NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 9 éve
Én is csak találgatni tudok, ahogy te is.Azt hittem hogy ilyen köröket nem kell lefutni, de a rend kedvéért
Szerintem a 2 milliárd nem feltétlenül több, mint a 320 millió, ha azt nézzük, hogy melyik kontingensből mennyi $ áramlik, áramolhat egy adott céghez.
Ettől még persze lehet hiba a youtube ignorálása, de az is lehet, hogy nem olyan volumenű, és súlyú mint ahogy írod.
Ahogy pl. a McDonaldsot is teljesen hidegen hagyja egész Afrika, pedig az is több, mint 1 milliárd ember.Sobri Jóska
USA: 320 millió lakos, egy főre eső GDP 53000 dollár
EU: 500 millió lakos, egy főre eső GDP: kb 36000 dollár
Japán: 120 millió lakos, egy főre eső GDP: kb 37000 dollár
Kína: 1,3 milliárd lakos, egy főre eső GDP: kb 11000 dollár
több mint 9 éve
Ahogy pl. a McDonaldsot is teljesen hidegen hagyja egész Afrika, pedig az is több, mint 1 milliárd ember.Sobri JóskaAzért itt a fizetőképes kereslet jóval kisebb, mint a tárgyalt szituációban.
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
Én is csak találgatni tudok, ahogy te is.Szerintem a 2 milliárd nem feltétlenül több, mint a 320 millió, ha azt nézzük, hogy melyik kontingensből mennyi $ áramlik, áramolhat egy adott céghez.
Ettől még persze lehet hiba a youtube ignorálása, de az is lehet, hogy nem olyan volumenű, és súlyú mint ahogy írod.
Ahogy pl. a McDonaldsot is teljesen hidegen hagyja egész Afrika, pedig az is több, mint 1 milliárd ember.
több mint 9 éve
Szerinted bármely felmérés kimutatta volna, hogy az első NFL-meccs magyarországi közvetítése után 2 évvel már többen nézik Magyarországon az NFL-t, mint az NBA-t a sport1-n? Egy olyan országban, ahol azt megelőzően játszottak 12 évvel korábban pár a.foci mérkőzést, de amúgy semmilyen gyökerekkel nem rendelkezik a sport? Viszont pl. volt játékosa az NBA-ben vagy éppen nyert valaha kosárlabdában Európa-bajnokságot.
Nem, ezt egy felmérés se mutatta volna ki. Lassan már ott tartunk, hogy heti átlagban több NFL megy, mint NBA Magyarországon a tévében. Gondolom ebben szerepet játszanak a jogdíjakban rejlő különbségek is, de a nézettség is.
Ha az NFL jól lenne lakva, akkor nem akarna lassan a hét minden napján meccset adni az USA-ban.
Csak ahogy baggio is írta, az USA-ban tud arrogánsan tárgyalni, mindent a saját arcára formálni, mert akkora brand. De ez a világ többi részén nem megy.
És akárhogyan számolom, 7 milliárd sokkal több, mint 320 millió, de csak az EU-Kína-Japán tengely kiad kétmilliárdos piacot viszonylag fizetőképes kereslettel.
Már a londoni fracnhise ötlete és az itteni meccsek erőltetése is azt prognosztizálja, hogy a világ maradékát is szeretné fejni a Liga.
Lehet hogy sokkal kisebb hozamú tőgyek ezek, de sokkal nagyobbak is.
Szerintem ennek a piacnak a megdolgozásának a perspektívájából hiba volt a yt ignorálása.
Ennyi.
több mint 9 éve
Ez nem dinoszauruszság.Eddig mégse tették meg... baggioNa ez az, amit csak azzal lehet magyarázni, hogy az NFL bizonyos kérdésekben dinoszauruszként viselkedik, ami az USA-ban a beágyazottsága és a kvázi monopolhelyzete miatt elég, de nemzetközi vizeken több kell, sokkal több.atapapa
Ez egy jóllakott oroszlán pihenése, aki a zsákmány elejtése után nem fog pockokra vadászni.
Az USA-t kvázi letarolták, monopolhelyzet, konkurencia lepusztítása.
Bizton vannak felméréseik, tanulmányaik, és azokból kiderül, hogy egy ennyire gyökértelen sportág a világ teljes többi részén mekkora bevételre tehetne szert.
És ez a pluszjövedelem nem éri meg a hajcihőt, és az USA-béli ehhez kapcsolódó veszteségeket. (Mint pl a londoni SB.)
Vagyis én úgy vélem, hogy az NFL úgy számol, hogy a foci számára az USA piac az kb. 90 százaléka a teljes világpiacnak, és a "rest of the world" lényegében egy plusz pocok a jóllakott oroszlánnak. Azért meg nem fog egy rakás joule energiát elhasználni feleslegesen.
Legalábbis szerintem.
több mint 9 éve
Eddig mégse tették meg... baggioNa ez az, amit csak azzal lehet magyarázni, hogy az NFL bizonyos kérdésekben dinoszauruszként viselkedik, ami az USA-ban a beágyazottsága és a kvázi monopolhelyzete miatt elég, de nemzetközi vizeken több kell, sokkal több.
több mint 9 éve
A yt-s jelenlétet egyáltalán nem nevezném kísérletnek, inkább beruházásnak a jövőbe (arról nem szólva, hogy ebből a jelenlétből már jelenpillanatban is profit van ugye).atapapaEddig mégse tették meg... Múlt nyáron cserélték amúgy le az NFL International VP-jét, valószínűleg ez is az oka az időzítésnek
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Maradjunk annyiban, hogy legjobb tudomásom szerint többen néznek NFL-t a sport TV-n, mint NBA-t.Mire nem volt szándék?Az NBA párhuzamot ott látom problémásnak, hogy a kosárlabda egy hagyományos európai sportág is. Mindig is játszották, népszerű is sok országban, vannak - NBA-hez ugyan nem mérhető, de azért - komoly pénzes, színvonalas bajnokságok, stb. Az amerikai focinak viszont nincsenek gyökerei. És a sportág jellegéből fakadóan - nagypályás, nem teremsport, nagy létszámú csapatokkal - az európai foci is konkurrenciát jelent. A fordítottja - gurulós foci USA-ban - is nehézkesen megy, pedig az egy nagy ország, egy bajnoksággal, stb. Itt Európában még nehezebb a multikulturalitás, a sok kis ország, sok nyelv, sokféle hagyomány miatt. Emiatt nehéz elképzelni, hogy belátható időn belül kilépjen az amatőr szintből. Akkor meg üzletileg csak az NFL - meccsek, szolgáltatások, mercsendájzing - itteni eladása az opció. Kérdés, hogy ebben egy yt elérhetőség jelenthet-e bármi segítséget? Oké, hogy rá lehet kattintani egy látványos TD-ra, de onnan még elég messze van az, hogy drága eredeti NFL mezt vegyen valaki, vagy előfizessen a gamepass-ra. Azelőtt még sok lépcső van, pl. mondjuk, hogy leül és megnéz egy meccset a Sport TV-n. (Kíváncsi lennék, hogy pl. a Sport TV mekkora jelentőséget lát a mostani yt megjelenésben? Várnak-e tőle nézőszám emelkedést, vagy sem?)peterk2005
Lehet hogy nehéz betörni egy piacra, ezért is kellett volna a legnyitottabb és legfogékonyabb közegben lépéseket tenni, amit ha 5-10 évvel ezelőtt, az NBA-vel együtt megkezdenek, már most gyümölcsözni kezdett volna.atapapa
Tudom hogy ezt macerás mérni, volt is róla szó, de ezt egy S1-es munkatárs mondta nekem vagy 4 éve, amikor még a mostaninál is kevésbé volt itthon elismert az NFL
Másrészt pedig pont azért lett volna szükség korábban morzsákat dobálni a yt-n, hogy valami igény teremtődjön a szűz szemekben is. Amiről nem tudom, hogy létezik, arra nem is lesz igényem.
több mint 9 éve
A yt-s jelenlétet egyáltalán nem nevezném kísérletnek, inkább beruházásnak a jövőbe (arról nem szólva, hogy ebből a jelenlétből már jelenpillanatban is profit van ugye)Mire nem volt szándék?Az NFL Europe neked nem elég kísérletnek? Simán megelőzték vele az NBA-t, Kínában meg számos camp-et csináltak, az igaz, hogy a közösségi médiafelületeket talán bizonyos okokból nem használták ki megfelelően, de hogy ne próbálkoztak volna, azt nem lehet mondani. Viszont az is látszott, hogy az NFL féltette az otthoni imázsát, a kosárlabda eladható nemzetközi játékként, az amerikai futball kevésbé. Londoni csapat, sőt londoni Super Bowl is már rég lenne, ha nem tartanának a presztízsveszteségtől az USA-ban.baggio
Lehet hogy nehéz betörni egy piacra, ezért is kellett volna a legnyitottabb és legfogékonyabb közegben lépéseket tenni, amit ha 5-10 évvel ezelőtt, az NBA-vel együtt megkezdenek, már most gyümölcsözni kezdett volna.atapapa
Míg az NFLE a végén konkrétan ráfizetéses volt millió dollárokban mérve.
több mint 9 éve
Mire nem volt szándék?Az NBA párhuzamot ott látom problémásnak, hogy a kosárlabda egy hagyományos európai sportág is. Mindig is játszották, népszerű is sok országban, vannak - NBA-hez ugyan nem mérhető, de azért - komoly pénzes, színvonalas bajnokságok, stb. Az amerikai focinak viszont nincsenek gyökerei. És a sportág jellegéből fakadóan - nagypályás, nem teremsport, nagy létszámú csapatokkal - az európai foci is konkurrenciát jelent. A fordítottja - gurulós foci USA-ban - is nehézkesen megy, pedig az egy nagy ország, egy bajnoksággal, stb. Itt Európában még nehezebb a multikulturalitás, a sok kis ország, sok nyelv, sokféle hagyomány miatt. Emiatt nehéz elképzelni, hogy belátható időn belül kilépjen az amatőr szintből. Akkor meg üzletileg csak az NFL - meccsek, szolgáltatások, mercsendájzing - itteni eladása az opció. Kérdés, hogy ebben egy yt elérhetőség jelenthet-e bármi segítséget? Oké, hogy rá lehet kattintani egy látványos TD-ra, de onnan még elég messze van az, hogy drága eredeti NFL mezt vegyen valaki, vagy előfizessen a gamepass-ra. Azelőtt még sok lépcső van, pl. mondjuk, hogy leül és megnéz egy meccset a Sport TV-n. (Kíváncsi lennék, hogy pl. a Sport TV mekkora jelentőséget lát a mostani yt megjelenésben? Várnak-e tőle nézőszám emelkedést, vagy sem?)
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Mire nem volt szándék?Az NFL Europe neked nem elég kísérletnek? Simán megelőzték vele az NBA-t, Kínában meg számos camp-et csináltak, az igaz, hogy a közösségi médiafelületeket talán bizonyos okokból nem használták ki megfelelően, de hogy ne próbálkoztak volna, azt nem lehet mondani. Viszont az is látszott, hogy az NFL féltette az otthoni imázsát, a kosárlabda eladható nemzetközi játékként, az amerikai futball kevésbé. Londoni csapat, sőt londoni Super Bowl is már rég lenne, ha nem tartanának a presztízsveszteségtől az USA-ban.
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Mire nem volt szándék? Lehet hogy nehéz betörni egy piacra, ezért is kellett volna a legnyitottabb és legfogékonyabb közegben lépéseket tenni, amit ha 5-10 évvel ezelőtt, az NBA-vel együtt megkezdenek, már most gyümölcsözni kezdett volna.
több mint 9 éve
Azt hittem elég egyértelműen fogalmaztam korábban, de akkor zanzában a véleményem: nem az USA-ban elfoglalt pozíciója miatt vélem hülyeségnek a yt-tól való távolmaradást, hanem azon túl.1.,) nem volt rá eddig szándék
Globális expanzióhoz globális jelenlét kell, és amíg az internet két külön univerzumában (face, yt) nem támogatja a jelenlétét a liga, sőt, írtja a vele összefüggő tartalmat, addig hogy a fenébe akarja a koruk miatt elég jól befolyásolható, a jövő fizetőképes keresletét alkotó, nem amerikai generációkban elültetni az NFL iránti érdeklődés magvait?atapapa
2.) az USA-n kívül már nem feltétlen vonatkoznak rájuk ugyanazok a jogszabályok, nehéz betörni a piacra, például részben azért szűnt meg az NFL Europe és Németországban azért nem volt még meccs, mert a tv-s pénzek elosztását nem sikerült rendezni (meg előbbi veszteséges is volt önmagában
---
több mint 9 éve
braxa88
12 534
Who will win Super Bowl XLIX?50% New England Patriots
50% Seattle Seahawks
Total Votes: 34703
jó kis meccs lesz na
több mint 9 éve
Vannak akik a yt-n néznek sportot?peterk2005Ne magadból indulj ki. Hanem abból a generációból, amely a fél életét a yt-n tölti és kis túlzással egy kérdést előbb ír be a yt keresőjébe, mint a google-ba. És nem biztos, hogy sportot nézni ment fel, inkább csak az időt elcseszni, de ha szembejön egy agyonlájkolt és rojtosra nézett videó egy elkapásról, egy szerelésről vagy egy izgalmas meccs összefoglalójáról hangzatos címmel, akkor nem fél rákattintani.
több mint 9 éve
Tegyétek ki ma 22.00 kor Sport2 ismét Manningek története a 30/30 ban. Aki lemaradt múltkor róla!!!!
több mint 9 éve
Azt hittem elég egyértelműen fogalmaztam korábban, de akkor zanzában a véleményem: nem az USA-ban elfoglalt pozíciója miatt vélem hülyeségnek a yt-tól való távolmaradást, hanem azon túl.Ja, értem mire gondolsz. Nos, a facebook-on, twitteren ott vannak már jó ideje intenzíven. Saját oldalaik vannak, nem is egy, hanem tucatszám. És hát ott minden csapat is, meg a játékosok, szakértők, egyéb foci közeli emberek is ott vannak külön is. Az összes NFL-es oldal is fb, twitter, stb. intergált. Ebben nem látom hol maradtak volna le az említett NBA-hoz képest? (Igaz, nem is vagyok egy nagy facebookos. 😊 )
Globális expanzióhoz globális jelenlét kell, és amíg az internet két külön univerzumában (face, yt) nem támogatja a jelenlétét a liga, sőt, írtja a vele összefüggő tartalmat, addig hogy a fenébe akarja a koruk miatt elég jól befolyásolható, a jövő fizetőképes keresletét alkotó, nem amerikai generációkban elültetni az NFL iránti érdeklődés magvait?atapapa
A youtube jó kérdés. Én a yt-s is csak clipnézegetésre használom (belinkelt videókat fórumokon, portálokon, ill. kvázi video keresőként: akarok egy új laptopot, nézek egy unboxing videot róla, akarok egy új receptet főzni, keresek róla egy videot a yt-on, szóval így). Úgyhogy ehhez annyira nem tudok hozzászólni. Vannak akik a yt-n néznek sportot?
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Azt hittem elég egyértelműen fogalmaztam korábban, de akkor zanzában a véleményem: nem az USA-ban elfoglalt pozíciója miatt vélem hülyeségnek a yt-tól való távolmaradást, hanem azon túl.Értem én, hogy az NFL keményfaszú legény, aki megengedheti a gőgöt magának és kihagyhatja magát ebből a buliból, csak a rációt nem látom benne. Abban meg főleg nem, hogy miért pont 10 évvel az NBA után kell megjelennie a yt-n? Miért pont ez az ésszerű időpont, miért nem 5 éve vagy miért nem 10 év múlva.atapapaHát azért nem arról van szó, hogy az NFL megragadt technológiailag a 90-es években és onnan kukucskál, hanem inkább arról, hogy van saját megoldása média területen. A saját TV csatornája (ami az NBA TV-val ellentétben 100% saját), saját streaming szolgáltatása, stb. Az NFL Network az amerikai háztartások több, mint 60%-ban elő van fizetve, ami brutális szám (a legnagyobb ottani TV társaságokhoz - Fox, CBS, ESPN, stb. - mérhető).
Szóval bár arra nem tudom a választ, hogy miért kellett ennyit várni, hogy legyen egy youtube csatornájuk, de az NFL szempontjából nem gondolom, hogy ez egy major mistake lett volna. Hasznos, ha van, hoz valami pénzt, de az egész bizniszhez képest marginális. És az is marad.peterk2005
Globális expanzióhoz globális jelenlét kell, és amíg az internet két külön univerzumában (face, yt) nem támogatja a jelenlétét a liga, sőt, írtja a vele összefüggő tartalmat, addig hogy a fenébe akarja a koruk miatt elég jól befolyásolható, a jövő fizetőképes keresletét alkotó, nem amerikai generációkban elültetni az NFL iránti érdeklődés magvait?
több mint 9 éve
Értem én, hogy az NFL keményfaszú legény, aki megengedheti a gőgöt magának és kihagyhatja magát ebből a buliból, csak a rációt nem látom benne. Abban meg főleg nem, hogy miért pont 10 évvel az NBA után kell megjelennie a yt-n? Miért pont ez az ésszerű időpont, miért nem 5 éve vagy miért nem 10 év múlva.atapapaHát azért nem arról van szó, hogy az NFL megragadt technológiailag a 90-es években és onnan kukucskál, hanem inkább arról, hogy van saját megoldása média területen. A saját TV csatornája (ami az NBA TV-val ellentétben 100% saját), saját streaming szolgáltatása, stb. Az NFL Network az amerikai háztartások több, mint 60%-ban elő van fizetve, ami brutális szám (a legnagyobb ottani TV társaságokhoz - Fox, CBS, ESPN, stb. - mérhető).
Szóval bár arra nem tudom a választ, hogy miért kellett ennyit várni, hogy legyen egy youtube csatornájuk, de az NFL szempontjából nem gondolom, hogy ez egy major mistake lett volna. Hasznos, ha van, hoz valami pénzt, de az egész bizniszhez képest marginális. És az is marad.
több mint 9 éve
Megértem,hogy nem tetszik a liga működési elve. Nekem sem, de ez van. A mondandóm lényege arra irányult, hogy nyilván nem fogják hagyni, hogy a saját termékükből más vállalatok/weboldalak húzzanak hasznot amit meg teljes mértékben megértek.undisputedlyDe az nyilván nem probléma, ha az adófizetők pénzéből csurran-cseppen pár száz millió dollár, vagy hogy életeket vágtak tönkre az agyrázkódások problémájának elmismásolásával, miközben köztörvényes bűnözőket engednek játszani. A zárkózottsággal pedig nem mással, mint saját nézőikkel csesznek ki, csak mert nekik lehet, ahogy a rengeteg reklámmal mérkőzéseket tesznek nézhetetlenné.
---
több mint 9 éve
Klaci79
22 221
lehet, hogy nem jó amit az nfl csinál, de jobbat még biztosan nem láttam....tisztára mint a demokrácia
több mint 9 éve
Nem elfogult vagyok, csak belátom, hogy az NFL (ahogy minden nagyvállalat) gusztustalan módon működik. Részben ugyanezt gondolom az NCAA-ről is (ami ráadásul nem is vállalat, hanem papíron non-profit szervezet), az utolsó dolgom lenne ezeket védeni, a "hát befenyítették a tv-társaságokat, de a lehetőség azért adott!" pedig annyira képmutató attitűd, amire a fórumszabályok keretén belül nem is biztos, hogy érdemben képes lennék reagálni. "A korrupció az, amiből kihagynak" meg a "nem etikus, de jogszerű" és hasonlók tudom, lelked rajta.baggioNézd, az szerintem mindenki által magáénak mondott álláspont, hogy ahelyett, hogy ellehetetlenít egy konkurens vállalkozást egy multi, inkább szolgáljon olyan tartalommal ami önmagáért beszél. Ez így lenne tiszta. Nem a háttérben a pénzükkel kiütni a másikat,hanem a tartalommal.
Amúgy maga az ügy is érdekes-mondjuk lehet csak nekem, mert ez az egyik szakterületem-, de ennek a kifejtésére oldalakat kellene kommentelnünk. Aztán amikor azzal végeztünk, akkor felvetnék egy megint csak érdekes témát, a domináns piaci szereplők társadalmi felelősségével kapcsolatban, hogy mennyit kellene vissza adni a társadalomnak stb, és megint oldalakat írnánk.
Megértem,hogy nem tetszik a liga működési elve. Nekem sem, de ez van. A mondandóm lényege arra irányult, hogy nyilván nem fogják hagyni, hogy a saját termékükből más vállalatok/weboldalak húzzanak hasznot amit meg teljes mértékben megértek.
több mint 9 éve
Nem elfogult vagyok, csak belátom, hogy az NFL (ahogy minden nagyvállalat) gusztustalan módon működik. Részben ugyanezt gondolom az NCAA-ről is (ami ráadásul nem is vállalat, hanem papíron non-profit szervezet), az utolsó dolgom lenne ezeket védeni, a "hát befenyítették a tv-társaságokat, de a lehetőség azért adott!" pedig annyira képmutató attitűd, amire a fórumszabályok keretén belül nem is biztos, hogy érdemben képes lennék reagálni. "A korrupció az, amiből kihagynak" meg a "nem etikus, de jogszerű" és hasonlók tudom, lelked rajta.
---
több mint 9 éve
Te nagyon elfogult vagy az NFL-el szemben. Nem olvastam végig a wikipédiás linket, de abból a pár sorból kiderül,hogy a gazdasági erőfölényét kihasználva kiiktatta az ellenlábas szerveződést az NFL.Nem értem miért vagytok sokan ilyen ellenségesek a ligával. Az amerikai foci senkinek sem monopóliuma. Az NFL-nek sem. Szerintem adva van a lehetőség, hogy mások más féle ligát alapítsanak, nem? Ha ez így van, akkor pedig beláthatjuk,hogy ez nem közszolgáltatás, ez egy vállalkozás. Nyilván nem akarják,hogy ha x költséggel előállítanak x tartalmat (aka egy meccs), akkor ahhoz bárki ingyen hozzájusson. Valahogy még starbucksos emberkéket sem láttam a városban ingyen osztogatni a kávét.undisputedlyjujj, ez durva volt, csak a példa kedvéért:
en.wikipedia.org/wiki/United_States_Football_League#USFL_v._NFL_lawsuit
Small Potatoes - Who Killed The USFL
www.youtube.com/watch?v=d85gq0tHwPk
az NFL-t védeni ilyen kérdésekben nagyjából az állatkínzók pártját fogni a Vick-ügyben...baggio
Pl a tv társaságokat befenyítette,hogy ne adják a másik liga meccseit, illetve nem tette hozzáférhetővé a stadionokat.
Ettől még bárki indíthat saját ligát,ha van hozzá elég tőkéje. Adva van a lehetőség,nem tiltják. MAximum nem tudnak versenyezni egy ekkora piaci szereplővel. Ettől még az nfl miért lenne hibáztatható amiért a saját gazdasági és szervezeti hátterét felhasználva legyártott anyagot (az,hogy pl egy GB-SEA meccs létrejött ahhoz nagyon sok minden kellett), azaz a meccs összefoglalót nem akarja ingyen terjeszteni? Minden vállalkozás így működik. Csak amíg a pizzázók pl usában is egymás futárjainak a kerekét engedik le, addig az NFL tv társaságokat fenyít be.
Az állatkínzós példa pedig teljesen ide nem illő. Élőlények megölését és megkínzását nem tudom hogyan tudod ehhez viszonyítani, semmi hasonlóság a két ügyben. Az egyikben egy elkényeztetett műveletlen milliárdos puszta hóbortból állatokat harcoltatott egymással, megölve őket ezáltal, míg a másik egy szimpla gazdasági erőfölénnyel való visszaélés egy domináns helyzetben lévő vállalattól.
Nem akarok azonban ebből hosszú oldalas írásokat, mert úgy érezném,hogy válaszolni kell, de látom,hogy két teljesen különböző álláspontot képviselünk, szóval állapodjunk meg ebben.
Szerk: És ezt annak tükrében állítom,hogy álszent és pénzhajhász csoportosulásnak tartom a liga vezetését és a tulajok nagyrészét.