TV, rádió
19 feliratkozó
több mint 11 éve
John Lennon most pörgött párat..és ez fényezés Atyaúristen
több mint 11 éve
Ez nagyon rossz. Amúgy is kurva szar ez a szerelem mééér múúlsz hát még hamisan.BazzaniEz a lány is valahogy egyre rosszabb 😕 Mondjuk ez a több lélek dumát én is kurva unom már a Gesztitől.
Do your job
több mint 11 éve
Ez nagyon rossz. Amúgy is kurva szar ez a szerelem mééér múúlsz hát még hamisan.
több mint 11 éve
Gergő az uzsorásnak küldi a dalt.
több mint 11 éve
már a 0. percben 1799...... 😀de kinyeri az x faktor-t? Jimbo, Vackor néni, vagy a denveri Musztángok bajnok csapata?
több mint 11 éve
YoungZeeZee
8 561
A már nem éri meg nagyon cd-t kiadni nem egyenlő azzal, hogy veszteséges.Már másban van a nagyobb pénz.( koncertek, egyéb kiegészítők ami a zene köré épül )Bár Millió egy lemezt adnak el a világon még mindig.
USA, UK, FRA. Itt még a cd-k is elfogadható áron vannak a a fizetéshez mérten. ( ezt a piacot ismerem) Ja és már lassan 10 éve fut a cd+dvd kombó, itthon ákostól elájulunk ha kiad egy ilyet.
Amúgy tudjátok mennyi a költsége egy komplett lemeznek? ( stúdió, keverés, borító, cd nyomás ) Egyszerű embereknek drága, de egy kiadónak lópikula..
Engem az jobban idegesít, hogy pl. a VUKos lány egyetlen trekkel körbehaknizta az országot és "sztár" lett. Mellette meg kb. kareokizott a fellépéseken. Ez jobban öli az egészet Pl. Bejutok a top 10-be. Kiesem, majd hívnak ide is meg oda is..saját track nincs, csak bryan adams-et és Nikát énekelek..
A tehetség nem feltétlenül talál utat sajnos😕.
Ez jutott eszembe most😊
_
zé
több mint 11 éve
JéBé
7 035
Teljesen felesleges szerintem lemezszerződés. Aki arra érdemes az úgy is megkapja a lehetőséget. Ott van pl a One Direction, nem nyertek de Simon Cowell bennük látta a pénzt és a sikert s lám milyen igaza lett, apropó tudja valaki ki az a Matt Cardle? Ő az aki megnyerte az x-et és a lemezszerződést... Szvsz ha egy bizonyos szintet megütsz (nem kell olyan nagyon magasnak lennie) már biztosan jelentkeznek olyanok akik szeme előtt lebeg a pénzszerzés lehetősége, vagy bejön vagy nem.
több mint 11 éve
Ha nincs CD akkor fizetett letöltésekből.Hogyhogy hol van x+y? Eladod a CD-ket. Már persze ha nem úgy számolod te alapból, hogy az nem elég semmire, mert akkor kétségkívül nincs miről beszélni, veszteséges 😊 Azonban ezer éve működik így a zenebiznisz, ha jól sejtem nem fizetnek rá folyamatosan a kiadók. Ha igen, és még mindig csinálják akkor meg idióták hogy dobálják ki a pénzt az ablakon. Egyébként nézd meg az általad linkelt cikket. Ott van a kép, ami megmutatja, hogy a CD árában benne van minden. Ha pedig nem lesz CD, akkor elmegy annak a költsége, és a fizetős zeneletöltéssel szerzik meg azt a pénzt.
Kivéve persze ha kijelentjük, hogy mindenféleképpen veszteséges, akár CD-vel akár letöltéssel, és 1-2éven belül megszűnik a zeneipar és nem hallgatunk többet zenét 😊
több mint 11 éve
Egy példa:Egy kiadó vagyok, és adok neked lemezszerződést.
Nekem ez a következő kiadásokat generálja: dalok megíratása, jogdíjak, stúdióidő, felvétel költségei, és ezalatt a kiadó apparátusának müködtetésének arányos része.
Kész felvéve 10 szám stúdióminőségben. Ez került x forintomba.
Hol keletkezik bevétel, ha nincs hanghordozó amit értékesíthetek?
Ha van, akkor a cd-borító grafika, nyomdaköltség, lemezgyártás először 2000 példányban, csomagolás, szállítás, terjesztők, reklám-, marketingköltségek, klipkészítés még rájön, és eddig x+y forintomban vagy.
Hol keletkezik legalább x+y bevétel?
több mint 11 éve
Én nem számoltam semmit, és én nem is tudom, hogy nullszaldósak-e vagy nyereségesek, valamint szerintem ezt megsaccolni sem nagyon lehet, mivel ahhoz kéne tudni, hogy mennyit gyártottak le, és abból mennyit adtak el.Szimplán csak úgy gondolom, hogy ha nem lenne akár csak egy minimális szinten sem nyereséges, akkor nem gyártanának többet. És a cikkből is inkább úgy vettem ki, hogy szeretnék azelőtt befejezni a CD kiadást, hogy veszteséges lenne, valamint azt, hogy most befejezni kifejezetten nagy veszteséget jelentene összességében.
De ahogy mondtam, nem a CD a lényeg. LEgalábbis a lemezszerződés szempontjából nem, mert a szerződés nem annyiból áll, hogy legyártjuk a CD-ket. Az magában foglalja a dalok előállítását és a marketinget is pl. amik nem éppen olyan költségek, amit csak úgy fogom magam és kifizetem.
több mint 11 éve
Pedig rosszul számolod. 😊A piac lehet szert tett az általad idézett bevételre (fogalmam nincs), de ez figyelembe véve a jogdíjakat, stúdióköltségeket, kiadók működési költségét, marketinget, stb. a nullszaldó környékén lehet.
És ebben benne vannak a külföldi előadók lemezei.
Magyar zenekarnak, énekesnek (Tankcsapdát, Ákost, és pár mulatóskirályt kivéve) nem éri meg cd-t kiadni, szinte mindig minuszos, kvázi a promóció része csak.
Egy X-faktor győztes ha kapna "lemezmegjelenést", az generálna 1-2ezres eladást - jóesetben.
Sajnálatos, de ez van.
több mint 11 éve
Mi az összefüggés? A lemezszerződés nem kizárólag CD-kre vonatkozik.yaaay továbbmentek az ikrek is, zsííros 😊Mert már nincsenek lemezek? 😊
Schleck: Jaja, azért a későbbi szakaszokban is igyekeznek fenntartani, hogy a hang az elsődleges. 😊
Egyébként most hallottam először, de nagyon jó, hogy átvették azt is az eredetiből, hogy a győztes lemezszerződést is kap. Kicsit vicces az XF-ben, hogy az nincsen, habár azt is megértem miért... 😀fetomy
index.hu/kultur/zene/2011/11/19/mp3_kills_the_cd_star/Sobri Jóska
Inkább azért nem adnak ott, mert nem bíznak benne, hogy akár 1 olyat is találnak, aki megállná a helyét hosszútávon is, de főleg nem ő fog győzni 😊
Főleg ez fontos:
"2010-ben a MAHASZ szerint 3,7 millió CD fogyott Magyarországon, ha csak a nagyon konzervatív, 2000 forintos átlagárral számolunk, a piac így is termelt 7,4 milliárd forintot - míg a digitális értékesítésekből 100 milliós bevétel született 2010-ben."
Bár ahogy nézem a briteknél sincs még akkora bajban a CD formátum.
De azért is a magyar része a fontos, mert a magyar XF nem ad lemezszerződést, az amerikai pl. ad, pedig elvileg ott halhat meg legelőször a CD formátum. (a többire nem emlékszem, hogy ad-e) Viszont a Voice mindenhol garantálja a győztesnek a lemezszerződést (igaz általában többeket szerződtetnek)
több mint 11 éve
yaaay továbbmentek az ikrek is, zsííros 😊Mert már nincsenek lemezek? 😊
Schleck: Jaja, azért a későbbi szakaszokban is igyekeznek fenntartani, hogy a hang az elsődleges. 😊
Egyébként most hallottam először, de nagyon jó, hogy átvették azt is az eredetiből, hogy a győztes lemezszerződést is kap. Kicsit vicces az XF-ben, hogy az nincsen, habár azt is megértem miért... 😀fetomy
index.hu/kultur/zene/2011/11/19/mp3_kills_the_cd_star/
több mint 11 éve
Srácok. Mikor ismétlik a Raiderses 30at?Bazzanitipp, hogy lekölcsönözni honnan lehetne a részeket?
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 11 éve
yaaay továbbmentek az ikrek is, zsííros 😊Schleck: Jaja, azért a későbbi szakaszokban is igyekeznek fenntartani, hogy a hang az elsődleges. 😊
Egyébként most hallottam először, de nagyon jó, hogy átvették azt is az eredetiből, hogy a győztes lemezszerződést is kap. Kicsit vicces az XF-ben, hogy az nincsen, habár azt is megértem miért... 😀
több mint 11 éve
Ú én meg lemaradtam a auszival majd bepotlom gyorsan karacsony korul 😊
több mint 11 éve
Eddig ez az első évad amit láttam belőle.Ja akkor kevésbé meglepő 😊 Csak mert mélyponton van a UK idén. Mióta a Simon-Cheryl páros elment, egyre lejjebb megy a színvonal.
Nem vagyok nagy X faktor fanatikus, de ha választanom kéne az általam látott 3 közül, akkor UK.
__
zééZoliMP
több mint 11 éve
YoungZeeZee
8 561
Eddig ez az első évad amit láttam belőle.Nem vagyok nagy X faktor fanatikus, de ha választanom kéne az általam látott 3 közül, akkor UK.
__
zéé
több mint 11 éve
wow az idei UK meggyőzött? 😊 Nem nézted gondolom akkor az eddigi évadokat 😊
több mint 11 éve
YoungZeeZee
8 561
Mostanában nézegetem az x-faktorokat..A magyar mostanában kimaradt, de amit láttam kritikán aluli, minden szempontból.
Az usa faktor sem jobb...Abszolút kocsmának tűnik az egész.Lélektelen. Britney, úgy néz ki mint aki mindig vmi büdöset érezne.
Ami felháborít engem. A nézők kezei belelógnak a kamerába.
UK. Engem meggyőzött. Főleg az tetszik, hogy egy "családnak" tűnik az egész.
__
zéé
több mint 11 éve
Argument over The Walking Dead spurs man to shoot his girlfriend in the backwww.avclub.com/articles/argument-over-the-walking-dead-spurs-man-to-shoot,89544/
"An argument about the midseason finale of The Walking Dead led 26-year-old Jared Gurman of Long Island to shoot his girlfriend, 27-year-old Jessica Gelderman, after the two engaged in a heated squabble over the plausibility of a zombie apocalypse."
Ha ilyenek miatt is képes valaki lelőni a párját, nincs mit csodálkozni a Belcher-ügyön. De itt is felmerül a kérdés: elfajulhatott volna ennyire a dolog, ha nincs lőfegyver?
Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 11 éve
tudom hogy csáknorisz herpderp, de ezen azért nevettem 😀ja látom volt viccek topikban is, bocsi.
több mint 11 éve
Törölt felhasználó
Bár most a kedvencem még bent van (Cece), de gondolom úgysem lesz sokáig, főleg mivel Lovato-nál van.fetomyén is neki szurkolok, bár nem hiszem, hogy még sokáig húzza, eléggé rezeg a léc neki ezzel a sok párbajjal, mondjuk a Hálaadásos műsoron csúnyán lezúzta a kis 13 éves csajt a Because of you-val 😊