Soccer
41 feliratkozó
több mint 10 éve
Nem tudom van-e itt köztetek olyan, aki jobban belefolyt a nemzetközi foci rejtelmeibe. Tőle kérdezném, hogy esetleg tud valamit a Szuper liga szerveződéséről valamit, mert régebben nagyon rebesgették már, hogy a nagy csapatok nagyon hajlanának rá. bleacherreport.com/articles/2030105-is-a-european-super-league-an-inevitable-next-step-in-world-football
www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/champions-league/10370046/European-Super-League-will-be-a-reality-in-five-years-claims-Galatasaray-chairman-Unal-Aysal.html
Persze az UEFA pénzével nehéz szembe menni, de nem lenne elvetendő gondolat az biztos egy major league szerű 16-20-24 csapatos szuper bajnokság. Draft nélkül persze.
Meg lehet nézni, hogy a legjobbak, milyen vérengzést rendeznek az úgymond "másodvonalas" csapatok ellen amikor összekerülnek a kieséses szakaszban. Ha létezik a foci evolúciója, mint fogalom, akkor szerintem ez lehetne a közel tökéletes egyveleg. Top csapatok/játékosok egymás ellen, óriási szurkolótáborok, gigastadionok, bazi erős pénzügyi háttér, brutális nézettség a TV-ben, marketing aranybánya.... stb.
A többiek pedig próbálkozhatnak a nemzeti bajnokságokban és az Európa ligában.
több mint 10 éve
Torres megy a Milanba, pirosbetűs ünnepnapnak nyilvánítom a mai napot 😀
több mint 10 éve
Kezd már unalmas lenni ez a vita a stadionokról és a magyar foci megváltásáról, mert megmerevedtek az álláspontok és már csak a saját igazatok ismételgetitek mantraként.....A magam részéről még annyit hozzátennék, hogy én örülök, hogy az omladozó, rothadó "stadionok" helyett végre kultúrált körülményeket teremtenek, ahová nem tetanusz oltással együtt kell kimenni. Nem érdekel a posvány, az irigység és a rosszindulat ami belengi az egész magyar közeget, de ha véletlen a piros-fehér-zöldben rohangáló aranyifjak kiteszik a lelküket a pályán, megint elkezdtek majd reménykedni, mint már kb. 20 éve mindig.
Részemről ez a téma lezárva
több mint 10 éve
Lényegtelen, te is írod.Nem tartom jónak a példáidat. Egy golfklubba vagy egy monte carloi kaszinóba bejutni nem egy kategória egy nb1-es futballmérkőzéssel. Előbbiek megengedhetik maguknak, hogy szelektáljanak a vendégeik között, viszont egy nb1-es átlagcsapat egy ilyen döntéssel könnyen elveszítheti a vendégkörének 10-30 százalékát. És itt jelen esetben nem az ultrákra gondolok, hiszen az ő számuk elenyésző egy átlagközönségnek.SzokolSzokolErre a részre reflektálnék.
...
Ami viszont kurvára pozitívum, hogy végre legalább ki akarják lapátolni a szart a stadionokból.Sobri Jóska
A netto árbevétel 1-2 százaléka sincs egy ilyen 10-30 százalékos vendégkörvesztés.
Viszont hosszú távon mindenképp profitábilis.
Ha maradunk a te véleményednél, akkor fogadjuk el, hogy a labdarúgó mérkőzés egy szolgáltatás. Én, mint fogyasztó fizetek, a klub, mint szolgáltató szolgáltat. Ne tálaljuk a jelenlegi döntéshozatalokat egy pillanatig sem racionális, előremutató lépésnek, amíg nincs az én helyemre egy hasonló fogyasztója a klubnak.SzokolLényegtelen, te is írod.
A netto árbevétel 1-2 százaléka sincs ezen fogyasztók elvesztése.
Viszont hosszú távon mindenképp profitábilis.
Teremtsük meg a XXI. századi, európai feltételeit a kártya kiváltásának akár a távolból is, aztán el lehet várni mindenkitől a regisztrációt. De addig fölösleges és igen is nézőszám csökkenéshez vezet majd. Persze anyagi oldalról irreleváns, hogy 2 000 vagy 2 500 ember van egy stadionban, de nem hiszem, hogy a nézőszám csökkenése lenne az MLSZ célja. Egyszerűen nem gondolták át az egészet.SzokolEz meglehet. És az is, hogy majd pár év múlva lesznek hatékonyabb, könnyebb módozatok kártyát kiváltani.
Most ez van. Aki akar vált és megy, aki nem, nem.
Lényegtelen...
Mennyivel több egy szkennelt személyi igazolvány, mint a bediktált adataim és fényképem? Ha gondolod, neked is elküldöm, aztán kezdj vele azt, amit akarsz.SzokolNekem elküldheted, aztán ne lepődj meg, hogy felvettél 1-2 hitelt, béreltél ezt-azt, de nem vitted vissza, ... 😉
több mint 10 éve
Ohh így már világos, köszönöm szépen! Hát azért kissé megértem a a Varsót.Én szerintem nem jogos. Ha a Debrecent nem büntették meg a Máté ügy miatt, akkor itt sem kellett volna.SchleckA Celtic-Legia selejtező második meccsén (eredetileg 0-2) a Varsóban szerepelt egy eltiltott játékos kb 10 perc erejéig (azt hitték, hogy azzal, hogy korábbi meccsekre nem nevezték, lejárt a büntetése), amikor már minden eldőlt, erre az uefa 3-0-lal a Celticnak adta a meccset, és mivel az odavágó 4-1 lett, így idegenben rúgott góllal a skótok mentek tovább. Igazságtalan, de jogos kategória.Jakehomer....Mi volt az előzménye ennek, mert nem nagyon találtam a leírásnál sem konkrétan.kristóf17
korrektBorbinho
több mint 10 éve
szaba
10 553
www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/videoton-heffler-tibor-a-fehervariakhoz-szerzodott-hivatalos-2360099Esküszöm a Paks járt jól, csak nem tudom, hogy ki lesz a jobb védő. Talán Fityesz.
több mint 10 éve
Én szerintem nem jogos. Ha a Debrecent nem büntették meg a Máté ügy miatt, akkor itt sem kellett volna.A Celtic-Legia selejtező második meccsén (eredetileg 0-2) a Varsóban szerepelt egy eltiltott játékos kb 10 perc erejéig (azt hitték, hogy azzal, hogy korábbi meccsekre nem nevezték, lejárt a büntetése), amikor már minden eldőlt, erre az uefa 3-0-lal a Celticnak adta a meccset, és mivel az odavágó 4-1 lett, így idegenben rúgott góllal a skótok mentek tovább. Igazságtalan, de jogos kategória.Jakehomer....Mi volt az előzménye ennek, mert nem nagyon találtam a leírásnál sem konkrétan.kristóf17
korrektBorbinho
több mint 10 éve
A Celtic-Legia selejtező második meccsén (eredetileg 0-2) a Varsóban szerepelt egy eltiltott játékos kb 10 perc erejéig (azt hitték, hogy azzal, hogy korábbi meccsekre nem nevezték, lejárt a büntetése), amikor már minden eldőlt, erre az uefa 3-0-lal a Celticnak adta a meccset, és mivel az odavágó 4-1 lett, így idegenben rúgott góllal a skótok mentek tovább. Igazságtalan, de jogos kategória.....Mi volt az előzménye ennek, mert nem nagyon találtam a leírásnál sem konkrétan.kristóf17
korrektBorbinho
Tepper takarodj!
több mint 10 éve
Akár igaz is lehet, hogy a pénz fontosabb, mint a foci (bár ezt nehéz szerintem így leegyszerűsíteni, mert nincs egyik a másik nélkül), de ebben az esetben az uefa keze kötve volt, a Legia baszta el. Jó kis csapat amúgy a Varsó, megérdemelték volna a BL csoportkört.
korrektBorbinho
Ez a stadionvita meg nagyon érdekes, nemrég olvastam a Fever Pitchet, 25 éve pont ugyanezeket az érveket ütköztették a témában Angliában is. 25 éve...
Tepper takarodj!
több mint 10 éve
....Mi volt az előzménye ennek, mert nem nagyon találtam a leírásnál sem konkrétan.
korrektBorbinho
több mint 10 éve
Engem az b*sz fel a legjobban, hogy válogatott meccsekre rendszeresen járok fel kb 8 éve. Oké, hogy most tüntetőleg nem megyek fel a pintér féle förmedvény miatt, de ez nem jelenti azt, hogy a késöbbiekben még ne szeretnék meccsre járni. Akkor hol a bibi? - Hát ott, hogy a ingyenesen kártyát csináltarni csak szept. 15ig lehet, és azt is csak pesten. Tehát engem mint vidéki szurkolót hátrányosan kezelnek mert vagy tennem kéne egy túrát pestre h kártyát csináltassak vagy el kell fogadnom, higy ez biza még pénzbe fog nekem kerülni önhibámon kívül...
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve
arról., hogy valódi szurkolók nélkül nincs foci. azért kérdezzük meg a münchenieket is mondjuk, ahol egy meccsen teljesen normál hangon tudsz beszélgetni, annyira nem kiabál senki. szóval a kettő nem függ össze. az a pénz amit viszont a bajorok elköltenek a csapatokra annak mindenképpen.be kell látni, hogy magyarországon ultrák nélkül és velük sem releváns a jegybevétele egy futballklubnak, nem ebből élnek. a marchandise-ból meg mégannyira sem, pedig az nyugaton nagyon megy. az átlag futballszurkoló vagy belóg a meccsre, vagy megveszi az 500-2500 Ft-os jegyét, esetleg a népsoprtra költ még és ennyi. máshogy nem támogatja anyagilag a klubot (dalokból nem élünk meg, abból nem lesz pénz új játékosra) azaz egy szezonban átlag 2000-es nézőszámmal és 1500 Fős átlagos jeggyel, a jegybevétele 45 000 000 Ft a 15 mérkőzésre. ez bruttó bevétel, áfa, költségek, biztonsági kisfaszom még lejön. tehát arról beszélünk, hogy éves szinten 25-30 milliót hoz egy jó csapatnál a jegybevétel. a legalja klubok költségvetésének ez a 7-10%, szted nem teljesen mindegy hogy ebből mennyi marad távol ? a magyar futball (befektetési) értéke (még) nem a néző.
a másik szempont, hogy egy komoly futballklub a kb 10%-nyi VIP helyből csinálja meg a mérkőzésnapi jegybevétel 65-70%-át. erre nálunk abszte nincs példa és lehetőség. nekem van olyan ügyfelem, akinek csak azért van a megyeri úton díszpáholya, mert az az egyetlen hely magyarországon ahol van ilyen (Arénát leszámítva). most már van a fradinál is, és ugyan nem olcsó, de igen komoly színvonal van, ahova bármilyen partnert el lehet vinni, akár már a gold tribünre is, gondolom a skyboxokba még inkább. látni kell, hogy ez a jelen, és nálunk is remélhetőleg előbb utóbb az lesz, mert ez termel pénzt, nem a fasszopó újpest. még ha én is szeretem az utóbbit nyomatni.
a felelősségbiztosítás az amúgy évek óta licence követelmény, minden klubnak rendelkeznie kell vele, kötelezően.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve
Nem vagyok híve, hogy a futballra csak úgy tekintsünk, mint üzleti vállalkozásra. De ha már mégis ezt tesszük, akkor rendszeres fogyasztója vagyok/voltam egy szolgáltatásnak, jegyártól függetlenül ott voltam, költöttem a pénzem a stadionon belül is, ajándéktárgyakat vettem. Mégis miért nekem kell erőlködnöm (tavaly kimentem meccs előtt, megvettem a jegyem, bementem, most meg..), hogy fizetni tudjak venni egy szolgáltatást? Az én dolgom könyörögni egy gyrososnak, hogy légyszi légyszi, adj egyet?SzokolEgyébként pont ez a legnagyobb bajom az egésszel. Ha majdnem minden stadion tele lenne, akkor lenne értelme annak, hogy megválogassák ki menjen be és ki ne. Jelen pillanatban azonban csak nehezítik a dolgokat és jó néhányan nem fognak meccsre járni azok közül, akik korábban kinn voltak. Ha pl. fognám nagypapámat és megmondanám neki, hogy na kiviszem valamelyik meccsre? Jajj hát előbb csináltassak kártyát, itt adjam le az adatainkat, ott adjam le az adatainkat, aztán majd bemehetek. Nem lenne egyszerűbb az, ha odamennénk megvenném a jegyet és már benn is vagyok? Azokról ne is beszéljünk, akik mindenhova elkísérik csapatukat mégis bűnözőként tekintenek rájuk.
De semmi probléma majd megvesznek pár szurkolót leírják nekik mit énekeljenek (igaz harmadannyian lesznek stadionban mint eddig), de majd lehet mondani, hogy eljött Nyugat-Európa meg családbarát mérkőzés meg macifasza. Aztán az adott tulajdonos majd 2-3 év múlva a pénzét tisztára mosva néhány 100 milliós veszteséggel nyugodt szívvel állhat tovább. Rá kellene jönni, hogy valódi szurkolók nélkül nincs foci és inkább újakat kellene szerezni ahelyett, hogy a maradékot is elüldöznék.
több mint 10 éve
Azért ezt nem gondoltad át szerintem, hivatalos közegnek félve adja oda az ember a személyijét, nemhogy még nekem valaki begyűjtse, szkennelgesse meg ide-oda küldözgesse a sajátomat...1: Átgondoltam. Ez egy értékesítési csatorna, egy másik lehetőség lehetne. Aztán én eldöntöm, hogy nekem jó-e vagy sem. Nekem ez így kényelmes lenne, nem tudom mitől kellene tartanom. Mennyivel több egy szkennelt személyi igazolvány, mint a bediktált adataim és fényképem? Ha gondolod, neked is elküldöm, aztán kezdj vele azt, amit akarsz.
...
Marha jó volt a 150 ezer néző a Soldier Fielden vagy épp a 200 000 a Maracanában, de azóta változott ez a szemét világ és a parasztjának ülőhelyek kellenek. Így a felére vagy még jobban le kellett redukálni a befogadóképességet, az üzemeltetők nagy bánatára (akik erre a prémium kategóriák bevezetésével válaszoltak)baggio
2. Te miről beszélsz? 150 000 meg 200 000 néző. Ember, kb 10 nb1-es forduló alatt jön össze 200 000 néző. Mi most itt arról beszélünk, hogy egy átlag nb1-es stadionban a húsz százalékos kihasználtság le fog zuhanni teszem azt tizenötre, holott a cél éppen az ellenkező folyamat lenne.
több mint 10 éve
De hogy ne csak sírjak, konkrét javaslatom is van: begyűjtöm a társaság személyi igazolványait, beszkennelem őket, egy-egy igazolványképpel karöltve. Mindezt elküldöm az adott klubnak, akik legyártatják a kártyákat és kipostázzák nekem azokat. Mivel a kártya ingyenes, kifizetem mondjuk a postaköltséget átutalással. A szkennelt igazolványokkal igazolom a valódiságot, nem kell mindenkinek egyesével elzarándokolni a stadionba átvenni a kártyákat. Nagy kérés egy ilyen metódus bevezetése?SzokolAzért ezt nem gondoltad át szerintem, hivatalos közegnek félve adja oda az ember a személyijét, nemhogy még nekem valaki begyűjtse, szkennelgesse meg ide-oda küldözgesse a sajátomat...
A Fradi meccsjegyein amúgy az is rajta van, hogy a klub az érvényes belépővel rendelkezők részére felelősségbiztosítást kötött, innen nézve pláne érthető az elővigyázatosság. Mert ha pl. az alanti koreográfia közben valaki nem saját hibájából megsérülne, akkor bizony komoly kártérítésre számíthatna. Ha a nézők maximalizálása lenne a fő cél, akkor nyilván mindenkit beengednének, de a palánkjegy se véletlenül ismert fogalom, meg vannak uefa előírások, amiket egyszerűen be kell tartani, ismétlem:
Host associations and clubs are responsible for order and security both inside
and around the stadium before, during and after matches. They are liable for
incidents of any kind and may be subject to disciplinary measures and directives
unless they can prove that they have not been negligent in any way in the
organisation of the match.
However, all associations and clubs are liable for the following inappropriate
behaviour on the part of their supporters and may be subject to disciplinary
measures and directives even if they can prove the absence of any negligence
in relation to the organisation of the match:
a) the invasion or attempted invasion of the field of play;
b) the throwing of objects;
c) the lighting of fireworks or any other objects;
d) the use of laser pointers or similar electronic devices;
e) the use of gestures, words, objects or any other means to transmit any
message that is not fit for a sports event, particularly messages that are of a
political, ideological, religious, offensive or provocative nature;
f) acts of damage;
g) the disruption of national or competition anthems;
h) any other lack of order or discipline observed inside or around the stadium.
Marha jó volt a 150 ezer néző a Soldier Fielden vagy épp a 200 000 a Maracanában, de azóta változott ez a szemét világ és a parasztjának ülőhelyek kellenek. Így a felére vagy még jobban le kellett redukálni a befogadóképességet, az üzemeltetők nagy bánatára (akik erre a prémium kategóriák bevezetésével válaszoltak)
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
korrekt
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 10 éve
Nem tartom jónak a példáidat. Egy golfklubba vagy egy monte carloi kaszinóba bejutni nem egy kategória egy nb1-es futballmérkőzéssel. Előbbiek megengedhetik maguknak, hogy szelektáljanak a vendégeik között, viszont egy nb1-es átlagcsapat egy ilyen döntéssel könnyen elveszítheti a vendégkörének 10-30 százalékát. És itt jelen esetben nem az ultrákra gondolok, hiszen az ő számuk elenyésző egy átlagközönségnek.SzokolErre a részre reflektálnék.
...
Ami viszont kurvára pozitívum, hogy végre legalább ki akarják lapátolni a szart a stadionokból.Sobri Jóska
Ha maradunk a te véleményednél, akkor fogadjuk el, hogy a labdarúgó mérkőzés egy szolgáltatás. Én, mint fogyasztó fizetek, a klub, mint szolgáltató szolgáltat. Ne tálaljuk a jelenlegi döntéshozatalokat egy pillanatig sem racionális, előremutató lépésnek, amíg nincs az én helyemre egy hasonló fogyasztója a klubnak.
A nyakkendős példa: nincs problémám a nyakkendővel, felveszem. De ha csak olyan nyakkendőben lehet bemenni, amit mondjuk Debrecenben készítenek, akkor elgondolkozok azon, hogy érdemes-e nyűglődnöm a beszerzésével. Hiszen ugye nem kötelező.
Viszont ha azt a nyakkendőt meg lehetne on-line is rendelni, esetleg rendelhetnék a faternak is vagy bárki olyannak, aki kétszer-háromszor akar ott kajálni egy évben, nem lenne gondom az egésszel. Hiszen azt érezném, hogy az étterem nem kibaszni akar velem, hanem csak megfelelni különböző írott vagy íratlan szabálynak.
De amíg nem érzem azt, hogy a pénzemért kapok valamit és hálásnak kell lennem azért, hogy ehetem a szart, addig igen is fenntartásokkal kezelem a szurkolói kártyát és a hozzá hasonló lépéseket.
Abban nagyjából egyetértünk, hogy nem ez a megfelelő mód és abban is, hogy a futballt körülvevő közegen változtatni kell, mert szinte ciki hozzá tartozni. Ha egy üzleti tárgyaláson megemlíted, hogy meccsen voltál szórakozás gyanánt furcsa pillantásokat kapsz. Változás kell, csak rossz az út véleményem szerint.
Teremtsük meg a XXI. századi, európai feltételeit a kártya kiváltásának akár a távolból is, aztán el lehet várni mindenkitől a regisztrációt. De addig fölösleges és igen is nézőszám csökkenéshez vezet majd. Persze anyagi oldalról irreleváns, hogy 2 000 vagy 2 500 ember van egy stadionban, de nem hiszem, hogy a nézőszám csökkenése lenne az MLSZ célja. Egyszerűen nem gondolták át az egészet.
De hogy ne csak sírjak, konkrét javaslatom is van: begyűjtöm a társaság személyi igazolványait, beszkennelem őket, egy-egy igazolványképpel karöltve. Mindezt elküldöm az adott klubnak, akik legyártatják a kártyákat és kipostázzák nekem azokat. Mivel a kártya ingyenes, kifizetem mondjuk a postaköltséget átutalással. A szkennelt igazolványokkal igazolom a valódiságot, nem kell mindenkinek egyesével elzarándokolni a stadionba átvenni a kártyákat. Nagy kérés egy ilyen metódus bevezetése?
Mondjuk ezzel még mindig nem oldottam meg azok problémáját, akik tényleg csak nagy ritkán járnak meccsekre, de ez is több, mint a semmi.
több mint 10 éve
James007
1 858
Akkor hagyd.Ez a svájci csapat mindent bemutatott, ami miatt a gurulós focit gyűlölni lehet. Ehhez a spori szuper partnernek bizonyult, De, ezt akkor is a Loki cseszte el, mert ez egy simán hozható párharc lett volna. Telemér helyett jöhetne már valaki, aki tudna adni ennek a csapatnak egy kis lendületet, mert ezzel a stábbal ez már nem lesz jobb, sajnos.,James007Hagyjuk már hol votl ez simán hozható? YB annyit játszott ami bőven elég volt.
Toca
Szerintem simán hozható volt. Szerinted meg nem.
Ettől én még nem fogom azt mondani, hogy ja, de mégsem, mikor azt érzem, hogy de mégis. Nem itt és ebben a kérdésben fogsz megtéríteni, úgyhogy kár ebbe az "enyémazabszolútigazság" témába ennyire belelovalnod magad, mert nem tényeket állítottam, amivel érdemes lenne vitába szállni..
Úgyhogy az ilyen érzelmi jellegű kommenteknél inkább peace és hagyd meg nekem kérlek az örök reményt, főleg akkor, amikor a Lokiról van szó. 😉
több mint 10 éve
www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/real-madrid-az-ej-leple-alatt-megegyeztek-falcaorol-sajtohir-2360019Ennek örülnák!
több mint 10 éve
Mondok személyes, triviális példát:akkor gyerekzsúrok szervezése testhez álló feladat lehetne még pl.... 😊 😛
Általam szervezett rendezvényre sosem engedek be ittas embert. (Igen, én döntöm el ki ittas, ki nem. Vagyis a biztonsági szolgálat, de a felelősség az enyém, az instrukciókat én adom.) Sőt, ezeken a rendezvényeken alkoholt se árusítunk. Lehet, sőt biztos, hogy ezáltal némi bevételkiesés történik, de hosszú távon, számomra ez biztosítja a kezelhető tömeget, a kisebb, de biztosabb profitot. Ez egyfajta üzletpolitika. Lehet hőbörögni, hogy "Ménem ihatok, ez egy szabad ország?!", de pont ezért, a vállalkozásnak is ad ennyi szabadságot, hogy eldönthessem kivel akarok üzleti kapcsolatot, kivel nem.
Ha fociklubom, focistadionom lenne, oda én se engedném be a söpredéket, a balhét, azt, ami miatt indokolatlan plusz kiadásaim lennének. És igen, én dönteném el, ki a söpredék, mi a balhé. Enyém a klub, megtehetem.
Sobri Jóska
több mint 10 éve
Igazából én ezt ne marra írtam ,hogy buzi MLSZ mért épít stadiont meg stb stb. . Azoknak címeztem akik, jönnek itt a simán hozható meg majdnem sikerült, meg csak ezen múlt meg csak azon múlt, meg mennyire rossz csapat ez meg az elverhettük volna... Aztán simán kiesett a Loki gyakorlatilag köze nem volt a továbbjutáshoz...Amikor van egy tökhülye osztályutolsó gyerek, és felfogadnak hozzá egy magántanárt, hogy zárkóztassa fel, akkor nem az első hét végén várják, hogy osztályelső legyen, de még azt sem, hogy hozza az ötösöket.Ez a svájci csapat mindent bemutatott, ami miatt a gurulós focit gyűlölni lehet. Ehhez a spori szuper partnernek bizonyult, De, ezt akkor is a Loki cseszte el, mert ez egy simán hozható párharc lett volna. Telemér helyett jöhetne már valaki, aki tudna adni ennek a csapatnak egy kis lendületet, mert ezzel a stábbal ez már nem lesz jobb, sajnos.,James007Hagyjuk már hol votl ez simán hozható? YB annyit játszott ami bőven elég volt.
Egyébként kis érdekesség a focink beárazásáról:
BL csoportkörben van : Bolgár, belarusz, ciprusi , szlovén csapat
EL csoportkörben van: horvát, lengyel, bolgár, finn, cseh, izraeli , azeri, román, ciprusi csapat
Mi meg feltudunk mutatni 2 hozható párharcot amit elbuktunk!
Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen!Toca
A stadionprogramnak ez a szezon az első éve.
Ezt követi az utánpótlás, a felsőbb osztályok, az edzőképzés, stb.
10-15 év mire valós eredmények lesznek.
Attól, hogy a színes szemüvegen keresztül bullshitelő potentátok 2-3 éveket mondanak, attól még nem lesz annyi.
De attól, hogy ők hülyeségeket beszélnek felesleges őket komolyan venni, és a hülyeségeikre reflektálni.
10-15 év, és lesz eredmény, 1-2-3 nem.Sobri Jóska
több mint 10 éve
Nem vagyok híve, hogy a futballra csak úgy tekintsünk, mint üzleti vállalkozásra. De ha már mégis ezt tesszük, akkor rendszeres fogyasztója vagyok/voltam egy szolgáltatásnak, jegyártól függetlenül ott voltam, költöttem a pénzem a stadionon belül is, ajándéktárgyakat vettem. Mégis miért nekem kell erőlködnöm (tavaly kimentem meccs előtt, megvettem a jegyem, bementem, most meg..), hogy fizetni tudjak venni egy szolgáltatást? Az én dolgom könyörögni egy gyrososnak, hogy légyszi légyszi, adj egyet?SzokolErre a részre reflektálnék.
Kénytelenek vagyunk a focira üzletként tekinteni, mert akik működtetik azok így tekintenek rá, tehát a foci üzlet.
Azért neked kell erölködnöd, hogy egy szolgáltatást igénybe vegyél, mert ez egyfajta prémium szolgáltatás. Nem jó példa a gyrosvásárlás, inkább gondolj egy golfklubtagságira, vagy ha már kaja, akkor egy olyan étteremre ahol van dresscode.
Pl. a monte carlói kaszinóba se mehetsz be rövidgatyóba, és számos new yorki étterembe se engednek be farmerban, pólóban, előírás a zakó, nyakkendő.
Jöhetne a kérdés, átírva a tiedet, hogy "Az én dolgom könyörögni egy éttermesnek, hogy légyszi légyszi, adj egyet?". És a válasz, nem a te dolgod, de ha ott és azt akarod enni, akkor bizony húzhatsz haza nyakkendőért. Ha nem kötöd fel, akkor aurevoir.
Ugyanis megengedhetik maguknak, hogy megválogathassák az általuk nyújtot szolgáltatást igénybevevőket, és bizonyos feltételekhez kössék az üzleti kapcsolat létrehozását.
Mondok személyes, triviális példát:
Általam szervezett rendezvényre sosem engedek be ittas embert. (Igen, én döntöm el ki ittas, ki nem. Vagyis a biztonsági szolgálat, de a felelősség az enyém, az instrukciókat én adom.) Sőt, ezeken a rendezvényeken alkoholt se árusítunk. Lehet, sőt biztos, hogy ezáltal némi bevételkiesés történik, de hosszú távon, számomra ez biztosítja a kezelhető tömeget, a kisebb, de biztosabb profitot. Ez egyfajta üzletpolitika. Lehet hőbörögni, hogy "Ménem ihatok, ez egy szabad ország?!", de pont ezért, a vállalkozásnak is ad ennyi szabadságot, hogy eldönthessem kivel akarok üzleti kapcsolatot, kivel nem.
Ha fociklubom, focistadionom lenne, oda én se engedném be a söpredéket, a balhét, azt, ami miatt indokolatlan plusz kiadásaim lennének. És igen, én dönteném el, ki a söpredék, mi a balhé. Enyém a klub, megtehetem.
Abban igazat adok, hogy nem biztos a jelenlegi metódus az optimális, akár kártya, akár vénaszkenner. Nem tudom mi lenne a jobb, de azt kénytelen vagy elfogadni, hogy a tulajdonosok, vezetők szerint ez a tuti. Ettől még lehet olyan módszer, ami jobb, csak ők nem tudnak. Vagy egyéb, általunk nem ismert okok miatt nem akarnak.
Ami viszont kurvára pozitívum, hogy végre legalább ki akarják lapátolni a szart a stadionokból.
több mint 10 éve
Azért ezt ennyire konkrétan nem jelenteném ki, persze tudom egy-két kivétel csak erősíti a "szabályt".Amikor van egy tökhülye osztályutolsó gyerek, és felfogadnak hozzá egy magántanárt, hogy zárkóztassa fel, akkor nem az első hét végén várják, hogy osztályelső legyen, de még azt sem, hogy hozza az ötösöket.Ez a svájci csapat mindent bemutatott, ami miatt a gurulós focit gyűlölni lehet. Ehhez a spori szuper partnernek bizonyult, De, ezt akkor is a Loki cseszte el, mert ez egy simán hozható párharc lett volna. Telemér helyett jöhetne már valaki, aki tudna adni ennek a csapatnak egy kis lendületet, mert ezzel a stábbal ez már nem lesz jobb, sajnos.,James007Hagyjuk már hol votl ez simán hozható? YB annyit játszott ami bőven elég volt.
Egyébként kis érdekesség a focink beárazásáról:
BL csoportkörben van : Bolgár, belarusz, ciprusi , szlovén csapat
EL csoportkörben van: horvát, lengyel, bolgár, finn, cseh, izraeli , azeri, román, ciprusi csapat
Mi meg feltudunk mutatni 2 hozható párharcot amit elbuktunk!
Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen!Toca
A stadionprogramnak ez a szezon az első éve.
Ezt követi az utánpótlás, a felsőbb osztályok, az edzőképzés, stb.
10-15 év mire valós eredmények lesznek.
Attól, hogy a színes szemüvegen keresztül bullshitelő potentátok 2-3 éveket mondanak, attól még nem lesz annyi.
De attól, hogy ők hülyeségeket beszélnek felesleges őket komolyan venni, és a hülyeségeikre reflektálni.
10-15 év, és lesz eredmény, 1-2-3 nem.Sobri Jóska
Jelenleg semmi más nem történt csak nem tudtuk borítani a papírformát. Hozzátenném, hogy a BATE-t vagy a svájciakat egy jó formában lévő Loki (vagy a jelenleg "menetelő" Vidi, Diósgyőr) kiverhette volna, de idén nem sikerült Debrecenben a formaidőzítés és a rotáció.Viszont 8 magyar volt a kezdőben ami dicséretes.
Többekkel ellentétben én látom a fényt az alagút végén csak van egy-két döntés ami kiábrándít néha(Kovács Ferenc kinevezése például).