NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 5 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline
A libri.hu szerint okt.25. a megjelenés dátuma! Olvasta már valaki? Személy szerint megfogadtuk kedvesemmel annó, hogy a mindennapi mese fontos! Pocaklakó volt fiam mikor elkezdtük első könyvét, a Micimackót.
Minden este olvastam a pocaknak legalább tíz percet... Azóta 8 és fél éves, és még mindig, minden este vagy én, vagy kedves feleségem olvas neki/mára nekik.clbass
Sidenote (és légyszi ne értsd félre / rosszul amit írok): Ha 8 és fél éves, akkor javaslom, hogy felolvasás helyett kezdjétek el unszolni, hogy ő kezdje magának elolvasni a meséket. Kimarad ugyan esti 10-20 perc ágy-szocializálás, de pótolja az az élmény amikor bekukkantva hozzá azt látod, hogy sunyiban tovább olvas, mert annyira kattog az agya a történeten. 😊

(Zárójel: én 8-9 évesen már túl voltam a Lottin, a Nagy Indiánkönyvön, Egri Csillagokon, 18 éves koromra már egy elég szép könyvtáron rágtam át magam, a magyarul elérhető scifi irodalomtól Szerb Antalig, mégis 40 éves koromra eljutottam oda, hogy szinte képtelen voltam/vagyok elolvasni már egy könyvet, mert csak este van rá időm, és ha elkezdem, tíz percen belül elalszom. Elvisz minden energiát a napi robot, utána pedig annyi minden új van - pl. amerikai foci 😊 - ami elviszi a maradék időt, hogy a könyv sajnos a vesztes listára kerül. Irigylem azokat, akiknek van idejük/energiájuk, hogy ne kerüljön. Mindenesetre a gyermekkor / serdülőkor a legjobb alkalom a könyv megszerettetésére, mert hamar eljön a serdülőkor a telefonnal, facebookkal, tiktokkal, és onnantól már lecsökkennek az esélyek...)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 624 — farkas.l.zoltan@gmail.com
„Miután Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese ledarálta azt a mesekönyvet, amely valójában egy kisgyermekeket célzó beteg, sátáni propagandakönyv, azonnal megmutatta valódi, gonosz arcát az úgynevezett LMBTQP-közösség. Az önmagát mindig áldozati, elnyomott szerepben mutató deviáns lobbi valójában egy rendkívül agresszív, állandóan támadó, a határokat feszegető, a normális, egészséges társadalmat elpusztítani igyekvő, félelmetesen hatalmas erő. A Mi Hazánkon kívül minden politikai párt fél ettől az erőtől, Nyugaton pedig még a nemzeti radikális pártok is behódoltak az LMBTQP-hatalom előtt. Nincs ma nagyobb lobbierő a világon, mint ez a nemzetközi sátáni szerveződés, amely mögött a világ vezető multi cégei is ott állnak, a Coca-Colától a Facebookig, amelynek egyik alapítója és szóvivője, Chris Hughes is homoszexuális.”

Toroczkai
Minden benne.
petey
Mielőtt ledarálta azt sem tudtam, hogy létezik ilyen könyv! Szerintem ez csak reklám volt a kiadó részéről és így volt a legolcsóbb! 😉😂
Klaci79
Nem lehet, hogy a könyvet a mihazánk adta ki álnéven?
1. Van min fröcsögni, képernyőn a mozgalom.
2. Remek ingyen reklámmal bevételt generálnak maguknak.
Vagy ne gondoljam ennyire dörzsöltnek toroczkait? 😀
kittli
De pont annyira kifinomult mint egy smirgli papír.

több mint 5 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 778 — Steelers fan
„Miután Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese ledarálta azt a mesekönyvet, amely valójában egy kisgyermekeket célzó beteg, sátáni propagandakönyv, azonnal megmutatta valódi, gonosz arcát az úgynevezett LMBTQP-közösség. Az önmagát mindig áldozati, elnyomott szerepben mutató deviáns lobbi valójában egy rendkívül agresszív, állandóan támadó, a határokat feszegető, a normális, egészséges társadalmat elpusztítani igyekvő, félelmetesen hatalmas erő. A Mi Hazánkon kívül minden politikai párt fél ettől az erőtől, Nyugaton pedig még a nemzeti radikális pártok is behódoltak az LMBTQP-hatalom előtt. Nincs ma nagyobb lobbierő a világon, mint ez a nemzetközi sátáni szerveződés, amely mögött a világ vezető multi cégei is ott állnak, a Coca-Colától a Facebookig, amelynek egyik alapítója és szóvivője, Chris Hughes is homoszexuális.”

Toroczkai
Minden benne.
petey
Mielőtt ledarálta azt sem tudtam, hogy létezik ilyen könyv! Szerintem ez csak reklám volt a kiadó részéről és így volt a legolcsóbb! 😉😂
Klaci79
Nem lehet, hogy a könyvet a mihazánk adta ki álnéven?
1. Van min fröcsögni, képernyőn a mozgalom.
2. Remek ingyen reklámmal bevételt generálnak maguknak.
Vagy ne gondoljam ennyire dörzsöltnek toroczkait? 😀

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 049 — The Mathematician
A MI Hazánk nevű bohócszervezet, 3 főbohócából kettő most jól kibohóckodta magát, az Előd meg a zászlóval futkosott. Az ő dolguk az, hogy a hozzájuk hasonlóan frusztrált, feszült embereknek segítsenek levezetni a feszültséget, és amíg a buzikat okolják az életük szarsága miatt, addig sem a Fidesszel vannak elfoglalva.

hang.hu/belfold/2020/09/27/feloszlatta-onmagat-a-nagykanizsai-mi-hazank-mivel-szerintuk-a-part-beilleszkedik-a-ner-be/

Az ismerős pedagógusnak van belőle példány, gyorsan átolvastam a könyvet tegnap este, és az egy enyhe eufemizmus, hogy "hullámzó a színvonal". Két mese van benne, ami kiváló, 3-4 ami elfogadható, a többi meg olyan, mint azok a "mesék", amik az ált. isk. olvasó könyvekben vannak, amit azért írtak, hogy a következő órán a célfeladatokat meg lehessen csinálni belőle.

Nem vagyok pedagógus, de átlapoztam a foglalkoztató kötetet és teljesen érthető, világos a szerzők szándéka, de véleményem szerint izzadságszagú az egész. Ezt a fajta empátiát, ahogy az illedelmes viselkedést vagy a jól megválasztott szavakat, nem pedagógusok fogják megtanítani a gyerekeknek. Ezt a könyvet olyanok fogják megvenni, akikben amúgy is magasabb az elfogadási hajlandóság, nyilván sok közülük túl is tolja ezt.

Nagyon jól fogalmazott egy pszichológus a témában: a másság elfogadása a gyereknek nem erőfeszítés. Őket nem érdekli, hogy ki-kivel kefél (nem is értik), de ahogy az sem, hogy kinek milyen a bőrszíne. Az óvodában volt egy cigány kislány, én sosem mondtam a gyereknek a szót se ki, és mégis úgy jött haza egyik nap, hogy csúfolták az egyik barátjával, és szégyelli magát, mert a kislány sírt. Akkor elmagyaráztam neki, hogy bizony vannak olyan emberek, aki más bőrszínűek... ÉS PONT. Nem magyaráztam túl neki, hogy "ohh, el kell fogadni" vagy hogy "az ember színe fehér", hanem csak PONT, ennyi. És a véleményem a fogyatékkal élőkről vagy a melegekről. Vannak és PONT. Ha egyszer erőt venne magán a média (nem fog) vagy csak simán az emberek, és elfogadnánk, hogy igen, ennyi ilyen és olyan ember él közöttünk, akkor nem lenne szükség ilyen érzékenyítésre.

Szóval ha nem lenne kiemelt hír, hogy "meleg főhős vagy a Disney mesében" vagy hogy "itt az első muszlim szuperhős", akkor nem lenne ekkora probléma. Csak ez nem fog menni, mert az identitás politikai az alacsony érzelmi intelligencia kipótlására tökéletesen alkalmas, mind két oldalon...
Gyurma Pappa
kicsit ez jut eszembe az egészről
 www.southparkstudios.com/episodes/zplcis/south-park-chef-goes-nanners-season-4-ep-7

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 335 — zászló zászló szív
A MI Hazánk nevű bohócszervezet, 3 főbohócából kettő most jól kibohóckodta magát, az Előd meg a zászlóval futkosott. Az ő dolguk az, hogy a hozzájuk hasonlóan frusztrált, feszült embereknek segítsenek levezetni a feszültséget, és amíg a buzikat okolják az életük szarsága miatt, addig sem a Fidesszel vannak elfoglalva.

hang.hu/belfold/2020/09/27/feloszlatta-onmagat-a-nagykanizsai-mi-hazank-mivel-szerintuk-a-part-beilleszkedik-a-ner-be/

Az ismerős pedagógusnak van belőle példány, gyorsan átolvastam a könyvet tegnap este, és az egy enyhe eufemizmus, hogy "hullámzó a színvonal". Két mese van benne, ami kiváló, 3-4 ami elfogadható, a többi meg olyan, mint azok a "mesék", amik az ált. isk. olvasó könyvekben vannak, amit azért írtak, hogy a következő órán a célfeladatokat meg lehessen csinálni belőle.

Nem vagyok pedagógus, de átlapoztam a foglalkoztató kötetet és teljesen érthető, világos a szerzők szándéka, de véleményem szerint izzadságszagú az egész. Ezt a fajta empátiát, ahogy az illedelmes viselkedést vagy a jól megválasztott szavakat, nem pedagógusok fogják megtanítani a gyerekeknek. Ezt a könyvet olyanok fogják megvenni, akikben amúgy is magasabb az elfogadási hajlandóság, nyilván sok közülük túl is tolja ezt.

Nagyon jól fogalmazott egy pszichológus a témában: a másság elfogadása a gyereknek nem erőfeszítés. Őket nem érdekli, hogy ki-kivel kefél (nem is értik), de ahogy az sem, hogy kinek milyen a bőrszíne. Az óvodában volt egy cigány kislány, én sosem mondtam a gyereknek a szót se ki, és mégis úgy jött haza egyik nap, hogy csúfolták az egyik barátjával, és szégyelli magát, mert a kislány sírt. Akkor elmagyaráztam neki, hogy bizony vannak olyan emberek, aki más bőrszínűek... ÉS PONT. Nem magyaráztam túl neki, hogy "ohh, el kell fogadni" vagy hogy "az ember színe fehér", hanem csak PONT, ennyi. És a véleményem a fogyatékkal élőkről vagy a melegekről. Vannak és PONT. Ha egyszer erőt venne magán a média (nem fog) vagy csak simán az emberek, és elfogadnánk, hogy igen, ennyi ilyen és olyan ember él közöttünk, akkor nem lenne szükség ilyen érzékenyítésre.

Szóval ha nem lenne kiemelt hír, hogy "meleg főhős vagy a Disney mesében" vagy hogy "itt az első muszlim szuperhős", akkor nem lenne ekkora probléma. Csak ez nem fog menni, mert az identitás politikai az alacsony érzelmi intelligencia kipótlására tökéletesen alkalmas, mind két oldalon...

több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 401 — Do Your Job
Rumini! Ha jót akartok olvasni. (Hajót is, persze!😀)
Volt kollégám lánya a szerző, úgyhogy nekünk már akkor (mikor még nem volt olyan népszerű, és nem csináltak belőle színdarabot is) "kötelező" volt.😉
Mondjuk ez itt off...

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 27 926 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Toroczkai
Minden benne.
petey
A libri.hu szerint okt.25. a megjelenés dátuma! Olvasta már valaki?
Személy szerint megfogadtuk kedvesemmel annó, hogy a mindennapi mese fontos!
Pocaklakó volt fiam mikor elkezdtük első könyvét, a Micimackót.
Minden este olvastam a pocaknak legalább tíz percet...
Azóta 8 és fél éves, és még mindig, minden este vagy én, vagy kedves feleségem olvas neki/mára nekik.
A mai etap szerint egy 4 éves csajos hercegnős, és egy HP-Félvér herceg van a terítéken egymásutánban.
Feleségem gyermek-könyvtáros, így nem csak hogy minden megjelenésről tudtunk, a kedvencek már rég a polcon vannak!
Elképesztően szép, és elképesztően jó mesekönyvek vannak manapság! Az illusztrátorok munkái már-már művésziek néha!
Aztán mindig jön valami új. Esetenként valami egészen sz@r -amiről próbálod lenevelni gyermeked-, majd valami egészen zseniális, felnőtt szemmel is egyéni elborulás...
Például Dániel András elképesztő fantazmagóriája a Kuflik sorozat, melynek animációja csak zseniálisabb lesz Scherer Péter ezerarcú megszólalásában 😊
Summa summárum...olvassa el a könyvet aki akarja! Egyszer én is el fogom, de biztos hogy találok addig jobbat, építőbbet 😉
clbass
Ez itt off, de sterintem a kufliknál már csak a Bogyó és Babóca meg az Annapetigergő tragikusabb... persze ízlések és pofonok 😊
Nálunk most a Frakk meg a Mazsola és Tádé a kedvenc 😆

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Bate rakta ki twitterre és utána tudtam egyáltalán az egész sztoriról, de vicces hogy senki nem is tudta hogy létezik ez a könyv most meg elfogyott a francba 😀
Toroczkai vergődése csak olaj lesz erre a tűzre 😀

több mint 5 éve
clbass New Orleans Saints 3 163 — Saints fan

Toroczkai
Minden benne.
petey
A libri.hu szerint okt.25. a megjelenés dátuma! Olvasta már valaki?
Személy szerint megfogadtuk kedvesemmel annó, hogy a mindennapi mese fontos!
Pocaklakó volt fiam mikor elkezdtük első könyvét, a Micimackót.
Minden este olvastam a pocaknak legalább tíz percet...
Azóta 8 és fél éves, és még mindig, minden este vagy én, vagy kedves feleségem olvas neki/mára nekik.
A mai etap szerint egy 4 éves csajos hercegnős, és egy HP-Félvér herceg van a terítéken egymásutánban.
Feleségem gyermek-könyvtáros, így nem csak hogy minden megjelenésről tudtunk, a kedvencek már rég a polcon vannak!
Elképesztően szép, és elképesztően jó mesekönyvek vannak manapság! Az illusztrátorok munkái már-már művésziek néha!
Aztán mindig jön valami új. Esetenként valami egészen sz@r -amiről próbálod lenevelni gyermeked-, majd valami egészen zseniális, felnőtt szemmel is egyéni elborulás...
Például Dániel András elképesztő fantazmagóriája a Kuflik sorozat, melynek animációja csak zseniálisabb lesz Scherer Péter ezerarcú megszólalásában 😊
Summa summárum...olvassa el a könyvet aki akarja! Egyszer én is el fogom, de biztos hogy találok addig jobbat, építőbbet 😉
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 624 — farkas.l.zoltan@gmail.com

Toroczkai
Minden benne.
petey
Szegény Dúró Dóra is annyi hülyeséget bír csinálni. Ha egy normális férjet fogott volna ki tuti egészen máskepp viselkedne.
Basszus 4 gyerek után is tok jól nézz ki, nem tudom milyen genjei vannak... Beszélni is tud, sokra vihette volna

Toroczkai szóra se érdemes, kapanyilas vagy nyeles csőcselék szinten mozog 😊

több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 671

Toroczkai
Minden benne.
petey
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nekem az jutott eszembe olvasva a postot, hogy vajon mIlyen frusztráló lehet Torockainak, hogy lenyúlták Sorost és most be kell érnie ilyen whodafakisthis Chris Hughes félékkel.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 20 658 — Csodabogár

Toroczkai
Minden benne.

több mint 5 éve
Amador Los Angeles Rams 273
inkább azt mondjátok meg ez mi 😊

streamable.com/9dbxhk
NB2
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487

streamable.com/9dbxhk
NB2
eze

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 27 460 — nabege2@yahoo.com

több mint 5 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
Minden fillért megér a "közmédia"

Klaci79
Ezt nem is értem ...
csebi
Ez mekkora marhaság. Boomer őskövület kivetítése a társadalomra.
A twitter, facebook, insta, youtube hová számít? Vagy az RTL, TV2 szennyese?

XYZ mínősített retardált ínyfluenszer hülyeségeinek a követése az instán és a youtube vlogokon hová számít?
FLZOLI
Szumma a grafikonon: 8.086.796 fő
KSH alapján az ország lakossága: 9.769.526 fő
18 év alattiak: 1.709.048 fő
Teljes lakosság - 18 év alattiak: 8.060.478 fő

Ergo a 18 év feletti lakosság lett elvileg felosztva. Ebből "csak" ~371k, aki nem fogyaszt semmilyen médiát. Szerintem én több időt töltöttem el most a grafikonnal, mint a készítője. Ennyit a minőségéről.

www.ksh.hu/interaktiv/korfak/orszag.html

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 5 éve
Ezért veszélyes játék szerintem ez az utolsó pillanatos supreme courttal való keménykedés is. Felrúg egy régi szokásjogot, aminek az lehet a vége, hogy adok-kapokká válik a dolog és sorozatban egyoldalúan rúgdalják majd fel felváltva a status quo-kat. Az senkinek nem lenne jó hosszú távon. Nekünk se. (Igaz, valószínűleg az establishmentnek sem, amit annyira mondjuk nem sajnálnék. 😊 )
peterk2005
pontosan, és rengeteg republikánus segget csinált a szájából emiatt nem biztos, hogy megéri nekik ez hosszútávon.
csebi
Az már mindegy, aki elfogadja Trumpot, az nagy ívben lesz*rja, hogy a szenátorok segget csinálnak a szájukból. Nem számít. A hosszabb távú hatásai lehetnek veszélyesek, ha ebből adok-kapok lesz, mert akkor a következő 1-2 évtizedben a világ vezető demokráciájától láthatunk esetleg olyan szokásjogot felrúgó, törvényeket kénye kedve és aktuális érdeke szerint hajlítgató hatalom gyakorlást, amit eddig csak perem országokban meg keleten láttunk. Sokat mondó volt, hogy se Biden, se az alelnök jelöltje nem volt hajlandó egyértleműen válaszolni arra - lényegében ez az egy amire nem válaszoltak egyértelműen -, hogy nem nyúlnak hozzá majd a supreme courthoz.

Egy így működő USA vs Kína rivalizálás elég sötét jövőkép ahhoz, hogy a háta közepére se kívánja az ember.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 5 éve
winston Jacksonville Jaguars 2 894 — tag
Ez tényleg médiatörténeti esemény volt. Amerika élőben, egyenesben járatta le magát a világ előtt úgy, ahogy még soha.

Próbálom értelmezni, hogy ki miért csinálta azt, amit, de nehezen megy. Nagyjából az tűnt előre eltervezettnek, amikor Biden időnként kiszólt a nézőknek, meg amikor benyögte, hogy én vagyok a demokrata párt. És ennyi. Minden más vagy az eddiginek a megismétlése / felmondása, mindenféle új nélkül, de leginkább ahogy esett úgy puffant.

A választás úgyis a mail-in környékén fog eldőlni, felteszem az is volt a szándék, hogy mindenki a saját táborát buzdítsa / erősítse, de nem hiszem, hogy a debate tanácsadók elégedetten dőltek volna hátra a vita után. Trump egyszerűen kezelhetetlen, Biden meg azt ugyan elkerülte, hogy demens aggastyán benyomását keltse, de kb. ennyi volt amit fel lehet írni neki.

Ehhez a vitához képest még Rezsiszilárd is egy akadémiai előadónak tűnik. Ez akkor is borzalom, ha már réges-régen túl vagyunk azon a ponton, hogy aki szavazni fog az most választaná ki, hogy kire. Nyilván nem, de még a cirkuszban is kéne azért legalább egy duplaszaltó meg egy bohóc, különben semmi értelme.
peterk2005
Hű, azért megnéznék néhány hasonlót itt is. Ezt a színvonalat tudnák hozni.
Mondjuk ez a Donáth-Varga vita előremutató lehetne.
Klaci79
ma már esélytelen, de szerencsére vissza lehet nyúlni eddig a klasszikusig:  www.youtube.com/watch?v=auf55j8PhhI

a személyes kedvencem mondjuk a Kónya-Pető vita, de az más tészta.
winston
Sok értelme és haszna volt, nem?
Mint a hajnali Trump-Biden, csak kulturáltabban.
Sobri Jóska
Zéró, de utólag mindkettő szórakoztató.
több mint 5 éve
Trump simán felmosta a padlót Bidennel. Azok nézőpontjából, akik Trump szimpatizánsok. Azok így tán elmennek és leszavaznak rá.
És az USA választási rendszere annyira idejétmúlt és torz az Elektori Kollégiummal (ami a polgárháború óta ittragadt elbaszott rendszer), hogy nem kell se népszerűbbnek lenni, se több szavazatot kapni, elég, ha a hagyományos republikánus államok jönnek, és elegendő csatatér államban sikerül nyerni.
Az amerikai elnökválasztáson bár részt vesz uszkve 140millió ember, mégis, a csatatér államok néhány bizonytalan vagy biztos pártválasztó, de nem biztosan leszavazó szavazója dönti el. Kb. 1 millió ember. Na Trump őket célozta, célozza.
Sobri Jóska
Ennél azért összetettebb a kép szerintem. A csatatér államok sem állandóak, választásról választásra bekerülhet pár vagy kikerülhet pár az aktuális helyzettől függően, másrészt nem csak a bizonytalanokon múlik, hanem rengeteg múlik azon is, hogy a saját tábort ki mennyire tudja mozgósítani, illetve, hogy a különböző társadalmi csoportok (feketék, latinók, nők, férfiak) mennyire aktívak.

A cél mindkét oldalon nyilván a szavazat maximalizálás. De hogy a tegnapi vita ezt nem segítette egyiknek sem, abban biztos vagyok. Ha volt is valami hatása, akkor inkább negatív. Többet segítettek a másiknak, mint saját maguknak.

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 941 — Lucas Scott
Ezért veszélyes játék szerintem ez az utolsó pillanatos supreme courttal való keménykedés is. Felrúg egy régi szokásjogot, aminek az lehet a vége, hogy adok-kapokká válik a dolog és sorozatban egyoldalúan rúgdalják majd fel felváltva a status quo-kat. Az senkinek nem lenne jó hosszú távon. Nekünk se. (Igaz, valószínűleg az establishmentnek sem, amit annyira mondjuk nem sajnálnék. 😊 )
peterk2005
pontosan, és rengeteg republikánus segget csinált a szájából emiatt nem biztos, hogy megéri nekik ez hosszútávon.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
De a polgárháború után a déli államokat csak így lehetett "beédesgetni" az államszövetségbe, ezzel a hülye elektori logikával. Kicsit beleragadtak ebbe az amerikaiak. 150 év alatt ezügyben modernizálhattak volna, de valahogy elsikkadt.Sobri Jóska
Nem csak az elnökválasztás ilyen. Lakosságarányosan nagyjából - Texast kivéve - 10 középső államnak van annyi lakosa, mint Kaliforniának, és Kalifornia 4 szenátort ad, az a 10 középső állam meg négyszer annyit (nagyjából). A középső államok ("vidéki amerika") a republikánus párt alap bázisa, ha ezt a status quo-t megváltoztatnák, a pirosaknak harminc évig nem lenne többsége a szenátusban. Szóval nem könnyű úgy hozzányúlni ehhez a rendszerhez, hogy modernizálják, de közben legyenek tekintettel a két nagy pólusra is, ami nélkül (ha nem nagyjából egyenlőek) az USA végképp megszűnne demokrácia lenni. (Nyilván 1-2 évtized alatt kiegyenlítődne a felnövő új generációkkal, átköltözésekkel, stb. de 2 évtized is túl sok egy pártnak.)

több mint 5 éve
Trump simán felmosta a padlót Bidennel. Azok nézőpontjából, akik Trump szimpatizánsok. Azok így tán elmennek és leszavaznak rá.
És az USA választási rendszere annyira idejétmúlt és torz az Elektori Kollégiummal (ami a polgárháború óta ittragadt elbaszott rendszer), hogy nem kell se népszerűbbnek lenni, se több szavazatot kapni, elég, ha a hagyományos republikánus államok jönnek, és elegendő csatatér államban sikerül nyerni.
Az amerikai elnökválasztáson bár részt vesz uszkve 140millió ember, mégis, a csatatér államok néhány bizonytalan vagy biztos pártválasztó, de nem biztosan leszavazó szavazója dönti el. Kb. 1 millió ember. Na Trump őket célozta, célozza.
Sobri Jóska
Nem feltétlenül, 2016 mutatta meg, hogy évtizedek óta ugyanabba az irányba (kék) húzó államokat lehet teljesen váratlanul átfordítani: ilyen volt Michigan és Wisconsin is. Lehet, hogy idén is csatatér lesz néhány teljesen leírt állam, mint pl. Texas vagy Minnesota (csak hogy mindkét oldalnak adjak egy kis reményt 😊)
Kampman
De ez az átfordítás csak párezer szavazaton múlik, és viszik az összes elektort. Vagyis nem az állam többmillió embere szavazott máshogy.
Erre kell célzottan lőni, és Trump célzottan nekik nyomja a showt. Nem a fix repi vagy fix demokrata szavazónak.
Sobri Jóska
Akár 1 szavazat különbséggel is lehet vinni az összes elektort, de pl. 2012-ben Obama majdnem félmillió szavazattal győzött Michiganben Romney ellen, ami elég stabil győzelem volt és illeszkedett a több évtizedes trendbe. Ezt kellett megfordítani 2016-ra, lett belőle 10 ezer szavazatnyi előny Donaldnak, ami azért elég jelentős váltás 4 évvel azelőtthöz képest.

Michiganben kb. annyian élnek, mint Magyarországon, ha ez elég referencia.
Kampman
És 10ezer küölnbségnél 173 ezren Johnsonra szavaztak.
Így nyert Trump 47,6%-al. Országosan Trump a szavazatok 47,5%-t kapta, ami azt jelenti, hogy többen akarták, hogy Trump ne legyen elnök, minthogy legyen. Igaz Clinton is csak 47.7%-t kapott. Ami ugye azt jelenti, hogy többen akarták, hogy Clinton ne legyen elnök, minthogy legyen.
Egyébként Trump nem kapta meg a szavazatok 50%-t, de elvitte az összes elektort még Arizonában, Dél-Karolinában, Floridában, Pennsylvaniaban, Utahban, Wisconsinban, Clinton meg bár megnyerte, de 50% alatti összavazattal Coloradot, Mainet, Minnesotat, Nevadat, New Hampshiret, New Mexikot, Virginiat.
Sobri Jóska
Még annyi, hogy Maine pont egyike annak a két államnak (a másik Nebraska), ahol sokkal igazságosabb az elektori szavazatok elosztása, így ott Clinton 4-ből csak 3-at vitt, miközben a szavazati százalékok megoszlása 47-44 volt.
Kampman
De a polgárháború után a déli államokat csak így lehetett "beédesgetni" az államszövetségbe, ezzel a hülye elektori logikával. Kicsit beleragadtak ebbe az amerikaiak. 150 év alatt ezügyben modernizálhattak volna, de valahogy elsikkadt.
Sobri Jóska
nem sikkadt el, csak szar a törvényhozási rendszerük és limboba ragadt

tudom hogy gyakorlatilag ez ugyanaz, de ettől még vannak rá kezdeményezések

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 173 — #NoStress
Sobri Jóska
Nem feltétlenül, 2016 mutatta meg, hogy évtizedek óta ugyanabba az irányba (kék) húzó államokat lehet teljesen váratlanul átfordítani: ilyen volt Michigan és Wisconsin is. Lehet, hogy idén is csatatér lesz néhány teljesen leírt állam, mint pl. Texas vagy Minnesota (csak hogy mindkét oldalnak adjak egy kis reményt 😊)
Kampman
De ez az átfordítás csak párezer szavazaton múlik, és viszik az összes elektort. Vagyis nem az állam többmillió embere szavazott máshogy.
Erre kell célzottan lőni, és Trump célzottan nekik nyomja a showt. Nem a fix repi vagy fix demokrata szavazónak.
Sobri Jóska
Akár 1 szavazat különbséggel is lehet vinni az összes elektort, de pl. 2012-ben Obama majdnem félmillió szavazattal győzött Michiganben Romney ellen, ami elég stabil győzelem volt és illeszkedett a több évtizedes trendbe. Ezt kellett megfordítani 2016-ra, lett belőle 10 ezer szavazatnyi előny Donaldnak, ami azért elég jelentős váltás 4 évvel azelőtthöz képest.

Kampman
Így nyert Trump 47,6%-al. Országosan Trump a szavazatok 47,5%-t kapta, ami azt jelenti, hogy többen akarták, hogy Trump ne legyen elnök, minthogy legyen. Igaz Clinton is csak 47.7%-t kapott. Ami ugye azt jelenti, hogy többen akarták, hogy Clinton ne legyen elnök, minthogy legyen.
Egyébként Trump nem kapta meg a szavazatok 50%-t, de elvitte az összes elektort még Arizonában, Dél-Karolinában, Floridában, Pennsylvaniaban, Utahban, Wisconsinban, Clinton meg bár megnyerte, de 50% alatti összavazattal Coloradot, Mainet, Minnesotat, Nevadat, New Hampshiret, New Mexikot, Virginiat.
Sobri Jóska
Még annyi, hogy Maine pont egyike annak a két államnak (a másik Nebraska), ahol sokkal igazságosabb az elektori szavazatok elosztása, így ott Clinton 4-ből csak 3-at vitt, miközben a szavazati százalékok megoszlása 47-44 volt.
Kampman
De a polgárháború után a déli államokat csak így lehetett "beédesgetni" az államszövetségbe, ezzel a hülye elektori logikával. Kicsit beleragadtak ebbe az amerikaiak. 150 év alatt ezügyben modernizálhattak volna, de valahogy elsikkadt.

több mint 5 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 031
Sobri Jóska
Kampman
Sobri Jóska

Kampman
Sobri Jóska

Szerkesztette: Kampman