Soccer

41 feliratkozó

több mint 7 éve
peach Atlanta Falcons 15 784 — a new hope (again)
2017: Andorra és Luxemburg után győzelem a lettek és Costa Rica ellenKampman
Engesztelő győzelem a lettek és Costa Rica, a két futballnagyhatalom ellen. Szürreális. Nem az írásod. A tények. 😕
Burkus
Örülnénk mi annak, ha costa rica szintjét tudnánk.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 7 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 6 479 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
2017: Andorra és Luxemburg után győzelem a lettek és Costa Rica ellenKampman
Engesztelő győzelem a lettek és Costa Rica, a két futballnagyhatalom ellen. Szürreális. Nem az írásod. A tények. 😕
több mint 7 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 6 479 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
Ma hány góllal kapunk ki?😛
dande
A nagy égések után általában van egy engesztelőmeccs, amivel pont megússzák a további kritikákat.

2006: Málta után hazai győzelem a bosnyákok ellen
2013: Bukarest és Amszterdam után hazai győzelmek az észtek és Andorra ellen
2017: Andorra és Luxemburg után győzelem a lettek és Costa Rica ellen
Kampman
Szerintem most is kihozzák egy x-re.
Matthew99
Igen, ez most egy békés 0-0-nak néz ki, esetleg valamelyik csapat talál egy gólt.
Kampman
Már nem. De mivel a magyar védelem átlagosan három gólt kap meccsenként, még vár ránk egy-két gól. (Bár ha a tizit berúgják, már kettő lenne.)
több mint 7 éve
Szabónak se sok fingja volt arról mit is kéne csinálnia. Jobb híján otthagyta az egész oldalát üresen 😀

több mint 7 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 259 — Invisible man
Mit akart Kleinheisler? Nem egy okos játékos az tuti.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 7 éve
Laci sem lett okosabb kazasztánban 😊

több mint 7 éve
Elég jól megy eddig a busztaktikára épülő kontrajáték gyakorlása a skót B ellen. Már csak át kéne kontrázni magunkat a félpályán.

több mint 7 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 660
dande
A nagy égések után általában van egy engesztelőmeccs, amivel pont megússzák a további kritikákat.

Kampman
Matthew99
Igen, ez most egy békés 0-0-nak néz ki, esetleg valamelyik csapat talál egy gólt.

több mint 7 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 259 — Invisible man
dande

Kampman

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 7 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 660
dande

több mint 7 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 416 — Ajmo Vatreni
dande
Ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Egyrészt mindig, mindenféle válogatottnak szurkolok, hogy nyerjen. Másrészt bennem van egy olyan érzés is, hogy remélem kitömnek minket. Fura?
több mint 7 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 296 — Így remélem megfelelek nektek.....
több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 094 — #NoStress
Hát Sobri, azt hittem, ha némítalak, kikerüllek, de ha más válaszol neked, akkor ez az opció nem él, sajna...

Két dolog.
Első: "...hogy szar a focink és a rá adható megoldások során olyannyira sok ember egzisztenciája kerülhet veszélybe, hogy ilyen logikus megoldások születnek."

Ez egy kicseszett nagy vicc. Trollkodás. Nevetséges.
Sok ember egzisztenciája... kiké? Akik X év alatt megszedték magukat? Csányi, a klubvezetők, a klubvezető-politikusok, az edzők, a játékosok? Mindenki, akinek minimum 100 millió csücsül a számláján? Hogy mesterségen lent tartják a focinkat a béka feneke alatt 10-20-30 évig, amíg megszedik magukat? Aztán már bánja kánya, mit csinál az utánuk következő.. ezért képtelenség eltakarítani egy Kaszinós Gyurit, 8 helyen megbukott edzőket, alibiző játékosokat... a mai közegben ez senkinek sem érdeke. Sem Viktoré, senkié. Minden a kezükben, ami a focihoz köthető, az NSO állandóan reményt kelt, a szurkoló meg pofára esik. Mindig. Bár az is hülye, aki hisz nekik.
Mondjuk nem nehéz, látva a migráns-rémületet, mi a fele országot uralja...

Az egész szar, az egész. A média, a vezetők, a klubok, a játékosok, edzők, médiaszemélyiségek, mindenki. Egy kezemen meg tudom számolni, hány hiteles ember van a magyar futballban. A többiek senkit nem engednek a húsos fazékhoz, nincs feltörekvő, fiatal edző-generáció, hiszen esélyük sincs bekerülni. Nem jó a rendszer. Nagyon nem. A múltban élnek, állandóan ezzel jönnek. Volt interjú Raullal, több nagy játékossal, harmadik kérdés: Puskás, negyedik: magyar válogatott, ötödik: látta e az EB-t? Hűbéruras rendszer. Régen a földek voltak felosztva, most a focink van... kicsit savanyú, kicsit sárga, de a miénk...

A KFVF-hasonlatod is egy vicc. Csak egy példa: ha annyi erőt fordítanának igazi munkára, mint amennyit rám fordítottak 2 napig, máshol tartanánk. A cégünk kihelyezte adott pontra szabályosan az utcára a kukánkat, amiben volt egy nekem címzett, felbontott boríték darab, rajta a lényeges infókkal. Egy hajléktalan kutakodott kicsit és pont az én fecnim esett ki az utcára. Jött a felügyelő bácsi, megállt, lefotózott mindent, jelentést írt, következő héten tértivevényes levél formájában idézést kaptam az V. kerületben, hogy közterületen való szemetelésért eljárás indult ellenem és tanúként hallgatnának meg. Ha nem jelentkezem sem az első, sem a második felszólításra, akkor jön értem a rendőrség és előállít. Egy 5x8-as papírdarab miatt. Bementem, felvették a jegyzőkönyvet, pontosan meg kellett mondanom hol voltam akkor, amikor a fényképek készültek, mi indokolta, hogy otthagyom a szemetem, mi történhetett és megfeddtek, hogy többet ilyen ne forduljon elő...
#JC6
Kemény világ ez.
Némíts mindenkit, aki hozzám szól, az a biztos.
Mit ér a homokba dugott struccfej, ha a sok sobribérenc felkavarja a homokot?!

Nem értem a Fidesszel mi a bajod. Németh Sándor is megmondta, hogy rájuk kell szavazni, ő meg meglepne, ha tévedne. Szavazz csak a Fideszre nyugodtan, és hidd el, lesz még pár stadion, ami az alapfeltétele a jó focinak.
Aztán pár év türelem, és tuti megindulunk felfelé, meglátod.

Ja, és még ha ilyen jól ki is tudod dumálni magad, meg rákenni egy szegény hajléktalanra, azért inkább ne szemetelj.

több mint 7 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 245 — Cowboys fan
A KFVF-hasonlatod is egy vicc. Csak egy példa: ha annyi erőt fordítanának igazi munkára, mint amennyit rám fordítottak 2 napig, máshol tartanánk. A cégünk kihelyezte adott pontra szabályosan az utcára a kukánkat, amiben volt egy nekem címzett, felbontott boríték darab, rajta a lényeges infókkal. Egy hajléktalan kutakodott kicsit és pont az én fecnim esett ki az utcára. Jött a felügyelő bácsi, megállt, lefotózott mindent, jelentést írt, következő héten tértivevényes levél formájában idézést kaptam az V. kerületben, hogy közterületen való szemetelésért eljárás indult ellenem és tanúként hallgatnának meg. Ha nem jelentkezem sem az első, sem a második felszólításra, akkor jön értem a rendőrség és előállít. Egy 5x8-as papírdarab miatt. Bementem, felvették a jegyzőkönyvet, pontosan meg kellett mondanom hol voltam akkor, amikor a fényképek készültek, mi indokolta, hogy otthagyom a szemetem, mi történhetett és megfeddtek, hogy többet ilyen ne forduljon elő...
#JC6
OFF
használj iratmegsemmisítőt.
valamint ha hiszel a chemtrailekben meg a gyíkemberekben, akkor a címedet minden esetben vágd le a borítékról/papírokról és úgy dobd ki, nehogy visszaéljenek az adataiddal 😊
több mint 7 éve
Törölt felhasználó
Hát Sobri, azt hittem, ha némítalak, kikerüllek, de ha más válaszol neked, akkor ez az opció nem él, sajna...

Két dolog.
Első: "...hogy szar a focink és a rá adható megoldások során olyannyira sok ember egzisztenciája kerülhet veszélybe, hogy ilyen logikus megoldások születnek."

Ez egy kicseszett nagy vicc. Trollkodás. Nevetséges.
Sok ember egzisztenciája... kiké? Akik X év alatt megszedték magukat? Csányi, a klubvezetők, a klubvezető-politikusok, az edzők, a játékosok? Mindenki, akinek minimum 100 millió csücsül a számláján? Hogy mesterségen lent tartják a focinkat a béka feneke alatt 10-20-30 évig, amíg megszedik magukat? Aztán már bánja kánya, mit csinál az utánuk következő.. ezért képtelenség eltakarítani egy Kaszinós Gyurit, 8 helyen megbukott edzőket, alibiző játékosokat... a mai közegben ez senkinek sem érdeke. Sem Viktoré, senkié. Minden a kezükben, ami a focihoz köthető, az NSO állandóan reményt kelt, a szurkoló meg pofára esik. Mindig. Bár az is hülye, aki hisz nekik.
Mondjuk nem nehéz, látva a migráns-rémületet, mi a fele országot uralja...

Az egész szar, az egész. A média, a vezetők, a klubok, a játékosok, edzők, médiaszemélyiségek, mindenki. Egy kezemen meg tudom számolni, hány hiteles ember van a magyar futballban. A többiek senkit nem engednek a húsos fazékhoz, nincs feltörekvő, fiatal edző-generáció, hiszen esélyük sincs bekerülni. Nem jó a rendszer. Nagyon nem. A múltban élnek, állandóan ezzel jönnek. Volt interjú Raullal, több nagy játékossal, harmadik kérdés: Puskás, negyedik: magyar válogatott, ötödik: látta e az EB-t? Hűbéruras rendszer. Régen a földek voltak felosztva, most a focink van... kicsit savanyú, kicsit sárga, de a miénk...

több mint 7 éve
Toca Minnesota Vikings 20 271 — Vikings fan
Egy szónak is száz a vége, itt a fórumon mindenki tudja, hogy a mi a probléma. Kár, hogy mi nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ráhatással legyünk. Max, ha tüntetni kellene az utcán... 😊
Egyelőre nagyon, de nagyon sötét a jövő, főleg annak tudatában, hogy valszeg a Fidesz marad hatalmon, szóval reménykedni nem lehet, sőt, nem is szabad.
#JC6
És mindenki rosszul tudja.
Ugyanis -igaz ez focira és az élet számos területére- nem a probléma a lényeges, hanem a problémákra adott megoldások.
És ezen megoldások során emberek egzisztenciákat építenek, pénzeket keresnek, menedzselik a saját és a környezetük életét, és ezek az igazi mozgatórugók.
Nem a probléma megoldásának a mielöbbi befejezése, hanem a probléma megoldása során megkereshető anyagiak.
És emiatt vagy eleve a problémát úgy fogalmazzák meg, hogy ezek a megoldások legyenek a rájuk adhatóak, vagy egyszerűen a megoldások közepette a probléma nem oldódik meg. Ez az élet Gödel-tétele.

Mondok egy egyszerű hasonlatot, hátha segít a megértésben.
Budapesten az FKFV dolga, hogy a város szemetét eltakarítsa.
A probléma a közterületi szemét, a megoldás a közterületfenntartó tevékenysége.
Ránézésre az az FKFV érdeke, hogy ne legyen szemét egyáltalán, oldódjon meg a probléma, de akkor nem lenne rájuk se szükség.
Így a problémára adott válasz végtelenítése a valódi megoldás számukra és a fennmaradásuk biztosítására. Tehát legyen mindig szemét, mert akkor lesz mindig FKFV.
És ez nem Fidesz- vagy MSZP- vagy politikafüggő dolog, hanem alapvetés.
Ahogy, ha egy gyógyszergyárnak módjában állna egy kapszulát kifejleszteni, amit bevéve egy ember se lesz soha beteg szerinted megtenné?
A betegségek problémáját megoldaná, de a gyárnak vége lenne. Ezért olyan megoldás kell, ami az emberiségnek is jó és a megoldást biztosítónak is.
És ezt csatold vissza a magyar focira.
A probléma nem az, hogy szar a focink.
Hanem az, hogy szar a focink és a rá adható megoldások során olyannyira sok ember egzisztenciája kerülhet veszélybe, hogy ilyen logikus megoldások születnek.
Sobri Jóska
Megint összekevered a dolgokat csak, hogy jól gyere ki belőle.
Ha már a megoldásról beszélsz legalább ne keverd a dolgokat mert magadnak mondasz ellent. Közterületi szemétre nem az FKFV a megoldás, ők Csak a tüneteit kezelik. És innentől kezdve az egész mondandódnak annyi az értene mint hogy kijelented, hogy az ég kék, persze jogos mert tényleg kék csak ettől még teljesen irreleváns itt.
több mint 7 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 416 — Ajmo Vatreni
Egy szónak is száz a vége, itt a fórumon mindenki tudja, hogy a mi a probléma. Kár, hogy mi nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ráhatással legyünk. Max, ha tüntetni kellene az utcán... 😊
Egyelőre nagyon, de nagyon sötét a jövő, főleg annak tudatában, hogy valszeg a Fidesz marad hatalmon, szóval reménykedni nem lehet, sőt, nem is szabad.
#JC6
Ugyanis -igaz ez focira és az élet számos területére- nem a probléma a lényeges, hanem a problémákra adott megoldások.
És ezen megoldások során emberek egzisztenciákat építenek, pénzeket keresnek, menedzselik a saját és a környezetük életét, és ezek az igazi mozgatórugók.
Nem a probléma megoldásának a mielöbbi befejezése, hanem a probléma megoldása során megkereshető anyagiak.
És emiatt vagy eleve a problémát úgy fogalmazzák meg, hogy ezek a megoldások legyenek a rájuk adhatóak, vagy egyszerűen a megoldások közepette a probléma nem oldódik meg. Ez az élet Gödel-tétele.

Ránézésre az az FKFV érdeke, hogy ne legyen szemét egyáltalán, oldódjon meg a probléma, de akkor nem lenne rájuk se szükség.
Így a problémára adott válasz végtelenítése a valódi megoldás számukra és a fennmaradásuk biztosítására. Tehát legyen mindig szemét, mert akkor lesz mindig FKFV.
Ahogy, ha egy gyógyszergyárnak módjában állna egy kapszulát kifejleszteni, amit bevéve egy ember se lesz soha beteg szerinted megtenné?
A betegségek problémáját megoldaná, de a gyárnak vége lenne. Ezért olyan megoldás kell, ami az emberiségnek is jó és a megoldást biztosítónak is.
Hanem az, hogy szar a focink és a rá adható megoldások során olyannyira sok ember egzisztenciája kerülhet veszélybe, hogy ilyen logikus megoldások születnek.
Sobri Jóska
Légy erős. Többé-kevésbé ezt is tudja a többség.
több mint 7 éve
#JC6

több mint 7 éve
Törölt felhasználó
Lehet, de azért vegyük észre a fától az erdőt. A nagyobb cél egy magyar szurkoló, vezető, a fociközeg részére a válogatott lehet. Erre már rájöttek hozzánk hasonló méretű országokban. (Belgium, Hollandia, Horváto. stb). Még egy nálunk sokkal nagyobb méretű Lengyelországban sem lehet versenyképes a klubfutball. Egyszerűen nem lehet versenyezni a BL ,de már az EL-mezőnnyel sem. A válogatott az egyetlen lehetőség ahol ezek a pénzügyileg kevésbé tehetős fociországok is villanhatnak. Ehhez UP kell. Annak nem sok értelme van, hogy valaki közepes légiósokkal szarrá veri a magyar mezőnyt, aztán augusztusban már csak tv-n nézi a kupameccseket. Szart gyártani drágán értelmetlen, annyi pénzt meg nem tudunk belerakni, ami a továbblépéshez kell. Ezért, a nálunk értelmesebb fociországok inkább nem is ebbe az irányba mennek el.

Érdemes elolvasni:

www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/zagrabi-elitkepzes-ahol-modric-es-boban-is-nevelkedett-2567943

"Ha a tizenöt éves korosztályban olyan tehetséges fiút látunk, aki fizikailag még nem képes a nagyobb testű játékosok ellen érvényesülni, és emiatt akár pontokat is veszíthetünk...Nos, biztos, hogy betesszük a kezdőbe. A fejlődése ugyanis sokkal fontosabb, mint hogy éppen második vagy harmadik helyen végez-e a csapat."

Csak hát itt, ahol mindenki abból él, hogy több mint 60 (!) éve mi fingottuk a passzát szelet, ott nehéz belátni, hogy már túl régóta megyünk befelé a zsákutcában.
zinedine5
Testközelből tapasztaltam, Szlovákiában, 2008-2015 között, hogy ahol nincs állami csecs, TAO és haverok, ott hogy működik az UP.

Füleken három évet harmadik vonalban, négyet negyedik vonalban töltöttünk. A szlovák UP-rendszer - akkor - nem az akadémiai vonalat erőltette (most per pill nem tudom hogy állnak), hanem régióbajnokságokat, egy felnőtt és 8-10 korosztályos csapattal. Náluk az első ligától az utolsóig ki lehetett esni, ezért vérre menő küzdelem volt minden hévégén.

Akkor ott, nálunk, nem messze a magyar határtól a következőképp alakult az UP. Két év alatt minimum 3 játékosnak kellett szintet lépni. Egy 15 évesnek 17 éves korában már velünk, a felnőttekkel kellett készülnie. Minden edzésünkön 3 edző foglalkozott egy 25 fős kerettel. Gyorsaság fejlesztés, dinamika, állóképesség, vonal-és területvédekezés, különböző felállások és a többi. Esküszöm, annyi szöglet és szabadrúgásvariációnk volt, mint 10 csapatnak összesen.

Sosem felejtem el, amikor egyik télen a csak védőkkel, védekező játékosokkal teli csapatunk egy salakos edzőpályán egymás kezét fogva - később gumiszalaggal - mozogtunk egyszerre a pálya különböző pontjain, felosztva a területeket. Labdakihozatal, labdatartás, mögénk ívelt labda levédekezése, terület és kulcspasszok. Egyszerre mozgott a négy védő, előttük pedig a 4 középpályás. A szlovák NB3-ban! És ugyan ezt láttam a "dorast" és a "ziaci" edzésein is. A 8-10 korosztályos csapatunkból a 2. és 5. liga között majdnem mindegyik dobogós volt. Volt olyan évünk a felnőttben, hogy az átlagéletkor 21.4 év volt. Csomó statisztikát vezettem, szerettem csinálni. Emlékszem az akkori 25 évemmel a második legöregebb voltam 😀 Volt egy edzőnk, akinél semmi sem számít. Ki vagy, honnan jöttél, ki az apád, milyen magas osztályban játszottál... mindenkinek labdát és cipőt kellett pucolni, kaput vinni, alázatot tanulni. Minden héten 5x (!) edzettünk, csak annyit írok le, hogy nála nem volt elveszett labda. Játszottam együtt pl.: Marek Penksával, totálisan kicsinált, amikor csak lehetett.

Szlovákiában rengeteg 16-20 éves játszik/játszott (mikor ott voltam) első-és másodosztályban. Rengeteg! Semmilyen pénzt nem kaptak a szövetségtől a klubok, semmit...nem épültek stadionok (a DAC stadionja a magyar állam hathatós segítségével épült/épül..és több, szomszédos ország stadion-projektjébe is beszállt a magyar kormány). Én ott nem találkoztam elkényeztetett ficsúrokkal, de ismertem olyat, aki Zsolnán benyomta a fiát a csapatba. Persze működött a kapcsolatrendszer, vagy hogy ki az apád?! De ott nem az volt, hogy a gyereke bekerült és minden happy volt, hanem a többiek megették. Ez az apuka mondta, mert később ő lett az edzőnk. Szloviban olyan brutális edzések vannak, olyan fizikai felkészítés, hogy ott a mi aranylábúink hamar elvéreznének.
Emlékszem, 2009-ben lekötöttünk egy barátságos meccset az akkor első osztályú Besztercebánya csapatával. 12-0-ra kikaptunk, a második félidőben a fakó játszott, azok a 90. percen úgy haraptak, hogy szó szerint véreztem. Három napig nem tudtam utána edzésre menni, életemben nem futottam annyit meccsen - legfőképpen eredménytelenül 😀
Természetesen nem láttam le a rendszer aljára, nem láthattam vagy tudhattam meg sok mindent, de ennyi is épp elég volt ahhoz, hogy tudjam, ég és föld van a magyar és a szlovák foci között. És ez a szakadék egyre csak mélyül...

több mint 7 éve
Valaki magyarázza már el hogy ez a Tuchel miért akkora nagy edző hogy az Arsenal meg a PSG is ( meg tán még a Chelsea is ) őt akarja?
Nyert össze-vissza egy Nemet kupát, stabilan még csak nem is 2. Vele a Dortmund a nemeteknél.
BL-ben idén 2 egész pontot sikerült összehozni ( tavaly is a Reallal voltak egy kvartetben szóval ez nem kifogás).
Mitől lesz ő jobb mint Emery vagy Conte ( jó Wengernek már mennie kellene vagy 5 éve az tény) ?
Toca
Igen ez jogos, hogy az idei két pont nem nagy szám a BL-ben. Mondjuk, hogy ez miért minősítő azt az embert aki lassan egy éve nem a csapat edzője azt nem értem. 😀
dugo93
Oh ez jogos 😀 erről lemaradtam valahogy meg az volt hogy ő ott van.De attól meg mindig kifejthetne valaki miért olyan nagy király ő ? 😊
Toca
Akceptálható a kultúra amit mint edző képvisel, és magával visz, valamint nagy benne a potenciál, legalábbis beleprojektálva.
Ezek miatt szoktak nem csúcssikeres edzők kelendőek lenni.

több mint 7 éve
Coolearie San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 5 466 — . . .
visszaterve hazank fiaihoz.nem lehet h edzot akartak buktatni?szalai nsos nyilatkozata..bode angol tudasa stb...
ZoliMP
Rögtön az első bemutatkozó meccs után? Na az bebaszna.
több mint 7 éve
YoungZeeZee 9 509
visszaterve hazank fiaihoz.nem lehet h edzot akartak buktatni?szalai nsos nyilatkozata..bode angol tudasa stb...
több mint 7 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 529
Valaki magyarázza már el hogy ez a Tuchel miért akkora nagy edző hogy az Arsenal meg a PSG is ( meg tán még a Chelsea is ) őt akarja?
Nyert össze-vissza egy Nemet kupát, stabilan még csak nem is 2. Vele a Dortmund a nemeteknél.
BL-ben idén 2 egész pontot sikerült összehozni ( tavaly is a Reallal voltak egy kvartetben szóval ez nem kifogás).
Mitől lesz ő jobb mint Emery vagy Conte ( jó Wengernek már mennie kellene vagy 5 éve az tény) ?
Toca
Igen ez jogos, hogy az idei két pont nem nagy szám a BL-ben. Mondjuk, hogy ez miért minősítő azt az embert aki lassan egy éve nem a csapat edzője azt nem értem. 😀
dugo93
Oh ez jogos 😀 erről lemaradtam valahogy meg az volt hogy ő ott van.De attól meg mindig kifejthetne valaki miért olyan nagy király ő ? 😊
Toca
Ezt a részét annyira én sem értem. Semmi extrát nem sikerült eddig domborítania.

Viszont Giggs első meccse nagyon tetszett Wales élén (legalábbis az eredmény, mert a meccset nem láttam).

Nagyon remélem egyszer leül a United padjára. | Mondjuk jövőhéten 😀 |

több mint 7 éve
Toca Minnesota Vikings 20 271 — Vikings fan
Toca
dugo93
több mint 7 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 529
Toca