GM játék csevegő
18 feliratkozó
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
2023-as roster fájl2024-es roster fájl
Draft tracker 2024
2024-es tag értékek és opciós évi fizetések 2025-ben
FA lista
Rosenhaus táblázat 2023
Rosenhaus táblázat 2022
Roster táblázat:
Szerződések - dancogo
Cut - Spigo
Waive - Heisman
Trade - dancogo
Tag/tender - Spigo
Ötödik éves opció - Spigo
Szerződésátstrukturálás - dancogo
Roster abajgatás - Spigo
Draft trackerek (Google táblázat és fórumos) - dancogo
Waiver claimek fogadása és kihirdetése, waiver sorrend frissítése - Heisman
Szerkesztette: vassadi
több mint 4 éve
Lehet, hogy rosszul értem, akkor bocs, de Prescott no1 pénzt akar IRL is. Ha nem is kapja meg de közel lesz irl Wilson számaihoz. (Bár lehet marad TAG alatt ez végülis mindegy -> top 3 fizut akar).Mondjuk ahhoz képest, hogy mennyi kritikát kaptam Prescott miatt, amikor megszereztem, már közel annyit kéne neki fizetnem mint Russell Wilsonnak 😀Az idei rózi táblázat:Vagy mindenki ennyire jol arazott, vagy annyira szarul, hogy mar inkabb senki se teszi szova 😀
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yeZnOTb93OPxgItiy4kTr1hc2g5FfXp1VBOU4TBjJ-U/edit?usp=sharing
vassadi
dankodavid
A táblázatot átnézve számomra is tanulságos volt a jövőre nézve, hogy mennyire másképp hoztam meg a számokat, mint a többiek, de a jó papp is holtig tanul. 😉
Egon bá
Akkor itt miért lenne ez másképp? 😀
Liverpool Fc
több mint 4 éve
Mondjuk ahhoz képest, hogy mennyi kritikát kaptam Prescott miatt, amikor megszereztem, már közel annyit kéne neki fizetnem mint Russell Wilsonnak 😀Az idei rózi táblázat:Vagy mindenki ennyire jol arazott, vagy annyira szarul, hogy mar inkabb senki se teszi szova 😀
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yeZnOTb93OPxgItiy4kTr1hc2g5FfXp1VBOU4TBjJ-U/edit?usp=sharing
vassadi
dankodavid
A táblázatot átnézve számomra is tanulságos volt a jövőre nézve, hogy mennyire másképp hoztam meg a számokat, mint a többiek, de a jó papp is holtig tanul. 😉
Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
több mint 4 éve
dankodavid
2 246
Az idei rózi táblázat:Vagy mindenki ennyire jol arazott, vagy annyira szarul, hogy mar inkabb senki se teszi szova 😀
vassadi
Pulvis et umbra sumus.
több mint 4 éve
vassadi
15 617
Az idei rózi táblázat:https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yeZnOTb93OPxgItiy4kTr1hc2g5FfXp1VBOU4TBjJ-U/edit?usp=sharing
több mint 4 éve
Bazdmeg én meg cutoltam Folest.Még visszaviheted FA-ról 😊
tenorx
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
Ex-Rataxes
több mint 4 éve
Bazdmeg én meg cutoltam Folest.
több mint 4 éve
Oh bazzeg, nekem a vezető asszem 3.800.000 volt 😀Somos mennyit toltál rá Murphyre? 😀3.850.000$ volt az utolsó emelésem.
tenorx
somoskovig
Na mindegy, még ez belefért.
több mint 4 éve
Somos mennyit toltál rá Murphyre? 😀3.850.000$ volt az utolsó emelésem.
tenorx
több mint 4 éve
Somos mennyit toltál rá Murphyre? 😀
több mint 4 éve
dankodavid
2 246
Erre nem valaszoltam 😊 Nyilvan teljesen hulyebiztos nem lehet a rendszer, ugyanakkor lehetne erre egy extrem szankciot kilatasba helyezni (nflcom iranyado, akinek hibas a licitje, minden addigi ervenyes nyilt fa-s licitje is ervenytelen es minden addigi, nyilt korben szerzodtetett jatekosa is visszakerul a piacra, valamint kizarva egy hetre, tehat majd a resztlibol lehet valogatni) es garantalom, senki nem nezne el 😊Persze, ez pofonegyszerű. De én nem erre gondoltam. Hanem... Tegyük fel, hogy én úgy gondolom, Józsi hatodéves játékos, és én a hatodéves minimumból kiindulva ajánlok neki egy/kettő/hároméves minimum szerződést. De ha mindeközben ő valójában nem hatod-, hanem hetedéves játékos, hogyan fogja a Google táblázat nekem azt mondani, hogy "te hülye, Józsi nem hatod-, hanem hetedéves játékos, érvénytelen az ajánlatod"? Márpedig olyan esetek eddig is voltak és lesznek is szép számmal, amikor a GM nem a szükséges minimummal kalkulálva licitál.Ha csak ennyi lenne a gond, akkor ezt igazából a legprimitívebb /legprimitívebb alatt if függvények or-os összefűzését értem/ függvényekkel is vizsgálni lehet, annyi kéne hozzá, hogy licitnél kell egy extra mező, ahova a ligaéveket írja az illető, és utána a ligaév alapján kap az összeget tartalmazó mező egy többfeltételes ellenőrzést.Bennem is számos kérdés felmerült ezzel kapcsolatban, például: hogyan ellenőrizné egy Google táblázat automatikusan, hogy ha én mondjuk 450 ezres vetmint ajánlok valakinek, az helyes-e, vagy valójában már az eggyel magasabb kategóriába tartozik az illető és ezért 540 ezer nála a vetmin? Félre ne érts, én értékelem az igyekezetet, de nekem ez eléggé kivitelezhetetlennek tűnik.A másik licitjéhez nyúlást szerintem meg lehet oldani, ha jól rémlik, csináltam már ilyet, a hibás/érvénytelen licitek kérdése a húzós, ott kéne igazából több érvényességi feltételt vizsgálni. Igazából elmondhattalanul unatkozom most, és akartam valamit csinálni az időmmel, meg a ti életetek is könnyítené, de való igaz, hogy ez nem annyi, amennyi elsőre eszembe jutott ennek kapcsán. Ellenben ha azt mondjátok, hogy ha megcsinálom, használjuk, akkor legrosszabb esetben megy a rendes rendszer szerint, ha nem sikerül mégsem, semmit se veszítünk vele.A másik kettő megoldható lenne?Ouch. Az egy órás tiltásra nem gondoltam.Ez elég jól hangzik, két-három kérdés:Nem kezdtem el gondolkodni a megvalósításon, ötletszinten dobtam be, de egy munkalapon lenne a szerkeszthető oldal, ahova mindenki beírna mindent, meg lenne egy védett munkalap, amin keresési függvénnyel mindig a névhez párosított legnagyobb érték lenne feltüntetve a névvel.Nagy vonalakban leírnád, ezt hogyan akarod kivitelezni?A nyílt FA licit adminisztrálására akad esetleg egy lelkes önkéntes? (Bár ha addig házi karanténba raknak, akkor megoldom.)Vagy csinálhatnánk olyat is, ahova nem kell emberi erő. Szerintem egy drive-os spreadsheetben megoldható a dolog. Megcsinálom, ha emellett döntünk.
vassadi
dankodavid
vassadi
dankodavid
1. Hogyan szűröd ki a hibás/érvénytelen/határidőn belüli liciteket?
2. Hogyan működnének az egy órás "eltiltások"?
3. Hogyan garantálod, hogy véletlenül/szándékosan senki nem nyúl hozzá más licitjéhez?
somoskovig
dankodavid
somoskovig
dankodavid
vassadi
dankodavid
vassadi
Pulvis et umbra sumus.
több mint 4 éve
vassadi
15 617
Köszi a jelentkezőknek, de miután a kezdeti dömping hétvégére esik és mozogni úgyse nagyon lehet, szerintem megoldom a nyílt licit adminisztrációját. Szólok, ha valamikor majd mégis be kellene segíteni.
több mint 4 éve
Paul43
557
Kapsz egy jövő évest érte biztos 😂😂Á, minimum 4. kör 😊Hmm, Biegel nem volt eladó idei 5. körért, de most egy jövő évi 5. körért 7. körrel együtt is elment, nem igazán értem, miért jobb ez így neked @SpigoSzerintem Biegelt még mindig megszerezheted egy idei 5. körért 😁
Rajna
Paul43
somoskovig
több mint 4 éve
Á, minimum 4. kör 😊Hmm, Biegel nem volt eladó idei 5. körért, de most egy jövő évi 5. körért 7. körrel együtt is elment, nem igazán értem, miért jobb ez így neked @SpigoSzerintem Biegelt még mindig megszerezheted egy idei 5. körért 😁
Rajna
Paul43
több mint 4 éve
Hmm, Biegel nem volt eladó idei 5. körért, de most egy jövő évi 5. körért 7. körrel együtt is elment, nem igazán értem, miért jobb ez így neked @SpigoEgy hónapja volt és elfelejtettem, hogy adtál volna érte 5ik kört, basszus 😕
Rajna
A karantén gyerekekkel hatás...
Szerkesztette: Spigo
több mint 4 éve
Telefonon minden meg lehet nézni. Minimumok, stb. Én marha ritkán nyitom meg az Excelem.Lehet, én viszont nem vágom fejből, mennyi a space-em, kire mennyit szántam, stb. Ezek nincsenek fenn a publikus Excelben, magamnak vezetem (a space-t se látni rendesen, én bekalkuláltam az újoncok fizuját is, stb).
Paul43
De ha elérhető is lenne minden, nem fogok elvonulni egy közösségi eseményről, hogy elkezdjek kalkulálni és licitálni, főleg úgy nem, hogy tudom, hogy pár órán belül gép elé kerülök. Ahogyan a munkát sem fogom félbehagyni (kivonulni egy előadásról mert a bowl.hu-n licitelni kéne...), vagy felkelni, ha épp akkor zajlik valami (ami a 8 órás időeltolódás miatt nem ritkán megesik). Pláne, hogy nincs erre szükség, mert simán lehet adni 24/48 órát a válaszra, nem veszítünk vele semmit. A nyílt licit kezdete meg a draft más helyzet, de kb. ez a kettő, aminél szükséges az, hogy minden GM online legyen egyszerre.
több mint 4 éve
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Paul43
557
Telefonon minden meg lehet nézni. Minimumok, stb. Én marha ritkán nyitom meg az Excelem.Vagy pl. 7-8 órával arrébb vannak Magyarországtól (=én), és munkaidőben jár le/indul el minden... tegnap persze pont nem ez volt a gond, hanem március 15-el voltam elfoglalva, nem voltam gépnél, megkaptam az e-mailt, de tudtam, hogy 2-3 órával később kerülök gép elé, akkor ránézhetek a caphelyzetemre (nincs meg fejből, hogy milyen psoztra mennyit szántam), mik a 3/4 éves minimumok, stb.Ezzel nem értek egyet. Ez egy játék persze, de nincs a telódon olyan, hogy megjelenik a képernyőn ha e-mailt kaptál? Nekem az iPhone - Gmail kombó simán kiírja. Ergo ha föléd ajánlottak és ír a rozi akkor meg tudod nézni anélkül, hogy a játékot megnyitnád. Illetve kb-ra tudja mindenki mikor lesz vége a 48 órának, előtte felkukk az üzenetekre.Hogy csak egy életszerű példát hozzak: sokan állandó munkarendben, három műszakban, gyárakban dolgoznak, és még csak be sem vihetik a telefonjukat a munkaterületre... De még számos ilyen ok lehet, gyerekpesztra, hasmenés, akármilyen alkalom, stb. 😊
Amúgy közben kiderült, hogy bár a szabályzatban még nincs benne, de itt is van egy 24 vagy 48 órás várakozás. Ergó a téma érvényét veszti.
Amúgy még annyit hozzà, hogy kb nem nézni az e-mailt olyan, mint amikor két napos ajánlattételi szakaszban az utolsó pillanatokig várni az ajánlat beadásával. Necces. Volt aki sajnos idén megszívta.
Paul43
Rataxes
Rajna
több mint 4 éve
Vagy pl. 7-8 órával arrébb vannak Magyarországtól (=én), és munkaidőben jár le/indul el minden... tegnap persze pont nem ez volt a gond, hanem március 15-el voltam elfoglalva, nem voltam gépnél, megkaptam az e-mailt, de tudtam, hogy 2-3 órával később kerülök gép elé, akkor ránézhetek a caphelyzetemre (nincs meg fejből, hogy milyen psoztra mennyit szántam), mik a 3/4 éves minimumok, stb.Ezzel nem értek egyet. Ez egy játék persze, de nincs a telódon olyan, hogy megjelenik a képernyőn ha e-mailt kaptál? Nekem az iPhone - Gmail kombó simán kiírja. Ergo ha föléd ajánlottak és ír a rozi akkor meg tudod nézni anélkül, hogy a játékot megnyitnád. Illetve kb-ra tudja mindenki mikor lesz vége a 48 órának, előtte felkukk az üzenetekre.Hogy csak egy életszerű példát hozzak: sokan állandó munkarendben, három műszakban, gyárakban dolgoznak, és még csak be sem vihetik a telefonjukat a munkaterületre... De még számos ilyen ok lehet, gyerekpesztra, hasmenés, akármilyen alkalom, stb. 😊
Amúgy közben kiderült, hogy bár a szabályzatban még nincs benne, de itt is van egy 24 vagy 48 órás várakozás. Ergó a téma érvényét veszti.
Amúgy még annyit hozzà, hogy kb nem nézni az e-mailt olyan, mint amikor két napos ajánlattételi szakaszban az utolsó pillanatokig várni az ajánlat beadásával. Necces. Volt aki sajnos idén megszívta.
Paul43
Rataxes
több mint 4 éve
Paul43
557
Újabb névvel bövült a trade blockom:Case Keenum occsóért vihetö. Cserénenk még mindig jó és csak 4 millát kell adni neki 2020-2021-ben.@
több mint 4 éve
vassadi
15 617
Persze, ez pofonegyszerű. De én nem erre gondoltam. Hanem... Tegyük fel, hogy én úgy gondolom, Józsi hatodéves játékos, és én a hatodéves minimumból kiindulva ajánlok neki egy/kettő/hároméves minimum szerződést. De ha mindeközben ő valójában nem hatod-, hanem hetedéves játékos, hogyan fogja a Google táblázat nekem azt mondani, hogy "te hülye, Józsi nem hatod-, hanem hetedéves játékos, érvénytelen az ajánlatod"? Márpedig olyan esetek eddig is voltak és lesznek is szép számmal, amikor a GM nem a szükséges minimummal kalkulálva licitál.Ha csak ennyi lenne a gond, akkor ezt igazából a legprimitívebb /legprimitívebb alatt if függvények or-os összefűzését értem/ függvényekkel is vizsgálni lehet, annyi kéne hozzá, hogy licitnél kell egy extra mező, ahova a ligaéveket írja az illető, és utána a ligaév alapján kap az összeget tartalmazó mező egy többfeltételes ellenőrzést.Bennem is számos kérdés felmerült ezzel kapcsolatban, például: hogyan ellenőrizné egy Google táblázat automatikusan, hogy ha én mondjuk 450 ezres vetmint ajánlok valakinek, az helyes-e, vagy valójában már az eggyel magasabb kategóriába tartozik az illető és ezért 540 ezer nála a vetmin? Félre ne érts, én értékelem az igyekezetet, de nekem ez eléggé kivitelezhetetlennek tűnik.A másik licitjéhez nyúlást szerintem meg lehet oldani, ha jól rémlik, csináltam már ilyet, a hibás/érvénytelen licitek kérdése a húzós, ott kéne igazából több érvényességi feltételt vizsgálni. Igazából elmondhattalanul unatkozom most, és akartam valamit csinálni az időmmel, meg a ti életetek is könnyítené, de való igaz, hogy ez nem annyi, amennyi elsőre eszembe jutott ennek kapcsán. Ellenben ha azt mondjátok, hogy ha megcsinálom, használjuk, akkor legrosszabb esetben megy a rendes rendszer szerint, ha nem sikerül mégsem, semmit se veszítünk vele.A másik kettő megoldható lenne?Ouch. Az egy órás tiltásra nem gondoltam.Ez elég jól hangzik, két-három kérdés:Nem kezdtem el gondolkodni a megvalósításon, ötletszinten dobtam be, de egy munkalapon lenne a szerkeszthető oldal, ahova mindenki beírna mindent, meg lenne egy védett munkalap, amin keresési függvénnyel mindig a névhez párosított legnagyobb érték lenne feltüntetve a névvel.Nagy vonalakban leírnád, ezt hogyan akarod kivitelezni?A nyílt FA licit adminisztrálására akad esetleg egy lelkes önkéntes? (Bár ha addig házi karanténba raknak, akkor megoldom.)Vagy csinálhatnánk olyat is, ahova nem kell emberi erő. Szerintem egy drive-os spreadsheetben megoldható a dolog. Megcsinálom, ha emellett döntünk.
vassadi
dankodavid
vassadi
dankodavid
1. Hogyan szűröd ki a hibás/érvénytelen/határidőn belüli liciteket?
2. Hogyan működnének az egy órás "eltiltások"?
3. Hogyan garantálod, hogy véletlenül/szándékosan senki nem nyúl hozzá más licitjéhez?
somoskovig
dankodavid
somoskovig
dankodavid
vassadi
dankodavid
több mint 4 éve
Ezzel nem értek egyet. Ez egy játék persze, de nincs a telódon olyan, hogy megjelenik a képernyőn ha e-mailt kaptál? Nekem az iPhone - Gmail kombó simán kiírja. Ergo ha föléd ajánlottak és ír a rozi akkor meg tudod nézni anélkül, hogy a játékot megnyitnád. Illetve kb-ra tudja mindenki mikor lesz vége a 48 órának, előtte felkukk az üzenetekre.Hogy csak egy életszerű példát hozzak: sokan állandó munkarendben, három műszakban, gyárakban dolgoznak, és még csak be sem vihetik a telefonjukat a munkaterületre... De még számos ilyen ok lehet, gyerekpesztra, hasmenés, akármilyen alkalom, stb. 😊
Paul43
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
Ex-Rataxes
több mint 4 éve
Ha “csak” jegyzetelni kell akkor lesz időm, de naponta egyszer-kétszer tudom frissíteni.
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Paul43
557
Ezzel nem értek egyet. Ez egy játék persze, de nincs a telódon olyan, hogy megjelenik a képernyőn ha e-mailt kaptál? Nekem az iPhone - Gmail kombó simán kiírja. Ergo ha föléd ajánlottak és ír a rozi akkor meg tudod nézni anélkül, hogy a játékot megnyitnád. Illetve kb-ra tudja mindenki mikor lesz vége a 48 órának, előtte felkukk az üzenetekre.Teljesen igazad van. Nem elvárás, hogy mindenki félóránként felnézzen, mint mondjuk én teszem, de azért ha licitálok, pláne az utolsó órákban azért nem lenne hátrány figyelni. Plusz, ha jön az üzenet, hogy túllicitáltak, akkor az e-mailben is megjelenik amit sok mail szolgáltató automatikusan mutat a mobilon.A legkevésbé sem érzem jogos elvárásnak, hogy ne lehessen valaki fél, vagy akár egy napig offline. Vannak bizonyos helyzetek amikor nem életszerű, hogy a GM licitjeimet figyeljem up to date, elvégre ez egy játék.
Paul43
Rataxes