Dallas Cowboys
35 feliratkozó
több mint 9 éve
4. pre mérkőzésen szerintettek fog játszani Dak? Az lenne csak az igazi dráma, ha ő is megsérülne a mérkőzésen.

több mint 9 éve
Igen a Colts, bár ott árnyalatnyit más volt a helyzet, volt volt egy season endinggel fenyegetett irányító akit tudatosan lapátra tettek,de végül is belefér a jól managelt continuity fogalmába....Még a Colts-ot lehet odaírni a QB átmenethez, de amúgy tökéletesen egyetértek. Nem is baj, hogy nem húztátok meg a ravaszt és nem draftoltatok egy irányítót az első körben csak azért mert Romo öregszik és egyre sérülékenyebb. Ha nem bízik meg az adott QB képességeiben100%-ban a csapat akkor más irányba kell elmozdulni (+ azért nem csak a következő kezdő irányító megtalálása az egyetlen gond Dallas-ban). Minőségi cserét meg erre a posztra szinte lehetetlen találni. Vagy hozol egy veteránt akinek lesz pár szép fellángolása ha be kell állnia, vagy a draft 2-3. napján hozol valakit akiről esetleg kiderül, hogy jobb mint amilyennek várták.
100yard
Asbee
több mint 9 éve
...Még a Colts-ot lehet odaírni a QB átmenethez, de amúgy tökéletesen egyetértek. Nem is baj, hogy nem húztátok meg a ravaszt és nem draftoltatok egy irányítót az első körben csak azért mert Romo öregszik és egyre sérülékenyebb. Ha nem bízik meg az adott QB képességeiben100%-ban a csapat akkor más irányba kell elmozdulni (+ azért nem csak a következő kezdő irányító megtalálása az egyetlen gond Dallas-ban). Minőségi cserét meg erre a posztra szinte lehetetlen találni. Vagy hozol egy veteránt akinek lesz pár szép fellángolása ha be kell állnia, vagy a draft 2-3. napján hozol valakit akiről esetleg kiderül, hogy jobb mint amilyennek várták.
100yard
több mint 9 éve
igen, ez nézőpont kérdése 😊 nem is vitaindítónak szántam, csak a véleményemet írtam le 😉Romo top10 irányító, future Hall of Fame, nem lehet lecserélni valakire akiről azt sem tudod, hogy tud-e egy egyeneset dobni nyomás alatt. még akkor sem, ha úgy érzed az átlagosnál nagyobb az esélye a sérülésre.Az első még csak-csak, de a kiemelt rész szvsz nem igaz.
rva
empty taxi
több mint 9 éve
...két dolog.
Awesome88
1. Favre sem hagyott ki soha egy meccset sem, aztán egyszer csak mégis. az hogy Eli még nem hagyott ki, az csak azt jelenti, hogy eddig még egy meccset sem hagyott ki. persze, lehet, hogy sérülés nélkül fogja lejátszani a karrierjét, de az a valószínűbb, hogy nem. az, hogy ez most jön elő, vagy egy év múlva, vagy három év múlva, az részletkérdés.
2. a listából ami fontos, az a 2013/W17, a 2014/W9, a 2015-ös adatok meg amúgy teljesen szét vannak cseszve. ezen kívül hetente egy edzést ki szokott hagyni, ami miatt illik minimum egy 'probable' státusszal megdobni akkor is, ha történetesen makkegészséges.
több mint 9 éve
Igen Ti kicsit kivételek vagytok. Azért elég sok irányítót draftoltatok, de azért kvázi "biztos" első körös tehetségre, amit ( Awesome88 hiányolt ) még Ti sem költöttetek, pedig Brady is már 39 éves.100yardHát mondjuk a mi részünkkel nem értek egyet. Hoztunk 3. körben irányítót, második körben is, Brady mögül lévők közül lett kezdő máshol Cassel, Hoyer, Mallett, nyilván majd Garoppolo is az lesz. Most más kérdés, hogy mennyire jók vagy sem, de szerintem nálunk azért ez aránylag jól megoldott általában, és szoktunk áldozni is rá, hogy így legyen
Wyatt
több mint 9 éve
100yardHát mondjuk a mi részünkkel nem értek egyet. Hoztunk 3. körben irányítót, második körben is, Brady mögül lévők közül lett kezdő máshol Cassel, Hoyer, Mallett, nyilván majd Garoppolo is az lesz. Most más kérdés, hogy mennyire jók vagy sem, de szerintem nálunk azért ez aránylag jól megoldott általában, és szoktunk áldozni is rá, hogy így legyen

több mint 9 éve
sose bonyolítsd a helyzetet tényekkel. nem éri meg. 😉Romo elmúlt 3 év: pbs.twimg.com/media/Cq4zQd6WIAAeSby.jpgA probable meg a day to day azért érvként mondjuk kevés, Brady vagy 10 évig volt probable minden meccsen, aztán mégis mindig játszott 😊
Awesome88
Wyatt
több mint 9 éve
Az is egy érdekes szempont, hogy mi nem a helyettesét kerestük, hanem a védelmét. Lehet, hogy benne volt a vezetőség fejében, hogy Romo megsérülhet, de inkább ők abban gondolkodtak, hogy akkor inkább minél jobban védjük meg. Talán utána következett volna, hogy találjunk megfelelő helyettest, de akkor már nem volt megfelelő érték. Futó játék megerősítése is Romo tehermentesítését szolgálta.OFF: A Cowboys hungary fan fantasy ligában(nfl.com) van még két hely, akit érdekkel írjon üzenetet. 😊

több mint 9 éve
Romo top10 irányító, future Hall of Fame, nem lehet lecserélni valakire akiről azt sem tudod, hogy tud-e egy egyeneset dobni nyomás alatt. még akkor sem, ha úgy érzed az átlagosnál nagyobb az esélye a sérülésre.Az első még csak-csak, de a kiemelt rész szvsz nem igaz.
rva

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
Az a baj a QB pozícióval hogy az egyik legkomplexebb dolog az NFL-ben. Nagyon nehéz megjósolni hogy egy jó egyetemi játékosból lesz-e jó irányító az NFL-ben. Ahol van franchise QB annál a 10-12 csapatnál sehol sincs igazán megoldva a backup QB szerepkör. Ott mindenhol a "zavarosban halászás megy". Igaz ez a Carolina-ra, New England-ra, a Seattle-re, a Pittsburgh-ra meg még lehetne sorolni a csapatokat. Ahol meg nincs megoldva ott megy a próbálkozás magasan draftolt ( drágán szerzett ) irányítókkal több kevesebb sikerrel. Vannak olyan csapatok akik akár egy évtizede is keresik az irányítójukat és sehol semmi a ami napig.
Én ezért nem tudom hibáztatni a csapatot hogy nem tolták le ingük-gatyájuk és nem költöttek rá minden egy lehetséges Romo utódra. Sőt azt gondolom az volt a helyes út amit csináltak. Építettek egy olyan run heavy offens-t aki akár egy game manager irányítóval is képes lehet elfogadható teljesítményt hozni. Mi ez ha nem risk management ?
A Rams jelentős erőfeszítést tett Goff-ért és ahogy most kinéz, nem biztos hogy megérte. Ránéztem most az előbb 48 % passer ratinggel és valami 60-as QB mutatóval poroszkál preseasonban.
Én az elmúlt tíz évben egy jó példát láttam egy kiváló QB átmenet manegelésére az a Green Bay. Aztán ennyi. A többi néma csend. A Denver próbálkozott még Osweilerrel ezt megvalósítani, de mire odaértek volna már nem tudták megtartani. És itt még az sem biztos hogy Osi beválik.
Ahogy Gyeek írta "talán egyszer nekünk is lesz már szerencsénk" és beválik Dak. Ha így van akkor nagyot nyertünk, ha nem akkor sem tudom ezért a csapatot bírálni, hogy nem tettek meg mindent. Ez kicsit olyan eső után köpönyeg okoskodás lenne. Szerintem a kockázatokat ( Romos esetleges sérülése ) és a lehetőségeket ( csapatépítés ) figyelembe véve ez az volt egyik legjobb verzió amit a csapat csinált.
több mint 9 éve
Romo elmúlt 3 év: pbs.twimg.com/media/Cq4zQd6WIAAeSby.jpgA probable meg a day to day azért érvként mondjuk kevés, Brady vagy 10 évig volt probable minden meccsen, aztán mégis mindig játszott 😊
Awesome88

több mint 9 éve
ismételten mondom úgy nem lehet bele kezdeni valamibe, hogy biztos nem nyerhetek. pedig te már előre feladod.Ez az NFL itt semmire sincs biztosíték. De nevetséges, hogy most ezzel hozakodtok elő. Manning 12 év 0 kihagyott meccs. Benne van hogy megsérül, persze, mint akárkinél, bár nem igazán jellemző rá.Most tényleg??? Állati... A "Dzsájenc" egy kicsikét kényelmesebb helyzetben van, tekintve hogy Eli karrierje során alig hagyott ki meccset. A pali konkrétan 2004.11.21. óta nem hagyott ki mérkőzést, szóval egy szót sem lehetne szólni az Apple draft-ról ebben a tekintetben. Manning-et majd csak akkor kell pótolni ha majd visszavonul, v. ha megfárad, de tekintve, hogy a tavalyi volt statisztikailag karrierje legjobb szezonja az még odébb lesz.anélkül, hogy azt akarnám, hogy bármi baja essen a fiatalabb Manning-nek: mi a biztosíték, hogy nem történik vele semmi? az, hogy eddig nem történt vele semmi? nem. az sem, és más sem.
Awesome88
rva
Romo elmúlt 3 év: pbs.twimg.com/media/Cq4zQd6WIAAeSby.jpg
New York-ban 12 éve porosodnak csere QB-k, akik soha nem fogják megválltani a világot, de nagyobb az esély arra, hogy ők sérülnek le edzésen, pre meccsen stb., mint hogy Eli (igen ez többször is előfordult az évek alatt). Ez persze statisztika!
Dallas-ban pedig mostanra nincs olyan, hogy csere QB, csak valaki akinél kérdés, hogy mikor kell átvennie a csapatot, és mennyi időre. Nem csoda, hogy egyes helyeken már arról írogatnak, hogy Dak mennyire jöhet be, és hogy érdemes e még Romo-val hosszú távra tervezni.
Én csak annyit akartam az egészből kihozni, amit Stez is fejtegetett. Tolja a Cowboys a legégetőbb problémat maga előtt, ahelyett, hogy végre megoldanák. Tavaly ez már addig fajult, hogy elment az egész szezon. Idén mindenki tudta, hogy megfog sérülni Romo, csak az volt a kérdés, hogy mikor. De nem vették túl komolyan a helyzetet, ismét. Erre tessék, 2 perc alatt megsérült szegény egy pre meccsen, és ismét kérdéses a szezon. Elolvastam jópár jelentés, a többsége mind minimum 6-8 hetet ír. És utána ismét inkább lesz arra eséyl, hogy megint megsérül, mintsem hogy ezek után újra 100%-os lesz. 35 éves, már nem bírja, nincs ezen mit szégyellni, inkább be kellene látni, hogy ami nem megy az nem megy. Nem ő lenne az első, és nem is az utolsó irányító, akinek a sérülések törik keresztbe a karrierjét. De lassan már az életével játszik, hiszen már nincs olyan testrésze, ami ne sérült volna meg, tört volna el stb. legalább egyszer. És csak azért folytatni mert sok dead money maradna utána...
Nagyon megfordulni látszik a helyzet, és mostmár Romo az aki a csere QB a csapatban, aki ha éppen nem sérült, akkor játszik.
Awesome88
a gondolkodás módodat kellene megváltoztatnod ahhoz, hogy megértsd, az FO mit gondol. ők minden sérülés után úgy számolnak, ahogyan te nem tudsz: hogy nem fordul elő többet.
Romo top10 irányító, future Hall of Fame, nem lehet lecserélni valakire akiről azt sem tudod, hogy tud-e egy egyeneset dobni nyomás alatt. még akkor sem, ha úgy érzed az átlagosnál nagyobb az esélye a sérülésre.
több mint 9 éve
Kedves Awesome kérlek írd meg kit kellett volna es hol az elmúlt 3 évben draftolni ami kielégítő megoldás lett volna szerinted. Nagyon jo hogy leírod 23.492.274x ugyanazt, de az elmúlt 3 évben a top QB-ken ki volt olyan aki bármit elért az NFL-ben. Mauelek meg Manziel nagy nevek...Az a nagy baj az eszmefuttatással hogy nem volt adott pillanatban ko megoldás... Ezt kene megérteni.
több mint 9 éve
Nagyon kibaszott velünk Romo... -_-
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 9 éve
Ez az NFL itt semmire sincs biztosíték. De nevetséges, hogy most ezzel hozakodtok elő. Manning 12 év 0 kihagyott meccs. Benne van hogy megsérül, persze, mint akárkinél, bár nem igazán jellemző rá.Most tényleg??? Állati... A "Dzsájenc" egy kicsikét kényelmesebb helyzetben van, tekintve hogy Eli karrierje során alig hagyott ki meccset. A pali konkrétan 2004.11.21. óta nem hagyott ki mérkőzést, szóval egy szót sem lehetne szólni az Apple draft-ról ebben a tekintetben. Manning-et majd csak akkor kell pótolni ha majd visszavonul, v. ha megfárad, de tekintve, hogy a tavalyi volt statisztikailag karrierje legjobb szezonja az még odébb lesz.anélkül, hogy azt akarnám, hogy bármi baja essen a fiatalabb Manning-nek: mi a biztosíték, hogy nem történik vele semmi? az, hogy eddig nem történt vele semmi? nem. az sem, és más sem.
Awesome88
rva
Romo elmúlt 3 év:
New York-ban 12 éve porosodnak csere QB-k, akik soha nem fogják megválltani a világot, de nagyobb az esély arra, hogy ők sérülnek le edzésen, pre meccsen stb., mint hogy Eli (igen ez többször is előfordult az évek alatt). Ez persze statisztika!
Dallas-ban pedig mostanra nincs olyan, hogy csere QB, csak valaki akinél kérdés, hogy mikor kell átvennie a csapatot, és mennyi időre. Nem csoda, hogy egyes helyeken már arról írogatnak, hogy Dak mennyire jöhet be, és hogy érdemes e még Romo-val hosszú távra tervezni.
Én csak annyit akartam az egészből kihozni, amit Stez is fejtegetett. Tolja a Cowboys a legégetőbb problémat maga előtt, ahelyett, hogy végre megoldanák. Tavaly ez már addig fajult, hogy elment az egész szezon. Idén mindenki tudta, hogy megfog sérülni Romo, csak az volt a kérdés, hogy mikor. De nem vették túl komolyan a helyzetet, ismét. Erre tessék, 2 perc alatt megsérült szegény egy pre meccsen, és ismét kérdéses a szezon. Elolvastam jópár jelentés, a többsége mind minimum 6-8 hetet ír. És utána ismét inkább lesz arra eséyl, hogy megint megsérül, mintsem hogy ezek után újra 100%-os lesz. 35 éves, már nem bírja, nincs ezen mit szégyellni, inkább be kellene látni, hogy ami nem megy az nem megy. Nem ő lenne az első, és nem is az utolsó irányító, akinek a sérülések törik keresztbe a karrierjét. De lassan már az életével játszik, hiszen már nincs olyan testrésze, ami ne sérült volna meg, tört volna el stb. legalább egyszer. És csak azért folytatni mert sok dead money maradna utána...
Nagyon megfordulni látszik a helyzet, és mostmár Romo az aki a csere QB a csapatban, aki ha éppen nem sérült, akkor játszik.
több mint 9 éve
Egyrészt McFadden sokat volt sérült másrészt Oaklandben akkoriban többször is erőltették a zb-t amit ő nem szeret.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
Azért szerintem McFaddennél nem a falon volt a hangsúly, hanem azon, hogy amíg AP sok-sok évig egészséges volt, addig McFaddennek annyi baja és sérülése volt, hogy az valami elképesztő. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy neki erre a legjobb évei rá is mentek.Ok, de akkor McFaddennél vegyük számìtásba azt is hogy az akkor nem valami veretes Raiders Oline blokkolt neki, Peterson előtt meg az egyik legjob runblocking fal volt. Ha egy kicsit jobb kiszolgáló személyzet lett volna RunDmC körül( azért ugy anblock a Vikings joval jobb csapat volt mondjuk karrierjük első 4-5 évében) lehet nem lenne ekkora a kontraszt a két játékos karrierje között. Ok azt adom hogy McFadden sokkal sérülékenyebb mint AP.Elliott hatalmas tehetség,talán azt is mondhatjuk Tomlinson óta a legnagyobb. AmareA vitába nem akarok belefolyni, de ezzel azért vitatkoznom kell... AP, és Gurley is böven nagyobb tehetségnek számitott. (Hiába kelt el közben sok más futó amúgy magasabb draft helyen, akik meg nem amugy...)
S bàr sztem Zeke be fog válni (ha ilyen körülmények közt nem megy neki, akkor nagyon nagy baj van), érdemes azért az AP/McFadden vs Gurley/Zeke párhuzam, amikor egy fantasztikus tehetség utáni évben reachelnek egy komplett, és kétségkivül nagyon jó RB-ért (az 1/4-es helyen), de talán nem ugyanaz a kaliber, mint 1 évvel korábban.
Igor
Amare
több mint 9 éve
Ok, de akkor McFaddennél vegyük számìtásba azt is hogy az akkor nem valami veretes Raiders Oline blokkolt neki, Peterson előtt meg az egyik legjob runblocking fal volt. Ha egy kicsit jobb kiszolgáló személyzet lett volna RunDmC körül( azért ugy anblock a Vikings joval jobb csapat volt mondjuk karrierjük első 4-5 évében) lehet nem lenne ekkora a kontraszt a két játékos karrierje között. Ok azt adom hogy McFadden sokkal sérülékenyebb mint AP.Elliott hatalmas tehetség,talán azt is mondhatjuk Tomlinson óta a legnagyobb. AmareA vitába nem akarok belefolyni, de ezzel azért vitatkoznom kell... AP, és Gurley is böven nagyobb tehetségnek számitott. (Hiába kelt el közben sok más futó amúgy magasabb draft helyen, akik meg nem amugy...)
S bàr sztem Zeke be fog válni (ha ilyen körülmények közt nem megy neki, akkor nagyon nagy baj van), érdemes azért az AP/McFadden vs Gurley/Zeke párhuzam, amikor egy fantasztikus tehetség utáni évben reachelnek egy komplett, és kétségkivül nagyon jó RB-ért (az 1/4-es helyen), de talán nem ugyanaz a kaliber, mint 1 évvel korábban.
Igor
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 9 éve
Most tényleg??? Állati... A "Dzsájenc" egy kicsikét kényelmesebb helyzetben van, tekintve hogy Eli karrierje során alig hagyott ki meccset. A pali konkrétan 2004.11.21. óta nem hagyott ki mérkőzést, szóval egy szót sem lehetne szólni az Apple draft-ról ebben a tekintetben. Manning-et majd csak akkor kell pótolni ha majd visszavonul, v. ha megfárad, de tekintve, hogy a tavalyi volt statisztikailag karrierje legjobb szezonja az még odébb lesz.anélkül, hogy azt akarnám, hogy bármi baja essen a fiatalabb Manning-nek: mi a biztosíték, hogy nem történik vele semmi? az, hogy eddig nem történt vele semmi? nem. az sem, és más sem.
Awesome88
több mint 9 éve
Most tényleg??? Állati... A "Dzsájenc" egy kicsikét kényelmesebb helyzetben van, tekintve hogy Eli karrierje során alig hagyott ki meccset. A pali konkrétan 2004.11.21. óta nem hagyott ki mérkőzést, szóval egy szót sem lehetne szólni az Apple draft-ról ebben a tekintetben. Manning-et majd csak akkor kell pótolni ha majd visszavonul, v. ha megfárad, de tekintve, hogy a tavalyi volt statisztikailag karrierje legjobb szezonja az még odébb lesz.Szerintem, amíg valaki nem írja ide, addig folytatni fogod, tehát ide írom:Ezzel 1000%-ig egyet kell értsek. Én is erre gondoltam, csak azzal a fenntartással, hogy a tavalyi év elég elretentő lehetett volna ahhoz, hogy belássák végre, hogy eljött az ideje gondolni a Romo utáni időszakra is. A 4. helyről azért nem lett volna lehetetlen felmenni 2-t v. 3-at az egyik nagy QB reménységért, mert azt azért kötve hiszem, hogy annyira sokat láttak Prescott-ban, hogy tudták, hogy nekik ő kell. Pláne úgy, hogy ahogy itt többen is írták, eleve más volt a terv, csak elhappolták őket a Dallas elől. Arról nem is beszélve, hogyha tényleg ennyire bíztak Romo-ban, akkor meg pláne muszáj lett volna lépni, hiszen ha van Tony, akkor messze a top 3 választás, de még a top 10 is.Na várj, félreértesz.Ha a legoptimistább forgatókönyvet keresed, eggyel lejjebb írtam, az Bryan Broaddus véleménye. Én 10ből 10szer inkább rá hallgatok mint a national media Ed Werdereire és egyéb szenzációhajhászokra. Nekik az a jó minél több időt mondanak a gyógyulásra. 8. hétre várom vissza Romot legkésőbb.Csak ez sajna megint olyan, hogyha Romo felépül. Sok a ha. Romo esetében ugyanis azt mondják, ez a szezon közepe felé való visszatérés a legjobb forgatókönyv, egyébként ez csúszhat. Én nem is számolok azzal, hogy ő a 8-9. héten ott lesz a pályán, de ha a 12. hét környékén (én akkorra várom a valós visszatérését) necces lesz a PO, akkor szerintem nem is küldik pályára a szezonban.gyeek1/4ről nem könnyű visszalépni kezdésnek. A Ravens lett volna az egyetlen érdeklődő, de nem volt elég jó az ajánlatuk, és ahogy a FO okoskodott, ha bele is mentek volna a cserébe elbuktak volna egy ELITnek titulált prospecttől. Goff és Wentz után nem maradt QB akit érdemes lett volna első kör jobbik felében draftolni. 1/6on (Ravens helye) jó eséllyel a legjobb választás a Cowboysnak DeForest Buckner lett volna, de egyrészt kissé rendszeridegen, másrészt ő is nagyon távol van Elliott-tól képesség terén. Ha neadj'isten Lynchet vitték volna 1/6on, az egész liga a Cowboyson röhögne, veled együtt. Azt is kérdeztem, hogy profibbnak érezted-e volna, ha nyújtóznak egyet Cookért. Akit ugyan cserének vitt a Raiders, de egyelőre Matt McGloint se tudja maga mögé szorítani? Vagy reachelnek bármelyik másik QBért.
Akkor maradjunk annyiban, hogy majd kiderül. Egyébként én végig az első választásukról beszéltem, ahol még Lynch és Cook is elérhető volt. Előbbi egy hátra trad-el gond nélkül vihető lett volna. Nem akkora tehetség mint Elliot ez teljesen egyértelmű, de ha a csapatnak egy QB kell mert Romo-nak már nem sok van hátra, akkor nem érdemesebb egy tehetséges irányítót vinni, mintsem egy szuper RB-t, aki még szuperebbé teszi, az amúgy is szuper futóegységet? Tényleg nem akarok klisézni, v. ismételni önmagam, és megértem a választ amit írtál, de mi a nagyobb gond. Ha kidől Romo, akár véglegesen is, vagy hogy nem elit a futó aki amúgy remekül teljesít. De nem vitázom többet erről, mert úgysem vezet sehova, megértem a döntést, csak furcsálom.
Awesome88
Értsd meg, hogy nem úgy megy a draft, hogy a csapat azt húz adott körben, adott helyen akit akar: "Jaj, Romo mögött csak egy Kellen Mooreunk van, visszacserélünk és húzunk itt egy QB-t." Ezt is leírtam már kétszer ezelőtt. Hiába draftolnak engem mint QB-t 1/1en, akkor is szar vagyok, voltam, leszek a posztra. Egy adott játékos állományból kell válogatni a scoutok jelentései alapján, akik pedig ebből élnek. Minden picknél lehet egy előre kiszemelt játékosuk, és lehet olyan aki az ölükbe hullik. Nem akarlak traktálni minden egyes pick elemzésével, de a csere QB mellett volt egy védelem is ami erősítésre szorult. Dak a 4. kör végén kompenzációs pickkel egyenesen stealnek számított. Ő a csere most és bizakodásra adhat okot, hogy mire Romo felépül a csapat még versenyben lesz, pláne hogy idén sem tűnik valami acélosnak a csoport többi csapata.
gyeek
Illetve persze, visszajön Romo, és aztán? Minden playben megint imádkozni kell, nehogy lent maradjon. Visszatért egy súlyos sérülésből, amire ráment a Dallas szezonja, majd a második játékában megsérült, most valami másik csont tört el a hátában, ami azért nem túl jó jel, szerencsétlennek a felsőteste elég tropa kezd lenni, nem bírja az ütéseket már.
Arra meg nem adok, hogy folyton jön a szöveg, hogy mennyire szerencsétlen ütés volt ez, ilyenre az esély a nulla kb. és stb stb. Ez a sport az ilyen ütésekről szól sajnos, és Romo igenis fog kapni még ennél keményebbeket is, szerencsétlenebbeket is, fog még sokkal rosszabbul esni. Egyébként nem ez az első sérülése, amikor azzal jönnek csomóan, hogy ez mennyire szerencsétlen eset volt.
Elfogadom, hogy kitartottak, hittek Romóban, ezért top picket nem lőttek el kúbéra (bár én biztosan hoztam volna valakit elöl, aki legrosszabb esetben egy felépült Romo mögött tanul két évig), de a következő holt szezonban szerintem már muszáj lesz irányítót hozni (persze ha Prescott bejön és jó lesz, akkor nem), annak ellenére, hogy valószínűleg lesz elég másik need is, DL, fronthét, secondary, etc.
Stez
Az egyetlen, amit osztok és iszonyatosan bosszant az egészben az, hogy Tony egy fostos preseason meccsen akart futni ahelyett, hogy eldobja a labdát. Állandóan emiatt sérül meg. Ha bírná az ütéseket oké lenne, de nincs játékos a Földön aki bírna egy ilyen kiképzést. Úgyhogy én nem babusgatnám a versenyszellemét, igenis tudja mikor kell eldobni a labdát vagy földre menni nagyon gyorsan. Remélem lesz elég ideje ezen gondolkozni mire visszatér.
A sérülés jellegéről megint csak az eggyel korábbi írásomra tudok utalni: "compression fracture, azaz kb a gerincre hatott nyomás miatt törik el a csont. Ennyit arról, hogy mekkora volt az ütés amit kapot..." Egy 260+ fontos játékos vetette rá magát teljes súlyával + lendület. Oldalra is csavarta miközben úgy csukta össze mint egy kemping széket. Ha valaki szerint ez nem volt nagy ütés, annak sajnos nem tudok jobbat mondani: próbálja ki.
És végül a QB a drafton. Most vedd szépen a fáradtságot, futtasd végig az ideit és mondd el pontosan kit és hol kellett volna a Cowboysnak draftolnia! A "valakit" nagyon okosan hangzik látszatra, a probléma, hogy NEM VOLT KIT! Írta baggio. Írta Black_Adder. Írtam én is... Egyelőre pedig úgy néz ki Prescott az összes újonc közül messze-messze a legjobb formát mutatja, a Rams és Seahawks kezdő védőit pedig nem tartom épp gyengének.
Addig ne szóljon senki semmit Prescottról (vagy Elliottról) amíg meg nem nézte legalább a preseason produktumukat, negyed óra max zanzásítva. Nézze még és lássa hogy viselkednek meccs helyzetben, nézze meg Dak milyen újoncra nem jellenző nyugodságot és látóképességet tanusít, vagy Zeke hogy rohan bele kétszer Cam Chancellorba kivívva némi elismerést tőle. Ha valaki pedig nem tartja a preseasont elég bizonyítéknak az legyen szépen következetes és az első regular season snap előtt még ne temesse a csapatot.
gyeek
Sosem írtam olyat, hogy nem volt nagy ütés, nem is gondolom, hogy ne lett volna óriási. De Romo esetében sokan jönnek sokadszor ezzel az „elképesztően nagy ütés volt, annak az esélye, hogy ismét kapjon egy ilyet” szintű blablákkal, amikor ez a sport ezekről az ütésekről szól, és minden meccsen akadnak ehhez hasonlók.
Romo esetében meg ezekre alapozni, hogy majd biztos nem sérül meg ismét a háta, mert „ilyen ütést nem kap majd”, bullshit. (Nem tudom, te írtál-e korábban ilyet, de itt is olvastam hasonlókat, meg külföldi oldalakon is jöttek ezek a mentések.)
A 2016-os draftért nem hibáztatom a Dallast, és én még a top kúbékban sem látom azt, amiért őket ki kellett volna húzni. De ha visszaemlékszel, az előző draftokon is nagyon ment a témázás, hogy benne van a pakliban korán egy irányító. Ugye mindenki meglepetésére a nagy kedvenc Manziel nem érkezett (hála az égnek), és noha Martin nagyszerű pick volt, de ha csak azt nézzük, hogy Bridgewater vagy Carr is, akik esetében nem lett volna brutális ár, hogy a Dallas bemenjen első kör végére.
Nem gondolom, hogy muszáj lett volna első körrel kúbékat lövögetni, hogy majd hátha, de 2-3. körben lehetett volna próbálkozni (illetve első végén a már említett duó). 14-ben ehhez képest nulla kúbé jött, 15-ben szintén, idén pedig Prescott, de azért a negyedik körre nem lehet mondani, hogy a Cowboys igazán benne látta volna az utódot. Pedig Romo 33-34 éves volt, és pályafutása során sajnos sok súlyos sérülése is akadt. Ha egy Brady vagy egy Manning dobál nálam, akik kb. életükben nem hagytak ki meccseket, azt mondom, oké, hogy ennyire nem veszem komolyan ezt az utód dolgot, de Romónál sajnos nem ez a szitu.
Illetve fura, mert ugye JJ-ék emlékeim szerint bevallották, hogy anno Manzielért vissza akartak menni az első körbe, csak sokat kért a másik csapat a pickért.
Persze utólag könnyű okosnak lenni, hogy bezzeg Teddy és Carr egész jól elkaristol, szóval mint mondtam, ezért nem is hibáztatom a Dallast, azért sem, hogy a 2016-os drafton nem erőlködtek egyik irányítóért sem, de azért is írtam, hogy ha Prescott nem robbant nagyot, akkor a 2017-es drafton bármi más needek is akadnak, szvsz muszáj franchise kúbét vadászni most már, akkor is, ha Romo visszatér mondjuk a nyolcadik héten és nem is sérül meg. Egyrészt, mert aggasztó kezd lenni a helyzet, egyre inkább nem bírja az ütéseket (egy rossz szót sem szólok róla, mert kapott eleget, bírta sokáig és sosem rinyált, játszani akart), másrészt meg azért, mert a 2017-es drafton azért már csak 37 éves lesz. Ha Romo 2017-ben nem sérül, kezdhet, az csak a Dallasnak jó, hiszen az újoncot nem kell egyből mély vízbe dobni.
Összességében mindenesetre a Cowboysnál az elmúlt két-három évben azt érzem, tudják ők, hogy már nagyon itt lenne az ideje a témának, de húzzák-halogatják, nem akarják elfogadni, egyes esetekben túl makacsul hiszik, hogy Romóban tényleg ott van az a 4-5 év, amit mondjuk még tavaly pedzegettek vele kapcsolatban JJ-ék. Azt akarják hinni, hogy Tony igenis sebezhetetlen, ezek a sérülések meg annyira extrémek, hogy nem ismétlődnek. De nem extrémek, ebben a sportban nem.
Romo pedig nem 36 évesen fogja megtanulni, hogy a hát- és gerincsérülése miatt hirtelen máshogy kell viselkednie, hogy ne fusson, hogy kerülje a hátát érő csapásokat, úgysem fog összejönni, főleg, mivel most már mindenki a hátára, a gerincére meg a csípőjére utazik a jövőben.
Stez
Én nem írom le a Dallas-t, lehet hogy robbant az új QB, de ezek még csak pre meccsek voltak. Év elején derül ki mi a valódi helyzet, de az hogy ennyire elhanyagolták Romo nem csak pótlását, de még cseréjének a megtalálását is, elég aggasztó.
Awesome88
'Ha' (ne adj, nem kívánom én sem) megsérül Eli, akkor mi is írogathatnánk, hogy de hülye a Dzsájenc, hogy Apple-t draftolta az első körben, nem pedig QB-t????
Charlie Firpo
több mint 9 éve
Elliott hatalmas tehetség,talán azt is mondhatjuk Tomlinson óta a legnagyobb. AmareA vitába nem akarok belefolyni, de ezzel azért vitatkoznom kell... AP, és Gurley is böven nagyobb tehetségnek számitott. (Hiába kelt el közben sok más futó amúgy magasabb draft helyen, akik meg nem amugy...)
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 9 éve
Ami engem illet, azért is tettem zárójelbe a Prescott dolgot. Mondjuk én alapból olyan vagyok, hogy egy-két jó előszezon meccs után nem túlzom el a bizakodást (nem csak nála, alapból senkinél sem), hisz hány holt szezon sztárt láttunk, akik aztán élesben eltűntek.Szóval ja, ha Prescott nem jön be, arra az esetre mondtam, hogy bármi need üt be a többi csapatrészben, nézhet ki bárhogy Romo háta, de a 2017-es drafton már mindenképp beruháznék egy irányítóra.
Az álom scenairo persze az, hogy Romo nem sérül többet, visszatér hamar, addig meg Prescott is bizonyítja, hogy jó, és még tanulhat egy-két évet Romo mögött. Csak hát azért az is eszembe jut, hogy az NFL-ben az ilyen fantáziamesék nem annyira gyakoriak, főleg a QB-k esetében. Persze kivételek vannak, az a Tom Bieber nem ügyetlen, de ugye az ilyenek még mindig a kivételek közé tartoznak a nagy átlagból.
Azt írtam is, hogy a 2016-os draftért abszolút egy rossz szavam sem lenne JJ-ék felé, annak ellenére sem, hogy én nem Hasitasit vittem volna el, de abszolút védhető pick, sőt, jó pick. Sem Goffban, sem Wentzben nem láttam az átütőerőt, de ez szubjektív. Nyilván felmenni bármelyikért kisebb féle vagyon lett volna, ez nem is titok. Én inkább a korábbi draftoknál néztem, főleg abból kifolyólag, hogy Manzielt vinni akarta a Cowboys, ami azt jelenti, hogy azért Dallasban már 2014-ben is gondolkoztak azon, hogy pár éven belül bizony új éra köszönt be. Manziel máshová került, de azért Bridgewater és Carr fájó lehet, mert JJ-éknek meglett volna a muníciójuk bemenni bármelyikért.
több mint 9 éve
amúgy az a baj, hogy minden károgó feltett kézzel ment volna a draftnak, hogy úr isten, meg leszünk lőve, nem fogja kihúzni az irányítónk az egész szezont és MINDENKÉPPEN kell megoldás rá... nos így, ezzel a gondolkodással, hogy előre feladom csak veszíteni lehet...A corner Anthony Brown se tűnt rossznak.
a drafton pillanatnyilag csak Tapper tűnik szar választásnak, Zeke, Dak és a safety gyerek (Frasier) kifejezetten jónak.
és még benne van, hogy az idegek végre működni kezdenek Smith lábában, és lesz még egy első körös tehetségünk.
rva
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!