NFL csevegő

82 feliratkozó

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Érdekes változáson mentem át az utóbbi 1-2 évben a drafttal kapcsolatban. Azt vettem észre, hogy teljesen megváltozott az, hogy mi tetszik és mi nem. Néhány éve teljesen bele voltam szerelmesedve a draft value-ba, a steal vagy reach fogalomkörbe, imádtam azoknak a csapatoknak a draftjait, akik steal-t steal-re húztak (a board szerint), és ha nem is fikáztam, de nem hittem azokban a draftokban ahol több reach-et is találni. Lényegében 180 fokot fordult a megközelítésem. Az túlzás, hogy nem tetszik, de szinte már azokat a draft classokat nézem gyanús szemmel, amelyik tele van steal-el. Túl kézenfekvő. Mintha én draftolnék, akinek mása sincs, mint a draft board és abból akarok okos lenni. És papírról húzok, ahelyett, hogy elvégeztem volna a terepmunkát.

És ezzel szemben elkezdtem becsülni azokat a draftokat, amikben elsőre nincs semmi különleges, viszont ahogy telnek a napok, ahogy ülepszik a draft, ahogy kezdem kiszúrni az apróságokat, trendeket, kisebb/nagyobb run-okat (többnyire mindig utólag!) a draftban, úgy kezd egyre több értelmet nyerni amit az adott csapat csinált. Az utóbbi években egyre kevésbé szórakoztat (időm sincs rá) a draft előtti prospect bányászás. Nem is nézek college focit, emiatt nehezen is megy, mert mindenki új arc nekem általában. És nehéz college meccsekből érdemi leszűrni. Ezzel szemben egyre jobban élvezem utólag "szétszedni" a draftot. Nézegetni, hogy vajon miért is csak a 2. körben indult be a WR poszt, annak milyen üteme volt, melyik csapat hol lépett be, hol lépett ki, vajon ki próbált egy run elejére beugrani, vajon ki próbálta a run végét elcsípni, és vajon ki volt az akit nem érdekelt, mert konkrét elképzelése volt, és csak az érdekelte, hogy az adott játékost kihúzza akkor amikor még bent van, de a következő picknél már nem lesz. Vagy pl. az LB poszt. Idén volt két elit prospect, aztán papíron sokáig semmi, aztán egy rakat hasonló, és nevesincs. Mégis rengeteg LB kiment, hiszen szükség van linebackerekre is a ligában. Érdekes utólag megnézni hogy azok a csapatok akik LB-t vittek, hol ugrottak be, és hol lehetett az ahol kihagyták a lehetőséget (papíron volt jó választás, de skippelték), és vajon miért?

Szóval nálam alaposan átrendeződött az, hogy mit szeretek a draftban. A scoutolás, mockolás, draft board készítgetés teljesen eltolódott a "sakkjátszma" utólagos elemzése felé, azt keresve, hogy vajon ki és miért játszott úgy ahogy játszott, és a sakkjátszma győztesei kik lehettek. Ti mit néztek mostanában? Nektek is változott a megközelítésetek? Vagy továbbra is a "scoutolgatás", prospect nézegetés a favorit?

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 495 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
 twitter.com/Chris_Cwik/status/1121948144034619392

😀

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
A CBS, draftek, pff, és még 2-3 további boardból gyúrtam egy konszenzusos boardot, és abból pedig egy grafikont, ami azt mutatja, hogy a 2. és 3. körben húzott játékosok hol is helyezkedtek el ezen a konszenzusos boardon.

A második körhöz (a grafikonon a bal oldal) hasonlót még nem láttam amióta ezt a grafikont megcsinálom magamnak úgy 5-6 éve. Ne az 1-2 nagyon kiugrót nézzétek, azok a WTF pickek, olyanból mindig akad 1-2. Hanem a grafikon "törzsét", ahol a tömeg van. Az általában a 2. körben még viszonylag kis ingadozású, és fokozatosan emelkedő, ami az jelenti, hogy a csapatok eléggé követik a boardokat itt még. Persze 5-10-15-ös fel le eltérésekkel. idén viszont megbolondult a grafikon, az eltérések nem 10-15-ösek, hanem a 25-80/90-es tartományból teljesen össze-vissza. És nincs emelkedése sem a "törzsnek" (vagy átlagnak), hanem a 2. kör végén is nagyjából ugyanabban a tartományban ugrálnak, mint a kör elején. A kör közepén meg még egy kiadósabb "púp" is keletkezett (itt hosszabb ideig húztak bőven 3.-4, körre értékelt játékosokat a 2. körben egymás után.)

A harmadik körre lenyugodott picit a helyzet, ott már van egy nyugodtabb alap, de az sem emelkedik fokozatosan, ahogy egyébként szokott, hanem az is nagyjából kitart az egész körön keresztül.

Amit ki akartam ebből hozni, hogy idén tényleg az volt, hogy az első 20 játékos után volt úgy 60-80, akik annyira hasonlóak voltak, hogy csak a csapatok igényei, ízlése döntött közöttük. Emiatt egyik választás a 20. helyről jött, aztán a 90., aztán megint egy egy "steal", majd megint egy "reach". Amit azt is jelentette egyúttal, hogy az idei draft 2. és 3. körére a steal és reach fogalom értelmét is vesztette. Nem lehet ezeket a pickeket így besorolni idén, azon a 8-10-12 nagyon kiugró picken kívül.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 35 868 — LIGHTS OUT!
 twitter.com/ScooterMagruder/status/1121855190292938752
Black_Adder
dallas szurkoló a daniel jones pick után: " protect dave gentlemn at all costs"

hát ezen sírok xD

több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 963 — we almost always almost win
 twitter.com/ScooterMagruder/status/1121855190292938752

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
Lucifer New York Jets 1 214
Köszi

GO JETS!!!
több mint 5 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 377 — Wrath of Khan
Sziasztok! Az esti mókára van valakinek streamje?
Lucifer
 www.reddit.com/r/nflstreams/
több mint 5 éve
Sziasztok! Az esti mókára van valakinek streamje?

GO JETS!!!
több mint 5 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 377 — Wrath of Khan
Nekem Ravens fannak 😕
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 41 654 — Így remélem megfelelek nektek.....

Black_Adder
Nabazz, ez alapján Eagles drukkernek kéne lennem... 😆😁
warr_b
a szíve mélyén mindenki az
eaglesmcnabb
De legalább Fradista 😉 😛 aki nem az képmutató vagy tudathasadásos 😊
több mint 5 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 496 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett

Black_Adder
warr_b
a szíve mélyén mindenki az

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 24 095 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Black_Adder

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Csapatok rangsora a szezon alatt utazással megtett távolság alapján. Vicces, hogy pont a Jets utazik a legkevesebbet. 😀
 www.thescore.com/nfl/news/1759759/nfl-schedules-by-distance-raiders-travel-28-5-k-more-miles-than-jets
xrace77
Legalább ennyi öröme legyen már a játékosoknak 😀

GO JETS!!!
több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 963 — we almost always almost win

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 412 — #NoStress
Csapatok rangsora a szezon alatt utazással megtett távolság alapján. Vicces, hogy pont a Jets utazik a legkevesebbet. 😀
 www.thescore.com/nfl/news/1759759/nfl-schedules-by-distance-raiders-travel-28-5-k-more-miles-than-jets
xrace77
A lista végen keleti parti csapatok, ráadasul egy csoportból...
Véletlen? Aligha...

több mint 5 éve
xrace77 Denver Broncos 4 515
több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 9 642 — Invisible man
A szerzők akkor érezhetik, hogy túl lépték a saját árnyékukat, amikor hitelen megjelent az NCore-n. 😉
ozibozi
tényleg fent van/volt? 😀
katonadani
Én nem találtam.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
katonadani Philadelphia Eagles 453
Egy hasonló NCAA -football magazinon nem gondolkodtok? (pl.: legfontosabb csapatok történelme, legjobb profivá vált játékosai, edzőlegendák, stadionok/szurkolótáborok, rivalizálások, szezonfelvezetés, recruit rendszer etc, esetleg különleges szisztémákat játszó programok bemutatása). Sztem lenne kereslet!😁
Fast Willie
 bowl.hu/ncaa-csapatok
azért óriási kereslet a draftra sincs, az ncaa-nél pedig ennél egy még szűkebb réteget érdekel

amúgy volt már, aki kinyomtatta a magazint, én is megteszem majd, megírom, mennyibe fáj

r.baggio
Köszi, a linket ismerem, olvastam százszor!😁

Nyilván nem printre gondoltam, hanem egy, a mostanival egyezően szerkesztett és illusztrált magazinra.

Szerintem a hardcore fanek s az itteni arcok ( ami nyilván részben azonos halmaz😁) körében népszerű lenne, akár picivel több pénzért is, mint 900 ft...
Fast Willie
Remélem lesz majd egy publikus infó hogy mennyit vásároltunk meg, én nagyon kíváncsi lennék rá, hogy tényleg mennyi embert érdekel ez így, remélem jó nagy szám lesz!😊
zavi27
A szerzők akkor érezhetik, hogy túl lépték a saját árnyékukat, amikor hitelen megjelent az NCore-n. 😉
ozibozi
tényleg fent van/volt? 😀
több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 17 139
Egy hasonló NCAA -football magazinon nem gondolkodtok? (pl.: legfontosabb csapatok történelme, legjobb profivá vált játékosai, edzőlegendák, stadionok/szurkolótáborok, rivalizálások, szezonfelvezetés, recruit rendszer etc, esetleg különleges szisztémákat játszó programok bemutatása). Sztem lenne kereslet!😁
Fast Willie
 bowl.hu/ncaa-csapatok
azért óriási kereslet a draftra sincs, az ncaa-nél pedig ennél egy még szűkebb réteget érdekel

amúgy volt már, aki kinyomtatta a magazint, én is megteszem majd, megírom, mennyibe fáj

r.baggio

Nyilván nem printre gondoltam, hanem egy, a mostanival egyezően szerkesztett és illusztrált magazinra.

Szerintem a hardcore fanek s az itteni arcok ( ami nyilván részben azonos halmaz😁) körében népszerű lenne, akár picivel több pénzért is, mint 900 ft...
Fast Willie
Remélem lesz majd egy publikus infó hogy mennyit vásároltunk meg, én nagyon kíváncsi lennék rá, hogy tényleg mennyi embert érdekel ez így, remélem jó nagy szám lesz!😊
zavi27
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 220
Egy full verzió:
 twitter.com/NFLResearch/status/1118665963937779712
több mint 5 éve
shawnka Buffalo Bills Washington Huskies 15 296 — Tyrone Creek
 twitter.com/Chargers/status/1118665449594470400

twitter.com/Jaguars/status/1118665476224188416
több mint 5 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 358 — no es importante
 twitter.com/WillBrinson/status/1118673886399422465

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
zavi27 Las Vegas Raiders Clemson Tigers 4 905 — Amerikai sportok rajongója
Fast Willie
 bowl.hu/ncaa-csapatok

r.baggio

Fast Willie
több mint 5 éve
peach Atlanta Falcons 14 853 — a new hope (again)
Fast Willie
 bowl.hu/ncaa-csapatok

r.baggio

Fast Willie
Én speciel alig várom, hogy olvashassam, az sem érdekelne, ha háromszor ennyibe kerülne ha a kezembe foghatnám. Sajnos lakás felújítás kellős közepén vagyok szóval még átutalni nem jutott eszembe a storyt, de elő fogok fizetni. Ha érdekel valakit 😀
peach
Pay Pallal kb 30 mp volt "megrendelni", telóról is simán ment
Fast Willie
Én ilyen maradi gyerök vagyok, egyikhez sincs tehetségem. Nem is vágyok rá. De jövök majd 😀

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 15 378
Fast Willie
 bowl.hu/ncaa-csapatok

r.baggio

Fast Willie
Én speciel alig várom, hogy olvashassam, az sem érdekelne, ha háromszor ennyibe kerülne ha a kezembe foghatnám. Sajnos lakás felújítás kellős közepén vagyok szóval még átutalni nem jutott eszembe a storyt, de elő fogok fizetni. Ha érdekel valakit 😀
peach
Pay Pallal kb 30 mp volt "megrendelni", telóról is simán ment