RBG es a hozza hasonlo aktivista birok mindenfajta progressziv elvet beleertlmezek az alkotmanyba es a jogszabalyokba, a konzervativ Scalia es a tobbi konzervativ pedig probalta ezeket a hajtasokat lemetszeni.
A Michigani fegyveres protesterek - a helyi kormanyzo altal hozott intezkedek ellen- is el lettek itelve, ittpl az allam szenatusanak republikanus vezetoje altal:
twitter.com/SenMikeShirkey/status/1256302431195070464?s=20
Mondjuk az a narrativa, hogy tele volt feherfelsobbrenduseg hivokkel, az is erdekesen lett megkoreografalva, persze hiaba derul ki csomo ilyen sztorirol kesobb, hogy kamu, a kart mar megcsinaltak:
eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2020/05/05/fact-check-michigan-protester-isnt-known-white-supremacist-la/5171781002/
4. Supreme Court
ERdekes amugy, a republikanusokat -jogosan- ktarcusaggal vadolod, amiert 2016-ban ellene voltak, hogy valasztasi evben toltsek be a meguresedett SC helyet, mig most tamogatjak.
Akkor az miert nem zavar, hogy a demokratak 2016-ban mindent megtettek, hogy betoltsek a helyet, mert az kotelesseguk, most meg a demokracia ellen elkovetheto legnagyobb bunkent emlitik:
It's time for Senate leaders to put politics aside and fill the Supreme Court vacancy. #DoYourJob pic.twitter.com/UAhLXYqgTN
— Barack Obama (@BarackObama) May 17, 2016
Sot, nem csak Obama, de maga RBG is azt mondta 2016-ban, hogy a szenatus kotelessege betolteni a helyet, mert az elnokot nem 3 evre, hanem 4-re valasztjak.
Azt az aprocska kulonbseget amugy 2016 es 2020 kozott akkor meg se akarom mar emliteni, hogy 2016-ban Republikanus szenatus es demokrata elnok volt, mig most republikanus szenatus mellett az elnok is republikanus. Szoval mindketto part ugyanugy hipokrata, csak a demokratak megszivtak, de nem latom, hogy a korabbi allaspontjuk zavarna.
Sobrinak kulon szeretettel, de a te figyelmedbe ajanlva megjegyzem ezt is nezd meg nyugodtan: Ki modositotta a szenatus szabalyait akkent, hogy tobbe nem 60 szavazat, hanem sima tobbseg (50 plusz 1) kelljen biroi jelolteknel? Henry Reid, a demokratak vezetoje 2013-ban. Kesobb ez alapjan toltak at Gorsuch-ot it.
en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_option
5.
Bizonyított az orosz beavatkozás a választásokba, Trump és csapata visszarúgta a tudományos életet 25 évvel, és nincs igazad, igenis Trump és csapata is jó néhány helyen feszegette a jogállamiság keretei, ráadásul Trump igenis okolható a sajtó lezülléséért, mert azzal hogy aláásta a médiát, pontosan arra adott teret, hogy ott is összezárjanak ellene.Valoban, a troll-gyaruk spammelte a Clinton memeket. Es kb. ennyiben ki is merult. A teljes "Trump orosz kem" es a "Putin elcsalta a valasztasokat" Trumpnak kamu volt, tudta minden demokrata, megis ugy toltak, mintha bizonyitott teny lenne, aztan kiderult, hogy az egesz Pisis Video es tarsai egy olyan orosztol szarmazik (aki Stelee forrasa volt), aki ellen az FBI nyomozott evekkel korabban, mert azt felteteleztek, hogy orosz kem.
Gyurma Pappa
Ha ezt "beavatkozasnak" nevezzuk, akkor nyugodtan emlitsd meg azt is, hogy Ukrajna meg Clinton partjan avatkozott be legalabb ilyen szinten, mivel az oroszok altal elfoglalt teruletek visszaszerzesere iranyulo harcaikat Clinton alatt lattak biztositottnak. Erdekes amugy, mivel Biden fia pont abban a honapban 3,5 millio dollart moszkva oligarcha expolgarmesterenek felesegetol, amikor az oroszok elfoglaltak Crimeat.
Abban nincs vita koztunk, hogy a tudomanyos elet bizonyos szegmensei visszaleptek, gondolok itt a klimakutatasra es az oko rezervacios folyamatokra. Ettol meg ez nem fenyegeti a demokraciat es a polgari tarsadalmi elveket. Majd most novemberben az amerikaiak eldontik, hogy kell-e nekik olyan elnok, aki ezen az allasponton van. Valoban, a mediaba is beleszallt, de azert itt sem egyertalmu mi volt elobb, a tyuk vagy a tojas. 2015-16 tajekan amikor meg csak kinevettek a jeloltsege miatt, mar akkor mindenfele jelzovel illettek. Engedd meg, hogy ne sajnaljam szegeny legacy mediat amiert Trump ugyanolyan mocskos modszerekkel kuzd ellenuk.
Ettol meg ez nem mentseg az evtizedes, fel evszazados multtal rendelkezo liberalis lapoknak arra, hogy mindennemu ujsagiroi elvet elfelejtve kezdjek el vegezni a munkajukat.
Erdekelne, hogy szerinted hol feszegettek a jogallamisag kereteit, vagyis leginkabb az, hogy hol leptek tul. Mert a feszegetes az kb azt jelenti, hogy birosag elott teszteltek milyen intezkedesek mennek at es milyenek nem, de szerintem nem igen tudsz peldat hozni arra, hogy tul is leptek. Hacsak nem a Soleimani kilovest, ami nemzetkozi jog szerint vitatott legitimacioval bir, de akkor kerlek emlitsd meg pl a tobb szaz civilt akit Obama romma bombaztatott, csak hogy fair legyen a kontextus.
Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Nem látom az összefügést.Na talán pont ezért nem kéne neked sem minden adandó alkalommal a skála legszéléig kitolni/kifacsarni minden egyes, gyakran relatíve centrális politikai/szociológiai kérdést...Önellentmondásos állítás, vagyis paradoxon.www.youtube.com/watch?v=kVu_yMEhUfMŐ annyit mond -leegyszerűsítve-, hogy egy toleráns elvileg nem lehetne intoleráns egy intoleránssal, mert ez nem illik a toleráns attitűdbe.......
undisputedly
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
De vajon Obi-Wan mondata is "abszolút(um)"-nak (nem a hegeli értelmében most...) számít? 😊
Igor
Sobri Jóska
Igor
Te meg nem látod engem mi szórakoztat, mi nem.
De mivel te vagy az idősebb, majd átgondolom. 😊
több mint 5 éve
Na talán pont ezért nem kéne neked sem minden adandó alkalommal a skála legszéléig kitolni/kifacsarni minden egyes, gyakran relatíve centrális politikai/szociológiai kérdést...Önellentmondásos állítás, vagyis paradoxon.www.youtube.com/watch?v=kVu_yMEhUfMŐ annyit mond -leegyszerűsítve-, hogy egy toleráns elvileg nem lehetne intoleráns egy intoleránssal, mert ez nem illik a toleráns attitűdbe.......
undisputedly
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Igor
Sobri Jóska
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Sőt, önmagára vonatkozó állítas, ami értelmetlen.Önellentmondásos állítás, vagyis paradoxon.www.youtube.com/watch?v=kVu_yMEhUfMŐ annyit mond -leegyszerűsítve-, hogy egy toleráns elvileg nem lehetne intoleráns egy intoleránssal, mert ez nem illik a toleráns attitűdbe.......
undisputedly
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Igor
Sobri Jóska
Mint az alap "Ez az állítás hamis."
több mint 5 éve
Nyilván a demokraták nem következetesek, azt most le is szarom, nem érdekelnek.de a dem-eknél erre a kérdésre ott van az egyértelmű válasz hogy nemFélrérted undisputedlyt.......
undisputedly
Gyurma Pappa
Ő annyit mond -leegyszerűsítve-, hogy egy toleráns elvileg nem lehetne intoleráns egy intoleránssal, mert ez nem illik a toleráns attitűdbe.
Ez analóg a liberálisok alap gordiuszi csomójával, hogy belefér e a szólásszabadságba a holokauszttagadás, a gyűlöletbeszéd.
Ez tulajdonképpen egy gödeli állítás, egy paradoxon, ezért beszéltek el egymás mellett, holott mindkettőtöknek igaza van.
Sobri Jóska
még az se fér bele hogy kimondod hogy egy ember bőrének van színe
Negritis
Én a két szimpatikus fórumtárs kommunikációjának egymáshozfeszülését igyekeztem feloldani, megmagyarázni.
több mint 5 éve
Önellentmondásos állítás, vagyis paradoxon.www.youtube.com/watch?v=kVu_yMEhUfMŐ annyit mond -leegyszerűsítve-, hogy egy toleráns elvileg nem lehetne intoleráns egy intoleránssal, mert ez nem illik a toleráns attitűdbe.......
undisputedly
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Igor
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=kVu_yMEhUfMŐ annyit mond -leegyszerűsítve-, hogy egy toleráns elvileg nem lehetne intoleráns egy intoleránssal, mert ez nem illik a toleráns attitűdbe.......
undisputedly
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
de a dem-eknél erre a kérdésre ott van az egyértelmű válasz hogy nemFélrérted undisputedlyt.......
undisputedly
Gyurma Pappa
Ő annyit mond -leegyszerűsítve-, hogy egy toleráns elvileg nem lehetne intoleráns egy intoleránssal, mert ez nem illik a toleráns attitűdbe.
Ez analóg a liberálisok alap gordiuszi csomójával, hogy belefér e a szólásszabadságba a holokauszttagadás, a gyűlöletbeszéd.
Ez tulajdonképpen egy gödeli állítás, egy paradoxon, ezért beszéltek el egymás mellett, holott mindkettőtöknek igaza van.
Sobri Jóska
még az se fér bele hogy kimondod hogy egy ember bőrének van színe
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Félrérted undisputedlyt.......
undisputedly
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
VanillaSky
1 625
A cikk mondjuk azt támasztja alá - nem újdonságként - hogy a szalonnáci honlapnak nem a balliberálisozás fáj leginkább, hanem az, hogy az ásotthalmi biztonsági őrről és félhülye pártjáról nem tesz említést az orbánimitátor. A lantos félék eléggé a peremvidéken vannak, ezt alá is támasztják a cikkben foglaltak. Az alfahír már más az sokkal inkább jobbik vonulat, mint a kuruc féle mihazánk.nem is tetszett a kurucnak 😊amúgy ez egy gyönyörű színvallás, a fidesz migráncsellenes, határzáras politikája olyan szinten szélsőjobbos, hogy tőlük még a kuruc.info és az alfahir is balra van, hát mi kongatja meg a vészharangokat nyugaton, ha nem ez?
kuruc.info/r/7/218725/
NB2
r.baggio
"Száz ismétlés, heti három éjszaka, négy éven keresztül gondolta Bernard Marx, a hipnopédiaspecialista. Hatvankétezer-négyszáz ismétlés, és az állítás igazsággá válik. Idióták!"
több mint 5 éve
Mikor ostoba és korlátolt vagy, és ezt egy sajtóközleményben is tudatod mindenkivel.
— Bate 🐑 (@Bate81) October 2, 2020
"Vasárnap délelőtt, 10 órakor az Átrium előtt tiltakozunk a nyilvános, provokatív, a gyermekeket megrontó felolvasás ellen!"
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
nem is tetszett a kurucnak 😊amúgy ez egy gyönyörű színvallás, a fidesz migráncsellenes, határzáras politikája olyan szinten szélsőjobbos, hogy tőlük még a kuruc.info és az alfahir is balra van, hát mi kongatja meg a vészharangokat nyugaton, ha nem ez?
kuruc.info/r/7/218725/
NB2
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Te bagatelizalod el a temat holmi valasztas technikai haszonelvuseg kerdesre, ahogyan a legtobb demokrata is csinaljaEz nem igaz. Nem bagatelizálom el. Csak másképp látom. Erre meg hadd legyen jogom.
undisputedly
Sem téged, se a többi jobboldalit nem láttam itt tombolni, amikor még 2016-ban is az volt a téma, hogy Obama mennyire legitim elnök. Azt is könnyedén elintézted (nem keresem vissza), hogy a repik akár hetente tolják a gerrymanderinget, és ehhez a konzervatív bírók kb. tapsolnak. Ahogy azt látom, hogy megnyugtatóan nyilatkoztál arról, hogy a repik most rúgják föl a saját maguk által védett szokásjogot. Amikor a demokraták meg próbálták, ők voltak a leghangosabbak. Nem látom, hogy annyira zavart volna, amikor a lockdown alatt fegyverrel mentek tüntetni a fehér felsőbbrendűek a zárlat ellen. És sorolhatnám.
Ne oktass ki engem a kettős mércéről és a bagatelizálásról, mert nincs igazad.
Még egyszer leírom: nagy károsnak tartom az amerikai demokráciára, ahogy a média, a demokrata (az egész??) establishment, a cancel culture Trumpot kezeli. Nem, nem tartom jónak, hogy a szélsőbal előretör (bár még egyszer elmondom: az antifa nem egy KKK vagy egy Proud Boys, sokkal inkább elszigetelt esetek, az anarchisták már csak ilyenek), főleg hogy nem lényeges kérdésekről beszélünk. DE: azt sem tartom jó ötletnek, hogy rá akarod kenni az amerikai közélet helyzetét a demokratákra. Bizonyított az orosz beavatkozás a választásokba, Trump és csapata visszarúgta a tudományos életet 25 évvel, és nincs igazad, igenis Trump és csapata is jó néhány helyen feszegette a jogállamiság keretei, ráadásul Trump igenis okolható a sajtó lezülléséért, mert azzal hogy aláásta a médiát, pontosan arra adott teret, hogy ott is összezárjanak ellene.
Összefoglalva: Tehát akkor a jobboldal bagatelizálása rendben van, a baloldalé káros?
Mondj már nekem ennél klasszik-liberálisabb: mindenki éljen úgy ahogy akar, csak hagyja békén a másika és tartsa meg a közösségi együttélés szabályait. Jelenleg az amerikai politika (társadalom) annyira polarizált, hogy erre képtelen.
És van egy rossz hírem: az ellenzéki összefogással (köszönhetően OV választási mechanikáinak) Mo. is erre tart. Ez Sobri víziójának megvalósulása: a teljes haszonelvű politikai élet egymásnak feszülése, ahol már nem marad hely semmilyen más attitűdnek. Fukuyama 20 évet meg egy teljes rendszert tévedett a történelem végéről...

több mint 5 éve
nem is tetszett a kurucnak 😊Talált=SüllyedtVajon a kurucinfot itt is ballibnek vettek? 😊A magyar nemzet ezt címlapon hozta...gondolom amúgy RTL-ballib, TV2-konzerv és tippem szerint csak a tv-re kérdeztek rá, ha egyáltalán valós kutatás van mögötte.Ez mekkora marhaság. Boomer őskövület kivetítése a társadalomra.Minden fillért megér a "közmédia"Ezt nem is értem ...
Klaci79
csebi
A twitter, facebook, insta, youtube hová számít? Vagy az RTL, TV2 szennyese?
XYZ mínősített retardált ínyfluenszer hülyeségeinek a követése az instán és a youtube vlogokon hová számít?
FLZOLI
Klaci79
csebi
Klaci79
kuruc.info/r/7/218725/
több mint 5 éve
Kéne amúgy egy global meg egy lokal politikai topik 😊
több mint 5 éve
Szigorúan 65 felettfidelitas facebook kommandó! 😀Oda küldik ôket, nem magától kerül oda a parasztja, azt sem tudja hol keresse, vagy hogyan írják az aktuális ellenség nevét. 😉Elég Vera Jurová fb oldalára felmenni, ahol magyar nyelven mondják el mindenféle k.-nak, meg kívánják, hogy dögöljön meg, mert bántsa OVit.Aki tudja, olvassa el Trump tweetje alatt a kommenteket. Tele van blue checkmarkos emberekkel (akiket a twitter certifalt) akik a halalukat kivanjak.Mondjuk abban lenne némi fekete humor, ha minden előzetes odds ellenére Biden érné meg az elnökválasztást... (nem, nem kívánom senki halálát, mielőtt...)Trumpot is megkoronázták!Csak nem akart tovább bohóckodni a vitákkal 😁
És a neje is szintén elkapta a vírust...
Donald J. Trump
@realDonaldTrump
·
58 min
Tonight,
@FLOTUS
and I tested positive for COVID-19. We will begin our quarantine and recovery process immediately. We will get through this TOGETHER!
Klaci79
warr_b
somoskovig
40 perccel azutan, hogy Trump bejelentette a hirt, a Washington Post kihozott egy cikket ezzel a cimmel: "Kepzelj el egy vilagot, ahol mar nem kell tobbe Trump miatt aggodnod" ... 😀
undisputedly
Ilyen ostobák az emberek...sajnos pro és kontra (tisztelet a kivételnek)
Klaci79
ozibozi
Negritis
több mint 5 éve
Abszolut nem a haszonelvusegrol es a szavazatmaximalizalasrol irtam, hanem pont arrol a ketacusagrol, hogy magukat a liberalizmus felkent oreinek tekinto velemyenvezerek, politikusok, CNN/MSNBC/CBS/ABC hir-guruk, az Obama admin volt tagjai, a twitter volt CEO-ja, a Szilicum volgy managerei stbstb az elmult 4 evben mast se csinaltak, mint athagtak minden demokratikus normat, mert meg mindig nem birtak elfogadni, hogy 2016-ban nem ok nyertek.A liberalis ertekrendekben (klasszikus, mint hatalommegosztas, hatalom bekes atadasa stb) nem csak akkor kell hinni, amikor a sajat jelolted van hatalmon. Az barkinek megy. Akkor is ki kell mellette allni, amikor olyan ember van ott, akinek a politikaja nem esik egybe a te erzeseiddel.Tökéletes időzítés.
undisputedly
mashable.com/article/lindsey-graham-supreme-court-vacancy-viral-video/?europe=true
😀
Figy: azon keseregni, hogy Trump halálát kívánja jópár elvetemült idióta, miért kell meglepődni? Amikor Trump hívek küldözgetnek halálos fenyegetéseket azon nem vagy sosem ennyire kiakadva. 😊
Haladjunk már túl azon, hogy mi zajlik a social médiában és mi a valóság. Nálam klasszikus-liberálisabb értékrendű ember kevés van, és nem igazán tetszik, hogy ennyire lejt a pálya BIdennek (Biden sem tetszik), de könyörgöm, a haszonelvűséget nem lehet isteníteni az egyik oldalon, miközben azzal vádolni a másik oldalt, hogy ő haszonelvű.
Akadj már ki azon, hogy Trump szavazatmaximalizálás közepette a Proud Boys keni fel. Az is csak haszonelvűség, nem hiszem hogy Trump kimondottan kedvelné ezeket a szélsőséges kreténeket. És nem azért védem a baloldali médiát, mert tetszik, amit csinálnak (keress vissza, hogy mit írtam a NYT-os véleménycenzúrára), ha nem mert az nem tetszik, hogy folyamatosan te is ezt csinálod, még ha szűkebb körben is, lényegesen kisebb eléréssel. Ahogy Sobrinak is megjegyeztem, hogy ne kérje már, ki hogy a belvárosi zsidók összeborultak a nyírségi nácival, amikor a haszonelvűség ezt kívánja...
Felháborító a politika? Igen. Ezen tök felesleges két percenként ledöbbenni.
Gyurma Pappa
A demokracia alapja a bekes hatalomatadas, ciklusrol ciklusra. Ez meg mindig nem tortent meg az USA-ban, es a demorkatak elozo elnokjeloltje arra buzditja a mostanit, hogy semmilyen korulmenyek kozott ne ismerje a vereseget. Kozben pedig azzal volt tele a teljes media egy hete, hogy Trump nem akarja elismerni, ha kikap 😀
Valasztas masnapjan mar az impeachment volt a tema. Demokrata part prominens vezetoi kertek a kovetoiket, hogy ha talalkoznak valakivel a Trump adminbol, tegyek kellemetlenne a napjat, ha etteremben, ha benzinkuton, teljesen mindegy hol, tegyek azza.
100 napig tombolt az Antifa Portlandben, felgyujtottak Minnesotat, Seattleben no-go zonet csinaltak, egy baloldali politikus sem merte oket elitelni. Mert a politikai eroszak jol jott nekik. Ez milyen demokracia akkor?
Emelle az LMBTGQWTY mozgalom gyamjai, a nagy elfogadas es szabadsag, a teljes onmegvalositas szoszoloi, a feketek "legnagyobb" partfogoi gunyt uznek minden afrobol aki Trump parti, Trump felesegenek akcentusabol, aki ugye szloven, kozben meg Trump naci mert nem akar tobb kulfoldi megelhetesi bevandorlot a 3. vilagbol.
Te bagatelizalod el a temat holmi valasztas technikai haszonelvuseg kerdesre, ahogyan a legtobb demokrata is csinalja:
"Csak most az egyszer. CSak most az egyszer rugjuk fel a demokratikus rendszer alapelveit, hasznaljunk eroszakot es teljes megfemlitest, vonuljunk utcara, fenyegessunk meg mindenkit aki nem ert egyet velunk, hasznaljuk fegyverkent a teljes establishment mediat, hagyjuk el 100 ev ujsagiroi, intezmenyi etikai sztandarjait, csak amig ezt a gonosz Trumpot ki nem rugdossuk a Feher Hazbol, utana jok leszunk, igerjuk".
Nem nevezheted magad mas szemeben valid "klasszikus-liberálisabb értékrendű ember"-nek, ha mindabbol ami az elmult 4 evben tortent, csak az zavar, hogy "haszonmaximalizalas mindket oldalon", mert akkor homokba dugod a fejed.
Lehet Trumpot nem szeretni, utalni, ellentmondani neki, elitelni a politikai iranyvonalat, kerdore vonni a hazugsagai vagy a gyerekes es visszatetszo stilusa, az intellektus hianya miatt, sot, egy rendes dmokraciaban ezek meg is tortennek, de ha mellette nem zavar, hogy 4 ev elteltevel meg mindig nem fogadta el a vesztes part a vereseget, es demonizal minden Trump szavazot, nacinak, uncle bennek stb., akkor feleslegesen irod, hogy en is ugyanazt csinalom, mint a New York Times, mert nincs erteke a kijelentesednek nalam (nem mintha olyan sokat szamitana gondolom).
több mint 5 éve
Azok utan, hogy az elso elnokjelolti vitat a Fox Nws egyetlen anti-trumper, regisztralt demokrataja, Chris Wallace moderalta, a masodik vita moderatora egy olyan urge lesz, aki Bidennek gyakornokoskodott...Te most komolyan belekötöttél Steve Scully-ba? Már ez is vicces, de azt mondom ok, par for the course... viszont Sean Hannity-hez hasonlítottad? Na az gigalol...
Egy 300+ millios orszagban nem tudnak fuggetlen ujsagirot talalni? 😀
undisputedly
De akkor tisztelettel kérlek, javasolj független újságírót - out of curiosity...