Politika

64 feliratkozó

több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 550 — The only discipline that lasts, is self discipline
Most Magyarországra jutó 800 ember kinek a munkáját venné el? 😊
Najó, komolyabban: 800 ember kit zavar? Vagy rosszul gondolom?Gyurma Pappa
a többivel mit csinálsz? vagy 800-at befogadsz a többi visszacseszheted a határon túlra?NB2
Ha pirézek, akkor egyértelműen.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 550 — The only discipline that lasts, is self discipline
peterk!
Dolgozni jönne, persze😊 Azért jönnek ide, mert itt jobb. Ha véletlenül 1-2 még dolgozna is, ennyi "tróger" munka NINCS! De úgy tudom neked van céged, nosza vedd fel őket! NB2
Nézd, még mindig ott tartunk, hogy tisztázni kéne, hogy kikről is beszélünk. Bevándorlókról, menekültekről, illegálisakról, legálisakról, stb.? A legálisak közül azokról akik legálisan vannak valahol, de illegálisan dolgoznak, vagy illegálisan is vannak ott és illegálisan is dolgoznak?

Úgyhogy a felvetésedre csak részben tudok válaszolni. Illegálisan itt levő bevándorlóval én még nem találkoztam. Őket felvenni sem tudnám, mert nem vállalhatnak munkát, feketén meg mi nem foglalkoztatunk. Ezzek együtt, bevándorlónak mondható alkalmazottaink vannak. Három ilyen dolgozik nálunk: egy romániai magyar, egy szerbiai (volt szerb, aki ide nősült) és egy jemeni születésű srác, aki Szlovákiában járt egyetembre, szlovák lányt vett el, így EU állampolgár és most nálunk dolgozik, A rossz hír, hogy ez a három alkalmazott tulajdonképpen a stabil munkaerő. A magyar alkalmazottakat (az informatikusokat) ugyanis nem tudjuk megtartani. 😕 Egyetem után max. 1-2-3 évet maradnak, hogy meg legyen a "kötelező" szakmai referencia, és amint megvan, mennek tovább Ausztriába, Németországba, Angliába. Ez olyan erős trend, hogy EGYETLEN EGY magyar alkalmazott nem dolgozik ma nálunk, aki nyelvet beszélt és mondjuk 2010-ben is nálunk dolgozott. Egy sem. Mind kiment valahova dolgozni. A mi szakmánk mondjuk elég specifikus (informatikus, programozó), úgyhogy ebből nem általánosítanék, de ha már felvetetted, akkor ez is része a valóságnak sajnos. (Amúgy én megértem őket, én is kihúztam a belem annak idején, csak én visszajöttem később. De ettől még rossz, hogy mi képezzük ki őket, és mire tényleg jó szakemberek lennének, addigra lelépnek.)

Ma is mit olvasok, levágta az ellenőr kezét az egyik "munkaerő" machetével. Gratula neki, ahelyett, hogy meghúzná magát, még talán emberséget is mutatnának emberek, de így! Csak maguk alatt vágják a fát!NB2
Erre a hírre rá kellett keresnem.... Végül meg is találtam - a kurucon. 😀 Ha jólt értem Milánóban megtámadtak a metrón egy ellenőrt valami dél-amerikaiak. Az mondjuk nem tiszta, hogy bevándorlók, emigránsok, vagy látogatók voltak-e, ezt az olasz eredetiből se tudtam kisilabizálni. De mindegy is, ha az ilyesmi riaszt el, akkor kár is folytatni. Ilyen alapon akkor templomba se engedjük a gyereket, mert pedofil a pap - valahol Európában biztos akad egy aki gyerekeket erőszakol -, de Nemzeti Dohányboltot se nyissunk, mert ott is megölhetnek, meccsre se menjünk, mert ott meg megvernek, stb. Ha érdemben érdekelne a bevándorlás kriminológiai hatása, akkor úgyse a kuruc hírein húznád fel magad. Valamit le kell vezetni a feszkót, ez még mindig jobb, mint a szomszédon. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
Egyétekésvegyétek
 ketezer.hu/2007/09/az-ellenseg-ideologemaja/

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 28 137 — nabege2@yahoo.com

a többivel mit csinálsz? vagy 800-at befogadsz a többi visszacseszheted a határon túlra?
több mint 10 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 873 — Apu ökölbeszorított keze
Csak nekem rémlik fel egy kis bajszos ember aki adott a népnek ellenséget?

több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
...csebi
Ezt értem, de ezeket a menekülteket táborokba rakják vagy "szabadon engedik" (bocsánat, nem tudom szebben kifejezni).Gyurma Pappa
sztem ez itt egy jó kérdés, nem láttam erről még koncepciót, de ha abból indulok ki, hogy jelenleg itthon az elismert menekült/oltalmazott az elismerés után csak meghatározott ideig lehet a befogadó állomáson, akkor kötve hiszem, hogy hosszú távon táborokban lennének elhelyezve. szerintem az EU nem kevés pénzt ölne bele abba is, hogy ezek az emberek az adott tagállamba integrálódjanak be ...csebi

Erről az a plakàtszöveg jut eszembe, amelyik úgy szól, hogy: a bevándorlók elveszik a munkánk és nem dolgoznak.
Paranoid társadalom, a nem létező bevàndorlástól retteg. Pont olyan ez mint a király nélküli királyság, meg a tenger nèlküli tengernagy voltak, vagy ahogy GFG is mondta: idegenek nélküli idegengyűlölet.
több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 520 — zászló zászló szív
...csebi
Ezt értem, de ezeket a menekülteket táborokba rakják vagy "szabadon engedik" (bocsánat, nem tudom szebben kifejezni).Gyurma Pappa
sztem ez itt egy jó kérdés, nem láttam erről még koncepciót, de ha abból indulok ki, hogy jelenleg itthon az elismert menekült/oltalmazott az elismerés után csak meghatározott ideig lehet a befogadó állomáson, akkor kötve hiszem, hogy hosszú távon táborokban lennének elhelyezve. szerintem az EU nem kevés pénzt ölne bele abba is, hogy ezek az emberek az adott tagállamba integrálódjanak be ...csebi

Najó, komolyabban: 800 ember kit zavar? Vagy rosszul gondolom?

több mint 10 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 651 — Lucas Scott
...csebi
sztem ez itt egy jó kérdés, nem láttam erről még koncepciót, de ha abból indulok ki, hogy jelenleg itthon az elismert menekült/oltalmazott az elismerés után csak meghatározott ideig lehet a befogadó állomáson, akkor kötve hiszem, hogy hosszú távon táborokban lennének elhelyezve. szerintem az EU nem kevés pénzt ölne bele abba is, hogy ezek az emberek az adott tagállamba integrálódjanak be ...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
 m.hvg.hu/gazdasag/20150615_Az_utolso_lekapcsolja_a_villanyt_a_Tigaz

Csá rezsicsöki.
több mint 10 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Csodálkozom egyébként h "Sajnos nem értem" felírattal hogyhogy nincs plakátmém?empty taxi
na majd most 😊slowmotion

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 232 — Cowboys fan
Csodálkozom egyébként h "Sajnos nem értem" felírattal hogyhogy nincs plakátmém?empty taxi
na majd most 😊
több mint 10 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 231 — NFL bracket champion '26
Csodálkozom egyébként h "Sajnos nem értem" felírattal hogyhogy nincs plakátmém?

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
peterk!

Dolgozni jönne, persze😊 Azért jönnek ide, mert itt jobb. Ha véletlenül 1-2 még dolgozna is, ennyi "tróger" munka NINCS! De úgy tudom neked van céged, nosza vedd fel őket!
Ma is mit olvasok, levágta az ellenőr kezét az egyik "munkaerő" machetével. Gratula neki, ahelyett, hogy meghúzná magát, még talán emberséget is mutatnának emberek, de így! Csak maguk alatt vágják a fát!
több mint 10 éve
...csebi
Ezt értem, de ezeket a menekülteket táborokba rakják vagy "szabadon engedik" (bocsánat, nem tudom szebben kifejezni).

több mint 10 éve
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a liberák nagyon beégtek!NB2
A helyzet az, hogy egyetértek Sobrival, kiegészítve egy-két dologgal:
1) EU idetolja a menekülteket, hehh? Persze kiváló hazugság, mivel tudják hogy nem fog megtörténni, szóval
Gyurma Pappa
tényszerűség kedvéért jegyezzük meg, hogy a kvótarendszer éppen erről szól ... és igenis eléggé úgy tűnhet, hogy bevezetik.

ui: ez nem feltétlenül neked szól, de szakemberként fáj olvasni itt a hozzászólásokat főleg a fogalmak teljes keverését, nem értését a témában 😕 mielőtt az ember úgy tesz, hogy ért hozzá, legalább az alapszavak jelentésének utána lehetne olvasni.csebi
Nem tudom, hogy a kvótarendszer mennyiben szól erről, nekem inkább úgy tűnik, hogy egy értelmes erőforrás átrendezésről szól.

De nem vagyok szakértő, csak szakmailag mindent üzemszervezési szempontból nézek 😊Gyurma Pappa
a kvótarendszer éppen arról szól, hogy vannak olyan országok az EU-ban, ahol rengeteg az elismert menekült/oltalmazott (pl. Olaszország) míg más országokban meg alig van ( balti államok ennek oka pl a kérelmezői összetétel, létszám, ismeretlen helyre távozás stb.). Ezt akarja az EU úgy elosztani, hogy kiemel x számú elismert menekültet az olyan tagállamokból, amelynek ellátórendszerét jelentősen megterhelik a menekültek (nem bevándorlók, nem menedékkérők, hanem a ténylegesen elismert menekültek), és azokat elosztja a tagállamok között ( ez nagyban hasonlít a relokációhoz, azonban eltér az áttelepítéstől, hiszen ennél egy harmadik országban elismert és tartózkodó menekültet telepít át egy menekültet a tagállam). Az elosztás létszámára pedig több statisztikai adatot vesznek figyelembe ( egy része szakmai adat pl menedékkérők száma, de vannak mások is: munkanélküliség, ország területe, lakosság stb.)

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 10 éve
1) EU idetolja a menekülteket, hehh? Persze kiváló hazugság, mivel tudják hogy nem fog megtörténni, szóval
Gyurma Pappa
tényszerűség kedvéért jegyezzük meg, hogy a kvótarendszer éppen erről szól ... és igenis eléggé úgy tűnhet, hogy bevezetik.

ui: ez nem feltétlenül neked szól, de szakemberként fáj olvasni itt a hozzászólásokat főleg a fogalmak teljes keverését, nem értését a témában 😕 mielőtt az ember úgy tesz, hogy ért hozzá, legalább az alapszavak jelentésének utána lehetne olvasni.csebi
Nem tudom, hogy a kvótarendszer mennyiben szól erről, nekem inkább úgy tűnik, hogy egy értelmes erőforrás átrendezésről szól.

De nem vagyok szakértő, csak szakmailag mindent üzemszervezési szempontból nézek 😊

több mint 10 éve
Gyurma Pappa

ui: ez nem feltétlenül neked szól, de szakemberként fáj olvasni itt a hozzászólásokat főleg a fogalmak teljes keverését, nem értését a témában 😕 mielőtt az ember úgy tesz, hogy ért hozzá, legalább az alapszavak jelentésének utána lehetne olvasni.

több mint 10 éve
Ez érdekel, hol égtek be, és konkrétan kik?

Jelenleg az általam ismert megélhetési baloldaliak (közük kevés van a liberálisokhoz) tényleg beégtek (plakáttépkedős szánalom), nyilván ott volt támogatólag a TASZ, de ők leginkább a hőbörgést tolják, mindenki ellen. Ha Európa nézzük, akkor ez meg baromira nem igaz, nézzük csak a XX. századot:
1) a svédeknél a liberálisok nem parlamenti erő, kb. a 30-as évektől kezdve szocdemek uralkodtak, akik csak Mo-n folytattak liberális politikát (részben), odaát igazi balos irányt tolnak
2) a franciáknál az V. köztársaság nagy részében a konzervatívok irányítottak, Mitterand nem épp liberális 14 évétől eltekintve, igen kevés erejük van, ott is a zöldek kapnak néha a baloldaltól kormánytisztséget, de ez keveset ér a félelnöki rendszerben
3) a németeknél ugyan mérleg nyelve voltak sokáig, de az ottani LMP-hez hasonló zöldpárttal (Joschka Fisher biztos mondd valamit), de azért többnyire elég kevés szerepük van
4) UK-ben most szartak bele a ventilátorba a libsik, a XX. század nem épp róluk szólt, a mostani választáson meg már megint nincs rájuk szükség, talán még a skótok is megelőzték őket

Egyedül talán a Benelux államokat lehetne említeni, ahol a liberális erők ténylegesen nyomtak valamit, de ott meg a 9-15 pártot is tartalmazó parlamentekben ez elég keveset jelent.

Magyarországra és mára visszatérve, az általam ismert, félig-meddig politikai erő (kétfarkúék), akik a legközelebb állnak a liberális értékekhez, épp összekalapoztak 35 milliót ellenkampányra. Szeretnék én is így beégni

1) a legnagyobb baj, hogy a Fidesz annyi belelovalta magát már a dologba, hogy már teljesen eltolódtak a komplett mese irányába (EU idetolja a menekülteket, hehh? Persze kiváló hazugság, mivel tudják hogy nem fog megtörténni, szóval EZT IS ELINTÉZTE A FIDESZ)
2) látványos hogy megint egy kérdés, ahol nincs igény értelmes vitára. A MKKP is inkább humor vonalon támad, az ellenplakátok nem alkalmasak egyébként sem gondolatot ébreszteni (az ENSZ plakátok jók egyébként)
3) nem az a baj, hogy ez működik (mert működik ez a fajta kommunikáció máshol is), hanem az a baj, hogy nincs is igény arra, hogy ne működjön

több mint 10 éve
gdavid New England Patriots 3 923 — Patriots fan
Tudod te egyáltalán, hogy mit jelent a liberális szó?

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 10 éve
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a liberák nagyon beégtek!
több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 075 — #NoStress
Orbánék gondoltak egyet, és kerestek egy olyan témát, ahol nem lehet hibázni, ahol azért a nemzet nagyjából egyet gondol, ami ráadásul egész Európában sarkalatos, divatos téma, és a Nyugat se fog beugatni miatta, ez a bevándorlók témája.
Ráadásul ez olyan téma, mint vidéken a zsidók, látni ugyan senki nem látott zsidót, de utálni utálják őket, ami azért így elég könnyű, nem zavar be a valóság, és egyéb hasonló baromság.
Végtére is senki se akarja, hogy elvegyék a munkáját, kultúráját, akármijét is. Könnyű téma, populista téma, csak ügyesen kell hozzányúlni, és el lehet rajta rugózni, konzultálgatni, év végéig könnyedén, akár még tovább is, lehet árasztani a bullshitet minden irányba szerteszét.
Egy szó mint száz, könnyű nyári demagógia, mindenféle rizikó nélkül, az ilyet megoldják séróból.
Végülis majdnem bejött...

több mint 10 éve
Hát az USA tényleg elég speciális, bár ott is inkább területekre érvényes ez. Kalifornia és Florida lényegében tényleg ebből él olyan jól, a kontinens belsejében, vagy az északibb államokban viszont sokkal kevésbé jellemző. Kevésbé még Kanadánál is, ahol egyébként szintén marha sok a bevándorló. Vagy Ausztráliában. De ezek eléggé más adottságú helyek, mint Európa, úgyhogy összehasonlítani is csak óvatosan merem őket velünk. Svédország, Németország, Ausztria, stb. helyzete közelebb áll ahhoz, ami nálunk van/lehet.

több mint 10 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 817 — no es importante
Pontosabban legálisan kerültek oda, majd illegálisan dolgoznak, vagy legalábbis feketén, az USA pl. majdnem az egész vendéglátását ilyen munkásokra építi, tudom én jól, testközelből tapasztalom (csak azért majdnem, mert a feketéket is integrálni kell valamilyen szinten). A befogadó ország számára az ilyen munkavállalók az álom, mert nem követelnek ilyen-olyan állampolgári jogokat maguknak a biztos megélhetésen kívül (ami lehet akár rosszabb is az átlagos életszínvonalnál, ha eredeti helyén még szarabbul élt), viszont ahogy írtam, az arabokkal vagy kínaiakkal több baj van, mert őket jóval nehezebb asszimilálni.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Ha kivesszük az Orbán és a Fidesz felé irányuló ellenérzést, azért baromi kíváncsi lennék ki az aki tényleg örülne ha több 10e idegen lepné el hazánkat!NB2
Tudod, ebben a kérdésben az a nagyon gonosz, hogy eleve faszán irányítja az elmét, hogy kit "kell" érteni "idegen" alatt. Téged is irányít. Ha megkérdezném, hogy írd le nekem légy szíves, hogy amikor idegenre gondolsz, akkor kire gondolsz, akkor ide a bökőt, hogy valami bantu néger / szomáliai éhező földönfutónak, az arab terroristának valamilyen egyvelege jönne ki, esetleg megszórva ízesítésképpen egy kis ukrán bűnözővel.

Namost, az a probléma, hogy a bevándorló általában marhára nem ilyen. Illetve, a probléma nem ez, hanem az, hogy viszont azt a kis százalékot aki viszont ilyen, azt aztán meg nem fogod semmilyen határőrizettel sajnos. Mert éppen ezek azok, akiknek van kapcsolatuk, van pénzük, van lehetőségük ahhoz, hogy akkor is simán bejöjjenek, ha körbefalazzuk a határt és határőr rohamcsapatok járőröznek országszerte mindenhol.

A bevándorlók döntő többsége viszont hozzánk is úgy érkezik, ahogy mi megyünk, mentünk nyugatra. Egyszerűen jobban akar élni, vagy érdekli a világ, vagy máshová akar költözni, vagy beleszeret egy magyar nőbe, stb., és jön, ahogy mi megyünk. És munkát akar, dolgozni akar. És ezek általában minden országban - Európában végképp - ráadásul még a gazdaságnak is jót tesznek. Nem veszik el a helyiek munkáját, mert éppen abban különböznek a helyiektől, hogy sokkal többre hajlandóak, ezért mindenütt általában azokat a szektorokat "lepik el", ott találnak munkát, ahol a helyi munkaerőpiacon hiány van, vagy pedig valami speciálisra van igény. Alul pl. bolti eladó vagy védőnő, "felül" meg orvos, informatikus, stb. Vagy a speciális igényre nyit egy eurós kínai boltot, vagy éttermet. Kőműves, autószerelő, fodrász, erdészmérnök, irodalomtörténész, nyelvtanár nem nagyon lesz egyikből sem, sehol.

A másik, hogy ezek a bevándorlók a nyugati világban mindenütt urbanizált területeken élnek. Angliában, Franciaországban, Németországban is. Még az USA-ban, bár az speciális, hiszen az egész ország tulajdonképpen bevándorló. Európában viszont tényleg nincs olyan, hogy vidéki bevándorló. Illetve nagyon-nagyon minimális számban van csak. A vidék minden országban intakt, éli és őrzi a saját szokásait. Nix multikulti, nix keveredés. Namost a nagyvárosokban viszont nincs kultúra rombolás, merthogy olyan, hogy nemzeti jellegű nagyvárosi kultúra nem létezik. Korábban nem volt nagyváros, ezért a népi hagyományokban sem lehet ilyen. A magyarnak sincs "világvárosi kultúrája". Ezért aztán a budapesti magyar pont úgy él, mint a tokyo-i japán, az Istambuli török vagy a new-yorki amerikai. Attól eltekinve, hogy az egyiknek esetleg kicsit könnyebb az élete a másiknak meg nehezebb. De életmódjukat tekintve nincs különbség. Mindegyik ugyanúgy lakik (emeletes tömbökben), úgy közlekedik (autó, busz, metró), úgy dolgozik (gyár, iroda, 1-2-3 műszak), olyanok a családi viszonyai (nem él együtt több generáció), ugyanúgy szórakozik (mozi, sport, tévénézés), ugyanúgy eszik (bevásárol a hipermarketben), mindent ugyanúgy csinál. És ugyanazokat az urbanizációs vívmányokat szívja is meg. Ugyanúgy benzingőzös levegőt lélegzik, ugyanolyan zajban él, ugyanúgy nyomorog a metrón, ugyanúgy szeret a város bizonyos részeire kimenni pihenni, és ugyanúgy fél elmenni a város más, veszélyes részeibe. Mert ebből is mindenütt van. Fasza rész is és veszélyes is.

Ami megkülönbözteti a nagyvárosi embert szerte a világban az csak annyi, hogy az egyik szusit rendel az étteremben a másik pasta-t a harmadik meg disznópörköltet, az egyik focimeccsre megy ki, a másik krikett meccsre, a harmadik meg baseballmeccsre, az egyik karácsonykor látogatja meg a szülőket a másik meg holdújévkor, stb.

Namost, engem sem Budapesten, sem Londonban, sem Zürichben, sem Berlinben nem zavar, hogy milyen nyelven karattyolnak az utcán, az sem, hogy a szomszédom milyen nyelven karattyol, de még az sem, hogy a taxis vagy a McDonald eladó mennyire boxos. A bűz zavar, a zaj zavar, a tömeg zavar. Viszont szeretek beülni egy jó kis indiai étterembe, vagy éppen vásárolgatni "little china" sétálóutcáján - bármelyik városban is járok (feltéve, hogy van ilyen). Néha még "keverem" is a dolgokat, Londonban megyek el egy jó magyar kajáldába, Zurichben eszem pizzát, ha úgy kívánom, Budapesten meg kínait.

Namost, ha tényleg jönne néhány tízezer - vagy akár százezer - bevándorló, akkor az is nagyrészt Budapestre, kisebb részt a néhány vidéki nagyobb városba menne. Eltűnnének a tömegben. Annyit változna a város, mint mondjuk a már itt levő kínaiak miatt. Azaz kb. semmi érdemlegeset. Illetve még annyit sem, mert akik ide menekülnének, azok döntően nem "boxosok" vagy arabok (belőlük alig ér el idáig valamennyi), hanem elsősorban koszovóiak, stb. Olyan népek, akiknek a kultúrája messze nem annyira idegen. Többükkel a történelem folyamán már volt is érintkezésünk.

Szóval, ha azt kérdezed, hogy örülnék-e, ha az lenne ami az olaszoknál, hogy őket tényleg milliós számú balkáni menekült lepi el, vagy pedig sokszázezer érkezik egy évben a tengeren afrikából, akkor annak nagyon nem örülnék. De akik potenciálisan nálunk köthetnek ki, és amilyen számban ez megtörténhet - még egy rossz scenario esetén is, értsd, ha itt ragadnak akik itt lépnek be -, azoktól egyáltalán nem tartok. A nagyságrendben kb. egyetértünk, szóval a "veszély" az néhány tízezer, max. 100 ezer lehet. Ez semmi. Annyira semmi, hogy pár hete hallottam a Baló új műsorában vitatkozni a nyugdíjrendszerről a Fidesz, a Jobbik és az Mszp 1-1 szakértőjét, és egy dologban értettek egyet: abban, hogy a következő évtizedben egyszerűen muszáj lesz "importálni" legalább félmillió (tehát nem néhány tízezer, hanem legalább félmillió!) bevándorlót, különben a nyugdíjrendszer annyira bedögölhet, hogy az állam fizetésképtelen lesz miatta. Hangsúlyozom, ebben a Jobbikos és a Fideszes szakértő is egyetértett. 😊 Szóval ennyitől nemhogy nem tartok, de egyenesen úgy gondolom, hogy jönniük is kell, hogy ne legyen baj. Mert most már az se működne, hogy Dunába lőjük azt aki nem vállal legalább 3 gyereket, mert az a gyerek aki most születne, az legkorábban is 20 év múlva dolgozna, nekünk meg jóval hamarabb lesz rá szükségünk.

A plakát dolog nagyon elcseszett megvalósítás volt, de egy hétig olvastam jobbra-balra index, 444, mandiner, kuruc és az emberek 90%-a nem kéri a menekülteket, mert látja mik zajlanak Svédországban, Angliában, Franciaországban. Persze ha levisszük kicsibe én is tudok olyan külföldit aki tényleg jó, hogy itt van, de ő nem illegális határátlépő volt!NB2
Ennek meg így se füle se farka, mert ha az a baj ami Svédországban van, akkor oda sem illegális határátkelőként kerültek a bevándorlók, hanem legálisan. Ahogy Franciaországba is, Angliába is, Németországba is, mindenhova. Az illegális bevándorlók száma egész Európában nem több 1-2 milliónál (ezek folyton rotálódnak is, mert akiket elfognak, azokat visszatuszakolják, majd jön újra), legális bevándorlóból viszont közel 100 millió van.

Amúgy ha már itt tartunk, akkor Angliának 1-2 évvel ezelőttig, és annak ellenére, hogy az utóbbi időben relative megszaporodott közöttük a radikálisan gondolkodók száma, biztonságpolitikai értelemben sokkal nagyobb gondot jelentett korábban és még ma is a Sinn Fein. Azaz a saját írjeik, akikkel kb. Arthur király óta együtt élnek. 😀

Szociális értelemben meg Európában igazából csak a franciáknál vannak komoly gondok. Angliában, Németországban, de Svédországban is, komoly feszültségek sosem voltak a bevándorlók és az őslakosság között, és ma sincsenek. A franciák cseszték el annak idején a maguk bevándorlás politikáját, mert nem próbálták őket asszimilálni. Sőt, a szabályozók és a körülmények direkt gátolták ezt. Emiatt alakultak ki a gettók, és ennek a gettósodásnak a "gyümölcse" rohad most rájuk. Kb. ugyanúgy, ahogy mi felejtettünk el a rendszerváltás után kezdeni valamit a cigánykérdéssel, és emiatt gennyesedik annyira manapság a probléma.

több mint 10 éve
Ha kivesszük az Orbán és a Fidesz felé irányuló ellenérzést, azért baromi kíváncsi lennék ki az aki tényleg örülne ha több 10e idegen lepné el hazánkat! A plakát dolog nagyon elcseszett megvalósítás volt, de egy hétig olvastam jobbra-balra index, 444, mandiner, kuruc és az emberek 90%-a nem kéri a menekülteket, mert látja mik zajlanak Svédországban, Angliában, Franciaországban. Persze ha levisszük kicsibe én is tudok olyan külföldit aki tényleg jó, hogy itt van, de ő nem illegális határátlépő volt!