Soccer
41 feliratkozó
több mint 10 éve
És az miért jó? akkor mi értelme? tehát aki magyar, az szarul jár...
több mint 10 éve
Jó olvasást:www.csakfoci.hu/node/173919
Külföldi szurkolók:
Nem terjed ki a klubkártya kötelező használata a nem magyar állampolgárokra, de a névreszóló jegyvásárlás számukra is kötelező, EU-ban kiadott személyigazolvánnyal vagy külföldi útlevéllel igazolhatják magukat.
több mint 10 éve
Hülyeség az egész.kérjenek személyit mit bánom én...Ez jó kérdés és nem is szürreális, gondolj csak az itt játszó légiósok barátaira/családtagjaira.
De ha én vagy egy külföldi épp Pesten van megnézne egy meccset, kis rövid vakációján akkor gyakorlatilag nem tud kimenni a meccsre vagy hogy lesz?( tudom szürreális példa). De lehetme még sorolni.Kroos
több mint 10 éve
Hülyeség az egész.kérjenek személyit mit bánom én...De ha én vagy egy külföldi épp Pesten van megnézne egy meccset, kis rövid vakációján akkor gyakorlatilag nem tud kimenni a meccsre vagy hogy lesz?( tudom szürreális példa). De lehetme még sorolni.
több mint 10 éve
Daley Blind Manchesterbe igazol 18 misiért immár hivatalos, abszolút jó vétel, kezdek optimista lenni a keret összetételével kapcsolatosan, már csak a selejtet kell még kiszórnia LVG-nek 😀
több mint 10 éve
és mi van akkor ha én egy olyan haverral megyek ki "aki nem kötődik sehova" vagy külföldi esetleg leginkább válogatott meccsre jár ki, de most van kedve, szabadideje és kint tekintene meg mondjuk egy DVSC-akárki meccset... akkor én a debreceni klubkártyámmal, veszek jegyet a "táborba", de a haver meg majd a stadion másik feléről követi az eseményeket, vagy hazai klubkártyával lehet venni jegyet a "semleges" zónába is?
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 10 éve
a klubkártya kiváltásához:Klubkártya:
A klubkártya alaptípusa az egyesületekhez kötődik, minden klub egyedi kártyákat állít ki, amelyen fel kell tüntetni a tulajdonos - a jogszabály szerint előírt - adatait, nevét, születési helyét és idejét, valamint fényképét. A klubkártyával az összes olyan mérkőzés látogatható, amelyekre a klubkártya kötelező használata vonatkozik. Minden esetben a szervező klub dönti el, biztonsági és egyéb előírások és elvek alapján, hogy a más klubok klubkártyájával, illetve a Futballkártyával rendelkező szurkolókat melyik szektorban helyezi el.
Futballkártya:
A klubkártya egy speciális fajtája az úgynevezett Futballkártya, amelyet az MLSZ bocsát ki azoknak, akik nem kötődnek egyetlen klubhoz, illetve leginkább válogatott mérkőzésekre látogatna ki. A Futballkártyával az összes olyan mérkőzés látogatható, amelyekre a klubkártya kötelező használata vonatkozik. Minden esetben a szervező klub dönti el, biztonsági és egyéb előírások és elvek alapján, hogy a más klubok klubkártyájával, illetve a Futballkártyával rendelkező szurkolókat melyik szektorban helyezi el.
több mint 10 éve
A nemzeti bajnokságok egyfajta másodvonalként működnének, ahol feltűnnének a játékosok, és ha szerencséjük van felfigyel rájuk egy elitbajnokságos csapat. Itt nem 10-20e-s szurkolói bázisokról, hanem több milliósról van szó, abból nehogy már nem találnak 50e-t, aki kitámolyog a stadionba, mégha le is pofozták őket az előző héten...flzoliNehezen hiszem, hogy a germánoknál csak úgy lenyelnék, hogy nem megy Hamburgba a Bayern, Schalkéhoz a BVB, de szerintem Evertonnak is hiányozna egy Pool. Bár tényleg jó kérdés, hogy ki is az elit? Ha azt nézem kb 8 csapat. De az úgy baromi rövid és unalmas lenne. De ha 16 csapatosra bővíted, ott valóban előjöhetnek már különbségek, amiket egy kevésbé tőkeerősebb csapat már nem tudná anyagilag finanszírozni. Ebben a BL rendszerben azért tényleg 1x-1x befigyelhet egy jobb eredmény az ilyeneknek is.
Bár értem amúgy mit akarsz, sőt lehet az UEFA is nagyon szeretné, de én nem😊
több mint 10 éve
Mikey
18 753
Azért más szint az, ha egy hagyományosan bajnoki címért küzdő csapat átkerül a "pofozógép" szerepkörbe, ill. ha egy "noname" csapat első alkalmak egyikével bejut a BL csoportkörébe, ahol olyan csapatok ellen játszhat, amelyeknek közelében sincs semmilyen szempontból.én tartós ligára gondoltam. 4 vesztes szezon után már nem biztos, hogy kimenne mindenki csápolni.Amadeus91Meglehet igazad van, de látván a foci tömegbázisát ezt egyszerűen nem tudom elképzelni. A BL meccseken se emlékszem kirívóan alacsony nézőszámra, pedig micsoda élmény lehet egy BATE-nak pofozógép szerepben tündökölni.flzoli
több mint 10 éve
Azzal nem értek egyet, hogy milyen rossz lenne, hogy valaki "csak" 10. Az "elitben" a 10. is jó hely. Kb olyan mintha kiesnél az BL legjobb 16 csapata között. Banyek nem lehet minden évben BL-t nyerni 😊 Barca, Real, Bayern, Mu sem nyeri meg mindig az otthoni bajnokságát. Egyszer fent, egyszer lent.Egyetértek az első felével
Az a kérdés, hogy az elit lenne-e a hazája bajnokságában is vagy csak itt a szuperligában? Mert ha a nemzetiben nem lenne, az nagy érvágás az otthoniaknak, de ha meg 2 fronton kéne helytállni az nagy teher a nagyoknak.NB2
A nemzeti bajnokságok egyfajta másodvonalként működnének, ahol feltűnnének a játékosok, és ha szerencséjük van felfigyel rájuk egy elitbajnokságos csapat. Itt nem 10-20e-s szurkolói bázisokról, hanem több milliósról van szó, abból nehogy már nem találnak 50e-t, aki kitámolyog a stadionba, mégha le is pofozták őket az előző héten...
több mint 10 éve
Amugy nem menne ki.(A Roma és a Pool nem nagycsapat, bármire is predesztinálják magukat a történelmük alapján)
Megolne a celokat.
Peldaul egy Roma kb a bajnoki cimre ajt a seri a-ban.A szuperligaban jelenleg talan kozepszint lenne.50ezer ember nem menne ki egyy 7. helyezett roma es mondjuk 8. helyezett liverpool meccsre.
Ok is kb a semmire jatszananak.
No meg unalmas lenne mindig ugyanazok a csapatok.lehet mondani most is ez van de a rendszer mas.
az elottem szolok meg elmondtak a tobbit.ZoliMP
Ja bocsánat, a rendszer, hát persze. Szép dolgok a tervek és rendszerek, de a pénz és a profit mindent felülír. Szerinted az UEFA véletlen osztogat ilyen brutális pénzeket a BL-ért? Valamivel le kellett kenyerezni a nagycsapatokat. Előbb utóbb kevés lesz az a pénz, és akkor lehet bármiféle rendszer és hagyomány
10 éven belül, én biztos vagyok benne, hogy mondjuk egy Real, Barca, Bayern, másik német csapat, Párizsi csapat, Olasz csapat, Manchesteri csapat, Londoni csapat, Moszkvai csapat, + 3 másik csapat valamiképpen már külön utakon fog járni.
több mint 10 éve
Azzal nem értek egyet, hogy milyen rossz lenne, hogy valaki "csak" 10. Az "elitben" a 10. is jó hely. Kb olyan mintha kiesnél az BL legjobb 16 csapata között. Banyek nem lehet minden évben BL-t nyerni 😊 Barca, Real, Bayern, Mu sem nyeri meg mindig az otthoni bajnokságát. Egyszer fent, egyszer lent.Az a kérdés, hogy az elit lenne-e a hazája bajnokságában is vagy csak itt a szuperligában? Mert ha a nemzetiben nem lenne, az nagy érvágás az otthoniaknak, de ha meg 2 fronton kéne helytállni az nagy teher a nagyoknak.
több mint 10 éve
madridom.hu/blog/2014/08/29/arbeloa-a-kovetkezo/Bárki bármit mond, Perez legnagyobb hibája Casillas megtartása. Nagyon fájó ezt mondani, de az a csendes, szerény, hatalmasakat védő, igazi madridista "csodakapus" kilépve Hierro, Raul árnyékából, megtámogatva a törtető médiaszajha asszonykájával régóta mérgezi a madridi öltözőt
Az a klikk, amiben ő az egyik vezéregyéniség szépen kicsinálja a Mourinho-t támogatókat (DL, Xabi, Arbeola). Lehet összeesküvés elméleteket kiáltani, ha úgy jobban tetszik
több mint 10 éve
YoungZeeZee
8 566
Amugy nem menne ki.Megolne a celokat.
Peldaul egy Roma kb a bajnoki cimre ajt a seri a-ban.A szuperligaban jelenleg talan kozepszint lenne.50ezer ember nem menne ki egyy 7. helyezett roma es mondjuk 8. helyezett liverpool meccsre.
Ok is kb a semmire jatszananak.
No meg unalmas lenne mindig ugyanazok a csapatok.lehet mondani most is ez van de a rendszer mas.
az elottem szolok meg elmondtak a tobbit.
több mint 10 éve
én tartós ligára gondoltam. 4 vesztes szezon után már nem biztos, hogy kimenne mindenki csápolni.Amadeus91Meglehet igazad van, de látván a foci tömegbázisát ezt egyszerűen nem tudom elképzelni. A BL meccseken se emlékszem kirívóan alacsony nézőszámra, pedig micsoda élmény lehet egy BATE-nak pofozógép szerepben tündökölni.
több mint 10 éve
Amadeus the Young
32 913
én tartós ligára gondoltam. 4 vesztes szezon után már nem biztos, hogy kimenne mindenki csápolni.Ez igaz lenne, ha megye I.-ről beszélnénk.arról van szó, hogy egy győztes csapattal el lehet a dolgokat adni, egy vesztessel nem. Így a nemzeti bajnokságokban azért évről-évre a top csapatok behúzzák egymást váltva a dolgot, duzzad a tábor, fogynak a mezek, a sör, a hotdog, jókedvvel kimegy Hans a paraszt megnézni, ahogy a Bayern gurít egy hetest a Freiburgnak. Ebben a ligában viszont értelemszerűen lenne egy utolsó, meg egy utolsó előtti is. Hanst pedig jó eséllyel nem fogja vigasztalni a 4. 0-3 után, hogy elit ligában játszanak és ömlik a tv-s pénz. Szarni fog bele, hazamegy fifázni. Nem lenne teltház.Amadeus91Én nem értem mire akartok ezzel kilyukadni. Adott egy liga, amiben még a legkóklerebb csapat is játszik 20-30-40 top meccset egy szezonban, a TV díjak egyenlően vannak elosztva, azt nem bukhatják. A magas nézettség szinte garantált, Egyszerre az Adidas, Nike, Puma pedig nem fogja támogatni a Realt mondjuk.ez az angol csapatokkal speciel elképzelhetetlen, még ha egyik tulaj hajlana is rá olyan társadalmi nyomás lenne ami tutira ellehetetlenítené.Nem tudom van-e itt köztetek olyan, aki jobban belefolyt a nemzetközi foci rejtelmeibe. Tőle kérdezném, hogy esetleg tud valamit a Szuper liga szerveződéséről valamit, mert régebben nagyon rebesgették már, hogy a nagy csapatok nagyon hajlanának rá. Persze az UEFA pénzével nehéz szembe menni, de nem lenne elvetendő gondolat az biztos egy major league szerű 16-20-24 csapatos szuper bajnokság. Draft nélkül persze.teljesen értelmetlen lenne, szerintem. Az a helyzet, hogy ebben a ligában is lennének vesztesek, utolsók, az pedig azzal járna, hogy ott hagynák őket a szponzorok és mennének az aktuális nemzeti bajnokhoz. Azt sem hiszem, hogy pl. az angol nagycsapatok, a Bayern vagy akár a Real/Barca duó nagy partner lenne ebben.Amadeus91
Meg lehet nézni, hogy a legjobbak, milyen vérengzést rendeznek az úgymond "másodvonalas" csapatok ellen amikor összekerülnek a kieséses szakaszban. Ha létezik a foci evolúciója, mint fogalom, akkor szerintem ez lehetne a közel tökéletes egyveleg. Top csapatok/játékosok egymás ellen, óriási szurkolótáborok, gigastadionok, bazi erős pénzügyi háttér, brutális nézettség a TV-ben, marketing aranybánya.... stb.
A többiek pedig próbálkozhatnak a nemzeti bajnokságokban és az Európa ligában.flzoli
Amadeus jól leírta hogy hosszú távon miért nem érné meg a nagycsapatoknak, ugyanis úgy mint az nfl-ben lenne utolsó a csoportban ami itt komoly következményekkel járna marketing szempontból (nem úgy mint az nfl-ben)davemayer
Ha még a fizetési sapkát mondanátok, mint akadály, azt elfogadom, nem tudom ki mennyire menne bele, de a szponzorok elpártolása....flzoli
De itt brutális piacok és pénzek mozognak, óriási felhajtás és médiavisszhang, hidd el még a legtramplibb meccsre (mondjuk egy Roma-Pool, bocsi a szurkolóktól, csak a példa kedvéért) nem menne ki 50.000 ember?flzoli
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 10 éve
Ez igaz lenne, ha megye I.-ről beszélnénk.arról van szó, hogy egy győztes csapattal el lehet a dolgokat adni, egy vesztessel nem. Így a nemzeti bajnokságokban azért évről-évre a top csapatok behúzzák egymást váltva a dolgot, duzzad a tábor, fogynak a mezek, a sör, a hotdog, jókedvvel kimegy Hans a paraszt megnézni, ahogy a Bayern gurít egy hetest a Freiburgnak. Ebben a ligában viszont értelemszerűen lenne egy utolsó, meg egy utolsó előtti is. Hanst pedig jó eséllyel nem fogja vigasztalni a 4. 0-3 után, hogy elit ligában játszanak és ömlik a tv-s pénz. Szarni fog bele, hazamegy fifázni. Nem lenne teltház.Amadeus91Én nem értem mire akartok ezzel kilyukadni. Adott egy liga, amiben még a legkóklerebb csapat is játszik 20-30-40 top meccset egy szezonban, a TV díjak egyenlően vannak elosztva, azt nem bukhatják. A magas nézettség szinte garantált, Egyszerre az Adidas, Nike, Puma pedig nem fogja támogatni a Realt mondjuk.ez az angol csapatokkal speciel elképzelhetetlen, még ha egyik tulaj hajlana is rá olyan társadalmi nyomás lenne ami tutira ellehetetlenítené.Nem tudom van-e itt köztetek olyan, aki jobban belefolyt a nemzetközi foci rejtelmeibe. Tőle kérdezném, hogy esetleg tud valamit a Szuper liga szerveződéséről valamit, mert régebben nagyon rebesgették már, hogy a nagy csapatok nagyon hajlanának rá. Persze az UEFA pénzével nehéz szembe menni, de nem lenne elvetendő gondolat az biztos egy major league szerű 16-20-24 csapatos szuper bajnokság. Draft nélkül persze.teljesen értelmetlen lenne, szerintem. Az a helyzet, hogy ebben a ligában is lennének vesztesek, utolsók, az pedig azzal járna, hogy ott hagynák őket a szponzorok és mennének az aktuális nemzeti bajnokhoz. Azt sem hiszem, hogy pl. az angol nagycsapatok, a Bayern vagy akár a Real/Barca duó nagy partner lenne ebben.Amadeus91
Meg lehet nézni, hogy a legjobbak, milyen vérengzést rendeznek az úgymond "másodvonalas" csapatok ellen amikor összekerülnek a kieséses szakaszban. Ha létezik a foci evolúciója, mint fogalom, akkor szerintem ez lehetne a közel tökéletes egyveleg. Top csapatok/játékosok egymás ellen, óriási szurkolótáborok, gigastadionok, bazi erős pénzügyi háttér, brutális nézettség a TV-ben, marketing aranybánya.... stb.
A többiek pedig próbálkozhatnak a nemzeti bajnokságokban és az Európa ligában.flzoli
Amadeus jól leírta hogy hosszú távon miért nem érné meg a nagycsapatoknak, ugyanis úgy mint az nfl-ben lenne utolsó a csoportban ami itt komoly következményekkel járna marketing szempontból (nem úgy mint az nfl-ben)davemayer
Ha még a fizetési sapkát mondanátok, mint akadály, azt elfogadom, nem tudom ki mennyire menne bele, de a szponzorok elpártolása....flzoli
De itt brutális piacok és pénzek mozognak, óriási felhajtás és médiavisszhang, hidd el még a legtramplibb meccsre (mondjuk egy Roma-Pool, bocsi a szurkolóktól, csak a példa kedvéért) nem menne ki 50.000 ember?
több mint 10 éve
Lehet az egész most még eléggé fikciónak tűnik, de nincs az az isten, ami visszafogná az elit és a középszint közötti pénzügyi szakadék növekedését. És amikor eljön a pillanat, amikor már nem 20-30-40 milliók röpködnek általánosságba egy komolyabb tranzakció során, hanem 80-90-100 milliók, eszébe jut majd a tulajoknak/elnököknek, hogy így már bizony rohadtul nem éri meg WBA-kal és Cordobákkal hülyéskedni hétről-hétre, top csapattal meg jó ha évente 4-6-8-10 meccset játszik...
több mint 10 éve
Amadeus the Young
32 913
arról van szó, hogy egy győztes csapattal el lehet a dolgokat adni, egy vesztessel nem. Így a nemzeti bajnokságokban azért évről-évre a top csapatok behúzzák egymást váltva a dolgot, duzzad a tábor, fogynak a mezek, a sör, a hotdog, jókedvvel kimegy Hans a paraszt megnézni, ahogy a Bayern gurít egy hetest a Freiburgnak. Ebben a ligában viszont értelemszerűen lenne egy utolsó, meg egy utolsó előtti is. Hanst pedig jó eséllyel nem fogja vigasztalni a 4. 0-3 után, hogy elit ligában játszanak és ömlik a tv-s pénz. Szarni fog bele, hazamegy fifázni. Nem lenne teltház.Én nem értem mire akartok ezzel kilyukadni. Adott egy liga, amiben még a legkóklerebb csapat is játszik 20-30-40 top meccset egy szezonban, a TV díjak egyenlően vannak elosztva, azt nem bukhatják. A magas nézettség szinte garantált, Egyszerre az Adidas, Nike, Puma pedig nem fogja támogatni a Realt mondjuk.ez az angol csapatokkal speciel elképzelhetetlen, még ha egyik tulaj hajlana is rá olyan társadalmi nyomás lenne ami tutira ellehetetlenítené.Nem tudom van-e itt köztetek olyan, aki jobban belefolyt a nemzetközi foci rejtelmeibe. Tőle kérdezném, hogy esetleg tud valamit a Szuper liga szerveződéséről valamit, mert régebben nagyon rebesgették már, hogy a nagy csapatok nagyon hajlanának rá. Persze az UEFA pénzével nehéz szembe menni, de nem lenne elvetendő gondolat az biztos egy major league szerű 16-20-24 csapatos szuper bajnokság. Draft nélkül persze.teljesen értelmetlen lenne, szerintem. Az a helyzet, hogy ebben a ligában is lennének vesztesek, utolsók, az pedig azzal járna, hogy ott hagynák őket a szponzorok és mennének az aktuális nemzeti bajnokhoz. Azt sem hiszem, hogy pl. az angol nagycsapatok, a Bayern vagy akár a Real/Barca duó nagy partner lenne ebben.Amadeus91
több mint 10 éve
Hát persze, és akkor mindenki padozik a top csapatokban egész évben, vagy egy kicsit kevesebbért elmegy egy gyengébb csapatba, ahol ugyan abban a ligában játszhat. Amerikai focista van mondjuk 10.000, míg focista 3.000.000, kicsit nagyobb a léptékaz NFL-ben sincs kieső, aztán mégis van bőven különbség a Dallas meg mondjuk a Raiders között. Hozzánk pl. dupla annyiért jönnének játszani, mint mondjuk Jerry papához. Nem is nyertünk az elmúlt 10 évben semmit sem a tapasztalaton kívül. Ugyanez lenne Európában, összerakunk egy ilyen ligát, aztán szopóágra kerül valaki (akár önhibájából, akár nem), pl. a Milan, aztán mindjárt a kutya nem akar majd ott focizni, mert ki akar egy vesztes franchisenál játszani? Sok előnye van az NFL-ben használt rendszernek, de kétlem, hogy működne a Soccer terén Európában.Amadeus91Egyrészt nem lennének kiesők, hanem egyfajta "franchise" rendszerben működne, csak itt maga a franchise az a Real, Barca, Bayern lenne. Egyenlően elosztott TV pénzekkel pedig nagyon is nyereséges lenne az egész.Nem tudom van-e itt köztetek olyan, aki jobban belefolyt a nemzetközi foci rejtelmeibe. Tőle kérdezném, hogy esetleg tud valamit a Szuper liga szerveződéséről valamit, mert régebben nagyon rebesgették már, hogy a nagy csapatok nagyon hajlanának rá. Persze az UEFA pénzével nehéz szembe menni, de nem lenne elvetendő gondolat az biztos egy major league szerű 16-20-24 csapatos szuper bajnokság. Draft nélkül persze.teljesen értelmetlen lenne, szerintem. Az a helyzet, hogy ebben a ligában is lennének vesztesek, utolsók, az pedig azzal járna, hogy ott hagynák őket a szponzorok és mennének az aktuális nemzeti bajnokhoz. Azt sem hiszem, hogy pl. az angol nagycsapatok, a Bayern vagy akár a Real/Barca duó nagy partner lenne ebben.Amadeus91
Plussz ezt pont a nagy csapatok szorgalmaznák
(Santiago Bernabeu anno kiharcolta a BEK-et, vajh Perez lesz az, aki majd az SL előtt kitapossa az utat...)flzoli
több mint 10 éve
Én nem értem mire akartok ezzel kilyukadni. Adott egy liga, amiben még a legkóklerebb csapat is játszik 20-30-40 top meccset egy szezonban, a TV díjak egyenlően vannak elosztva, azt nem bukhatják. A magas nézettség szinte garantált, Egyszerre az Adidas, Nike, Puma pedig nem fogja támogatni a Realt mondjuk.ez az angol csapatokkal speciel elképzelhetetlen, még ha egyik tulaj hajlana is rá olyan társadalmi nyomás lenne ami tutira ellehetetlenítené.Nem tudom van-e itt köztetek olyan, aki jobban belefolyt a nemzetközi foci rejtelmeibe. Tőle kérdezném, hogy esetleg tud valamit a Szuper liga szerveződéséről valamit, mert régebben nagyon rebesgették már, hogy a nagy csapatok nagyon hajlanának rá. Persze az UEFA pénzével nehéz szembe menni, de nem lenne elvetendő gondolat az biztos egy major league szerű 16-20-24 csapatos szuper bajnokság. Draft nélkül persze.teljesen értelmetlen lenne, szerintem. Az a helyzet, hogy ebben a ligában is lennének vesztesek, utolsók, az pedig azzal járna, hogy ott hagynák őket a szponzorok és mennének az aktuális nemzeti bajnokhoz. Azt sem hiszem, hogy pl. az angol nagycsapatok, a Bayern vagy akár a Real/Barca duó nagy partner lenne ebben.Amadeus91
Ha még a fizetési sapkát mondanátok, mint akadály, azt elfogadom, nem tudom ki mennyire menne bele, de a szponzorok elpártolása....
több mint 10 éve
Amadeus the Young
32 913
az NFL-ben sincs kieső, aztán mégis van bőven különbség a Dallas meg mondjuk a Raiders között. Hozzánk pl. dupla annyiért jönnének játszani, mint mondjuk Jerry papához. Nem is nyertünk az elmúlt 10 évben semmit sem a tapasztalaton kívül. Ugyanez lenne Európában, összerakunk egy ilyen ligát, aztán szopóágra kerül valaki (akár önhibájából, akár nem), pl. a Milan, aztán mindjárt a kutya nem akar majd ott focizni, mert ki akar egy vesztes franchisenál játszani? Sok előnye van az NFL-ben használt rendszernek, de kétlem, hogy működne a Soccer terén Európában.Egyrészt nem lennének kiesők, hanem egyfajta "franchise" rendszerben működne, csak itt maga a franchise az a Real, Barca, Bayern lenne. Egyenlően elosztott TV pénzekkel pedig nagyon is nyereséges lenne az egész.Nem tudom van-e itt köztetek olyan, aki jobban belefolyt a nemzetközi foci rejtelmeibe. Tőle kérdezném, hogy esetleg tud valamit a Szuper liga szerveződéséről valamit, mert régebben nagyon rebesgették már, hogy a nagy csapatok nagyon hajlanának rá. Persze az UEFA pénzével nehéz szembe menni, de nem lenne elvetendő gondolat az biztos egy major league szerű 16-20-24 csapatos szuper bajnokság. Draft nélkül persze.teljesen értelmetlen lenne, szerintem. Az a helyzet, hogy ebben a ligában is lennének vesztesek, utolsók, az pedig azzal járna, hogy ott hagynák őket a szponzorok és mennének az aktuális nemzeti bajnokhoz. Azt sem hiszem, hogy pl. az angol nagycsapatok, a Bayern vagy akár a Real/Barca duó nagy partner lenne ebben.Amadeus91
(Santiago Bernabeu anno kiharcolta a BEK-et, vajh Perez lesz az, aki majd az SL előtt kitapossa az utat...)flzoli
több mint 10 éve
ez az angol csapatokkal speciel elképzelhetetlen, még ha egyik tulaj hajlana is rá olyan társadalmi nyomás lenne ami tutira ellehetetlenítené.Nem tudom van-e itt köztetek olyan, aki jobban belefolyt a nemzetközi foci rejtelmeibe. Tőle kérdezném, hogy esetleg tud valamit a Szuper liga szerveződéséről valamit, mert régebben nagyon rebesgették már, hogy a nagy csapatok nagyon hajlanának rá. Persze az UEFA pénzével nehéz szembe menni, de nem lenne elvetendő gondolat az biztos egy major league szerű 16-20-24 csapatos szuper bajnokság. Draft nélkül persze.teljesen értelmetlen lenne, szerintem. Az a helyzet, hogy ebben a ligában is lennének vesztesek, utolsók, az pedig azzal járna, hogy ott hagynák őket a szponzorok és mennének az aktuális nemzeti bajnokhoz. Azt sem hiszem, hogy pl. az angol nagycsapatok, a Bayern vagy akár a Real/Barca duó nagy partner lenne ebben.Amadeus91
Amadeus jól leírta hogy hosszú távon miért nem érné meg a nagycsapatoknak, ugyanis úgy mint az nfl-ben lenne utolsó a csoportban ami itt komoly következményekkel járna marketing szempontból (nem úgy mint az nfl-ben)
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 10 éve
Egyrészt nem lennének kiesők, hanem egyfajta "franchise" rendszerben működne, csak itt maga a franchise az a Real, Barca, Bayern lenne. Egyenlően elosztott TV pénzekkel pedig nagyon is nyereséges lenne az egész.Nem tudom van-e itt köztetek olyan, aki jobban belefolyt a nemzetközi foci rejtelmeibe. Tőle kérdezném, hogy esetleg tud valamit a Szuper liga szerveződéséről valamit, mert régebben nagyon rebesgették már, hogy a nagy csapatok nagyon hajlanának rá. Persze az UEFA pénzével nehéz szembe menni, de nem lenne elvetendő gondolat az biztos egy major league szerű 16-20-24 csapatos szuper bajnokság. Draft nélkül persze.teljesen értelmetlen lenne, szerintem. Az a helyzet, hogy ebben a ligában is lennének vesztesek, utolsók, az pedig azzal járna, hogy ott hagynák őket a szponzorok és mennének az aktuális nemzeti bajnokhoz. Azt sem hiszem, hogy pl. az angol nagycsapatok, a Bayern vagy akár a Real/Barca duó nagy partner lenne ebben.Amadeus91
(Santiago Bernabeu anno kiharcolta a BEK-et, vajh Perez lesz az, aki majd az SL előtt kitapossa az utat...)
több mint 10 éve
Amadeus the Young
32 913
Nem tudom van-e itt köztetek olyan, aki jobban belefolyt a nemzetközi foci rejtelmeibe. Tőle kérdezném, hogy esetleg tud valamit a Szuper liga szerveződéséről valamit, mert régebben nagyon rebesgették már, hogy a nagy csapatok nagyon hajlanának rá. Persze az UEFA pénzével nehéz szembe menni, de nem lenne elvetendő gondolat az biztos egy major league szerű 16-20-24 csapatos szuper bajnokság. Draft nélkül persze.teljesen értelmetlen lenne, szerintem. Az a helyzet, hogy ebben a ligában is lennének vesztesek, utolsók, az pedig azzal járna, hogy ott hagynák őket a szponzorok és mennének az aktuális nemzeti bajnokhoz. Azt sem hiszem, hogy pl. az angol nagycsapatok, a Bayern vagy akár a Real/Barca duó nagy partner lenne ebben.