Politika

64 feliratkozó

több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 037 — #NoStress
A fővárosnak nincs adókivetési joga.
Sobri Jóska
De van (pl. iparűzési adó).
peterk2005
Akkor menjünk bele.
Az iparűzési adó szedésének jogát az országgyűlés törvényben biztosítja, szabályozza. (Ahogy a kommunális, ingatlan, egyéb meglévő adófajtákét.)
Vagyis nem a főváros találta ki, nem is ő vetette ki.
A főváros nem találhat ki egy új adófajtát, -nemet, amit kivethetne.
Csak a meglévő lehetőségekből választhat, azokkal sáfárkodhat.
De ha mondjuk minden budapesti lakostól szeretné a jövedelme 1 százalékát, ehhez nem lesz jogcíme, nem vetheti ki.
Ahogy Tiborcz-adót se.

több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
Sobri Jóska
De van (pl. iparűzési adó).

A fővárossal kapcsolatban egyet is értek meg nem is. Sok minden lesz ami szemernyit se fog változni. De azért sosem fekete vagy fehér a világ. Mindig vannak a jónak és a rossznak is fokozatai. Majd meglátjuk ez a pici változás melyik irányba löki a várost. A lehetőségek között persze az is ott van, hogy semerre. De az is, hogy jobb irányba, meg az is, hogy rosszabb irányba.

Mindenesetre én úgy vagyok vele, hogy egy közösség (ország, társadalom) számára kevés veszélyesebb dolog van, mint a befásulás. Egy város életében és egy ország életében is. Nem a stabilitásról, nyugalomról beszélek - az hasznos -, hanem arról az állapotról, amikor csak azért nem vállalsz már be valamit, mert lemondtál arról, hogy valaha valami is változhat. Az ilyen tetszhalott állapotnak a pici hétköznapokra kiható negatív hatásai vannak. Mondjuk azért nem reklamálsz az önkormányzatnál, hogy szaros az utca, mert úgyse történik semmi. Ennek a vége mindig az, hogy szaros is marad. Vagy (saját, személyes példa) azért nem pályázol már állam, önkormányzati szektorban semmire, mert úgyis előre el van döntve, hogy ki kapja. Ennek meg az a vége, hogy már nem is teszek bele energiát, inkább kiviszem az energiáimat és keresek munkát ott, ahol versenyezve is kapok. Kell a motiváció az embereknek, kell az az érzés, hogy van esélyem valamit elérni, hogy van értelme vállalni a szívást is. Akár van, akár nincs. Ha az érzés megvan, többet tud elérni a közösség, mintha ki lett belőle ölve.

Én egyébként általában véve is amellett vagyok, hogy amíg nem tudunk eljutni egy skandináv, svájci szintű (ön)kormányzatiságig, addig az a legjobb, ha minden lehetséges alkalommal kir*gjuk a p*csába a régit és hozunk egy újat. Éppen azért, hogy azt érezhesse a társadalom, hogy ha fel is háborodik és a fejére is koppintanak miatta, az aki a fejére koppintott, csak időlegesen lesz a helyén, így kihúzható a dolog.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 262 — Így remélem megfelelek nektek.....
Akkor most már igazán hangulatosak lesznek a Vörösmarty téri vásárok 😛
több mint 6 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 649 — Tyrone Creek
És erősödött is a forint egyből 😊 ajjjaj nem lesz ez így jó
csebi
Lölö meg 13 milliárdot vesztett az eredményhirdetés után részvénycsökkenések miatt 😊
több mint 6 éve
Tegnap nátha-kúra, majd meccsnap volt, a választások kimaradtak, semmit nem követtem a történtekből. Ma, látva az eredményeket, igazából egy dolog döbbentett meg. Borkai.

Itt nőttem fel, ha idehaza vagyok, itt élek, és eddig Győrre úgy gondoltam, mint egy szerencsésebb szegletére az országnak, ahol lehet a politikai széljárás akármilyen, az országos helyzethez viszonyítva a dolgok relatíve normális menetben folynak, polgáriak a körülmények. Hát tegnap alaposan csődöt mondtunk. Jómagam nem győri vagyok hanem környéki, szavazni nem tudok, de szégyellni tudom magam, és szégyellem is. Az ország kurvái lettünk. Szomorú, hogy pont mi nem tudtuk felismerni azt a határt, amit a 3. világon kívül általában nem szokás és nem kéne már átlépni.

több mint 6 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott
És erősödött is a forint egyből 😊 ajjjaj nem lesz ez így jó

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 6 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 500 — zászló zászló szív
Sobri Jóska
Ez nem igaz, mert van. Ha az adott kerület beleegyezik, kivethet a fővárosi önk. olyan adót, amit nem vet ki az adott kerület, illetve az általa kezelt területeken is vethet ki adót.
Gyurma Pappa
Ez sem igaz, mert önállóan ehhez sincs.
Mondjuk úgy, hogy árnyaltabb a kép annál, ami kampánylózungként felmerült, nem lehet pikk-pakk politikai alapon adóztatni.
Fejtegethetjük, de leírom a konklúziómat, hátha azzal egyetértesz: nem lesz Tiborcz-adó.
Sobri Jóska
Ja, az nem lesz. De nem jogi okokból 😀

több mint 6 éve
Sobri Jóska
Ez nem igaz, mert van. Ha az adott kerület beleegyezik, kivethet a fővárosi önk. olyan adót, amit nem vet ki az adott kerület, illetve az általa kezelt területeken is vethet ki adót.
Gyurma Pappa
Ez sem igaz, mert önállóan ehhez sincs.
Mondjuk úgy, hogy árnyaltabb a kép annál, ami kampánylózungként felmerült, nem lehet pikk-pakk politikai alapon adóztatni.
Fejtegethetjük, de leírom a konklúziómat, hátha azzal egyetértesz: nem lesz Tiborcz-adó.

több mint 6 éve
Sobri Jóska

több mint 6 éve
És akkor most mi lesz a Nyugati felüljáróval? Hirtelen megszépül? 😊
Meg a Szigettel, Red Bull air race-szel, hévmetróval?
Megannyi kínzó kérdés! 🤣
warr_b
És elmegy miniszterelnök úrhoz, hogy szeretne Tiborcz adót?
vpi
Szerintem ezek csak politikai lózungok, lényegtelenek. Ha ez kellett a győzelemhez, belefért. Cél, eszköz, stb.
Én a valódi akarat vs. lehetőségek dimenzióban látom elveszni a dolgot.
Akár a főváros, akár a kerületek vagy nagyvárosok esetében ott vannak mindenhol
- a (nem fideszes, hanem bárkivel szívesen jóba lévő) különböző érdekkörök,
- a meglévő szerződések, kötelezettségek, feladatellátások,
- a megkötendő szerződésekbe beleduruzsoló helyi molnárzsoltok,
- a meglévő káderek, intézmény-, illetve közép- és felsővezetők silány volta, és a meglévő helyzetben való érintettségei,
- ezek saját emberei mindenhol,
- az önkormányzatoknál általánosan meglévő forrás- és eszközhiány,
- a csökkentett, kiüresített önkormányzatiság,
- önkormányzati cégek, vagyonkezelők,
- az elengedhetetlen szakmai kompetenciák meg (nem) léte (jogi ügyek, költségvetés, önként vállalt kötelezettségek),
- a kötelezően törlesztendő szívességek,
- a képviselők ezerféle érdekeinek (dékás, jobbikos, balos, civil, stb.) kiszolgálása,
ésatöbbi.
Végülis politizálni, megépülni jó terep (lásd Márki Zay vagy korábban Rogán), de érdemi munkát végezni szinte lehetetlen.

Karácsonyt nem hiszem, hogy ezek odaverik, megdöccentik, ő szépen tagozódott eddig is a lehetőségekhez, végülis politikus, és azoknál nüanszok döntenek csak, hogy épp X vagy Y párt színeiben sütögetik e a gesztenyéjüket.
De egy Baranyit, Pikót, talán Lászlót, Verest, akit valóban valamiféle elvek, belső késztetések mozgattak szerintem le fog döbbenteni az önkormányzatiság rögvalósága, a megkötött kéz, a korlátozott mozgástér, a betarthatatlan vállalásaival való szembesülés.

több mint 6 éve
Erről szól az egész.
Nagyon úgy néz ki Borkai vmelyik párton belüli ellenlábasa áll az egész mögött. Ő eltakarodik, a pártnak megmarad a város attól függetlenül h új választást kell kiírni. "Mindenki" boldog.
empty taxi
Nem, akkor ezt helyben intézték volna. Sokkal kontroláltabb lett volna a hatás, nem hagyták volna hogy ekkora pillangóhatás legyen. Lehet Karácsony enélkül is nyer, de néhány kerületben mérhető a hatás.

Inkább az a valószínű, hogy a párton kívüli, de helyi erő, tehát szükségszerűen jobboldali kötődésű csoport intézte ezt. Ha párton belülről jön, akkor megvárják a választást, kijön a 2/3-os közgyűlés és UTÁNA öntik rá az egészet Borkaira.

Mivel az egész manőver tudatos volt, én inkább azt érzem, hogy szándékosan úgy volt időzítve, hogy a Fidesz ne tudjon reagálni, és megmutassák az "elkövetők", hogy tudnak kárt okozni, hogy ha nem intézik el Borkait. Ez üzlet, semmi személyes.
Gyurma Pappa
Azért amióta valahol olvastam kommentben Czeglédy nevét, nehezen nem rá(juk) gondolok, mint értelmi szerzőre.
Nem hiszem a Fidesz ezt így intézte volna.
Sobri Jóska
Bennem is felmerült. Van bőven személyes motiváció, pénz/paripa/fegyver/tapasztalat.

több mint 6 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 435 — The Mathematician
Megannyi kínzó kérdés! 🤣
warr_b
 www.youtube.com/watch?v=EXT6iNkkkyo

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 505 — Patriot
Megannyi kínzó kérdés! 🤣
warr_b
És elmegy miniszterelnök úrhoz, hogy szeretne Tiborcz adót?
több mint 6 éve
warr_b Washington Commanders 28 946 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Megannyi kínzó kérdés! 🤣

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 6 éve
warr_b Washington Commanders 28 946 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Mondjuk olyan szempontból is érdekes ez az eredmény, hogy ezzel még tovább fog élesedni a (fő)város kontra vidék (falu) ellentét...

több mint 6 éve
Kósa már meg is magyarázta 😊

444.hu/2019/10/14/kosa-lajos-szerint-a-kulfoldiek-szavazatai-miatt-nyert-karacsony-gergely
csebi
Sajnos tapasztaltam, hogy Debrecenben a vérnyugdíjasok istenként tisztelik Lalit, gondolom ő volt az egyetlen politikus az életük alatt, akinek a szavait tudták értelmezni.
Nálam továbbra is életem rejtélye, hogy ezt az embert hogyan választhatja meg bárki, hogy képviselje őt bármivel kapcsolatban. Próbaidő első napján bsznák ki bármilyen versenyszférában dolgozó cégtől, de még ráadásként a toborzót is utána, aki felvette. Nem véletlenül nem dolgozott soha semmit, önéletrajza alapján 😀.
MarioAna
Debrecen továbbra is kiábrándító ilyen téren. :/
Vrij6
Debrecen minden szempontból kiábrándító 😂😁

több mint 6 éve
Erről szól az egész.
Nagyon úgy néz ki Borkai vmelyik párton belüli ellenlábasa áll az egész mögött. Ő eltakarodik, a pártnak megmarad a város attól függetlenül h új választást kell kiírni. "Mindenki" boldog.
empty taxi
Nem, akkor ezt helyben intézték volna. Sokkal kontroláltabb lett volna a hatás, nem hagyták volna hogy ekkora pillangóhatás legyen. Lehet Karácsony enélkül is nyer, de néhány kerületben mérhető a hatás.

Inkább az a valószínű, hogy a párton kívüli, de helyi erő, tehát szükségszerűen jobboldali kötődésű csoport intézte ezt. Ha párton belülről jön, akkor megvárják a választást, kijön a 2/3-os közgyűlés és UTÁNA öntik rá az egészet Borkaira.

Mivel az egész manőver tudatos volt, én inkább azt érzem, hogy szándékosan úgy volt időzítve, hogy a Fidesz ne tudjon reagálni, és megmutassák az "elkövetők", hogy tudnak kárt okozni, hogy ha nem intézik el Borkait. Ez üzlet, semmi személyes.
Gyurma Pappa
Azért amióta valahol olvastam kommentben Czeglédy nevét, nehezen nem rá(juk) gondolok, mint értelmi szerzőre.
Nem hiszem a Fidesz ezt így intézte volna.

youtu.be/xD-KBrJRz7w

több mint 6 éve
olyat senki nem vizionál, hogy megindul az ellenzékben a harc a pártok között?
mindenki akar egy picit a kondérból
NB2
Én is ettől tartok. Elmúlik a kis rózsaszín köd, aztán jön majd a "nem is ebben állapodtunk meg haló" rész. Egy év alatt szét fog esni minden. De ne legyen igazam.
Hanni
Én sem látom, hogy pl. Horváth Csaba mitől lenne hirtelen alkalmas egy kerület el nem lopására.
"9 évig nem voltunk a kondér közelében, éhesek vagyunk"
vpi
Ez csak az egyik fele.
A másik még kezdő, és teljesen üres zsebbel érkezik.
Azért az ember alaptermészetét nem írja felül semmilyen választás.

több mint 6 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
Mindenesetre a piac már reagált a tegnapi választásra.
Elég szép leejtmenetbe kezdett az OPUS.
több mint 6 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 053 — Слава Україні! Героям слава!

444.hu/2019/10/14/kosa-lajos-szerint-a-kulfoldiek-szavazatai-miatt-nyert-karacsony-gergely
csebi
Sajnos tapasztaltam, hogy Debrecenben a vérnyugdíjasok istenként tisztelik Lalit, gondolom ő volt az egyetlen politikus az életük alatt, akinek a szavait tudták értelmezni.
Nálam továbbra is életem rejtélye, hogy ezt az embert hogyan választhatja meg bárki, hogy képviselje őt bármivel kapcsolatban. Próbaidő első napján bsznák ki bármilyen versenyszférában dolgozó cégtől, de még ráadásként a toborzót is utána, aki felvette. Nem véletlenül nem dolgozott soha semmit, önéletrajza alapján 😀.
MarioAna
Debrecen továbbra is kiábrándító ilyen téren. :/

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 6 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 505 — Patriot
NB2
Én is ettől tartok. Elmúlik a kis rózsaszín köd, aztán jön majd a "nem is ebben állapodtunk meg haló" rész. Egy év alatt szét fog esni minden. De ne legyen igazam.
Hanni
Én sem látom, hogy pl. Horváth Csaba mitől lenne hirtelen alkalmas egy kerület el nem lopására.
"9 évig nem voltunk a kondér közelében, éhesek vagyunk"
több mint 6 éve
Stez SMU Mustangs 47 570 — Whoops, looks like something went wrong.
Borkai zseniális arc. Elkúrta a Fidesz utolsó hetét, egy méretes pofonba vitte bele a pártot, de ő csak behúzta Győrt. Nem lennék a helyében.
Amadeus
Nehezen tudom elhinni, hogy a helyén hagynák...
PEEtör
De akkor új választást kell kiírni nem? Nem lehet csak úgy lecserélni az arcot egy másik fideszesre.
Igaz, tök felesleges cécó lenne, mert lehet akkor is nyerne a Fidesz.
Solymi
Erről szól az egész.
empty taxi
Hat nem eppen. Csengeek nagyon szomik lesznek, gondolom a beveteluk szep szazalekanak mondhatnak bucsut. ☹️

több mint 6 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 632 — Poloska confirmed
NB2
több mint 6 éve

csebi
MarioAna
Mert melyik dolgozott közülük? 😃
Az autószerelő? 🤔😁