NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Thanksgiving tripla
523
57
NFL csevegő
Arch Manning Can Now Sign NIL Deals: Fans React
Pretty remarkable correlation between edge rushers' pressure rates in college and their pass rush win rate in the NFL over the past few years. pic.twitter.com/2x0wlXW65m
— Seth Walder (@SethWalder) April 7, 2022
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
"BREAKING: Congressional investigators have received info that the Commanders and owner Dan Snyder kept "two books" to paint different pictures of team finances. Congress will now expand its probe into the team's toxic workplace to include finances."
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
Nem tuntel bunkonak, fogtam egy teljes alapot es azzal megmutattam hogy mi van a cikkben allitva. Szerintem teljesen egyertelmuen leirtam peldaban. Az hogy ez hova vezetett az is elkerulhetetlen foleg egy -30m-val a c19 miatt is, de nem volt kerdes es nem is erdekes a cikk szempontjabol. Az viszont uj hogy szerinted en a koltekezes mellett vagyok, az biztos hogy egy bizonyos szint utan nem tudsz nelkule elorejutni csak fantasztikus QB-val es vele is mindennek ossze kell jojjon ha nem zsigereled a csapatot. Egy bizonyos szint alatt teljesen felesleges de a nyomas miatt meg lesz mindig ilyen csapat. Itt sem ertek egyet a sasokkal, meg tavolrol sem figyelve oket, nem tartanak ott hogy erdemes legyen. Ettol fuggetlenul amit a cikk allit az magaban igaz, de ahhoz alapkent elfogadod hogy o igy aggron akar dolgozni. Te arrol beszelsz hogy ez miert nem jo, leirtad es remek. De hiaba irtak le hogy Wentz szar ha o jott akkor vele kell dolgozni es ugy nezni a dolgokat hogy o a QB, ettol valos allitas hogy rossz vagy legalabbis nem ertenek vele egyet.Direkt like-oltam az irasodat, hogy a kerdest ne erezd basztatasnak hogy a colts aki pont a masik vegletet kepviseli milyen strukturaban adta volna oda a 4/52-t AS-nek, de nem jott valasz es en nem akartam irni egyet, a titeden szerettem volnabemutatni meg hogy mirol beszel a cikk. noLáttam a kérdésedet. Azért nem válaszoltam, mert
- egyrészt nem volt világos, hogy mit kérsz. Írjak egy alternatív 4 év 52 milliós szerződést Colts mintára Jefferynek? Minek? Menj fel a Spotrac-ra és ott van 30 jelenlegi Colts játékos szerződése, bármelyiket megnézheted, hasonló lesz.
- másrészt nem akartam belemenni veled egy újabb vita-threadbe, mert az a tapasztalatom, hogy egy végeláthatatlan, önellemtmondásos, önmagába kanyargó, a végén már semmiről se szóló katyvasz lesz belőle. 😊 Párszor megfutottuk már ezt a Colts topicban. És azt látom, hogy másokkal is ugyanezek a körök vannak futva, én meg túlságosan is szeretek kisregényeket írni, úgyhogy óvatosnak kell lennem, hogy mibe megyek bele és mibe nem. 😊
De oké, akkor egy kört fussunk még, nem akarok bunkónak látszani, hogy nem reagálok:
- Jeffery "nem Roseman"-es contractja valami ilyesmi lenne: 4 év 52 millió, 26 millió garantált, ebből 14.5 teljesen garantált (azt hiszem ezek voltak az eredeti számok): aláírási garantált nincs. 1. év 10 millió fizetés, 4.5 millió roster bónusz, mint teljesen garantált. 2. év 10 millió fizetés, 1.5 millió roster bónusz, mintkettő garantálttá válik a 2. év elején. 3 és 4 évek: 12 millió fizetés, 1 millió roster bónusz, már semmi nem garantált.
- Roseman nem csak a franchise játékosokkal szerződik voidos éveket beemelve, hanem gyakorlatilag minden veteránnal, aki nem vetmin körül keres. Tényleg mindenkivel. Seumalo-val vagy éppen a kicker Jake Elliott-al is. Ha ők franchise játékosok, akkor minden csapatnak minden nem vetmines játékosa franchise játékos. 😊
- A hiteles példádnál kimaradt a lényeg. Az, hogy elválasztja a döntési pontot a fizetési pontoktól. A példád úgy lenne jó, ha a hitelt svájci frankban vennéd fel, miközben rubel elszámoláson dolgozol. Valójában ennél is nagyobb a rizikó, mert a játékosok teljesítményének több évre való előre becslési hatékonysága a rubel-frank árfolyamkockázat-elemzési hatékonyságánál alacsonyabb. A rubel-frank jövőbeli árfolyamát jobban lehet becsülni, mint azt, hogy Fletcher Cox mit tud majd 3 év múlva nyújtani. Ismered te is: "You can't beat the draft." A draftot nem nyerheted meg. De elveszteni azt lehet!
- A Colts/Ballard esetében Ballard megcsinálta, amit szerinted nem csinált: átstruktúrálta Wentz szerződését _éppen azért_, hogy ki tudja fizetni Eric Fishert. Akinek a szerződésébe egyébként ő is betett 1 void évet. Szóval nem arról van szó, hogy ne tenne ilyent. A különbség az, hogy ő (meg a liga 90%-a) nem csinálja ezt az egész rosterrel, ezért éppen arra tudja használni, amire érdemes. Adott helyzetben, átmenetileg túlugorni a capet, aztán a következő évben/években rendezni. Roseman meg éppen ezt nem tudja már megtenni, mert már eleve abban a fázisban jár, amikor mindenkivel muszáj így szerződnie egyáltalán azért, hogy az adott évben ne 150 milliója legyen elkölthető, hanem elkölthesse az alap 200-at. Így jóval kisebb a mozgástere már az "extrákra", mint annak, akinek nincs ez az 50 millió elkötelezettsége alapból.
- A 15-18 milliós LT-t meg nem azért nem hoz Ballard, mert sokallja a 18 milliót, hanem azért, mert már a center és az RT top fizetést kap, és van még egy Quenton Nelson is, aki hónapokon belül rekord összegért fog hosszabbítani. Azért nem hoz drága LT-t is, mert egy falban nem lehet ötből négy ember top fizetésű. Sehol nincs ilyen. Belichick is elküldi Shaq Masont, hogy Brown-nak szerződést adhasson, és Wynn-t is megtarthassa mellé. Sőt, a Saints sem hosszabbít Armsteaddel, pedig ők egy "kiköltekező" csapat, azaz azt csinálják ami szerinted a jó. És Armstead mégsem marad. De valahogy erről sosem beszélünk. Amikor roster menedzselünk és szabadügynököket igazolgatunk csapatokhoz, akkor az valahogy el szokot siklani, hogy azok a szabadügynökök valamiért szabadügynökké is válnak. 😊 Ha az lenne a jó - és meg lehetne tenni -, hogy csak rugalmasan hajlítunk egyet a capen a roster érdekében, akkor nem lennének szabadügynökök. 😊 Akkor nem fordulhatna elő, hogy a Saintsben most James Hurst a kezdő LT. Ezt is érdemes figyelembe venni, nem csak azt, hogy a Coltsban miért nem Armstead az, a már megfizetett 3 falember mellé, negyediknek. Azért, hogy Quenton Nelson 1 év múlva ne legyen szabadügynök...
(Bocs, de én ezzel kiszállok, elmondtam mindent, amit akartam. Reagálj erre még, aztán adjuk vissza a helyet más témáknak a topicban.)
peterk2005
De mivel hasonloan erzem ahogy te ezert igazan nem irok tetelesen foleg hogy ugy zarod hogy hagyod, mert akkor csak irnek feleslegesen.
Direkt like-oltam az irasodat, hogy a kerdest ne erezd basztatasnak hogy a colts aki pont a masik vegletet kepviseli milyen strukturaban adta volna oda a 4/52-t AS-nek, de nem jott valasz es en nem akartam irni egyet, a titeden szerettem volnabemutatni meg hogy mirol beszel a cikk. noLáttam a kérdésedet. Azért nem válaszoltam, mert
- egyrészt nem volt világos, hogy mit kérsz. Írjak egy alternatív 4 év 52 milliós szerződést Colts mintára Jefferynek? Minek? Menj fel a Spotrac-ra és ott van 30 jelenlegi Colts játékos szerződése, bármelyiket megnézheted, hasonló lesz.
- másrészt nem akartam belemenni veled egy újabb vita-threadbe, mert az a tapasztalatom, hogy egy végeláthatatlan, önellemtmondásos, önmagába kanyargó, a végén már semmiről se szóló katyvasz lesz belőle. 😊 Párszor megfutottuk már ezt a Colts topicban. És azt látom, hogy másokkal is ugyanezek a körök vannak futva, én meg túlságosan is szeretek kisregényeket írni, úgyhogy óvatosnak kell lennem, hogy mibe megyek bele és mibe nem. 😊
De oké, akkor egy kört fussunk még, nem akarok bunkónak látszani, hogy nem reagálok:
- Jeffery "nem Roseman"-es contractja valami ilyesmi lenne: 4 év 52 millió, 26 millió garantált, ebből 14.5 teljesen garantált (azt hiszem ezek voltak az eredeti számok): aláírási garantált nincs. 1. év 10 millió fizetés, 4.5 millió roster bónusz, mint teljesen garantált. 2. év 10 millió fizetés, 1.5 millió roster bónusz, mintkettő garantálttá válik a 2. év elején. 3 és 4 évek: 12 millió fizetés, 1 millió roster bónusz, már semmi nem garantált.
- Roseman nem csak a franchise játékosokkal szerződik voidos éveket beemelve, hanem gyakorlatilag minden veteránnal, aki nem vetmin körül keres. Tényleg mindenkivel. Seumalo-val vagy éppen a kicker Jake Elliott-al is. Ha ők franchise játékosok, akkor minden csapatnak minden nem vetmines játékosa franchise játékos. 😊
- A hiteles példádnál kimaradt a lényeg. Az, hogy elválasztja a döntési pontot a fizetési pontoktól. A példád úgy lenne jó, ha a hitelt svájci frankban vennéd fel, miközben rubel elszámoláson dolgozol. Valójában ennél is nagyobb a rizikó, mert a játékosok teljesítményének több évre való előre becslési hatékonysága a rubel-frank árfolyamkockázat-elemzési hatékonyságánál alacsonyabb. A rubel-frank jövőbeli árfolyamát jobban lehet becsülni, mint azt, hogy Fletcher Cox mit tud majd 3 év múlva nyújtani. Ismered te is: "You can't beat the draft." A draftot nem nyerheted meg. De elveszteni azt lehet!
- A Colts/Ballard esetében Ballard megcsinálta, amit szerinted nem csinált: átstruktúrálta Wentz szerződését _éppen azért_, hogy ki tudja fizetni Eric Fishert. Akinek a szerződésébe egyébként ő is betett 1 void évet. Szóval nem arról van szó, hogy ne tenne ilyent. A különbség az, hogy ő (meg a liga 90%-a) nem csinálja ezt az egész rosterrel, ezért éppen arra tudja használni, amire érdemes. Adott helyzetben, átmenetileg túlugorni a capet, aztán a következő évben/években rendezni. Roseman meg éppen ezt nem tudja már megtenni, mert már eleve abban a fázisban jár, amikor mindenkivel muszáj így szerződnie egyáltalán azért, hogy az adott évben ne 150 milliója legyen elkölthető, hanem elkölthesse az alap 200-at. Így jóval kisebb a mozgástere már az "extrákra", mint annak, akinek nincs ez az 50 millió elkötelezettsége alapból.
- A 15-18 milliós LT-t meg nem azért nem hoz Ballard, mert sokallja a 18 milliót, hanem azért, mert már a center és az RT top fizetést kap, és van még egy Quenton Nelson is, aki hónapokon belül rekord összegért fog hosszabbítani. Azért nem hoz drága LT-t is, mert egy falban nem lehet ötből négy ember top fizetésű. Sehol nincs ilyen. Belichick is elküldi Shaq Masont, hogy Brown-nak szerződést adhasson, és Wynn-t is megtarthassa mellé. Sőt, a Saints sem hosszabbít Armsteaddel, pedig ők egy "kiköltekező" csapat, azaz azt csinálják ami szerinted a jó. És Armstead mégsem marad. De valahogy erről sosem beszélünk. Amikor roster menedzselünk és szabadügynököket igazolgatunk csapatokhoz, akkor az valahogy el szokot siklani, hogy azok a szabadügynökök valamiért szabadügynökké is válnak. 😊 Ha az lenne a jó - és meg lehetne tenni -, hogy csak rugalmasan hajlítunk egyet a capen a roster érdekében, akkor nem lennének szabadügynökök. 😊 Akkor nem fordulhatna elő, hogy a Saintsben most James Hurst a kezdő LT. Ezt is érdemes figyelembe venni, nem csak azt, hogy a Coltsban miért nem Armstead az, a már megfizetett 3 falember mellé, negyediknek. Azért, hogy Quenton Nelson 1 év múlva ne legyen szabadügynök...
(Bocs, de én ezzel kiszállok, elmondtam mindent, amit akartam. Reagálj erre még, aztán adjuk vissza a helyet más témáknak a topicban.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
Kb annyi ertelme van itt mint hogy a magaslaton hidegebb van. Igaz de hogy jon ide.mer a játékosok fizuja nem emelkedik évről évre?Direkt like-oltam az irasodat, hogy a kerdest ne erezd basztatasnak hogy a colts aki pont a masik vegletet kepviseli milyen strukturaban adta volna oda a 4/52-t AS-nek, de nem jott valasz es en nem akartam irni egyet, a titeden szerettem volnabemutatni meg hogy mirol beszel a cikk.Roseman nem a matekja miatt lett GM az egyszer biztos. 😊Egy kis CAP menedzselèsi kisokos a mi Rózsinktól 😛 èn gugli fordítóval nagyjából megèrtettem, ha valaki esetleg egy hosszabb magyar összefoglalót (pateron nélkül 😉🥳🎉) azèrt lehet páran hálásak lesznek.Amikor hazajovok leforditom neked ha erdekes, bar szerintem nem.
A lènyeg mondjuk az így is, hogy a CAP túlértékelt 😁😁😁
www.nbcsports.com/philadelphia/eagles/why-eagles-gm-howie-roseman-isnt-concerned-about-massive-salary-cap-dead-money
dande
A lenyege az egesznek az hogy a jovobe eltolt penzek szazalekosan kevesebbet foglalnak a sapkabol ( ha novekszik ).
10m egy 100m sapkanal 10%-t jelent belole, ha most konyvelned el ha eltolja es amikor 200m lesz a sapka akkor az csak 5%-t. Igy tud kolteni tobbet a jelenben es kesobb sem terheli le szazalekosan annyira magat. Sajat magaban ez egy jo pelda de ti a tobbi csapattal versenyeztek. Ezt drafttal lehet kijavitani de sehogy mashogy. Persze ez csak egy elmeleti kerdes de a DM akarmilyen szazalekban van jelen nalatok, akkor is hatranybol indultok azzal akinek nincs.
De ez tenyleg cel fuggo, mert a jelenben segit sokat es egy NO csinalhatta DB-el, es jott is a draft, de csak magaban kar kolteni a jovot hogy 5 W-bol csinalj 7-t.
no
Szívesen leírom - számokkal, összegszerűen -, részletesen is hogy miért hibás az amit mond - egy kis matekkal és könyvelési / gazdasági alapokkal nem nehéz belátni -, de már többször megtettem, és ugyanúgy folyton előjön, szóval szerintem senkit nem érdekel, hogy miről pofázok. 😀 De van most időm fölöslegesen körmölni, úgyhogy miért is ne, legalább a fenti példát nézzük meg picit.
Így leírva, ahogy Roseman elmondja, jól hangzik elsőre ugye? Akkor számoljunk. Először is reális számokkal tegyük, mert a cap nem 100-ról 200-ra szokott évről évre emelkedni, hanem jó években is évi 6-8%-nyit, átlagos évben inkább 4-6%-nyit, gyenge években 2-4%-nyit. Ha meg jön a covid akkor csökken. Úgyhogy az amit megspórol - ha feltesszük, hogy megspórolja - az nem az összeg fele, hanem jó években 3-4%-a, átlagos évben 2-3%-a, stb. Namost, pl. Alshon Jeffery esetén a 4 év 52 milliós szerződéséből 14.5 millió volt a garantált. A Roseman módszerrel a 14.5 millió garantált eltologatásával a leértékelődéssel nyer mondjuk 4%-ot, ami 580 ezer. De legyen mondjuk 800 ezer, számoljunk "kamatos kamat" féle több éves leértékeléssel. Plusz, mivel a Roseman féle cap menedzsmentben menet közben is át kell struktúrálni a játékos fizetését, hogy a csapat beférjen a cap alá - Jefferyvel is ez történt, menet közben át lett struktúrálva a szerződése - még az átstruktúráláson is nyer 5-600 ezret (10 milliót struktúráltak át 2 évre), De emiatt a későbbi pénzei is "garantálódtak" - hiszen vagy aláírásivá vagy bónusszá kell konvertálni, amit ki kell fizetni -, emiatt akkor is kapta amikor nem játszott. Így a négy év 52 milliójából összesen 47 milliót fel is vett. Amiből az elinflálódással megspóroltak mondjuk 1.5 milliót, tehát Roseman összesen kifizetett érte 45.5 milliót, ami a capbe is bekerült. Ezzel szemben, ha nem eltologatva adja oda neki a pénzt, hanem - a másik népszerű NFL módszer szerint - mondjuk gördülő garantáltakkal, akkor a 14.5 millió garantált már a második évére lényegében kifutott volna. Jeffery a szerződése 2., 3. és 4. éveiben összesen 19 meccset hagyott ki sérülés miatt. Mivel ekkor már nem lett volna garantáltja (sérülésre sem), így 19 meccspénz nem járt volna neki. A 13 millás átlagfizetés alapján ez meccsenként 810 ezer, összesen 15.4 millió. Legyünk nagyvonalúak, mondjuk azt, hogy ne minden pénz meccspénzes legyen, kapjon mondjuk belőle 5 milliót meg bónuszként. Akkor az 52 millióból 41.5 milliót kapott volna meg összesen. Azaz Roseman a trükközésével megspórolt Jeffery-n mennyit is? Mínusz 4 milliót. Azaz veszített a bulin. De a dologban nem ez a legrosszabb, mert előfordul, hogy egy-egy contracton bukik a csapat. Hanem az a legrosszabb, hogy összesen másfél millió megnyerésének reményében bukik ennyit. Vagyis egyszerűen annyira kevés a lehetséges hozadék, amiért nem éri megrizikózni, hogy annak a többszörösét elbukja.
És ez csak egy szempont a több szempontból, hogy a kevesebb miért több, ha így menedzselnek rostert, de ennyire futotta most az energiáimból a körmölésre. 😀
peterk2005
Irtal egy dolgot ami jo csak nem feltetlenul volt jo pelda es semmikeppen nem volt kerdes. De megvalaszoltad es be is bizonyitottad hogy dragabb. Se Rozi se a cikk iroja nem irta hogy olcsobb ez a modszer.
A jatekosokat kette kell bontani, mert vannak a FR arcok akik mindenkeppen maradnak es veluk kotik meg ezeket a szerzodeseket ahol hozzadobnak x void evet. Ezek eleve ugy vannak szamolva hogy megkapjak a szerzodeses osszegeket, bar barmi elofordulhat es lehet rajtuk sporolni ha nem igy lenne az is igaz. Persze ebben az esetben a sztarok meg oriasi visszaeses utan se vaghatok ki es felrakja oket egy sinpalyara, de ezt tudatosan teszik, kockazt5atnak.
Az o peldajuk egy sokkal egyszerubb elvi pelda. Egyben kifizeted a hazat vagy eloleg es reszletekben kamattal ( feltetel hogy jo a kamat ). Itt a kamat jo hisz a pelda ott van benne a cap emelese folyamatos, ok a covid nem volt belekalkulalva de azert az ne is legyen normalis hogy minden csapat a jovo evi cap-et ugy kalkulalja hogy nem lesz 7%-os emelkedes, hanem 7-10% csokkenes ami uigy 15-25m kulonbseg. Egyertelmuen leirja tudja hogy dragabb reszletekre venni, de aggrobb tud lenni es elviekben jobb csapatot tud a palyara kuldeni. A matekjuk sem rossz max az egyik fele kb nem erdekes. DE a lenyeg hogy o aggron akarja nyomni es kolteni a jobb csapatert ( nem volt tema hogy megeri nekik vagy sem vagy milyen sikerrel es semmi mas ) ezert o a sbonust tolva es ezt a fr arcoknal void evekkel megtoldva operal.
AS 15.2m sbonusa 4 evre 3.8m jelentene per ev ami terheli oket, de a 2 void evvel 2.53m lenne. Az elso 4 evben sporol a caphelyen 1.3m-t. A cap emelkedes miatt es a cikk leirja mit var, ami atlag 11,5% emelkedest josol es ezzel szamol. Erre mondja hogy a reszlet ami itt normalisan 3.8 m ami a mai cap ( 200 m-val mert fejben nincs kedvem szamolni tul sokat ) 1.9%-ot jelent, mig a 4.evben az emelkedessel ( 10% megint az egyszeruseg miatt ) ugyanez 1.3%-ot a 2 void evvel a 4. evben 0.8%-a az adott capnek. Es ugye ez egy jatekos most a cikk szerint tizszer ennyi DM van. Tehat teremt tobb cap helyet adott evben es a jovoben a "torleszto reszlet" joval alacsonyabb szazalekosan a capbol mint a jelenben. Ennyi a cikk allitasa igazan. Igaz is.
DE nem sporol penzt es tudja o is hogy fizetnie kell majd erte ezzel hogy tulkoltekezik vagy kolti a jovot vagy akarhogy hivjuk. Nem akarja eladni hogy olcsobb azt akarja eladni hogy inkabb aggresziv 4 evig es majd egy evben egyet hatra kell lepnie es tisztitani a papirokon. Ezen a jovo fele haladva meg jo draftokkal nagyon konnyu segiteni, nagyon rossz draftokkal meg elofordulhat hogy kiurul egy poszt. Arrol kar beszelni mikor a huzoemberek leserulnek-elfogynak az a jatek egy masik resze, de a csapatok fo eredmenyeit ok hozzak, mert a "tomeg" mogottuk egy darabig eleg csak.
Nalatok egy peldaval es csak elvi sikon, ha CB bevallaja a "tulkoltekezest"-jovobol koltest akkor a vegul 7-9m LT helyett hozhatattok volna egy 15-18m-t aki kaphatott volna egy csomofelekeppen penzt hogy beferjen a sapi ala, de akar Q penzet is garantalta lehetne tenni ( hiaba buknatok egy par nem jatszo meccs miatt Q maradni fog, ha veletlenul nagy gebasz lenne vele akkor szopacs, de gyava nepnek nincs hazaja ). Ha az elso meccsen a 2 T -tok nem egy zaszlopozna hatekonysagat hoztak volna akkor +1 W es PO, Wentz nem feltetlenul serul le stb. CB siman megtehette volna es a jovo se omlott volna ra, nem akarta tudatosan dontott igy. Rozi meg az ellentetje, de ettol mindketto megmagyarazhato eredmenyileg-lehet szimpatikus es ezerfele szempontbol meg lehet itelni.
A lenyeg hogy Rozi matekjaval valoszinuleg nincs baj, a donteset a csapatepitesrol es a filozofiajat meg adott celok melett lehet megitelni.
no
mintaz anális fogászat.. remek remek remek
sutianap
Ma kotott szerzodes, mai capnel. Annak elszamolasat a jovoben nezve a jovo capszamnal kisebb mertekben van benne szazalekosan. Kb ahogy a mai top fizetes 3 ev mulva a cap emelkedes miatt top 10 lesz.
Vagy meseld el melyik fogadat huztak ugy ki. Bedobom a popcornt es jovok...
mer a játékosok fizuja nem emelkedik évről évre?Direkt like-oltam az irasodat, hogy a kerdest ne erezd basztatasnak hogy a colts aki pont a masik vegletet kepviseli milyen strukturaban adta volna oda a 4/52-t AS-nek, de nem jott valasz es en nem akartam irni egyet, a titeden szerettem volnabemutatni meg hogy mirol beszel a cikk.Roseman nem a matekja miatt lett GM az egyszer biztos. 😊Egy kis CAP menedzselèsi kisokos a mi Rózsinktól 😛 èn gugli fordítóval nagyjából megèrtettem, ha valaki esetleg egy hosszabb magyar összefoglalót (pateron nélkül 😉🥳🎉) azèrt lehet páran hálásak lesznek.Amikor hazajovok leforditom neked ha erdekes, bar szerintem nem.
www.nbcsports.com/philadelphia/eagles/why-eagles-gm-howie-roseman-isnt-concerned-about-massive-salary-cap-dead-money
dande
A lenyege az egesznek az hogy a jovobe eltolt penzek szazalekosan kevesebbet foglalnak a sapkabol ( ha novekszik ).
10m egy 100m sapkanal 10%-t jelent belole, ha most konyvelned el ha eltolja es amikor 200m lesz a sapka akkor az csak 5%-t. Igy tud kolteni tobbet a jelenben es kesobb sem terheli le szazalekosan annyira magat. Sajat magaban ez egy jo pelda de ti a tobbi csapattal versenyeztek. Ezt drafttal lehet kijavitani de sehogy mashogy. Persze ez csak egy elmeleti kerdes de a DM akarmilyen szazalekban van jelen nalatok, akkor is hatranybol indultok azzal akinek nincs.
De ez tenyleg cel fuggo, mert a jelenben segit sokat es egy NO csinalhatta DB-el, es jott is a draft, de csak magaban kar kolteni a jovot hogy 5 W-bol csinalj 7-t.
no
Szívesen leírom - számokkal, összegszerűen -, részletesen is hogy miért hibás az amit mond - egy kis matekkal és könyvelési / gazdasági alapokkal nem nehéz belátni -, de már többször megtettem, és ugyanúgy folyton előjön, szóval szerintem senkit nem érdekel, hogy miről pofázok. 😀 De van most időm fölöslegesen körmölni, úgyhogy miért is ne, legalább a fenti példát nézzük meg picit.
Így leírva, ahogy Roseman elmondja, jól hangzik elsőre ugye? Akkor számoljunk. Először is reális számokkal tegyük, mert a cap nem 100-ról 200-ra szokott évről évre emelkedni, hanem jó években is évi 6-8%-nyit, átlagos évben inkább 4-6%-nyit, gyenge években 2-4%-nyit. Ha meg jön a covid akkor csökken. Úgyhogy az amit megspórol - ha feltesszük, hogy megspórolja - az nem az összeg fele, hanem jó években 3-4%-a, átlagos évben 2-3%-a, stb. Namost, pl. Alshon Jeffery esetén a 4 év 52 milliós szerződéséből 14.5 millió volt a garantált. A Roseman módszerrel a 14.5 millió garantált eltologatásával a leértékelődéssel nyer mondjuk 4%-ot, ami 580 ezer. De legyen mondjuk 800 ezer, számoljunk "kamatos kamat" féle több éves leértékeléssel. Plusz, mivel a Roseman féle cap menedzsmentben menet közben is át kell struktúrálni a játékos fizetését, hogy a csapat beférjen a cap alá - Jefferyvel is ez történt, menet közben át lett struktúrálva a szerződése - még az átstruktúráláson is nyer 5-600 ezret (10 milliót struktúráltak át 2 évre), De emiatt a későbbi pénzei is "garantálódtak" - hiszen vagy aláírásivá vagy bónusszá kell konvertálni, amit ki kell fizetni -, emiatt akkor is kapta amikor nem játszott. Így a négy év 52 milliójából összesen 47 milliót fel is vett. Amiből az elinflálódással megspóroltak mondjuk 1.5 milliót, tehát Roseman összesen kifizetett érte 45.5 milliót, ami a capbe is bekerült. Ezzel szemben, ha nem eltologatva adja oda neki a pénzt, hanem - a másik népszerű NFL módszer szerint - mondjuk gördülő garantáltakkal, akkor a 14.5 millió garantált már a második évére lényegében kifutott volna. Jeffery a szerződése 2., 3. és 4. éveiben összesen 19 meccset hagyott ki sérülés miatt. Mivel ekkor már nem lett volna garantáltja (sérülésre sem), így 19 meccspénz nem járt volna neki. A 13 millás átlagfizetés alapján ez meccsenként 810 ezer, összesen 15.4 millió. Legyünk nagyvonalúak, mondjuk azt, hogy ne minden pénz meccspénzes legyen, kapjon mondjuk belőle 5 milliót meg bónuszként. Akkor az 52 millióból 41.5 milliót kapott volna meg összesen. Azaz Roseman a trükközésével megspórolt Jeffery-n mennyit is? Mínusz 4 milliót. Azaz veszített a bulin. De a dologban nem ez a legrosszabb, mert előfordul, hogy egy-egy contracton bukik a csapat. Hanem az a legrosszabb, hogy összesen másfél millió megnyerésének reményében bukik ennyit. Vagyis egyszerűen annyira kevés a lehetséges hozadék, amiért nem éri megrizikózni, hogy annak a többszörösét elbukja.
És ez csak egy szempont a több szempontból, hogy a kevesebb miért több, ha így menedzselnek rostert, de ennyire futotta most az energiáimból a körmölésre. 😀
peterk2005
Irtal egy dolgot ami jo csak nem feltetlenul volt jo pelda es semmikeppen nem volt kerdes. De megvalaszoltad es be is bizonyitottad hogy dragabb. Se Rozi se a cikk iroja nem irta hogy olcsobb ez a modszer.
A jatekosokat kette kell bontani, mert vannak a FR arcok akik mindenkeppen maradnak es veluk kotik meg ezeket a szerzodeseket ahol hozzadobnak x void evet. Ezek eleve ugy vannak szamolva hogy megkapjak a szerzodeses osszegeket, bar barmi elofordulhat es lehet rajtuk sporolni ha nem igy lenne az is igaz. Persze ebben az esetben a sztarok meg oriasi visszaeses utan se vaghatok ki es felrakja oket egy sinpalyara, de ezt tudatosan teszik, kockazt5atnak.
Az o peldajuk egy sokkal egyszerubb elvi pelda. Egyben kifizeted a hazat vagy eloleg es reszletekben kamattal ( feltetel hogy jo a kamat ). Itt a kamat jo hisz a pelda ott van benne a cap emelese folyamatos, ok a covid nem volt belekalkulalva de azert az ne is legyen normalis hogy minden csapat a jovo evi cap-et ugy kalkulalja hogy nem lesz 7%-os emelkedes, hanem 7-10% csokkenes ami uigy 15-25m kulonbseg. Egyertelmuen leirja tudja hogy dragabb reszletekre venni, de aggrobb tud lenni es elviekben jobb csapatot tud a palyara kuldeni. A matekjuk sem rossz max az egyik fele kb nem erdekes. DE a lenyeg hogy o aggron akarja nyomni es kolteni a jobb csapatert ( nem volt tema hogy megeri nekik vagy sem vagy milyen sikerrel es semmi mas ) ezert o a sbonust tolva es ezt a fr arcoknal void evekkel megtoldva operal.
AS 15.2m sbonusa 4 evre 3.8m jelentene per ev ami terheli oket, de a 2 void evvel 2.53m lenne. Az elso 4 evben sporol a caphelyen 1.3m-t. A cap emelkedes miatt es a cikk leirja mit var, ami atlag 11,5% emelkedest josol es ezzel szamol. Erre mondja hogy a reszlet ami itt normalisan 3.8 m ami a mai cap ( 200 m-val mert fejben nincs kedvem szamolni tul sokat ) 1.9%-ot jelent, mig a 4.evben az emelkedessel ( 10% megint az egyszeruseg miatt ) ugyanez 1.3%-ot a 2 void evvel a 4. evben 0.8%-a az adott capnek. Es ugye ez egy jatekos most a cikk szerint tizszer ennyi DM van. Tehat teremt tobb cap helyet adott evben es a jovoben a "torleszto reszlet" joval alacsonyabb szazalekosan a capbol mint a jelenben. Ennyi a cikk allitasa igazan. Igaz is.
DE nem sporol penzt es tudja o is hogy fizetnie kell majd erte ezzel hogy tulkoltekezik vagy kolti a jovot vagy akarhogy hivjuk. Nem akarja eladni hogy olcsobb azt akarja eladni hogy inkabb aggresziv 4 evig es majd egy evben egyet hatra kell lepnie es tisztitani a papirokon. Ezen a jovo fele haladva meg jo draftokkal nagyon konnyu segiteni, nagyon rossz draftokkal meg elofordulhat hogy kiurul egy poszt. Arrol kar beszelni mikor a huzoemberek leserulnek-elfogynak az a jatek egy masik resze, de a csapatok fo eredmenyeit ok hozzak, mert a "tomeg" mogottuk egy darabig eleg csak.
Nalatok egy peldaval es csak elvi sikon, ha CB bevallaja a "tulkoltekezest"-jovobol koltest akkor a vegul 7-9m LT helyett hozhatattok volna egy 15-18m-t aki kaphatott volna egy csomofelekeppen penzt hogy beferjen a sapi ala, de akar Q penzet is garantalta lehetne tenni ( hiaba buknatok egy par nem jatszo meccs miatt Q maradni fog, ha veletlenul nagy gebasz lenne vele akkor szopacs, de gyava nepnek nincs hazaja ). Ha az elso meccsen a 2 T -tok nem egy zaszlopozna hatekonysagat hoztak volna akkor +1 W es PO, Wentz nem feltetlenul serul le stb. CB siman megtehette volna es a jovo se omlott volna ra, nem akarta tudatosan dontott igy. Rozi meg az ellentetje, de ettol mindketto megmagyarazhato eredmenyileg-lehet szimpatikus es ezerfele szempontbol meg lehet itelni.
A lenyeg hogy Rozi matekjaval valoszinuleg nincs baj, a donteset a csapatepitesrol es a filozofiajat meg adott celok melett lehet megitelni.
no
mintaz anális fogászat.. remek remek remek
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
Direkt like-oltam az irasodat, hogy a kerdest ne erezd basztatasnak hogy a colts aki pont a masik vegletet kepviseli milyen strukturaban adta volna oda a 4/52-t AS-nek, de nem jott valasz es en nem akartam irni egyet, a titeden szerettem volnabemutatni meg hogy mirol beszel a cikk.Roseman nem a matekja miatt lett GM az egyszer biztos. 😊Egy kis CAP menedzselèsi kisokos a mi Rózsinktól 😛 èn gugli fordítóval nagyjából megèrtettem, ha valaki esetleg egy hosszabb magyar összefoglalót (pateron nélkül 😉🥳🎉) azèrt lehet páran hálásak lesznek.Amikor hazajovok leforditom neked ha erdekes, bar szerintem nem.
dande
no
peterk2005
www.cracked.com/article_33128_how-high-would-a-literal-bear-be-picked-in-the-nfl-draftMár látom, ahogy a netflix forgatókönyvírói hegyezik a ceruzát...
Valaki feltette a kerdest, ami eddig senkinek nem jutott eszebe 😀
Borbinho
Valaki feltette a kerdest, ami eddig senkinek nem jutott eszebe 😀
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
A colts milyen papirt adott volna AJ-nek a 4/52-re?Roseman nem a matekja miatt lett GM az egyszer biztos. 😊Egy kis CAP menedzselèsi kisokos a mi Rózsinktól 😛 èn gugli fordítóval nagyjából megèrtettem, ha valaki esetleg egy hosszabb magyar összefoglalót (pateron nélkül 😉🥳🎉) azèrt lehet páran hálásak lesznek.Amikor hazajovok leforditom neked ha erdekes, bar szerintem nem.
dande
no
peterk2005
Napi értelmetlen táblázat 😆Nagyot megyünk itt is az a lényeg. 😀
warr_b
Napi értelmetlen táblázat 😆ebbő volt sorozat is
Here is today's new and improved method for projecting 2022 offensive lines in pass protection based on projected starters (via Ourlads).
— Computer Cowboy (@benbbaldwin) March 30, 2022
This uses {the historical relationship between grades at each position and team offensive efficiency} to weight tackles > centers > guards pic.twitter.com/F3ESkNNCmF
warr_b
PEPA malac...
Here is today's new and improved method for projecting 2022 offensive lines in pass protection based on projected starters (via Ourlads).
— Computer Cowboy (@benbbaldwin) March 30, 2022
This uses {the historical relationship between grades at each position and team offensive efficiency} to weight tackles > centers > guards pic.twitter.com/F3ESkNNCmF
Ok köszi a fáradozást, èn végképp nem èrtek hozzá. Nem is ez a kèrdès. Biztos igazad van ebben, aláírom. Hanem, hogy mindig azon mosolygok, ahogy világvègèt, földbe állást jósolnak nekünk a NOnak stb, aztán vhogy csak működik. Igen működik mert pl nàlunk sem azzal volt baj ki maradt ki nem, a pènz miatt, hanem a szakmai rèsze csúszott fèlre. Mindenesetre egyértelmű, sok út vezet a sikerhez, a sikeres úton való megmaradás màr nehezebb. 😊Azért, mert a "világvégét" automatikusan úgy érti aki olvassa, hogy leszakad a plafon, nem tud kiállni a csapat vagy hasonlók. 😊 A hard cap rendszerbe bőven beletettek annyi könyveléstechnikai lehetőséget, hogy ilyen sose forduljon elő, hiszen a hard cap szabályai szerint aki nem tud a cap alá menni, azt előbb büntetik, aztán el sem indulhat a végén. Ezt el kell kerülni. A cap nem kerülhet "csődhelyzetbe", mert nincsenek rá csődeljárási szabályok, nem szűnhet meg a klub. 😊 De ez nem jelenti persze azt, hogy következmények nélkül lehetne szuboptimálisan menedzselni a capet. Megvannak a következmények, csak azok nem látványos plafon szakadások, hanem egy összességében kevésbé optimális roster.
dande
Phillyben is ez a helyzet. Nem fog leszakadni a plafon soha. Minden év rendben lesz. Sőt, tulajdonképpen Roseman is pontosan annyit költ, mint minden más csapat, csak ő úgy költi el a 200 milliós capet (hosszú távú, fenntartható menedzselést feltételezve), hogy abból 50 milliót az elmúlt években felhalmozódó dead capre költ, megmarad neki 150 milliója, amihez kölcsön vesz a jövőből 50 milliót. Neki is megvan így 200 milliója, csak ő maga előtt és maga mögött is görget egy pénz labdát.
A módszer negatívuma nem az, hogy nem költheti el a 200 milliós capet, hanem az, hogy szuboptimálissá válik a költés. A döntési pontokat elválasztja a fizetési / könyvelési pontoktól, ezért az elköltött 200 millió egy relative jelentős részéről nem akkor tud dönteni, amikor a fizetési kötelezettség is jelentkezik. Így lényegében draftot játszik az egész cap összeggel, "jósolgatni" próbál, hogy a játékos a jövőben mire lehet képes. Namost nem véletlenül csinálták meg a rookie wage scale rendszert, nem véletlenül vették le erősen a draftolt újoncok fizetését. Éppen azért, mert ez a "jósolgatás" alacsony hatékonyságú, sok a mellé lövés. És nem mindegy, hogy évi 6-8 milliós az a draft cap pool, amit pénzügyileg ellövöldözöl ilyen hatékonysággal, vagy a cap 15 akár 20%-a is, mint régen amikor még nem voltak szabályozott rookie fizetések. Abban nagyon el lehetett szállni. Na, Roseman ugyanezzel rizikózik. És meg is van a következménye. Szélsőséges esetben megtörténik az is, hogy egyszer csak elfogy a teljes WR sor és pizzásfiúk maradnak egy idényre. Amit persze a következő évben lehet korrigálni, de akkor meg a CB sor járhat így. Stb. A kevbésbé szélsőséges, gyakoribb eset meg az, hogy egyszerűen csak hiányzik 1-2 jó és éppen jól is játszó játékos, ami azon kívül, hogy szezononként belekerülhet 1-2 vereségbe, nem látszik látványosan sehol. Csak akkor, ha jó alaposan letúrsz és megnézed, hogy mire ment el abban az évben a pénz, mennyi ment el abból a pályán snapként is jelentkező teljesítményre.
Szerintem egyébként szakmailag Roseman a liga egyik legjobb GM-je. Jól scoutol, jól draftol, van érzéke a csapat építéshez, jó vezető alkat, stb. Ez is menti meg a s*ggét, mert ha nem lenne ilyen jó, jóval nagyobbat is sz*phatna ezzel a "harmadik utas" cap menedzseléssel. Tulajdonképpen muris, hogy pont azért varázslózzák és imádják sokan, amit kimondottan sz*rul csinál, és az nincs kiemelve a munkájából, amit meg kifejezetten jól tud. 😊
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
Ok köszi a fáradozást, èn végképp nem èrtek hozzá. Nem is ez a kèrdès. Biztos igazad van ebben, aláírom. Hanem, hogy mindig azon mosolygok, ahogy világvègèt, földbe állást jósolnak nekünk a NOnak stb, aztán vhogy csak működik. Igen működik mert pl nàlunk sem azzal volt baj ki maradt ki nem, a pènz miatt, hanem a szakmai rèsze csúszott fèlre. Mindenesetre egyértelmű, sok út vezet a sikerhez, a sikeres úton való megmaradás màr nehezebb. 😊Roseman nem a matekja miatt lett GM az egyszer biztos. 😊Egy kis CAP menedzselèsi kisokos a mi Rózsinktól 😛 èn gugli fordítóval nagyjából megèrtettem, ha valaki esetleg egy hosszabb magyar összefoglalót (pateron nélkül 😉🥳🎉) azèrt lehet páran hálásak lesznek.Amikor hazajovok leforditom neked ha erdekes, bar szerintem nem.
dande
no
Így leírva, ahogy Roseman elmondja, jól hangzik elsőre ugye? Akkor számoljunk. Először is reális számokkal tegyük, mert a cap nem 100-ról 200-ra szokott évről évre emelkedni, hanem jó években is évi 6-8%-nyit, átlagos évben inkább 4-6%-nyit, gyenge években 2-4%-nyit. Ha meg jön a covid akkor csökken. Úgyhogy az amit megspórol - ha feltesszük, hogy megspórolja - az nem az összeg fele, hanem jó években 3-4%-a, átlagos évben 2-3%-a, stb. Namost, pl. Alshon Jeffery esetén a 4 év 52 milliós szerződéséből 14.5 millió volt a garantált. A Roseman módszerrel a 14.5 millió garantált eltologatásával a leértékelődéssel nyer mondjuk 4%-ot, ami 580 ezer. De legyen mondjuk 800 ezer, számoljunk "kamatos kamat" féle több éves leértékeléssel. Plusz, mivel a Roseman féle cap menedzsmentben menet közben is át kell struktúrálni a játékos fizetését, hogy a csapat beférjen a cap alá - Jefferyvel is ez történt, menet közben át lett struktúrálva a szerződése - még az átstruktúráláson is nyer 5-600 ezret (10 milliót struktúráltak át 2 évre), De emiatt a későbbi pénzei is "garantálódtak" - hiszen vagy aláírásivá vagy bónusszá kell konvertálni, amit ki kell fizetni -, emiatt akkor is kapta amikor nem játszott. Így a négy év 52 milliójából összesen 47 milliót fel is vett. Amiből az elinflálódással megspóroltak mondjuk 1.5 milliót, tehát Roseman összesen kifizetett érte 45.5 milliót, ami a capbe is bekerült. Ezzel szemben, ha nem eltologatva adja oda neki a pénzt, hanem - a másik népszerű NFL módszer szerint - mondjuk gördülő garantáltakkal, akkor a 14.5 millió garantált már a második évére lényegében kifutott volna. Jeffery a szerződése 2., 3. és 4. éveiben összesen 19 meccset hagyott ki sérülés miatt. Mivel ekkor már nem lett volna garantáltja (sérülésre sem), így 19 meccspénz nem járt volna neki. A 13 millás átlagfizetés alapján ez meccsenként 810 ezer, összesen 15.4 millió. Legyünk nagyvonalúak, mondjuk azt, hogy ne minden pénz meccspénzes legyen, kapjon mondjuk belőle 5 milliót meg bónuszként. Akkor az 52 millióból 41.5 milliót kapott volna meg összesen. Azaz Roseman a trükközésével megspórolt Jeffery-n mennyit is? Mínusz 4 milliót.
peterk2005
OT esetén 40 yardról kell FG-t rúgni a két csapatnak felváltva, de egy játékos csak egyszer rúghat 😀a távolságot pedig az határozza meg hogy hány minority van a stábban
Wester
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Lesz ez még így se!
ezekbe nincs minority compensation!Döntetlennél nyerjen mindig az a csapat, amelyiknek magasabban van a stadionja a tengerszinttőlNyerjen az, amelyik régebben nyert playoff meccset 😀 Ha az egyenlő, akkor amelyik SB-t 😛
Black_Adder
Éljen a paritás.
warr_b
nigériaiak kettőt érnek
szivárványosok hármat
unikornisok négyet
akinek több pontja van az megróbálkozhat a FG blockkal...
Döntetlennél nyerjen mindig az a csapat, amelyiknek magasabban van a stadionja a tengerszinttőlNyerjen az, amelyik régebben nyert playoff meccset 😀 Ha az egyenlő, akkor amelyik SB-t 😛
Black_Adder
Éljen a paritás.
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
Ez gyors is lenne es rohadtul izgalmas is.