Politika
65 feliratkozó
több mint 12 éve
Anélkül, hogy azt modanám, hogy ugyanaz a kettő, de erre mondták, hogy Hitler is törvényesen járt el a maga idejében. Az, hogy ez egyébként etikus, erkölcsös, undorító vagy embertelen, az nem számít, mert a "papír" szerint minden ok voltzinedine5Ha jól emléxem, Hitler munkahelyeket is teremtett és kivezetett egy országot a gazdasági válságból... és nem is kellett előtte háborúba vezetnie azt (mint egyeseknek). Aki nem is hitt az eszméiben, az igazolva látta azt a környezetében és az életszínvonalában.
több mint 12 éve
Nem hittem volna, hogy ez a novella még aktuális lesz ebben az országban. A korszak ideológiai paneljei helyére nyugodtan behelyettesíthető a "NER", "nemzeti", "alaptörvény" és társai.ÖRKÉNY ISTVÁN: KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS
Nálunk is megalakult s már meg is kezdte működését az első hazai közvélemény-kutató intézet.
Kérjük a lakosság megértő támogatását.
Mutatóba közöljük első vizsgálatunkat, melyet annak a kérdésnek szentelünk, hogy miképpen vélekednek az emberek hazánk múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Az eredmény megbízhatósága érdekében 2975 különböző rendű, rangú, munkakörű és felekezetű személynek az alábbi kérdőívet küldtük ki:
1. VÉLEMÉNYE A JELENLEGI RENDSZERRŐL
a) Jó.
b) Rossz.
c) Se jó, se rossz, de azért egy kicsikét jobb is lehetne.
d) Bécsbe vágyik.
2. ÉRZI-E A 20. SZÁZAD EMBERÉNEK MAGÁNYOSSÁGÁT
a) Egészen magányos.
b) Majdnem egészen magányos.
c) Úgyszólván egészen magányos.
d) Néha beszélget a házfelügyelővel.
3. KULTURÁLIS IGÉNYEI
a) Moziba, meccsre, kocsmába jár.
b) Néha kinéz az ablakon.
c) Még az ablakon se néz ki.
d) Helyteleníti Mao Ce-Tung nézeteit.
4. MILYEN A FILOZÓFIAI KÉPZETTSÉGE?
a) Marxista.
b) Antimarxista.
c) Csak Rejtő Jenőt olvas.
d) Alkoholista.
EREDMÉNY
1. Az elmúlt húsz évben minden a lehető legjobb volt.
2. Most is jó minden, csak a 19-es busz közlekedik ritkán.
3. A jövő még jobb lesz, föltéve, hogy a 19-es busz járatait sűrítik.
(Megjegyzés: sűrítik.)
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
... és aki szétverte a Kádár-korból megörökölt baloldalt, majd az őszödi beszéddel hiteltelenítette az egész "életművét".Jóreggelt kívánok, tetszik kapisgálni, hogy mit jelent a kétharmad.És ha holnaptól az lesz benne az alkotmányban, hogy minden SZJA-t egyből a Fidesz kasszájába utalnak, betiltják a pártokat és OV örök életére miniszterelnök lesz, akkor annak aláírása is nyilván törvényes lesz (szándékosan hoztam túlzó példákat).somoskovigCsak törvényesen járt el. Ennyi.apeszosa népet kéne szolgálnia és nem a pártját. (fiatal vagyok és romantikus)Amadeus91én sajnálom, hogy Áder aláírja, mert az előzetes boozásom ellenére mutatott olyan jeleket, hogy korrekt köztársasági elnök lesz. Kár.Amadeus91Korrekt köztársasági elnökhöz méltóan nem lép ki közjogi funkciójából. A köztársasági elnöknek nem funkciója politikai okokból lázítani a népet, bármennyire szeretnéd.Rajna
Ha ez lesz benne az alaptörvényben, akkor törvényes lesz.
Az alkotmány ugyanis nem tud alkotmányellenes lenni.
Dehát Magyarország azt akarta, hogy 1 db párt is módosíthassa az alkotmányt.
Tessék megköszönni Gyurcsány Ferencnek, aki sosem látott egységbe kovácsolta 2010-re a jobboldalt, és hozzájuk terelte a bizonytalanokat is.Sobri Jóska
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
Anélkül, hogy azt modanám, hogy ugyanaz a kettő, de erre mondták, hogy Hitler is törvényesen járt el a maga idejében. Az, hogy ez egyébként etikus, erkölcsös, undorító vagy embertelen, az nem számít, mert a "papír" szerint minden ok volt.Ettől függetlenül, ha lesz (lenne) valaki aki elzavarja őket a halál faszára, akkor az a jelenlegi szabályok szerint nem lehetetlen.
több mint 12 éve
Viktor elkezdene csontig benyalni Putyinnak (ha eddig még nem tette volna meg).Még messze van az a választás. Addig még kétszer átírhatják a törvényt.Feltéve, ha ezt a választási szabályok lehetővé teszik. Ezek után már vannak kételyeim.somoskovigHát miután az egyéni körzetek súlya jelentősen nő, a kétharmados váltás esélye is, szóval nemtom, ezen mit akadályoz a jelenlegi válsztási rendszer.Rajna
(....)Az EU-s liberók már most a szavazati jogunk felfüggesztését akarják.atapapaÉs ez mivel járna?apeszos
bár a módszerei kezdenek lassan hasonlítani Vologyáéra...
több mint 12 éve
Jóreggelt kívánok, tetszik kapisgálni, hogy mit jelent a kétharmad.És ha holnaptól az lesz benne az alkotmányban, hogy minden SZJA-t egyből a Fidesz kasszájába utalnak, betiltják a pártokat és OV örök életére miniszterelnök lesz, akkor annak aláírása is nyilván törvényes lesz (szándékosan hoztam túlzó példákat).somoskovigCsak törvényesen járt el. Ennyi.apeszosa népet kéne szolgálnia és nem a pártját. (fiatal vagyok és romantikus)Amadeus91én sajnálom, hogy Áder aláírja, mert az előzetes boozásom ellenére mutatott olyan jeleket, hogy korrekt köztársasági elnök lesz. Kár.Amadeus91Korrekt köztársasági elnökhöz méltóan nem lép ki közjogi funkciójából. A köztársasági elnöknek nem funkciója politikai okokból lázítani a népet, bármennyire szeretnéd.Rajna
Ha ez lesz benne az alaptörvényben, akkor törvényes lesz.
Az alkotmány ugyanis nem tud alkotmányellenes lenni.
Dehát Magyarország azt akarta, hogy 1 db párt is módosíthassa az alkotmányt.
Tessék megköszönni Gyurcsány Ferencnek, aki sosem látott egységbe kovácsolta 2010-re a jobboldalt, és hozzájuk terelte a bizonytalanokat is.
több mint 12 éve
ami törvényes, az nem feltétlenül igazságos, és ami igazságos, az nem feltétlenül törvényes.És ha holnaptól az lesz benne az alkotmányban, hogy minden SZJA-t egyből a Fidesz kasszájába utalnak, betiltják a pártokat és OV örök életére miniszterelnök lesz, akkor annak aláírása is nyilván törvényes lesz (szándékosan hoztam túlzó példákat).somoskovigCsak törvényesen járt el. Ennyi.apeszosa népet kéne szolgálnia és nem a pártját. (fiatal vagyok és romantikus)Amadeus91én sajnálom, hogy Áder aláírja, mert az előzetes boozásom ellenére mutatott olyan jeleket, hogy korrekt köztársasági elnök lesz. Kár.Amadeus91Korrekt köztársasági elnökhöz méltóan nem lép ki közjogi funkciójából. A köztársasági elnöknek nem funkciója politikai okokból lázítani a népet, bármennyire szeretnéd.Rajna
több mint 12 éve
Uhh.. Köszi.Ennek az EU-s érdekérvényesítés szempontjából komoly hátrányai lennének, van annyis zavazatunk, hogy néhány fontosabb érdekünkben álló döntést átvigyünk, főleg, ha összefogunk a környékbeliekkel. Az összes európai lobbink erejét vesztené.RajnaNem kötözködni akarok, tényleg nem tudom.apeszosNem szavazhatnánk a Tanácsban.atapapa(....)Az EU-s liberók már most a szavazati jogunk felfüggesztését akarják.atapapaÉs ez mivel járna?apeszos
több mint 12 éve
Ennek az EU-s érdekérvényesítés szempontjából komoly hátrányai lennének, van annyis zavazatunk, hogy néhány fontosabb érdekünkben álló döntést átvigyünk, főleg, ha összefogunk a környékbeliekkel. Az összes európai lobbink erejét vesztené.Nem kötözködni akarok, tényleg nem tudom.apeszosNem szavazhatnánk a Tanácsban.atapapa(....)Az EU-s liberók már most a szavazati jogunk felfüggesztését akarják.atapapaÉs ez mivel járna?apeszos
több mint 12 éve
Nem kötözködni akarok, tényleg nem tudom.Nem szavazhatnánk a Tanácsban.atapapa(....)Az EU-s liberók már most a szavazati jogunk felfüggesztését akarják.atapapaÉs ez mivel járna?apeszos
több mint 12 éve
Nem, de jelenleg nem tudok másra gondolni, majd ha eltörlik a választásokat, akkor majd pörögni fogok ezen, ígérem. A regisztráció szerintem alapvetően nem alkított volna komolyan a választási eredményeken, de elleneztem azt is.És Te garantálod, hogy 2014-ben ezen szabályok alapján lesznek a választások? 😀Feltéve, ha ezt a választási szabályok lehetővé teszik. Ezek után már vannak kételyeim.somoskovigHát miután az egyéni körzetek súlya jelentősen nő, a kétharmados váltás esélye is, szóval nemtom, ezen mit akadályoz a jelenlegi válsztási rendszer.Rajna
Mindegy, valószínűleg én túl idealista vagyok, másrészt nem tudom elfogadni az állam ilyen mértékű túlhatalmát az élet egyre több területén, ezért nem veszi be a gyomrom ezt az egészet. Majd mindjárt jön Sobri és elmagyarázza, hogyan is működik ez az egész...somoskovig
Az egy dolog, hogy nem értesz egyet a módosítással, szerintem sokan vagyunk így, ez ellen szavazni kell a jelenlegi rendszerben. Amíg lehet, addig biztosan. Amúgy engem ez sokkal kevésbé zavar, mint mondjuk a Költségvetési Tanács vétólehetősége, mert aki kétharmaddal tényleg kőkemény diktatúrát akar, az enélkül is meg tudná csinálni, a KT viszont minden helyzetben totál antidemokratikusan beleszólhat az ország legfontosabb közügyeibe.
több mint 12 éve
Nem szavazhatnánk a Tanácsban.(....)Az EU-s liberók már most a szavazati jogunk felfüggesztését akarják.atapapaÉs ez mivel járna?apeszos
több mint 12 éve
És Te garantálod, hogy 2014-ben ezen szabályok alapján lesznek a választások? 😀Feltéve, ha ezt a választási szabályok lehetővé teszik. Ezek után már vannak kételyeim.somoskovigHát miután az egyéni körzetek súlya jelentősen nő, a kétharmados váltás esélye is, szóval nemtom, ezen mit akadályoz a jelenlegi válsztási rendszer.Rajna
Mindegy, valószínűleg én túl idealista vagyok, másrészt nem tudom elfogadni az állam ilyen mértékű túlhatalmát az élet egyre több területén, ezért nem veszi be a gyomrom ezt az egészet. Majd mindjárt jön Sobri és elmagyarázza, hogyan is működik ez az egész...
több mint 12 éve
Még messze van az a választás. Addig még kétszer átírhatják a törvényt.Feltéve, ha ezt a választási szabályok lehetővé teszik. Ezek után már vannak kételyeim.somoskovigHát miután az egyéni körzetek súlya jelentősen nő, a kétharmados váltás esélye is, szóval nemtom, ezen mit akadályoz a jelenlegi válsztási rendszer.Rajna
(....)Az EU-s liberók már most a szavazati jogunk felfüggesztését akarják.atapapaÉs ez mivel járna?
több mint 12 éve
Feltéve, ha ezt a választási szabályok lehetővé teszik. Ezek után már vannak kételyeim.somoskovigHát miután az egyéni körzetek súlya jelentősen nő, a kétharmados váltás esélye is, szóval nemtom, ezen mit akadályoz a jelenlegi válsztási rendszer.
több mint 12 éve
Feltéve, ha ezt a választási szabályok lehetővé teszik. Ezek után már vannak kételyeim.somoskovigVagy 12 éve is ezt hallottam: Orbán lefújja majd a választásokat 😀
Pont hogy a bevezetett változások miatt könnyebb lesz kétharmadot szerezni, mint eddig.
Ha meg nem lesznek szabad választások, vagy egyáltalán nem lesznek, annak a mai világban, eu-tagként nem olyan következményei lennének, mint 100 éve lettek volna.
Az EU-s liberók már most a szavazati jogunk felfüggesztését akarják.
több mint 12 éve
Én nem a felelősségét vitatom, csak azt a kérdést próbáltam már tegnap is feszegetni, hogy meddig lehet ehhez asszisztálni a törvényekre mutogatva, illetve az erkölcs/morál/akármi oltárán áldozva nem lenne-e érdemes egy kicsit tágabban értelmezni bizonyos szereplőknek a saját pozíciójukat.volt is. (később a volt SS katonáknak nem járt nyugdíj, azoknak sem, akik a fronton harcoltak és nem a lágerekben öltek futószalagon). sőt, még komisszár parancs is volt, hogy a Vörös Hadsereg összes foglyul ejtett politikai tisztjét agyon kell helyben lőni.
Nagyon durva példa, és nem is a párhuzam miatt mondom, de ilyen alapon fel kellett volna menteni minden SS katonát is, mert parancsra cselekedtek, és biztos volt olyan törvény, hogy a zsidókat ki kell irtani.somoskovig
mindezektől még nem lettek azok a tettek legitimek vagy erkölcsösek.
több mint 12 éve
Feltéve, ha ezt a választási szabályok lehetővé teszik. Ezek után már vannak kételyeim.Nem csak hogy törvényes lesz, hanem az alkotmány által diktált kötelesség.És ha holnaptól az lesz benne az alkotmányban, hogy minden SZJA-t egyből a Fidesz kasszájába utalnak, betiltják a pártokat és OV örök életére miniszterelnök lesz, akkor annak aláírása is nyilván törvényes lesz (szándékosan hoztam túlzó példákat).somoskovigCsak törvényesen járt el. Ennyi.apeszosa népet kéne szolgálnia és nem a pártját. (fiatal vagyok és romantikus)Amadeus91én sajnálom, hogy Áder aláírja, mert az előzetes boozásom ellenére mutatott olyan jeleket, hogy korrekt köztársasági elnök lesz. Kár.Amadeus91Korrekt köztársasági elnökhöz méltóan nem lép ki közjogi funkciójából. A köztársasági elnöknek nem funkciója politikai okokból lázítani a népet, bármennyire szeretnéd.Rajna
Majd egy hét múlva lelövik Orbánt, mint Csau bácsit.
A parlamenti kétharmad alkotmányos joga 23 éve ilyen korlátlanul alakítani az alkotmányt, mivel ez (és nem a KE, nem az AB) a legfőbb népképviseleti szerv. Ha a népnek nem tetszik, akkor jövőre leváltja őket, ha nagyon nem tetszik, kétharmaddal teszi ezt (mint tette azt az előző garnitúrával) .atapapa
több mint 12 éve
Én nem a felelősségét vitatom, csak azt a kérdést próbáltam már tegnap is feszegetni, hogy meddig lehet ehhez asszisztálni a törvényekre mutogatva, illetve az erkölcs/morál/akármi oltárán áldozva nem lenne-e érdemes egy kicsit tágabban értelmezni bizonyos szereplőknek a saját pozíciójukat.Nagyon durva példa, és nem is a párhuzam miatt mondom, de ilyen alapon fel kellett volna menteni minden SS katonát is, mert parancsra cselekedtek, és biztos volt olyan törvény, hogy a zsidókat ki kell irtani.
több mint 12 éve
Nem csak hogy törvényes lesz, hanem az alkotmány által diktált kötelesség.És ha holnaptól az lesz benne az alkotmányban, hogy minden SZJA-t egyből a Fidesz kasszájába utalnak, betiltják a pártokat és OV örök életére miniszterelnök lesz, akkor annak aláírása is nyilván törvényes lesz (szándékosan hoztam túlzó példákat).somoskovigCsak törvényesen járt el. Ennyi.apeszosa népet kéne szolgálnia és nem a pártját. (fiatal vagyok és romantikus)Amadeus91én sajnálom, hogy Áder aláírja, mert az előzetes boozásom ellenére mutatott olyan jeleket, hogy korrekt köztársasági elnök lesz. Kár.Amadeus91Korrekt köztársasági elnökhöz méltóan nem lép ki közjogi funkciójából. A köztársasági elnöknek nem funkciója politikai okokból lázítani a népet, bármennyire szeretnéd.Rajna
Majd egy hét múlva lelövik Orbánt, mint Csau bácsit.
A parlamenti kétharmad alkotmányos joga 23 éve ilyen korlátlanul alakítani az alkotmányt, mivel ez (és nem a KE, nem az AB) a legfőbb népképviseleti szerv. Ha a népnek nem tetszik, akkor jövőre leváltja őket, ha nagyon nem tetszik, kétharmaddal teszi ezt (mint tette azt az előző garnitúrával) .
több mint 12 éve
Ha nem akarta volna aláírni, mert meggyőződése ellen volt, akkor inkább mondott volna le, majd utána lapítana pártot vagy kezdene el töntetni a diktatúra ellen. A nem aláírás közjogilag vállalhatatlan lett volna.És ha holnaptól az lesz benne az alkotmányban, hogy minden SZJA-t egyből a Fidesz kasszájába utalnak, betiltják a pártokat és OV örök életére miniszterelnök lesz, akkor annak aláírása is nyilván törvényes lesz (szándékosan hoztam túlzó példákat).somoskovigCsak törvényesen járt el. Ennyi.apeszosa népet kéne szolgálnia és nem a pártját. (fiatal vagyok és romantikus)Amadeus91én sajnálom, hogy Áder aláírja, mert az előzetes boozásom ellenére mutatott olyan jeleket, hogy korrekt köztársasági elnök lesz. Kár.Amadeus91Korrekt köztársasági elnökhöz méltóan nem lép ki közjogi funkciójából. A köztársasági elnöknek nem funkciója politikai okokból lázítani a népet, bármennyire szeretnéd.Rajna
több mint 12 éve
Igen. Az lesz. De azért (mint ahogy ezért sem) nem hiszem hogy Áder lenne a felelős...És ha holnaptól az lesz benne az alkotmányban, hogy minden SZJA-t egyből a Fidesz kasszájába utalnak, betiltják a pártokat és OV örök életére miniszterelnök lesz, akkor annak aláírása is nyilván törvényes lesz (szándékosan hoztam túlzó példákat).somoskovigCsak törvényesen járt el. Ennyi.apeszosa népet kéne szolgálnia és nem a pártját. (fiatal vagyok és romantikus)Amadeus91én sajnálom, hogy Áder aláírja, mert az előzetes boozásom ellenére mutatott olyan jeleket, hogy korrekt köztársasági elnök lesz. Kár.Amadeus91Korrekt köztársasági elnökhöz méltóan nem lép ki közjogi funkciójából. A köztársasági elnöknek nem funkciója politikai okokból lázítani a népet, bármennyire szeretnéd.Rajna
több mint 12 éve
És ha holnaptól az lesz benne az alkotmányban, hogy minden SZJA-t egyből a Fidesz kasszájába utalnak, betiltják a pártokat és OV örök életére miniszterelnök lesz, akkor annak aláírása is nyilván törvényes lesz (szándékosan hoztam túlzó példákat).Csak törvényesen járt el. Ennyi.apeszosa népet kéne szolgálnia és nem a pártját. (fiatal vagyok és romantikus)Amadeus91én sajnálom, hogy Áder aláírja, mert az előzetes boozásom ellenére mutatott olyan jeleket, hogy korrekt köztársasági elnök lesz. Kár.Amadeus91Korrekt köztársasági elnökhöz méltóan nem lép ki közjogi funkciójából. A köztársasági elnöknek nem funkciója politikai okokból lázítani a népet, bármennyire szeretnéd.Rajna
több mint 12 éve
Birkaország, birkatörvények, birkanép.Csak törvényesen járt el. Ennyi.apeszosa népet kéne szolgálnia és nem a pártját. (fiatal vagyok és romantikus)Amadeus91én sajnálom, hogy Áder aláírja, mert az előzetes boozásom ellenére mutatott olyan jeleket, hogy korrekt köztársasági elnök lesz. Kár.Amadeus91Korrekt köztársasági elnökhöz méltóan nem lép ki közjogi funkciójából. A köztársasági elnöknek nem funkciója politikai okokból lázítani a népet, bármennyire szeretnéd.Rajna