Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Osszessegeben amugy nekem eddig az a tapasztalatom, hogy a republikanusok inkabb a "szavazat elnyomasban" es a gerrymanderingben, az a szavazokorzetek szandekos manipulalasaban jartasok, a demokratak meg a ballot harvestingben es az absentee ballotok-ban.Majd beletanulnak a másik erősségébe, ne aggódj.
undisputedly
És ahogy a Trump-ellenes postás csalhat, úgy a repi is fog, szóval ezek egy ekkora országban kiegyenlítik egymást szerintem.
több mint 5 éve
de amit linkeltél ott pont egy Absentee ballot esetében volt a csalás és a postás a repuk felé csalt, az nem számít?Nem a Demokrata politikusokra gondoltam.100 millió szavazatnál?Ha az egyik oldal ügyesebb akkor csalóbb lesz. Kicsi az esély hogy 50-50-ben oszlik elA full mail in voting (nem az absentee ballot) a csalas melegagya.Ez bizonyára így van, de ha nagyszámú csalás lenne, az kb. 50-50 százalék arányban oszlana meg valószínűleg a demokrata és a republikánus oldal között. Akkor meg nem mindegy?
undisputedly
Vagy valamelyik oldal szerinted “csalóbb”?
Sobri Jóska
Toca
Mekkora eltérés lehet, ha mindkét oldal csal?
Ezer? Tízezer? Millió?
Nyilván nem darabra ugyanannyi elcsalt szavazat lesz, de nem hiszem, hogy markáns lehetne a különbség.
Illetve egyrészt úgyse derülne ki pontosan, másrészt a vesztesnek jó lehetőség erre fogni a vereségét.
Sobri Jóska
Trump-pal szemben kb. legitimizalva lett minden, a "resistance-movement" altal. Barmilyen obstrukcio vagy szabalyszeges. Nem az Alabama allam Demokrata parti vezetoje fog csalni, hanem egy postas, egy szavazatszamlalo, egy szomszed aki talal 15 szavazolapot att porosodni az uresen allo haznal stb., akik ugy erzik, hogy jogos amit tesznek, mert az USA-nak szuksege van arra, hogy Trumpot igy vagy ugy, de elmozditsak.
Plusz arrol szandekosan nem irtam, hogy ha meg is orzik a valasztasok integritasat, lehet, hogy heteket vagy honapokat kell varni a vegeredmenyre, az alatt meg 100 osszeeskuves elmelet szarnyra kap majd, es senki sem lesz biztos benne, hogy mi is tortent (Broward county 2018). Ahhoz kepest ami most jonne, a GW Bush vs. Al Gore 2000-es, Legfelsobb birosag altal eldontott valasztas dramaja semmi lenne 😊
Osszessegeben amugy nekem eddig az a tapasztalatom, hogy a republikanusok inkabb a "szavazat elnyomasban" es a gerrymanderingben, az a szavazokorzetek szandekos manipulalasaban jartasok, a demokratak meg a ballot harvestingben es az absentee ballotok-ban.
undisputedly
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Nem a Demokrata politikusokra gondoltam.100 millió szavazatnál?Ha az egyik oldal ügyesebb akkor csalóbb lesz. Kicsi az esély hogy 50-50-ben oszlik elA full mail in voting (nem az absentee ballot) a csalas melegagya.Ez bizonyára így van, de ha nagyszámú csalás lenne, az kb. 50-50 százalék arányban oszlana meg valószínűleg a demokrata és a republikánus oldal között. Akkor meg nem mindegy?
undisputedly
Sobri Jóska
Toca
Ezer? Tízezer? Millió?
Nyilván nem darabra ugyanannyi elcsalt szavazat lesz, de nem hiszem, hogy markáns lehetne a különbség.
Illetve egyrészt úgyse derülne ki pontosan, másrészt a vesztesnek jó lehetőség erre fogni a vereségét.
Sobri Jóska
Trump-pal szemben kb. legitimizalva lett minden, a "resistance-movement" altal. Barmilyen obstrukcio vagy szabalyszeges. Nem az Alabama allam Demokrata parti vezetoje fog csalni, hanem egy postas, egy szavazatszamlalo, egy szomszed aki talal 15 szavazolapot att porosodni az uresen allo haznal stb., akik ugy erzik, hogy jogos amit tesznek, mert az USA-nak szuksege van arra, hogy Trumpot igy vagy ugy, de elmozditsak.
Plusz arrol szandekosan nem irtam, hogy ha meg is orzik a valasztasok integritasat, lehet, hogy heteket vagy honapokat kell varni a vegeredmenyre, az alatt meg 100 osszeeskuves elmelet szarnyra kap majd, es senki sem lesz biztos benne, hogy mi is tortent (Broward county 2018). Ahhoz kepest ami most jonne, a GW Bush vs. Al Gore 2000-es, Legfelsobb birosag altal eldontott valasztas dramaja semmi lenne 😊
Osszessegeben amugy nekem eddig az a tapasztalatom, hogy a republikanusok inkabb a "szavazat elnyomasban" es a gerrymanderingben, az a szavazokorzetek szandekos manipulalasaban jartasok, a demokratak meg a ballot harvestingben es az absentee ballotok-ban.
több mint 5 éve
Ezzel messzire lehet jutni, valóban.annyi identitásuk van hogy mindegy milyen legalja a cigányoknál többet érAhogy sehol sincs esély tömegesen feljebb lépni, ennek semmi köze a cigánysághoz.Teszem hozzá így is vannak ritka kivételek akik tényleg kitörnek, bár sokukat utána ki is tagadják...Erre gondolok mint tenni akarás például. Nem etnikai kérdés ez, ugyan olyan képességű mindegyik gyerekként mint egy átlag fehér ember, de az a kultúra és közeg ami korulveszi őket olyan szinten rohaszto és puritán hogy esélyük sincs tömegesen feljebb lépni.
empty taxi
FLZOLI
Te se hidd, hogy a magyarok ebben a tekintetben bármivel is előrébb lennének, sőt, sok helyen még proli magyaroknál az alapidentitás sincs meg, ami egy cigány esetén legalább létező dolog, mint egyfajta öndefiníciós minimum.
Sobri Jóska
Negritis
több mint 5 éve
annyi identitásuk van hogy mindegy milyen legalja a cigányoknál többet érAhogy sehol sincs esély tömegesen feljebb lépni, ennek semmi köze a cigánysághoz.Teszem hozzá így is vannak ritka kivételek akik tényleg kitörnek, bár sokukat utána ki is tagadják...Erre gondolok mint tenni akarás például. Nem etnikai kérdés ez, ugyan olyan képességű mindegyik gyerekként mint egy átlag fehér ember, de az a kultúra és közeg ami korulveszi őket olyan szinten rohaszto és puritán hogy esélyük sincs tömegesen feljebb lépni.
empty taxi
FLZOLI
Te se hidd, hogy a magyarok ebben a tekintetben bármivel is előrébb lennének, sőt, sok helyen még proli magyaroknál az alapidentitás sincs meg, ami egy cigány esetén legalább létező dolog, mint egyfajta öndefiníciós minimum.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Ahogy sehol sincs esély tömegesen feljebb lépni, ennek semmi köze a cigánysághoz.Teszem hozzá így is vannak ritka kivételek akik tényleg kitörnek, bár sokukat utána ki is tagadják...Erre gondolok mint tenni akarás például. Nem etnikai kérdés ez, ugyan olyan képességű mindegyik gyerekként mint egy átlag fehér ember, de az a kultúra és közeg ami korulveszi őket olyan szinten rohaszto és puritán hogy esélyük sincs tömegesen feljebb lépni.
empty taxi
FLZOLI
több mint 5 éve
meg kell tanulni hogy mit és hogyan szabad mondani 😀Kérdés milyen harcos?De itt HARCOS lehet belőled!!!!Kína, Oroszország ezért fizet embereknek, itt kitanítanak és ingyen, saját szabadidődben kell menni kommentelni, zseniális 😀www.facebook.com/watch/?v=3175552162560796Azta kurva ez kemény 😀
empty taxi
Toca
rokaur
csebi
Olyan aki mielőtt öl gondolkodik is, vagy igazi kamikaze?😀
"Mi nem akarjuk megmondani, hogy mi legyen a véleményed, de szeretnénk, ha te is hallatnád a hangod."
Egy mondatban, ami a de ill. csak szócska előtt hangzik el az jellemzően sz..t sem ér.
kittli
24.hu/belfold/2020/08/07/tasz-velemenynyilvanitas-ragalmazas-politkus-megrovas-kaputa-julia-interju/
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 5 éve
Jaja és h ez mennyire nem etnikai kérdés arra egy barátom jó példa, ő ugyan fehér, de a szülei fogalmazzunk úgy h igen távol állnak az értelmiségitől.Erre gondolok mint tenni akarás például. Nem etnikai kérdés ez, ugyan olyan képességű mindegyik gyerekként mint egy átlag fehér ember, de az a kultúra és közeg ami korulveszi őket olyan szinten rohaszto és puritán hogy esélyük sincs tömegesen feljebb lépni.Teszem hozzá így is vannak ritka kivételek akik tényleg kitörnek, bár sokukat utána ki is tagadják...Egy nép amelyiknek ennyi is elég sosem fog felzarkozni a többségi társadalom szintjére. Ha csak fele annyi akarat, tenni akarás és szorgalom lenne bennük mint az amerikai néger aktivistákban és mozgalmarokban az elmúlt évtizedekben már rég felzarkoztak volna minden téren. De nyilván egyszerűbb várni és hibáztatni a rendszert, hogy majd az megoldja2008-as történet: idejárt Pécsre jogra az esztergomi vajda fia, és lejárt hozzánk am. focizni, amikor én voltam a HC a Gringosnál. Rendes, régi vágású cigányvajda, akit ott helyben nagyon szeretnek, ésatöbbi. Megkeresték a Lungo Dromosok, miután 2006-ban megnyerték ott a helyi kisebbségi választásokat, hogy hát jó lenne együtt dolgozni meg minden. Fel is lelkesült, össze is írta, hogy miket kéne megcsinálni, itt egy út, ott egy tanoda (vagy akkoriban hogy hívták), oda egy gyereknap (amit évek óta zsebből finanszírozott), mert hogy ezek meg is oldanának dolgokat. Aztán amikor újból leültek, akkor a friss képviselő urak (többségük korábban neki dolgoztak, a családtól kaptak enni) elmagyarázták, hogy ez nem így működik: nem valós problémákat kell megoldani, csak úgy kell csinálni: falu nap kell, fellépők, meg persze el kell mondani mindenhol, a Fidesz majd megoldja. Megköszönte, hogy ezt is megtudta, és visszament csinálni, amihez ért.De én 10 éve. 😊Ugyanezt mondtam.Visszakanyarodva: kisebbséginek lenni a világon mindenhol nehéz (lásd: székelyek, cigányok, magyar transzneműek, Palesztinok (tudom, tudom, az más)), mert minden politikai oldal rejtett erőforrásnak néz, és nem gazdasági, hanem politikai értelemben, de valójában a problémát megoldani nem akarja senki. És egy olyan országban, mint az USA, ahogy gyakorlatilag mindenki kisebbségi a maga módján...Már vagy 10 éve is leírtam, hogy a cigánykérdést itthon azért nem oldja meg senki, mert minden politikai oldalnak tökéletesen megfelel így, ahogy van, minden párt számára rejlik benne potenciál, kiaknázható politikai tőke, és nulla politikai akarat van valós megoldásra, bőven jó nekik a téma narrálása, keretezése, lobogtatása - csak maguk a cigányok basznak rá folyamatosan.
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Nem basznak rá, hanem a részei a rendszernek. Kommunikációs politika.
Gyurma Pappa
FLZOLI
empty taxi
FLZOLI
A srác lediplomázott mint informatikus, most külföldön dolgozik, de mikor hazajön inkább bérel egy Airbnb-t mintsem, hogy a szüleinél aludjon, azt mondja h ha túl sok időt tölt náluk megpróbálják visszarángatni a mocsárba.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Ott van a hibs, hogy hiába akarják őket "felzárkóztatni" , jelentsen ez akármit, ha őket ez nem érdekli, mert jó úgy nekik, ahogy van. Tisztelet a kivételnek, de a nagy többség nem is akar tanulni, dolgozni, úgy élni, mint a többség. Úgy meg nehéz tenni értük.Persze hogy nem, mert nincs is ilyen, hiszen amiről te beszélsz az a "prolimentalitás", a szerencsétlen, képzetlen, ambíciótlan, lusta, csóró lúzerek attitűdje, semmi köze származáshoz. Pont annyi nemcigány ilyen agyhalott van, mint cigány.
Még mielőtt: nem, nem tudok tanulmányokat és felméréseket idézni 😆
warr_b
Amikor nagy többségről írsz, az szociális kérdés, nem származásbéli.
több mint 5 éve
Erre gondolok mint tenni akarás például. Nem etnikai kérdés ez, ugyan olyan képességű mindegyik gyerekként mint egy átlag fehér ember, de az a kultúra és közeg ami korulveszi őket olyan szinten rohaszto és puritán hogy esélyük sincs tömegesen feljebb lépni.Teszem hozzá így is vannak ritka kivételek akik tényleg kitörnek, bár sokukat utána ki is tagadják...Egy nép amelyiknek ennyi is elég sosem fog felzarkozni a többségi társadalom szintjére. Ha csak fele annyi akarat, tenni akarás és szorgalom lenne bennük mint az amerikai néger aktivistákban és mozgalmarokban az elmúlt évtizedekben már rég felzarkoztak volna minden téren. De nyilván egyszerűbb várni és hibáztatni a rendszert, hogy majd az megoldja2008-as történet: idejárt Pécsre jogra az esztergomi vajda fia, és lejárt hozzánk am. focizni, amikor én voltam a HC a Gringosnál. Rendes, régi vágású cigányvajda, akit ott helyben nagyon szeretnek, ésatöbbi. Megkeresték a Lungo Dromosok, miután 2006-ban megnyerték ott a helyi kisebbségi választásokat, hogy hát jó lenne együtt dolgozni meg minden. Fel is lelkesült, össze is írta, hogy miket kéne megcsinálni, itt egy út, ott egy tanoda (vagy akkoriban hogy hívták), oda egy gyereknap (amit évek óta zsebből finanszírozott), mert hogy ezek meg is oldanának dolgokat. Aztán amikor újból leültek, akkor a friss képviselő urak (többségük korábban neki dolgoztak, a családtól kaptak enni) elmagyarázták, hogy ez nem így működik: nem valós problémákat kell megoldani, csak úgy kell csinálni: falu nap kell, fellépők, meg persze el kell mondani mindenhol, a Fidesz majd megoldja. Megköszönte, hogy ezt is megtudta, és visszament csinálni, amihez ért.De én 10 éve. 😊Ugyanezt mondtam.Visszakanyarodva: kisebbséginek lenni a világon mindenhol nehéz (lásd: székelyek, cigányok, magyar transzneműek, Palesztinok (tudom, tudom, az más)), mert minden politikai oldal rejtett erőforrásnak néz, és nem gazdasági, hanem politikai értelemben, de valójában a problémát megoldani nem akarja senki. És egy olyan országban, mint az USA, ahogy gyakorlatilag mindenki kisebbségi a maga módján...Már vagy 10 éve is leírtam, hogy a cigánykérdést itthon azért nem oldja meg senki, mert minden politikai oldalnak tökéletesen megfelel így, ahogy van, minden párt számára rejlik benne potenciál, kiaknázható politikai tőke, és nulla politikai akarat van valós megoldásra, bőven jó nekik a téma narrálása, keretezése, lobogtatása - csak maguk a cigányok basznak rá folyamatosan.
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
FLZOLI
empty taxi
több mint 5 éve
Ott van a hibs, hogy hiába akarják őket "felzárkóztatni" , jelentsen ez akármit, ha őket ez nem érdekli, mert jó úgy nekik, ahogy van. Tisztelet a kivételnek, de a nagy többség nem is akar tanulni, dolgozni, úgy élni, mint a többség. Úgy meg nehéz tenni értük.Egy nép amelyiknek ennyi is elég sosem fog felzarkozni a többségi társadalom szintjére. Ha csak fele annyi akarat, tenni akarás és szorgalom lenne bennük mint az amerikai néger aktivistákban és mozgalmarokban az elmúlt évtizedekben már rég felzarkoztak volna minden téren. De nyilván egyszerűbb várni és hibáztatni a rendszert, hogy majd az megoldja2008-as történet: idejárt Pécsre jogra az esztergomi vajda fia, és lejárt hozzánk am. focizni, amikor én voltam a HC a Gringosnál. Rendes, régi vágású cigányvajda, akit ott helyben nagyon szeretnek, ésatöbbi. Megkeresték a Lungo Dromosok, miután 2006-ban megnyerték ott a helyi kisebbségi választásokat, hogy hát jó lenne együtt dolgozni meg minden. Fel is lelkesült, össze is írta, hogy miket kéne megcsinálni, itt egy út, ott egy tanoda (vagy akkoriban hogy hívták), oda egy gyereknap (amit évek óta zsebből finanszírozott), mert hogy ezek meg is oldanának dolgokat. Aztán amikor újból leültek, akkor a friss képviselő urak (többségük korábban neki dolgoztak, a családtól kaptak enni) elmagyarázták, hogy ez nem így működik: nem valós problémákat kell megoldani, csak úgy kell csinálni: falu nap kell, fellépők, meg persze el kell mondani mindenhol, a Fidesz majd megoldja. Megköszönte, hogy ezt is megtudta, és visszament csinálni, amihez ért.De én 10 éve. 😊Ugyanezt mondtam.Visszakanyarodva: kisebbséginek lenni a világon mindenhol nehéz (lásd: székelyek, cigányok, magyar transzneműek, Palesztinok (tudom, tudom, az más)), mert minden politikai oldal rejtett erőforrásnak néz, és nem gazdasági, hanem politikai értelemben, de valójában a problémát megoldani nem akarja senki. És egy olyan országban, mint az USA, ahogy gyakorlatilag mindenki kisebbségi a maga módján...Már vagy 10 éve is leírtam, hogy a cigánykérdést itthon azért nem oldja meg senki, mert minden politikai oldalnak tökéletesen megfelel így, ahogy van, minden párt számára rejlik benne potenciál, kiaknázható politikai tőke, és nulla politikai akarat van valós megoldásra, bőven jó nekik a téma narrálása, keretezése, lobogtatása - csak maguk a cigányok basznak rá folyamatosan.
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
FLZOLI
Még mielőtt: nem, nem tudok tanulmányokat és felméréseket idézni 😆

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Teszem hozzá így is vannak ritka kivételek akik tényleg kitörnek, bár sokukat utána ki is tagadják...Egy nép amelyiknek ennyi is elég sosem fog felzarkozni a többségi társadalom szintjére. Ha csak fele annyi akarat, tenni akarás és szorgalom lenne bennük mint az amerikai néger aktivistákban és mozgalmarokban az elmúlt évtizedekben már rég felzarkoztak volna minden téren. De nyilván egyszerűbb várni és hibáztatni a rendszert, hogy majd az megoldja2008-as történet: idejárt Pécsre jogra az esztergomi vajda fia, és lejárt hozzánk am. focizni, amikor én voltam a HC a Gringosnál. Rendes, régi vágású cigányvajda, akit ott helyben nagyon szeretnek, ésatöbbi. Megkeresték a Lungo Dromosok, miután 2006-ban megnyerték ott a helyi kisebbségi választásokat, hogy hát jó lenne együtt dolgozni meg minden. Fel is lelkesült, össze is írta, hogy miket kéne megcsinálni, itt egy út, ott egy tanoda (vagy akkoriban hogy hívták), oda egy gyereknap (amit évek óta zsebből finanszírozott), mert hogy ezek meg is oldanának dolgokat. Aztán amikor újból leültek, akkor a friss képviselő urak (többségük korábban neki dolgoztak, a családtól kaptak enni) elmagyarázták, hogy ez nem így működik: nem valós problémákat kell megoldani, csak úgy kell csinálni: falu nap kell, fellépők, meg persze el kell mondani mindenhol, a Fidesz majd megoldja. Megköszönte, hogy ezt is megtudta, és visszament csinálni, amihez ért.De én 10 éve. 😊Ugyanezt mondtam.Visszakanyarodva: kisebbséginek lenni a világon mindenhol nehéz (lásd: székelyek, cigányok, magyar transzneműek, Palesztinok (tudom, tudom, az más)), mert minden politikai oldal rejtett erőforrásnak néz, és nem gazdasági, hanem politikai értelemben, de valójában a problémát megoldani nem akarja senki. És egy olyan országban, mint az USA, ahogy gyakorlatilag mindenki kisebbségi a maga módján...Már vagy 10 éve is leírtam, hogy a cigánykérdést itthon azért nem oldja meg senki, mert minden politikai oldalnak tökéletesen megfelel így, ahogy van, minden párt számára rejlik benne potenciál, kiaknázható politikai tőke, és nulla politikai akarat van valós megoldásra, bőven jó nekik a téma narrálása, keretezése, lobogtatása - csak maguk a cigányok basznak rá folyamatosan.
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
FLZOLI

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Egy nép amelyiknek ennyi is elég sosem fog felzarkozni a többségi társadalom szintjére. Ha csak fele annyi akarat, tenni akarás és szorgalom lenne bennük mint az amerikai néger aktivistákban és mozgalmarokban az elmúlt évtizedekben már rég felzarkoztak volna minden téren. De nyilván egyszerűbb várni és hibáztatni a rendszert, hogy majd az megoldja2008-as történet: idejárt Pécsre jogra az esztergomi vajda fia, és lejárt hozzánk am. focizni, amikor én voltam a HC a Gringosnál. Rendes, régi vágású cigányvajda, akit ott helyben nagyon szeretnek, ésatöbbi. Megkeresték a Lungo Dromosok, miután 2006-ban megnyerték ott a helyi kisebbségi választásokat, hogy hát jó lenne együtt dolgozni meg minden. Fel is lelkesült, össze is írta, hogy miket kéne megcsinálni, itt egy út, ott egy tanoda (vagy akkoriban hogy hívták), oda egy gyereknap (amit évek óta zsebből finanszírozott), mert hogy ezek meg is oldanának dolgokat. Aztán amikor újból leültek, akkor a friss képviselő urak (többségük korábban neki dolgoztak, a családtól kaptak enni) elmagyarázták, hogy ez nem így működik: nem valós problémákat kell megoldani, csak úgy kell csinálni: falu nap kell, fellépők, meg persze el kell mondani mindenhol, a Fidesz majd megoldja. Megköszönte, hogy ezt is megtudta, és visszament csinálni, amihez ért.De én 10 éve. 😊Ugyanezt mondtam.Visszakanyarodva: kisebbséginek lenni a világon mindenhol nehéz (lásd: székelyek, cigányok, magyar transzneműek, Palesztinok (tudom, tudom, az más)), mert minden politikai oldal rejtett erőforrásnak néz, és nem gazdasági, hanem politikai értelemben, de valójában a problémát megoldani nem akarja senki. És egy olyan országban, mint az USA, ahogy gyakorlatilag mindenki kisebbségi a maga módján...Már vagy 10 éve is leírtam, hogy a cigánykérdést itthon azért nem oldja meg senki, mert minden politikai oldalnak tökéletesen megfelel így, ahogy van, minden párt számára rejlik benne potenciál, kiaknázható politikai tőke, és nulla politikai akarat van valós megoldásra, bőven jó nekik a téma narrálása, keretezése, lobogtatása - csak maguk a cigányok basznak rá folyamatosan.
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
2008-as történet: idejárt Pécsre jogra az esztergomi vajda fia, és lejárt hozzánk am. focizni, amikor én voltam a HC a Gringosnál. Rendes, régi vágású cigányvajda, akit ott helyben nagyon szeretnek, ésatöbbi. Megkeresték a Lungo Dromosok, miután 2006-ban megnyerték ott a helyi kisebbségi választásokat, hogy hát jó lenne együtt dolgozni meg minden. Fel is lelkesült, össze is írta, hogy miket kéne megcsinálni, itt egy út, ott egy tanoda (vagy akkoriban hogy hívták), oda egy gyereknap (amit évek óta zsebből finanszírozott), mert hogy ezek meg is oldanának dolgokat. Aztán amikor újból leültek, akkor a friss képviselő urak (többségük korábban neki dolgoztak, a családtól kaptak enni) elmagyarázták, hogy ez nem így működik: nem valós problémákat kell megoldani, csak úgy kell csinálni: falu nap kell, fellépők, meg persze el kell mondani mindenhol, a Fidesz majd megoldja. Megköszönte, hogy ezt is megtudta, és visszament csinálni, amihez ért.De én 10 éve. 😊Ugyanezt mondtam.Visszakanyarodva: kisebbséginek lenni a világon mindenhol nehéz (lásd: székelyek, cigányok, magyar transzneműek, Palesztinok (tudom, tudom, az más)), mert minden politikai oldal rejtett erőforrásnak néz, és nem gazdasági, hanem politikai értelemben, de valójában a problémát megoldani nem akarja senki. És egy olyan országban, mint az USA, ahogy gyakorlatilag mindenki kisebbségi a maga módján...Már vagy 10 éve is leírtam, hogy a cigánykérdést itthon azért nem oldja meg senki, mert minden politikai oldalnak tökéletesen megfelel így, ahogy van, minden párt számára rejlik benne potenciál, kiaknázható politikai tőke, és nulla politikai akarat van valós megoldásra, bőven jó nekik a téma narrálása, keretezése, lobogtatása - csak maguk a cigányok basznak rá folyamatosan.
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska

több mint 5 éve
100 millió szavazatnál?Ha az egyik oldal ügyesebb akkor csalóbb lesz. Kicsi az esély hogy 50-50-ben oszlik elA full mail in voting (nem az absentee ballot) a csalas melegagya.Ez bizonyára így van, de ha nagyszámú csalás lenne, az kb. 50-50 százalék arányban oszlana meg valószínűleg a demokrata és a republikánus oldal között. Akkor meg nem mindegy?
undisputedly
Sobri Jóska
Toca
Ezer? Tízezer? Millió?
több mint 5 éve
Ha az egyik oldal ügyesebb akkor csalóbb lesz. Kicsi az esély hogy 50-50-ben oszlik elA full mail in voting (nem az absentee ballot) a csalas melegagya.Ez bizonyára így van, de ha nagyszámú csalás lenne, az kb. 50-50 százalék arányban oszlana meg valószínűleg a demokrata és a republikánus oldal között. Akkor meg nem mindegy?
undisputedly
Sobri Jóska
több mint 5 éve
De én 10 éve. 😊Ugyanezt mondtam.Visszakanyarodva: kisebbséginek lenni a világon mindenhol nehéz (lásd: székelyek, cigányok, magyar transzneműek, Palesztinok (tudom, tudom, az más)), mert minden politikai oldal rejtett erőforrásnak néz, és nem gazdasági, hanem politikai értelemben, de valójában a problémát megoldani nem akarja senki. És egy olyan országban, mint az USA, ahogy gyakorlatilag mindenki kisebbségi a maga módján...Már vagy 10 éve is leírtam, hogy a cigánykérdést itthon azért nem oldja meg senki, mert minden politikai oldalnak tökéletesen megfelel így, ahogy van, minden párt számára rejlik benne potenciál, kiaknázható politikai tőke, és nulla politikai akarat van valós megoldásra, bőven jó nekik a téma narrálása, keretezése, lobogtatása - csak maguk a cigányok basznak rá folyamatosan.
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
Ugyanezt mondtam.Visszakanyarodva: kisebbséginek lenni a világon mindenhol nehéz (lásd: székelyek, cigányok, magyar transzneműek, Palesztinok (tudom, tudom, az más)), mert minden politikai oldal rejtett erőforrásnak néz, és nem gazdasági, hanem politikai értelemben, de valójában a problémát megoldani nem akarja senki. És egy olyan országban, mint az USA, ahogy gyakorlatilag mindenki kisebbségi a maga módján...Már vagy 10 éve is leírtam, hogy a cigánykérdést itthon azért nem oldja meg senki, mert minden politikai oldalnak tökéletesen megfelel így, ahogy van, minden párt számára rejlik benne potenciál, kiaknázható politikai tőke, és nulla politikai akarat van valós megoldásra, bőven jó nekik a téma narrálása, keretezése, lobogtatása - csak maguk a cigányok basznak rá folyamatosan.
Gyurma Pappa
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Visszakanyarodva: kisebbséginek lenni a világon mindenhol nehéz (lásd: székelyek, cigányok, magyar transzneműek, Palesztinok (tudom, tudom, az más)), mert minden politikai oldal rejtett erőforrásnak néz, és nem gazdasági, hanem politikai értelemben, de valójában a problémát megoldani nem akarja senki. És egy olyan országban, mint az USA, ahogy gyakorlatilag mindenki kisebbségi a maga módján...Már vagy 10 éve is leírtam, hogy a cigánykérdést itthon azért nem oldja meg senki, mert minden politikai oldalnak tökéletesen megfelel így, ahogy van, minden párt számára rejlik benne potenciál, kiaknázható politikai tőke, és nulla politikai akarat van valós megoldásra, bőven jó nekik a téma narrálása, keretezése, lobogtatása - csak maguk a cigányok basznak rá folyamatosan.
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
A full mail in voting (nem az absentee ballot) a csalas melegagya.Ez bizonyára így van, de ha nagyszámú csalás lenne, az kb. 50-50 százalék arányban oszlana meg valószínűleg a demokrata és a republikánus oldal között. Akkor meg nem mindegy?
undisputedly
több mint 5 éve
Kérdés milyen harcos?De itt HARCOS lehet belőled!!!!Kína, Oroszország ezért fizet embereknek, itt kitanítanak és ingyen, saját szabadidődben kell menni kommentelni, zseniális 😀www.facebook.com/watch/?v=3175552162560796Azta kurva ez kemény 😀
empty taxi
Toca
rokaur
csebi
Olyan aki mielőtt öl gondolkodik is, vagy igazi kamikaze?😀
"Mi nem akarjuk megmondani, hogy mi legyen a véleményed, de szeretnénk, ha te is hallatnád a hangod."
Egy mondatban, ami a de ill. csak szócska előtt hangzik el az jellemzően sz..t sem ér.
Szerkesztette: kittli
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Nem követtem az eseményeket.444.hu/2020/08/06/zoe-saldana-bocsanatot-kert-azert-hogy-negy-eve-eljatszotta-nina-simone-tKivetelesen jo speech volt 😀
Szóval az elmebajnak nincs vége. Most az más kérdés, hogy az említett film 5.4-en áll az IMDB-n és 3%-on a Rottenen, és úgy általában ezért kéne bocsánatot kérni, hogy egyátalán elkészítette valaki.
Kevés dologgal értünk egyet Joe Rogannel (a tudományos és MMA-s podcastjei miatt szoktam hallgatni), de abban 100%-ig, hogy ez a feltnűnési vizsketegségtől szenvedő, túltolt baromság már csak hogy unalmas, de egyre károsabb is.
Hogy korunk legnagyobb gondolkodóját idézzem:
"Apple roared into the TV game with The Morning Show, a superb drama about the importance of dignity and doing the right thing, made by a company that runs sweatshops in China. Well, you say you’re woke but the companies you work for in China — unbelievable. Apple, Amazon, Disney. If ISIS started a streaming service you’d call your agent, wouldn’t you?
So if you do win an award tonight, don’t use it as a platform to make a political speech. You’re in no position to lecture the public about anything. You know nothing about the real world. Most of you spent less time in school than Greta Thunberg.
So if you win, come up, accept your little award, thank your agent, and your God and f*** off, OK?"
Gyurma Pappa
Amugy gyorsan elvezd a hobbijaidat is, ha vannak, mert mar azert is rasszista vagy, ha feher emberkent szorfozol:
www.nbcnews.com/news/us-news/surfing-confronts-sport-s-racist-past-after-george-floyd-s-n1231379
www.sfweekly.com/culture/california-surfing-has-a-serious-diversity-problem/
undisputedly
Dwayne Johnson bocsánatot kért már, hogy eljátszotta Sean Portert az Erőpróbában?
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Vagy 2020-ra divat lett aldozatnak lenni. Ha annyira melyen rasszista lenne pl. az USA, akkor nem kellene hamis rasszista sztorikat porgetnie a medianak, eleg lenne elolvasni a befuto olvasoi leveleket.Jó, azért túltolni nem kell neked sem 😊Nemsokra Emily kezdemenyez egy petitiont, mert habar csak egy intern, de szerinte az SF Weekly toxikus munkahely, elnyomja a noket, foleg a kisebbsegi, barna, transz noket, es ezert a foszerkesztonek tavoznia kell. De semmi gond, mert Emily es par baratja osszedobnak majd egy 10 pontbol allo diversity programot, amit az SF Weekly-nek azonnal implementalnia kell, kulonben twitteren kiirjak magukbol a banatot.www.sfweekly.com/culture/california-surfing-has-a-serious-diversity-problem/Emily Zhang is an intern at SF Weekly. She covers arts and culture.
undisputedly
Pulitzert szagolok a jövőben
Gyurma Pappa
Ha nem teszik azt amit Emily ker, mindenki naci.
undisputedly
Arra akartam utalni, hogy KIZÁRT, hogy ez a legfontosabb téma SF-ben. A probléma sokkal mélyebb ennél, mint hogy a sörfösöknél kevés nő és színesbőrű van. Ahogy egyre jobban ásom magam bele a témába, egyre több könyvet futok át, úgy jövök rá, hogy mennyire keveset tudunk az amerikai történelemről. És nem csak mi, de odaát is.
Visszakanyarodva: kisebbséginek lenni a világon mindenhol nehéz (lásd: székelyek, cigányok, magyar transzneműek, Palesztinok (tudom, tudom, az más)), mert minden politikai oldal rejtett erőforrásnak néz, és nem gazdasági, hanem politikai értelemben, de valójában a problémát megoldani nem akarja senki. És egy olyan országban, mint az USA, ahogy gyakorlatilag mindenki kisebbségi a maga módján...
Gyurma Pappa
Soha nem volt meg a tortenelem soran egyszerubb dolga a kisebbsegeknek pl. az USA-ban, csak ezt nem divat hangoztatni, mert ez nem hoz szavazatot, hiszen, ha nincs problema (mesterseges vagy valos, kit erdekel), akkor azt nem lehet a masik nyakaba varrni es ugyanakkor a problema megoldojakent fellepni.
Pedig aztan 2020-ban a google es a bing koraban mar lehetne az egyszeru polgar annyira tajekozott, hogy utana nez, vajon tenyleg olyan rossz-e neki, mint ahogyan azt el akarjak hitetni vele.
De legalabb eljutunk talan oda, hogy az orokigazsag ismet bizonyitja magat, ha nagy a baj, jonnek majd emberek, akik megoldjak, lehet, hogy az utolso pillanatban, de majd jonnek 😊
több mint 5 éve
Jó, azért túltolni nem kell neked sem 😊Nemsokra Emily kezdemenyez egy petitiont, mert habar csak egy intern, de szerinte az SF Weekly toxikus munkahely, elnyomja a noket, foleg a kisebbsegi, barna, transz noket, es ezert a foszerkesztonek tavoznia kell. De semmi gond, mert Emily es par baratja osszedobnak majd egy 10 pontbol allo diversity programot, amit az SF Weekly-nek azonnal implementalnia kell, kulonben twitteren kiirjak magukbol a banatot.www.sfweekly.com/culture/california-surfing-has-a-serious-diversity-problem/Emily Zhang is an intern at SF Weekly. She covers arts and culture.
undisputedly
Gyurma Pappa
undisputedly
Arra akartam utalni, hogy KIZÁRT, hogy ez a legfontosabb téma SF-ben. A probléma sokkal mélyebb ennél, mint hogy a sörfösöknél kevés nő és színesbőrű van. Ahogy egyre jobban ásom magam bele a témába, egyre több könyvet futok át, úgy jövök rá, hogy mennyire keveset tudunk az amerikai történelemről. És nem csak mi, de odaát is.
Visszakanyarodva: kisebbséginek lenni a világon mindenhol nehéz (lásd: székelyek, cigányok, magyar transzneműek, Palesztinok (tudom, tudom, az más)), mert minden politikai oldal rejtett erőforrásnak néz, és nem gazdasági, hanem politikai értelemben, de valójában a problémát megoldani nem akarja senki. És egy olyan országban, mint az USA, ahogy gyakorlatilag mindenki kisebbségi a maga módján...

több mint 5 éve
Nemsokra Emily kezdemenyez egy petitiont, mert habar csak egy intern, de szerinte az SF Weekly toxikus munkahely, elnyomja a noket, foleg a kisebbsegi, barna, transz noket, es ezert a foszerkesztonek tavoznia kell. De semmi gond, mert Emily es par baratja osszedobnak majd egy 10 pontbol allo diversity programot, amit az SF Weekly-nek azonnal implementalnia kell, kulonben twitteren kiirjak magukbol a banatot.www.sfweekly.com/culture/california-surfing-has-a-serious-diversity-problem/Emily Zhang is an intern at SF Weekly. She covers arts and culture.
undisputedly
Gyurma Pappa
Szerkesztette: undisputedly