Politika
64 feliratkozó
több mint 5 éve
Méltatlan, nem méltatlan bazmeg, az van, hogy Józsi hanyatt dőlt és szétrakta. Nem kell ezért haragudni rá, csak fogadd el alapvetésként. Ennyire is kell komolyan venni azt, amit ír. Lesz ő még szabad ember, én úgy fogom fel, hogy zsoldosként a másik oldalon van épp.Most minden tele van a Klubrádió szotrijával.Hallgasd vissza az egyik megbeszéljüket, ahol a jogász vezérigazgató Stock egy betelefonáló kérdésére, hogy "ki követte el a hibát" részletesen kifejti mi volt a baki. Ha érdekel visszakeresem.
Sobri Jóska
Tömören:
Egyrészt nem törvényi előírás, hanem a NMHH saját rendelkezése a logfil-eok ilyen mélységű beszolgáltatása.
Másrészt nem nem adták be, hanem az NMHH szerint késve töltötték fel, egy IT hiba miatt (jelszóváltoztatás, stb). Ráadásul amikor ez történt, nem volt a feltöltésnek határideje, szóval maga a késés sem definiálható.
A legnagyobb naívitás a részedről ( nem is értem, hogy teheted ezt te, a pragmatizmus feltalálója) azt szajkózni, hogy ne hibázzanak, és akkor nem lesz baj. Ahol dolgoznak, ott elkövetődik néha pár hiba. Én annak idején a GE-ben elvégeztem egy Six Sigma minőségbiztosítási tanfolyamot. Ott az volt az elvárás, hogy 1M termékből 3.4 db legyen selejt. Nem nulla, hanem 3-4. Pont ezért van kitalálva az a jogelv, hogy a büntetés arányos legyen a bűnnel, mert így nem lehet visszaélni azzal az alapvető ténnyel, hogy aki dolgozik az hibázik. Várod az első apró hibát, ami után főbe lövöd az illetőt... Miért nem figyelt oda.
De nyilván te is tudod, hogy nem ez a lényeg.
Ezért ez az érvelés méltatlan hozzád.
Lecsó
No hard feelings, ez ezzel jár.
több mint 5 éve
Szerintem alapvetően rendben van, csak hosszú... Jók a mondatai, egy-kettő szállóige gyanús.Szerintem egy jó stand-upot kéne összeraknia, ahhoz meg lenne benne a muníció, az jobb irány lenne neki személyesen.Elvileg ez a cél, csak most ugye fellépni kicsit macerás.
Sobri Jóska
Nehéz műfaj hetente videókat összerakni, viccesnek és aktuálisnak maradni, és esetleg újdonságot is hozni. És egyet is értek veled, egyre kevésbé vicces. Jó ez a perszóna, aki felépített, a Kövér Lacis gag is jó volt egyszer-kétszer, de az pl. teljesen elfogyott.
Szerintem van elég okos, hogy ez ő is lássa.
Gyurma Pappa
Ez a videó fele ekkora terjedelemben lenne ütős, befogadhatóbb.
több mint 5 éve
Most minden tele van a Klubrádió szotrijával.Hallgasd vissza az egyik megbeszéljüket, ahol a jogász vezérigazgató Stock egy betelefonáló kérdésére, hogy "ki követte el a hibát" részletesen kifejti mi volt a baki. Ha érdekel visszakeresem.
Sobri Jóska
Tömören:
Egyrészt nem törvényi előírás, hanem a NMHH saját rendelkezése a logfile-ok ilyen mélységű beszolgáltatása. Vagyis legjobb esetben végrehajtási rendelet.
Másrészt nem nem adták be, hanem az NMHH szerint késve töltötték fel, egy IT hiba miatt (jelszóváltoztatás, stb). Ráadásul amikor ez történt, nem volt a feltöltésnek határideje, szóval maga a késés sem definiálható.
A legnagyobb naívitás a részedről ( nem is értem, hogy teheted ezt te, a pragmatizmus feltalálója) azt szajkózni, hogy ne hibázzanak, és akkor nem lesz baj. Ahol dolgoznak, ott elkövetődik néha pár hiba. Én annak idején a GE-ben elvégeztem egy Six Sigma minőségbiztosítási tanfolyamot. Ott az volt az elvárás, hogy 1M termékből 3.4 db legyen selejt. Nem nulla, hanem 3-4. Pont ezért van kitalálva az a jogelv, hogy a büntetés arányos legyen a bűnnel, mert így nem lehet visszaélni azzal az alapvető ténnyel, hogy aki dolgozik az hibázik. Várod az első apró hibát, ami után főbe lövöd az illetőt... Miért nem figyelt oda.
De nyilván te is tudod, hogy nem ez a lényeg.
Ezért ez az érvelés méltatlan hozzád.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 5 éve
Konkrétan kamu, bizonyos tekintetben manipulált adat.Nem tudom mi a valos szam, talan az ugyeszsegnek sincs nyilvanos adatbazisa, de az eddigi tapasztalataim es kollegak tapasztalatai alapjan lehetetlen es blodseg ez (amugy vannak itt a forumon gyakorlo buntis ugyvedek szerintem, talan ok megerositik).Ha majd ezt mondom, akkor átgondolom.Tehát az esetek 90 százalékban úgy folyt eljárás, úgy emeltek vádat, úgy hoztak elmarasztaló ítéletet, hogy nem volt semmilyen bizonyíték, csak a beismerő vallomás? Szerintem ezt érdemes átgondolnod.Magyarország.Nem, ez faszsag. Egyreszt pl. nem is hataroztad meg a geografiai limitet, de gondolom Magyarorszagra erted. Itthon pl par eve 80-90% koruli volt a vadhatekonysag, tehat valaki ellen vadat meltek, akkor az szinte biztosan foghatta a fejet, mert volt mogotte eleg bizonyitek.De.(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
De meg angolszasz jogkulturaban, ahol szerintem nagyobb szerepe is van a beismeresnek, kulonfele kedvezmenyek miatt, ott sem 90%.
undisputedly
És a bizonyíték tudod mi volt?
90 százalékban a beismerő vallomás.
Sobri Jóska
nagylaza
Mondod te.Ez oruletes suletlenseg.Magyarország.Nem, ez faszsag. Egyreszt pl. nem is hataroztad meg a geografiai limitet, de gondolom Magyarorszagra erted. Itthon pl par eve 80-90% koruli volt a vadhatekonysag, tehat valaki ellen vadat meltek, akkor az szinte biztosan foghatta a fejet, mert volt mogotte eleg bizonyitek.De.(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
De meg angolszasz jogkulturaban, ahol szerintem nagyobb szerepe is van a beismeresnek, kulonfele kedvezmenyek miatt, ott sem 90%.
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
De akkor mi a valós szám szerinted?
Sobri Jóska
Egyreszt azt irod, hogy csak es kizarolag a beismero vallomas miatt kepesek elitelni oket. egy objektiv szemlelo is lathajta, hogy ez nem lehet igaz. Miert vallana be 10-bol 9 gyanusitott a bcs elkoveteset, ha nincs semmi bizonyitek?
Masreszt azt tudom, hogy a magyr vadhatekonysag kiemelkedoen magas, kb 90% koruli, tehat ha megvadolnak, b@szhatod.
Pl voltam Londonban egy targyalson, ahol a szunetben beszelgettem az ugyesszel, o emlitett ott egy szamot, mar nem emlekszem mi volt, de kb 40-50% lehetett talan a vadhatekonysag. (Meglepodott a magyar aranyon amugy)
undisputedly
több mint 5 éve
Nem tudom mi a valos szam, talan az ugyeszsegnek sincs nyilvanos adatbazisa, de az eddigi tapasztalataim es kollegak tapasztalatai alapjan lehetetlen es blodseg ez (amugy vannak itt a forumon gyakorlo buntis ugyvedek szerintem, talan ok megerositik).Ha majd ezt mondom, akkor átgondolom.Tehát az esetek 90 százalékban úgy folyt eljárás, úgy emeltek vádat, úgy hoztak elmarasztaló ítéletet, hogy nem volt semmilyen bizonyíték, csak a beismerő vallomás? Szerintem ezt érdemes átgondolnod.Magyarország.Nem, ez faszsag. Egyreszt pl. nem is hataroztad meg a geografiai limitet, de gondolom Magyarorszagra erted. Itthon pl par eve 80-90% koruli volt a vadhatekonysag, tehat valaki ellen vadat meltek, akkor az szinte biztosan foghatta a fejet, mert volt mogotte eleg bizonyitek.De.(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
nagylaza
Mondod te.Ez oruletes suletlenseg.Magyarország.Nem, ez faszsag. Egyreszt pl. nem is hataroztad meg a geografiai limitet, de gondolom Magyarorszagra erted. Itthon pl par eve 80-90% koruli volt a vadhatekonysag, tehat valaki ellen vadat meltek, akkor az szinte biztosan foghatta a fejet, mert volt mogotte eleg bizonyitek.De.(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
Egyreszt azt irod, hogy csak es kizarolag a beismero vallomas miatt kepesek elitelni oket. egy objektiv szemlelo is lathajta, hogy ez nem lehet igaz. Miert vallana be 10-bol 9 gyanusitott a bcs elkoveteset, ha nincs semmi bizonyitek?
Masreszt azt tudom, hogy a magyr vadhatekonysag kiemelkedoen magas, kb 90% koruli, tehat ha megvadolnak, b@szhatod.
Pl voltam Londonban egy targyalson, ahol a szunetben beszelgettem az ugyesszel, o emlitett ott egy szamot, mar nem emlekszem mi volt, de kb 40-50% lehetett talan a vadhatekonysag. (Meglepodott a magyar aranyon amugy)
Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Nyugaton a helyzet változatlan.Ha egy médium tudja, hogy szálka a köröm alatt, - ha úgy adódik, akkor egy hatóság, még a valutakezelési vagy leltározási szabályzatukat is ellenőrizheti, és beleköthet a legapróbb rendellenességnek tűnő dologba-, akkor nem követhet el ilyen hibát, nem idézhet elő pusztán figyelmetlenségből(?), lúzerségből(?), nemtörődömségből(?) rendellenességet. Ráadásul kétszer is.pontosan. aki ennyire tudja, hogy rajta a célkereszt az miért nézelődik ki a lövészárokból, hogy lásson egy döglött lovat így felkínálva magát a mesterlövésznek?
Sobri Jóska
csebi
(Utolsó jelenet)
több mint 5 éve
Ha egy médium tudja, hogy szálka a köröm alatt, - ha úgy adódik, akkor egy hatóság, még a valutakezelési vagy leltározási szabályzatukat is ellenőrizheti, és beleköthet a legapróbb rendellenességnek tűnő dologba-, akkor nem követhet el ilyen hibát, nem idézhet elő pusztán figyelmetlenségből(?), lúzerségből(?), nemtörődömségből(?) rendellenességet. Ráadásul kétszer is.pontosan. aki ennyire tudja, hogy rajta a célkereszt az miért nézelődik ki a lövészárokból, hogy lásson egy döglött lovat így felkínálva magát a mesterlövésznek?
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
444.hu/2021/02/16/a-blikk-szerint-a-csengeri-orokosno-az-egyik-legnagyobb-francia-bank-24-szazalekat-adta-volna-ajandekba-kosa-lajosnak-amit-a-politikus-koszonettel-elfogadottNem hiszem el, hogy valaki ekkora kretén legyen...
több mint 5 éve
Szerintem egy jó stand-upot kéne összeraknia, ahhoz meg lenne benne a muníció, az jobb irány lenne neki személyesen.Elvileg ez a cél, csak most ugye fellépni kicsit macerás.
Sobri Jóska
Nehéz műfaj hetente videókat összerakni, viccesnek és aktuálisnak maradni, és esetleg újdonságot is hozni. És egyet is értek veled, egyre kevésbé vicces. Jó ez a perszóna, aki felépített, a Kövér Lacis gag is jó volt egyszer-kétszer, de az pl. teljesen elfogyott.
Szerintem van elég okos, hogy ez ő is lássa.

több mint 5 éve
Most minden tele van a Klubrádió szotrijával.Én egyrészt Fidesz-szavazóként ezt le is szarhatnám, viszont bár rádiót konkrétan nem hallgatok, de a műsorvezetők, műsorkészítők között van általános iskolás haveromtól kezdve volt tanáron, kollegán át Gálvölgyiig, Para-Kovácsig (akit az egyik legjobban író magyar újságírónak tartok), Kadarkaiig (akit meg az egyik legjobb riporternek, és akinek a műsorait youtubeon mindig követem) rengeteg ember, akit kedvelek, vagyis sajnálom, hogy rábasztak, viszont kikivánkozik belőlem a következő:
Magam is dolgoztam rádióban, tévében, és persze egyrészt jó dolog az önkifejezés, önmegvalósítás, akár politikai, közéleti témákban, de bődületes hibának tartom, ha pont egy ennyire frekventált, az aktuális hatalmat froclizó médium annyira balfasz, hogy hagy magán sima adminisztratív, vagyis megelőzhető támadási felületet.
Ugye az a sztori, hogy nem adtak le pontos játszási listát, és a hatóság ezért bírságolta meg őket, majd ez játszott közre a mostani analóg rádiófrekvenciás elnémulásukban. (Egyébként szerintem még idén "újranyitnak", sok fideszes potentát is szívesen hallgat tőlük műsorokat, meg aki Klubrádió hallgató, az már úgyse változtat a hátralévő életében pártpreferenciát, vagyis akár szólhatna is az éterben.)
Namost ez kb. olyan, mint amikor valaki elfelejti kitölteni a fuvarlevelet, vagy számlát kiállítani, szóval egy egyszerű lényegtelennek tűnő lófasz kis hétköznapi adminisztratív semmiség. Én magam is méternyi ilyen dokut gyártottam annak idején.
De kötelező.
Nem a Fidesz miatt, így van már ezer éve, nem geciségből, hanem a szerzői jogdíjak megállapítása, és a későbbi visszakereshetőség biztosítása miatt.
Ha egy médium tudja, hogy szálka a köröm alatt, - ha úgy adódik, akkor egy hatóság, még a valutakezelési vagy leltározási szabályzatukat is ellenőrizheti, és beleköthet a legapróbb rendellenességnek tűnő dologba-, akkor nem követhet el ilyen hibát, nem idézhet elő pusztán figyelmetlenségből(?), lúzerségből(?), nemtörődömségből(?) rendellenességet. Ráadásul kétszer is.
(Pl. az NMHH még egy kerületi tévének is bekéretheti 1 évvel korábbról a teljes, framepontos napi adásmenetét, nemhogy egy analógfrekvencián sugárzó rádióadónak, és párt- és mindenfüggetlenül be is kérik általában évente egyszer. Hisz ez a dolguk. Annak az osztálynak ezek az ellenőrzések igazolják a létezését, így ha bekérnek egy napot, akkor annak digitális adathordozón saját valójában és százsoros excel táblázatban is meg kell lennie. Ha megvan, akkor összevethetik, hogy stimmel e, de ha nincs meg, akkor figyelmeztethetnek, büntethetnek.)
Ha én ellenzéki rádióadó vagyok, vagyis annak a vezetője, akkor az elsődleges prioritásom az, hogy figyeljek, hogy ne legyek fogható, minden papírom legyen rendben, minden legyen kitöltve, bejelentve, elküldve, felrögzítve, leadminisztrálva, átnézve ami kell, mert ha ez okés, akkor csak látványos, törvénytelen módon tudnak kibaszni velem, amit bár megakadályozni nem tudok, de erkölcsi elégtételt érezhetek, és mindemellett jól és nyugodtan alszok. Ha egyébként szívesen vezetnék ellenzéki médiumot. De a pontos adminisztrálás minden cégvezetőnek megkönnyíti az életét, bármilyen területen is dolgozik.
Ez az, amit az ilyen ügyeknél, vagyis konkrétan most a Klubrádiónál nem tudok megérteni, hogy tapasztalt, ezeréve céget és rádiót vezető emberek hogy követhetnek el ilyen hibát, és amit még nehezebb, hogy meg se értik, hogy mekkora hibát követtek el, a lenti riportban is is bagatelizálják, holott ez valós ürügy, nem mondvacsinált vagy belemagyarázott.
Na mindegy. Sajnálatos.
több mint 5 éve
És ezt még nem rakta be senki?Én az elején csíptem a leányzót, de Edina egyre önismétlőbb, egyre Puzsérabb, egyre erőltetettebb, és így egyre kevésbbé szórakoztatóbb.
iktriad
Pedig jó humora van, jó meglátásai, de kezdenek ezek a yt videói egyre inkább ugyanolyan semmilyenné válni.
Szerintem egy jó stand-upot kéne összeraknia, ahhoz meg lenne benne a muníció, az jobb irány lenne neki személyesen.
Ez a videózás így eléggé a semmibe tart.
több mint 5 éve
Többször elmondtam már - neked külön priviben is -, hogy szerintem egy nyertes ellenzéki koalícióban Dobrev nem lesz ott tűznél. Szóval ezt a verziót lőjük ki, ha velem vitázol. 😊Nehezen lövöm ki, ha én meg úgy tudom, hogy ott lesz, a jelenlegi deal szerint ő lesz a miniszterelnökjelölt.
peterk2005
Nem tudom mire alapozod, hogy már nem érvényes ez a megállapodás, én senkitől nem hallottam, hogy változott volna.
Itt azért van más is, aki ismer háttérinfókat, Budapest is kicsi város, nem hiszem, hogy bárki meg tudná cáfolni, hogy új dealek köttettek.
Trump első időszaka is rossz volt, de a második időszakában dupla ilyen rossz lett volna.Csodás érv.
peterk2005
Lehet háromszor, nem? Mit kicsinyeskedsz?
Mint állítás is, már önmagában szép és megalapozott, de hogy mint érv kerüljön elő egy bizonyíthatatlan feltételezés az egyszerűen előremutató és örömmel tölt el a politikai kommunikációd alakulását illetően.
Üdv a populista posztmodernben.
Kezdesz beleidomulni, felvenni a fonalat.
Szerintem amúgy a második időszaka maga lett volna a pokol, atomháborúval, polgárháborúval, klímakatasztrófával, aszteroidabecsapódással és zombiapokalipszissel.
A politika csak ebből hajlandó tanulni.Ez a te vágyálmod, de végtére is ha megérjük, majd megbeszéljük 23-ban, hogy mit tanult az új garnitúra.
peterk2005
Ahogy persze azt is megbeszélhetnénk, hogy Egerben, Gödön vagy Budapesten mennyire tanult a politika bármiből is, mennyire rettenetesen máshogy mennek a dolgok, amióta új, nemfideszes polgármesterek vannak, csak igazából a kutyát nem érdekli, és csak a vak nem látja, hogy ez a kutya az egyik, és a másik is ugyanez az eb.
Teljesen más a hangulat a városban amióta Karácsony van Tarlós helyett, vagy a momentumos srác Gödön.
Ég és föld...
több mint 5 éve
És ezt még nem rakta be senki?több mint 5 éve
Ha majd ezt mondom, akkor átgondolom.Tehát az esetek 90 százalékban úgy folyt eljárás, úgy emeltek vádat, úgy hoztak elmarasztaló ítéletet, hogy nem volt semmilyen bizonyíték, csak a beismerő vallomás? Szerintem ezt érdemes átgondolnod.Magyarország.Nem, ez faszsag. Egyreszt pl. nem is hataroztad meg a geografiai limitet, de gondolom Magyarorszagra erted. Itthon pl par eve 80-90% koruli volt a vadhatekonysag, tehat valaki ellen vadat meltek, akkor az szinte biztosan foghatta a fejet, mert volt mogotte eleg bizonyitek.De.(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
nagylaza
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
több mint 5 éve
Számomra a hazugság a gáz, de ezt nem fogjuk feloldani.Igen. Gyurcsány is éppen így magyarázta meg a saját őszödi gyöngyszemét.Speciel szerintem az őszödi beszéd önmagában jó kis beszéd volt, csak nem lehet kirgadni abból a kontextusból, hogy a beszédtől függetlenül előtte tényleg szarházi módon működött, kormányzott az MSZP. (Mondjuk ki nem?)
peterk2005
Illetve egyébként semmi értelme nem volt, hogy elmondta. Elragadtatta magát, és teljesen feleslegesen kiömlött belőle mindez, ami százszor többet ártott, mint használt, országnak, pártjának, neki. (Az megint más, hogy Gyurcsány elég ügyes ahhoz, hogy valamelyest a maga hasznára fordítsa ezt a faszságot is.)
Nem az a gáz, ha valaki hazudik, hanem ha beismeri.Sobri Jóska
Persze, hogy ugyanaz a folyó, hiszen nincs másik....Én nem Mercedesről álmodozom. Nem akarok egyből Svájcot, A trabantot akarom kidobni, mert úgy gondolom - és azt látom -, hogy kidobható egy valamivel jobbra. Lásd szlovákok, csehek. Lassan románok. Gazdaságilag még a lengyelek is, bár ők is rossz autóban ülnek alapvetően az utóbbi években.És akkor ismét ugyanaz a folyó:
peterk2005
Ezt mind megértem, de nevetségesnek tartom, hogy azt hiszed, hogy Dobrev és az ő szivárványkoalíciója a Jobbikkal lesz a "valamivel jobb". Amiben a Jobbik benne van, az semminél se tud jobb lenni.
Aki azt mondja, hogy "szarom le ha még ennél is rosszabb lesz, de Orbán takarodjon", azt könnyebb elfogadni, mert sima érzelemvezérelt, és teljesen emberi attitűd, mint azt, aki azzal hitegeti magát, vagy csapja be, hogy Dobrevék "valamivel jobb" lesznek.
Sobri Jóska
Többször elmondtam már - neked külön priviben is -, hogy szerintem egy nyertes ellenzéki koalícióban Dobrev nem lesz ott tűznél. Szóval ezt a verziót lőjük ki, ha velem vitázol. 😊
Másrészt a "jobb" egy tág fogalom. Azt is elmondtam itt többször, hogy amíg ez a posztmodern bulvárpolitika nem tudja feloldani a problémáit (szerintem fel lehet, de egyelőre csak rágcsálja), addig a legjobb a négy évenkénti rotáció. Egyszerűen azért, mert minden rezsim rossz arca az idővel hatványozottan nő. Még egy jó kormányzásé is. Még a jó kormány is "befárad", és rosszá válik. Nem véletlen, hogy több, mint száz éve már kitalálták a limitált ciklus számot sok helyen. A romlás a a rossz kormányzatra hatványozottan igaz. Trump első időszaka is rossz volt, de a második időszakában dupla ilyen rossz lett volna. A Fidesz második időszaka károsabb volt az elsőnél, és ez a harmadik mindkét megelőzőnél károsabb. Ezért gyakorlatilag bármilyen váltás jobb, mint a becsökösödött hatalom. Még a Dobrev is csak ezért jobb lenne, de mondtam, hogy őt a velem kapcsolatos vitában zárjuk ki, mert nem hiszek abban, hogy az ellenzék vele nyerni tudna. Ha ott lesz, az ellenzék nem nyer. Ha nyer, akkor nem lesz ott.
Harmadrészt pedig úgy gondolom, hogy a magyar társadalom amellett, hogy gazdaságilag is rottyon van, mentálisan és morálisan még nagyobb bajban van. Nem egyszerűsítem le arra, hogy még mindig a posztkommunista kábulatban van, mert ennél összetettebb a dolog, de sok tekintetben ez is igaz. A lényeg, hogy múltbarévedő, frusztrált, bizalmatlan, elvesztette a szociális érzékenységét, szolidaritását, nem jól reagál a kihívásokra. Emiatt rendkívül le is gyengült. Nem tudja az érdekeit érvényesíteni se lokális, se szakmai, se össztársadalmi szinten. Gyakran nem is látja az érdekeit, mert másra koncentrál, más köti le a figyelmét, mint amire kellene. És a Fidesz populizmusa, demagógiája erre éppen rápakol, ahelyett, hogy elhordana belőle valamit. Egy bármilyen másik irány, ami ezen enyhít - ha cserébe szociális demagógiával vagy más negatívummal is jár - az csak jót tehet. Plusz ez a felépített, visszacsatolások nélküli rendszer is rendkívül sérülékeny. Felszalámizza a társadalmat egyénekre, kiirtva a csoportos érdekérvényesítés szinte minden lehetőségét, legyen az munkaügyi szerveződés (szakszervezeti), civil szerveződés, helyi mozgalom, bármi. Egy visszacsatolás nélküli társadalom, aminek gyengék a csoportjai, és ráadásul még mentálisan is rossz irányba figyel, ordas versenyhátrányban van. Ebből valahogy ki kell lépni. Valami status quo kell, ami elindítja ezt a folyamatot, és ilyen status quo-ra nincs esély amíg a Fidesz van hatalmon, mert ahhoz ez a rendszer már túl bekötött, hogy ilyent triggerelni legyen képes. Úgyhogy kell valami új impulzus, amihez változás kell. Az új impulzus segíthet abban, hogy ha a jövőben gazdasági, elosztórendszeri, korrupciós és egyéb szempontokból nem oké a dolog, akkor időben/korábban seggbe rúgja a felelősöket, ne egy covid vagy totál csőd kelljen hozzá, hogy megtörténjen. Rúgja csak s*ggbe a Fideszt váltó akármilyen erőt is, a lehető leghamarabb. A politika csak ebből hajlandó tanulni.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Tehát az esetek 90 százalékban úgy folyt eljárás, úgy emeltek vádat, úgy hoztak elmarasztaló ítéletet, hogy nem volt semmilyen bizonyíték, csak a beismerő vallomás? Szerintem ezt érdemes átgondolnod.Magyarország.Nem, ez faszsag. Egyreszt pl. nem is hataroztad meg a geografiai limitet, de gondolom Magyarorszagra erted. Itthon pl par eve 80-90% koruli volt a vadhatekonysag, tehat valaki ellen vadat meltek, akkor az szinte biztosan foghatta a fejet, mert volt mogotte eleg bizonyitek.De.(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Ez oruletes suletlenseg.Magyarország.Nem, ez faszsag. Egyreszt pl. nem is hataroztad meg a geografiai limitet, de gondolom Magyarorszagra erted. Itthon pl par eve 80-90% koruli volt a vadhatekonysag, tehat valaki ellen vadat meltek, akkor az szinte biztosan foghatta a fejet, mert volt mogotte eleg bizonyitek.De.(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Magyarország.Nem, ez faszsag. Egyreszt pl. nem is hataroztad meg a geografiai limitet, de gondolom Magyarorszagra erted. Itthon pl par eve 80-90% koruli volt a vadhatekonysag, tehat valaki ellen vadat meltek, akkor az szinte biztosan foghatta a fejet, mert volt mogotte eleg bizonyitek.De.(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
több mint 5 éve
Egyébként Kövér ezt mondta:ez egy ajóindiánahalottindián beszéd, és ne hasonlítgasd a magadban morgást egy politikai főbajusz kinyilatkoztatásához, vagy, ha ugyanaz keresd meg Dandét, hogy mit is mond a református a szándékról, szerintem szivesen megkeresztel
"Sokan vannak ma Magyarországon olyanok, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek. Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és egy szögre, vagy ha találnak egy jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat."
És ez szerintem nem politika, hanem nyelvhasználat, ez az én olvasatomban nem azt jelenti, hogy aki nem a Fideszre szavaz, azt fel kell akasztani, hanem kb. azt jelenti, hogy "aki annyira hülye, hogy nem ránk szavaz, az bassza szájba magát, vagy egyen meszet, vagy szarunk rá mi van vele, akár meg is dögölhet, a rákegyekiabelit csicska gyászkoporsó geci".
Ennyi van ebben.
Mint amikor randizni hívsz egy csajt, az visszautasít, és magadban azzal zárod le, hogy "akkor basszál egyedül, bazdmegmagad, tőlem fel is fordulhatsz hülye picsa."
Sobri Jóska

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Nem, ez faszsag. Egyreszt pl. nem is hataroztad meg a geografiai limitet, de gondolom Magyarorszagra erted. Itthon pl par eve 80-90% koruli volt a vadhatekonysag, tehat valaki ellen vadat meltek, akkor az szinte biztosan foghatta a fejet, mert volt mogotte eleg bizonyitek.De.(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
undisputedly
Sobri Jóska
több mint 5 éve
De.(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
undisputedly
több mint 5 éve
(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)Off: ez igy nem igaz.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Igen. Gyurcsány is éppen így magyarázta meg a saját őszödi gyöngyszemét.Speciel szerintem az őszödi beszéd önmagában jó kis beszéd volt, csak nem lehet kirgadni abból a kontextusból, hogy a beszédtől függetlenül előtte tényleg szarházi módon működött, kormányzott az MSZP. (Mondjuk ki nem?)
peterk2005
Illetve egyébként semmi értelme nem volt, hogy elmondta. Elragadtatta magát, és teljesen feleslegesen kiömlött belőle mindez, ami százszor többet ártott, mint használt, országnak, pártjának, neki. (Az megint más, hogy Gyurcsány elég ügyes ahhoz, hogy valamelyest a maga hasznára fordítsa ezt a faszságot is.)
Nem az a gáz, ha valaki hazudik, hanem ha beismeri.
Ez minden bírósági tárgyalás, és ügyvédi jótanács origója: soha ne mondj semmi magadra terhelőt, soha ne ismerj be semmit.
(Ezt már írtam, de a büntetőügyek 90 százalékában a beismerő vallomás miatt tudják csak elítélni a vádlottat.)
Én nem Mercedesről álmodozom. Nem akarok egyből Svájcot, A trabantot akarom kidobni, mert úgy gondolom - és azt látom -, hogy kidobható egy valamivel jobbra. Lásd szlovákok, csehek. Lassan románok. Gazdaságilag még a lengyelek is, bár ők is rossz autóban ülnek alapvetően az utóbbi években.És akkor ismét ugyanaz a folyó:
peterk2005
Ezt mind megértem, de nevetségesnek tartom, hogy azt hiszed, hogy Dobrev és az ő szivárványkoalíciója a Jobbikkal lesz a "valamivel jobb". Amiben a Jobbik benne van, az semminél se tud jobb lenni.
Aki azt mondja, hogy "szarom le ha még ennél is rosszabb lesz, de Orbán takarodjon", azt könnyebb elfogadni, mert sima érzelemvezérelt, és teljesen emberi attitűd, mint azt, aki azzal hitegeti magát, vagy csapja be, hogy Dobrevék "valamivel jobb" lesznek.
több mint 5 éve
Egyébként Kövér ezt mondta:Igen. Gyurcsány is éppen így magyarázta meg a saját őszödi gyöngyszemét.
"Sokan vannak ma Magyarországon olyanok, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek. Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és egy szögre, vagy ha találnak egy jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat."
És ez szerintem nem politika, hanem nyelvhasználat, ez az én olvasatomban nem azt jelenti, hogy aki nem a Fideszre szavaz, azt fel kell akasztani, hanem kb. azt jelenti, hogy "aki annyira hülye, hogy nem ránk szavaz, az bassza szájba magát, vagy egyen meszet, vagy szarunk rá mi van vele, akár meg is dögölhet, a rákegyekiabelit csicska gyászkoporsó geci".
Ennyi van ebben.
Mint amikor randizni hívsz egy csajt, az visszautasít, és magadban azzal zárod le, hogy "akkor basszál egyedül, bazdmegmagad, tőlem fel is fordulhatsz hülye picsa."
Sobri Jóska
Én nem Mercedesről álmodozom. Nem akarok egyből Svájcot, A trabantot akarom kidobni, mert úgy gondolom - és azt látom -, hogy kidobható egy valamivel jobbra. Lásd szlovákok, csehek. Lassan románok. Gazdaságilag még a lengyelek is, bár ők is rossz autóban ülnek alapvetően az utóbbi években.Próbáld ki egyszer te is, hogy a döntés hozók helyett utóbbiakkal kapcsolatban próbálsz empatikus lenni.Ki se kell próbálni, hisz ez vagyok én, a családom, a barátaim, megtapasztalom nap mint nap.
peterk2005
De itt meg visszaérünk abba a threadbe, hogy :
Tökéletesnek, optimálisnak, maximálisan hatékonynak tartom ezeket a döntéseket? Nem.
Jónak tartom ezek döntések legtöbbjét? Nem.
Az általuk hozható legjobbnak tartom? Igen.
Képzelem azt, hogy más jobban döntene? Nem.
Te mindig a zsír új Merciről álmodozol, én meg örülök, ha a Suzuki nem esik szét, hidegben is indul, némileg kényelmes, mert én ahhoz viszonyítom, hogy sokkal jobb, mint gyalog menni, vagy életet lehelni a naponta lerobbanó Trabantba.
Sobri Jóska
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
rokaur
876
Egyébként Kövér ezt mondta:Gyönyörű, ez már valami idei VV gyöngyszem? Lehet lassan újítanom kellene nekem is a szókincsemen 😀
Ennyi van ebben.
Sobri Jóska