Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
Nem gondoltam volna, hogy lehet űberelni a hülyeséget 😕www.systembolaget.se
www.origo.hu/itthon/20140904-jovore-jonnek-a-nemzeti-italboltok.htmlNB2

több mint 11 éve
Nem gondoltam volna, hogy lehet űberelni a hülyeséget 😕www.origo.hu/itthon/20140904-jovore-jonnek-a-nemzeti-italboltok.html
több mint 11 éve
www.hvg.hu/itthon/20140903_Magyar_Narancs_Simicska_mar_nem_is_reagal"Mivel az 1980-as években szoros szövetséget kötött egykori barátok viszonya megromlott, Lázár János próbál közvetíteni közöttük, ám eddig ő sem járt sikerrel, állítólag Simicska dühében olyanokat mondott, hogy Orbánt ő emelte fel, de ha a helyzet úgy hozza, ő is „tiporhatja el”."
több mint 11 éve
közben úgy fest, hogy a NATO alakulatot küld Ukrajnába amerikai, német, lengyel és baltikumi katonákból. - a varsói külügy szerint(bild)
több mint 11 éve
www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20140825-hogy-allnak-a-devizahiteles-perek.htmlez még nem olyan nagy dolog, perköltséget is megkapták ...
Részlegesen nyert a Cetelem Bank a bíróságonAmadeus91
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 11 éve
www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20140825-hogy-allnak-a-devizahiteles-perek.htmlRészlegesen nyert a Cetelem Bank a bíróságon
több mint 11 éve
444.hu/2014/09/02/az-orosz-politikus-mar-a-cnn-en-vadolja-magyarorszagot-hogy-tankokkal-segitjuk-az-ukranokat/Jó komolyan vesznek minket, na.

több mint 11 éve
Nem látom, hogy mi köze van ennek Tempeltonhoz. Gyurma PappaSzerintem kb ugyanakkora |
Igazából nem egy csapatban játszanak, Kína jó ideje saját csapatot akar, így miért is lenne neki jó, ha az amúgy is kemény versenyben egy újabb kemény ellenfél szállna be? Gyurma PappaAzért a kínai - és úgy általában az összes - diplomácia ennél picit összetettebben gondolkodik a gazdasági érdekekről....
miért kell számon kérni, hogy kategorikusan kijelentem a véleményem? Gyurma PappaKérte számon a rosseb. Én is csak a véleményemet írtam le.
több mint 11 éve
Nem különösebben értem a párhuzamot. Arra akartam utalni, hogy vélt vagy valós indokok alapján, ha felül akarják politikai (jogi pff) eszközökkel írni ezeket a szerződéseket, megtehetik. Nem azt mondtam, hogy ez lesz, hanem hogy akkor lesznek bajban, de addig ez inkább probléma, mint baj. Nem látom, hogy mi köze van ennek Tempeltonhoz.Oroszországnak igen sok kölcsöne van külföldön, az olajpénzek jó részét, tisztes kamatra kölcsönadták. Na, ha egyszer csak azt mondják majd, hogy "hmm Oroszország terrorista, a nemzetközi jog meg a satöbbi", és elkezdik nem fizetni a kamatokat, na akkor lesznek bajban.Gyurma PappaEz kb olyan, mint amikor márciusban egy ismerősöm azzal kezdett el vészmadárkodni, hogy na majd a Tempelton demokráciaféltésből nem vesz több magyar állampapírt...
Bár, ha a vágyaktól, vagy érzelmektől vezérelve tekintünk a külpolitikára, annak mindig kalandos elméletek lesznek a következményei 😉
James007
Igazából nem egy csapatban játszanak, Kína jó ideje saját csapatot akar, így miért is lenne neki jó, ha az amúgy is kemény versenyben egy újabb kemény ellenfél szállna be?Kína azért nem fog az oroszokkal üzletleni, mert egyszerűen sokkal érdekeltebb egy szegényebb Orosz államban, mint egy gazdagban. Gyurma PappaKína érdekeinek szerintem egy gazdaságilag erős Oroszország inkább megfelelne. Versenyre sarkall, piacot jelent, és még lehetne folytatni a sort.
James007
De a lényeg az, hogy sokkal összetettebb kérdés ez annál, mint hogy bármelyikünk kategorikus kijelentéseket tegyen. Főleg úgy, hogy az egész valós helyzetnek jó, ha egy légypiszoknyi részérőlEgyszer már itt felfolytattam ezt a beszélgetést mással is: attól hogy a véleményem nem feltétlenül helyes vagy tetszik valakinek, az a véleményem marad. Ha meggyőz valaki vagy valami, hogy nem úgy van, elfogadom, de azt nehezen értem meg, hogy miért kell számon kérni, hogy kategorikusan kijelentem a véleményem? 😊 Nyilván ha többet tudnék, nem itt osztanám meg, addig meg marad az ami, vélemény, okoskodás, ahogy tetszik. 😉lehetvan tudomásunk.James007

több mint 11 éve
Oroszországnak igen sok kölcsöne van külföldön, az olajpénzek jó részét, tisztes kamatra kölcsönadták. Na, ha egyszer csak azt mondják majd, hogy "hmm Oroszország terrorista, a nemzetközi jog meg a satöbbi", és elkezdik nem fizetni a kamatokat, na akkor lesznek bajban.Gyurma PappaEz kb olyan, mint amikor márciusban egy ismerősöm azzal kezdett el vészmadárkodni, hogy na majd a Tempelton demokráciaféltésből nem vesz több magyar állampapírt...
Bár, ha a vágyaktól, vagy érzelmektől vezérelve tekintünk a külpolitikára, annak mindig kalandos elméletek lesznek a következményei 😉
Kína azért nem fog az oroszokkal üzletleni, mert egyszerűen sokkal érdekeltebb egy szegényebb Orosz államban, mint egy gazdagban. Gyurma PappaKína érdekeinek szerintem egy gazdaságilag erős Oroszország inkább megfelelne. Versenyre sarkall, piacot jelent, és még lehetne folytatni a sort.
De a lényeg az, hogy sokkal összetettebb kérdés ez annál, mint hogy bármelyikünk kategorikus kijelentéseket tegyen. Főleg úgy, hogy az egész valós helyzetnek jó, ha egy légypiszoknyi részéről
több mint 11 éve
És az ilyennel mind tudjuk mit csinálnak az erősebb gyerekek. Gyurma Pappacsak hogy meglegyen a mai demagóg kvótám is:
az a baj, hogy nem őt fogják a suli udvarának eldugott sarkában "megleckéztetni", hanem minket...

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 11 éve
Történelmi távlatokban egyetértek veled. Mai világpolitikai szempontból nem. A hintapolitika működhetne, ha OV hasonlóan a szoci kormányzathoz kerülné a konfliktusokat. Ezzel szemben ő keresi azokat, ahol csak tudja. Ezzel állandó feszültségben tartja mind a szövetségeseink, mind az "ellenfeleinket". Ennek belpolitikai szempontból igen nagy jelentősége van, hiszen ezzel tudja a 2-300 ezer embert, aki egy rossz lépés esetén menne Jobbik (illetve utódpártjai, pl. Magyar Hajnal) szavazói közé. Ők pedig a kétharmad nyelve.A mai feszült helyzetben Orbán hajtotta magát oda, ahonnan már nagyon nehéz sérülések nélkül hintázva kikeveredni, vagy anélkül járni a pávatáncot, hogy ne tűnjön nevetségesnek. Ő az a gyenge fiú az általános iskolából, aki akkor is elmondja a véleményét ha nem kérdezik. És az ilyennel mind tudjuk mit csinálnak az erősebb gyerekek. Visszalapozva a korábbi Amadeus által linkelt cikkre, ezért ciki hogy Angela nem jár felénk, mert ez már a zaklatás első jele.
...slowmotionEddig is megvoltak a kínaiak az oroszok olaja nélkül, ezután is meg lesznek. Ne felejtsd el, hogy Kína USA egyik legnagyobb finanszírozója. Ne legyen kétség afelől, hogy hova húznak, ha dönteniük kellene, de erre nem fog sor kerülni a következő 5-10 évben.

több mint 11 éve
Oroszországnak igen sok kölcsöne van külföldön, az olajpénzek jó részét, tisztes kamatra kölcsönadták. Na, ha egyszer csak azt mondják majd, hogy "hmm Oroszország terrorista, a nemzetközi jog meg a satöbbi", és elkezdik nem fizetni a kamatokat, na akkor lesznek bajban.szerintem Oroszország kerülhet olyan kényszerhelyzetbe, hogy akár kedvezőtlen feltételek mellett is kellene üzletelniük, szóval ha Kína jobban jár, mint ceteris paribus a nemzetközi piacon járna, akkor miért ne kereskednének velük?
Kína azért nem fog az oroszokkal üzletleni, mert egyszerűen sokkal érdekeltebb egy szegényebb Orosz államban, mint egy gazdagban. Ázsia gazdasági nagyhatalma nem eldöntött. India egyre erősebb, Japánnal mindig számolni kell, Dél-Korea a méreteihez képest igen erős. GDP/főben ugyan Kína és India is messze elmarad a világ élvonalától, de a fejlődés ütemében pedig messze körözi azt. Ha egy fellendülő Oroszországgal kellene szembemennie Kínának az csak konzerválná a jelenlegi, "alvállalkozói" helyzetét, miközben ők nyíltan vezetők szeretnének lenni.
Ilyen formán nem gondolom, hogy az Oroszország gazdasági értelemben képes szembemenni az EU-val hosszútávon.Gyurma Pappa
ha meg nem Kína, akkor pont bármelyik más állam, akinek kell(het) a nyersanyag. a ruszkiknak van olajuk meg földgázuk, Indiának és Japánnak nincs. Kínának is olaj kell (földgázban nem vagyok képben, de ezek általában kéz a kézben járnak, szóval akkor gondolom az sincs nekik), és ha nem veszik meg a ruszkiktól nyomott áron, akkor megveszi a másik két nagy.
persze, Kína bevásárolta magát kvótából az olajtermelő államoknál, de az a szitu bármikor megváltozhat... aztán ki tudja, simán elképzelhető, hogy már nem vagyok világgazdaságilag (sem) képben, de vannak dolgok, amik lassan változnak.
több mint 11 éve
Magyar vonatkozásban OV újra bizonyította: amekkora politikai tehetség itthon, annyira nem látja át a "nagyképet" a világban. Megint sikerült rossz helyre bújnia, gyakorlatilag egy pillanat alatt. És a helyzet az: választania kell rossz és sokkal rosszabb között. Rossz lesz visszamenni a németekhez, mert nagyon rossz pozícióból indulunk, gyakorlatilag csicskáztatni fogják a magyar kormányt (elkezdődött, a T-Mobile egyébként hogy küldhetne el úgy 1000 embert, hogy még le is jön a sajtóban, hogy teljesen Mt. ellenesen JUTALMAT kap, aki magától lelép). Ha az oroszokat választjuk, és tényleg tönkre vágja az EU és az USA őket (rubel árfolyamra vessétek szemetek, baromi drága lesz bármit behozni, és ugye az oroszok élelmiszerének igen nagy hányada külföldről jön), akkor ott fogunk állni, ahol a part szakad.Én azért nem egyszerűsíteném le ezt egy "kihez menjek, almához vagy körtéhez" választásra, mert a hintapolitikának nálunk történelmi okai is bőven vannak, és ahogy a stadionvitánál is kitűnt, jobban tartozunk mi kelethez, mint nyugathoz, bármennyire is fest utóbbi jobb opciónak. Magyarország mindig is a part szakadásánál levő ország volt Európában (a nyugat-római és a görögkeleti egyház határvonalánál, korábban a török hódoltságnál, a tatárjárásnál, stb.), ezt talán nem kell különösebben kifejtenem, rajtunk kívül csak a csehszlovákok és a lengyelek kerültek ilyen helyzetbe a 2. VH után, a csehek és a szlovákok meg is maradtak oroszbarátnak szintén kulturális okokból, a lengyeleknél mondjuk Katynnál eldőlt a kérdés.
Gyurma Pappa

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Oroszországnak igen sok kölcsöne van külföldön, az olajpénzek jó részét, tisztes kamatra kölcsönadták. Na, ha egyszer csak azt mondják majd, hogy "hmm Oroszország terrorista, a nemzetközi jog meg a satöbbi", és elkezdik nem fizetni a kamatokat, na akkor lesznek bajban.Kína azért nem fog az oroszokkal üzletleni, mert egyszerűen sokkal érdekeltebb egy szegényebb Orosz államban, mint egy gazdagban. Ázsia gazdasági nagyhatalma nem eldöntött. India egyre erősebb, Japánnal mindig számolni kell, Dél-Korea a méreteihez képest igen erős. GDP/főben ugyan Kína és India is messze elmarad a világ élvonalától, de a fejlődés ütemében pedig messze körözi azt. Ha egy fellendülő Oroszországgal kellene szembemennie Kínának az csak konzerválná a jelenlegi, "alvállalkozói" helyzetét, miközben ők nyíltan vezetők szeretnének lenni.
Ilyen formán nem gondolom, hogy az Oroszország gazdasági értelemben képes szembemenni az EU-val hosszútávon.

több mint 11 éve
igazából szerintem nem is kérdés, hogy kinek a katonai farka nagyobb, mert oda nem fog eljutni a történet.én azért odaképzelem Kínát, akivel ugyan nem szeretik egymást, de attól még lehet üzletelni. azt meg kétlem, hogy a KKP-re bármilyen hatással lenne Barroso fejfájása, ők versenytársak, nem csapattársak.
abban persze igaza van putyinnak, hogy ha akarja két hét alatt beveszi Kievet, de ha Barroso úgy akarja, akkor a világon senki nem fog kereskedni oroszországgal, ami nekik picit jobban fájna. ha a jelenlegi ütemben fogy az oroszok devizatartalék, akkor az kb januárig lehet elég, ha esetleg van még nem annyira tiszta forrás, akkor max tavaszig. ezt mindenki tudja, putyin is és az EU is.
a másik, hogy oroszország szarásig van ugyan nyersanaggyal, de magától szinte semmit nem tud előállítani, nincs tv, háztartási vegyipar, mobiltelefon, bútor vagy feldolgozott marhahús. szóval erősen rá vannak utalva az EU technolgiára minden szempontból. persze ez európának fontos piac, de azért ezt lehetne akár a tartalékokból ellensúlyozni, míg az orosz veszteséget nemigen. pláne, hogy azt már az orosz lakossági is megérezné. kb 25%-kal nőttek az élelmiszer árak, és nem fog csökkenni a télre az biztos.
és ha most a SWIFTről is lekapcsolják őket, akkor lesz igazi szivola. a 21. században már nem tankokkal vívnak háborút, és ugyan abban se győzne putin, de a pénzügyi háborúba ő meztelenként érkezik. az meg nem jó omen az álmoskönyv szerint.gabtsi
persze, nyilván megérezné az embargó hatásait Oroszország, de ha egyik irányba nem megy a dolog, akkor majd eladja a másikba, kicsit rosszabb P/L mutatóval
több mint 11 éve
igazából szerintem nem is kérdés, hogy kinek a katonai farka nagyobb, mert oda nem fog eljutni a történet.abban persze igaza van putyinnak, hogy ha akarja két hét alatt beveszi Kievet, de ha Barroso úgy akarja, akkor a világon senki nem fog kereskedni oroszországgal, ami nekik picit jobban fájna. ha a jelenlegi ütemben fogy az oroszok devizatartalék, akkor az kb januárig lehet elég, ha esetleg van még nem annyira tiszta forrás, akkor max tavaszig. ezt mindenki tudja, putyin is és az EU is.
a másik, hogy oroszország szarásig van ugyan nyersanaggyal, de magától szinte semmit nem tud előállítani, nincs tv, háztartási vegyipar, mobiltelefon, bútor vagy feldolgozott marhahús. szóval erősen rá vannak utalva az EU technolgiára minden szempontból. persze ez európának fontos piac, de azért ezt lehetne akár a tartalékokból ellensúlyozni, míg az orosz veszteséget nemigen. pláne, hogy azt már az orosz lakossági is megérezné. kb 25%-kal nőttek az élelmiszer árak, és nem fog csökkenni a télre az biztos.
és ha most a SWIFTről is lekapcsolják őket, akkor lesz igazi szivola. a 21. században már nem tankokkal vívnak háborút, és ugyan abban se győzne putin, de a pénzügyi háborúba ő meztelenként érkezik. az meg nem jó omen az álmoskönyv szerint.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 11 éve
Oroszország túlértékelt. Ezt igen komolyan mondom. Putyin próbálgatja a hatalmát, de a tények makacs dolgok:- Oroszország a világ GDP-jek 2%-át adja, alig hetede (!) az USA GDP-jének, negyede a németeknének, per capita az ötöde illetve szintén negyede (mo-n 12e USD, in mother russia 15k USD per fő, csak mondom, ami nyilván nem kis különbség, de a háttért figyelembe véve nem is nagy)
- az orosz hadsereg (az atomtól eltekintve ugyebár) közelében nincs a világ modern hadsereginek, a NATO kb. 6 perc alatt roppantaná össze az egész orosz hadsereget
- látni kell, az egész válságnak belpolitikai okai legalább annyira vannak, mint külpolitikai: Putyinnak nagyon erősnek kell látszania, ezt igényli a közvélemény is
Magyar vonatkozásban OV újra bizonyította: amekkora politikai tehetség itthon, annyira nem látja át a "nagyképet" a világban. Megint sikerült rossz helyre bújnia, gyakorlatilag egy pillanat alatt. És a helyzet az: választania kell rossz és sokkal rosszabb között. Rossz lesz visszamenni a németekhez, mert nagyon rossz pozícióból indulunk, gyakorlatilag csicskáztatni fogják a magyar kormányt (elkezdődött, a T-Mobile egyébként hogy küldhetne el úgy 1000 embert, hogy még le is jön a sajtóban, hogy teljesen Mt. ellenesen JUTALMAT kap, aki magától lelép). Ha az oroszokat választjuk, és tényleg tönkre vágja az EU és az USA őket (rubel árfolyamra vessétek szemetek, baromi drága lesz bármit behozni, és ugye az oroszok élelmiszerének igen nagy hányada külföldről jön), akkor ott fogunk állni, ahol a part szakad.
Szokásos Fidesz külpolitikai baklövés-tenger, amiből nincs jó kiút. Megszokhattuk, 98-02 között sikerült a V4-es, kvázi barátainkat elmarni, összeveszni az USA-val, megsérteni a németeket.
Az atomháború pedig nem realitás, nukleáris ködben elég nehéz üzletelni, és itt a fórumon is mindenki tudja már, ha máshonnan nem legalább Sobritól: minden csak üzlet.

több mint 11 éve
4. Azért azt illik tudni, hogy a ruszkik atomnagyhatalom. Kicsit más dimenzió mint a Hamasz, vagy bármiféle arab állam, nagyon keményen oda tud csapni. És Európa neki nem ellenfél...NB24a. és azt is illik tudni, hogy Nagy-Britannia és Franciaország is rendelkezik nukleáris arzenállal. meg azt, hogy ha a ruszkik bevetik az atomfegyvert bármilyen euróoai hatalom ellen (lévén a fontosabbak mind NATO-tagállamok), akkor Barack is simán megnyomhatja a "Süssük meg a bolygót" feliratú gombot. a nukleáris fegyverek elrettentő fegyverek, de senki nem fogja (reméljük) használni, mert az nagyon gyorsan eszkalálódna, és senkinek sincs olyan rendszere, ami minden rájuk kilőtt rakétát leszedne.
több mint 11 éve
De nekünk lehet jó, hogy Viktor benyalt nekik 😀 😀 😀NB2Az lehet az egyik következménye ennek a balhénak ránk nézve, hogy Oroszország sikerei láttán a magyar (szélső)jobboldal jelentős része azt a következtetést vonhatja le, hogy Putyin mekkora egy istenkirály, a nyugati világ viszont egy tehetetlen, puhány képződmény, így Magyarország is jobban tenné, ha az EU- és NATO-tagság helyett Moszkvát és az Eurázsiai Uniót választaná. Aztán tovább nőhet az EU- és liberális demokrácia-ellenesség, folytatódhatnak és erősödhetnek a konfliktusok a kontinens Hegyeshalomtól nyugatra fekvő részeivel.
Putyinról meg mostanában ez jut az eszembe:
több mint 11 éve

Nekem valahogy ez jut eszembe az orosz-ukrán erőviszonyokról.
több mint 11 éve
1. Nem lepődnék meg ha az EU-t érintené a legrosszabbul ez a "háború", mert rájuk(ránk) rohad a sok termék amit eddig kivittek/tünk a ruszkiknak.2. Szerintem egy hónapon belül lenyugszanak a kedélyek, szépen kiválik Ukrajnából egy kis rész.
3. Bár nem örülök semmi háborúnak, de azért itt 2 szomszédos ország balhézik, az egyik ország (aki ráadásul sokkal nagyobb) népével kapcsolatban. Ugyanezt nem tudnám elmondani Szíriával, Líbiával, Afganisztánnal, Irakkal...
4. Azért azt illik tudni, hogy a ruszkik atomnagyhatalom. Kicsit más dimenzió mint a Hamasz, vagy bármiféle arab állam, nagyon keményen oda tud csapni. És Európa neki nem ellenfél...
De nekünk lehet jó, hogy Viktor benyalt nekik 😀 😀 😀
több mint 11 éve
Azóta utánaolvastam. De nem érdeke a nyugatnak sem egy újabb orosz államcsőd.www.origo.hu/nagyvilag/20140901-putyin-ket-het-alatt-beveszem-kijevet-ha-akarom.htmlaz, hogy köszönik szépen megvannak meglehetősen erős túlzás. Szépen meglépett az infláció, vannak olyan hústermékek, amelyek 60%-t drágultak mióta tart a verekedés Ukrajnában... lesznek ők még kurva éhesek. Gázt meg nem fognak elzárni, mert az európai piac fedezi az orosz költségvetés jelentős hányadát.Amadeus91
Kérdésem: A baltiaknak mennyi félnivalójuk van? Reálisan. Ha a nemzetiségi összetételt nézem, akkor sok.
Viszont ők már NATO tagok. Ha Putyin ott is elkezdené feszíteni a húrt, a nyugatiaknak egyszerűen muszáj lenne beavatkozni közvetlenül is.
Putyin most egy új államot akar Dél-Kelet Ukrajnában. Oké. Mi a garancia hogy azzal elégedett lesz? Semmi.
A szankciókat marha unalmas már hallgatni a nyugatiak oldaláról, a ruszkik köszönik szépen, megvannak, ha nagyon kell, akkor elzárják a gázt, oszt csókolom.
Sok gondolat van még bennem erről, csak sajnos nem tudom értelmesen leírni, sorry.Vrijbloed
Zsirinovszkij: "Ha mi (orosz hadsereg) mentünk volna be Ukrajnába, akkor a mi hadseregünk már a magyar határnál állna."
Ismerjük Zsirinovszkijt, de erősen valószínű, hogy igaza van...
több mint 11 éve
www.origo.hu/nagyvilag/20140901-putyin-ket-het-alatt-beveszem-kijevet-ha-akarom.htmlaz, hogy köszönik szépen megvannak meglehetősen erős túlzás. Szépen meglépett az infláció, vannak olyan hústermékek, amelyek 60%-t drágultak mióta tart a verekedés Ukrajnában... lesznek ők még kurva éhesek. Gázt meg nem fognak elzárni, mert az európai piac fedezi az orosz költségvetés jelentős hányadát.
Kérdésem: A baltiaknak mennyi félnivalójuk van? Reálisan. Ha a nemzetiségi összetételt nézem, akkor sok.
Viszont ők már NATO tagok. Ha Putyin ott is elkezdené feszíteni a húrt, a nyugatiaknak egyszerűen muszáj lenne beavatkozni közvetlenül is.
Putyin most egy új államot akar Dél-Kelet Ukrajnában. Oké. Mi a garancia hogy azzal elégedett lesz? Semmi.
A szankciókat marha unalmas már hallgatni a nyugatiak oldaláról, a ruszkik köszönik szépen, megvannak, ha nagyon kell, akkor elzárják a gázt, oszt csókolom.
Sok gondolat van még bennem erről, csak sajnos nem tudom értelmesen leírni, sorry.Vrijbloed
több mint 11 éve
www.origo.hu/nagyvilag/20140901-putyin-ket-het-alatt-beveszem-kijevet-ha-akarom.htmlKérdésem: A baltiaknak mennyi félnivalójuk van? Reálisan. Ha a nemzetiségi összetételt nézem, akkor sok.
Sok gondolat van még bennem erről, csak sajnos nem tudom értelmesen leírni, sorry.