NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 197
39
02:00 #24 North Texas @ #20 Tulane [AAC konfdöntő]
Politika
63 feliratkozó
több mint 7 éve
A trendek most olyanok az egész világon, hogy az nem a baloldalnak kedvez.Ez a konzisztens 20% (a 0%-ról indulva, miközben az MSZP-nek ugye megvolt a bázisa) fantasztikus eredmény a jelen körülmények közt, még ha ez az eredmény csalódás is volt/többet várt kb mindenki... és mivel vidéken mindenhol kb. a legnagyobb ellenzéki párt, simán benne van a pakliban, ha történik valami olyan, szisztematikus dolog hogy a Fidesz összedől a következő választáson... akkor azért bőven jobb helyzetben vannak, mint akárcsak egy teljesen összeolvasztott MSZP-DK-LMP(akik úgyse fognak közösködni, mert hülyék)-Momentum.. szóval én nem aggódnék a jobbik helyében.IgorA jobbik 20%-a nagyon szép eredmény. (Korábban le is írtam, szerintem Vona a cuki fordulattal megmentette a Jobbikot, és ki is jelölte nekik a hosszú távú irányt.)
De a Jobbiknak semmi esélye növekedni a jelenlegi ellenzéki bázison. Csak azért tudtak innen szavazókat elvinni, mert a) átvettek némely baloldalias retorikát szociálpolitikában pl. b) ők is utálják a Fideszt, ezért a bal oldali pártokban teljesen csalódott szavazó hajlandó rájuk voksolni. De a valós társadalmi arányok alapján (ha nem pártokra hanem értékekre kérdezel) a lakosság többsége (kb 55-45% arányban) inkább baloldali. "Függőleges" irányban pedig ugyan inkább rendpárti, mint szabadság párti (nagyságrendileg hasonló arányban mint az előző skála), de nem szélsőséges. A Jobbik a bal-jobb tengelyen nem tud több szavazót begyűjteni balról, a "függőleges" tengelyen, meg ha visszalendül még rendpártibbá, azonnal bukja a balos szavazók egy részét. Ha túlságosan visszalendül, akkor pedig a 20%-os bázisát is.
A jobbik addig tud itt ahol most van ilyen szavazótábort maga mögött, amíg nincs hiteles baloldali erő. Ez lehet, hogy 2-3 év, lehet, hogy 15, de így is meg úgy is a bázis egy jelentős része "kölcsönvett" szavazó. A hosszú távú szavazók a Fidesz mostani táborában vannak. Ha sikerül őket valaha is megszólítani. A "tisztesség", "tiszta kéz" hosszú távon a kezükre játszik. Ezt a látszatot kell tudniuk fenntartani, és kihasználni, az meg fogja teremteni nekik a bázist. Hacsak nem mennek vissza ordasba, mert akkor szerintem végük. A régi ordas bázis már a Fideszben van, és onnan nem nagyon lehet ilyen Fidesz kommunikáció mellett visszacsalogatni őket.
peterk2005
Akár hiteles, akár nem.
Egész Európában csak Portugáliában van baloldali kormányzat.
Több helyen pedig neonácik vannak a kormányzó koalícióban.
Amíg a migrációs nyomás nem enyhül Európán, addig a baloldal nem rúg labdába.
Az nem progresszív, ha megtámadnak, te meg a kebledre öleled aki rád ront. Dehogy nem népszerű, az biztos.
A “húzzanak vissza anyjukba” retorika meg a jobboldalnak jobban áll.
több mint 7 éve
Sallai mi a fenéért vállalta, hogy benne lesz abban az 5 fő vezetőségi tagban, aki felel a vagyonával a támogatás visszafizetéséért, ha ennyire nincs pénze? (Legalább tudom, hogy Ungár Péter miért került oda.) Az egyéni képviselőnek kell visszafizetni az 1 milliót, ha visszalépet. Ha előzetesen lemondott a támogatásról a pártja javára, akkor a vezetőségi tagoknak, de összesen 6-an léptek vissza. 1,2 millió olyan gond neki, hogy képes lökdösődni. Vagy ennyire felbosszantja egy hazugság? Nem egy tipikus politikus alkat!Vagy beépített Fidesz-ügynök, vagy csak ostoba, stb.. van itt elég sok variáció.
Atari
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 7 éve
Ez a konzisztens 20% (a 0%-ról indulva, miközben az MSZP-nek ugye megvolt a bázisa) fantasztikus eredmény a jelen körülmények közt, még ha ez az eredmény csalódás is volt/többet várt kb mindenki... és mivel vidéken mindenhol kb. a legnagyobb ellenzéki párt, simán benne van a pakliban, ha történik valami olyan, szisztematikus dolog hogy a Fidesz összedől a következő választáson... akkor azért bőven jobb helyzetben vannak, mint akárcsak egy teljesen összeolvasztott MSZP-DK-LMP(akik úgyse fognak közösködni, mert hülyék)-Momentum.. szóval én nem aggódnék a jobbik helyében.IgorA jobbik 20%-a nagyon szép eredmény. (Korábban le is írtam, szerintem Vona a cuki fordulattal megmentette a Jobbikot, és ki is jelölte nekik a hosszú távú irányt.)
De a Jobbiknak semmi esélye növekedni a jelenlegi ellenzéki bázison. Csak azért tudtak innen szavazókat elvinni, mert a) átvettek némely baloldalias retorikát szociálpolitikában pl. b) ők is utálják a Fideszt, ezért a bal oldali pártokban teljesen csalódott szavazó hajlandó rájuk voksolni. De a valós társadalmi arányok alapján (ha nem pártokra hanem értékekre kérdezel) a lakosság többsége (kb 55-45% arányban) inkább baloldali. "Függőleges" irányban pedig ugyan inkább rendpárti, mint szabadság párti (nagyságrendileg hasonló arányban mint az előző skála), de nem szélsőséges. A Jobbik a bal-jobb tengelyen nem tud több szavazót begyűjteni balról, a "függőleges" tengelyen, meg ha visszalendül még rendpártibbá, azonnal bukja a balos szavazók egy részét. Ha túlságosan visszalendül, akkor pedig a 20%-os bázisát is.
A jobbik addig tud itt ahol most van ilyen szavazótábort maga mögött, amíg nincs hiteles baloldali erő. Ez lehet, hogy 2-3 év, lehet, hogy 15, de így is meg úgy is a bázis egy jelentős része "kölcsönvett" szavazó. A hosszú távú szavazók a Fidesz mostani táborában vannak. Ha sikerül őket valaha is megszólítani. A "tisztesség", "tiszta kéz" hosszú távon a kezükre játszik. Ezt a látszatot kell tudniuk fenntartani, és kihasználni, az meg fogja teremteni nekik a bázist. Hacsak nem mennek vissza ordasba, mert akkor szerintem végük. A régi ordas bázis már a Fideszben van, és onnan nem nagyon lehet ilyen Fidesz kommunikáció mellett visszacsalogatni őket.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 7 éve
Eléggé bosszant, hogy a valasztas.hu nem áll vissza. A felület (front end) mögött az NVI belső hálózatának adatbázisa áll, ami ugye, nem omlott össze. Nem lehetséges, hogy most is, a választás napjához mérhető lekérés érné a honlapot. Akkor mire várnak a visszaállítással?Miért sietnének?
Atari
Majd a tünti után ráérnek iparkodni.
több mint 7 éve
Eléggé bosszant, hogy a valasztas.hu nem áll vissza. A felület (front end) mögött az NVI belső hálózatának adatbázisa áll, ami ugye, nem omlott össze. Nem lehetséges, hogy most is, a választás napjához mérhető lekérés érné a honlapot. Akkor mire várnak a visszaállítással?
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 7 éve
Ez nem logika.Arra nem gondolsz, hogy a magyarok többségének jó az ami van?Balfasz logika, kb azzal egyenértékű, hogy "együnk szart, mert több milliárd légy nem tévedhet".
"Nem menthetsz ki egy halat a vízből."
Valóban védve vannak a migráncsoktól, valóban jobban élnek évről évre, valóban örülnek hogy közmunka van segélyek helyett, valóban jól jönnek a 10ezer forintos utalványok, valóban úgy érzik, hogy Orbán az új Kádár, és valóban leszarják a korrupciót, hogy éppen ki lopja szét az országot, leszarják a bezáródást, az illiberalizálódást, az unortodoxiát, az IMF-t, a GDP-t és a többi ilyen fővárosi huncutságot?
Ez így fel se merül benned?
Nagy kár...
Sobri Jóska
Lecsó
Ez a valóság.
Én sose perelek. 😊Én vállalkozó vagyok. (Se közbeszerzés, se EU-s pénz.)Ha ezt megtenné valaki, te beperelnéd, a bizonyítás őt terhelné, és ha nincs igaza, akkor nyert ügyed lenne.
Morcos lennék, hogyha valaki kitalálná, és megírná, hogy micsoda tolvaj, bűnöző, aljaember vagyok, mert biztosan az X, Y vagy Z Fideszes tolvajbűnözőaljaember egyik cége emberének cégének dolgozunk, mutyizva, pénzt ellopva, csalva, stb.
Sobri Jóska
Na most a Tiborczok meg Mészárosok miért is nem mennek perre?
Lecsó
több mint 7 éve
Azért nem erről szólt, mert az teljesen egyértelmű sajnos.. de ez nem most derült ki és minimum ugyanilyen rossz lesz a helyzet a köv választáson is, ahogy az előzőn is hasonló volt. Épp ezért kezdődik ott minden, hogy egyetlen ellenjelöltet kell kiállítani mindenhol ellenfélként, enélkül semmiről nincs értelme beszélni. Azért hibáztatom az ellenzéket végletesen mert ezt nem voltak képesek felismerni/nem akarták megtenni. Érteném én az ellenzék problémáit ezzel kapcs és lehetne jogosnak is tekinteni őket, de mivel a szabályokat a fidesz írja egy ideje, így az elveket el kell felejteni, csak és kizárólag így lehet leváltani őket. A szavazók ezt meg is értették (volna), de az ellenzék vagy segg hülye volt mert ezt nem ismerte fel, vagy eleve nem is ez volt a céljuk. Nemtom melyik a rosszabb verzió..Én meg azt gondolom, hogy az egyetlen jelölt sem oldott volna meg semmit. Lehet, hogy most elkerülte volna a 2/3-ot, de ennyi. Aminek őszintén szólva nincs nagy jelentősége. (Mennyivel lehet ennél többet rontani a már úgy is elrontott alkotmányon, 2/3-os médiatörvényen, stb? Itt egy 2/3-os kormányzás is pontosan olyan lesz, mint a feles lett volna.)
Szesze
A teljes összefogáshoz a szavazótáborokat is össze kell tudni hangolni. Ez neked nem gond, te esetleg leszavaznál mindenkire, de 2 millió 800 ezer ellenzéki szavazónak már igen. Köztük pl. 1 millió Jobbikos szavazónak.
Én pl. taktikailag, egy átmeneti időre amíg 1-2 alaptörvényt át nem írnak és újra ki nem írják a szavazást, hajlandó vagyok akár a Jobbikra is leszavazni. De ha kormányzásról van szó akkor már nem. És ilyen szavazó van bőven a jobbik táborában is, ellenkező véleménnyel. És ez így természetes, és jó is, mert egy jobb oldali és bal oldal párt ne kormányozzon együtt. Az ő természetes szerepük a váltógazdaság, egyik jön, aztán a másik, de sohasem együtt, mert ahhoz el kell dobni éppen azokat az alapértékeket amik miatt azok akik. Éppen az alapértékek eldobása vezet oda ahova a Fidesz jutott.
Szóval szerintem is rengeteg a feladat, és kell új stratégia, de az nem a mostani erőviszonyokra kell, hogy építsen, tervezzen. Egy egészséges oszágban a Jobbiknak jobb oldalon a helye, a Fidesz leváltójaként. Vagy hosszabb távon a partnereként, ha mindkettő túl éli. A bal oldal pedig a bal oldalé kell, hogy legyen. A stratégiákat is így kell kialakítani. A bal oldalnak el kell kezdenie valódi bal oldali értékekkel megszólítani a társadalmat, a Jobbiknak meg el kell kezdenie a FIdesz táborhoz beszélni. Ez a helyes jövő szerintem. Viszont (sajnos? vagy nem sajnos?) ez alapból kizárja a Jobbik és a bal oldal együttműködését. Ergó, ha marad a mostani status quo, akkor a jelenlegi ellenzék győzelmét is. Ezért is gondolom, hogy ebben a status quo-ban nem LEHET nyerni. ÚJ status quot kell teremteni. Vagy a világ majd megteremti számunkra. (Pl. az meggyőződésem, hogy egy komolyabb gazdasági recesszió - válság sem kell, csak egy recesszió - úgy fogja a NER-t elsöpörtni, mintha sosem létezett volna. Lehet, hogy még az sem kell, elég lesz az EU pénzügyi ernyőből kiállni. De mire ide jutunk, jó lenne egy egészségesebb politikai rendszerrel rendelkezni, különben újra fogjuk járni az elmúlt 30 év táncát.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 7 éve
Én vállalkozó vagyok. (Se közbeszerzés, se EU-s pénz.)Ha ezt megtenné valaki, te beperelnéd, a bizonyítás őt terhelné, és ha nincs igaza, akkor nyert ügyed lenne.
Morcos lennék, hogyha valaki kitalálná, és megírná, hogy micsoda tolvaj, bűnöző, aljaember vagyok, mert biztosan az X, Y vagy Z Fideszes tolvajbűnözőaljaember egyik cége emberének cégének dolgozunk, mutyizva, pénzt ellopva, csalva, stb.
Sobri Jóska
Na most a Tiborczok meg Mészárosok miért is nem mennek perre?
több mint 7 éve
Sallai mi a fenéért vállalta, hogy benne lesz abban az 5 fő vezetőségi tagban, aki felel a vagyonával a támogatás visszafizetéséért, ha ennyire nincs pénze? (Legalább tudom, hogy Ungár Péter miért került oda.) Az egyéni képviselőnek kell visszafizetni az 1 milliót, ha visszalépet. Ha előzetesen lemondott a támogatásról a pártja javára, akkor a vezetőségi tagoknak, de összesen 6-an léptek vissza. 1,2 millió olyan gond neki, hogy képes lökdösődni. Vagy ennyire felbosszantja egy hazugság? Nem egy tipikus politikus alkat!
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 7 éve
Arra nem gondolsz, hogy a magyarok többségének jó az ami van?Balfasz logika, kb azzal egyenértékű, hogy "együnk szart, mert több milliárd légy nem tévedhet".
Valóban védve vannak a migráncsoktól, valóban jobban élnek évről évre, valóban örülnek hogy közmunka van segélyek helyett, valóban jól jönnek a 10ezer forintos utalványok, valóban úgy érzik, hogy Orbán az új Kádár, és valóban leszarják a korrupciót, hogy éppen ki lopja szét az országot, leszarják a bezáródást, az illiberalizálódást, az unortodoxiát, az IMF-t, a GDP-t és a többi ilyen fővárosi huncutságot?
Nagy kár...
Sobri Jóska
több mint 7 éve
De nem vagyok.Egy szinte nemlétező párt sehogy ne szerezzen vissza semmit.Ez nem elfogadható válasz, ha te MSZP-s politikus vagy. Leülhetsz, egyes.
Tűnjenek el a történelem süllyesztőjébe örökre.
Legalább akkora felelősségük van a jelenlegi helyzetért, mint a Fidesznek. Én így látom.
Sobri Jóska
Igor
És aki magát annak látja, az az ő baja.
több mint 7 éve
Elnézést, ha így hangzott, nem ez volt a célom. De a te kedző postod sem annyit állított, hogy mindenki tudja, hogy lejt a pálya, és ehhez fel kellene nőni, hanem kereken kijelentetted, hogy szánalmas volt az egész ellenzék produkciója, és ahelyett, hogy a Fideszt meg a választási rendszerét okolnák, dolgozni kellene. Ez ugyanolyan végletesen leegyszerűsítő leírása a problémának, mint amennyire az enyémet tartod annak.Azért nem erről szólt, mert az teljesen egyértelmű sajnos.. de ez nem most derült ki és minimum ugyanilyen rossz lesz a helyzet a köv választáson is, ahogy az előzőn is hasonló volt. Épp ezért kezdődik ott minden, hogy egyetlen ellenjelöltet kell kiállítani mindenhol ellenfélként, enélkül semmiről nincs értelme beszélni. Azért hibáztatom az ellenzéket végletesen mert ezt nem voltak képesek felismerni/nem akarták megtenni. Érteném én az ellenzék problémáit ezzel kapcs és lehetne jogosnak is tekinteni őket, de mivel a szabályokat a fidesz írja egy ideje, így az elveket el kell felejteni, csak és kizárólag így lehet leváltani őket. A szavazók ezt meg is értették (volna), de az ellenzék vagy segg hülye volt mert ezt nem ismerte fel, vagy eleve nem is ez volt a céljuk. Nemtom melyik a rosszabb verzió..
peterk2005
több mint 7 éve
Én nem veszem magamra de csomó helyen kifejezetten támadhatónak érzem az egyébként általad kb axiómának feltüntetett kijelentéseidet.. most viszont sem időm, se kedvem nincs ebbe belemenni, de igazából értelme se sok van.Elnézést, ha így hangzott, nem ez volt a célom. Ha a postodban azt írod, hogy mindenki tudja, hogy lejt a pálya, de ehhez fel kellene nőni, és szembeszélben pisálva is neki kell menni a dolgoknak, akkor vagy meg sem szólalok, vagy helyeslek. De nekem a postodból az jött le, hogy kereken kijelentetted, hogy szánalmas volt az egész ellenzék produkciója, és azt javasoltad nekik, hogy ahelyett, hogy a Fideszt meg a választási rendszerét okolnák, dolgozni kellene. Ez ugyanolyan végletesen leegyszerűsítő leírása a problémának, mint amennyire az enyémet tartod annak. Ha száz méteres versenyfutásban az egyik motorral indul a másiknak meg eltörik a lábát, akkor nem elég az edzőpályán még többet edzeni és a versenyen még többet beleadni, a feltételek változását is el kell emellett érni. Ami rohadt nehéz feladat, és nem jutunk előbbre azzal, hogy "hülyék vagytok mind". Például - mondok egy újabb példát - munkával nem lehet pl. 800 ezer cigány és 200 ezer közmunkás szavazatát megszerezni, legyen az a munka akármilyen sok és minőségi is. Ezeket a szavazatokat vagy megvásárolod, vagy nem kerülnek urnába. Ha nem vásárolod meg, akkor lesznek megyék, ahol tök mindegy hogy mit csinálsz, veszíteni fogsz, mert van aki megvásárolja. Ez egy rögvalóság, egy status quo. Ez ellen nem lehet jól kampányolva eredményt elérni, mert a jó kampánnyal sem tudod elérni ezt a réteget akármennyire is akarod. A status quot- kell felborítani ahhoz, hogy esélyed legyen. Az meg úgy megy, hogy elmondod az igazságot a helyzetről, és megpróbálod azokat az embereket magad mellé állítani, akik ilyen-olyan módon képesek lehetnek ezt a status quo-t ellehetetleníteni. Csak ezzel is vigyázni kell, ha nem akarsz FIdesz logikával dolgozni, mert ha a sörért szavazatot áruló cigányból ellenzéki migránst csinálsz, akkor nem vagy jobb, mint a Fidesz. Akkor minek?
Röviden azért az általad a valóság teljes félreértelmezésével aposztrofáltakkal kapcsolatban annyit megjegyeznék, hogy én röviden 2 pontban foglaltam össze az ellenzék teendőit. Ebből te (mellesleg elég kioktató stílusban) kifejtetted 100 oldalon keresztül, hogy a második az mennyire reménytelen, mert totálisan lejt a pálya. Ezt mindenki tudja, nyilván ez innen nem könnyű, de nem is annak kellene lennie a reális célnak,Szesze
Ez nem jelenti azt, hogy ne kellene ellenzéki oldalon alapjaiban újra gondolni a stratégiát. Hogy a fenébe ne kellene? Át kell. Erről fognak szólni a következő hónapok. Számomra pl. a vidéki vereségnél is nagyobb intő jel, hogy Budapesten is majdnem elérte a Fidesz a 40%-ot. Ha Budapest lenne az egész ország, ez 2/3-os ellenzéki győzelmet jelentett volna, de attól még 40%-ot aki ítt volt kéznél, háznál, el lehet érni egy sétával, el lehet érni facebookon, metrón, ezer féle módszerrel, itt sem sikerült 40%-nál elérni, hogy a migránstól kevésbé féljen, mint a hatalomtól, akkor ott rengeteg hibát követtek el az ellenzéki pártok. Ez például szerintem sokkal nagyobb kudarc, mint az, hogy Bágyadtbogyoszlón, ahol 50%-os a munkanélküliség, a lakosság fele roma, tíz emberből négy közmunkából él, 80%-ot ér el a Fidesz.
De a saját hibák sorravételén kívül muszáj sorba venni azt is, hogy milyen korlátaim, milyen versenyhátrányaim vannak. Muszáj ezzel is foglalkozni. Sőt nem csak foglalkozni, de kíméletlenül harcolni is ellene, hogy a versenyhátrány csökkenjen. Mert, ha nem csökken, sosem lesz esélyem. Ennek fontos része, hogy a témát tűzben tartom, és csak nagyon célzottan, ott kezdem magam ostorozni, ahol és amikor megérdemlem. Az "egész ellenzék leszerepelt" az nem ilyen. Az egymással veszekedés, a hibák általánosítása és áttolása a másikra. Ugyanaz, mint amikor egyik LMP-s megüti a másikat. Egymásnak mennek, pedig mindketten ugyanazért dolgoztak, és nyilvánvalóan nem felelős egyik sem az összes hibáért.
Országos trendet nem tudok mondani, csak a helyi viszonyt. Ágh Péternek egy sárvári körzetben 557 aktivista segìtett MINIMUMOKÉRT. A Jobbiknak kb 30, az MSZP-nek 27, az LMP-nek 12, a többieknek kb 7-10. Az 557 aktivistából alsó hangok 250- en párttagok a nyugati régióban. Az ellenzék strutúrája, koordinációja a habokban sincs a környéken.Nyisd ki év végén a Fidesz (a párt) könyvvitelét, nézd meg a költségvetésüket, és számold ki, hogy abból hány aktivista buszjegyét lehetne kifizetni, ha levonod az ingatlanok fenntartási költségeit, az alkalmazottak bérét, pártrendezvények satöbbi, satöbbi költségeit. Aztán arányosítsd fel az 557 aktivistát országosan, és ne csodálkozz, ha az fog kijönni, hogy a bridádok vezetőinek a buszjegye sem jönne ki belőle...
Fast Willie
Aztán mérd fel, hogy az az 557 aktivista milyen arányban oszlott meg. És ne csodálkozz, ha az jön ki, hogy harmaduk közmunkás volt, a többinek a jelentős része közalkalmazott, a falu végi vállalkozó földjén dolgozik, satöbbi, satöbbi. Mennyi függ közülülük közvetlenül valamelyik helyi Tállai elvtárstól. És aztán emlékezz vissza, hogy pár hónapja amikor egy ember kiállt - akkor még függetlenként! - hogy elindul a Fideszes jelölt ellen egy polgármesteri választáson, akkor másnap elvesztette az állását. Vagy emlékezz, hogy hány esetet hallottál, hogy XY fiatalt a rendőrség igazoltatott egy megmozduláson, bekerült a jegyzőkönybe a neve, és pár nap múlva felmondott neki a munkáltatója.
Szóval amit mindezzel akarok mondani, az annyi, hogy a számokat én is ismerem. Az a kurva hosszú postom arról szólt, ami a számok mögött van.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 7 éve
Valójában többségben vannak. Nem csak azért mert jelenleg ez a rendszer, ebben kell többséget szerezni.Pártokra levetítve valóban igaz a többség, de társadalmilag itt már 95%-ban adott a "kétpárti" felállás..
Hanem azért is, mert ha a Fidesznél úgy nézed, hogy 49% mellette, 51% ellene, akkor a Jobbiknál úgy illendő nézni, hogy 19% mellette, 81% ellene, a szociknál úgy, hogy 12% mellette, 88% ellene, stb.
Egy sima kétpárti felállás esetén lenne furcsa ha a nyertes párt kevesebb szavazatot kapna, mint a vesztes. (És még ilyen is volt az USA-ban, sokszor.)
Sobri Jóska
A gyűlöletkeltést, megbélyegzést amit a Fidesz előad elítélem. De ettől még ez egyfajta reakció, és már nem válogatod ki, hogy ki kezdte, de itt nincsen senki, aki nem eszerint viselkedne.A fidesz mindig is erre a gyűlöletkeltésre épített, épp ezért utáltam meg őket már régen, azóta ez csak fokozódott. A fidesz korrupcióban épp az a durva, hogy annyira nyilvánvaló, hogy szinte már trollkodásnak is tekinthető szint.. az egészet szimbolizálja felcsút: stadion+kisvasút a ház mellé+iq2-es multimiliárdos polgármester/stróman.. röhej.
Csak formailag kérdezem:
Biztos láttad a Figyelő "Soros-listáját".
Miben másabb megbélyegzés, inszinuáció ez, mint az, hogy ellenoldali orgánumokban folyamatosan listázzák a (szerintük) bűnöző Tiborczot, Mészárost, Garancsit, Hernádit, stb.?
Van bírósági ítélet? Nincs.
Bebizonyosodott bárkiről bármi? Nem.
Akkor ez ugyanolyan baszakodás,egyfajta "Orbán-lista" mint a "Soros-lista".
Én vállalkozó vagyok. (Se közbeszerzés, se EU-s pénz.)
Olyan ez a magyar politika, mint egy házasság. Sose tud csak az egyik hibás lenni, és csak úgy lehet jobbá tenni, ha mindkét fél együttműködik. Egyedül nem lehet kooperálni. Ha meg túl sok a sérelem, bántódás, akkor hagyni kell a picsába.
Sobri Jóska
De a legnagyobb gondnak amúgy azt tartom, h ennek a migrációs uszításnak a hatására egy antiszemita, idegengyűlölő néppé váltunk ami már szinte szégyen kategória az én számomra 😕
Szerkesztette: Szesze
több mint 7 éve
Egy szinte nemlétező párt sehogy ne szerezzen vissza semmit.Ez nem elfogadható válasz, ha te MSZP-s politikus vagy. Leülhetsz, egyes.
Legalább akkora felelősségük van a jelenlegi helyzetért, mint a Fidesznek. Én így látom.
Sobri Jóska
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 7 éve
Biztos van aki leszarja, de annyira azért nem élünk jól, hogy mondjuk a "szomszéd kertje zöldebb" mantrával ne lehetne megvenni őket is... miért, mi más opció/ötleted arra, hogyan szerezze vissza az MSZP a vidéket? (az, hogy hagyjuk elveszni az nem opció..)Egy szinte nemlétező párt sehogy ne szerezzen vissza semmit.
Igor
Többségben azért nincsenek továbbra sem.. pláne nem 2/3-nyian. De nyilván van ebben is valami. Ettől még ez a gyűlöletkeltés, cinizmus, megbélyegzés stb. amit a fidesz előad óriási károkat okoz aminek súlyos következményei lesznek előbb-utóbb.Valójában többségben vannak. Nem csak azért mert jelenleg ez a rendszer, ebben kell többséget szerezni.
Szesze
Hanem azért is, mert ha a Fidesznél úgy nézed, hogy 49% mellette, 51% ellene, akkor a Jobbiknál úgy illendő nézni, hogy 19% mellette, 81% ellene, a szociknál úgy, hogy 12% mellette, 88% ellene, stb.
Egy sima kétpárti felállás esetén lenne furcsa ha a nyertes párt kevesebb szavazatot kapna, mint a vesztes. (És még ilyen is volt az USA-ban, sokszor.)
A gyűlöletkeltést, megbélyegzést amit a Fidesz előad elítélem. De ettől még ez egyfajta reakció, és már nem válogatod ki, hogy ki kezdte, de itt nincsen senki, aki nem eszerint viselkedne.
Csak formailag kérdezem:
Biztos láttad a Figyelő "Soros-listáját".
Miben másabb megbélyegzés, inszinuáció ez, mint az, hogy ellenoldali orgánumokban folyamatosan listázzák a (szerintük) bűnöző Tiborczot, Mészárost, Garancsit, Hernádit, stb.?
Van bírósági ítélet? Nincs.
Bebizonyosodott bárkiről bármi? Nem.
Akkor ez ugyanolyan baszakodás,egyfajta "Orbán-lista" mint a "Soros-lista".
Én vállalkozó vagyok. (Se közbeszerzés, se EU-s pénz.)
Olyan ez a magyar politika, mint egy házasság. Sose tud csak az egyik hibás lenni, és csak úgy lehet jobbá tenni, ha mindkét fél együttműködik. Egyedül nem lehet kooperálni. Ha meg túl sok a sérelem, bántódás, akkor hagyni kell a picsába.
több mint 7 éve
Többségben azért nincsenek továbbra sem.. pláne nem 2/3-nyian. De nyilván van ebben is valami. Ettől még ez a gyűlöletkeltés, cinizmus, megbélyegzés stb. amit a fidesz előad óriási károkat okoz aminek súlyos következményei lesznek előbb-utóbb.Arra nem gondolsz, hogy a magyarok többségének jó az ami van?Szerintem aki az elcsalt választás irányába gondolkodik az félrevezeti magát nagyon. Én ebbe a topicba kb egy héttel a választások előtt csatlakoztam be, amikor is elkeseredésemben beírtam hogy kijött a medián választások előtti előrejelzése, hogy 2/3-a lesz a fidesznek. Akkor persze mindenki leoltott, h ez teljesen kizárt (igaz Igor..?), én viszont azóta sejtettem hogy ez lesz, főleg hogy Hann Endre logikusan meg is indokolta, h miből jön ki az eredmény és végül ez is történt.Igazad van/volt, és tévedtem. (még ha úgy vélem, hogy ez igenis békanyálon lett meg, és csakis azért mert az ellenzékiek nem tudtak még mondjuk 4-5 körzetben visszalépni..)
Szesze
De minden kifogást félretéve, grat, igazad/igazatok lett.. most majd isszuk a levét.
A Mediánt inkább hagyjuk, mert simán visszatáncoltak a választás napján az előzetes eredményeket látva, és hogy biztos ami biztos alapon bevédjék magukat.. és nekik meg amúgy ez a munkájuk. Tény, hogy közel voltak, de nem annyira hogy én sikernek véljem, amit ők lenyilatkoztak.
Ezek az utólagos pénz/médiafölényre hivatkozó nyilatkozatok nem tetszenek.. aki informáltan követtet a dolgokat, az úgyis tudta... a vidékieket pedig ezzel megint nem lehet megérinteni/megfogni, sőt a Fidesz kezére játszanak megint csak.
Egyszerű a helyzet - a 2/3-ot kellett volna elkerülni, elbaszták. #youhadonejob
Nagyon gondolkozom rajta, hogy elmetrózok, megnézem mi lesz az Operánál (nem hiszem hogy bármilyen változás lesz, inkább csak érdeklődésképpen, milyen az ált. hangulat, hogy szerveződik a dolog, stb...) - de a vidék szempontjából teljesen érdektelen ez is igazából, sőt ha lesz bármi apró dulakodás, majd az M1 videóban jön a hazudozás...
Valahogy meg kell fogni a vidéket, és most ezen kell 4 évet dolgozni, a többi csak hab a tortán.. persze kell próbálkozni Budapesten is, de nem így és nem erre kell helyezni a fő hangsúlyt.
Igor
Nagy kár...
Sobri Jóska
több mint 7 éve
Biztos van aki leszarja, de annyira azért nem élünk jól, hogy mondjuk a "szomszéd kertje zöldebb" mantrával ne lehetne megvenni őket is... miért, mi más opció/ötleted arra, hogyan szerezze vissza az MSZP a vidéket? (az, hogy hagyjuk elveszni az nem opció..)Arra nem gondolsz, hogy a magyarok többségének jó az ami van?Szerintem aki az elcsalt választás irányába gondolkodik az félrevezeti magát nagyon. Én ebbe a topicba kb egy héttel a választások előtt csatlakoztam be, amikor is elkeseredésemben beírtam hogy kijött a medián választások előtti előrejelzése, hogy 2/3-a lesz a fidesznek. Akkor persze mindenki leoltott, h ez teljesen kizárt (igaz Igor..?), én viszont azóta sejtettem hogy ez lesz, főleg hogy Hann Endre logikusan meg is indokolta, h miből jön ki az eredmény és végül ez is történt.Igazad van/volt, és tévedtem. (még ha úgy vélem, hogy ez igenis békanyálon lett meg, és csakis azért mert az ellenzékiek nem tudtak még mondjuk 4-5 körzetben visszalépni..)
Szesze
De minden kifogást félretéve, grat, igazad/igazatok lett.. most majd isszuk a levét.
A Mediánt inkább hagyjuk, mert simán visszatáncoltak a választás napján az előzetes eredményeket látva, és hogy biztos ami biztos alapon bevédjék magukat.. és nekik meg amúgy ez a munkájuk. Tény, hogy közel voltak, de nem annyira hogy én sikernek véljem, amit ők lenyilatkoztak.
Ezek az utólagos pénz/médiafölényre hivatkozó nyilatkozatok nem tetszenek.. aki informáltan követtet a dolgokat, az úgyis tudta... a vidékieket pedig ezzel megint nem lehet megérinteni/megfogni, sőt a Fidesz kezére játszanak megint csak.
Nagyon gondolkozom rajta, hogy elmetrózok, megnézem mi lesz az Operánál (nem hiszem hogy bármilyen változás lesz, inkább csak érdeklődésképpen, milyen az ált. hangulat, hogy szerveződik a dolog, stb...) - de a vidék szempontjából teljesen érdektelen ez is igazából, sőt ha lesz bármi apró dulakodás, majd az M1 videóban jön a hazudozás...
Valahogy meg kell fogni a vidéket, és most ezen kell 4 évet dolgozni, a többi csak hab a tortán.. persze kell próbálkozni Budapesten is, de nem így és nem erre kell helyezni a fő hangsúlyt.
Igor
Nagy kár...
Sobri Jóska
Az ellenségkeresés az egy teljesen más stratégiai elem ilyen szempontból, az működhet attól függetlenül, hogy elfogadod a jelenlegi magyar Ugart vagy sem, csak másképp kell az ellenségképet kalibrálni.. de mivel láthatatlan ellenség van elég, simán működhetne ez mindkét oldalnak egyszerre (Soros-báb vs Putyin-báb, mondjuk)
Szerkesztette: Igor
több mint 7 éve
444.hu/2018/04/14/sallai-robert-benedek-megutotte-hadhazy-akostBunyó közben is jól jön ugye egy-egy visszalépés. Bocs. 😀
jézusom..
lehet más a politika 😊
Szesze
A Fidesz továbbra is csak egy kávét kér.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 7 éve
A Mediánt inkább hagyjuk, mert simán visszatáncoltak a választás napján az előzetes eredményeket látva, és hogy biztos ami biztos alapon bevédjék magukat.. és nekik meg amúgy ez a munkájuk. Tény, hogy közel voltak, de nem annyira hogy én sikernek véljem, amit ők lenyilatkoztak.Nem igazán visszatáncoltak, hanem index/rtl klub megbízásból az utsó pillanatban csináltak egy újabb kutatást amin az jött ki, h éppen nem lesz 2/3 (az elsőnél a valóságnál is durvább fidesz sikert mértek, talán 142-t asszem). Ez mondjuk be is jött volna, ha nem ajándékozza nekik a baloldal a 2/3-ot.
Igor
A többi mondandóddal egyet értek.
több mint 7 éve
Arra nem gondolsz, hogy a magyarok többségének jó az ami van?Szerintem aki az elcsalt választás irányába gondolkodik az félrevezeti magát nagyon. Én ebbe a topicba kb egy héttel a választások előtt csatlakoztam be, amikor is elkeseredésemben beírtam hogy kijött a medián választások előtti előrejelzése, hogy 2/3-a lesz a fidesznek. Akkor persze mindenki leoltott, h ez teljesen kizárt (igaz Igor..?), én viszont azóta sejtettem hogy ez lesz, főleg hogy Hann Endre logikusan meg is indokolta, h miből jön ki az eredmény és végül ez is történt.Igazad van/volt, és tévedtem. (még ha úgy vélem, hogy ez igenis békanyálon lett meg, és csakis azért mert az ellenzékiek nem tudtak még mondjuk 4-5 körzetben visszalépni..)
Szesze
Igor
Nagy kár...
több mint 7 éve
Íd) Előre is elnézést, de végtelen nagy naivitás azt számon kérni az ellenzéki pártoktól, hogy miért nincs vidéki beágyazottságuk. A Jobbik az elmúlt tíz évét azzal töltötte, hogy vidéken beágyazott legyen. Az utolsó kis faluba is kimentek fát aprítani, masírozni magyar mentében, hogy eladják a népi, nemzeti vonalat. Százszor annyit tettek a vidék megnyeréséért, amennyi a Fidesznek valaha is kellett. És mit értek el vele? Húsz százalékot? Brávóó.Ez a konzisztens 20% (a 0%-ról indulva, miközben az MSZP-nek ugye megvolt a bázisa) fantasztikus eredmény a jelen körülmények közt, még ha ez az eredmény csalódás is volt/többet várt kb mindenki... és mivel vidéken mindenhol kb. a legnagyobb ellenzéki párt, simán benne van a pakliban, ha történik valami olyan, szisztematikus dolog hogy a Fidesz összedől a következő választáson... akkor azért bőven jobb helyzetben vannak, mint akárcsak egy teljesen összeolvasztott MSZP-DK-LMP(akik úgyse fognak közösködni, mert hülyék)-Momentum.. szóval én nem aggódnék a jobbik helyében.
peterk2005
HA marad a status quo... persze az a valószínűbb hogy a művérnácifasisztamensevik oldal visszatér Vona távozása után, és felszalámizzák magukat (a Fidesz jótékony segítségével persze)
Szerkesztette: Igor
több mint 7 éve
444.hu/2018/04/14/sallai-robert-benedek-megutotte-hadhazy-akostMinden összetartó, hatékony, céltudatos szervezetben egy ilyen után összezár a csapat, és elintézik házon belül.
jézusom..
Szesze
Kifelé max. annyi a hivatalos verzió, hogy "elestem".
Ez a baromarcú meg rohangál a bíróságra, miközben a saját egyéni indulásáért be akart áldozni 5-6 budapesti körzetet, és ebből se tud jól kijönni az LMP, ha ezen pörög.
Az ilyen rosszabb, mint Németh Szilárd, mert Németh nyílt lapokkal játszik, nem árul zsákbamacskát, őszinte a viselkedése, még ha az egy vadtulkot is jelent, míg Hadházy saját magát emeli a tisztesség pajzsára, aztán néz, ha senki se tartja és lepottyan róla.
több mint 7 éve
Szerintem aki az elcsalt választás irányába gondolkodik az félrevezeti magát nagyon. Én ebbe a topicba kb egy héttel a választások előtt csatlakoztam be, amikor is elkeseredésemben beírtam hogy kijött a medián választások előtti előrejelzése, hogy 2/3-a lesz a fidesznek. Akkor persze mindenki leoltott, h ez teljesen kizárt (igaz Igor..?), én viszont azóta sejtettem hogy ez lesz, főleg hogy Hann Endre logikusan meg is indokolta, h miből jön ki az eredmény és végül ez is történt.Igazad van/volt, és tévedtem. (még ha úgy vélem, hogy ez igenis békanyálon lett meg, és csakis azért mert az ellenzékiek nem tudtak még mondjuk 4-5 körzetben visszalépni..)
Szesze
több mint 7 éve
"kaptam egy elég hitelesnek tűnő indormációt arról, hogy eleve 500 ezerrel több szavazólapot nyomtattak illetve a választás napján is ügyeletet tartott a nyomda és vasárnap délután gőzerővel el is kezdtek nyomtatni. Az elég meredek információt -lehetőséghez mérten- igyekezni fogjuk hivatalosan ellenőrizni, de ennél sokkal fontosabb azt elmondani, ami már most tudható 1) ez a választás eleve tisztességtelen volt azért, mert a kormánypropaganda éveken keresztül minimum százszor több pénzt ölt a kampányba, mint ami az ellenzéknek rendelkezésére állt, az is csak egy hónapig. Számos tényt lehetne sorolni (pl a külföldön dolgozók levélszavazásának tiltását) még, de ez a legfontosabb. Ha egy választáson nem egyenlő az ellenzék és a kormány esèlye, az a választás nem szabad és nem tisztességes 2) még mindig nem tudjuk, hogy rendszerszintű csalás vagy a lezüllesztett közigazgatás rendszerszintű inkompetenciája okozta a rengeteg törvénytelenséget és szabálytalanságot, de az biztos: akár így, akár úgy, ezek a rendellenességek alapvetően és joggal rendítik meg a választásba vetett bizalmat."Ezt az idegesítő, agyhalott Hadházy valakinek fejbe kéne már baszkodnia.
Hadházy Ákos
apeszos
index.hu/belfold/2018/04/14/sallai_robert_benedek_hadhazy_akos_lmp_verekedes/
És lőn.