Soccer
41 feliratkozó
több mint 6 éve
pontosan 😀 😀 😀amíg Brady ki nem égett?Nem is értem, hogy ha kizárólag a győzelem és a siker számít, akkor miért nem a Pats-nek drukkolsz, meg a Harcának, Reálnak, Bayernnek. Ők sikeresek.Pats drukker volt sokáig 😀 😀 😀
warr_b
davemayer
slowmotion
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 6 éve
amíg Brady ki nem égett?Nem is értem, hogy ha kizárólag a győzelem és a siker számít, akkor miért nem a Pats-nek drukkolsz, meg a Harcának, Reálnak, Bayernnek. Ők sikeresek.Pats drukker volt sokáig 😀 😀 😀
warr_b
davemayer
több mint 6 éve
Mintha nem tudnátok ez milyen ország, és mekkora pöcegödör itt a focinak csúfolt nemzeti gyűlölködő labdakergetés... Persze utánpótlás, koncepció, tudatosság, kemény munka, céltudatosság. Ezek mind a magyar ⚽ jellemzői ugyebár. Álomvilágban el, aki szerint ez magától változni fog. Max ha úgy megbillen a pöcelé mint a Balaton az erős szélben, na akkor lehet lesz egy kis tisztulás Azt én se értem, hogy miért kellene bárkinek is besárosódnia a honi kozeggel ahhoz, hogy teljes értékű magyar focista legyen. Vagy megüssön valami nemzeti öntudat minimumot, ami eleve egy bazi nagy mítosz. Egyszerűbb lenne ha alapból mindenki kapna egy kártyát, hogy én kitoltottem a "mit takar a magyar nemzet" online tesztet és onnantól abból a halmazbol válogathat az MLSZ. Megnyugodna mindenki lelke, hogy a gaboni és Izraeli játékos végre magáévá tette az országot úgyhogy simán mehet a pályára.
több mint 6 éve
Szerintem azért tök értelmetlen ez a honosítgatás, mert normális játekos úgyse fog nálunk játszani. Orban az üdítő kivétel, de ő is csak azért tolja itt, mert a németeknek nem kellett. Nehéz lenne minden posztra hasonló kaliberű máshová nem kellő játékosokat összeszedegetni. Lenne egy összevásárolt válogatott, ami ugyan olyan szar lenne, mintha csak a hazai szupersztárok játszanának. Így nem lesz sikeres a válogatott. Arra csak egy mód van, alapjaiban újraszervezni az egész utánpótlás rendszert. Ennyi. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy 10 éve ömlik számolatlanul a pénz a fociba, és ennyi idő alatt már bőven kellene látszania az eredménynek. Erre hol tartunk? Volt egy kufutott EB 4 éve, de ezt leszámítva rosszabbak vagyunk, mint voltunk 2010 előtt. És erre az a megoldás, hogy innen onna kukázott játékosokkal próbálunk kijutni újra egy EB-re? És ez valakinek teljesen oké és belefér? Komolyan ne már....
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 6 éve
Nem is értem, hogy ha kizárólag a győzelem és a siker számít, akkor miért nem a Pats-nek drukkolsz, meg a Harcának, Reálnak, Bayernnek. Ők sikeresek.Pats drukker volt sokáig 😀 😀 😀
warr_b
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 6 éve
Mert ez a konkrét honosítás most konkrétan erről szólna.De miért kéne rögtön azonnal? Ez a baj mostanában, mindenki azonnal akar mindent, mert az neki jár, megdolgozni érte, kivárni, jaaa azt már nem. Mondjuk ez már nem a siccer topik témája...Sobri, az gondolom eszedbe se jut, hogy esetleg a kiválasztás, az utánpótlás, a szakmai munka fejlesztésével kéne valahogy sikeresebbé tenni a válogatottat...Pár hónap alatt?!
warr_b
Sobri Jóska
warr_b
Növelni az EB-re jutási esélyeinket.
több mint 6 éve
Lanzafameból kijött a türhő paraszt.Kár, hogy nem baszták pofán.
több mint 6 éve
De miért kéne rögtön azonnal? Ez a baj mostanában, mindenki azonnal akar mindent, mert az neki jár, megdolgozni érte, kivárni, jaaa azt már nem. Mondjuk ez már nem a siccer topik témája...Sobri, az gondolom eszedbe se jut, hogy esetleg a kiválasztás, az utánpótlás, a szakmai munka fejlesztésével kéne valahogy sikeresebbé tenni a válogatottat...Pár hónap alatt?!
warr_b
Sobri Jóska

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 6 éve
Sobri, az gondolom eszedbe se jut, hogy esetleg a kiválasztás, az utánpótlás, a szakmai munka fejlesztésével kéne valahogy sikeresebbé tenni a válogatottat...Pár hónap alatt?!
warr_b
több mint 6 éve
Huh de jó h ma délután végig meetingem volt így kimaradtam ebből a magasröptű vitából ...én double header-t tartottam moziban
csebi
vissza se olvasok
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
Sobri, az gondolom eszedbe se jut, hogy esetleg a kiválasztás, az utánpótlás, a szakmai munka fejlesztésével kéne valahogy sikeresebbé tenni a válogatottat... Persze, egyszerűbb mindenféle jöttmentet honosítani. Csak rövid időn belül a kutya nem fog nekik drukkolni. Jó érzésű ember nem tud örülni a Fradi, kéziben a Veszprém, a Győr, meg a többi sikereinek, mert lassan már mutatóban sincs magyar játékosuk.
Nem is értem, hogy ha kizárólag a győzelem és a siker számít, akkor miért nem a Pats-nek drukkolsz, meg a Harcának, Reálnak, Bayernnek. Ők sikeresek.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 6 éve
Ugyanugy egy parametert emeltem ki, akarcsak te. Magyaran ha az altalam eloszedett kep fals, akkor a tied is, csak mas szempontbol. A lenyegen ez viszont nem valtoztat, a te szemuveged ugyanugy torott, akarcsak az enyem, akar belatod, akar nem.
több mint 6 éve
Nem.Az a baj, hogy te mindent uzleti szemuveggel tudsz csak nezni. Vagy azzal akarod. Marpedig nem mindig azzal kell, mert az egyes esetekben fals kepet adhat.Szoval tovabbra sem lehet egy kalap ala az altalad sorolt kategoriat peldaul izraeli hosunkkel, aki eleteben nem volt Magyarorszagon, az NB I kozeleben, de a magyar utanpotlas kozeleben sem, es ha az MLSZ nem kezd el bekutakodni minden ko ala, akkor eletedben azt sem tudod meg, hogy ennek a csavonak van valami magyar felmenoje. Mint ahogy o sosem akart magyar valogatott lenni, sosem kert az orszagbol, az itteni dolgokbol, sosem kereste a szovetseget. Ez azert nagyon mas. Az ilyenekbol nehogy mar a semmibol akar 23, akar 25, akar 27 evesen valaki magyar valogatott legyen barmifele alap nelkul, ez gaz.Abból a szempontból miért ne lehetne, hogy azt nézed, van e hozzáadott értéke az adott válogatott sikereihez, vagy nincs. Versenysportban kábé ez az egyetlen releváns szempont - mégha nem is ezért szeretjük a versenysportot.
Stez
Az a gáz, ha nekiállsz feltételeket szabni, és minősítgetni.
Én nem ismerem ezt a csókát, de ha jön, segít, nyerünk, akkor jöjjön, segtsen, nyerjen.
Jatsszon le iksz evet nalunk, rakjon le valamit, erdemelje ki, hogy valogatott lehessen. Az meg, hogy teged nem erdekel, hat jo neked. De akkor ezekszerint teged az sem erdekel, ha talalsz egy taska veres penzt, fogod, megmosod, aztan legyintesz ra, mondvan, kit erdekel, hogy jott, a lenyeg, hogy itt van es a tied.Azért nem mindegy miért véres. Ha egyszerűen csak egy disznóvágást követően összevéreződött a malac vérével, akkor köszönöm az isteni szerencsét.
Stez
Ha ez a vér emberé, vagy erőszakos eredetre utal, vagyis azt jelenti, hogy valahol valakinek hiányzik, akkor nem veszek a nyakamba felesleges problémákat.
Nem itellek el, hogy te igy latod, de en attol meg mashogy gondolkozom. Es en peldaul egyaltalan nem orulnek egy olyan magyar valogatottnak, aminek a fele olyanokbol all, akik eletukben voltak egy evet Magyarorszagon, nem tudnak elmondani harom magyar szot sem. Egy ilyen csapat szamomra nem lenne magyar, meg ugy sem, hogy a magyar valogatott mezeben tolja.Ez megítélés kérdése. Csak nem értem mitől szerethető kevésbbé egy általad leírt válogatott, mint egy hasonlóan működő klubcsapat. Milan drukkerként zavartak Gulliték vagy később Cafú, Weah, Seedorf, vagy most Ibra és az, hogy a wiki szerint az első keret 24 játékosából 17 nem olasz, és csak 7 olasz játékos? Ugyanmár. Amit írsz, ha tényleg így gondolod álszenteskedés.
Stez
Az meg amugy tok mellekes, de szerintem iszonyat ciki, es eleg szanalmas uzenetet hordoz, hogy a magyar szovetseg amellett, hogy ennyi penzt lapatolnak a magyar futballba es amugy az utanpotlasba, mindekozben nagyban rohangal, hogy honositson olyan 25-27 eves jatekosokat, akik azt sem tudjak, hol van Budapest. Mert legalabb a Szoboszlaihoz hasonlo, baromi nagy tehetsegeket kornyekeznek meg... De nem, meg azt sem. Szerintem ez nagy ongol.Ezt nem vitatom. Ciki.
Stez
De inkább ez legyen, minthogy ki sem jutunk a hazai rendezésű EB-re, nem?
Sobri Jóska
Eredmeny? A magyar valogatott az elozo Eb-n kint volt, meghozza ugy, hogy nem kellett honositani senkit sem. Szoval ha a te szemuvegeddel kiemelt eredmenyt akarjuk keresni, akkor nem, meg Willi Orban sem segitett a csapaton, elvegre nelkule is Europa-bajnoksagon volt a valogatott, most viszont kerdes, ott lesz-e. Tehat magyaran Orbannal meg annyira sem jo a csapat, mint nelkule volt. Akkor mirol beszelunk?
Es szerinted Orban lehuzza a valogatottunkat? Elarulom, nagyon is fel, kimagasloan a legjobb jatekosa. Eredmeny? Az viszont nincs. Na, peldaul a te szemuveged maris adott egy fals kepet.
Stez
Az adott fals képet, hogy te csak egy paramétert emeltél ki, de valójában ez akkor lenne helyes analízis, ha tényleg csak ez az egy paraméter változott volna meg.
De nem csak ennyi a különbség az akkori és a mostani csapat között, hogy lett pluszban egy Orban.
Visszavonultak, kicserélődtek játékosok, romlott vagy javult a játszók formája, ugyanaz a játékos is idősebb lett pár évvel, emiatt mások a fizikai lehetőségei, stb.
Ajánlom neked is, hogy ha nem is üzleti, de racionális, a valóságot jobban leíró módon szemléld a történéseket, akkor nem követsz el ilyen bakit, nem teszel hamis megállapítást, és kevesebb hibás következtetést vonsz le, ami az eleve hibás kiindulópontot figyelmen kívül hagyva még igaznak is tűnik számodra.
De egy hamis állításból bármilyen másik hamis állítást le lehet vezetni.
több mint 6 éve
Az a baj, hogy te mindent uzleti szemuveggel tudsz csak nezni. Vagy azzal akarod. Marpedig nem mindig azzal kell, mert az egyes esetekben fals kepet adhat.Szoval tovabbra sem lehet egy kalap ala az altalad sorolt kategoriat peldaul izraeli hosunkkel, aki eleteben nem volt Magyarorszagon, az NB I kozeleben, de a magyar utanpotlas kozeleben sem, es ha az MLSZ nem kezd el bekutakodni minden ko ala, akkor eletedben azt sem tudod meg, hogy ennek a csavonak van valami magyar felmenoje. Mint ahogy o sosem akart magyar valogatott lenni, sosem kert az orszagbol, az itteni dolgokbol, sosem kereste a szovetseget. Ez azert nagyon mas. Az ilyenekbol nehogy mar a semmibol akar 23, akar 25, akar 27 evesen valaki magyar valogatott legyen barmifele alap nelkul, ez gaz.Abból a szempontból miért ne lehetne, hogy azt nézed, van e hozzáadott értéke az adott válogatott sikereihez, vagy nincs. Versenysportban kábé ez az egyetlen releváns szempont - mégha nem is ezért szeretjük a versenysportot.
Stez
Én nem ismerem ezt a csókát, de ha jön, segít, nyerünk, akkor jöjjön, segtsen, nyerjen.
Jatsszon le iksz evet nalunk, rakjon le valamit, erdemelje ki, hogy valogatott lehessen. Az meg, hogy teged nem erdekel, hat jo neked. De akkor ezekszerint teged az sem erdekel, ha talalsz egy taska veres penzt, fogod, megmosod, aztan legyintesz ra, mondvan, kit erdekel, hogy jott, a lenyeg, hogy itt van es a tied.Azért nem mindegy miért véres. Ha egyszerűen csak egy disznóvágást követően összevéreződött a malac vérével, akkor köszönöm az isteni szerencsét.
Stez
Ha ez a vér emberé, vagy erőszakos eredetre utal, vagyis azt jelenti, hogy valahol valakinek hiányzik, akkor nem veszek a nyakamba felesleges problémákat.
Nem itellek el, hogy te igy latod, de en attol meg mashogy gondolkozom. Es en peldaul egyaltalan nem orulnek egy olyan magyar valogatottnak, aminek a fele olyanokbol all, akik eletukben voltak egy evet Magyarorszagon, nem tudnak elmondani harom magyar szot sem. Egy ilyen csapat szamomra nem lenne magyar, meg ugy sem, hogy a magyar valogatott mezeben tolja.Ez megítélés kérdése. Csak nem értem mitől szerethető kevésbbé egy általad leírt válogatott, mint egy hasonlóan működő klubcsapat. Milan drukkerként zavartak Gulliték vagy később Cafú, Weah, Seedorf, vagy most Ibra és az, hogy a wiki szerint az első keret 24 játékosából 17 nem olasz, és csak 7 olasz játékos? Ugyanmár. Amit írsz, ha tényleg így gondolod álszenteskedés.
Stez
Az meg amugy tok mellekes, de szerintem iszonyat ciki, es eleg szanalmas uzenetet hordoz, hogy a magyar szovetseg amellett, hogy ennyi penzt lapatolnak a magyar futballba es amugy az utanpotlasba, mindekozben nagyban rohangal, hogy honositson olyan 25-27 eves jatekosokat, akik azt sem tudjak, hol van Budapest. Mert legalabb a Szoboszlaihoz hasonlo, baromi nagy tehetsegeket kornyekeznek meg... De nem, meg azt sem. Szerintem ez nagy ongol.Ezt nem vitatom. Ciki.
Stez
Sobri Jóska
Eredmeny? A magyar valogatott az elozo Eb-n kint volt, meghozza ugy, hogy nem kellett honositani senkit sem. Szoval ha a te szemuvegeddel kiemelt eredmenyt akarjuk keresni, akkor nem, meg Willi Orban sem segitett a csapaton, elvegre nelkule is Europa-bajnoksagon volt a valogatott, most viszont kerdes, ott lesz-e. Tehat magyaran Orbannal meg annyira sem jo a csapat, mint nelkule volt. Akkor mirol beszelunk?
Es szerinted Orban lehuzza a valogatottunkat? Elarulom, nagyon is fel, kimagasloan a legjobb jatekosa. Eredmeny? Az viszont nincs. Na, peldaul a te szemuveged maris adott egy fals kepet.
több mint 6 éve
Huh de jó h ma délután végig meetingem volt így kimaradtam ebből a magasröptű vitából ...
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 6 éve
Én nem javaslok semmit.Vannak válogatottak, azért hogy a nemzetek versenyezhessenek egymással. Teljesen más modell mentén működnek, mint a klubcsapatok. Te azt javaslod, hogy működjenek úgy, ahogy egy klubcsapat, ergo nincs értelme válogatottról beszélni, mert már nem nemzetek csapnak össze.Rossz kérdés.Nekem csak egy kérdésem van hozzád.Minden klubcsapat igyekszik a legjobb, általuk elérhető játékosokat leigazolni.Mert nem itt a helye. Ha mar magyarnak adnad el akkor tudd mire fogni, minthogy pl ot eve itt huzza az igat es egy magyar klubot segit. Es ezert sem jok a peldaid, mert akiket irtal, ok mind utanpotlaskent mar az adott orszagban voltak, es adott korosztalyos csapatokban jatszottak.Megint valotlant allitasz. Nem az a lenyeg, ki hol szuletik, hanem az, hogy aztan hol es mi modon jatszik, hol no fel, milyen utanpotlasba kerul. Az altalad emlitettek a francia, illetve a nemet utanpotlasban voltak, igy tehat jogosan voltak abban a csapatban, ahol. Es nem 23, 25, 27 evesen honositottak oket, majd tettek be adott valogatottba, hogy nosza, akkor csinalj valamit, ha mar francia vagy nemet lettel.Egyről beszélünk.
Ugyhogy a sarkitasod minden, csak egyaltalan nem valos. Megint kihuztal a tizezer mondatbol harmat, amire felepitetted az erved, csak eppenseggel az alap felvetes nem az volt, amire rakontraztal. Ami neked nem kellett, fogtad es kivagtad a kukaba. Csak epp az volt a lenyeg, amire a te sablonod nem volt rahuzhato.
De jol tudod te ezt. Sosem a szarmazason es a szuletes helyen volt a hangsuly.
Stez
Nem az a lényeg, hogy ki hol születik, hanem a siker, semmi más. Egy csapat azért játszik, hogy nyerjen. Ha ebben XY segítséget nyújt, akár 27 évesen is, ugyan, miért ne segíthetne?
Sobri Jóska
Maskepp viszont akkor fogd es hozd el a brazil valogatottba be nem feroket valami kamuval, ha csak az eredmeny a lenyeg. Hiszen veluk meg meg konnyebben elerned a celod.
Stez
Miért ne lehetne ez így a válogatottaknál is?
Tudtommal felnőttként csak egy válogatottban játszhat valaki, ez eléggé erős elköteleződés, hogy csak az vállalja be brazilként a magyar válogatottságot, aki komolyan is gondolja.
A franciákat arra hoztam példának, hogy mennyivel nagyobb a merítési lehetőség, és amikor élnek vele, akkor senki se fanyalog vagy álszentkedik, hanem ha francia, akkor örül a francia válogatott sikerének.
Én pont leszarnám, ha pl. kijutnánk az EB-re és ez egy izraeli (vagy öt ukrán) srácnak lenne köszönhető. Akkoris az lenne kiírva, hogy Magyarország.
A sportban a győzelem, a siker mindig igazol minden döntést.
Sobri Jóska
Akkor mi értelme van a válogatottnak, ha a klubmodell szintjén akarod kezelni őket?
Ha így állunk hozzá, akkor legyen csak klubcsapatok, felesleges a válogatott, legalább valamennyivel kevesebb terhelést kapnak a játékosok.
ervinator
Vannak válogatottak. Feleslegesek, értelmetlenek vagy mégse azok, ez mind irreleváns, mert vannak, léteznek, és egy adott válogatott sikeresebbé tételéről beszélgetünk. Nem arról, hogy legyen e egyáltalán a versengésnek ez a formája.
Hogy miért vannak, minek vannak, mi a létjogosultságuk, arról, hogy mennyire korrekt mondjuk egy Németország - San Marino, vagy akár egy Mexikó - Saint Martin válogatott meccs nem volt szó.
Én nem is mennék ilyen mélységekig, hogy egyáltalán legyenek e válogatottak, csak a már meglévő magyar válogatott sikerességének növelhetőségéről írtam, és jeleztem, mennyire felesleges vagy műmájer, álszent dolog nem elfogadni a segítséget egy esetlegesen jó játékostól mindenféle mondvacsinált, a győzelem, a siker szempontjából lényegtelen okok miatt. (Nem itt született, nem élt/játszott itt X évig, mennyire beszél magyarul, milyen származású, stb.)
Sobri Jóska
ervinator
Én azt mondom, hogyha van lehetőség sikeresebbnek lenni, mert egy eddig nem magyar játékos úgy érzi, hogy a magyar válogatottban szeretne játszani, és erre van jogszerű lehetőség, és ettől nagyobb a győzelmi esélyünk, akkor csak azért, mert nem itt él, vagy mert nem játszott 5 évet, vagy hasonló idétlen szempontok miatt ne zárjuk ki őt, és éljünk a lehetőséggel, hogy általa sikeresebbek lehetünk.
Nyilván el lehet túlozni, hogy majd jön 11 ukrán, meg efféle hülyeségek, de valójában ez kb. 5 évente 2-3 embert szokott érinteni. Felesleges miattuk fanyalogni.
több mint 6 éve
Szoval tovabbra sem lehet egy kalap ala az altalad sorolt kategoriat peldaul izraeli hosunkkel, aki eleteben nem volt Magyarorszagon, az NB I kozeleben, de a magyar utanpotlas kozeleben sem, es ha az MLSZ nem kezd el bekutakodni minden ko ala, akkor eletedben azt sem tudod meg, hogy ennek a csavonak van valami magyar felmenoje. Mint ahogy o sosem akart magyar valogatott lenni, sosem kert az orszagbol, az itteni dolgokbol, sosem kereste a szovetseget. Ez azert nagyon mas. Az ilyenekbol nehogy mar a semmibol akar 23, akar 25, akar 27 evesen valaki magyar valogatott legyen barmifele alap nelkul, ez gaz.Abból a szempontból miért ne lehetne, hogy azt nézed, van e hozzáadott értéke az adott válogatott sikereihez, vagy nincs. Versenysportban kábé ez az egyetlen releváns szempont - mégha nem is ezért szeretjük a versenysportot.
Stez
Stez
Stez
Stez
több mint 6 éve
Vannak válogatottak, azért hogy a nemzetek versenyezhessenek egymással. Teljesen más modell mentén működnek, mint a klubcsapatok. Te azt javaslod, hogy működjenek úgy, ahogy egy klubcsapat, ergo nincs értelme válogatottról beszélni, mert már nem nemzetek csapnak össze.Rossz kérdés.Nekem csak egy kérdésem van hozzád.Minden klubcsapat igyekszik a legjobb, általuk elérhető játékosokat leigazolni.Mert nem itt a helye. Ha mar magyarnak adnad el akkor tudd mire fogni, minthogy pl ot eve itt huzza az igat es egy magyar klubot segit. Es ezert sem jok a peldaid, mert akiket irtal, ok mind utanpotlaskent mar az adott orszagban voltak, es adott korosztalyos csapatokban jatszottak.Megint valotlant allitasz. Nem az a lenyeg, ki hol szuletik, hanem az, hogy aztan hol es mi modon jatszik, hol no fel, milyen utanpotlasba kerul. Az altalad emlitettek a francia, illetve a nemet utanpotlasban voltak, igy tehat jogosan voltak abban a csapatban, ahol. Es nem 23, 25, 27 evesen honositottak oket, majd tettek be adott valogatottba, hogy nosza, akkor csinalj valamit, ha mar francia vagy nemet lettel.Egyről beszélünk.
Ugyhogy a sarkitasod minden, csak egyaltalan nem valos. Megint kihuztal a tizezer mondatbol harmat, amire felepitetted az erved, csak eppenseggel az alap felvetes nem az volt, amire rakontraztal. Ami neked nem kellett, fogtad es kivagtad a kukaba. Csak epp az volt a lenyeg, amire a te sablonod nem volt rahuzhato.
Stez
Nem az a lényeg, hogy ki hol születik, hanem a siker, semmi más. Egy csapat azért játszik, hogy nyerjen. Ha ebben XY segítséget nyújt, akár 27 évesen is, ugyan, miért ne segíthetne?
Sobri Jóska
Maskepp viszont akkor fogd es hozd el a brazil valogatottba be nem feroket valami kamuval, ha csak az eredmeny a lenyeg. Hiszen veluk meg meg konnyebben elerned a celod.
Stez
Tudtommal felnőttként csak egy válogatottban játszhat valaki, ez eléggé erős elköteleződés, hogy csak az vállalja be brazilként a magyar válogatottságot, aki komolyan is gondolja.
A franciákat arra hoztam példának, hogy mennyivel nagyobb a merítési lehetőség, és amikor élnek vele, akkor senki se fanyalog vagy álszentkedik, hanem ha francia, akkor örül a francia válogatott sikerének.
Én pont leszarnám, ha pl. kijutnánk az EB-re és ez egy izraeli (vagy öt ukrán) srácnak lenne köszönhető. Akkoris az lenne kiírva, hogy Magyarország.
Sobri Jóska
Akkor mi értelme van a válogatottnak, ha a klubmodell szintjén akarod kezelni őket?
Ha így állunk hozzá, akkor legyen csak klubcsapatok, felesleges a válogatott, legalább valamennyivel kevesebb terhelést kapnak a játékosok.
ervinator
Vannak válogatottak. Feleslegesek, értelmetlenek vagy mégse azok, ez mind irreleváns, mert vannak, léteznek, és egy adott válogatott sikeresebbé tételéről beszélgetünk. Nem arról, hogy legyen e egyáltalán a versengésnek ez a formája.
Hogy miért vannak, minek vannak, mi a létjogosultságuk, arról, hogy mennyire korrekt mondjuk egy Németország - San Marino, vagy akár egy Mexikó - Saint Martin válogatott meccs nem volt szó.
Én nem is mennék ilyen mélységekig, hogy egyáltalán legyenek e válogatottak, csak a már meglévő magyar válogatott sikerességének növelhetőségéről írtam, és jeleztem, mennyire felesleges vagy műmájer, álszent dolog nem elfogadni a segítséget egy esetlegesen jó játékostól mindenféle mondvacsinált, a győzelem, a siker szempontjából lényegtelen okok miatt. (Nem itt született, nem élt/játszott itt X évig, mennyire beszél magyarul, milyen származású, stb.)
Sobri Jóska
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 6 éve
Rossz kérdés.Nekem csak egy kérdésem van hozzád.Minden klubcsapat igyekszik a legjobb, általuk elérhető játékosokat leigazolni.Mert nem itt a helye. Ha mar magyarnak adnad el akkor tudd mire fogni, minthogy pl ot eve itt huzza az igat es egy magyar klubot segit. Es ezert sem jok a peldaid, mert akiket irtal, ok mind utanpotlaskent mar az adott orszagban voltak, es adott korosztalyos csapatokban jatszottak.Megint valotlant allitasz. Nem az a lenyeg, ki hol szuletik, hanem az, hogy aztan hol es mi modon jatszik, hol no fel, milyen utanpotlasba kerul. Az altalad emlitettek a francia, illetve a nemet utanpotlasban voltak, igy tehat jogosan voltak abban a csapatban, ahol. Es nem 23, 25, 27 evesen honositottak oket, majd tettek be adott valogatottba, hogy nosza, akkor csinalj valamit, ha mar francia vagy nemet lettel.Egyről beszélünk.
Stez
Sobri Jóska
Stez
Sobri Jóska
ervinator
több mint 6 éve
Nem, ez tovabbra sem igaz. A franciakat, akiket te felhoztal, azokra nem lehet fanyalogni, mert ok kis tulzassal a fel eletuket toltottek Franciaorszagban es vegigjartak a francia futballban a kulonbozo lepcsofotokokat, es U-csapatokat. Hat erre meg szep, hogy nem lehet fanyalogni, vagy aki teszi, az komolytalanul teszi es csak az a celja, hogy belekosson a fube is.Szoval tovabbra sem lehet egy kalap ala az altalad sorolt kategoriat peldaul izraeli hosunkkel, aki eleteben nem volt Magyarorszagon, az NB I kozeleben, de a magyar utanpotlas kozeleben sem, es ha az MLSZ nem kezd el bekutakodni minden ko ala, akkor eletedben azt sem tudod meg, hogy ennek a csavonak van valami magyar felmenoje. Mint ahogy o sosem akart magyar valogatott lenni, sosem kert az orszagbol, az itteni dolgokbol, sosem kereste a szovetseget. Ez azert nagyon mas. Az ilyenekbol nehogy mar a semmibol akar 23, akar 25, akar 27 evesen valaki magyar valogatott legyen barmifele alap nelkul, ez gaz.
Jatsszon le iksz evet nalunk, rakjon le valamit, erdemelje ki, hogy valogatott lehessen. Az meg, hogy teged nem erdekel, hat jo neked. De akkor ezekszerint teged az sem erdekel, ha talalsz egy taska veres penzt, fogod, megmosod, aztan legyintesz ra, mondvan, kit erdekel, hogy jott, a lenyeg, hogy itt van es a tied.
Nem itellek el, hogy te igy latod, de en attol meg mashogy gondolkozom. Es en peldaul egyaltalan nem orulnek egy olyan magyar valogatottnak, aminek a fele olyanokbol all, akik eletukben voltak egy evet Magyarorszagon, nem tudnak elmondani harom magyar szot sem. Egy ilyen csapat szamomra nem lenne magyar, meg ugy sem, hogy a magyar valogatott mezeben tolja.
Az meg amugy tok mellekes, de szerintem iszonyat ciki, es eleg szanalmas uzenetet hordoz, hogy a magyar szovetseg amellett, hogy ennyi penzt lapatolnak a magyar futballba es amugy az utanpotlasba, mindekozben nagyban rohangal, hogy honositson olyan 25-27 eves jatekosokat, akik azt sem tudjak, hol van Budapest. Mert legalabb a Szoboszlaihoz hasonlo, baromi nagy tehetsegeket kornyekeznek meg... De nem, meg azt sem. Szerintem ez nagy ongol.
több mint 6 éve
Nekem csak egy kérdésem van hozzád.Minden klubcsapat igyekszik a legjobb, általuk elérhető játékosokat leigazolni.Mert nem itt a helye. Ha mar magyarnak adnad el akkor tudd mire fogni, minthogy pl ot eve itt huzza az igat es egy magyar klubot segit. Es ezert sem jok a peldaid, mert akiket irtal, ok mind utanpotlaskent mar az adott orszagban voltak, es adott korosztalyos csapatokban jatszottak.Megint valotlant allitasz. Nem az a lenyeg, ki hol szuletik, hanem az, hogy aztan hol es mi modon jatszik, hol no fel, milyen utanpotlasba kerul. Az altalad emlitettek a francia, illetve a nemet utanpotlasban voltak, igy tehat jogosan voltak abban a csapatban, ahol. Es nem 23, 25, 27 evesen honositottak oket, majd tettek be adott valogatottba, hogy nosza, akkor csinalj valamit, ha mar francia vagy nemet lettel.Egyről beszélünk.
Stez
Sobri Jóska
Stez
Sobri Jóska
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 6 éve
Minden klubcsapat igyekszik a legjobb, általuk elérhető játékosokat leigazolni.Mert nem itt a helye. Ha mar magyarnak adnad el akkor tudd mire fogni, minthogy pl ot eve itt huzza az igat es egy magyar klubot segit. Es ezert sem jok a peldaid, mert akiket irtal, ok mind utanpotlaskent mar az adott orszagban voltak, es adott korosztalyos csapatokban jatszottak.Megint valotlant allitasz. Nem az a lenyeg, ki hol szuletik, hanem az, hogy aztan hol es mi modon jatszik, hol no fel, milyen utanpotlasba kerul. Az altalad emlitettek a francia, illetve a nemet utanpotlasban voltak, igy tehat jogosan voltak abban a csapatban, ahol. Es nem 23, 25, 27 evesen honositottak oket, majd tettek be adott valogatottba, hogy nosza, akkor csinalj valamit, ha mar francia vagy nemet lettel.Egyről beszélünk.
Stez
Sobri Jóska
Stez
több mint 6 éve
Mert nem itt a helye. Ha mar magyarnak adnad el akkor tudd mire fogni, minthogy pl ot eve itt huzza az igat es egy magyar klubot segit. Es ezert sem jok a peldaid, mert akiket irtal, ok mind utanpotlaskent mar az adott orszagban voltak, es adott korosztalyos csapatokban jatszottak.Megint valotlant allitasz. Nem az a lenyeg, ki hol szuletik, hanem az, hogy aztan hol es mi modon jatszik, hol no fel, milyen utanpotlasba kerul. Az altalad emlitettek a francia, illetve a nemet utanpotlasban voltak, igy tehat jogosan voltak abban a csapatban, ahol. Es nem 23, 25, 27 evesen honositottak oket, majd tettek be adott valogatottba, hogy nosza, akkor csinalj valamit, ha mar francia vagy nemet lettel.Egyről beszélünk.
Stez
Sobri Jóska
több mint 6 éve
Persze, hogy termék, ahogy a fogyasztói társadalomban szinte minden, de ami monetizálható, az mindenképp.A 98-as francia világbajnok csapatban Lizarazu baszk, Zidane algériai, Djorkaeff és Boghossian örmény származású volt, Thuram Guadelopeon a Karib-térségben született, Desailly Ghánában, Vieira Szenegálban, Karembeu Új-Kaledóniában, ami Óceániában van.Akkor már csak el kéne döntened, hogy a "NER az nyer" csak a politika topikban a vezérelved és eszerint a direktíva szerint működsz vagy, mint itt is nyilvánvaló ez csak a 'termék'!
És? Ki lett a világbajnok 98-ban?
Franciaország.
Ugyanis a modern nemzetfogalom kétfajta identitásképző implikációval bír. Van a politikai- meg a kulturális nemzetfogalom. A franciák a gyarmati múlt örököseként a politikai nemzetfogalmat használják, mint egyazon államban azonos állampolgárságú népek összessége. Nekik aztán rohadtul mindegy, hogy egy francia az Izraelben, Németországban vagy Kamerunban született, a bőrszíne, a vallása, de még az anyanyelve is lényegtelen! Ellentétben a Kelet-Európai régiókkal, ahol a történelmi múlt a tiutuláris nemzeteknek állt, azaz, ahol szűk többségben vagy kisebbségben volt, szorult határon kívülre vagy nem is volt önálló országa! Így a kulturális nemzet azonos etnikumú, kultúrájú, hagyományú, nyelvű és történelmű emberek csoportja!
Így egy franciát összemosni egy magyarral téves! Mivel teljesen más felfogásban gondol a hazájára! Persze, ha az nem csak egy termék és igazából leszarja, hogy a ria-ria-hungáriázás csak a felböfögött sör közötti hatásszünetre szolgál!
VanillaSky