Soccer
41 feliratkozó
több mint 4 éve
És a Fradi utánpótlása híresen rossz volt, oda tényleg kell idő, mert nagyon vakon voltak még a NER uralom első felében is... oda tényleg "kellett" a pénzDe a fradi távolról sem szarja le az utánpótlást, sőt.az a probléma mikor a siker miatt úgy dönt a csapat hogy leszarja az utánpótlást és fontosabb hogy a külföldiek játszanak és legyen eredmény mint 1-2 tehetség megnézéseNe bizonytalanodj el.Elbizonytalanodtam. Ha nem számonkérhető a légiósok aránya - sőt: ma már az a természetes, hogy csak mutatóba találni hazai játékosokat a klubcsapatokban -, akkor lehet, hogy fölöslegesen öntik az utánpótlásba a tíz- és százmilliárdokat? Vagy: az a normális, hogy ömlik a pénz, de cserébe nem kell produkálni semmit?Köszönöm, végre valaki.Nem azt írta, hogy de jó, hogy nincs magyar a fradiban.Ez a része tiszta ügy. Ahogy én is kisgyerekként lettem Honvéd drukker. Nyilvánvaló, hogy mindig Fradi drukker lesz ő is. Viszont, ha a Honvédot tennék ilyen zsoldoscsapattá, amelyben már mutatóban sincs SAJÁT nevelésű játékos, sőt magyar is alig, azt én nem érezném az én csapatomnak. Ettől még drukker maradnék, de kissé háttérben. Nem védeném ennyire dacosan ezt a gárdát, főleg nem írnék olyat, hogy de jó, hogy nincs magyar a Fradiban.......Fogd fel igy:Nekem ez döbbenet. Szerintem teljes mértékben szembemegy azzal, amit a Fradi képviselt 1899 óta. Mondom ezt nem FTC drukkerként.Miért NE tudnék? Attól még hogy külföldiek az én szeretett csapatom szekerèt tolják és inkább EZ mint hogy ILYENEK legyenek benne.Kikaptak két egy gólos meccsen egy kb velük egy szinten lévő csapattól, ez simán benne van a mai fociban. Ahogy mi vertük a finneket anno 2x 1-0val, azt csinálták meg most velünk.Azt áruld el nekem, hogyan tudsz EZZEL a Fradival ennyire azonosulni?
Ettől még nem lett rosszabb edző Rossi, egyszerűen nincs nemzetközi szinten is bevethető játékosunk a lipcsei brigádon kívül, sajnos Szoboszlainak wnnyi idősen még túl korai hogy felvegye a vezér szerepet.
Egyébként én fullra előre tolnám és elöl a Sallai- Szoboszlaival játszanék.
Fel kell készülni hogy nem leszünk tényezők a követlező években (sem), nincsenek értékelhwtő játékosaink, meg annyira sem mint Albánianak.
Amúgy ezek után kérdés még hogy miért nincs több magyar a fradiban?! 🤣
davemayer
csi77
Inkább szurkolok a nagyrészt külföldinek fradi mezben az EL-ben mint hogy azon szomorkodjak miért maradt le a többnyire magyar fradi a konferencia liga csoportkörről is bajnokként...
davemayer
csi77
Dave megszerette ezt a csapatot valoszinuleg meg kiskoraban, es a 80as, 90es, 2000es evekben (meg elotte) meg azert messze nem egy kirakat partcsapat volt.
Akkor a Fradi eleterzes volt, rengeteg legendajuk van, akiket evtizedek utan is eltetnek.
Mit csinaljon? Azert mert egy partcsapat lett a Fradi, mar ne szurkoljon nekik?
Nem a mostani Fradival, jatekosokkal, kozeggel azonosul Dave, hanem a multtal (remelem).
A mostani csapatnak csak szurkol, mert X eve szurkol.
Borbinho
csi77
Azt írta, hogy ha jönnek azok az eredmények mint most magyarok nélkül annak jobban tud örülni mint egy magyarokkal dúsított augusztusi kiesésnek a nemzetközi kupákból.
A kettő nem ugyanaz.
A 21.századi fociban szvsz nem számonkérhető a légiósok aránya. Nem az az egyedi, hogy mutatóban találsz hazai focistákat a klubcsapatokban, pont az ellenkezője.
Az a kivételes-Bilbao,Paks pl.- ha egy klub erre épít.
Elsősorban a klubnak drukkolsz nem a játékosoknak.
Régiós szinten meg ha el is akarsz érni valami eredményfélét-Donyeck pl.- kb nincs is más járható út.
KoporShow
davemayer
nagylaza
Az utanpotlas sikeressege kell hogy elsődleges legyen, kár hogy nem sikeres.
De amig nincsenek megfelelő magyar játékosok addig is jobb ha van egy sikeresebb csapatod több külföldivel mint egy kalap szar magyarokkal.
Reméljük jön egy olyan generació amikor ez megfordul és több lesz a magyar.
davemayer
Negritis
A némettel gyenge volt, ezen próbalnak most változtatni, eddig nincs értékelhető eredmény, de ez nem jelenti azt hogy sutba dobták volna és csak igazolnak.
davemayer
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
B+, az első percben vezet Madagaszkár...
warr_b
Szerkesztette: KoporShow
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
B+, az első percben vezet Madagaszkár...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Ez is így van, igen, elsődlegesen a válogatott az termeszetesen. Ezzel a jelzővel csak azt akarta leirni amit csi mondattal irt körül.Nem, a nemzet csapata a magyar válogatott.A fradi nem egy utánpótlás nevelő csapat, hanem egy kirakat bajnok csapat. A fradinál nem fér bele hogy évekig sokadik a csapat mert nem jött éppen az utánpótlásbol senki vagy több embert adtak el mint kellett volna.?????? A kérdést sem értem......Akkor ki a rasszista...?Nekem ez döbbenet. Szerintem teljes mértékben szembemegy azzal, amit a Fradi képviselt 1899 óta. Mondom ezt nem FTC drukkerként.Miért NE tudnék? Attól még hogy külföldiek az én szeretett csapatom szekerèt tolják és inkább EZ mint hogy ILYENEK legyenek benne.Kikaptak két egy gólos meccsen egy kb velük egy szinten lévő csapattól, ez simán benne van a mai fociban. Ahogy mi vertük a finneket anno 2x 1-0val, azt csinálták meg most velünk.Azt áruld el nekem, hogyan tudsz EZZEL a Fradival ennyire azonosulni?
Ettől még nem lett rosszabb edző Rossi, egyszerűen nincs nemzetközi szinten is bevethető játékosunk a lipcsei brigádon kívül, sajnos Szoboszlainak wnnyi idősen még túl korai hogy felvegye a vezér szerepet.
Fel kell készülni hogy nem leszünk tényezők a követlező években (sem), nincsenek értékelhwtő játékosaink, meg annyira sem mint Albánianak.
davemayer
csi77
Inkább szurkolok a nagyrészt külföldinek fradi mezben az EL-ben mint hogy azon szomorkodjak miért maradt le a többnyire magyar fradi a konferencia liga csoportkörről is bajnokként...
davemayer
csi77
davemayer
A Fradi mindig (a II VH után főleg) a nemzeti összetartozás jelképe volt sokaknak. Ez a csapat semmit nem mutat ebből. Annak, hogy a válogatott elhasalt tegnap, a utánpótlás hiánya (is) az oka, amelynek egyik legfőbb letéteményese lehetne a Fradi. Ehelyett van ez a magyar Hoffenheim csapat.
Én Honvéd drukkerként rühelltem mindig a Fradit, ennek ellenére valamilyen tiszteletet éreztem irántuk, a 95-ös BL csoportkört végigizgultam. Örök élmény, ahogy Albert (a kicsi 😊 ) és Nyilas játszott a Real ellen itthon, ahogy Vincze Ottó góljai is. A mai csapatért nem veszem a kezembe a távirányítót.....
Csodálkozom, hogy a tábor így beállt e zsoldoscsapat mögé.
csi77
A mai magyar labdarúgásba nem fér bele az hogy csak magyarokra épüljön egy stabil nemzetközi szereplésre vágyó csapat, ezen mit nem lehet megérteni?
Igen, a fradi a nemzet csapata, aminek a sikeressége számomra fontosabb mint hogy hány magyar van benne. Gyenge magyar ne legyen benne!
davemayer
csebi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
De a fradi távolról sem szarja le az utánpótlást, sőt.az a probléma mikor a siker miatt úgy dönt a csapat hogy leszarja az utánpótlást és fontosabb hogy a külföldiek játszanak és legyen eredmény mint 1-2 tehetség megnézéseNe bizonytalanodj el.Elbizonytalanodtam. Ha nem számonkérhető a légiósok aránya - sőt: ma már az a természetes, hogy csak mutatóba találni hazai játékosokat a klubcsapatokban -, akkor lehet, hogy fölöslegesen öntik az utánpótlásba a tíz- és százmilliárdokat? Vagy: az a normális, hogy ömlik a pénz, de cserébe nem kell produkálni semmit?Köszönöm, végre valaki.Nem azt írta, hogy de jó, hogy nincs magyar a fradiban.Ez a része tiszta ügy. Ahogy én is kisgyerekként lettem Honvéd drukker. Nyilvánvaló, hogy mindig Fradi drukker lesz ő is. Viszont, ha a Honvédot tennék ilyen zsoldoscsapattá, amelyben már mutatóban sincs SAJÁT nevelésű játékos, sőt magyar is alig, azt én nem érezném az én csapatomnak. Ettől még drukker maradnék, de kissé háttérben. Nem védeném ennyire dacosan ezt a gárdát, főleg nem írnék olyat, hogy de jó, hogy nincs magyar a Fradiban.......Fogd fel igy:Nekem ez döbbenet. Szerintem teljes mértékben szembemegy azzal, amit a Fradi képviselt 1899 óta. Mondom ezt nem FTC drukkerként.Miért NE tudnék? Attól még hogy külföldiek az én szeretett csapatom szekerèt tolják és inkább EZ mint hogy ILYENEK legyenek benne.Kikaptak két egy gólos meccsen egy kb velük egy szinten lévő csapattól, ez simán benne van a mai fociban. Ahogy mi vertük a finneket anno 2x 1-0val, azt csinálták meg most velünk.Azt áruld el nekem, hogyan tudsz EZZEL a Fradival ennyire azonosulni?
davemayer
csi77
davemayer
csi77
Dave megszerette ezt a csapatot valoszinuleg meg kiskoraban, es a 80as, 90es, 2000es evekben (meg elotte) meg azert messze nem egy kirakat partcsapat volt.
Akkor a Fradi eleterzes volt, rengeteg legendajuk van, akiket evtizedek utan is eltetnek.
Nem a mostani Fradival, jatekosokkal, kozeggel azonosul Dave, hanem a multtal (remelem).
Borbinho
csi77
Azt írta, hogy ha jönnek azok az eredmények mint most magyarok nélkül annak jobban tud örülni mint egy magyarokkal dúsított augusztusi kiesésnek a nemzetközi kupákból.
A kettő nem ugyanaz.
A 21.századi fociban szvsz nem számonkérhető a légiósok aránya. Nem az az egyedi, hogy mutatóban találsz hazai focistákat a klubcsapatokban, pont az ellenkezője.
Régiós szinten meg ha el is akarsz érni valami eredményfélét-Donyeck pl.- kb nincs is más járható út.
KoporShow
davemayer
nagylaza
De amig nincsenek megfelelő magyar játékosok addig is jobb ha van egy sikeresebb csapatod több külföldivel mint egy kalap szar magyarokkal.
davemayer
Negritis
A némettel gyenge volt, ezen próbalnak most változtatni, eddig nincs értékelhető eredmény, de ez nem jelenti azt hogy sutba dobták volna és csak igazolnak.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Nem, a nemzet csapata a magyar válogatott.A fradi nem egy utánpótlás nevelő csapat, hanem egy kirakat bajnok csapat. A fradinál nem fér bele hogy évekig sokadik a csapat mert nem jött éppen az utánpótlásbol senki vagy több embert adtak el mint kellett volna.?????? A kérdést sem értem......Akkor ki a rasszista...?Nekem ez döbbenet. Szerintem teljes mértékben szembemegy azzal, amit a Fradi képviselt 1899 óta. Mondom ezt nem FTC drukkerként.Miért NE tudnék? Attól még hogy külföldiek az én szeretett csapatom szekerèt tolják és inkább EZ mint hogy ILYENEK legyenek benne.Kikaptak két egy gólos meccsen egy kb velük egy szinten lévő csapattól, ez simán benne van a mai fociban. Ahogy mi vertük a finneket anno 2x 1-0val, azt csinálták meg most velünk.Azt áruld el nekem, hogyan tudsz EZZEL a Fradival ennyire azonosulni?
davemayer
csi77
davemayer
csi77
davemayer
A Fradi mindig (a II VH után főleg) a nemzeti összetartozás jelképe volt sokaknak. Ez a csapat semmit nem mutat ebből. Annak, hogy a válogatott elhasalt tegnap, a utánpótlás hiánya (is) az oka, amelynek egyik legfőbb letéteményese lehetne a Fradi. Ehelyett van ez a magyar Hoffenheim csapat.
Én Honvéd drukkerként rühelltem mindig a Fradit, ennek ellenére valamilyen tiszteletet éreztem irántuk, a 95-ös BL csoportkört végigizgultam. Örök élmény, ahogy Albert (a kicsi 😊 ) és Nyilas játszott a Real ellen itthon, ahogy Vincze Ottó góljai is. A mai csapatért nem veszem a kezembe a távirányítót.....
csi77
A mai magyar labdarúgásba nem fér bele az hogy csak magyarokra épüljön egy stabil nemzetközi szereplésre vágyó csapat, ezen mit nem lehet megérteni?
Igen, a fradi a nemzet csapata, aminek a sikeressége számomra fontosabb mint hogy hány magyar van benne. Gyenge magyar ne legyen benne!
davemayer
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
A fradi nem egy utánpótlás nevelő csapat, hanem egy kirakat bajnok csapat. A fradinál nem fér bele hogy évekig sokadik a csapat mert nem jött éppen az utánpótlásbol senki vagy több embert adtak el mint kellett volna.?????? A kérdést sem értem......Akkor ki a rasszista...?Nekem ez döbbenet. Szerintem teljes mértékben szembemegy azzal, amit a Fradi képviselt 1899 óta. Mondom ezt nem FTC drukkerként.Miért NE tudnék? Attól még hogy külföldiek az én szeretett csapatom szekerèt tolják és inkább EZ mint hogy ILYENEK legyenek benne.Kikaptak két egy gólos meccsen egy kb velük egy szinten lévő csapattól, ez simán benne van a mai fociban. Ahogy mi vertük a finneket anno 2x 1-0val, azt csinálták meg most velünk.Azt áruld el nekem, hogyan tudsz EZZEL a Fradival ennyire azonosulni?
davemayer
csi77
davemayer
csi77
davemayer
csi77
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
az a probléma mikor a siker miatt úgy dönt a csapat hogy leszarja az utánpótlást és fontosabb hogy a külföldiek játszanak és legyen eredmény mint 1-2 tehetség megnézéseNe bizonytalanodj el.Elbizonytalanodtam. Ha nem számonkérhető a légiósok aránya - sőt: ma már az a természetes, hogy csak mutatóba találni hazai játékosokat a klubcsapatokban -, akkor lehet, hogy fölöslegesen öntik az utánpótlásba a tíz- és százmilliárdokat? Vagy: az a normális, hogy ömlik a pénz, de cserébe nem kell produkálni semmit?Köszönöm, végre valaki.Nem azt írta, hogy de jó, hogy nincs magyar a fradiban.Ez a része tiszta ügy. Ahogy én is kisgyerekként lettem Honvéd drukker. Nyilvánvaló, hogy mindig Fradi drukker lesz ő is. Viszont, ha a Honvédot tennék ilyen zsoldoscsapattá, amelyben már mutatóban sincs SAJÁT nevelésű játékos, sőt magyar is alig, azt én nem érezném az én csapatomnak. Ettől még drukker maradnék, de kissé háttérben. Nem védeném ennyire dacosan ezt a gárdát, főleg nem írnék olyat, hogy de jó, hogy nincs magyar a Fradiban.......Fogd fel igy:Nekem ez döbbenet. Szerintem teljes mértékben szembemegy azzal, amit a Fradi képviselt 1899 óta. Mondom ezt nem FTC drukkerként.Miért NE tudnék? Attól még hogy külföldiek az én szeretett csapatom szekerèt tolják és inkább EZ mint hogy ILYENEK legyenek benne.Kikaptak két egy gólos meccsen egy kb velük egy szinten lévő csapattól, ez simán benne van a mai fociban. Ahogy mi vertük a finneket anno 2x 1-0val, azt csinálták meg most velünk.Azt áruld el nekem, hogyan tudsz EZZEL a Fradival ennyire azonosulni?
davemayer
csi77
davemayer
csi77
Borbinho
csi77
A kettő nem ugyanaz.
KoporShow
davemayer
nagylaza
davemayer
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Ne bizonytalanodj el.Elbizonytalanodtam. Ha nem számonkérhető a légiósok aránya - sőt: ma már az a természetes, hogy csak mutatóba találni hazai játékosokat a klubcsapatokban -, akkor lehet, hogy fölöslegesen öntik az utánpótlásba a tíz- és százmilliárdokat? Vagy: az a normális, hogy ömlik a pénz, de cserébe nem kell produkálni semmit?Köszönöm, végre valaki.Nem azt írta, hogy de jó, hogy nincs magyar a fradiban.Ez a része tiszta ügy. Ahogy én is kisgyerekként lettem Honvéd drukker. Nyilvánvaló, hogy mindig Fradi drukker lesz ő is. Viszont, ha a Honvédot tennék ilyen zsoldoscsapattá, amelyben már mutatóban sincs SAJÁT nevelésű játékos, sőt magyar is alig, azt én nem érezném az én csapatomnak. Ettől még drukker maradnék, de kissé háttérben. Nem védeném ennyire dacosan ezt a gárdát, főleg nem írnék olyat, hogy de jó, hogy nincs magyar a Fradiban.......Fogd fel igy:Nekem ez döbbenet. Szerintem teljes mértékben szembemegy azzal, amit a Fradi képviselt 1899 óta. Mondom ezt nem FTC drukkerként.Miért NE tudnék? Attól még hogy külföldiek az én szeretett csapatom szekerèt tolják és inkább EZ mint hogy ILYENEK legyenek benne.Kikaptak két egy gólos meccsen egy kb velük egy szinten lévő csapattól, ez simán benne van a mai fociban. Ahogy mi vertük a finneket anno 2x 1-0val, azt csinálták meg most velünk.Azt áruld el nekem, hogyan tudsz EZZEL a Fradival ennyire azonosulni?
davemayer
csi77
davemayer
csi77
Borbinho
csi77
A kettő nem ugyanaz.
KoporShow
davemayer
nagylaza
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Beálltak mert páran Kubi fizetési listáján fenn vannak?????? A kérdést sem értem......Akkor ki a rasszista...?Nekem ez döbbenet. Szerintem teljes mértékben szembemegy azzal, amit a Fradi képviselt 1899 óta. Mondom ezt nem FTC drukkerként.Miért NE tudnék? Attól még hogy külföldiek az én szeretett csapatom szekerèt tolják és inkább EZ mint hogy ILYENEK legyenek benne.Kikaptak két egy gólos meccsen egy kb velük egy szinten lévő csapattól, ez simán benne van a mai fociban. Ahogy mi vertük a finneket anno 2x 1-0val, azt csinálták meg most velünk.Azt áruld el nekem, hogyan tudsz EZZEL a Fradival ennyire azonosulni?
davemayer
csi77
davemayer
csi77
davemayer
csi77
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
?????? A kérdést sem értem......Akkor ki a rasszista...?Nekem ez döbbenet. Szerintem teljes mértékben szembemegy azzal, amit a Fradi képviselt 1899 óta. Mondom ezt nem FTC drukkerként.Miért NE tudnék? Attól még hogy külföldiek az én szeretett csapatom szekerèt tolják és inkább EZ mint hogy ILYENEK legyenek benne.Kikaptak két egy gólos meccsen egy kb velük egy szinten lévő csapattól, ez simán benne van a mai fociban. Ahogy mi vertük a finneket anno 2x 1-0val, azt csinálták meg most velünk.Azt áruld el nekem, hogyan tudsz EZZEL a Fradival ennyire azonosulni?
davemayer
csi77
davemayer
csi77
davemayer
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
Elbizonytalanodtam. Ha nem számonkérhető a légiósok aránya - sőt: ma már az a természetes, hogy csak mutatóba találni hazai játékosokat a klubcsapatokban -, akkor lehet, hogy fölöslegesen öntik az utánpótlásba a tíz- és százmilliárdokat? Vagy: az a normális, hogy ömlik a pénz, de cserébe nem kell produkálni semmit?Köszönöm, végre valaki.Nem azt írta, hogy de jó, hogy nincs magyar a fradiban.Ez a része tiszta ügy. Ahogy én is kisgyerekként lettem Honvéd drukker. Nyilvánvaló, hogy mindig Fradi drukker lesz ő is. Viszont, ha a Honvédot tennék ilyen zsoldoscsapattá, amelyben már mutatóban sincs SAJÁT nevelésű játékos, sőt magyar is alig, azt én nem érezném az én csapatomnak. Ettől még drukker maradnék, de kissé háttérben. Nem védeném ennyire dacosan ezt a gárdát, főleg nem írnék olyat, hogy de jó, hogy nincs magyar a Fradiban.......Fogd fel igy:Nekem ez döbbenet. Szerintem teljes mértékben szembemegy azzal, amit a Fradi képviselt 1899 óta. Mondom ezt nem FTC drukkerként.Miért NE tudnék? Attól még hogy külföldiek az én szeretett csapatom szekerèt tolják és inkább EZ mint hogy ILYENEK legyenek benne.Kikaptak két egy gólos meccsen egy kb velük egy szinten lévő csapattól, ez simán benne van a mai fociban. Ahogy mi vertük a finneket anno 2x 1-0val, azt csinálták meg most velünk.Azt áruld el nekem, hogyan tudsz EZZEL a Fradival ennyire azonosulni?
davemayer
csi77
davemayer
csi77
Borbinho
csi77
A kettő nem ugyanaz.
KoporShow
davemayer
több mint 4 éve
senkinek semmi köze hozzá hogy egy adott csapatban hány idegenlégiós játszik /megjegyzem akik most ott vannak legalább magyar szinten jó játékosok/, tőlem a Fradiban az egész keret a szertárosok és a takarítónők is jöhetnek a világ bármely országából totál hidegen hagy, de ha nem túl nagy kérés akkor ezt valaki finanszírozza már a saját munkával megkeresett pénzéből és ne kubatov pajtás vegye ki a közösbőlKöszönöm, végre valaki.Nem azt írta, hogy de jó, hogy nincs magyar a fradiban.Ez a része tiszta ügy. Ahogy én is kisgyerekként lettem Honvéd drukker. Nyilvánvaló, hogy mindig Fradi drukker lesz ő is. Viszont, ha a Honvédot tennék ilyen zsoldoscsapattá, amelyben már mutatóban sincs SAJÁT nevelésű játékos, sőt magyar is alig, azt én nem érezném az én csapatomnak. Ettől még drukker maradnék, de kissé háttérben. Nem védeném ennyire dacosan ezt a gárdát, főleg nem írnék olyat, hogy de jó, hogy nincs magyar a Fradiban.......Fogd fel igy:Nekem ez döbbenet. Szerintem teljes mértékben szembemegy azzal, amit a Fradi képviselt 1899 óta. Mondom ezt nem FTC drukkerként.Miért NE tudnék? Attól még hogy külföldiek az én szeretett csapatom szekerèt tolják és inkább EZ mint hogy ILYENEK legyenek benne.Kikaptak két egy gólos meccsen egy kb velük egy szinten lévő csapattól, ez simán benne van a mai fociban. Ahogy mi vertük a finneket anno 2x 1-0val, azt csinálták meg most velünk.Azt áruld el nekem, hogyan tudsz EZZEL a Fradival ennyire azonosulni?
davemayer
csi77
davemayer
csi77
Borbinho
csi77
A kettő nem ugyanaz.
KoporShow
davemayer
több mint 4 éve
Nyilván amit leírtam, az egy folyamat.Kihalt a magyar labdarúgó kultúra, mégpedig nagyjából az 1970-es években.Lehet, de 1978-ban a Honvéd kiverte az UEFA Kupából az általad példaként említett Ajaxot. 1983-ban az Újpesti Dózsa a Littbarskival felálló Köln ellen ment tovább a KEK-ben (az Újpestet tényleg csak hatalmas csatában tudta legyűrni az a Ferguson-féle Aberdeen, amely KEK-címvédőként az előző döntőben a Real Madrid ellen nyert).
(...)a sportági vezetők nem tudták és nem is akarták megérteni, hogy miről szól az akkori modern futball (Ajax, Bayern, Liverpool).
Kampman
Apropó: bár nem jutott tovább, 1981-ben a Tatabánya legyőzte a Real Madridot (nem hiányzott túl sok a továbbjutáshoz sem). A Videoton UEFA Kupa-döntőjét (a PSG, a Partizán vagy a MU kiverését) már nem is említem.
A válogatott 1978-ban 16 csapatos, 1982-ben és 1986-ban 24 csapatos vébén szerepelt. Az 1986-os vébé előtt (bármi történt is aztán Mexikóban) a magyar válogatott a harmadik helyen állt a világranglistán.
nagylaza
A 20. század közepén szellemi tőke meg az innovációra való képesség terén még nem voltunk hátrányban, sőt Közép-Európa volt inkább a futballvilág centruma, Anglia, Franciaország meg Hollandia inkább félperiféria volt.
Csak aztán egyre kezdett nyílni az olló, ami a hetvenes-nyolcvanas években még nem volt annyira drasztikus, meg lehetett is kompenzálni küzdőszellemmel, "akarással", stb. De a magyar futball az utóbbi 40-50 évben egy eléggé egyértelmű szellemi nihilben van, ami konzerválja a sikertelenséget.
több mint 4 éve
Köszönöm, végre valaki.Nem azt írta, hogy de jó, hogy nincs magyar a fradiban.Ez a része tiszta ügy. Ahogy én is kisgyerekként lettem Honvéd drukker. Nyilvánvaló, hogy mindig Fradi drukker lesz ő is. Viszont, ha a Honvédot tennék ilyen zsoldoscsapattá, amelyben már mutatóban sincs SAJÁT nevelésű játékos, sőt magyar is alig, azt én nem érezném az én csapatomnak. Ettől még drukker maradnék, de kissé háttérben. Nem védeném ennyire dacosan ezt a gárdát, főleg nem írnék olyat, hogy de jó, hogy nincs magyar a Fradiban.......Fogd fel igy:Nekem ez döbbenet. Szerintem teljes mértékben szembemegy azzal, amit a Fradi képviselt 1899 óta. Mondom ezt nem FTC drukkerként.Miért NE tudnék? Attól még hogy külföldiek az én szeretett csapatom szekerèt tolják és inkább EZ mint hogy ILYENEK legyenek benne.Kikaptak két egy gólos meccsen egy kb velük egy szinten lévő csapattól, ez simán benne van a mai fociban. Ahogy mi vertük a finneket anno 2x 1-0val, azt csinálták meg most velünk.Azt áruld el nekem, hogyan tudsz EZZEL a Fradival ennyire azonosulni?
davemayer
csi77
davemayer
csi77
Borbinho
csi77
A kettő nem ugyanaz.
KoporShow
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Amugy.csak megneztem az alban kezdot h ki hol van.nem tudom mennyit jatszanak de bazzz a komplett vedelem seria a.Pontosan ez az, nézzük meg hany játékosunk van jegyzett bajnokságban és rájövünk a miértekre. Lehet pár kifutott eredmény, de a 50-50 meccsekből buksz is jópárat nem csak nyersz.
Csodalkozunk?minosegebb munka van egy seria a ban mint osijeken vagy a dacnal de az usat is lefikazom.
Tobbet tanulnak magasan jegyzett focistaktol.
U.imegneztem kik szalltak be.pl,seria a es la liga.
YoungZeeZee
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Véletlenül sem davemayer ellen szól a következő, mert nincs vele semmi bajom.Mondott bárki valaha olyat hogy "de jó, hogy nincsenek magyarok"?
De.
Aki nem szurkol a Fradinak az európai kupákban, az hazaáruló.
Aki viszont olyat ír, hogy de jó, hogy nincsenek magyarok a Fradiban, az minek számít?
Komolyan kérdezem, hogy kicsit közelebb kerüljek a világ megértéséhez.
Mikey
Én nem emlékszem.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Akkor ki a rasszista...?Nekem ez döbbenet. Szerintem teljes mértékben szembemegy azzal, amit a Fradi képviselt 1899 óta. Mondom ezt nem FTC drukkerként.Miért NE tudnék? Attól még hogy külföldiek az én szeretett csapatom szekerèt tolják és inkább EZ mint hogy ILYENEK legyenek benne.Kikaptak két egy gólos meccsen egy kb velük egy szinten lévő csapattól, ez simán benne van a mai fociban. Ahogy mi vertük a finneket anno 2x 1-0val, azt csinálták meg most velünk.Azt áruld el nekem, hogyan tudsz EZZEL a Fradival ennyire azonosulni?
davemayer
csi77
davemayer
csi77
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Kihalt a magyar labdarúgó kultúra, mégpedig nagyjából az 1970-es években.Lehet, de 1978-ban a Honvéd kiverte az UEFA Kupából az általad példaként említett Ajaxot. 1983-ban az Újpesti Dózsa a Littbarskival felálló Köln ellen ment tovább a KEK-ben (az Újpestet tényleg csak hatalmas csatában tudta legyűrni az a Ferguson-féle Aberdeen, amely KEK-címvédőként az előző döntőben a Real Madrid ellen nyert).
(...)a sportági vezetők nem tudták és nem is akarták megérteni, hogy miről szól az akkori modern futball (Ajax, Bayern, Liverpool).
Kampman
Apropó: bár nem jutott tovább, 1981-ben a Tatabánya legyőzte a Real Madridot (nem hiányzott túl sok a továbbjutáshoz sem). A Videoton UEFA Kupa-döntőjét (a PSG, a Partizán vagy a MU kiverését) már nem is említem.
A válogatott 1978-ban 16 csapatos, 1982-ben és 1986-ban 24 csapatos vébén szerepelt. Az 1986-os vébé előtt (bármi történt is aztán Mexikóban) a magyar válogatott a harmadik helyen állt a világranglistán.
több mint 4 éve
Első félidőben volt vagy három olyan labda vesztese fel pályán amiből egyből indultak az albánok, és csak szerencse meg Szalai sárgás szabálytalankodasa (amit nemEz a hozzáállás dolog alapvetően nem igaz, a picsáját ledolgozta hogy profi játékos legyen, de alapvetően mai futballhoz az is illik ha valaki egy "easy-goingabb" karakter, ez a Lipcsében működik is, mert ott alapból más irányít, és nem ennyire statikus a játék. Ha meg egy meccsen nem teljesít mint tegnap, lazázik, az apjától fog kapni rendesen, és fejben helyre rakja. Családom ismeri az apját, én is találkoztam vele, mert testvérem edzett nála. Ha valaki, akkor Szoboszlai tudja hogy ez kurva gyenge, de alapból az egész válogatottnak kéne valami ami átlendíti ezen a foson. De nézd meg Sallai se tudott valamit hozzátenni, pedig ő is jól kezdte a Bundás idényt.Az a baj, hogy amikor megemlítem a srácot, úgy jön le, mintha fikáznám. Pedig nem.
Heisman
Az írásomban minimális fika volt.
A srác tehetséges és kellő önbizalma van, de még nem kész játékos. Nagyon nem.
A fika inkább a rendszernek szól, amiben szenved. Tisztán látni, hogy semmi kedve ehhez a szerepkörhöz, taktikához, játékrendszerhez.
Bántóan sok hibát vét, tegnap pl rengeteg labdát adott el. Nem tudja kihozni magából a maximumot. Gyorsan el is megy a kedve és elkezd lötyögni. Nagyon fájt látni a 85. perc környékén, ahogy eladtuk mellette a labdát, elindult az albán támadás, ő meg megállt és elkezdett sétálni. Ezeket a gyerekes dolgokat kellene mielőbb levetkőznie.
A klubjában ezt nem tudja megcsinálni, mert ha észreveszi az edző, akkor nem hogy a csapatba nem kerül be, még büntetést és levonást is kap.
Rossi taktikája nem kedvez neki, mivel mi nem a sok passzos, labdabirtoklásos támadófutballt preferáljuk, hanem a védekezésből gyors átváltást támadásba. Viszont nagyon sok támadásunk esetleges, ekkor kellene Dominiknak elővennie valamit a tarsolyból. De bántó látni azt a képzetlenséget, amivel sok társa rendelkezik, esélyt sem adnak neki, ráadásul nagyon sokszor rávezetik konkrétan a zsugát, aztán passz és old meg gyerek..
Nehéz ügy. De tegnap egyel kevesebben voltunk vele és ezt nem bírja el a magyar válogatott.
Lesz jobb 😊
#JC6
Kapott meg végül) mentett minket a goltol.
több mint 4 éve
Ez a hozzáállás dolog alapvetően nem igaz, a picsáját ledolgozta hogy profi játékos legyen, de alapvetően mai futballhoz az is illik ha valaki egy "easy-goingabb" karakter, ez a Lipcsében működik is, mert ott alapból más irányít, és nem ennyire statikus a játék. Ha meg egy meccsen nem teljesít mint tegnap, lazázik, az apjától fog kapni rendesen, és fejben helyre rakja. Családom ismeri az apját, én is találkoztam vele, mert testvérem edzett nála. Ha valaki, akkor Szoboszlai tudja hogy ez kurva gyenge, de alapból az egész válogatottnak kéne valami ami átlendíti ezen a foson. De nézd meg Sallai se tudott valamit hozzátenni, pedig ő is jól kezdte a Bundás idényt.Az a baj, hogy amikor megemlítem a srácot, úgy jön le, mintha fikáznám. Pedig nem.
Heisman
Az írásomban minimális fika volt.
A srác tehetséges és kellő önbizalma van, de még nem kész játékos. Nagyon nem.
A fika inkább a rendszernek szól, amiben szenved. Tisztán látni, hogy semmi kedve ehhez a szerepkörhöz, taktikához, játékrendszerhez.
Bántóan sok hibát vét, tegnap pl rengeteg labdát adott el. Nem tudja kihozni magából a maximumot. Gyorsan el is megy a kedve és elkezd lötyögni. Nagyon fájt látni a 85. perc környékén, ahogy eladtuk mellette a labdát, elindult az albán támadás, ő meg megállt és elkezdett sétálni. Ezeket a gyerekes dolgokat kellene mielőbb levetkőznie.
A klubjában ezt nem tudja megcsinálni, mert ha észreveszi az edző, akkor nem hogy a csapatba nem kerül be, még büntetést és levonást is kap.
Rossi taktikája nem kedvez neki, mivel mi nem a sok passzos, labdabirtoklásos támadófutballt preferáljuk, hanem a védekezésből gyors átváltást támadásba. Viszont nagyon sok támadásunk esetleges, ekkor kellene Dominiknak elővennie valamit a tarsolyból. De bántó látni azt a képzetlenséget, amivel sok társa rendelkezik, esélyt sem adnak neki, ráadásul nagyon sokszor rávezetik konkrétan a zsugát, aztán passz és old meg gyerek..
Nehéz ügy. De tegnap egyel kevesebben voltunk vele és ezt nem bírja el a magyar válogatott.
Lesz jobb 😊
több mint 4 éve
Biztos nincs koze a magyar foci helyben toporgasahoz annak, hogy egy maffiaallam van ami penznyelokent funkcional, kifejezetten a fociban?Szerintem nem sok köze van hozzá. A korrupció persze súlyos gond és az erkölcsi zülléshez is hozzájárul, de szerintem a brazil/argentin/balkáni futball még ezerszer korruptabb, mint a magyar, csak közben mégis ontják a tehetségeket
Borbinho
A magyar futball általános válságáról nagyon sokan sokféle módon beszéltek már, de van egy pont, ami nekem a leginkább tetszik, mint kiindulási alap.
Kihalt a magyar labdarúgó kultúra, mégpedig nagyjából az 1970-es években.
Ezt hallottam már Ferenczi Attilától, Puzsér Róberttől és Krausz Tamástól is. 3 nagyon különböző figura, nem is teljesen ugyanazt értik alatta, de a kísérőjelenségek meg a következmények nagyjából azért hasonlóak mindhárom olvasatban.
Megszűnt a magyar futball értelmiségi bázisa, a 20. század közepének viharos évtizedei után legnagyobb koponyák külföldi emigrációban folytatták a munkájukat, itthon a komcsik kontraszelekciós felfogásának köszönhetően olyan alakok kerültek pozícióba, akik teljesen félreértelmezték az akkori modern futball trendjeit és folyamatait, ráadásul, mivel nyelveket már nem beszéltek, külföldi szakemberekkel már nem kommunikáltak, szaklapokat nem járattak, kezdett kialakulni a "mi aztat jobban tudjuk" proli felfogása, aminek persze az ötvenes évek sikerei máig gyümölcsöző táptalajt adtak. Klasszikus volt pl. a hetvenes évek MLSZ-ének azon felfogása, hogy a magyar futball azért gyenge, mert nem futnak eleget a játékosok, így aztán olyan központi követelményrendszert csináltak, ami alapján a játékosok remek közép- és hosszútávfutói képességeket fejlesztettek ki, csak labdás edzést alig végeztek. Megint csak azért, mert a sportági vezetők nem tudták és nem is akarták megérteni, hogy miről szól az akkori modern futball (Ajax, Bayern, Liverpool).
A magyar futball egy öngyarmatosító rezervátumba zárta magát, ahol egyrészt a fiatal, még nem korrumpálódott, innovációra nyitott fiatalokat elnyomják, külföldre üldözik, esetleg magukhoz züllesztik, miközben ha esetleg nyúlnak is külföldi mintákhoz, az abban merül ki, hogy évtizedek óta levitézlett, a magyar futballt teljes joggal fejőstehénnek néző szélhámosokat hoznak ide (Matthaus, Leekens, Doll, stb.) és azt hiszik, hogy önmagában az új edző állampolgársága már megoldás mindenre. Aztán persze kiderül, hogy nem, ekkor ismét erőre kap a "mi aztat jobban tudjuk, nekünk a belga ne magyarázzon" attitűd, és kezdődik az ördögi kör megint.
több mint 4 éve
Ez a hozzáállás dolog alapvetően nem igaz, a picsáját ledolgozta hogy profi játékos legyen, de alapvetően mai futballhoz az is illik ha valaki egy "easy-goingabb" karakter, ez a Lipcsében működik is, mert ott alapból más irányít, és nem ennyire statikus a játék. Ha meg egy meccsen nem teljesít mint tegnap, lazázik, az apjától fog kapni rendesen, és fejben helyre rakja. Családom ismeri az apját, én is találkoztam vele, mert testvérem edzett nála. Ha valaki, akkor Szoboszlai tudja hogy ez kurva gyenge, de alapból az egész válogatottnak kéne valami ami átlendíti ezen a foson. De nézd meg Sallai se tudott valamit hozzátenni, pedig ő is jól kezdte a Bundás idényt.Egyébként a srác hozzáállása is tipikus "mai" felfogású, azok, akik régóta néznek focit persze, hogy ki nyíl a bicska a zsebükben ezt látva.Szoboszlainak ha jól számoltam ez volt az 5. sarkazása. Jól van. Meg volt egy rabona asszem, amibe majdnem megszakadt Botka. Ügyes fiú.Brutálisan képtelen vagy felfogni, hogy ezeket nem azért csinálja, mert villogni akar, hanem mert másképp nem tud a csapat még csak területeket sem megnyitni. Egy sarkazással, egy gyors továbbtalpalással lehetne területet megnyitni, csak ahhoz társak is kellenek.
#JC6
De folytasd csak Szoboszlai szapulását...
ervinator
b /\ L i N T
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz