Denver Broncos
48 feliratkozó
több mint 1 éve
Sean Desai Seahawks associate HC/Defense assistant is érkezik DC interjúra.
#DenverBroncos #RealMadrid #1FCUnionBerlin #AirForceFalcons #ColoradoAvalanche #DenverNuggets #PaksiFC
#DanielRicciardo #RafaelNadal #EneaBastianini #DT88 #BigBenz #PS2 #CarsonHocevar #JesseLove
több mint 1 éve
Flores-t behivtuk DC interjúra.Vagy alakul neki egy HC állás..
Úgy látszik nem sikerült Evero-t meggyőzni tegnap.
roberto23
El kell engedni… Jó barátságban…
!!!!!!!! ...and bleeding Orange and Blue !!!!!!!!
“He’s a f***ing rock star.”
több mint 1 éve
Flores-t behivtuk DC interjúra. Úgy látszik nem sikerült Evero-t meggyőzni tegnap.
#DenverBroncos #RealMadrid #1FCUnionBerlin #AirForceFalcons #ColoradoAvalanche #DenverNuggets #PaksiFC
#DanielRicciardo #RafaelNadal #EneaBastianini #DT88 #BigBenz #PS2 #CarsonHocevar #JesseLove
több mint 1 éve
Szerettem volna ha annak idején RW a Saintsbe jött volna... Most SP is már denveri lett.Kiváncsi leszek a munkára és persze drukkolok nekik.
NOLA-ban évekig fosch lesz csak.
Go Broncos, sok sikert kivánok!
több mint 1 éve
Az rendben van, de milyen lett a pizza? 😁mikor csinálok akkor jó 😀
Assurbanapli
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Mondjuk csípem Everot, meg nagyon szeretném, hogy maradjon. Ha HC állást kap, az oké. De azért gondolom ő is a pálya szélén állt, s látta az O teljesítményét. Értem a lojalitást Hackett felé, de azért ebben a sportágban a sértve érzés (ha ez igaz) nem a legjobb tulajdonság. Ha ennyire ragaszkodik Hackett haverhoz, akkor menjen, amerre lát. Szerintem elég nagyot nyerhet, ha megismétli egy jobb O mellett az idei teljesítményét. Mert annál rosszabb nem lehet. Szóval nagyon ne győzködjük szerintem..
több mint 1 éve
Assurbanapli
1 355
Az rendben van, de milyen lett a pizza? 😁ez a film nem hogy nem nagy szám, hanem SZARÍrtam h nem nagy szám, idjúsági film is, de Az is az emberhez tartozik, ő kb ezt láttatja magáról. Nem ellenére csinálták, azt sem gondolnám hogy a pénzért csinálta 🥸Ifjúsági sport film, nem nagy szám, de az ő beleegyezésével nevével mutatják be azt az évet amikor eltiltották és ‘nyaralt’1 évet, mialatt próbálta rendezni a családi viszonyait.Szerintem ez a film botrány szart lett, de mindjárt jön Negri-kollegám megcáfolni 😅
Ha a mi edzőnk lenne biztOs megnézném mihez járult hozzá, ha már a karakter szóba került. /játékfilm, nem doksi/
www.netflix.com/tudum/home-team
ozibozi
jobbágy#JC6
Simán jól jött ki belőle. Megvolt a célközönsége.
ozibozi
még a kategóriáján belül is
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
ez a film nem hogy nem nagy szám, hanem SZARÍrtam h nem nagy szám, idjúsági film is, de Az is az emberhez tartozik, ő kb ezt láttatja magáról. Nem ellenére csinálták, azt sem gondolnám hogy a pénzért csinálta 🥸Ifjúsági sport film, nem nagy szám, de az ő beleegyezésével nevével mutatják be azt az évet amikor eltiltották és ‘nyaralt’1 évet, mialatt próbálta rendezni a családi viszonyait.Szerintem ez a film botrány szart lett, de mindjárt jön Negri-kollegám megcáfolni 😅
Ha a mi edzőnk lenne biztOs megnézném mihez járult hozzá, ha már a karakter szóba került. /játékfilm, nem doksi/
ozibozi
jobbágy#JC6
ozibozi
még a kategóriáján belül is
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
plusz még cameozik is benneÍrtam h nem nagy szám, idjúsági film is, de Az is az emberhez tartozik, ő kb ezt láttatja magáról. Nem ellenére csinálták, azt sem gondolnám hogy a pénzért csinálta 🥸Ifjúsági sport film, nem nagy szám, de az ő beleegyezésével nevével mutatják be azt az évet amikor eltiltották és ‘nyaralt’1 évet, mialatt próbálta rendezni a családi viszonyait.Szerintem ez a film botrány szart lett, de mindjárt jön Negri-kollegám megcáfolni 😅
ozibozi
jobbágy#JC6
ozibozi
több mint 1 éve
ozibozi
17 183
Írtam h nem nagy szám, idjúsági film is, de Az is az emberhez tartozik, ő kb ezt láttatja magáról. Nem ellenére csinálták, azt sem gondolnám hogy a pénzért csinálta 🥸Ifjúsági sport film, nem nagy szám, de az ő beleegyezésével nevével mutatják be azt az évet amikor eltiltották és ‘nyaralt’1 évet, mialatt próbálta rendezni a családi viszonyait.Szerintem ez a film botrány szart lett, de mindjárt jön Negri-kollegám megcáfolni 😅
ozibozi
jobbágy#JC6
Szerkesztette: ozibozi
több mint 1 éve
Befejezi a pizzáját és jön.. 😅Ifjúsági sport film, nem nagy szám, de az ő beleegyezésével nevével mutatják be azt az évet amikor eltiltották és ‘nyaralt’1 évet, mialatt próbálta rendezni a családi viszonyait.Szerintem ez a film botrány szart lett, de mindjárt jön Negri-kollegám megcáfolni 😅
ozibozi
jobbágy#JC6
Nem kell filmet néznünk. Kurva jó csapatunk és topikunk lesz. Black Karinthyzása feloldott 😋
több mint 1 éve
- JC6
6 990
Ifjúsági sport film, nem nagy szám, de az ő beleegyezésével nevével mutatják be azt az évet amikor eltiltották és ‘nyaralt’1 évet, mialatt próbálta rendezni a családi viszonyait.Szerintem ez a film botrány szart lett, de mindjárt jön Negri-kollegám megcáfolni 😅
ozibozi
több mint 1 éve
ozibozi
17 183
Ifjúsági sport film, nem nagy szám, de az ő beleegyezésével nevével mutatják be azt az évet amikor eltiltották és ‘nyaralt’1 évet, mialatt próbálta rendezni a családi viszonyait.Ha a mi edzőnk lenne biztOs megnézném mihez járult hozzá, ha már a karakter szóba került. /játékfilm, nem doksi/
Szerkesztette: ozibozi
több mint 1 éve
Nagyon remélem, hogy itt pozitív lesz az irány, "odahaza" nem sok jót remélek
több mint 1 éve
Szerintem ne vidd azt sehova, kell az ide, kezd túl pozitív lenni a hangulat itt. 😀Most ha nem haragszol nem megyek végig az összes meccsünkön az elmúlt másfél évtizedben, de nagy hirtelen emlékszem egy 2013-as NOLA-beli SF meccsre, ahol kétséges bírói ítélettel lett győzelem vagy egy 2019-es (talán) Steelers meccsre, amit én szégyellek a mai napig.Megyek, viszem máshova a negatív hullámokat, amíg nem borít ki a stáb első új tagja...
Gyurma Pappa
Black_Adder
Magamon is kezdem észrevenni, hogy egyre jobban lovalom bele magam a pozitív hullámba, nem árt, ha van egy kis negatív ellenpólus is.
több mint 1 éve
Dehogy vettem magamra, beszélgetünk.Most ha nem haragszol nem megyek végig az összes meccsünkön az elmúlt másfél évtizedben, de nagy hirtelen emlékszem egy 2013-as NOLA-beli SF meccsre, ahol kétséges bírói ítélettel lett győzelem vagy egy 2019-es (talán) Steelers meccsre, amit én szégyellek a mai napig.Nem haragszom, arról írj, amiről szívesen írsz. A hasonló hozzászólások miatt szoktam ide 15+ éve a fórumra, és régebben én is szívesen írtam a Broncos történelméről, szerintem nagyon pozitív a fogadtatása az írásodnak és merő rosszindulatként is értelmezhetted volna tőlem a Karinthy hasonlatot/átiratott, köszönöm, hogy nem tetted vagy nem adtál neki hangot.
Gyurma Pappa
Nekem jó pár pozitív élményre lenne szükségem, hogy újra hinni tudjak bárkiben az első meccse előtt vagy hogy bármi féle - akár jogos - magyarázat valamire ne szakítson fel egyszerre nagyon sok sebet az elmúlt 6 évből és az ne tükröződjön a hozzászólásomban
Megyek, viszem máshova a negatív hullámokat, amíg nem borít ki a stáb első új tagja...
Black_Adder
Egyébként kimondottan tetszett, bár harmadszorra értettem meg mindent 😂
több mint 1 éve
Most ha nem haragszol nem megyek végig az összes meccsünkön az elmúlt másfél évtizedben, de nagy hirtelen emlékszem egy 2013-as NOLA-beli SF meccsre, ahol kétséges bírói ítélettel lett győzelem vagy egy 2019-es (talán) Steelers meccsre, amit én szégyellek a mai napig.Nem haragszom, arról írj, amiről szívesen írsz. A hasonló hozzászólások miatt szoktam ide 15+ éve a fórumra, és régebben én is szívesen írtam a Broncos történelméről, szerintem nagyon pozitív a fogadtatása az írásodnak és merő rosszindulatként is értelmezhetted volna tőlem a Karinthy hasonlatot/átiratott, köszönöm, hogy nem tetted vagy nem adtál neki hangot.
Gyurma Pappa
Nekem jó pár pozitív élményre lenne szükségem, hogy újra hinni tudjak bárkiben az első meccse előtt vagy hogy bármi féle - akár jogos - magyarázat valamire ne szakítson fel egyszerre nagyon sok sebet az elmúlt 6 évből és az ne tükröződjön a hozzászólásomban
Megyek, viszem máshova a negatív hullámokat, amíg nem borít ki a stáb első új tagja...
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 1 éve
Na Fangio úgy néz ki tényleg Miami-ba költözik. Payton pedig ma fog beszélni Evero-val az esetleges maradásáról.
több mint 1 éve
Black_AdderValld be h te is érzed h jó lesz ez, nem kell a szokásos kertelés! 😀
Once there was only dark.
If you're askin' me, the light's winnin'
több mint 1 éve
Másrészt ha csillagozzuk a vereségeket, akkor csillagozzuk a győzelmeket is. Vagy ha egyátalán nem volt egyetlen olyan győzelme sem, amit meg az ellenfél nyert meg gyakorlatilag csak történt valami, akkor az nagyobb említést érdemel mint amúgy a vereségek magyarázata.Nagyon szívesen megteszem: a SB évben ha Favre nem akkora ego bajnok, és a rendes játékidő végén kisétál 2 yard futással passz helyett, akkor más a történelem. Azt a meccset sokkal simábban le lehetett volna hozni. 2017-ban a Panthers ellen, Camre dobtak egy minimum kétséges, de inkább simán teljesen hibás groundingot, egy 30 yardos FG-vel egyenlített volna a Carolina, pedig már 2-szer megvertük abban az évben őket.
Black_Adder
Az L az L, mindösszesen árnyalni akarom a képet. Egyébként a VIkes vereség után sem verte rá Marcusra a meccset. Igazából a 8 PO vereségből 3-ra mondom azt, hogy Payton részéről nem lehetett sokkal többet tenni a végkifejlet tekintetében, de előtte kihozta, és nyerhető pozícióba rakta a csapatot. Kétszer a védelem égette meg, egyszer a bírók. A két 'Hawks elleni vereség, a Vikes és a Bears elleni zakó és ugye a TB elleni elhullásnál is jeleztem, hogy én is az ő felelősségének tartom. Hol simán nagy volt a kabát hol meg rossz döntéseket hozott a meccsben.
Most ha nem haragszol nem megyek végig az összes meccsünkön az elmúlt másfél évtizedben, de nagy hirtelen emlékszem egy 2013-as NOLA-beli SF meccsre, ahol kétséges bírói ítélettel lett győzelem vagy egy 2019-es (talán) Steelers meccsre, amit én szégyellek a mai napig.
több mint 1 éve
Hát kérem szépen, először is: ez még nem végleges PO mérleg - ez csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottak nekem. A többieknek tényleges a PO mutatója, de az enyémet föl kellett küldeni a minisztériumba, mivel tévedések derültek ki, amiket sürgősen orvosolni kell. Igen. Különben a bowlhu fórum Denver Broncos topicja foglalkozni fog az esesttel éves rendszeres újedző értékelői középülésen. A komisszár úr, mikor ideadta nekem a PO mérleget beszédet tartott: kicsit zavarban volt és tiszteltette a fórumozókat. Kérlek, kedves Payton, mondta légy szíves közöld a szurkolóiddal, miszerint sajnálatos tévedés történt a PO mérlegeddel, hibás tételek csúsztak bele. A bélyeghatósági szabályrendelet szerint, sajnos, így is ki kell adni a PO mérleget, de kérnelek kell, kedves Payton, közöld a szurkolóval, miszerint ez csak olyan statisztika, aminek az adatai nem jelentenek semmit. Kérd meg kedves szurkolóidat, ne haragudjanak ezért a tévedésért, az igazi PO mérleget csakhamar kiállítjuk - egyelőre kéretem őket, hogy írják alá ezt, mert az összes iratokat átküldtük a rendőrségre, ahol a nyomozás miatt szükség van erre az aláírásra; de hangsúlyozd kérlek, hogy ez csak formaság. A főkapitány személyesen átírt a new orleansi Superdome-ba, hogy került be a bizonyítványomba a Vikings ellen ez a... ez a... betű, ami ugyancsak egy közönséges betű, az jelenti hogy egyszer játszottam ellenük - de esetleges félreértésekre ad alkalmat.Tudnillik Keenum, a Vikes QB, az csak helyettes QB náluk, még nem is adhat TD-t, mert előbb vizsgáznia kell osztályzástanból a főegyetemen. Ő csak helyettes TD-t adhat, amit másképp kell érteni, majd ha letette a vizsgát, akkor az összes statisztikában kiigazítják a meccsek kimenetelét igazi W-kre és L-ekre. Most egyelőre kéreti a szurkolókat, ne tessék haragudni és üzeni 2× nyertem a Vikes ellen, egyszer 21-20-ra egyszer 24-23-ra tessék ezt összeadni, számtani középarányost venni, kijön a W, aláhúzva.
Ramsből? Hát Ramsből már januárban játszottam, kérdezte az defensive pass interference definícióját, s én mondtam, hogy a passz interferencia (PI) olyan szabálytalanság, amely akkor fordul elő, amikor egy játékos megzavarja egy jogosult elkapó képességét, hogy tisztességes kísérletet tegyen egy előrepassz elkapására. De akkor a mellettem ülő fiúval összeveszett, akinek 1 gyűrűje van Los Angelesből és nem írta be a DPI-t véletlenül. Akkor szóltam, a bírói kar megnézte a videót, mondta tényleg nem írta be véletlenül, de ezt most , de ezt most már nem lehet kiigazítani, mert ebből neki a médiánál kellemetlenségei támadnak, nagyon kért, hogy ne firtassam a dolgot most egyelőre, és tegyem meg neki, hogy most egyezzem bele a vereségbe, jövőre kijavítja győzelemre és nem kell játszani a következő héten. A győzelmet mindjárt be is vezette a születési bizonyítványomba, komisszári aláírással.
Zimmernek pikkje van rám play designból, arról nem tehetek. És nem akart kihívni javítani, pedig a törvényszékben benne van, hogy januárig ki kell hívni a fiút javítani, mert másképpen nem érvényes a továbbjutás, és a Shanahan, a legjobb tanuló is mondta, hogy le lehet győzni a Zimmert, de nem akartam, mert úgyis pikkje van rám, pedig a meccsbe nekem majdnem ugyanaz jött ki, mint 49ersnek.
Ezt!?... Ez nem L, hanem W, csakhogy a komisszár úr olyan furcsán írja a W-t, vletlenül felhúzza a vízszintes részét az L-nek aztán meg tükrözi. Csak a vezetéknevet tessék aláírni... de mostanában ne tessék bemenni az stadionba... a kaput kiemelték... most átalakítják, új öltöző, új gyep, új kijelző felújított szurkolói karély... nincs kapu, nem lehet bemenni... majd egy-két hónap múlva
Tudom, hogy fasz vagyok. De, ha így elkezdjük csillagozni a verségeket, akkor egyrészt tavaly is tök jók voltunk, és semmi oka nem volt Hackett menesztésének.
Másrészt ha csillagozzuk a vereségeket, akkor csillagozzuk a győzelmeket is. Vagy ha egyátalán nem volt egyetlen olyan győzelme sem, amit meg az ellenfél nyert meg gyakorlatilag csak történt valami, akkor az nagyobb említést érdemel mint amúgy a vereségek magyarázata.
Mondjuk itt meg kell jegyezni, hogy Peyton PO mérlegét is érte annyi kritika, mint Paytonét. Sőt nálunk is 4-ből 2× 1&done volt, az nem jó arány. Az 5-3mas mérleg önmagában egyáltlaán nem kiemelkedő. Mégis nosztalgiával emlékszünk vissza arra a 4 évre, és még csak magyarázni sem kell hozzá a bizonyítványt. (khm Rahim Moore)
Igazából Denverben nem változott semmi. Minden ugyanolyan pozitív. Csak 11-15 között egyértelmű volt, hogy miért jó, azóta meg egyre hosszabb magyarázatok vannak az meccsek és szezonok végén, hogy valójában miért is pozitív az 5-11, 6-10, 7-9, 5-11, 7-10, 5-12...
Most ha 13 év alatt hoz 9 PO szereplés meg egy gyűrűt, azt ma aláírnám. Nem tenném tőle a legmagasabb polcra Paytont, de nálam talán keskenyebbek a magasan lévő polcok mint az átlag, ha én értékelek azok általában egy gauss-görbe szerű dolgot rajzolnak ki, ha imdb-t vagy bármi más értékelő cuccot nézzek a szelső érékek bőven felülreprezentáltak.
Viszont az első mérföldkő neki is, hogy 9 meccs alatt szerezzen 4 győzelmet. Mármint 4 olan győzelmet, hogy a Broncos mellé kerül a W, nem olyat, amit "gyakorlatilag megnyer, csak...", olyanból volt bőven az elmúlt 6 évben is. Jogos is. Konkrétan olyan miatt vesztettünk meccset hogy Miller nem segítette fel Tyrod Taylort 15 yard automatic 1st down.
Szerkesztette: Black_Adder
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 1 éve
Kiváló motivátor, bár nem nagyon tűri az ellentmondást, de Brees-t pl. mindig meghallgatta. Alapvetően olyan pozíciós edzőket szed össze, akik hallgatnak rá, de a saját területükön kiemelkedőek, illetve az ő mentoráltjai azért megjelentek vezető pozíciókban az NFL-ben (Dan Campbell és Aaron Glenn a Lionsnál). A táncikálós videókat láttátok.Megígérem, visszafogom magam. Disclaimer: talán a profil képem alapján nem sejthető, ezért elmondom, hogy én az egyik legnagyobb Sean Payton rajongó vagyok az egész világon. Ennek ellenére vagy talán épp ezért nagyon igyekszem objektív maradni.Köszönjük az összefoglalót!
Gyurma Pappa
Ha időd engedi írsz az "emberi" oldaláról (játékosokkal milyen a viszony, sajtót hogy kezeli, hogy kezeli a vereséget, ha van egyéb infó), arról hogy h válogatja a stábját, valamint arról h hogy "meccsel" (felkészülések, meccs közbeni döntések, time-management, stb.)?
Általános Doktor
A sajtóval gyakran trollkodott régen, ezt a SB után gyakorlatilag elnézik neki, ami egy rossz tulajdonsága, hogy a sérülésekkel gyakran ködösít, már bírságot is kapott ezért. A vereségek után általában total ownership van, nem hallottam tőle olyan nyilatkozatot, hogy ez vagy az a játékos hibája egy meccs (nyilván a szokásos "fegyelmezettebbnek kell lennünk", "ennyi eladott labda nem fér bele" stb. mondatok elhagyják a száját).
Hiresen jó a half time adjustmentek tud tolni, elvileg nagyon nem szól bele a D dolgaiba. Voltak korai szakaszában kimondottan rossz döntései (miután megverte a Saints a Chargerst és ezzel mind a 31 csapatot viccelődött vele, hogy igazából a Saintset is megverte már egy Tampa elleni híresen rossz triple reverse play-jel, keressetek rá, tényleg vicces, így utólag - már hogy a play), de szeret és szokott is kockáztatni, bár ha az igazi gyengését kell kiemelni HC-két, akkor az az időmenedzsment. Borzasztó időkérései vagy épp nem időkérései vannak, és tragikus néha a pirosozása, de kimondottan jók a 4 min O és a 2 min drill playhívásai, bár buktunk egy-egy meccset rossz időmenedzsment miatt, ez tény.
A SB után írt könyve vicces, iszonyat jó humora van, de egyébként a könyvből is kiderül, hogy a játékosokért kiáll, és a saját csapatára nem igazán szokott publikusan rosszat mondani.
több mint 1 éve
Megígérem, visszafogom magam. Disclaimer: talán a profil képem alapján nem sejthető, ezért elmondom, hogy én az egyik legnagyobb Sean Payton rajongó vagyok az egész világon. Ennek ellenére vagy talán épp ezért nagyon igyekszem objektív maradni.Köszönjük az összefoglalót!
Gyurma Pappa
Ha időd engedi írsz az "emberi" oldaláról (játékosokkal milyen a viszony, sajtót hogy kezeli, hogy kezeli a vereséget, ha van egyéb infó), arról hogy h válogatja a stábját, valamint arról h hogy "meccsel" (felkészülések, meccs közbeni döntések, time-management, stb.)?
Once there was only dark.
If you're askin' me, the light's winnin'
több mint 1 éve
Köszi mindkét összefoglalót. Reméljük a legjobbakat.
I wanna' that ring again!
több mint 1 éve
Megígérem, visszafogom magam. Disclaimer: talán a profil képem alapján nem sejthető, ezért elmondom, hogy én az egyik legnagyobb Sean Payton rajongó vagyok az egész világon. Ennek ellenére vagy talán épp ezért nagyon igyekszem objektív maradni. Ha már Helmut tartott történelem órát, tartok én is.
2006-ban Sean Payton és Drew Brees egy lesajnáló mosolyt kaptak az idény elején - nyilván nem ok nélkül. Aztán Payton tudott húzni valami egészen meglepő O-t, ami akkor nem volt még különösebben divatos: elkapó RB-k, PA-k hegyek, Drew Brees földöntúli pontosságának kihasználása stb. Már ebben az évben is látszott, hogy nehéz eset: rábaszta a telefon Bush ügynökére, kvázi nyíltan összeveszett a csapat legnagyobb sztárjával (Horn), kezdő HC-hez képest igen nyersen bánt az újságírókkal stb. De a játékosai szerint kiváló motivátor, értette a játékosait és első perctől kezdve jól kijött Brees-zel. Akkor az a Bears D túl nagy falat volt, a hideg sem tetszett, már az NFC döntő is hatalmas eredmény volt azzal a csapattal.
Aztán jött a 2007-2008-as szezon, a meglepetés ereje alább hagyott, és Payton elkezdte kiépíteni apránként a csapatot. Itt muszáj beszélni egy fontos dologról, ami a Payton és a Saints kezdeti sikereihez hozzájárult: az egyetemi scouting. Jahri Evans, Carl Nick, Colston, csak hogy legismertebb meglepő draftokat mondjam. Később voltak ennek a mentalitásnak visszafelé elsült elemei (Davenport, Payton Turner, csak hogy a menő elsőkörös DE projekt draftokat mondjam), de a korai sikereihez nagyban hozzájárult, hogy talált olyan játékosokat kulcs pozíciókra, akiken mások átnéztek. Brees 2008-ban majdnem megdöntötte Marino rekordját, tehát nem az O-val volt a baj, hanem a semmilyen D-vel.
És akkor megérkezett Greg Williams. | nem akarok a bountryról beszélni, meggyőződésem, és az azóta megismert tények is ezt támasztják alá, hogy semmi olyan nem történt, ami más csapatnál ne lenne, sőt a Saints volt az egyik legkevésbé büntetett csapat a ligába, szóval csináljunk úgy, hogy nem volt | Összerakott egy elég jó védelmet, felismerte, hogy a fő erénye a labdaszerzés lesz, és be is jött. Egyébként a SB év Brees közel sem legjobb éve volt, de nem is számított ez annyit.
2010, SB hangover, nagy nehezen beverekedte magát a PO-ba a csapat, egy kínszenvedés volt sok szempontból az az év, és el is jutunk Payton NFL karrierjén első igazán nagy buktájához, a Seahawks elleni vereség. Ha lehet olyan mondani, itt kezdődött a negatív legenda, és nem ok nélkül, ez a meccs, a sokkal gyengébb Seattle ellen nagyrészt Payton és az egoja hibája volt. Hagyta magát belevinni egy olyan meccsbe, ami nem a Saintsnek kedvezett, lement a porba birkózni, beleállt hogy megmutassa, neki nagyobb - mindezt úgy hogy az utolsó héten a kezdők fele lesérült, 0 egészséges RB és egy nagyon fáradt D állt rendelkezésre.
2011, talán a valaha volt legdominánsabb O teljesítmény a Saints életében, de a ligában is top5 örök ranglista szerintem (nem néztem meg, lényegtelen, hadd legyek elfogult) - de az egy olyan év volt, hogy a 13-3 is csak egy 3. helyre elég. Így látogattunk egy SF, a korszak legerősebb védelméhez, ki is fújták a meccs elején Payton és Brees orrát, 17-0, 6 eladott labda, ennek ellenére 2 perccel a vége előtt a Saints vezetett 32-29, de Williams akkor talán először bemutatta élete nagy mutatványát a 8 emberes blitzet, amikor az ellenfélnek egyetlen értékelhető elkapója van, akire ráállított egy futás ellen jó S-t. Ezt a meccset Payton a maga részéről megnyerte...
2012 nem történt meg.
2013-ban új D koord, a kevésbé ismert és szeretett Ryan tesó, meglepetés ereje beüt, az akkori középszerű játékosokból álló D képes elég jó lenni Payton O-jához képest, PO-ba jut a megváltás évben, de sajnos a későbbi SB győztes Seahawks túl jó volt már akkor is, bár még így is kevésbé kapott ki, mint három héttel később a Broncos. (bocs)
2014-ben nagy meglepetésre Ryan nem képes megismételni az előző év teljesítményét, de más gondok is voltak. Aztán a szezon végén robbant a bomba, Payton elkezdte kipuccolni a problémás játékosokat a rosterről. Sosem lett kimondva a rebuild, de lényegében ez történik, 2015-2016-ban legendásan rossz volt a védelem, de Brees vezette O azért nem volt annyira szörnyű.
Aztán jött a beérett 2017, Ireland érkezése után elkezdődött az új Payton korszak. Kamara, MT, új fal, stb. Nem fogom leírni, korábban bekerült már a lista, hogy minden nehézség, Brees öregedése stb. ellenére a Saints domináns tudott maradni, de beszéljünk arról, amiről mindenki szeret, a PO vereségekről.
2017-ben 7 pontos underdogként mentünk a Vikingshez, ennek ellenére Payton megnyerte a meccset, és az egyébként az egyik legbiztosabb szerelő játékos kihagyott egy szerelést, és így még sem mi mentünk tovább. 2018-ban a Rams 3,5 pontos favoritként jött a Dome-ba, de no call előtti drive-ban állva hagyta a Rams-t Payton, nyilván nem kellett volna összeesni, de alapvetően egy erős csapat ellen nyerő pozícióba tudta navigálni a csapatot. 2019 viszont már egyértelműen Payton hibája volt. Zimm kifújta az orrát, kihúzta a Saints O méregfogát (OL), és képtelen volt Payton változtatni, ez a vereség egyértelműen az ő hibája. 2020-ban azt gondolom, hogy ha védelem leszedi a labdákat, amiket Brady a kezükbe dobott, vagy talán az is elég, ha Cook nem dobja el a fumble, nyilván nincsen ha. Ez az a meccs, amiről nem tudom eldönteni, hogy Payton nem volt képes nyerő pozícióba manőverezni a csapatot vagy Brees személyes hanyatlása volt a gond. A Bucs se, volt túl jó, de ők nyertek.
2021-ben, kórház csapattal, gyakorlatilag egyetlen meccsen múlt a PO, azt gondolom, hogy nincs az a HC aki abból az évből többet hoz ki.
Szóval ennyit a történelmi áttekintésről. Véleményem szerint Payton nem vesztette el a mojot, sőt van abban a tankban még. Hogy jót fog-e tenni neki a levegő változás vagy sem, azt nem tudom megmondani. Az, hogy mit hoz ki RW-ből, még kevésbé. de ha valaki képes megfordítani egy franchise-t, és fenntartani évtizeden át, akkor az ő lesz.