Politika
64 feliratkozó
több mint 10 éve
Továbbra se bántam meg, hogy az LMP-re szavaztamSchiffer András
Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció tagja is megemlékezett a trianoni békediktátum 95. évfordulójáról: "Aki ezt nemzeti tragédiának tekinti, az több jogot vindikál a magyaroknak, mint a szomszéd népeknek." Nemzeti tragédiának tekintem Trianont és nem vindikálok több jogot magunknak, mint a szomszéd népeknek. Bauer egyenesen odáig megy: "A trianoni békeszerződés évfordulójának ünneplése nyilvánvalóan szamárság." Először is tisztázzunk egy ténybeli ferdítést. Trianont senki nem ünnepli. Emléknap éppúgy, ahogyan emléknapja van a Holokausztnak, az Aradi Vértanúk kivégzésének, az '56-os szovjet inváziónak, valamint Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének. Azonkívül Bauer továbbra sem érti, hogy a XX. századi magyar történelemnek éppen az a tragédiája, hogy akár személyes és családi sorsokon belül is feldolgozatlanul torlódtak egymásra az országvesztés, a világégések, a Holokauszt, a kitelepítések, a megszállások, a fehér terror és az ávós terror, '56 traumái. A gyalázkodás gyalázkodást fog szülni - erről szólt az elmúlt negyedszázadunk, köszönhetően a Bauerhez hasonló politikusoknak mindkét szekértáborban.Ha továbbra sem leszünk képesek megértéssel és nyitottsággal fordulni egymás szenvedéstörténetei felé, a saját hazánkat tesszük tönkre. Persze Bauer azt is kijelenti, számára Európa a haza, Magyarország csak az otthon... ."Nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország" (Radnóti).
több mint 10 éve
Volt egy jó cikk ertől a hvg-n, hogy nem is értik mi ez a sírás, hiszen ez a magyar nemzetállam megszületése. (Cinikus tudom)ZoliZoltán
több mint 10 éve
Amúgy meg 30 év múlva mondjuk ő is pont olyan lesz a saját emlékirataiban, mint Pozsgai a sajátjában. Van itt utánpótlás kérem.😊Akárhányszor meghallom DT-tól, hogy "magyar internet", nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek...
peterk2005
több mint 10 éve
Tarlós a "Nemzeti Összetartozás Napján" küldte el a francba a melegeket. Amúgy is bunkóság lenne (bár nem szimpatizálok a Pride-al), de ennél alkalmasabb időpontot nem is lehetett volna találni neki.
touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 10 éve
Ne adjál ötleteket. 😀Atari

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
EnnyiAmadeus91Viszont ha valaki kapcsolatok, pénz és nyelvtudás nélkül elveszi tőled a munkádat, akkor egy nagy szar vagy.peterk2005
ozibozi
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
Amúgy meg 30 év múlva mondjuk ő is pont olyan lesz a saját emlékirataiban, mint Pozsgai a sajátjában. Van itt utánpótlás kérem.😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
444.hu/2015/06/03/he-te-pozsgay-imre-szerint-az-hogy-most-ficankolhatsz-azt-reszben-neki-koszonheted-d/Szerencsétlen pali. A környékünkre való volt, gyerekként futólag ismertem személyesen is. Magánemberként teljesen normális volt, nem az a tipikus "párttitkár elvtárs". Ez alapján gondolom, hogy a rendszerváltás után legbelül gyötörhette a lelkiismeret-furdalás a végzett dolgaiért, ami mostanra, megvénülve, a szenilitás határán átment denialba.
KösziAmadeus91
Aztán lehet, hogy ő is pont olyan, mint a többi, aki tükörvakságban szenved.

több mint 10 éve
való igaz, hogy általánosítani csak úgy szabad, ha tényleg mindenre igaz, mea culpa. DE."Munkanélküli angollal" nem nagyon találkoztam, nincs rájuk írva. 😊 No, meg mivel én dolgoztam, és a kollegáim is azt tették, ezért is inkább "dolgozó angolokkal" volt tapasztalatom. 😊
fogalmazzam át úgy, hogy "munkanélküli angolok"? (igen, tudom, ez itthon is ugyanúgy megvan, de gondolom az UKIP támogatottságát sem a jól fizető állással, biztos anyagi háttérrel rendelkező tömegek adják).
valamiért biztos megvan az oka annak, hogy tengernyi "keleti" munkavállaló helyezkedik el a takarító, tisztító, köztisztasági szektorban.slowmotion
A betöltött munkakörökkel kapcsolatban meg .... nos ez egy összetett kérdés, nem lehet elintézni olyan általánosításokkal, hogy "a keleti olcsón is elvállalja", vagy "az angol lusta a kemény melóhoz" meg ilyesmi. Egy fejlett polgári társadalomról van szó, amelyikben a "bennszülött lakosság" gyerekeit kb. 60%-ban minimum egy diploma v. szakképzettség féleségig eljuttatja az oktatási rendszer. Ez alatt természetesen nem Oxfordot értem, de minimálisan olyan végzettséget, amivel wc-t takarítani, vagy McDonalds-ban kiszolgálni már nem megy el senki, ha teheti. Ezzel szemben a vendégmunkások nagyobbik része képzetlen, vagy minimális képzettséggel bír. Ez is valahol törvényszerű, mert azok akik megindulnak, azok vagy az átlag feletti képzettségű, mobilis emberek, akik nemzetközi karrierben bízhatnak (ők a kisebbség), vagy pedig a másik véglet: az alacsonyan képzettek, akiket a megélhetési nehézségek "zavarnak el" (azért mert vagy otthon sem talál munkát, vagy ha talál is, az alacsonyan képzett munkaerő ára a megélhetési küszöb környékére nyúlóan alacsony.)
Egyébként nem csak a "keleti" munkavállalók dolgoznak nagy számban az alacsony képzettséget igénylő munkakörökben, hanem pl. a másod-, harmadgenerációs bevándorlók is. Indiaiak, afrikaiak, stb. Az ok náluk is ugyanaz: nem jutnak hozzá ugyanahhoz az iskoláztatáshoz, amihez a tőzsgyökeres "fehér" angolok.

több mint 10 éve
Van az az ember aki dolgozni akar és van az aki nem. Utóbbira nincs szüksége senkinek!Könnyű volt 1500-ban befogadni népeket, mikor az egész világon élt kb 500 millió ember. Tessék ugyanezt megoldani ugyanannyi hellyel, csak 14x annyi emberrel. Lehetetlen!!!
Jah és azon drága gyarmattartók akik miatt most hepaj van, menjenek vissza és rakják rendbe amit elcsesztek!
több mint 10 éve
való igaz, hogy általánosítani csak úgy szabad, ha tényleg mindenre igaz, mea culpa. DE.Ez a baj az általános képekkel, hogy poénnak jók, valami kicsi igazságtartalmuk még van is, de a gyakorlatban...Viszont ha valaki kapcsolatok, pénz és nyelvtudás nélkül elveszi tőled a munkádat, akkor egy nagy szar vagy.én egyébként azon röhögök mindig, hogy az angolok mindig köpködik a bevándorló munkavállalókat, mert elveszik előlük a munkát, aminek az elvégzéséhez az angolok vagy lusták, vagy sznobok, vagy lusták és sznobok.slowmotion
A poén egyébként Louis C. K. tulajdonaozibozi
Én egyetemista koromban évekig kijártam dolgozni (majd utána éltem is ott közel 10 évet kisebb nagyobb megszakításokkal), és egy személyes élményt hadd meséljek el: egyik nyáron egyetemistaként egy farmon dolgoztam, ahol epret szedtünk brigádokban. Volt egy "helyi brigád" ottani helyi angolokból, és volt két "nemzetközi" brigád, mindenféle vendégmunkásból, de főleg lengyelekből, spanyolokból, portugálokból. Teljesítménybérben dolgoztunk, annyit kerestünk, amennyi epret szedtünk. Egyik alkalommal egy olyan eperföldre vittek minket, amelyiket előző napokban eláztatott az eső, és az eprek elrohadtak. Képtelenek voltunk normális mennyiséget leszedni, szinte semmit nem kerestünk. Dél körül már morgolódtunk, de azért szedtük tovább. Délután közepe táján egyszer csak megjelent a "helyi brigád" vezető munkása, odajött hozzánk, és kérte, hogy hagyjuk abba a munkát egy kicsit. Kiderült, hogy amikor meghallották, hogy minket rossz földre vittek, akkor leálltak sztrájkolni, és azt mondták addig nem veszik fel a munkát, amíg minket vagy nem visznek jó földre, vagy pedig órabérben nem fizetnek. Úgyhogy aznap végül órabért kaptunk, normális pénzt kerestünk annak ellenére, hogy szinte semmit nem sikerült leszedni arról a földről.
A történetben szereplő "helyiek" szimpla vidéki parasztemberek és parasztasszonyok voltak. Hozzám képest - akkori egyetemistához képest - pl. műveltségben, iskolázottságban sehol sem voltak. Mégis, fordított esetben én alig hiszem, hogy kiálltam volna az ő érdekükben. Illetve, tudom, hogy nem álltam volna ki. Ez az eset akkor nagyon mélyen bennem maradt. Arra példa, hogy a civil kurázsi, a polgári kiállás, a közvetett érdekek felismerése nagyon sokszor nem műveltségtől, tudástól függ, hanem évtizedek, évszázadok alatt ívódik bele az emberbe, és szinte reflex-szerűen működik. Vagy - ahol erre nem volt elég idő - nem működik.peterk2005
fogalmazzam át úgy, hogy "munkanélküli angolok"? (igen, tudom, ez itthon is ugyanúgy megvan, de gondolom az UKIP támogatottságát sem a jól fizető állással, biztos anyagi háttérrel rendelkező tömegek adják).
valamiért biztos megvan az oka annak, hogy tengernyi "keleti" munkavállaló helyezkedik el a takarító, tisztító, köztisztasági szektorban.
több mint 10 éve
Concordia 'munkaszervezés' ? (Ross on Wye)Ez a baj az általános képekkel, hogy poénnak jók, valami kicsi igazságtartalmuk még van is, de a gyakorlatban...Viszont ha valaki kapcsolatok, pénz és nyelvtudás nélkül elveszi tőled a munkádat, akkor egy nagy szar vagy.én egyébként azon röhögök mindig, hogy az angolok mindig köpködik a bevándorló munkavállalókat, mert elveszik előlük a munkát, aminek az elvégzéséhez az angolok vagy lusták, vagy sznobok, vagy lusták és sznobok.slowmotion
Én egyetemista koromban évekig kijártam dolgozni (majd utána éltem is ott közel 10 évet kisebb nagyobb megszakításokkal), és egy személyes élményt hadd meséljek el: egyik nyáron egyetemistaként egy farmon dolgoztam, ahol epret szedtünk brigádokban. Volt egy "helyi brigád" ottani helyi angolokból, és volt két "nemzetközi" brigád, mindenféle vendégmunkásból, de főleg lengyelekből, spanyolokból, portugálokból. Teljesítménybérben dolgoztunk, annyit kerestünk, amennyi epret szedtünk. Egyik alkalommal egy olyan eperföldre vittek minket, amelyiket előző napokban eláztatott az eső, és az eprek elrohadtak. Képtelenek voltunk normális mennyiséget leszedni, szinte semmit nem kerestünk. Dél körül már morgolódtunk, de azért szedtük tovább. Délután közepe táján egyszer csak megjelent a "helyi brigád" vezető munkása, odajött hozzánk, és kérte, hogy hagyjuk abba a munkát egy kicsit. Kiderült, hogy amikor meghallották, hogy minket rossz földre vittek, akkor leálltak sztrájkolni, és azt mondták addig nem veszik fel a munkát, amíg minket vagy nem visznek jó földre, vagy pedig órabérben nem fizetnek. Úgyhogy aznap végül órabért kaptunk, normális pénzt kerestünk annak ellenére, hogy szinte semmit nem sikerült leszedni arról a földről.
A történetben szereplő "helyiek" szimpla vidéki parasztemberek és parasztasszonyok voltak. Hozzám képest - akkori egyetemistához képest - pl. műveltségben, iskolázottságban sehol sem voltak. Mégis, fordított esetben én alig hiszem, hogy kiálltam volna az ő érdekükben. Illetve, tudom, hogy nem álltam volna ki. Ez az eset akkor nagyon mélyen bennem maradt. Arra példa, hogy a civil kurázsi, a polgári kiállás, a közvetett érdekek felismerése nagyon sokszor nem műveltségtől, tudástól függ, hanem évtizedek, évszázadok alatt ívódik bele az emberbe, és szinte reflex-szerűen működik. Vagy - ahol erre nem volt elég idő - nem működik.peterk2005
több mint 10 éve
Ez a baj az általános képekkel, hogy poénnak jók, valami kicsi igazságtartalmuk még van is, de a gyakorlatban...Viszont ha valaki kapcsolatok, pénz és nyelvtudás nélkül elveszi tőled a munkádat, akkor egy nagy szar vagy.én egyébként azon röhögök mindig, hogy az angolok mindig köpködik a bevándorló munkavállalókat, mert elveszik előlük a munkát, aminek az elvégzéséhez az angolok vagy lusták, vagy sznobok, vagy lusták és sznobok.slowmotion
A történetben szereplő "helyiek" szimpla vidéki parasztemberek és parasztasszonyok voltak. Hozzám képest - akkori egyetemistához képest - pl. műveltségben, iskolázottságban sehol sem voltak. Mégis, fordított esetben én alig hiszem, hogy kiálltam volna az ő érdekükben. Illetve, tudom, hogy nem álltam volna ki. Ez az eset akkor nagyon mélyen bennem maradt. Arra példa, hogy a civil kurázsi, a polgári kiállás, a közvetett érdekek felismerése nagyon sokszor nem műveltségtől, tudástól függ, hanem évtizedek, évszázadok alatt ívódik bele az emberbe, és szinte reflex-szerűen működik. Vagy - ahol erre nem volt elég idő - nem működik.

több mint 10 éve
EnnyiEbből rendelt 333 óriásplakátot az Index szerint a kormány a napokban. A kép a nyomdában készült. Az index felteszi a költői kérdést, hogy vajon hogyan fogják a magyar szöveget elolvasni a bevándorlók? Nyilván sehogy, de nem is nekik szánják. Ez magyarul, magyaroknak készül.Viszont ha valaki kapcsolatok, pénz és nyelvtudás nélkül elveszi tőled a munkádat, akkor egy nagy szar vagy.
Amúgy vérciki. Akár a határátkelőkhöz, akár autópályák mellé, akár más kiemelt helyre kerül, égni fog a pofám. Szerencs, hogy az ide látogató svájci partnerem nem tud magyarul, mert még a gondolata is zavar, hogy belefuthat egy ilyenbe... Mondjuk ő intelligensebb annál, hogy akár még viccesen is rákérdezzen, hogy oké, de akkor én mit is keresek náluk. De ettől még nagyon ciki. Ahogy a bejárat előtti kutyaszar is az, függetlenül attól, hogy nem az én kutyám szart oda...
peterk2005
ozibozi
több mint 10 éve
Viszont ha valaki kapcsolatok, pénz és nyelvtudás nélkül elveszi tőled a munkádat, akkor egy nagy szar vagy.én egyébként azon röhögök mindig, hogy az angolok mindig köpködik a bevándorló munkavállalókat, mert elveszik előlük a munkát, aminek az elvégzéséhez az angolok vagy lusták, vagy sznobok, vagy lusták és sznobok.
több mint 10 éve
Ebből rendelt 333 óriásplakátot az Index szerint a kormány a napokban. A kép a nyomdában készült. Az index felteszi a költői kérdést, hogy vajon hogyan fogják a magyar szöveget elolvasni a bevándorlók? Nyilván sehogy, de nem is nekik szánják. Ez magyarul, magyaroknak készül.Viszont ha valaki kapcsolatok, pénz és nyelvtudás nélkül elveszi tőled a munkádat, akkor egy nagy szar vagy.
Amúgy vérciki. Akár a határátkelőkhöz, akár autópályák mellé, akár más kiemelt helyre kerül, égni fog a pofám. Szerencs, hogy az ide látogató svájci partnerem nem tud magyarul, mert még a gondolata is zavar, hogy belefuthat egy ilyenbe... Mondjuk ő intelligensebb annál, hogy akár még viccesen is rákérdezzen, hogy oké, de akkor én mit is keresek náluk. De ettől még nagyon ciki. Ahogy a bejárat előtti kutyaszar is az, függetlenül attól, hogy nem az én kutyám szart oda...
peterk2005
A poén egyébként Louis C. K. tulajdona
több mint 10 éve
De ettől még nagyon ciki. peterk2005Ó, ez már rég nem számít. Sem nekik, sem a választóiknak.
több mint 10 éve
Ebből rendelt 333 óriásplakátot az Index szerint a kormány a napokban. A kép a nyomdában készült. Az index felteszi a költői kérdést, hogy vajon hogyan fogják a magyar szöveget elolvasni a bevándorlók? Nyilván sehogy, de nem is nekik szánják. Ez magyarul, magyaroknak készül.Amúgy vérciki. Akár a határátkelőkhöz, akár autópályák mellé, akár más kiemelt helyre kerül, égni fog a pofám. Szerencs, hogy az ide látogató svájci partnerem nem tud magyarul, mert még a gondolata is zavar, hogy belefuthat egy ilyenbe... Mondjuk ő intelligensebb annál, hogy akár még viccesen is rákérdezzen, hogy oké, de akkor én mit is keresek náluk. De ettől még nagyon ciki. Ahogy a bejárat előtti kutyaszar is az, függetlenül attól, hogy nem az én kutyám szart oda...

több mint 10 éve
(Azt nem értem, hogy egy olyan választási küzdelemben, ahol mindent kitúrnak és felhasználnak az ellenfél múltjából, ahol nagyon-nagy befolyása van a zsidóknak, egy olyan család, ahol az elődök egyike a náci Németországnak adott pénzügyi segítséget, amiért szankciók is érték később, egyik tagja elnök bírt lenni. Aztán még egy tagja. Most meg egy harmadik is indulna?!Bush-ékkal nem az a probléma, hogy a nagyapjuk nácikkal üzletelt. Nekem pl. szabályosan hányingerem van attól, amikor valakin a felmenői tevékenységét kérik számon. Undorító. (Az más kérdés, hogy nemzetbiztonsági, stb. szempontból esetleg fel kell deríteni, pl,. azért, hogy mennyire zsarolható vele, stb., de ez más tészta. A nyilvánosság előtt és erkölcsi értelemben ezzel visszaélni gennyes dolog.)
Nem Kuruc: www.theguardian.com/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar)Atari
A két Bush közül szvsz az apa egész jó elnök volt, a fiú meg borzasztóan rossz. Saját maguk miatt, nem a nagyapjuk miatt.

több mint 10 éve
Ez a hír után nagyon meg se kell lepődni rajtawww.nytimes.com/2015/05/31/us/us-paid-residents-linked-to-nazi-crimes-20-million-in-benefits-report-says.html

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
(Azt nem értem, hogy egy olyan választási küzdelemben, ahol mindent kitúrnak és felhasználnak az ellenfél múltjából, ahol nagyon-nagy befolyása van a zsidóknak, egy olyan család, ahol az elődök egyike a náci Németországnak adott pénzügyi segítséget, amiért szankciók is érték később, egyik tagja elnök bírt lenni. Aztán még egy tagja. Most meg egy harmadik is indulna?!Nem Kuruc: www.theguardian.com/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar)
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
G.W. Bush Floridában tartózkodott (unokatestvérénél, Jeb Bushnál volt)ZoliJeb Bush nem az unokatestvére G. W-nek, hanem az öccse. Barbara Bush két éve ezzel kapcsolatban mondta azt, hogy reméli, hogy férje és az idősebb fia után Jeb már nem lesz elnök: "We've had enough Bushes". Aztán februárban bejelentette, hogy megváltozott a véleménye és a kis Jeb már lemehet elnökjelölteset játszani a többiekkkel.
több mint 10 éve
Persze-persze, vágom '91: Öböl-háború. Értem én - G.H.W. Bushról beszélsz... Én meg G.W. Bushról... 😊
SKÖL VIKINGS, SKÖL !!! LET' S GO MINNESOTA !!!
ZoliZoltán