Soccer
41 feliratkozó
több mint 7 éve
Valaki magyarázza már el hogy ez a Tuchel miért akkora nagy edző hogy az Arsenal meg a PSG is ( meg tán még a Chelsea is ) őt akarja?Nyert össze-vissza egy Nemet kupát, stabilan még csak nem is 2. Vele a Dortmund a nemeteknél.
BL-ben idén 2 egész pontot sikerült összehozni ( tavaly is a Reallal voltak egy kvartetben szóval ez nem kifogás).
Mitől lesz ő jobb mint Emery vagy Conte ( jó Wengernek már mennie kellene vagy 5 éve az tény) ?
több mint 7 éve
Csak ugye azt nem tudjuk, azért nyert a csapata bajnokságot, mert olyan jók voltak a fiataljai, vagy inkább a légiósai, esetleg a többiek(nem a Vidi és a Fradi) lettek gyengébbek a fiatalok játszatása miatt? Plusz a fiatalok nála pont 21 évesek voltak. Szerintem nem véletlen, h Zsótér vagy Koszta nem maradt, mivel ha jól számolok 17/18-ra már csak a '97-es és fiatalabb korosztályokért járt plusz pénz. Ők meg túlkorosak lettek. Arról már nem is beszélve, h 20-21 éves játékos nyugaton nem számít már fiatalnak. Miénkénél nagyságrenddel jobb bajnokságokban kapnak ennyi lehetőséget és ott nincs fejpénz.Lehet, de azért vegyük észre a fától az erdőt. A nagyobb cél egy magyar szurkoló, vezető, a fociközeg részére a válogatott lehet. Erre már rájöttek hozzánk hasonló méretű országokban. (Belgium, Hollandia, Horváto. stb). Még egy nálunk sokkal nagyobb méretű Lengyelországban sem lehet versenyképes a klubfutball. Egyszerűen nem lehet versenyezni a BL ,de már az EL-mezőnnyel sem. A válogatott az egyetlen lehetőség ahol ezek a pénzügyileg kevésbé tehetős fociországok is villanhatnak. Ehhez UP kell. Annak nem sok értelme van, hogy valaki közepes légiósokkal szarrá veri a magyar mezőnyt, aztán augusztusban már csak tv-n nézi a kupameccseket. Szart gyártani drágán értelmetlen, annyi pénzt meg nem tudunk belerakni, ami a továbblépéshez kell. Ezért, a nálunk értelmesebb fociországok inkább nem is ebbe az irányba mennek el.
Összetett ez, de én mégis azt mondom inkább annak ellenére lett bajnok Hemi bá, h fiatalokat játszatott.
dawyd728
Érdemes elolvasni:
www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/zagrabi-elitkepzes-ahol-modric-es-boban-is-nevelkedett-2567943
"Ha a tizenöt éves korosztályban olyan tehetséges fiút látunk, aki fizikailag még nem képes a nagyobb testű játékosok ellen érvényesülni, és emiatt akár pontokat is veszíthetünk...Nos, biztos, hogy betesszük a kezdőbe. A fejlődése ugyanis sokkal fontosabb, mint hogy éppen második vagy harmadik helyen végez-e a csapat."
Csak hát itt, ahol mindenki abból él, hogy több mint 60 (!) éve mi fingottuk a passzát szelet, ott nehéz belátni, hogy már túl régóta megyünk befelé a zsákutcában.
több mint 7 éve
dawyd728
4 115
Ezt tudom, éppen ezt mondom, egy gyenge közép- és hátsómezőny egy a bajnokesélyesek közül nem a legerősebb számára jelenthet relatív előnyt. Ha szoros lenne a teljes mezőny, akkor minden meccsen potenciálisan az életükért kell játszani. Lecsúpaszítva, ha csapatok erősségét 10-es skálán vizsgáljuk és te 1-2 egységgel gyengébb vagy a Fradi-Vidi párosnál, de min 3-4 egységgel jobb vagy a többi 9, akkor könnyebb ellenük neked nyerni, mintha csak 1-2 egységgel lennél jobb a maradék 9-nél és maradna 1-2 egység közted és a legjobb páros kötött. Egyik és másik helyzetben is neked van a fogadóirodáknál 3. legnagyobb esélyed, csak az egyiknél közelebb állsz a top 2 esélyehez, míg másik esetében messzebb. Erre gondoltam. Ilyenkor meg felértékelődik az egymás elleni meccseken produkált játék, ahol jó edzővel, megfelelő 1-2 "klasszissal" már könnyen lehet meglepetést szerezni.de a két csókosnak is ugyanazok ellen kell játszani. ha a Honvéd emiatt kevesebb pontot hullajtott el, akkor valószínűleg ők is.Arra gondoltam, ha gyenge a másik 9 csapat, akkor ellenük könnyebb behúzni a 3 pontokat, kevesebb pont elhullajtás volt, ezáltal egy gyengébb keret is képes 27 meccs alatt annyi pontot gyűjteni, mint egy erősebb és csak a maradék 3*2 meccs, ami valójában sorsdöntő. Ott meg esetleg jó edzői húzással, 1-1 "sztár" (Lanzafame, Eppel) villanásával már lehet meccset eldönteni. Pl a bajnoki döntő is ilyen volt szerintem. Nem jelenti, h jobbak lettek volna a Vidinél, de szervezetten védekeztek és egy gyönyörű szélén elvitt és középre adott labdát Eppel bevert. A meccsen mégis inkább a Vidi akarata érvényesült, de ez gólokban nem mutatkozott meg. Szerintem ott a gyengébb csapat nyerte a meccset és a bajnokságot is. Ezért is óriási, amit elért a Honvéd. Csak ugye, ha a feltételezésem helyes, hosszútávon (évekig) az erősebbel szemben a gyengébb csapat(Honvéd) nem képes tartani a lépést és kijön a különbség és akár a mezőny második fele ellen történő pontvesztés formájában, akár egymás elleni meccseken.Csak ugye azt nem tudjuk, azért nyert a csapata bajnokságot, mert olyan jók voltak a fiataljai, vagy inkább a légiósai, esetleg a többiek(nem a Vidi és a Fradi) lettek gyengébbek a fiatalok játszatása miatt?ezt nem teljesen értem.
dawyd728
szóval az a kérdés, hogy vajon azért lettek-e bajnokok, mert kilenc másik csapat - akik amúgy sem szólnak bele a bajnokságba - a fiataljait játszatta, a maradék kettő pedig, akik amúgy általában lejátszzák egymás között a bajnoki címet, az nem játszatta a fiataljait?
nekem ebben valami sántít, pontosabban nem látom a felvetés értelmét
slowmotion
dawyd728
slowmotion
több mint 7 éve
6-12 évesekre kell jobban ráfeküdni. Ott romlik el minden. Azokat az edzőket kéne jobban megfizetni, jobban kitaníttatni és lehet akkor nem kóklerekkel lenne teli a szakma, akik simán lefizethetők. Plusz Dárdai sokat mesélt, milyen viszonyban van a Hertha a környező általános iskolákkal. Teljesen integrálva van az oktatásba. Meg van szervezve a napi több edzés(de. és du.), az utaztatás stbstb.népszerű tévhit. Az alapján amit én láttam a magyar és a német utánpótlásrendszerből azt gondolom, hogy 13-17 éves korban maradunk le kegyetlenül. 6-12 év között tanítják meg a technikai alapokat, 13 éves kortól indul be a mentális része igazán a képzésnek, az összes taktikai elem, védekezés így, védekezés úgy, váltás támadó felállásból védekezőbe és vica versa, plusz ebben a korszakban ezzel párhuzamosan kezdik el szisztematikusan felépíteni a játékosok fizikumát. Utóbbi nem a pálya körüli futkározást jelenti, hanem ellenőrzött testépítést kvázi. Ennek eredményeképpen 18-19 évesen kapsz egy - a tehetsége alapján meghatározott szintű - felnőtt csapatba betehető játékost.
dawyd728
Na már most ez nem úgy megy már, hogy van Karesz bá' az edző, aki sípolgat az edzésen, meg osztogatja az agyát. Már egy ifi csapat mellett is komplett stáb dolgozik, saját feladatkörrel. Ehhez kell egy elképesztő méretű és minőségű humán erőforrás (magyarul: szakember), mind edzői, mind tehetségkutató fronton, továbbá egy jól működő, nem korrumpálódott intézményrendszer. El kell zavarni a szülőket az edzésről, a politikát a versenyfutballtól.
Ebből jelenleg mi van meg? Népszerű tévhit, hogy pénz van szarásig, pedig már Storck kapcsán is kiütközött, hogy még a legfelső pozícióba kerülő szakembert sem tudjuk európai szinten megfizetni. (Strock 1 millát keresett euróban, ami lófasz) Azt a kevés pénzt, ami van, azt szakszerűtlenül, hozzá nem értő emberek költik el, elosztva pedig pártszimpátia alapján van elosztva olyan reménytelen helyekre, mint Kisvárda és Felcsút. A közeg maga nem enged betörni külsős, független szakembert, mindeközben pedig még mindig futószalagon gyártjuk a diszfunkcionális játékosokat, akik alkalmatlanok az élsportra. Ott van a régi békéscsabai barátom Ugrai esete, aki átlag alatti (játék)intelligenciával és élsportra teljesen alkalmatlan testfelépítéssel kezdőként szenvedhet a jelenlegi magyar válogatottban.
Orbán előtt is katasztrofális volt már a rendszer, de azóta még sikerült lebaszni egy pofont a szarnak. Ideje megnyomni a reset gombot.
több mint 7 éve
de a két csókosnak is ugyanazok ellen kell játszani. ha a Honvéd emiatt kevesebb pontot hullajtott el, akkor valószínűleg ők is.Arra gondoltam, ha gyenge a másik 9 csapat, akkor ellenük könnyebb behúzni a 3 pontokat, kevesebb pont elhullajtás volt, ezáltal egy gyengébb keret is képes 27 meccs alatt annyi pontot gyűjteni, mint egy erősebb és csak a maradék 3*2 meccs, ami valójában sorsdöntő. Ott meg esetleg jó edzői húzással, 1-1 "sztár" (Lanzafame, Eppel) villanásával már lehet meccset eldönteni. Pl a bajnoki döntő is ilyen volt szerintem. Nem jelenti, h jobbak lettek volna a Vidinél, de szervezetten védekeztek és egy gyönyörű szélén elvitt és középre adott labdát Eppel bevert. A meccsen mégis inkább a Vidi akarata érvényesült, de ez gólokban nem mutatkozott meg. Szerintem ott a gyengébb csapat nyerte a meccset és a bajnokságot is. Ezért is óriási, amit elért a Honvéd. Csak ugye, ha a feltételezésem helyes, hosszútávon (évekig) az erősebbel szemben a gyengébb csapat(Honvéd) nem képes tartani a lépést és kijön a különbség és akár a mezőny második fele ellen történő pontvesztés formájában, akár egymás elleni meccseken.Csak ugye azt nem tudjuk, azért nyert a csapata bajnokságot, mert olyan jók voltak a fiataljai, vagy inkább a légiósai, esetleg a többiek(nem a Vidi és a Fradi) lettek gyengébbek a fiatalok játszatása miatt?ezt nem teljesen értem.
dawyd728
szóval az a kérdés, hogy vajon azért lettek-e bajnokok, mert kilenc másik csapat - akik amúgy sem szólnak bele a bajnokságba - a fiataljait játszatta, a maradék kettő pedig, akik amúgy általában lejátszzák egymás között a bajnoki címet, az nem játszatta a fiataljait?
slowmotion
dawyd728
több mint 7 éve
www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-mar-csak-12-uefa-tagorszag-van-melytol-meg-nem-kaptunk-ki-2626161Gibraltárral mikor játszunk?
Vrij6
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 7 éve
dawyd728
4 115
Arra gondoltam, ha gyenge a másik 9 csapat, akkor ellenük könnyebb behúzni a 3 pontokat, kevesebb pont elhullajtás volt, ezáltal egy gyengébb keret is képes 27 meccs alatt annyi pontot gyűjteni, mint egy erősebb és csak a maradék 3*2 meccs, ami valójában sorsdöntő. Ott meg esetleg jó edzői húzással, 1-1 "sztár" (Lanzafame, Eppel) villanásával már lehet meccset eldönteni. Pl a bajnoki döntő is ilyen volt szerintem. Nem jelenti, h jobbak lettek volna a Vidinél, de szervezetten védekeztek és egy gyönyörű szélén elvitt és középre adott labdát Eppel bevert. A meccsen mégis inkább a Vidi akarata érvényesült, de ez gólokban nem mutatkozott meg. Szerintem ott a gyengébb csapat nyerte a meccset és a bajnokságot is. Ezért is óriási, amit elért a Honvéd. Csak ugye, ha a feltételezésem helyes, hosszútávon (évekig) az erősebbel szemben a gyengébb csapat(Honvéd) nem képes tartani a lépést és kijön a különbség és akár a mezőny második fele ellen történő pontvesztés formájában, akár egymás elleni meccseken.Csak ugye azt nem tudjuk, azért nyert a csapata bajnokságot, mert olyan jók voltak a fiataljai, vagy inkább a légiósai, esetleg a többiek(nem a Vidi és a Fradi) lettek gyengébbek a fiatalok játszatása miatt?ezt nem teljesen értem.
dawyd728
slowmotion
több mint 7 éve
uploads.disquscdn.com/images/d30cdb4bb2b455ef29f62b9cb381e9939200a22839d65f7821fcedee61f8c6b2.jpg?w=600&h=217Édesfaszom. 😀
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 7 éve
www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-mar-csak-12-uefa-tagorszag-van-melytol-meg-nem-kaptunk-ki-2626161
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 7 éve
Csak ugye azt nem tudjuk, azért nyert a csapata bajnokságot, mert olyan jók voltak a fiataljai, vagy inkább a légiósai, esetleg a többiek(nem a Vidi és a Fradi) lettek gyengébbek a fiatalok játszatása miatt?ezt nem teljesen értem.
dawyd728
több mint 7 éve
a mi EB szereplésünk legalább akkora fluke volt,mint a Leicester PL győzelme.figyi, idézek
Kenny
...helyette várhatunk arra, hogy megint csinálunk egy lesztert (azaz hogy jó sorsolás, betliző ellenfelek, és már ott is vagyunk kint valahol). pedig nekünk két éve már megvolt a magunk lesztere, és a következőre kb tíz-tizenöt (inkább 15-20, de legyünk pozitívak) év mellett lenne esély...slowmotion
több mint 7 éve
Törölt felhasználó
Most látom, hogy több, mint 9 ezres nézőszám van az NSO-n. Tegnap ez még csak 6500 volt 😀
több mint 7 éve
dawyd728
4 115
Nyilván Hemi bá nem csöcsön lóg és számára fontos, h pozitívban legyen a csapat, ezért belátta vagy Afrika mélyéről hoz légióst 0 Ft-ért és csak a scoutingra/menedzserekre költ, vagy nevel ő maga játékost, ami még talán ennyibe sem kerül. Plusz lassan már 10 éve akadémiai rendszerbe jön támogatás. Nála alap volt, h fiatalokat is kell játszatni, h azok később értéket hozzanak neki.és egyébként Hemingway miatt tartották be az MLSZ ajánlását, vagy egyébként a Honvédnek már tényleg hosszú évek óta az a modellje, hogy az utánpótlásból felviszik a legjobbakat?Honvédra azt mondanám annak ellenére nyertek, h Hemingway miatt betartották az MLSZ ajánlását.Bár van abban valami amit írsz, de azért ne feledjük, hogy tavaly egy olyan csapat lett a bajnok, aki -pont a pénz miatt is- betette a fiatalokat.Ez az un. magyar foci teljesen rossz úton jár. Szakmailag is és pénzügyileg is.Ne haragudj, de pont eddig a szezonig minden tehetségtelen fiatal magyar játéklehetőséghez jutott, mert díjazta az MLSZ, a játszatásuk után a csapatokat. Talán Véber Gyuri mondta anno, h azt kell nézze melyik poszton okozza a fiatal magyar gyerek a legkisebb kárt a csapatjátékban, mert a vezetés előírta neki a fiatalok szerepeltetését és neki kötni kell magát ehhez. Tudna jobb csapatot felküldeni, de nem teheti meg. Na most gondold el a fiatal magyar gyerek fejlődésének mennyire alávág, ha 16-17 évesen már annyi pénzt keres, amit apja anyja együtt sem. Mindezt nem azzal élérve, h motivált lett volna, képezte volna magát és letépte volna a mezt az öregekről. Helyette ölébe esett a kezdő poszt. Ezekből a srácokból nem lesz semmi. Így biztos nem. Gondolj bele ezek a már elrontott generációk mondjuk 5 év múlva, mikor ők lesznek 25-30 között milyen teljesítményre lesznek képesek, vagy milyen példát fognak mutatni, az akkori fiataloknak?
Ebből így soha nem lesz jobb. Az egész rendszerre ráöntöttek egy valag pénzt, amihez semmilyen teljesítményt nem várnak el. Mivel gyakorlatilag politikai befolyással bíró emberek a klubtulajdonosok, vezetők, főszurkolók, ezért ez nem is fog változni. Akinek kell egy kis pénz, kap.
Közben az utánpótlás 0, aki karriert szeretne az megy külföldre. Eleve nincs lehetőségük játszani a fiataloknak, a sok középszerű légiós mellett, de azzal, hogy gyakorlatilag az ország kb. 15 megyéjére nincs elsősosztályú csapat,nem is nagyon lehet tömegbázist építeni. Nem beszélve, arról, hogy ha esetleg lenne valahol tehetség, akkor majd, ha anya-apa szimpi az edzőnek, vagy fizetnek, vagy anya kettesben marad edzőbácsival, na akkor játszik.
Ezt az ámokfutást eltakarta a 2016-os eb, -amit ha mindenki a szívére tesz a kezét- annak köszönhetünk, hogy Európa fele kint volt, plusz, hogy akkor még ott volt a csapatban észnek Gera, vezérnek Király, Juhász. Most ez mind Dzsudzsák, ami egy vicc, mert a faszi kb 5 éve nem tudott megcsinálni egy cselt egy az egyben. Már várom mikor igazol a Vidihez, Fradihoz.
Úgyhogy addig egészen biztos kuka az egész amíg a Szoboszlai féle generáció nem érik be, és látva ezt a szakmai nihilt, az sem biztos, hogy akkor igen.
zinedine5
Többivel nagyjából egyetértek.
dawyd728
Ha lenne normális UP, akkor nem lenne gond a szerepeltetésük, de az a leírtak miatt sincs. (A fizetésükkel kapcsolatban teljesen igazad van.)
Egyébként nem kell kitalálni nekünk az okosságot, csak lemenni a Dinamo Zagrebhez és lemásolni amit csinálnak.
zinedine5
dawyd728
félreértés ne essék, nem vagyok Honvéd fan (majd ik vagy Soldi kijavít, ha baromságot mondok), de nekem úgy rémlik, hogy náluk mindig is volt pár saját nevelés, amióta a HFA munkája "beérett", ez a tavalyi pénzosztogatás kb olyan volt, nekik, hogy "tök jó, még pénzt is kapunk azért, amit amúgy ingyen is megcsinálnák"
slowmotion
Csak ugye azt nem tudjuk, azért nyert a csapata bajnokságot, mert olyan jók voltak a fiataljai, vagy inkább a légiósai, esetleg a többiek(nem a Vidi és a Fradi) lettek gyengébbek a fiatalok játszatása miatt? Plusz a fiatalok nála pont 21 évesek voltak. Szerintem nem véletlen, h Zsótér vagy Koszta nem maradt, mivel ha jól számolok 17/18-ra már csak a '97-es és fiatalabb korosztályokért járt plusz pénz. Ők meg túlkorosak lettek. Arról már nem is beszélve, h 20-21 éves játékos nyugaton nem számít már fiatalnak. Miénkénél nagyságrenddel jobb bajnokságokban kapnak ennyi lehetőséget és ott nincs fejpénz.
Összetett ez, de én mégis azt mondom inkább annak ellenére lett bajnok Hemi bá, h fiatalokat játszatott.
több mint 7 éve
a mi EB szereplésünk legalább akkora fluke volt,mint a Leicester PL győzelme.
több mint 7 éve
mondjuk az EB jó is volt, rossz is volt.www.youtube.com/watch?v=Zvk1sSznI-4
jó azért, mert legalább egyszer az életben megtapasztalhatták a '78 után születettek (azért ez a vízválasztó, mert nyolc évesen már érti egy gyerek, hogy mi az a világverseny) is megtapasztalhatták, milyen az, amikor a válogatott a világ legjobbjai között szerepel.
rossz azért, mert elhitette azt, hogy nincs is akkora probléma, csak ki kell bekkelni, amíg a Szoboszlai-féle generáció beérik, és megint ott lehetünk.
de nem. a Szoboszlai-féle generációval is félő, hogy a fasorban sem leszünk, mert kettő-négy jó játékosból még nem lesz jó válogatott. lesz két jó támadó, viszont ki fog védekező középpályást játszani pl? és vajon lesz négy értelmes védő?
a szövetségben azért szarták le Dárdai programját, mert úgy gondolták, hogy az EB után nem lehet eladni a 10+ éves sikertelenséget. mert igazából Dárdai programja lényegében csak az újonnan bekerülő játékosokkal hozhatott volna eredményt, aki már lehúzott addig 3-4 évet akadémiákon, az nem fog hirtelen szintet lépni sem taktikailag, sem fizikailag.
szóval Dárdai programja ment a kukába, helyette várhatunk arra, hogy megint csinálunk egy lesztert (azaz hogy jó sorsolás, betliző ellenfelek, és már ott is vagyunk kint valahol). pedig nekünk két éve már megvolt a magunk lesztere, és a következőre kb tíz-tizenöt (inkább 15-20, de legyünk pozitívak) év mellett lenne esély ceteris paribus. (és hát a helyzet valóban ceteris paribus: nálunk megy ugyanaz a szar, mindenki más meg követi a fejlesztési programot.)
Dárdai az az ember a magyar futballban, aki az elmúlt 30 évben szakmai oldalon a leginkább képben volt a jelenlegi képességekkel, és a fejlesztés szükséges irányával kapcsolatban, és még egy stratégiát is ki tudott dolgozni. de hát ezzel ugye azt mondja, hogy a hazai szakma szarhoz sem ért, amivel eleve halálra ítéli a tanulmányát.
nem baj, ő legalább jó helyen van, nem veszítheti el az egzisztenciáját a rendszerrel való viaskodásban.
slowmotion
több mint 7 éve
mondjuk az EB jó is volt, rossz is volt.jó azért, mert legalább egyszer az életben megtapasztalhatták a '78 után születettek (azért ez a vízválasztó, mert nyolc évesen már érti egy gyerek, hogy mi az a világverseny) is megtapasztalhatták, milyen az, amikor a válogatott a világ legjobbjai között szerepel.
rossz azért, mert elhitette azt, hogy nincs is akkora probléma, csak ki kell bekkelni, amíg a Szoboszlai-féle generáció beérik, és megint ott lehetünk.
de nem. a Szoboszlai-féle generációval is félő, hogy a fasorban sem leszünk, mert kettő-négy jó játékosból még nem lesz jó válogatott. lesz két jó támadó, viszont ki fog védekező középpályást játszani pl? és vajon lesz négy értelmes védő?
a szövetségben azért szarták le Dárdai programját, mert úgy gondolták, hogy az EB után nem lehet eladni a 10+ éves sikertelenséget. mert igazából Dárdai programja lényegében csak az újonnan bekerülő játékosokkal hozhatott volna eredményt, aki már lehúzott addig 3-4 évet akadémiákon, az nem fog hirtelen szintet lépni sem taktikailag, sem fizikailag.
szóval Dárdai programja ment a kukába, helyette várhatunk arra, hogy megint csinálunk egy lesztert (azaz hogy jó sorsolás, betliző ellenfelek, és már ott is vagyunk kint valahol). pedig nekünk két éve már megvolt a magunk lesztere, és a következőre kb tíz-tizenöt (inkább 15-20, de legyünk pozitívak) év mellett lenne esély ceteris paribus. (és hát a helyzet valóban ceteris paribus: nálunk megy ugyanaz a szar, mindenki más meg követi a fejlesztési programot.)
Dárdai az az ember a magyar futballban, aki az elmúlt 30 évben szakmai oldalon a leginkább képben volt a jelenlegi képességekkel, és a fejlesztés szükséges irányával kapcsolatban, és még egy stratégiát is ki tudott dolgozni. de hát ezzel ugye azt mondja, hogy a hazai szakma szarhoz sem ért, amivel eleve halálra ítéli a tanulmányát.
nem baj, ő legalább jó helyen van, nem veszítheti el az egzisztenciáját a rendszerrel való viaskodásban.
több mint 7 éve
és egyébként Hemingway miatt tartották be az MLSZ ajánlását, vagy egyébként a Honvédnek már tényleg hosszú évek óta az a modellje, hogy az utánpótlásból felviszik a legjobbakat?Honvédra azt mondanám annak ellenére nyertek, h Hemingway miatt betartották az MLSZ ajánlását.Bár van abban valami amit írsz, de azért ne feledjük, hogy tavaly egy olyan csapat lett a bajnok, aki -pont a pénz miatt is- betette a fiatalokat.Ez az un. magyar foci teljesen rossz úton jár. Szakmailag is és pénzügyileg is.Ne haragudj, de pont eddig a szezonig minden tehetségtelen fiatal magyar játéklehetőséghez jutott, mert díjazta az MLSZ, a játszatásuk után a csapatokat. Talán Véber Gyuri mondta anno, h azt kell nézze melyik poszton okozza a fiatal magyar gyerek a legkisebb kárt a csapatjátékban, mert a vezetés előírta neki a fiatalok szerepeltetését és neki kötni kell magát ehhez. Tudna jobb csapatot felküldeni, de nem teheti meg. Na most gondold el a fiatal magyar gyerek fejlődésének mennyire alávág, ha 16-17 évesen már annyi pénzt keres, amit apja anyja együtt sem. Mindezt nem azzal élérve, h motivált lett volna, képezte volna magát és letépte volna a mezt az öregekről. Helyette ölébe esett a kezdő poszt. Ezekből a srácokból nem lesz semmi. Így biztos nem. Gondolj bele ezek a már elrontott generációk mondjuk 5 év múlva, mikor ők lesznek 25-30 között milyen teljesítményre lesznek képesek, vagy milyen példát fognak mutatni, az akkori fiataloknak?
Ebből így soha nem lesz jobb. Az egész rendszerre ráöntöttek egy valag pénzt, amihez semmilyen teljesítményt nem várnak el. Mivel gyakorlatilag politikai befolyással bíró emberek a klubtulajdonosok, vezetők, főszurkolók, ezért ez nem is fog változni. Akinek kell egy kis pénz, kap.
Közben az utánpótlás 0, aki karriert szeretne az megy külföldre. Eleve nincs lehetőségük játszani a fiataloknak, a sok középszerű légiós mellett, de azzal, hogy gyakorlatilag az ország kb. 15 megyéjére nincs elsősosztályú csapat,nem is nagyon lehet tömegbázist építeni. Nem beszélve, arról, hogy ha esetleg lenne valahol tehetség, akkor majd, ha anya-apa szimpi az edzőnek, vagy fizetnek, vagy anya kettesben marad edzőbácsival, na akkor játszik.
Ezt az ámokfutást eltakarta a 2016-os eb, -amit ha mindenki a szívére tesz a kezét- annak köszönhetünk, hogy Európa fele kint volt, plusz, hogy akkor még ott volt a csapatban észnek Gera, vezérnek Király, Juhász. Most ez mind Dzsudzsák, ami egy vicc, mert a faszi kb 5 éve nem tudott megcsinálni egy cselt egy az egyben. Már várom mikor igazol a Vidihez, Fradihoz.
Úgyhogy addig egészen biztos kuka az egész amíg a Szoboszlai féle generáció nem érik be, és látva ezt a szakmai nihilt, az sem biztos, hogy akkor igen.
zinedine5
dawyd728
Ha lenne normális UP, akkor nem lenne gond a szerepeltetésük, de az a leírtak miatt sincs. (A fizetésükkel kapcsolatban teljesen igazad van.)
Egyébként nem kell kitalálni nekünk az okosságot, csak lemenni a Dinamo Zagrebhez és lemásolni amit csinálnak.
zinedine5
dawyd728
félreértés ne essék, nem vagyok Honvéd fan (majd ik vagy Soldi kijavít, ha baromságot mondok), de nekem úgy rémlik, hogy náluk mindig is volt pár saját nevelés, amióta a HFA munkája "beérett", ez a tavalyi pénzosztogatás kb olyan volt, nekik, hogy "tök jó, még pénzt is kapunk azért, amit amúgy ingyen is megcsinálnák"
több mint 7 éve
Ez az ember kb soha életében nem volt egy évnél többet egy csapatnál.Novemberben ez a pozíció volt az álomállás, pláne egy Leekenshez hasonló kóklernek. 10 hónapig semmi tétmeccs. Ha az első bukta után kirakják, akkor is keresett egy rakás pénzt, ha csinál egy Storck szintű csodát, akkor min. 1 évvel meghosszabbítja az állását és félkövér betűkkel írhatja az önéletrajzába.Mondjuk az sem normális aki ettől a Leekens + magyar focisták házasságtól bármi jót remélt.Az interjúból ordított, hogy Belesz@rik a pali. Amíg kapja a fizetését, jó,hakirúgják, megvolt a 27. edzői helye. Már látványra is lúzer.
Bazzani
Burkus
Kampman
Nem vagyok egy nagy fodballszakember de ez szerintem nem a legjobb ajánlólevél.
Ez a 6-12éves korú fociztatás meg egy vicc. Én elvittem a helyi csapathoz a lányomat. Nem volt a legügyesebb, voltak nála jobbak rosszabbak. Aztán egyszer ketté bontották a csapatot. A lányomat nem vitték, gondoltam megkérdezem mi alapján maradt a nem kiemelt brigádban. "Erre nem adhatunk választ." volt a válasz.
Gondolom nem tehetség alapján válogattak mert az a kislány is ott maradt aki 8-10 gólt lőtt az egymás elleni meccseken.
Én meg elvittem Noémit úszni, meg korizni a foci helyett. És úszok vele én is legalább.
több mint 7 éve
Novemberben ez a pozíció volt az álomállás, pláne egy Leekenshez hasonló kóklernek. 10 hónapig semmi tétmeccs. Ha az első bukta után kirakják, akkor is keresett egy rakás pénzt, ha csinál egy Storck szintű csodát, akkor min. 1 évvel meghosszabbítja az állását és félkövér betűkkel írhatja az önéletrajzába.Mondjuk az sem normális aki ettől a Leekens + magyar focisták házasságtól bármi jót remélt.Az interjúból ordított, hogy Belesz@rik a pali. Amíg kapja a fizetését, jó,hakirúgják, megvolt a 27. edzői helye. Már látványra is lúzer.
Bazzani
Burkus
több mint 7 éve
dawyd728
4 115
Honvédra azt mondanám annak ellenére nyertek, h Hemingway miatt betartották az MLSZ ajánlását.Bár van abban valami amit írsz, de azért ne feledjük, hogy tavaly egy olyan csapat lett a bajnok, aki -pont a pénz miatt is- betette a fiatalokat.Ez az un. magyar foci teljesen rossz úton jár. Szakmailag is és pénzügyileg is.Ne haragudj, de pont eddig a szezonig minden tehetségtelen fiatal magyar játéklehetőséghez jutott, mert díjazta az MLSZ, a játszatásuk után a csapatokat. Talán Véber Gyuri mondta anno, h azt kell nézze melyik poszton okozza a fiatal magyar gyerek a legkisebb kárt a csapatjátékban, mert a vezetés előírta neki a fiatalok szerepeltetését és neki kötni kell magát ehhez. Tudna jobb csapatot felküldeni, de nem teheti meg. Na most gondold el a fiatal magyar gyerek fejlődésének mennyire alávág, ha 16-17 évesen már annyi pénzt keres, amit apja anyja együtt sem. Mindezt nem azzal élérve, h motivált lett volna, képezte volna magát és letépte volna a mezt az öregekről. Helyette ölébe esett a kezdő poszt. Ezekből a srácokból nem lesz semmi. Így biztos nem. Gondolj bele ezek a már elrontott generációk mondjuk 5 év múlva, mikor ők lesznek 25-30 között milyen teljesítményre lesznek képesek, vagy milyen példát fognak mutatni, az akkori fiataloknak?
zinedine5
dawyd728
zinedine5
több mint 7 éve
dawyd728
4 115
6-12 évesekre kell jobban ráfeküdni. Ott romlik el minden. Azokat az edzőket kéne jobban megfizetni, jobban kitaníttatni és lehet akkor nem kóklerekkel lenne teli a szakma, akik simán lefizethetők. Plusz Dárdai sokat mesélt, milyen viszonyban van a Hertha a környező általános iskolákkal. Teljesen integrálva van az oktatásba. Meg van szervezve a napi több edzés(de. és du.), az utaztatás stbstb. Míg Magyarországon kb old meg alapon megy. Sokkal szélesebb alapot és sokkal képzettebb alapot kell a piramis alján is előállítani, mert kevés és gyenge képességű 13-14 éves gyerekből az Akadémiákon se lehet csodát tenni.
több mint 7 éve
Bár van abban valami amit írsz, de azért ne feledjük, hogy tavaly egy olyan csapat lett a bajnok, aki -pont a pénz miatt is- betette a fiatalokat.Ez az un. magyar foci teljesen rossz úton jár. Szakmailag is és pénzügyileg is.Ne haragudj, de pont eddig a szezonig minden tehetségtelen fiatal magyar játéklehetőséghez jutott, mert díjazta az MLSZ, a játszatásuk után a csapatokat. Talán Véber Gyuri mondta anno, h azt kell nézze melyik poszton okozza a fiatal magyar gyerek a legkisebb kárt a csapatjátékban, mert a vezetés előírta neki a fiatalok szerepeltetését és neki kötni kell magát ehhez. Tudna jobb csapatot felküldeni, de nem teheti meg. Na most gondold el a fiatal magyar gyerek fejlődésének mennyire alávág, ha 16-17 évesen már annyi pénzt keres, amit apja anyja együtt sem. Mindezt nem azzal élérve, h motivált lett volna, képezte volna magát és letépte volna a mezt az öregekről. Helyette ölébe esett a kezdő poszt. Ezekből a srácokból nem lesz semmi. Így biztos nem. Gondolj bele ezek a már elrontott generációk mondjuk 5 év múlva, mikor ők lesznek 25-30 között milyen teljesítményre lesznek képesek, vagy milyen példát fognak mutatni, az akkori fiataloknak?
zinedine5
dawyd728
több mint 7 éve
Mondjuk az sem normális aki ettől a Leekens + magyar focisták házasságtól bármi jót remélt.Az interjúból ordított, hogy Belesz@rik a pali. Amíg kapja a fizetését, jó,hakirúgják, megvolt a 27. edzői helye. Már látványra is lúzer.
Bazzani
több mint 7 éve
Valamelyik hígagyú gyökér anno kitalálta a tutit, hogy több pénz kell a fociba és több gyerek, mert akkor eljön megint a kánaán. Még véletlenül sem kell más egyebet beletenni. Majd megnyitották a pénzcsapot, gombamód hoztak létre akadémiákat, és láss csodát ugyan úgy nem működik semmi.
Vagyis valamiben csak "fejlődött"--> Egyre több a pióca, a gerinctelen papucsállatka és a belterjes féreg az egykor volt magyar labdarúgás nevű sportág oszladozó hullája körül.
Jöhetnek a belinkelt "most keményen megmondom" videók, hogy aztán menjen minden tovább a rothadás útján:
www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/gyotrelmes-lehangolo-evkezdet-volt-ez-somogyi-zsolt-elemzese-2626067
több mint 7 éve
dawyd728
4 115
Ez az un. magyar foci teljesen rossz úton jár. Szakmailag is és pénzügyileg is.Ne haragudj, de pont eddig a szezonig minden tehetségtelen fiatal magyar játéklehetőséghez jutott, mert díjazta az MLSZ, a játszatásuk után a csapatokat. Talán Véber Gyuri mondta anno, h azt kell nézze melyik poszton okozza a fiatal magyar gyerek a legkisebb kárt a csapatjátékban, mert a vezetés előírta neki a fiatalok szerepeltetését és neki kötni kell magát ehhez. Tudna jobb csapatot felküldeni, de nem teheti meg. Na most gondold el a fiatal magyar gyerek fejlődésének mennyire alávág, ha 16-17 évesen már annyi pénzt keres, amit apja anyja együtt sem. Mindezt nem azzal élérve, h motivált lett volna, képezte volna magát és letépte volna a mezt az öregekről. Helyette ölébe esett a kezdő poszt. Ezekből a srácokból nem lesz semmi. Így biztos nem. Gondolj bele ezek a már elrontott generációk mondjuk 5 év múlva, mikor ők lesznek 25-30 között milyen teljesítményre lesznek képesek, vagy milyen példát fognak mutatni, az akkori fiataloknak?
zinedine5