Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
csipkelli
4 010
A közmédia válaszolt a DK-nak, elkezdték szervezni a vitát. Micsoda meglepetés!
több mint 1 éve
2000-es években még ifjú voltam így egy kérdés a többiek felé. A köztévé a 90-es, kétezres években is úgy nézett ki mint a Médiabirodalom kiépülése óta? Vagy valamennyire próbáltak azért némiképp hitelesebb tájékoztatást adni?Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy - bár nem köztévé, hanem rádió, de közmédia- az őszödi beszéd (nyilván részlete) a Gyurcsány kormány idején lement a Magyar Rádió híradóiban.
esanders10
több mint 1 éve
Ha az infláció nő, akkor a gazdasági növekedés férfi, és majd lekever neki két rendes sallert, hogy tudja, hol a helye 😊@MC12 add már el ezt plakátötletként valamelyik ellenzéki pártnak. Aztán utána szétdobjuk a lóvét..De most akkor nem győztünk?Bár laikus vagyok, de a 3.7% nem tűnik soknak.
24.hu/fn/gazdasag/2024/05/10/inflacio-nott-magyarorszag/
NB2
Jughead
ha az infláció nő, de a gazdasági növekedés stagnál/csökken, akkor szarabbul élünk. Ha 2%-kal, de akkor is szarabbul.
Gyurma Pappa
Amadeus von Dollárbaloldal
több mint 1 éve
2000-es években még ifjú voltam így egy kérdés a többiek felé. A köztévé a 90-es, kétezres években is úgy nézett ki mint a Médiabirodalom kiépülése óta? Vagy valamennyire próbáltak azért némiképp hitelesebb tájékoztatást adni?Kevésbé volt primitív és szervilis, mint a mai. A klasszikus szoci-szadesz években is egyértelmű volt a hatalomhű elfogultság, de azért akadtak jobbos hangok, még ha sokszor nem is előtérbe tolva (Pálffy pl.).
esanders10
Vissza azért nem sírom, ahogy pl. Amadeus írja, a napkeltés interjúk egészen hányingert keltőek voltak, más-más módon persze, attól függően, hogy melyik politikussal csinálták.
A 90-es évek legeleje volt talán csak egy egészen unikális időszak, amikor inkább ellenzéki (SZDSZ-es azon belül) hangvételű volt az MTV, és pl. Antall konkrétan nem szólhatott a néphez az 1990-es önkormányzati választások előtt, a kormányalakítási beszédét sem adták élőben, stb. De aztán az MDF gyorsan lépett is, és azóta a mindenkori kormány zsákmányként kezeli a tévét.
több mint 1 éve
és akkor ma OV fb-n kirakja, hogy Magyarország és KÍNA a béke pártján áll.Tajvan békében csatlakozhat, Micimackó nem fogja útjukat állni 😊
BAZMEG KÍNA????? Mekkora idiótának kell ehhez lenni???
NB2
több mint 1 éve
2000-es években még ifjú voltam így egy kérdés a többiek felé. A köztévé a 90-es, kétezres években is úgy nézett ki mint a Médiabirodalom kiépülése óta? Vagy valamennyire próbáltak azért némiképp hitelesebb tájékoztatást adni?Is-is. Nekem aktívan a 2006-2010-es éra van meg, ott voltak egész korrekt műsorok és volt ahol kb hasonló volt, csak szebb köntösben.
esanders10
Gyárfás Napkeltés története legendásan püfölte a jobboldalt és azért abban a műsorban jó pár a 89 előtti világból visszamaradt et. nyomta az ipart.
Hankiss Elemér vonatkozásában vissza-visszatér annak vádja, hogy keményen tolta az SZDSZ-t a 90-es években.
Igazából Magyarországon az a klasszikus közszolgálati média szerintem sosem volt.
több mint 1 éve
Amit az akkori kor szerint el lehetett lopni, azt ellopták. A műsorok készítését baráti elvtársak csináltak, majd más baráti elvtársak a közmédiában meg is vásároltàk ezeket a műsorokat. Amit propagandaként le lehetett tolni, azt letoltàk, a szocik és a szadesz csak azért nem voltak szemérmetlenebbek és gátlástalanabbak, mert nem volt 2/3-uk, és koalícióban kellett mozogniuk.Ne csináljunk úgy mintha ilyen szinten ment volna..az ellenséges légkör megvolt, de volt lehetőségük szerepelni, nem bántak velük kesztyűs kézzel, de kaptak képernyőidőt.2000-es években még ifjú voltam így egy kérdés a többiek felé. A köztévé a 90-es, kétezres években is úgy nézett ki mint a Médiabirodalom kiépülése óta? Vagy valamennyire próbáltak azért némiképp hitelesebb tájékoztatást adni?Ledobtad a taktikai atomot a topicra 😀
esanders10
MC12
Volt nagyon lightos kritika a saját térféllel szemben is, mert nem minden műsort irányított a propaganda mint most.
Hol tudnál most egy Uborkát elképzelni, ahol hülyét csinálnak mindenkiből? Szomszédok társadalomkritika?
MC12..értem az elfogultságot, de az közel nem ez a szint, sok polccal ez alatt.
Nomac
Egyértelműen gátlástalanabb, cinikusabb és propagandább ez a közmédia, mint az volt. Csak a különbség nem elvekben, hanem a hatalom nagyságában keresendő.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
Úgy mondanám, hogy a cél ugyanaz volt, mint most, csak sokkal szelídebben, bénábban, szemérmesebben kivitelezve, többet adva a látszatra, kevésbbé elszántan, ügyesen, hatékonyan.Ne csináljunk úgy mintha ilyen szinten ment volna..az ellenséges légkör megvolt, de volt lehetőségük szerepelni, nem bántak velük kesztyűs kézzel, de kaptak képernyőidőt.2000-es években még ifjú voltam így egy kérdés a többiek felé. A köztévé a 90-es, kétezres években is úgy nézett ki mint a Médiabirodalom kiépülése óta? Vagy valamennyire próbáltak azért némiképp hitelesebb tájékoztatást adni?Ledobtad a taktikai atomot a topicra 😀
esanders10
MC12
Volt nagyon lightos kritika a saját térféllel szemben is, mert nem minden műsort irányított a propaganda mint most.
Hol tudnál most egy Uborkát elképzelni, ahol hülyét csinálnak mindenkiből? Szomszédok társadalomkritika?
Nomac
És igen, próbáltak hitelesebb tájékoztatást adni, csak ideológiailag elfogultabbak p, elkötelezettebbek voltak, szemben a mostani utilitarista, érdekelvű megközelítéssel, így csak hellyel-közzel sikerült.
több mint 1 éve
Ne csináljunk úgy mintha ilyen szinten ment volna..az ellenséges légkör megvolt, de volt lehetőségük szerepelni, nem bántak velük kesztyűs kézzel, de kaptak képernyőidőt.2000-es években még ifjú voltam így egy kérdés a többiek felé. A köztévé a 90-es, kétezres években is úgy nézett ki mint a Médiabirodalom kiépülése óta? Vagy valamennyire próbáltak azért némiképp hitelesebb tájékoztatást adni?Ledobtad a taktikai atomot a topicra 😀
esanders10
MC12
több mint 1 éve
Egy ilyen kampány szavazatot hozna, nem vinne, tehát az ellenzék nem érdekelt ebben 😊@MC12 add már el ezt plakátötletként valamelyik ellenzéki pártnak. Aztán utána szétdobjuk a lóvét..De most akkor nem győztünk?Bár laikus vagyok, de a 3.7% nem tűnik soknak.
NB2
Jughead
ha az infláció nő, de a gazdasági növekedés stagnál/csökken, akkor szarabbul élünk. Ha 2%-kal, de akkor is szarabbul.
Gyurma Pappa
több mint 1 éve
2000-es években még ifjú voltam így egy kérdés a többiek felé. A köztévé a 90-es, kétezres években is úgy nézett ki mint a Médiabirodalom kiépülése óta? Vagy valamennyire próbáltak azért némiképp hitelesebb tájékoztatást adni?Ledobtad a taktikai atomot a topicra 😀
esanders10
több mint 1 éve
2000-es években még ifjú voltam így egy kérdés a többiek felé. A köztévé a 90-es, kétezres években is úgy nézett ki mint a Médiabirodalom kiépülése óta? Vagy valamennyire próbáltak azért némiképp hitelesebb tájékoztatást adni?
több mint 1 éve
Ha orbánozik, ellenzéki szavazókat hoz. Ha gyurcsányozik és Nógrádi Gyuri bácsi fasságait visszhangozza, fideszeseket.A "nyerni" meg a "nem veszíteni" nem szinonimái egymásnak.Ezt írtad múlt héten: "Ahogy elmegy kb. bármilyen normál elérésű tévébe, rádióba, podcastba, rendezvényre.Nem vita lesz, újabb tünti. Benne van a cikkben. Neki ez jobb. Sokkal. Marad a saját flowjában, marad proaktív, inkább csinálja a trendet, nem követi.Ez egy elég gyenge és átlátszó terelés a részéről, te is tudod 😊 ez nem jobb, hiszen nem lesz ilyen vita, ezt mindenki tudja, még a saját szavazói is.FP (folyosói pletyka) rovatunk kövekezik: MP meg a stábja nem reagál érdemben Marciéknak arról, hogy elmegy-e a Partizános EP-vitára jövő héten, terelnek, időt kérnek, elfoglaltságra hivatkozva nem válaszolnak. Hol azt kommunikálják, hogy valószínűleg megy, hol azt, hogy inkább nem, mint igen. Eddig a pletyka.Mert más a szcenárió, tud jobbat.
MC12
telex.hu/belfold/2024/05/09/magyar-peter-vita-kozmedia-dobrev-klara-deutsch-tamas
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
Fura, hogy ezt nem látod, hogy annyira a posztmodernben vagyunk, hogy nemhogy egy esetleges politikai vita, de még egy vita a vitáról se arról szól, hogy ténylegesen vitázna bárki bárkivel. Azt te is tudod, hogy alapvetően nem győzne meg senkit, mindenki úgy narrálná ahogy akarná, és a legritkább esetben van bármiféle politikai haszna bármelyik fél számára.
Mondjuk speciel MP még abban a fázisban van, hogy bármit csinál, az jelenleg minden pluszos, de aztán jön a nyár, az ősz, a szorgos-dolgos hétköznapok, erre kell jótervet, attitűdöt kreálnia, mert az tökmindegy 3 vagy 10 EP-mandátumot szerez, de az nagyon nem, hogy 26-ban hány parlamenti helyet.
Amúgy ajánlom G.Fodor agyfosását Rónainál, a sok sorosozás és alusapkás faszság között meglepően jól és pontosan összefoglalja a Magyar Péter jelenséget.
Őszentsége Sobri Jóska
Eléggé képzett, felkészült, penge és populista, hogy ő egy ilyen vitán ne tudjon veszíteni."
Ezek szerint viszont van olyan nemhogy normális, hanem kurva széles elérésű rendezvény, amire mégse megy el. Ez a vita, amit a Partizán szervez, ha elmenne MP, valószínűleg a legnézetebb közéleti tartalom lenne idehaza valaha. Garantál a több milliós nézettség - mégsem kell neki az ingyen milliós nézettség. (Teljesen jogosan egyébként, ahogy korábban leírtam)
Szerinted felkészült, penge és populista, és csak nyerni tudna egy ilyen vitán. Szerintem ezek közül egyetlen állítás sincs bizonyítva (jó, a populistában meg tudunk egyezni), és csak veszteni tudna egy ilyen vitán. Mivel szerintem nem megy el, ezért konkrétan sosem dől el, melyikünknek van igaza, de élek a gyanúperrel, ha csak nyerni tudna egy ilyen vitán, akkor bizony elmenne 😉
MC12
MP most abban a "kegyelmi állapotban van", hogy egymindegy mit csinál, azzal nem tud veszteni, tehet, mondhat bármit.
De tudhat jobbat is, mint mondjuk Bolgárúrnál faszságokat konteózni Ukrajnáról. Azzal se veszített, sőt, még lehet nyert is szavazókat, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudna jobbat kitalálni.
Partizános vita helyett köztévés tünti. Ez neki jobb.
Őszentsége Sobri Jóska
A Medián szerint 13% exfideszes már átállt hozzá.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
@MC12 add már el ezt plakátötletként valamelyik ellenzéki pártnak. Aztán utána szétdobjuk a lóvét..De most akkor nem győztünk?Bár laikus vagyok, de a 3.7% nem tűnik soknak.
NB2
Jughead
Gyurma Pappa
több mint 1 éve
444.hu/2024/05/10/kozmedia-a-magyar-emberek-erdekeben-nem-engedunk-a-magyar-fele-zsarolasnakNagy segítség ez a magyar embereknek!
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Önmagában nem sok, persze. A gond az, hogy közben a gazdasági növekedés 1,1%. Ez most KURVÁRA leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a gazdaság igazából zsugorodott, mert az árhatás lényegesen magasabb, mint a gazdasági növekedés, tehát a GDP változását a drágulás hozza.De most akkor nem győztünk?Bár laikus vagyok, de a 3.7% nem tűnik soknak.
NB2
Jughead
Itt a probléma. Ha hozzávesszük, hogy az ipari teljesítmény csökken, akkor látható, hogy valamilyen okból volt egy roham a kiskerben (erről is vannak számok), gondolom az ünnepek hatása, de a termelőszektor vegetál.
Technikailag: ha az infláció nő, de a gazdasági növekedés stagnál/csökken, akkor szarabbul élünk. Ha 2%-kal, de akkor is szarabbul.

több mint 1 éve
A "nyerni" meg a "nem veszíteni" nem szinonimái egymásnak.Ezt írtad múlt héten: "Ahogy elmegy kb. bármilyen normál elérésű tévébe, rádióba, podcastba, rendezvényre.Nem vita lesz, újabb tünti. Benne van a cikkben. Neki ez jobb. Sokkal. Marad a saját flowjában, marad proaktív, inkább csinálja a trendet, nem követi.Ez egy elég gyenge és átlátszó terelés a részéről, te is tudod 😊 ez nem jobb, hiszen nem lesz ilyen vita, ezt mindenki tudja, még a saját szavazói is.FP (folyosói pletyka) rovatunk kövekezik: MP meg a stábja nem reagál érdemben Marciéknak arról, hogy elmegy-e a Partizános EP-vitára jövő héten, terelnek, időt kérnek, elfoglaltságra hivatkozva nem válaszolnak. Hol azt kommunikálják, hogy valószínűleg megy, hol azt, hogy inkább nem, mint igen. Eddig a pletyka.Mert más a szcenárió, tud jobbat.
MC12
telex.hu/belfold/2024/05/09/magyar-peter-vita-kozmedia-dobrev-klara-deutsch-tamas
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
Fura, hogy ezt nem látod, hogy annyira a posztmodernben vagyunk, hogy nemhogy egy esetleges politikai vita, de még egy vita a vitáról se arról szól, hogy ténylegesen vitázna bárki bárkivel. Azt te is tudod, hogy alapvetően nem győzne meg senkit, mindenki úgy narrálná ahogy akarná, és a legritkább esetben van bármiféle politikai haszna bármelyik fél számára.
Mondjuk speciel MP még abban a fázisban van, hogy bármit csinál, az jelenleg minden pluszos, de aztán jön a nyár, az ősz, a szorgos-dolgos hétköznapok, erre kell jótervet, attitűdöt kreálnia, mert az tökmindegy 3 vagy 10 EP-mandátumot szerez, de az nagyon nem, hogy 26-ban hány parlamenti helyet.
Amúgy ajánlom G.Fodor agyfosását Rónainál, a sok sorosozás és alusapkás faszság között meglepően jól és pontosan összefoglalja a Magyar Péter jelenséget.
Őszentsége Sobri Jóska
Eléggé képzett, felkészült, penge és populista, hogy ő egy ilyen vitán ne tudjon veszíteni."
Ezek szerint viszont van olyan nemhogy normális, hanem kurva széles elérésű rendezvény, amire mégse megy el. Ez a vita, amit a Partizán szervez, ha elmenne MP, valószínűleg a legnézetebb közéleti tartalom lenne idehaza valaha. Garantál a több milliós nézettség - mégsem kell neki az ingyen milliós nézettség. (Teljesen jogosan egyébként, ahogy korábban leírtam)
Szerinted felkészült, penge és populista, és csak nyerni tudna egy ilyen vitán. Szerintem ezek közül egyetlen állítás sincs bizonyítva (jó, a populistában meg tudunk egyezni), és csak veszteni tudna egy ilyen vitán. Mivel szerintem nem megy el, ezért konkrétan sosem dől el, melyikünknek van igaza, de élek a gyanúperrel, ha csak nyerni tudna egy ilyen vitán, akkor bizony elmenne 😉
MC12
MP most abban a "kegyelmi állapotban van", hogy egymindegy mit csinál, azzal nem tud veszteni, tehet, mondhat bármit.
De tudhat jobbat is, mint mondjuk Bolgárúrnál faszságokat konteózni Ukrajnáról. Azzal se veszített, sőt, még lehet nyert is szavazókat, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudna jobbat kitalálni.
Partizános vita helyett köztévés tünti. Ez neki jobb.
több mint 1 éve
Ezt írtad múlt héten: "Ahogy elmegy kb. bármilyen normál elérésű tévébe, rádióba, podcastba, rendezvényre.Nem vita lesz, újabb tünti. Benne van a cikkben. Neki ez jobb. Sokkal. Marad a saját flowjában, marad proaktív, inkább csinálja a trendet, nem követi.Ez egy elég gyenge és átlátszó terelés a részéről, te is tudod 😊 ez nem jobb, hiszen nem lesz ilyen vita, ezt mindenki tudja, még a saját szavazói is.FP (folyosói pletyka) rovatunk kövekezik: MP meg a stábja nem reagál érdemben Marciéknak arról, hogy elmegy-e a Partizános EP-vitára jövő héten, terelnek, időt kérnek, elfoglaltságra hivatkozva nem válaszolnak. Hol azt kommunikálják, hogy valószínűleg megy, hol azt, hogy inkább nem, mint igen. Eddig a pletyka.Mert más a szcenárió, tud jobbat.
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 1 éve
Nem vita lesz, újabb tünti. Benne van a cikkben. Neki ez jobb. Sokkal. Marad a saját flowjában, marad proaktív, inkább csinálja a trendet, nem követi.Ez egy elég gyenge és átlátszó terelés a részéről, te is tudod 😊 ez nem jobb, hiszen nem lesz ilyen vita, ezt mindenki tudja, még a saját szavazói is.FP (folyosói pletyka) rovatunk kövekezik: MP meg a stábja nem reagál érdemben Marciéknak arról, hogy elmegy-e a Partizános EP-vitára jövő héten, terelnek, időt kérnek, elfoglaltságra hivatkozva nem válaszolnak. Hol azt kommunikálják, hogy valószínűleg megy, hol azt, hogy inkább nem, mint igen. Eddig a pletyka.Mert más a szcenárió, tud jobbat.
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
több mint 1 éve
Juhú, megint lehet Békemenetre menni 😀😀Elsején a Szigetre (RIP Co Lee koncert)
Poloska vagyok.
több mint 1 éve
De most akkor nem győztünk?Bár laikus vagyok, de a 3.7% nem tűnik soknak.
NB2
több mint 1 éve
De most akkor nem győztünk?Olvasd végig és megtudod:
NB2
"Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a friss adatokat úgy értelmezte, hogy „a korábbi hónapok trendjeinek megfelelően alacsony szinten maradt az infláció mértéke”.
Szóval még győzelemben vagyunk, lehet egy kis piszlicsáré csatát elvesztettünk, de a nagy győzelem nincs veszélyben!!!!4
több mint 1 éve
De most akkor nem győztünk?24.hu/fn/gazdasag/2024/05/10/inflacio-nott-magyarorszag/
több mint 1 éve
24.hu/belfold/2024/05/10/bortonnaplo-elzaras-beszamolo-gyorskocsi-utca-buntetes-vegrehajtas/Legközelebb majd inkább befizeti a büntit. Jól kibaszott a rendszerrel...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 1 éve
Bencsik elvtárs is tudott volna rittyenteni egy ilyet simán, van benne gyekorlata.Nem, mert itt:Viktor lassan olyan mint Nicholas Cage a Fegyvernepperben....a világ néhány legaljasabb emberéhez dörgölőzik....Kulturálisan pedig itt tartunk most
Putyin, Hisz Csin Ping....
ThundersNFL a Paraszt
m.hvg.hu/elet/20240508_pusztitjak-a-magyar-ember-lelket-kifakadt-vidnyanszky-attila-amikor-az-rtl-arrol-kerdezte-miert-nem-hivta-fel-kulka-janost
r.baggio
magyarnemzet.hu/velemeny/2024/05/kina-es-magyarorszag-egyutt-lep-az-arany-vizi-utra