NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 594
47
19:00 GAMEABOVE BOWL - Northwestern vs Central Michigan
Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
Jah értem! Mondjuk jelen esetben én nem is annyira a BC-re akartam kihegyezni, mint inkább az mtv gyakorlatát tartom röhejesnek. A BC-vel történtek inkább siralmasak...de a példád is bizonyítja, hogy ez sajnos a világ pénzügyileg fejlettebb részén is megtörténik...Két vezetője '97-ben közgazdasági Nobel-díjat kapott, rá egy évre összeomlott a vállalat és 3.5 milliárd dolláros mentőcsomag kellett a kármentéshez (és számos tőzsde dőlt be - részben - hibás elképzéseik miatt). Egyikük jelenleg is az MIT-n tanít 😊baggionem igazán...kellene?Klaci79a Long-Term Capital Management neve mond valamit? 😊baggio
Ezek a srácok a köztévénél nagyon értenek a hírgyártáshoz...eddig a Buda-Cash vezető elemzője volt, most gyorsan átigazolt máshova és ontja a jó híreket a magyar gazdaságról...na de hová tűnt a 100 milliárd elemző úr?Klaci79
több mint 10 éve
Ebből mi következik azon kívül, hogy a svédek mellényúltak?Két vezetője '97-ben közgazdasági Nobel-díjat kapott, rá egy évre összeomlott a vállalat és 3.5 milliárd dolláros mentőcsomag kellett a kármentéshez (és számos tőzsde dőlt be - részben - hibás elképzéseik miatt). Egyikük jelenleg is az MIT-n tanít 😊baggionem igazán...kellene?Klaci79a Long-Term Capital Management neve mond valamit? 😊baggio
Ezek a srácok a köztévénél nagyon értenek a hírgyártáshoz...eddig a Buda-Cash vezető elemzője volt, most gyorsan átigazolt máshova és ontja a jó híreket a magyar gazdaságról...na de hová tűnt a 100 milliárd elemző úr?Klaci79
Arafatnak meg van béke Nobel-díja.
több mint 10 éve
Két vezetője '97-ben közgazdasági Nobel-díjat kapott, rá egy évre összeomlott a vállalat és 3.5 milliárd dolláros mentőcsomag kellett a kármentéshez (és számos tőzsde dőlt be - részben - hibás elképzéseik miatt). Egyikük jelenleg is az MIT-n tanít 😊nem igazán...kellene?Klaci79a Long-Term Capital Management neve mond valamit? 😊baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
nem igazán...kellene?a Long-Term Capital Management neve mond valamit? 😊baggio
több mint 10 éve
Kína a példa“A magyar politika immár képes önállóan, minden gazdasági érdekcsoporttól függetlenül, csak a közjót és a gazdaság érdekét szem előtt tartó gazdaságpolitikát folytatni.” Orbán Viktor444.hu/2015/03/06/orban-a-magyar-politika-immar-kepes-onalloan-minden-gazdasagi-erdekcsoporttol-fuggetlenul-mukodni/
jaj.Amadeus91
www.nytimes.com/2015/03/03/world/asia/in-chinas-legislature-the-rich-are-more-than-represented.html

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Nekünk meg a Selmeczi jutott 😕Gyurma Pappaedit: közben töröltem, de hogy a többiek is értsék:
fénylő csillag jelent meg a dán belpolitika egén
Nikita Klæstrup (a baloldai hölgy, természetesen)
több mint 10 éve
“A magyar politika immár képes önállóan, minden gazdasági érdekcsoporttól függetlenül, csak a közjót és a gazdaság érdekét szem előtt tartó gazdaságpolitikát folytatni.” Orbán Viktor444.hu/2015/03/06/orban-a-magyar-politika-immar-kepes-onalloan-minden-gazdasagi-erdekcsoporttol-fuggetlenul-mukodni/
jaj.
több mint 10 éve
index.hu/gazdasag/2015/03/06/family_frost_azt_szeretnenk_ha_nem_is_leteznenk/imádom, hogy gyakorlatilag 20 éve a Family Frost alvállalkozókkal működik, de ez "eddig senkinek nem tűnt fel" 😊

több mint 10 éve
a Long-Term Capital Management neve mond valamit? 😊

---
több mint 10 éve
És nyilván ez az alkalmazott nem tudta, hogy a pénz egy jelentős részét nem lehet elkölteni, nem lehet belőle valutát vagy részvényeket venni, hiszen egyszerűen nem létezik...hihető...Azt nem a tulajdonosoknál kéne keresni?
Szerintem ő csak egy alkalmazott volt a B-C-nél.Sobri Jóska
több mint 10 éve
Az alkalmazottaknál volt a nagyobb gond. De nem akarok "rágalmazni".Azt nem a tulajdonosoknál kéne keresni?
Szerintem ő csak egy alkalmazott volt a B-C-nél.Sobri Jóska

több mint 10 éve
Azt nem a tulajdonosoknál kéne keresni?
Szerintem ő csak egy alkalmazott volt a B-C-nél.
több mint 10 éve
.jpg)
Ezek a srácok a köztévénél nagyon értenek a hírgyártáshoz...eddig a Buda-Cash vezető elemzője volt, most gyorsan átigazolt máshova és ontja a jó híreket a magyar gazdaságról...na de hová tűnt a 100 milliárd elemző úr?
több mint 10 éve
Olvasom, hogy az oroszok enyhítenének az embargón a magyarok és a görögök számára.Ha engem kérdezel, akkor éppen be vagyunk szarva és veszettül mentjük a menthetőt. 😀
Mi persze nem kérünk belőle😊
Most akkor mi nyalunk a ruszkiknak vagy inkább az EU-nak dörgölőzünk???NB2
Elgaloppíroztuk magunkat az EU-nál, az USA-nál, a lengyeleknél stb. és most kényszerpályán vagyunk. Putyin meg közben röhög a markába. Nem véletlen ez a két ország, jó poén - és politikai fricska a nyugatnak - megkínálni a két "renitens" EU-s országot egy kis kedvezménnyel.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Olvasom, hogy az oroszok enyhítenének az embargón a magyarok és a görögök számára.Mi persze nem kérünk belőle😊
Most akkor mi nyalunk a ruszkiknak vagy inkább az EU-nak dörgölőzünk???
több mint 10 éve
444.hu/2015/03/04/ket-perc-alatt-nem-tudta-megvedeni-a-magyar-kormanyt-igy-csak-magabol-csinalt-hulyet-kanadaban-olah-lajos-az-ottawai-nagykovetseg-elso-beosztottja/Itt van kontrasztként a Századvéges alternatív valóság:
minden a legnagyobb rendben!Amadeus91
444.hu/2015/03/04/mar-most-is-imadnak-bennunket-kulfoldon-csak-meg-egy-kicsit-szervezetebben-kene-ramennie-erre-a-termalfurdos-vonalra/

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Ismét csak mantrázni tudom: ide vezet a visszajelzés, kontroll nélküli működés. Ezt a hülyét az életben nem küldték volna ki képviselni minket, ha a külügyben az egyes kinevezéseket nem futsallhaver alapon osztogatnák (és aki meg meri kérdőzelezni azt elzavarják), hanem megpályáztatnák és/vagy a személyeket véleményeznék (legalább intézményen belül), Az én kis szaros cégembe 3 körös felvételi processzen kereszül veszünk fel informatikusokat, és gondolom nektek is hasonló módon meg kell melózni egy-egy állásért. Pedig mi csak magunkért felelünk, magunkat képviseljük. Egy vicc. Az ilyesmi esküszöm jobban felidegel, mint a milliárdos korrupciós ügyek.

több mint 10 éve
444.hu/2015/03/04/ket-perc-alatt-nem-tudta-megvedeni-a-magyar-kormanyt-igy-csak-magabol-csinalt-hulyet-kanadaban-olah-lajos-az-ottawai-nagykovetseg-elso-beosztottja/minden a legnagyobb rendben!
több mint 10 éve
444.hu/2015/03/04/sokkoloan-meglepo-a-nav-minden-vadpontban-teljesen-tisztazta-a-nav-ot-ddddd/Én mindig tudtam, hogy Ildikó ártatlan és most végre a NAV is bebizonyította. Hiszen akkora idióta, hogy nem követhetett el ilyen csalássorozatot....
több mint 10 éve
Ez nem sztereotípia, ez szerintem józan ész. A tanácsadó poszt egy bizalmi poszt (a tőnöknek meg kell bíznia a tanácsadójában, hogy ami zárt ajtók mögött elhangzik, az ott is marad). Ez limitálja a lehetőségeket, de ezen belül én tanácsadónak biztosan olyanokat válogatnék akik sok vihart megértek, volt vezetői tapasztalatuk, nem elméleti emberek és emellé határozottan tudom róluk, hogy nem szervilis típusok. (A szervilis beosztottnak való.)(a korábbi példán rágódva:
De hagyjuk tényleg, nincs jelentősége. Én ezt az embert nem tudom jó tanácsadónak elképzelni, a summa cum laude diplomájával és a viszonylag értelmes megszólalásaival együtt sem. Viszont feleslegesen hoztam elő, mert Orbán sosem így válogatta az embereit, úgyhogy nem tudom min csodálkozom.peterk2005
azért lehet, hogy egy nemzetbiztonsági tanácsadót nem két ilyen _súlyos_ poszttal kellene összehasonlítani, nem?
Brzezinski lehet, hogy klasszikus példa, meg bizonyára anno Kissinger is az volt, viszont azért a hidegháborús amerikai NSA poszt az teljesen más liga egy tízmilliós ország bármilyen posztjánál. a nevének bármilyen említése egy mondatban* ezekkel a senkikkel merő tiszteletlenség.)
*nyilván nem egy mondatban volt, de képletesen kell érteni 😊
több mint 10 éve
Ez nem sztereotípia, ez szerintem józan ész. A tanácsadó poszt egy bizalmi poszt (a tőnöknek meg kell bíznia a tanácsadójában, hogy ami zárt ajtók mögött elhangzik, az ott is marad). Ez limitálja a lehetőségeket, de ezen belül én tanácsadónak biztosan olyanokat válogatnék akik sok vihart megértek, volt vezetői tapasztalatuk, nem elméleti emberek és emellé határozottan tudom róluk, hogy nem szervilis típusok. A szervilis beosztottnak való. Vagy szóvívőnek, stb. A tanácsadótól viszont pont nem ezt várom, hanem más nézőpontot, vitát, a hibákra való rámutatást.De hagyjuk tényleg, nincs jelentősége. Én ezt az embert nem tudom jó tanácsadónak elképzelni, a summa cum laude diplomájával és a viszonylag értelmes megszólalásaival együtt sem. Viszont feleslegesen hoztam elő, mert Orbán sosem így válogatta az embereit, úgyhogy nem tudom min csodálkozom.

több mint 10 éve
Szerintem meg hülyeség ilyen sztereotípiák alapján tanácsadókat válogatni. Már azon a ponton törni látszik a feltevésed, hogy a tanácsadó miben is ad tanácsot?
Egy Habonynak (függetlenül attól, hogy mit gondolok a fickóról) például miért ne lehetne egy évtizedes politikai tapasztalattal se olyan orra, amivel mindenkinél jobban kiszagolja azt, hogy a főnökétől a nép milyen formában hajlandó elfogadni egy akár önmagában kevésbé népszerű intézkedést?
Miért kell nyugdíj előtt álló politológia-professzornak lenni ahhoz, hogy valakinek tehetsége legyen annak eldöntéséhez, hogy mely politikai konfliktus erőltetése hozhat hosszabb távon sikert és mely politikai konfliktusból kell nagyon gyorsan kiszállni, esetleg fel se venni a kesztyűt, mert a téma az adott politikai erő körmére éghet?
Egy tanácsadó csak azért nem lesz jó tanácsadó, mert az életben sok húsba vágó döntést hozott. Persze segíthet a sok tapasztalat, de például aki évtizedes tapasztatalattal rendelkezik a közösségi média politikaformáló erejének alkalmazásában, ne adja Isten kutatásában, az hazudik. Vagyis léteznek olyan területek is, ahol a sokat megélt veterán csak akkor lehet jó expert, ha tényleg nyitott az újabb és újabb innovációkra.
Továbbá szerintem karaktere válogatja, hogy milyen típusú tanácsadók egészíthetik ki jól a munkáját.
Egy 35 évesen hatalomra kerülő Orbán nyilván jobban hasznát veszi az olyan fizimiskáknak, akik adott szakterületen átéltek ezt-azt, de egy hatvanhoz közel "beiktatott" Antallnak meg nem olyan ember kell, aki megmutatja, hogy merre van az előre.
több mint 10 éve
Én csípem G. Fodort.Nekem nem mint politológussal van vele bajom, hanem mint tanácsadóval. A tanácsadóknak a gyakorlati politikában évtizedeket eltöltött, megedződött embereknek kéne lenniük - Brzezinski klasszikus példa -, nem pedig "művészlelkeknek". Ez az ember életében egy "felelős" posztot nem töltött be, sosem kellett húsbavágó döntést hoznia. Írja a cikkeit, mondja a magáét a TV-ben, és most egy olyan médiavállalkozás vezető embere, amelyiket milliárdokkal töm az állam, akkor se tudna csődbe menni, ha direkt akarna.
Hogy mindenben egyetértenék vele? Távolról sem. De intelligens fazon, aki rendre képes megfontolásra érdemes, a napi közbeszédben frissen ható nézőpontokat adni. Mint ilyen, nem kerülheti el a sorsát és a meleg akol ki is fogja vetni.atapapa