Bowldog Hálaadást!

Politika

46 feliratkozó

több mint 7 éve
.brk Green Bay Packers 1 890
Srácok paks2-vel mi a probléma? Oké Orosz, oké Fidesz, oké biztos sok pénz lenyúlás, nem vagyok benne a politikai és pénzügyi részében, de igazából már levettem, hogy, ami kormánypárti dolog az rögtön ótvar nálatok többségében. Ennek persze millió alapot adott is a bagázs, vak, aki nem látja. Na de. Én úgy tudom, Paks1 kiváltására készülne el Paks2. Korszerűsítés, az energiatermelés átvétele szépen folyamatosan, ahogy Paks 1 megy kifelé a működésből. Nincs más energiaforrás az országban, amivel ki lehetne váltani, bármennyire szeretném én is megoldani ezeket a dolgokat, széllel, vízzel, biomasszával, megújuló módszerekkel stb. Szóval. Ha igaz, hogy át kell venni Paks 1-től a termelést a kövi 20-30 évben, akkor mi itt a gríz ezzel?
kristóf17
tudod már mit fogsz csinálni 2048-ban?

amúgy a szakma is megcáfolta az OROSZ paks2-t. nekem a sógorom rohadtul ért ehhez, végülis doktorált ehhez nagyon komolyan köthető dologból a BME-n, és ő mondta, hogy nem a paks2-vel van a baj, mert az kell, hanem hogy milyen technológiát veszünk ezzel. ehhez utóbbihoz semmi köze nincsen ahhoz, hogy orosz vagy kormánypárti technológia, egyszerűen idejétmúlt.
csebi
+ azt gondolom nem kell magyarázni miért para, hogy az oroszok 10 milliárd eurós hitelt adnak ehhez.
több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 406 — Lájkold a zsűrit!
Srácok paks2-vel mi a probléma? Oké Orosz, oké Fidesz, oké biztos sok pénz lenyúlás, nem vagyok benne a politikai és pénzügyi részében, de igazából már levettem, hogy, ami kormánypárti dolog az rögtön ótvar nálatok többségében. Ennek persze millió alapot adott is a bagázs, vak, aki nem látja. Na de. Én úgy tudom, Paks1 kiváltására készülne el Paks2. Korszerűsítés, az energiatermelés átvétele szépen folyamatosan, ahogy Paks 1 megy kifelé a működésből. Nincs más energiaforrás az országban, amivel ki lehetne váltani, bármennyire szeretném én is megoldani ezeket a dolgokat, széllel, vízzel, biomasszával, megújuló módszerekkel stb. Szóval. Ha igaz, hogy át kell venni Paks 1-től a termelést a kövi 20-30 évben, akkor mi itt a gríz ezzel?
kristóf17

amúgy a szakma is megcáfolta az OROSZ paks2-t. nekem a sógorom rohadtul ért ehhez, végülis doktorált ehhez nagyon komolyan köthető dologból a BME-n, és ő mondta, hogy nem a paks2-vel van a baj, mert az kell, hanem hogy milyen technológiát veszünk ezzel. ehhez utóbbihoz semmi köze nincsen ahhoz, hogy orosz vagy kormánypárti technológia, egyszerűen idejétmúlt.
csebi
Így van én is beszélgettem energetikában jártas szereplőkkel, az volt a konszenzus, hogy Paks2-re mondhatjuk h nem felesleges beruházás, a ganéság benne az h mindenfajta tender nélkül tették le a voksukat az oroszok mellett, akik ráadásul ahogy csebi mondja nem éppen a legkorszerűbb technológiát akarják idehozni.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 7 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 960 — Lucas Scott
kristóf17

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 7 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
több mint 7 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Elméleti kérdés :
Miért nem akar egyik politikai párt sem egy népszavazást elkezdeni paks 2ről?
Nem lenne elég municiója?
Janek
Ha nem adtak már be legalább 30-szor népszavazási kedvezményezést Paks2 ügyben, akkor egyet se. Csak, ahogy csebi írta, a fideszes választási bizottság egyiket se engedte át.

(Alig hiszem, hogy a választásokig még egyet átengednének az olimpiás orrbaverés után... Valamilyen indokkal mindet el fogják meszelni. Ha annyira necces, hogy nem lehet, akkor majd jönnek a kopaszok megint, és megint bead majd egy öregasszony egy kérdést amit el lehet meszelni.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 7 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 960 — Lucas Scott
Elméleti kérdés :

Félnek,hogy ha elbukik a dolog akkor az vereség?
Vagy eleve tilos itthon erről népszavazni?Svájc elmaradott hanyatló ország ott lehetett ....
Vagy ha nyerik is sem ér semmi politikai tőkét?
OV max épít akkor egy alagutat felcsút és tokaj közt ,hogy megóvja az aszút mert az magyar ...
Janek
van, aki akar, csak a választási iroda nem engedi. innentől az elméleti kérdésed már felesleges.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 7 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 15 983 — Apu ökölbeszorított keze
Elméleti kérdés :

Félnek,hogy ha elbukik a dolog akkor az vereség?
Vagy eleve tilos itthon erről népszavazni?Svájc elmaradott hanyatló ország ott lehetett ....
Vagy ha nyerik is sem ér semmi politikai tőkét?
OV max épít akkor egy alagutat felcsút és tokaj közt ,hogy megóvja az aszút mert az magyar ...

több mint 7 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 463 — Слава Україні! Героям слава!
 www.facebook.com/magyarinfo/photos/a.10150201675448467.330467.85568463466/10155252319968467/?type=3&theater

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 7 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 914
Aki még 1, max 2 évig tervez élni, annak jó hír, aki viszont tovább is gondol, az elkezdhet aggódni, ha még nem tenné. Tessék megnézni ezt az ábrát a beruházások mértékéről. Érdemes figyelni a 2014 környéki kiugrásra, ill. az idei új lendületre. És összevetni ezeket a grafikon többi éveivel.
A tényekhez tartozik, hogy az előző (2007-2014-es) hétéves EU támogatási ciklus pénzeit 1-2 év késéssel, relative ütemesen hívtuk le, viszont a ciklus végére így is összegyűlt egy tetemesebb összeg, ezt hívtuk le 2014 környékén. Ez okozta az akkori kiugrást.
A mostani megugrást pedig az okozza, hogy kormányunk úgy döntött, hogy a mostani ciklus (2015-2022) pénzeit teljes mértékben lehívja 2018-ig. Az összeset. Nekem van egy tippem, hogy miért. Szerintem nektek is van. 😉

Úgyhogy most heppiség van, úszunk az EU pénzben., Épülnek a stadionok - na jó, nem csak stadionok, hanem térkövezés meg gumiddisney park is dögivel. 😊. És lehet családot támogatni, meg a miniszterelnök fog majd tudni emelni a nyugdíjon is, mert - hogy is fogalmazott annak a néninek? - "jók lesznek a számok"...

2019-től aztán jön majd az aszály. Nem lesz több EU pénz. És mi lesz akkor, amikor nem lesz EU pénz? Látszik az is, ott a 2014 és 2016-os kiugró részek között. Az a bányamélye, mínusz 20%-okkal. No, hát az lesz, ha nem lesz EU pénz. (Vagy rosszabb, mert azt a bányamélyét egy viszonylagosan jó világpiaci / gazdasági környezetben sikerült produkálnunk. Ha jön egy kis megingás - nem kell 2008, csak egy pici válságocska is elég -, akkor biza arról a nemrég látott mínusz 20-ról simán kiderülhet, hogy nem is a bányamélye.)

www.portfolio.hu/img/upload/2017/05/untitled_1-20170530.png
peterk2005
nem túl örömteli

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 7 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Aki még 1, max 2 évig tervez élni, annak jó hír, aki viszont tovább is gondol, az elkezdhet aggódni, ha még nem tenné. Tessék megnézni ezt az ábrát a beruházások mértékéről. Érdemes figyelni a 2014 környéki kiugrásra, ill. az idei új lendületre. És összevetni ezeket a grafikon többi éveivel.
A tényekhez tartozik, hogy az előző (2007-2014-es) hétéves EU támogatási ciklus pénzeit 1-2 év késéssel, relative ütemesen hívtuk le, viszont a ciklus végére így is összegyűlt egy tetemesebb összeg, ezt hívtuk le 2014 környékén. Ez okozta az akkori kiugrást.
A mostani megugrást pedig az okozza, hogy kormányunk úgy döntött, hogy a mostani ciklus (2015-2022) pénzeit teljes mértékben lehívja 2018-ig. Az összeset. Nekem van egy tippem, hogy miért. Szerintem nektek is van. 😉

Úgyhogy most heppiség van, úszunk az EU pénzben., Épülnek a stadionok - na jó, nem csak stadionok, hanem térkövezés meg gumiddisney park is dögivel. 😊. És lehet családot támogatni, meg a miniszterelnök fog majd tudni emelni a nyugdíjon is, mert - hogy is fogalmazott annak a néninek? - "jók lesznek a számok"...

2019-től aztán jön majd az aszály. Nem lesz több EU pénz. És mi lesz akkor, amikor nem lesz EU pénz? Látszik az is, ott a 2014 és 2016-os kiugró részek között. Az a bányamélye, mínusz 20%-okkal. Az volt az az időszak, amikor az előző ciklus pénzei leálltak, az új ciklus pénzei még nem indultak be. No, hát az lesz, ha nem lesz EU pénz. (Vagy rosszabb, mert azt a bányamélyét egy viszonylagosan jó világpiaci / gazdasági környezetben sikerült produkálnunk. Ha jön egy kis megingás - nem kell 2008, csak egy pici válságocska is elég -, akkor biza arról a nemrég látott mínusz 20-ról simán kiderülhet, hogy nem is a bányamélye.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 7 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Ez a baj a magyarokkal! Hogy kapásból elutasítják a jó ötleteket.
Hát, ha a panellakó népségnek nem kell a környezetvédelmi szempontból hasznos zöldfelület, akkor a politikusok (rokonai, ismerősei) önfeláldozóan majd bevállalják némi díjazás fejében a gondnoki teendőkkel egyetemben.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 7 éve
NB2 New England Patriots 24 951 — nabege2@yahoo.com
Vazzzz! Én a 9 en lakok....
???
zemanla
Én meg a 10.-en a tetején😊 Igaz nem Lázár Cityben! De komolyra fordítva:
1. Látvány. Csúnya a betontenger, de nálunk az egész panel városrészünk az, szóval nálam ez nem oszt-nem szoroz, ilyen szempont alapján le kéne dózerolni az egészet😊
2. Hozzájárulás: ez egy nagyon kényes kérdés... Pl a házsorunkban van 7 lépcsőház, 21 10. emeletes lakással, hány százaléknak kell igent mondani a költözésre? Mindenkinek? Akkor az milyen mondjuk, hogy 20-an el akarnának menni, én egyedül meg nem?😊 Rám szállnának? 😊
3. Meleg: az egy elég érdekes kérdés. Napközben rohadt meleg van, illetve mikor +40 van, akkor már éjjel sem hűl le a panel semennyire, szóval tényleg halál. Éppen ezért sokkal jobb lenne egy hűtőrendszer a panelben, vagy állami dotáció a klímára. Csak abból ugye sok embernek nem lenne pénz😊
(egyébként a panelnek is vannak előnyei, nem kell havat lapátolni, füvet nyírni 😊 )
jah és ha kapok cserelakást gipsy cityben, hát köszönöm, de oda nem kérek...

Tényleg figyelni kell, hogy milyen hülyeséget akar a Fidesz keresztülvinni máshol😊

Szerkesztette: NB2
több mint 7 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 656 — Cowboys fan
hát ha azt nézzük, hogy egy panelben a belmagasság mintegy 2,5m, és hogy a levegő felfelé haladva 200 méterenként egy fokot csökken, én 0,0125 °C fokkal hűvösebbre tippelnék
slowmotion
Nem jó a tipped, ugyanis a normál hőmérsékleti gradiens földközelben kb -0,7 fok/100 méter. Szóval minél közelebb vagy a földhöz, annál melegebb van.
Szóval Lázárt megint megvezette valami nemzetvesztő sorosbérenc meteorológus, hiszen ha lebontják a tizediket, a kilencediken még melegebb van/lesz. Tehát nem bontani kellene a paneleket, hanem minél magasabbra építeni, kedves János! Kivéve ha fennáll az úgynevezett inverzió jelensége, amikor a gradiens pozitívba fordul, és fent melegebb lesz mint lent. Ilyenkor szar a fent lakóknak, de a lent lakóknak is mert a por, a szmog meg a füst mind megreked az alsó légrétegekben. De ilyenkor meg cserélhetnének a lakók, erre is lehetne adni valami költözési támogatást. Meg meg lehetne alapítani a Nemzeti Költöztető Nonprofit Kft-t.
Lecsó
szerintem azt a fél század fokot talán még műszerek sem mutatják ki 😊
több mint 7 éve
Lecsó Denver Broncos 3 117
Amúgy édesanyám Nyíregyháza egyetlen felhőkarcolójának a 13. emeletén lakik. 14 emeletes a ház. Egyáltalán nem olyan kritikus a helyzet, mint az itt leírják, szóval remélem nem bontják le a feje felől a házat. Ha komolyra vesszük a hangot, a panelek tetejére tényleg lehetne valami könnyűszerkezetes árnyékoló megoldást kitalálni, hogy ne a tető kapja direktbe a napot. Segítene a lakóknak, segítene a tetőszerkezetnek meg a szigetelésnek, hogy később menjen tönkre, stb... Ehhez nem kell sok ész, de még sok pénz sem. Jaaa, hogy pont ez a baj?
több mint 7 éve
hát ha azt nézzük, hogy egy panelben a belmagasság mintegy 2,5m, és hogy a levegő felfelé haladva 200 méterenként egy fokot csökken, én 0,0125 °C fokkal hűvösebbre tippelnék
slowmotion
Nem jó a tipped, ugyanis a normál hőmérsékleti gradiens földközelben kb -0,7 fok/100 méter. Szóval minél közelebb vagy a földhöz, annál melegebb van.
Szóval Lázárt megint megvezette valami nemzetvesztő sorosbérenc meteorológus, hiszen ha lebontják a tizediket, a kilencediken még melegebb van/lesz. Tehát nem bontani kellene a paneleket, hanem minél magasabbra építeni, kedves János! Kivéve ha fennáll az úgynevezett inverzió jelensége, amikor a gradiens pozitívba fordul, és fent melegebb lesz mint lent. Ilyenkor szar a fent lakóknak, de a lent lakóknak is mert a por, a szmog meg a füst mind megreked az alsó légrétegekben. De ilyenkor meg cserélhetnének a lakók, erre is lehetne adni valami költözési támogatást. Meg meg lehetne alapítani a Nemzeti Költöztető Nonprofit Kft-t.
több mint 7 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 371 — Do Your Job
Vazzzz! Én a 9 en lakok....
???

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 7 éve
Nekem tetszene egy ilyen program, mert ezek a lakótelepi tömbök tényleg elég rondák, lehangolóak. Csak, hát az a baj, ami nálunk mindennel: ez a rendszer a belső logikája miatt képtelen bármilyen projektet tisztességesen megcsinálni. Minden csak úgy tud megvalósulni, hogy túl sokba kerül, néhányan meggazdagodnak rajta, viszont mégis mindig vannak olyanok is, akik megszívják. Itt is attól tartok, hogy
a) annyi közpénz menne rá, amiből simán üres lakásokat is fel lehetne húzni és ingyen odaadni a lakóknak
b) a haverok lennének kitömve jó zsíros szerződésekkel
c) az ott lakók közül szerencsekerék, hogy ki fog jól járni és ki nem. Mert nem ez az egész mozgatója, hanem az, hogy a polginak nem tetszik az utcakép. A lakók másodlagosak, aki mázlis, az lehet, hogy kap egy teraszos, szebb lakást. De ha meg peches, akkor elköltöztetik valami borzalom helyre, és rúgkapálhat, semmire nem fog jutni a "rendszer" ellen....

több mint 7 éve
Ez valami vicc?
A kilencediken mennyivel lesz hűvösebb ha az lesz a legfelső szint?Lecsó
Ez tuti valami poén.Lecsó
én rosszabbra számítok.
ez laikusként végiggondolva (de mint ex-panellakos, azért némi saját tapasztalattal felvértezve) akkora faszságnak hangzik, hogy biztosan van valami célja a leghülyébbek megvezetésén túl.

az utóbbi hét évben amikor ilyen gumicsontot dobtak az ellenzék és az ellenzéki média táborába, akkor az volt a ki nem mondott, de szándékolt célja, hogy magára vonzza a közfigyelmet, hogy az éppen aktuális disznóságra már ne maradjon nyilvánosság.
slowmotion
Elvileg Hódmezőlázárhelyen lenne a program pilotja, és tetőkert menne az egész tetejére a végén, nyilván lesz olyan fideszközeli vállalkozó aki addigra vesz vmi kertépítő céget. Arról nem is beszélve h közpénzből menne a bontás -> arra is kellene közbeszt kiírni.
empty taxi
igen, én is olvastam.
meg Orbán is mondta annak idején, hogy "ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek".
több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 406 — Lájkold a zsűrit!
Ez valami vicc?
én rosszabbra számítok.
ez laikusként végiggondolva (de mint ex-panellakos, azért némi saját tapasztalattal felvértezve) akkora faszságnak hangzik, hogy biztosan van valami célja a leghülyébbek megvezetésén túl.

az utóbbi hét évben amikor ilyen gumicsontot dobtak az ellenzék és az ellenzéki média táborába, akkor az volt a ki nem mondott, de szándékolt célja, hogy magára vonzza a közfigyelmet, hogy az éppen aktuális disznóságra már ne maradjon nyilvánosság.
slowmotion
Elvileg Hódmezőlázárhelyen lenne a program pilotja, és tetőkert menne az egész tetejére a végén, nyilván lesz olyan fideszközeli vállalkozó aki addigra vesz vmi kertépítő céget. Arról nem is beszélve h közpénzből menne a bontás -> arra is kellene közbeszt kiírni.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 7 éve
Ez valami vicc?
én rosszabbra számítok.

Szerkesztette: slowmotion
több mint 7 éve
Ez valami vicc?
A kilencediken mennyivel lesz hűvösebb ha az lesz a legfelső szint?
Ez tuti valami poén.
több mint 7 éve
NB2 New England Patriots 24 951 — nabege2@yahoo.com
Ez megvan srácok?😊
 index.hu/gazdasag/ingatlan/2017/05/31/a_panelhazak_felso_szintjeit_lebonta_orbanek/
több mint 7 éve
Remélem senki nem felejtette el felköszönteni országunk urát, Orbán Viktort 😀
NB2
Soha nem felejtem el, amikor 2013-ban az egész balos média az 50. születésnapjával volt elfoglalva (miközben a jobbos média alig említette), majd nap végén az összes indexes blogban kezdődött a siránkozás, hogy milyen borzalmas ez az Orbán, már személyi kultusza is van 😀
Kampman
Majd akkor nem lesz személyi kultusz, ha ezek az emberek, akik ma felköszöntik, ugyanígy felköszöntik majd szülinapjukon a körzeti megbízottat, a postást vagy Marika nénit az okmányirodában. Addig ez sajnos személyi kultusz...
Lecsó
Őket is fel szokták köszönteni, azok akik szeretik/ismerik őket. Orbánt sokan szeretik/ismerik.
Kampman
A hangsúly az "ezek az emberek"-en volt.
Arra akartam utalni, hogy értelmes ember nem szereti jobban a miniszterelnökét, mint az összes többi közszolgát, aki ellátja a rábízott közfeladatot. Nem köszöntgeti, nem csókolgatja, hanem kifizeti a bérét, "oszt jó napot!" Nem szeretni kell, hanem józanul megítélni a munkáját, aztán ha nem megfelelő, elzavarni a picsába.
OV egy egyszerű közszolga, ráadásul a szarabbik fajtából. Szeresse őt az anyja meg Lévai Anikó.
több mint 7 éve
 hvg.hu/velemeny/20170601_Soros_Gyorgy_Europa_feltamadhat

Szerintem kijelenthetjük, hogy már Sorost is Soros pénzeli!

több mint 7 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 331
Remélem senki nem felejtette el felköszönteni országunk urát, Orbán Viktort 😀
NB2
Soha nem felejtem el, amikor 2013-ban az egész balos média az 50. születésnapjával volt elfoglalva (miközben a jobbos média alig említette), majd nap végén az összes indexes blogban kezdődött a siránkozás, hogy milyen borzalmas ez az Orbán, már személyi kultusza is van 😀
Kampman
Majd akkor nem lesz személyi kultusz, ha ezek az emberek, akik ma felköszöntik, ugyanígy felköszöntik majd szülinapjukon a körzeti megbízottat, a postást vagy Marika nénit az okmányirodában. Addig ez sajnos személyi kultusz...
Lecsó
Őket is fel szokták köszönteni, azok akik szeretik/ismerik őket. Orbánt sokan szeretik/ismerik.