NFL csevegő

82 feliratkozó

27 napja
tenorx 14 042 — fő libsi
Összesítettem a tippeket. Volt két tipp ami csak wild card roundot tippelt, azt nem vettem számításba.
Empty kettőt tippelt (valóság, és wannabe), ezt majd lepontozom, de játszani csak a "valóság" fog játszani.

Néhány statisztika:

29 tipp érkezett be

A legszorosabb wild card meccs szerintünk:
Texans (48.28%) - Steelers (51.72%)
Packers (51.72%) - Bears (48.28%)

A legkevésbé szoros wild card meccs (nyilván):
Rams (93.1%) - Panthers (6.9%)

Az AFC bajnok:
Pats (24.14%)
Jaguars (20.69%)
Bills (17.24%)
Broncos (13.79%)
Chargers (10.34%)
Steelers (6.9%)
Texans (6.9%)

Az NFC bajnok:
Seahawks (37.93%)
Rams (37.93%)
49ers (6.9%)
Packers (6.9%)
Eagles (6.9%)
Panthers (3.45%)
Bears (0%)

A Super Bowl győztes top3 pedig:
Rams (24.14%)
Seahawks (17.24%)
Pats (10.34%) és Jaguars (10.34%)

Pontozást is csinálok majd, 1-1 pont jár a wild card kör helyes tippjeiért, 2-2 pont eltalált conference championship résztvevőkért és +2 pont eltalált konferencia bajnokért. 4 pont pedig a Super Bowl győztes eltalálásáért.

A győztesnek felajánlok egy csapatlogós kötött sapkát a havazáshoz (USAsportsfanon néztem itt), de majd a győztessel megbeszéljük 😊

Állás:

1. hely: 14 pont
empty taxi - valóság

2. hely: 12 pont
zacknorb
Őszentsége Sobri Jóska
Dzsokijuing
gamerkr
Sjoelleer van de Vrij
vpi

Szerkesztette: tenorx
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 734 — no es importante
Na ennek se látom sok értelmét.

iktriad
$$$$$$$$$$$$$

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 242 — Bears & Illinois fan
Nem is tudom, hogy van-e olyan sportág, aminek az utóbbi évtizedekben bevezetett szabályváltozásai nem a támadójátékot és a még több pontot/gólt próbálják elősegíteni. Ízlés dolga, de a legtöbb szurkoló jobban szereti a sok gólt, mint a keveset.

Ettől még persze egy kevés pontos defense csata is elérhet egy klasszikus státuszt a nézői emlékezetben (mint amilyen az első Giants-Patriots Super Bowl), de mondjuk a legutóbbi Pats-Rams döntőn már kevés embert hozott lázba az, hogy Belichick milyen védelmi húzásokkal nyerte meg a meccset és nullázta le az NFL történetének egyik legjobb támadósorát.

A 100 pont körüli meccsek legfeljebb a Pro Bowlnál fognak ténylegesen fanyalgókat eredményezni.
Kampman
Ne essünk a végletekbe. A jól felépített támadójátékot én is kedvelem. Azt nem, ha minden támadásból fél perc alatt TD van.

A Pats-Rams döntő a támadók töketlensége miatt volt szar, nem annyira a klasszik védőmunka miatt, bár kétségtelen két jobb védelem játszott. Ahogy Jan írta, egy huszonpár pontos (összesen 45-50) meccs is lehet szórakoztató. Egy 3-3-as nekem sem az....
csi77
azért kell a több pont és látványosabb pontszerzés mert a koca szurkolókat így lehet a tv-hez szögezni
sokkal nehezebb látni a szépséget egy 3 yardos TFL-ben vagy egy sima passz levédésben
mint abban hogy Hill csinál egy 80 yardos TD-t
Negritis
Oké, de a kérdésem továbbra is az: Hill a szabályok miatt csinál 80 yardos TD-t? Kamara teljesen ugyanazzal a hívással vitt be három lasztit a Viks ellen (érdemes megnézni ismétlésben, ha egyet láttál, mindhármat láttad). A szabályok miatt?
nagylaza
Egyrészt nyilván nem, kurva gyors, Mahomes hihetetlen, jó a gameplan stb stb. másrészt, ha elvonatkoztatunk Hilltől (de akár ő és Mahomes is lehet a példa), amit nem tudunk, ha a passrushert nem tartja vissza szabálytalanul a falember (évek óta csak a kirívó eseteket fújja be), a corner jobban odapiszkálhat az elkapónak, akkor nem feltételen lesz ideje az irányítónak odahajítani, esetleg nem tudja elkapni. Szóval nem és igen a válasz....😊

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 84 453 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Na ennek se látom sok értelmét.
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 200 — beers & Packers
Nem is tudom, hogy van-e olyan sportág, aminek az utóbbi évtizedekben bevezetett szabályváltozásai nem a támadójátékot és a még több pontot/gólt próbálják elősegíteni. Ízlés dolga, de a legtöbb szurkoló jobban szereti a sok gólt, mint a keveset.

Ettől még persze egy kevés pontos defense csata is elérhet egy klasszikus státuszt a nézői emlékezetben (mint amilyen az első Giants-Patriots Super Bowl), de mondjuk a legutóbbi Pats-Rams döntőn már kevés embert hozott lázba az, hogy Belichick milyen védelmi húzásokkal nyerte meg a meccset és nullázta le az NFL történetének egyik legjobb támadósorát.

A 100 pont körüli meccsek legfeljebb a Pro Bowlnál fognak ténylegesen fanyalgókat eredményezni.
Kampman
Ne essünk a végletekbe. A jól felépített támadójátékot én is kedvelem. Azt nem, ha minden támadásból fél perc alatt TD van.

A Pats-Rams döntő a támadók töketlensége miatt volt szar, nem annyira a klasszik védőmunka miatt, bár kétségtelen két jobb védelem játszott. Ahogy Jan írta, egy huszonpár pontos (összesen 45-50) meccs is lehet szórakoztató. Egy 3-3-as nekem sem az....
csi77
azért kell a több pont és látványosabb pontszerzés mert a koca szurkolókat így lehet a tv-hez szögezni
sokkal nehezebb látni a szépséget egy 3 yardos TFL-ben vagy egy sima passz levédésben
Negritis
Oké, de a kérdésem továbbra is az: Hill a szabályok miatt csinál 80 yardos TD-t? Kamara teljesen ugyanazzal a hívással vitt be három lasztit a Viks ellen (érdemes megnézni ismétlésben, ha egyet láttál, mindhármat láttad). A szabályok miatt?
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 014 — The Mathematician

Kampman

csi77

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Igen, ilyesmire gondoltam.
NCAA-ben, ha befújják 10 yard bünti a LOS-tól? Jól tudom?
csi77
15

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 27 789 — nabege2@yahoo.com
Teljesen nonszensz, hogy pl. ez DPI, ráadásul spot foul, alapvetően a kifakadások épp ilyenek miatt történnek

r.baggio
csi77
akkor meg majd jönnek a meccs végi direkt szabálytalanságok, mert 10 yardért a hülyének is megéri
(mondom ezt úgy, hogy veletek értek egyet, én sokkal keményebb focit szeretek, a pénteki meccsen befújt egyik DPI-t is totál viccesnek éreztem)
több mint 5 éve
Teljesen nonszensz, hogy pl. ez DPI, ráadásul spot foul, alapvetően a kifakadások épp ilyenek miatt történnek

r.baggio

Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve

---
több mint 5 éve

Kampman

Hajrá Bad Bones!
több mint 5 éve
Teret nyert az analitika, nincs itt semmi latnivalo 😊
Borbinho
Aztán ha az O-falakra nem csak a látványos, hanem a közepes holdingokat is elkezdenék befújni, akkor meg kalkulálhatna újra az analitikus.

Csak akkor a feje tetejére is állhatna bárki, nem lenne 51 pont átlagban egy meccsen..
Szokol
Így van. Egy példa: idén a Bears a Tampa ellen játszott. A bírók először a szezonban
-kissé talán szigorúan -kezdték megtorolni a Mack elleni folyamatos holdingokat (nem csak azokat, ahol majdnem letépték a fejét) a második félidőben, ezt kiegészítve pár befújt OPI-val, az addig magabiztos menetelő Tampánál kitelt a becsület. Ment is a hiszti.

Nincsenek hozzászokva a támadók ehhez. Folyamatosan kint a kezük az elkapóknak (nem a stiff armra gondolok), a védőnek azonban gyakorlatilag fél másodperce van, hogy úgy nyúljon oda, hogy ne legyen szabálytalan.

Hajrá Bad Bones!
több mint 5 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 510

több mint 5 éve
Assurbanapli Denver Broncos 1 946
Szerintem nemcsak arról van szó, hogy a szórakoztatóbbnak vélt játékot támogatja a liga. Hanem arról is, hogy a sérülések visszaszorítása is ebbe az irányba hat. Mert statisztikailag a védő szabálytalanságok veszélyesebbek a testi épségre/súlyosabbak (nincs rá adatom, érzésből mondom, ha nem így van, mondjátok), és ezért ez egy természetes folyamat, amivel nem is nagyon lehet mit tenni, mert a játékos épségének a védelme vitán felüli prioritás ma.
több mint 5 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 514 — Steelers fan
52-33. 85 pont. A szabályalkotók kiherélték a játékot. Kérem vissza a játékom! 😕
Szokol
Szerinted a szabályalkotók hibája? Nem az történt, hogy egy szar és egy még annál is jóval szarabb D ment fel a pályára?
nagylaza
Igen, a szabályalkotók szándéka ez. Nem hiba, egyszerűen ezt akarják a pályán látni, mert azt gondolják, hogy ez szórakoztatja az embereket.
Én már untam a 2. félidőben, ahogy nőtt a különbség. Végignéztem, mert nem volt más meccs, de 0 volt az izgalom faktor.

A sokpontos meccseken nem túl gyakori, hogy mind a két O egyformán magas szinten tolja. Ezért többször van olyan, hogy a 4. negyedre valamelyik annyira elmegy, hogy érdektelen a meccs vége.

Nekem mondjuk a Titans elleni 27-24, ami egy utolsó mp-es FG-on dőlt el, vagy azok a meccseink, amik egy kivédekezett utolsó passzon múltak, -hiába hogy csak 19-14 a vége,- szurkolóként sokkal nagyobb élvezeti értékkel bírtak.
több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 9 436 — we almost always almost win
52-33. 85 pont. A szabályalkotók kiherélték a játékot. Kérem vissza a játékom! 😕
Szokol
Szerinted a szabályalkotók hibája? Nem az történt, hogy egy szar és egy még annál is jóval szarabb D ment fel a pályára?
nagylaza
Ahogy mondod, nem az történt. Vagy nem csak az. Hosszú évek óta minden szabálymódosítás az offensenek kedvez, elsősorban a passzjátéknak.
És a szabályalkalmazás gyakorlata is a támadófocinak kedvez. NBA-t akarnak csinálni ebből is.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 534 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Borbinho
Aztán ha az O-falakra nem csak a látványos, hanem a közepes holdingokat is elkezdenék befújni, akkor meg kalkulálhatna újra az analitikus.

Csak akkor a feje tetejére is állhatna bárki, nem lenne 51 pont átlagban egy meccsen.
Szokol
Fujjak azt, csak a Packers ellen kell jatszani 😀

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 377 — Steelers fan
Borbinho

Csak akkor a feje tetejére is állhatna bárki, nem lenne 51 pont átlagban egy meccsen.
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 534 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 377 — Steelers fan
Szokol
nagylaza
Nem. A DPI, a RTP és a többi támadócsapatot segítő szabályváltozás kiherélte a védelmeket. Látszik a statokon is.

Mindezt megfűszerezik a - felszerelés nélküli - edzések minimalizálása és a pandémia miatt elmaradt előszezon.

De mégis milyen szabály az, hogy 3 & 60-ra megrántja egy kicsit az elkapót a védő, nem is arra megy a labda, de 5 yard bünti és first down a következmeny?

Ui: közben rosszul vagyok az új passzrekordoktól: Herbert pl tök királyul játszik, de hol van ez minden idők legjobb újonc irányító szezonjától???

Szerkesztette: Szokol
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 200 — beers & Packers
Szokol
több mint 5 éve
hétszilvafás adam8 Houston Texans 2 647
Szokol
Lassan rosszabb, mint az NCAA 😕
Wyatt
pedig tegnap is csak a két meccsből azt kellett volna nézni, ha védelmeket szerettetek volna látni

www.youtube.com/watch?v=MF4qr0TsqRU
r.baggio
A másik probléma meg ezek a new-wave highlightsok (utóbbi 4-5 év), belerakják az összes 5 yardos futást is, így mind 8-12 perc és dögunalom. 😀 Az évtized elején még valahogy belefértek 4 és fél percbe.

több mint 5 éve
Szokol
A tv-s szakértők meg is jegyzik rendszeresen, hogy a "mai modern futballban" kevésbé fontos a védekezés, a támadók a fontosak. Ja, meg futni sem kell, csak passzolni.
A védők közben szinte eszköztelenek. Támadó faultok minimálisan befújva, na de a DPI-k, szegény irányítókhoz hozzáérés stb az vastagon észrevéve, büntetve. Persze az irányító hajigálhatja ki a labdát, akár grounding gyanúsan is, védővel a lábán, mindig találnak valakit, akinek a cipőfűzője két méteren belül volt. Röhej.

Megjegyzem, ezek a szerethető irányítók (Brady, Manning, Brees, Rodgers, BB stb) miatt lettek így, nehogy már ne passzoljanak azok a derék legények 6987 yardot meg 70 TD-t szezononként.
Rendszeresen látom, hogy a támadó a kezét használja legalább felesben (vagy jóval előbb), de DPI-t fújnak.
Nem gond, a "támadójáték szerelmesei" örülhetnek......

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
több mint 5 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Az egy félidő alatt passzolt 400 yardok és 7 TD-k, meg futott 400 yardok egy csapatból 😕

több mint 5 éve
Szokol
Wyatt
pedig tegnap is csak a két meccsből azt kellett volna nézni, ha védelmeket szerettetek volna látni

www.youtube.com/watch?v=MF4qr0TsqRU

---
több mint 5 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Szokol