Politika
46 feliratkozó
több mint 12 éve
Tiszta sor, értem amit mondasz. Pártot kéne alapítanom. Kár, hogy nem lennék jó politikus... 😊De nem tudtok. Összekevered a szavazókat az őket megjeleníteni kívánó politikai erőkkel. Ma sem a jobbközépnek, sem a hardcore liberálisoknak nincsen pártja, azaz képviseleti arcéle. A Milla is ezért tart a süllyesztő felé.DzsokijuingEz a jobbközép párt régi illúzió. Orbántól balra, a Maszoptól jobbra nincs tér. A csalódottakat a Jobbik várja tárt karokkal.Ez nem igaz, ott vagyok én is. Egyedül kormányozni képes pártot nem is, de 10%-os pártot össze tudnánk hozni. (A régi választási rendszerben, az újban minden bizonnyal nem... 😕 )Gyurma Pappa
Dzsokijuing
több mint 12 éve
De nem tudtok. Összekevered a szavazókat az őket megjeleníteni kívánó politikai erőkkel. Ma sem a jobbközépnek, sem a hardcore liberálisoknak nincsen pártja, azaz képviseleti arcéle. A Milla is ezért tart a süllyesztő felé.Ez nem igaz, ott vagyok én is. Egyedül kormányozni képes pártot nem is, de 10%-os pártot össze tudnánk hozni. (A régi választási rendszerben, az újban minden bizonnyal nem... 😕 )Gyurma PappaA helyzet az, hogy jelenleg nagyon rosszul méri fel OV a helyzetet: pont a törzsszavazókat erodálja éppen. És ha lesz egy jobbközép párt, ahova lehet menni átszavazni (lesz), akkor ezek az emberek eddig talán gondolkodtak volna, most nem fognak.Ez a jobbközép párt régi illúzió. Orbántól balra, a Maszoptól jobbra nincs tér. A csalódottakat a Jobbik várja tárt karokkal.
Gyurma Pappa
Dzsokijuing
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
Csak hogy mire számítsunk: Az általában jólértesült [origo] névtelenséget kérő forrásai szerint Orbán Viktor azt mondta, hogy mindenki vegye tudomásul: ha Schmitt Pál lemond, akkor csakis tőle "jobbra álló elnököt" jelöl majd, szóba sem jöhet független elnök, nehogy az új államfő segítségével elkezdjék felpuhítani az alkotmányt.Viktor próbál erőt mutatni. De ha néhányan hazafelé összesúgnak, hogy Viktornak meg az elemi számtant kéne tudomásul venni. Jelölni ő jelöl, mi meg majd szavazunk a jelöltről.
Visszasírjuk mi még Plagi bát...Dzsokijuing
SP-től ki (mi) áll jobbra? A válaszhoz SP-nek viszonyítási pontnak kéne lennie. Vagy Viktortól jobbra állót? Jelöli régi polgári körös harcostársát, Vonát?
Hofi anyósán kívül nem tud itt már senki semmit.
Mellesleg gyanús vagy most már Te is! 😊 A jólértesült [origo] miatt vagy jólértesült, miközben nekem ma egy árva címlapot sikerült tőlük kicsiholnom. Ügyes trükk! 😀 😉
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
Mondjuk Palitól jobbra sokan vannak 😀 😀 😀Lehet. Schmitt legalább joviális árnyéka volt Orbánnak, de jöhet egy arrogáns, népből-nemzetból kioktató valaki, akihez képest Vitya tűnhet fel mérsékeltként. Főleg, hogy ebben a helyzetben normális, jobboldali konzervatív tudós (Vizi E., Pálinkás pl.) nem fogja vállalni a Sándor-palotát.DzsokijuingCsak hogy mire számítsunk: Az általában jólértesült [origo] névtelenséget kérő forrásai szerint Orbán Viktor azt mondta, hogy mindenki vegye tudomásul: ha Schmitt Pál lemond, akkor csakis tőle "jobbra álló elnököt" jelöl majd, szóba sem jöhet független elnök, nehogy az új államfő segítségével elkezdjék felpuhítani az alkotmányt.Miért tennénk? Az új sem tehet mást, mindent aláír. Lehet rosszabb?apeszos
http://index.hu/belfold/2012/04/02/schmitt_elviheti_a_showt/sikerulhet-e_schmittol_jobbra_allo_elnokjeloltet_talalni/
több mint 12 éve
Lehet. Schmitt legalább joviális árnyéka volt Orbánnak, de jöhet egy arrogáns, népből-nemzetból kioktató valaki, akihez képest Vitya tűnhet fel mérsékeltként. Főleg, hogy ebben a helyzetben normális, jobboldali konzervatív tudós (Vizi E., Pálinkás pl.) nem fogja vállalni a Sándor-palotát.Csak hogy mire számítsunk: Az általában jólértesült [origo] névtelenséget kérő forrásai szerint Orbán Viktor azt mondta, hogy mindenki vegye tudomásul: ha Schmitt Pál lemond, akkor csakis tőle "jobbra álló elnököt" jelöl majd, szóba sem jöhet független elnök, nehogy az új államfő segítségével elkezdjék felpuhítani az alkotmányt.Miért tennénk? Az új sem tehet mást, mindent aláír. Lehet rosszabb?apeszos
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Ez nem igaz, ott vagyok én is. Egyedül kormányozni képes pártot nem is, de 10%-os pártot össze tudnánk hozni. (A régi választási rendszerben, az újban minden bizonnyal nem... 😕 )A helyzet az, hogy jelenleg nagyon rosszul méri fel OV a helyzetet: pont a törzsszavazókat erodálja éppen. És ha lesz egy jobbközép párt, ahova lehet menni átszavazni (lesz), akkor ezek az emberek eddig talán gondolkodtak volna, most nem fognak.Ez a jobbközép párt régi illúzió. Orbántól balra, a Maszoptól jobbra nincs tér. A csalódottakat a Jobbik várja tárt karokkal.
Gyurma Pappa
Dzsokijuing
több mint 12 éve
No, ha már konzekvensek vagyunk - egyszer már felhoztam, ancsika is, meg még előfog kerülni - a bíráló bizottságra is kellett volna levonni következményeket. S ez a SOTE saját mutyija, mer kitaszajtjuk Palit, mert nem felelt meg valamint...... Tudják a valamint az hiányzott a végirűl, hogy dr ez meg dr az a bíráló és témavezető stb legalább fegyelmi és kénytelenek vagyunk átvizsgálni nehány év gyakorlatát. Tehát nekem is személyesen ajánlottak kisdoktorit a SOTE-n, s az 2000 körül volt, csak félévenként le kellet volna szurkolni egy százast, erre mondtam, hogy majd ha megkapjuk alanyi jogon, akkor lesz, hogy annyit bírok tenni érte. Azzal úgy tisztában vagyunk miért vezették be a kötelező PHD-t? Etalálták épp ezek miatt, a magyar felsőoktatás elismert diplomái mellett nemzetközileg szemetszúrt az ilyen-olyan kiosztott doktori fokozatok száma, milyensége - és igenis volt nyomás, hogy csakis a PhD. S ez szintén a mutyi eredménye, mert ugye hogy példát mondjak elvárás egy nemzetközi kardiológiai-rehabilitációs kongresszuson, hogy ha már nem mutatunk semmit legalább papírt gyártsunk róla, ezér csinálunk szakkollégiumot meg szakvizsgát, amit az eddig benne dolgozók autómatikusan megkapnak, a kicsiknek meg kiírunk százév szopót, s beadjuk a papírt hogy micsodi nemzetközi követelményrendszert teljesítettünk, csak azt felejtjük el hozzá mondani, hogy hát mi ugye érdemeink elismeréséül megkaptuk a semmire, he-he.
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
Addig nincs baj, amíg nem tud róla, különben máris viselné. 😊Vigyázz, egy mondatban említetted Schmitt-et bármilyen nagydoktorival.... 😊Szerintem Schmitt tipikus esete annak, hogy mi van, ha a bábu életre kel. OV odaültette, kitalálta, hogy legyen egy "szerethető köztársasági elnök", "emberek embere". Erre a Schmitt-nek megtetszik a cím, és rájön, hogy őt nem lehet csak úgy eltávolítani, és elkezd kakaskodni.ZordddTeljes félreértése SP életútjának. Ő a konfliktuskerülés nagydoktora, a bábu, ami nemhogy életre nem tud kelni, de ha akarod, sem tudod életre kelteni.
Önállósodó bábunak nem szokás pénzt, paripát, fegyvert (felkészítő csapatot, kiemelt műsoridőt stb.) biztosítani.
Btw kakaskodni szeret ő, de ez egy (sok) másik történet. 😊
tomi-tomi
És szerintem pont ezért van szar a levesben most, mert Pálra nem valló módon lett konok. Elhiszi, hogy ő a kvalitásai (mármint nem a nyelves kvalitásai) miatt lett KE, és hogy neki most feladata, hogy kiálljon magáért. Ettől még lehet, hogy borzalmas kapufát lövök ezzel, de valahogy mégis így érzem.Zorddd
Ferihegyet át nem nevező bizottság sorsa? Ha ő itt adná a konokot monoton (nem saját termés!), akkor már rég tudnánk összes zabi gyerekének minden iskolai stiklijéről (is).
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
Csak hogy mire számítsunk: Az általában jólértesült [origo] névtelenséget kérő forrásai szerint Orbán Viktor azt mondta, hogy mindenki vegye tudomásul: ha Schmitt Pál lemond, akkor csakis tőle "jobbra álló elnököt" jelöl majd, szóba sem jöhet független elnök, nehogy az új államfő segítségével elkezdjék felpuhítani az alkotmányt.Miért tennénk? Az új sem tehet mást, mindent aláír. Lehet rosszabb?
több mint 12 éve
Csak hogy mire számítsunk: Az általában jólértesült [origo] névtelenséget kérő forrásai szerint Orbán Viktor azt mondta, hogy mindenki vegye tudomásul: ha Schmitt Pál lemond, akkor csakis tőle "jobbra álló elnököt" jelöl majd, szóba sem jöhet független elnök, nehogy az új államfő segítségével elkezdjék felpuhítani az alkotmányt. Visszasírjuk mi még Plagi bát...
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Szóval elmentek a mutyiműködés legfontosabb ismérve mellett, ez pedig a kikacsintás - hogy igen énis, te is. S istenemre mondom másodszorra követi el OV ezt az orbitális hülyeséget, ugyanis képtelen figyelembe venni, hogy a szavazói egy része nem szereti, ha komplett hülyének nézik, s ez messzemenőkig ellentmond mindenféle válláravett lózunggal. (igen az első is akkor volt mikor nyert és egyórás beszédben elmagyarázta a népnek mér szavaztak rá, grat. )S a nagy murcikóstolgatásba eccercsak valaki kijózanodott, bazmeg reggel van! ÉBRESZTŐ!
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
Nem, ezek szerint ha Habony a West Winget nem is látta, a Boss című sorozat 6. részét igen 😂Orbán a Sándor-palotában, Schmitt délután a Parlamentben. Mivel a tévéinterjús jóslatom bejött 😊, most még egyszer próbálkozom: ma game over.DzsokijuingHa igazad lesz, akkor ma a "Hogyan együk meg a saját szarunk" politikai sportág világcsúcskísérletét fogjuk látni.tomi-tomi
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Vigyázz, egy mondatban említetted Schmitt-et bármilyen nagydoktorival.... 😊Szerintem Schmitt tipikus esete annak, hogy mi van, ha a bábu életre kel. OV odaültette, kitalálta, hogy legyen egy "szerethető köztársasági elnök", "emberek embere". Erre a Schmitt-nek megtetszik a cím, és rájön, hogy őt nem lehet csak úgy eltávolítani, és elkezd kakaskodni.ZordddTeljes félreértése SP életútjának. Ő a konfliktuskerülés nagydoktora, a bábu, ami nemhogy életre nem tud kelni, de ha akarod, sem tudod életre kelteni.
Önállósodó bábunak nem szokás pénzt, paripát, fegyvert (felkészítő csapatot, kiemelt műsoridőt stb.) biztosítani.
tomi-tomi
És szerintem pont ezért van szar a levesben most, mert Pálra nem valló módon lett konok. Elhiszi, hogy ő a kvalitásai (mármint nem a nyelves kvalitásai) miatt lett KE, és hogy neki most feladata, hogy kiálljon magáért. Ettől még lehet, hogy borzalmas kapufát lövök ezzel, de valahogy mégis így érzem.
több mint 12 éve
Szerintem Schmitt tipikus esete annak, hogy mi van, ha a bábu életre kel. OV odaültette, kitalálta, hogy legyen egy "szerethető köztársasági elnök", "emberek embere". Erre a Schmitt-nek megtetszik a cím, és rájön, hogy őt nem lehet csak úgy eltávolítani, és elkezd kakaskodni.ZordddTeljes félreértése SP életútjának. Ő a konfliktuskerülés nagydoktora, a bábu, ami nemhogy életre nem tud kelni, de ha akarod, sem tudod életre kelteni.
Orbán a Sándor-palotában, Schmitt délután a Parlamentben. Mivel a tévéinterjús jóslatom bejött 😊, most még egyszer próbálkozom: ma game over.DzsokijuingHa igazad lesz, akkor ma a "Hogyan együk meg a saját szarunk" politikai sportág világcsúcskísérletét fogjuk látni.
több mint 12 éve
Orbán a Sándor-palotában, Schmitt délután a Parlamentben. Mivel a tévéinterjús jóslatom bejött 😊, most még egyszer próbálkozom: ma game over.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Szerintem Schmitt tipikus esete annak, hogy mi van, ha a bábu életre kel. OV odaültette, kitalálta, hogy legyen egy "szerethető köztársasági elnök", "emberek embere". Erre a Schmitt-nek megtetszik a cím, és rájön, hogy őt nem lehet csak úgy eltávolítani, és elkezd kakaskodni.
több mint 12 éve
Ha Orbán mozgatja a szálakat ebben az ügyben akkor miért akarja lejáratni magát azzal hogy mesterségesen felszínen tart egy ilyen ügyet? Ha ezzel az a célja hogy elterelje a figyelmet az IMF tárgyalásról azt sem értem, ez az ügy a belföldre nézve sokkal károsabb szvsz. Már rég lemondatta volna szerintem SP-t ha az ő döntése lenne, minél előbb annál hamarabb merül feledésbe a dolog.
Amúgy azt észrevettétek hogy már 2 SP-je van az országnak aki miatt égünk mint a rongy? 😀 (asszem face-n olvastam)
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 12 éve
http://jesz.hu/ 😀 😀 itt a jobbközép.A helyzet az, hogy jelenleg nagyon rosszul méri fel OV a helyzetet: pont a törzsszavazókat erodálja éppen. És ha lesz egy jobbközép párt, ahova lehet menni átszavazni (lesz), akkor ezek az emberek eddig talán gondolkodtak volna, most nem fognak.Ez a jobbközép párt régi illúzió. Orbántól balra, a Maszoptól jobbra nincs tér. A csalódottakat a Jobbik várja tárt karokkal.Dzsokijuing
Gyurma Pappa
több mint 12 éve
A helyzet az, hogy jelenleg nagyon rosszul méri fel OV a helyzetet: pont a törzsszavazókat erodálja éppen. És ha lesz egy jobbközép párt, ahova lehet menni átszavazni (lesz), akkor ezek az emberek eddig talán gondolkodtak volna, most nem fognak.Ez a jobbközép párt régi illúzió. Orbántól balra, a Maszoptól jobbra nincs tér. A csalódottakat a Jobbik várja tárt karokkal.
Gyurma Pappa
BRÉKING! Az [origo] információi szerint a miniszterelnök azok után távozott a frakcióülésről, hogy egy üzenetet kapott, miszerint Schmitt Pál köztársasági elnök várja a Sándor-palotában.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Pedig nem amiatt az összeokosított két betű miatt lett Palibá Köztársasági Elnök. Súlyosabb szarháziságokkal érdemelte ki.Szakmába vág, szóval: teljesen más a helyzet. Amikor ott ülsz, elővesznek néhány számlát a pakkból, nézik a gépen az alvállalkozót, minden rendben van vele, minden szép, nem fogsz felállni, és üvölteni "pedig azt a számlát vettem, büntessetek meg!", mert ez baromság lenne. Nyilván: az utolsó utáni pillanatban is tagadni fogsz, és ez így is van jól, hiszen (ahogy ezt a Saints topikban is kifejtettem) az ember egyik erős jellemvonása, hogy igyekszik teljesen elkerülni a büntetést.
Nem hiszem, hogy a beismerésen bármi is múlna. Bizonyos körökben alapszabály -és tagadhatatlanul maximálisan hatékony- hogy semmit se ismerj be, amit nem bizonyítanak rád. És tagadj a végsőkig. A konok tagadás sosem súlyosbít annyira, mint egy őszinte beismerő vallomás. Itt van egy közös, személyes pontom a szituval, mert amikor eleddig bármikor is APEH/NAV/vagy egyéb hivatal vizsgálata volt bármelyik cégemnél, hát nemszánom és nembánom, de hiába nézett bármennyire is bíztatóan a kisasszony/úriember, ez sosem inspirált arra, hogy bármi mást is mondjak, mint ami a könyvekben állt. Találják ki, ha olyan okosak.
Sobri Jóska
Ezzel nincs is gond. De: amikor ott állsz a kezedben az ellopott királyi korona, és nekiállsz mutogatni: hogy én nem loptam el, hanem a rendszer hibás, mert beengedtek, amikor nincs itt semmi keresni valóm. Az megint más. Tovább görgess a Saints bounty ügyet: Sean Payton kiállt, és vállalta a teljes felelősséget a történtekért, hogy mindent elkövet, hogy csökkentse a büntetést? Szintén normális emberi viselkedés.
Visszakanyarodva Palibácsihoz: ha őt igazán a saját becsülete érdekelné, lemondana, és bírósági úton, vagy akárhogy bizonygatná az igazát. Ha őszintén hinne abban, hogy igaza van, ezt tenné. De erről szó sincs. Ez egy politikai játszma, amiben most Palibácsi az alany és a tárgy. A szálakat OV, a Guru és Viktor hűséges katonái rángatják.
A helyzet az, hogy jelenleg nagyon rosszul méri fel OV a helyzetet: pont a törzsszavazókat erodálja éppen. És ha lesz egy jobbközép párt, ahova lehet menni átszavazni (lesz), akkor ezek az emberek eddig talán gondolkodtak volna, most nem fognak. Közben kvázi militarizálja a baloldalt, azon belül is a LMP erősödik, a MSZP most kezd magához térni, és tudjuk, lejáratásért nem kell a szomszédba menniük, 2002-ben is elég jól ment nekik.
Összefoglalva: a bizottsági jelentés előtt tagadni teljesen normális volt, és akár építő is lehetett volna, de ma már nem az. Rajtakapták, vissza kell vonulni, egyébként baj lesz.
több mint 12 éve
Sobri őszinte sorai elég jól jellemzik azt a pár napja vesézett témát, miszerint társadalmi szemléletváltás nélkül honnan is szeretnénk elitváltást. Mármint olyan elitváltást, amelyben nem csak a nevek és a pártok cserélődnek ki.
több mint 12 éve
Előfordulok... 😊Pontosan!Ez így, ennél az úri közönségnél édeskevés.tomi-tomi"GRAND HOTEL
Ötórai gabonapálinka
Esténként az úri közönség verekszik"
(Rejtő Jenő/P. Howard: A három testőr Afrikában)Gogo
A belépés díjtalan! ... A kilépés bizonytalan!
Csak nem Te is odajársz? 😊tomi-tomi
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 12 éve
Pontosan!Ez így, ennél az úri közönségnél édeskevés.tomi-tomi"GRAND HOTEL
Ötórai gabonapálinka
(Rejtő Jenő/P. Howard: A három testőr Afrikában)Gogo
A belépés díjtalan! ... A kilépés bizonytalan!
Csak nem Te is odajársz? 😊
több mint 12 éve
Ez így, ennél az úri közönségnél édeskevés.tomi-tomi"GRAND HOTEL
Ötórai gabonapálinka
(Rejtő Jenő/P. Howard: A három testőr Afrikában)
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 12 éve
OV meg örülhet, mert a teszt sikerült, sokba se került, és az eredménye is megnyugtató: a teljes ellenzék, A-tól Z-ig egy nagy kalap szar, mindenféle összefogásra, szervezett fellépésre alkalmatlan, kb. annyi tömeget tud megmozgatni, mint egy ingyenes, de rosszul beharangozott Vastag Csaba koncert, és nem tudom mi a hatékonyság mértékegysége, de a szám elötte egy szép kerek nulla.Sobri JóskaAmit elfelejtesz, hogy 1. a baloldal utcai mozgósítási képessége 20 éve a jobboldal alatt marad (sok a nyugger), ettől még otthon, a négy fal között mindenki levonta a megfelelő konzekvenciákat és szeret szavazni. 2. A jobboldali értelmiség durván megosztott lett az ügyben, a palotaforradalom első csírái már látszanak. 3. És ez a legfontosabb: a Schmitt-ügy a Fidesz igazi őszödi beszéde. Fletó is azt hitte, megúszhatja és Vitya a végén kétharmadot szerzett. Most Vitya hiszi azt, hogy megúszhatja.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.