Denver Broncos

48 feliratkozó

több mint 2 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 24 645 — “Sha-la-la-la-la-la, Thiiiiii-baut Pinot!“

Cruyffista
Nagy kedvenc volt
FLZOLI
Nálam Top5-ös kedvenc mióta nézem a broncost. A Billsnek csak miatta szurkoltam tavaly a PO-ban 😀

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 2 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 108 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Én minimum 10 győzelmet várok, a fölötte rész már ajándék. 10 győzelemmel egy kis szerencsével már megvan a WC, első évben én ezt tűzném ki célnak, aztán persze jussunk minél messzebb...
Általános Doktor
Annyi közhellyel egészíteném ki, hogy ha egyszer már bent vagyunk a rájátszásban, sok dolog megtörténhet. Addigra összeállhat a csapat, lehetünk sérülések terén nagyon jó vagy reménytelen helyzetben, Tebow dobhat egy 80 yardos TD passzt a hosszabbításban, etc, fölösleges tervezni, akkora favoritok még nem vagyunk, hogy csak januártól érdekeljen minket az egész, addig meg még 17 meccs van, amin lehet izgulni.
Remélem a csapat ambíciózusabb célt tűzött ki magának a 1&done-nál, de szurkolóként elsőre még nekem is kellő előrelépés lenne a PO és azt hiszem minden adott egy felfelé ívelő pályához, nem kapaszkodni kell majd az idei szint megtartásához, hanem lesz lehetőség erősítésre, még ha hiányzik is egy-két magasabb draftcetli...

Vonster írásából is kitűnik nekem, hogyha a futás elleni védelmünk rossz lesz, akkor azért bajban leszünk.
Gerichill
Még nem láttuk a kezdő D# egy drive erejéig se, sőt, a kezdőből jó ha 2 ember volt fent pár playnyit az egész preseasonben, szal sztem még ne temessük a futás elleni védelmet se...
Általános Doktor
A front6-ban rotáció van, és azokat akik 20-35%-kát kapják majd a snappeknek akkor is ha minden jól megy, őket sajnos láttuk. Én aggódom a védelem miatt, félek hogy beleestünk abba a csapatba, hogy elhittük a saját propagandánk túlértékelését és nem látjuk a problémát. Az edzői gárából meg hiányzik a tapasztalat, hogy menet közben hatékonyan reagáljanak koncepcionális hibákra.
Azt nem tudom megmondani, hogy egyénileg volt szar mindenki, aki védekezett futás ellen, vagy egyszerűen nem nyitottuk ki a playbookot, az ellenfél meg igen, vagy a pass rush package-et teszteltük, és nem érdekelt, hogy amúgy futni akar az ellenfél, van sok minden ami más PS meccsen, én viszont itt határozottan pesszimista vagyok.
Amiben bízom, hogy az offense jó lesz, előnyben játszhatunk majd és ezzel rá tudjuk kényszeríteni az ellenfelet a futás feladására és hogy passzoljon, de ez legkésőbb pont decemberben és a PO-ban lesz kevés...

Ha múgy nagyon jók leszünk, de egy ILB nagyon fog hiányozni, egy szezon közbeni Roquan Smith trade sem kizárt, de továbbra is azt gondolom, hogy Evero nem akarja / nem igényli. Ha amúgy szar lesz a védelme kiderül mit változtat.
A rosteren nem olyan fiatalokat látok, akik majd harcban megedződnek és decemberre ledózerolják az ellenfél futását, ellenben amíg nem sérülnek le a szélen Csabiék, őket pass rushernek nem tartom jónak, sőt egyenesen rossznak, viszont amúgy 3 down EDGE-ek mindketten, míg PS-ben Bonitto egyértelműen sziutációs pass rusher, 3rd down játékos. Szóval azért a pálya közepe profitálhat a két - amúgy nagyon túlérétkelt - szélső pályára kerüléséből
Black_Adder
Szerintem ilyen csoportban védhető, hogy nem a futást hanem a passzt veszi el a védelem. Utóbbit se lehet mondjuk teljesen kukázni (lásd Chargers...) de egy liga közepe/alja futás védelem is elég lehet ha amúgy meg jönnek a TO-k és a levédekezett kulcspasszok.

Én se hiszek benne, hogy a Chubb-Gregory duó bármire is elég lenne (már ha kibírják egészségesen) szóval itt komoly lyuk fog tátongani a szezon közepétől már...

több mint 2 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 108 — farkas.l.zoltan@gmail.com

Cruyffista
Nagy kedvenc volt

több mint 2 éve
Cruyffista Denver Broncos Ole Miss Rebels 3 356
több mint 2 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 968 — we almost always almost win
Én minimum 10 győzelmet várok, a fölötte rész már ajándék. 10 győzelemmel egy kis szerencsével már megvan a WC, első évben én ezt tűzném ki célnak, aztán persze jussunk minél messzebb...
Általános Doktor
Annyi közhellyel egészíteném ki, hogy ha egyszer már bent vagyunk a rájátszásban, sok dolog megtörténhet. Addigra összeállhat a csapat, lehetünk sérülések terén nagyon jó vagy reménytelen helyzetben, Tebow dobhat egy 80 yardos TD passzt a hosszabbításban, etc, fölösleges tervezni, akkora favoritok még nem vagyunk, hogy csak januártól érdekeljen minket az egész, addig meg még 17 meccs van, amin lehet izgulni.
Remélem a csapat ambíciózusabb célt tűzött ki magának a 1&done-nál, de szurkolóként elsőre még nekem is kellő előrelépés lenne a PO és azt hiszem minden adott egy felfelé ívelő pályához, nem kapaszkodni kell majd az idei szint megtartásához, hanem lesz lehetőség erősítésre, még ha hiányzik is egy-két magasabb draftcetli...

Vonster írásából is kitűnik nekem, hogyha a futás elleni védelmünk rossz lesz, akkor azért bajban leszünk.
Gerichill
Még nem láttuk a kezdő D# egy drive erejéig se, sőt, a kezdőből jó ha 2 ember volt fent pár playnyit az egész preseasonben, szal sztem még ne temessük a futás elleni védelmet se...
Általános Doktor
A front6-ban rotáció van, és azokat akik 20-35%-kát kapják majd a snappeknek akkor is ha minden jól megy, őket sajnos láttuk. Én aggódom a védelem miatt, félek hogy beleestünk abba a csapatba, hogy elhittük a saját propagandánk túlértékelését és nem látjuk a problémát. Az edzői gárából meg hiányzik a tapasztalat, hogy menet közben hatékonyan reagáljanak koncepcionális hibákra.
Azt nem tudom megmondani, hogy egyénileg volt szar mindenki, aki védekezett futás ellen, vagy egyszerűen nem nyitottuk ki a playbookot, az ellenfél meg igen, vagy a pass rush package-et teszteltük, és nem érdekelt, hogy amúgy futni akar az ellenfél, van sok minden ami más PS meccsen, én viszont itt határozottan pesszimista vagyok.
Amiben bízom, hogy az offense jó lesz, előnyben játszhatunk majd és ezzel rá tudjuk kényszeríteni az ellenfelet a futás feladására és hogy passzoljon, de ez legkésőbb pont decemberben és a PO-ban lesz kevés...

Ha múgy nagyon jók leszünk, de egy ILB nagyon fog hiányozni, egy szezon közbeni Roquan Smith trade sem kizárt, de továbbra is azt gondolom, hogy Evero nem akarja / nem igényli. Ha amúgy szar lesz a védelme kiderül mit változtat.
A rosteren nem olyan fiatalokat látok, akik majd harcban megedződnek és decemberre ledózerolják az ellenfél futását, ellenben amíg nem sérülnek le a szélen Csabiék, őket pass rushernek nem tartom jónak, sőt egyenesen rossznak, viszont amúgy 3 down EDGE-ek mindketten, míg PS-ben Bonitto egyértelműen sziutációs pass rusher, 3rd down játékos. Szóval azért a pálya közepe profitálhat a két - amúgy nagyon túlérétkelt - szélső pályára kerüléséből

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 2 éve
xrace77 Denver Broncos 4 515
Semmi meglepetés.
több mint 2 éve
xrace77 Denver Broncos 4 515
több mint 2 éve
Gerichill Denver Broncos 526
Gerichill
Általános Doktor
Nem temettem én semmit, csak úgy gondolom, hogy kelleni fog a jó run D, mert jön majd a Titans, Colts, 49ers, stb. 😊

Szerkesztette: Gerichill
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
A Colts is feltette a tétet - oké, nem ekkorát, de mégiscsak opcionális első kört - Reich és Carlson Wentz kapcsolatára, és nem jött be. Pedig az is ideálisnak nézett ki. Persze Wilson nem Wentz. Én is hiszek abban, hogy Wilson jó és van is neki még néhány jó éve hátra.

Az persze már egy fogasabb kérdés, hogy ez mire lehet elég. Néhány éve akármire elég volt, de 2022-ben nehezebb a sztori. A fénykorát idéző Wilson is lehet, hogy (sőt valószínű, hogy) a divízióban is csak a harmadik legjobb irányító. Úgyhogy azt nem várhatjuk, hogy majd ő fogja szállítani a győzelmeket, ahogy Peyton tette az első három évében itt. Kelleni fog mellé a csapat, és egy kiváló szakmai vezetés is. Reméljük az is felér majd Reid-ék szintjének közelébe, nem egy tremendous job féle társaságba futunk megint bele, ezúttal irányítóval.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Zalán Denver Broncos 4 038 — I'am a Broncos Fan and I believe in Mile High Magic...
Wilsont pedig csak Seattle-ben láttuk a hetven pluszos álomférfival, s a rendszerével. A motiváció nagy erő tud ám lenni. A bizalom feltétlen felé, feltette az egész franchise a középtávú terveit a pali vállára. Szerintem emiatt volt fontos az FO számára ez a deal. Az üzenet, ami mindenkinek szól. Itt egy teljesen új projekt van. Simán benne van egy új rendszerben, egy friss HC-val, egy friss kapcsolatban egy totális megújulás. Ami lehet, nem rögtön jön el, de időt és bizalmat adni ennek szinte kötelező egy szurkoló részéről most.

Szerkesztette: Zalán

!!!!!!!! ...and bleeding Orange and Blue !!!!!!!!
“He’s a f***ing rock star.”
több mint 2 éve
Általános Doktor Denver Broncos 2 038 — A meccs addig tart, amíg véget nem ér
Gerichill

Once there was only dark.

If you're askin' me, the light's winnin'
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ebben a csoportban nem lesz könnyű 10 győzelmet összekaparni, de én Wilson hívő vagyok (a magam módján). Követtem, olvastam a Seattle topicot, tudom, hogy a fanbase-nek voltak már - teljesítménnyel kapcsolatos - aggályai Wilsonnal kapcsolatban, de én ezeket kívülről nézve nem láttam. A már ismert korlátai között (amik megvannak, de a legjobbaknak is vannak korlátaik) én azt láttam, hogy amikor egészséges, akkor ő nagyon jó. Itt is az lesz szerintem, ha egészséges lesz.

Viszont arra azért készítem magam, hogy a Wilson féle offense nem az a folyamatosan és konzisztensen haladós féle, ahol azt érzed, hogy fasza ez az offense, megyünk, haladunk. Hanem olyan, hogy két fruszráló borzasztóan kinéző 3 and out után jön egy 3 playes TD, két nagy játékkal benne. A végeredmény megvan, de meccs közben tud hullni az ember haja szála. 😊

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Gerichill Denver Broncos 526
több mint 2 éve

Szerkesztette: Általános Doktor

több mint 2 éve
Vonster Denver Broncos 1 044
Nos, ha már egy hét múlva elkezdődik nekünk is a bajnokság, gondoltam írok egy ilyen "mit várok ettől a szezontól" dolgot, hogy aztán lehessen röhögni mennyire nem jött be 😀

Először is én úgy gondolom, hogy a csapat (főleg az offense) a szezon első felében még kicsit döcögős lesz, elvégre jött új QB és HC, és nem gondolom, hogy pár hónap alatt tökéletesre tudták volna fejleszteni a sémát. Ugyanez volt anno Tampaban amikor Brady odakerült, a Ramsnél talán nem volt ez annyira jellemző tavaly, de ott van egy Sean McVay. Szerencsére pont a szezon második felében jönnek a nehezebb ellenfelek, így lehet bízni abban, hogy mire jön a playoffért való igazi küzdelem, addigra olajozottan fog működni a gépezet.

A D-től viszont az első héttől arra számítok, hogy dominánsak lesznek, itt nem voltak akkora változások. A pass rushnak működnie kéne, jók a kezdőink (már ha bírnak 2 meccsnél többet), és a mélységgel sincs baj, a secondary pedig szerintem a liga első harmadába fog tartozni, így ők is segíthetik a munkájukat. Amitől itt tartok az a run D... ez már az előszezonban sem nézett ki jól, igaz nem játszott Jewell, de rá azért félve alapozok, mert még mindig nem volt egy teljes szezonja sem ahol jól játszott volna, reméljük idén megtörik a jég. LB poszton szerintem a mélység is elég gyenge, bízzunk benne, hogy nem sérül meg senki.

Hetekre lebontva pedig a következőket gondolom:

Week 1 @ Seahawks: Ezt én egy kicsit trap game-nek érzem, mindenki azt várja, hogy simán megverjük a Hawkst, de egy biztos, a Seattle ezen a meccsen fog a legjobban pörögni, ha egy meccs van a szezonban, amit meg akarnak nyerni, akkor az ez, a védelmük szerintem a vártnál jobban fog játszani, ha pedig nem tudjuk megállítani a futójátékukat, akkor könnyen beleszaladhatunk egy pofonba. És mint kiemeltem az elején, szerintem mi még nem leszünk teljesen összeszokva. Ennek ellenére szerintem meglesz a W, csak sokkal nehezebben mint ahogyan azt várják. 1-0

Week 2 vs Texans: Ezt annyira nem ragoznám túl, itt nincs kifogás, kötelező a győzelem. 2-0

Week 3 vs 49ers: Az első olyan meccsünk amin nem leszünk totál favoritok. Shanahan sémájától félek is, mert a mi várhatóan gyenge run D-nk bajban lehet a 9ers féle futójáték ellen. A védelmük is elég korrekt, Lance első éve ez kezdőként, és szerintem emiatt fogjuk ezt a meccset megnyerni, de nagyon szoros meccset várok. 3-0

Week 4 @ Raiders: Csoportmeccs idegenben, a szintén sokat erősödő Raiders ellen, ezeket a meccseket a legnehezebb megtippelni, nem is próbálkozom meg vele, de szerintem szoros meccsen elszenvedjük az első vereségünket. 3-1

Week 5 vs Colts: Rövid hetünk lesz a Raiders után, ami nagyban megnehíziti majd a dolgokat, JT-t valahogy meg kéne majd állítani, ha ez sikerül akkor szerintem rendben leszünk, boxot tömhetjük is majd, mert a Colts nem áll jól annyira elkapókkal. Szoros meccsen győzelmet várok. 4-1

Week 6 @ Chargers: Hosszú hetünk lesz felkészülni, de úgy érzem, hogy ez most kevés lesz, a Chargers egy polccal még feljebb van keret szempontjából véleményem szerint, és idénre ki is fog jönni belőlük ez én úgy érzem, idegenben beleszaladunk egy vereségbe. 4-2

Week 7 vs Jets: Ezt is egy kicsit trap game-nek érzem, de úgy gondolom, hogy itthon nagyobb gondok nélkül be tudjuk húzni a W-t. 5-2

Week 8 vs Jaguars: Londoni meccs, a Jacksonville lényegében otthon van itt, de szerintem jóval jobb keretünk van és itt már a kémia is rendben lesz, szóval én itt egy simább győzelmet várok. 6-2

Week 9 Bye: Itt jön a pihenő hetünk, a lehető legjobbkor szerintem, mert ami ezután jön az brutális lesz, de 6-2-vel kanyarodunk rá a szezon második felére, az önbizalom meglesz, a csapatban egyre jobb lesz a kémia, tehát minden adott lesz, hogy sikerüljön a run a playoffért.

Week 10 @ Titans: Bye után jövünk, AJ Brown miatt már nem kell aggódni, Henry miatt annál inkább, de szerintem meg tudjuk fogni, ahogy 2 éve is megfogtuk a szezonnyitón. Akkor ugyan kikaptunk, de most Russ van a center mögött Lock helyett, szóval behúzzuk egy szoros meccsen.7-2

Week 11 vs Raiders: Kétszer azért nem kapunk ki a Raiderstől, itthon megfogjuk őket szépen. 8-2

Week 12 @ Panthers: Ez a meccs is szorosabb lesz szerintem a vártnál, egy egészséges CMC mindig veszélyes, Baker szerintem nem lesz rossz Carolinaban, a védelmük pedig szintén nem rossz, de így is győzelmet várok. 9-2

Week 13 @ Ravens: Ez az a meccs amitől talán a legjobban tartok, ha tényleg nem lesz az igazi a run D, akkor itt egy elég csúnya verésbe is belefuthatunk, itt Wilsonnak és az offense-nek szerintem valami bravúrra lenne szüksége ha győzni akarunk, amire minden esély meg is van, de úgy gondolom, hogy veszíteni fogunk. 9-3

Week 14 vs Chiefs: A legjobb esélyünk itt lesz megtörni a Chiefs átkot, hazai pálya, új (végre használható) QB, a defense mindig pörög Mahomesék ellen, de úgy gondolom, hogy kicsit várni kell majd még az ünneplésre, és itt is veszíteni fogunk. 9-4

Week 15 vs Cardinals: Ez is egy brutál nehéz meccsnek ígérkezik, de harmadszor nem fogunk kikapni zsinórban, az Arizona is itt szokott elfogyni, reméljük idén is így lesz, újabb szoros meccsen győzelmet várok. 10-4

Week 16 @ Rams: A másik meccs amitől nagyon tartok, a Rams is magasabb szinten van mint mi, ők idén is reális esélyesei a Super Bowlnak, mi még tartunk ott, ha nem is simán, de nyer a Rams. 10-5

Week 17 @ Chiefs: Végre meg fog törni az átok, PM után Wilson újra győzelemre vezet minket a Chiefs ellen, ráadásul idegenben, könnyen lehet, hogy nem így lesz, de mikor verjük meg őket ha nem most? 11-5

Week 18 vs Chargers: A Chargers sem fog minket oda-vissza megverni, hazai pályán visszaadjuk nekik amit korábban kaptunk. 12-5

Most, hogy ezt így leírtam kicsit jobb mérleg jött ki, mint amit várok, kicsit előjött az optimista énem 😀 Szerintem a legrosszabb mérleg ami lehetséges az 9-8, de rengeteg ki-ki meccsünk lesz a szezon második felében, ott pedig bármi történhet. A csoportot szerintem nem húzzuk be (még akkor sem ha 12-5-tel végzünk) de WC helyen bemegyünk szépen a playoffba, hogy ott mi lesz, az már jó kérdés, de szerintem az első vagy második körben kiesünk. Arra jó lesz ez az év, hogy megmutassuk ismét számolni kell velünk, jövőre pedig mehet majd a bajnoki rohanás.

Osztok pár díjat is így előre csapaton belül:

Offense MVP: Russ kézenfekvő lenne, de az túl unalmas 😀 szóval azt mondom Sutton lesz a támadósor legjobbja, és hoz egy pro bowl szezont.

Defense MVP: Amikor először elgondolkoztam ezen akkor PS2 volt az első név aki eszembe jutott, de szerintem rá nem fognak túl sokat dobálni, és ahogy haladunk előre a szezonban egyre inkább kerülni fogják. Simmons viszont nagy szezonnak néz elébe, állítólag rengeteget fog mozogni a pályán, és nem csak egy tradicionális FS lesz, így azt mondom, hogy ő lesz a védelem legjobbja, sok nagy playt fog csinálni, és hoz egy All-Pro szezont.

Könnyen lehet, hogy ennél sokkal csúnyább szezon vár ránk, pláne ha a Hackett vonal nem fog működni (vagy ne adj isten Wilson), de én bízom benne, hogy újra a helyes úton vagyunk, és bár van elfogultság bőven ebben az írásban, remélem valami hasonló fog történni.
több mint 2 éve
Zalán Denver Broncos 4 038 — I'am a Broncos Fan and I believe in Mile High Magic...
Aki esetleg még nem nézte meg, annak ajánlom erősen:

www.youtube.com/watch?v=XnjcaAWlz1Q

www.youtube.com/watch?v=xoc09r1aTTw
Vonster
Hiányzik Von.. 😔

!!!!!!!! ...and bleeding Orange and Blue !!!!!!!!
“He’s a f***ing rock star.”
több mint 2 éve
Vonster Denver Broncos 1 044
Aki esetleg még nem nézte meg, annak ajánlom erősen:

www.youtube.com/watch?v=XnjcaAWlz1Q

www.youtube.com/watch?v=xoc09r1aTTw
több mint 2 éve
nem belátni a hibát < belátni a hibát és "elmenekülni" < beismerni a hibát

És ugye van egy olyan dimenziója is a relációnak, hogy mennyi idő belátni a hibát. Itt akárhogy ragozhatjuk, de, denveri szinten történelmi mélyrepülés volt felelősségre vonás nélkül. Mármint nem hogy felelősségre vonás nélkül, hanem diadalittas ünneplés közepette... Szerintem ezt sem kéne elfelejteni. És a között is vannak fokozatok, hogy nem emlegetjük fel tiszteletből, meg aközött, hogy örüljünk a 2017-2021 közti időszaknak.
Az én megítélésemben Elway 2 évvel tovább maradt annál, hogy csendesen "előléptesse" magát, és 1 évvel tovább annál, hogy kiálljon "elbasztam, lemondok, értsd lemondok nem előléptetem magam". Egy ultrakompetitív alak - egyébként szerintem is az - ne nyilatkozzon olyat, hogy tremendous job egy 5-11-es szezon után. Ezt senki nem adja el nekem.
És egyetértünk, hogy nagy előrelépés a csapat számára, hogy outside consultant, csak tette volna 1 évvel korábban egy felelősségelimserés után vagy 2 évvel korábban.

Ez a hiba beismerés nekem nagyon hiányzik ahhoz, hogy elhiggyem tanult belőle az aki hibázott, de úgy általában mindegy tanult-e belőle vagy sem, már nem számít, de azok után hogy a '70-es évekbe látott mélységekbe jutott vissza a csapat és amit kaptunk az, We've had a great week of practice, He's done a tremendous job, egy nap alatt találok új munkát, ha mennem el, annyira király vagyok, meg hasonlók, hát nekem még mindig hiányzik tartozik egy beismeréssel...
Ott tartunk hogy azért magasztaljuk, mert "csendben elmenekült" a káoszból, amit csinált. Ha maradt volna, akkor meg még mindig az lenne a narratíva, hogy továbbra is mindent jól csinált és jó kezekben a csapat?
5-11, 6-10, 7-9, 5-11, 7-10 után nálam nem érdemel tapsvihart, hogy előlépteti magát külső tanácsadónak, ahogy az se hogy volt ebben az időszakban is nálunk szarabb csapat.

Felépített egy nagyon jó csapatot, nyert 2 AFC-t, 1 SB-t, ezt senki nem veszi el tőle. 5 évig nagyon jó munkát végzett GMként, de aztán ugyanennyi ideig nagyon rosszat. Annak sincs igaza, aki elfelejti az első 5 évét, de annak se, aki elfelejti az utolsó 5 évét

De a tényeken nem változtat. Mindegy hogy egyenes vagy hajlékony gerinccel, önszántából vagy máshogy az a rezsim, aki felelős Siemianért, Osweilerért, Sanchezért, Paxton Lynchért, Flaccoért és Lockért, már nincs itt.
RW-vel egy új rezsim próbálkozik, akik lelkén eddig Bridgewater szárad - ami amúgy pontosan ugyanolyan szar döntés volt, mint Elway bármelyik QB-ja PFM után csak itt hallkan jegyezzük meg míg Paton készül a HOF beiktatására - nem a régi rezsim próbálkozik új módszerrel. btw, próbálkoztak volna ők is Wilsonnal, ha tudnak, csak nem minden évben bassza el úgy egy csapat, mint a Colts PFM-mel vagy a Hox RW-vel...

Lehetne rosszabb is, tény. Mostantól lehet akár jó is, legalább szeptember 2-án még él a remény, ilyen is rég volt utoljára, a maga módján már ez hatalmas előrelépés, akárki érdeme is.
Amiket nem befolyálsol
- a régi rezsimnek nem nő ettől gerince
- az új rezsimnek ez nem lesz sokadik próbálkozása
- a szerződésen az új rezsim nem bukhat (nagyobbat mint a szerződés nélkül)
- az áramszámla nem lesz olcsóbb

a többi az személyi kultusz ápolás vs hagyaték el nem ismerés közti véleményegyensúlyozás

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 2 éve
Én Peterk korábbi véleményével értek egyet: igenis qvara értékelendő dolog Elwaytől h félreállt és h utóbb nem pofázik bele. Ő egy klasszik ultra kompetitív alkat, aki egyébként jellemzően nyert is karrierje minden állomásán, tőle az h képes hátrébb lépni, sőt, az h képes úgy hátrébb lépni h egyébként még segíti is az utódját, sztem igenis komoly jellemvonás, amit nem érdemes elvitatni.

Az RW-s szerződésnél én olvastam olyat h 2024. szezon 5. napján élesedik a 2025-ös garantált, addig nem az, de nem találom most hirtelen, ha majd minden részlet kiderül, akkor lehet biztosra mondani h mikor-hogy lehetne kiszállni belőle. Jelenleg örülök h a reális 4 évre számolva egy abszolút vállalható eloszlású és mértékű deal, ami kellő mozgásteret is ad a kövi évekre, abban pedig szentül hiszek h RW-nek nem főtt le a kávé, és az FO zseninek fog tűnni jövő ilyenkorra 😊

több mint 2 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 116 — SuperBowl Champions 2013/2014
Amugy en a helyetekben orulnek, es ezt most nem arra ertem, hogy RW itt van (persze az is eleg kellemes), DE az evek alatt olyan keves FO-t lattam amelyik kepes onreflexiora, hogy ez egy ude kivetel. PM utan probalkoztak drafton, nem kis tokevel, nem egy jatekossal. Nem jott be egyik sem. Rosszul valasztottak, rossz volt a scouting, egyszeruen nem tudtak kinevelni oket? Ki tudja. A lenyeg, hogy ez az ut nem ment. Akkor fogtak magukat es a masik lehetseges utat valasztottak, egy mar bizonyitott frencsajz QB-t hoztak. Teljesen mindegy mi lesz az eredmeny, a lenyeg, hogy volt onkritika. En evekig remenykedtem (kb 5-6 eve mar), hogy a Hawksnal is lesz onkritika, de ott egyre melyebbre assuk magunkat a foldben.

Itt legalabb probalkoznak. Engem, ha Denver drukker lennak, mar az "boldogsaggal" toltene el, hogy legalabb az FO igyekszik es belatja ha valami nem megy. Annal nincs lelekolobb, mint amikor egy FO evrol evre ugyanazt a vegzetrs rosterepitesi hibat kovetinel es nem tanul belole.
undisputedly
a.) próbálkoztak korábban bizonyított irányítóval is. Megoszlanak a vélemények, hogy Flacco mit bizonyított, de nyilván nem fiatal tehetségnek hozták, akit majd kinevelnek.
b.) ez másik FO, mint ami Paxton Lynch-csel, Flaccoval, Osweilerrel, Sanchezzel, Siemiannel és Lockkal próbálkozott.

Amúgy Denverben semmi önkritika nem létezik, az 5-11-es szezont is vállveregetéssel "tremendous job"-nak értékelték, csak hogy tudd, 2017 óta miénk a legerősebb csapat legjobb HC és minden offseasonben mi erősödünk a legtöbbet, csak "pechesek" vagyunk. Persze Elway "előléptette" magát outsider consultantnak, hangsúly az outside-on, amit fel lehet fogni önkiritikának, csak senki nem állt a szurkolók elé, hogy "elbasztuk, nem kicsit, nagyon", inkább kimenekültek az összedőlő várból. Persze ez is jobb, mint bennmaradni a romok közt és még tovább fenntartani a látszatát, hogy még áll a vár... Ők ugyan azt hazudták hogy áll a vár, de legalább hoztak munkásokat újraépíteni, kérdés csak hogy ők értenek-e hozzá, de önkritikának, felelősségvállalásnak vagy úgy általában gerincnek nyoma sincs a csapat táján...

TC alatt látták Wilsont. Igen, Bridgewatert is látták TC alatt tavaly, mégse lett meg az igért 21-0. Az előző rezsim helyzetértékeléséről meg inkább ne is beszéljünk. Nyilván megegyeztettek a hosszabbításról a trade megkötésekor, legfeljebb a részleteken alkudoztak, vagy az is meg volt, csak az új tulajra vártak, aki ennyi signing bonust zsebből kifizet, de nézzük a 2 szélét a forgatókönyvek skálájának. Nem kell hozzá tudás, hogy józan paraszti ész.
1.) Wilson bust.
Az FO is bukik, függetlenül a szeződéshosszabbítástól. Számukra semmi nem változik. Igazából semmit nem kockáztattak. Persze miután ők repülnek nem csak a csapat lesz szar és QB nem lesz, hanem DM is lesz jó sok, de az már nem a mostani FO problémája lesz -> ők semmit nem kockáztatnak, a kockázatot a Walmart és a szurkolók viselik.

2.) Wilson beválik
Év végén nem kicsit, hanem sokkal lett volna drágább. Hatalmas ütemben inflálódik a sapka vele minden fizetés, most a gazdasági infláció ha begyűrűzik az adhat ennek még egy pofont, úgy általában túlértékelté vált a sapka, mégha egy-két csapatot utól is ért az özönvíz.
Szóval 2 év múlva lesz egy nagyon akciós árú Russel Wilsonjuk még 5 évig, és zseninek tűnnek

Ergo az FO, nem a Broncos csak a mostani front office, ezzel a hosszabbítással csak nyerhet. A Trade kockázat volt a részükről, de a hosszabbítás nem. Szóval a saját érdekeik mentén zseniális hosszabbítást kötöttek. A csapat valahol 2. a prioritási sorban. Nekem is a saját életminőségem fontosabb, mint a cégem ebitdája, van a kettő között összefüggés, fontos az utóbbi is, de mindenkinek a saját boldogsága kell hogy a legfontosabb legyen, legyen az beosztott, játékos, edző vagy general manager.
A saját hasznukat akarták maximalizálni, és abba ez egy nagyon logikus lépés volt. Fontos számukra hogy beválljon Wilson, mert a trade-nél összefonódott a sorsuk az övével, de most már csak abban van logika, hogy minden további lépésnél azzal a feltételezéssel élnek, hogy Wilson beválik, hisz bebiztosítani nem tudják magukat ellenkező esetre. Érted, Rypien a csere irányító. Nem a Super Bowl győztes Rypien, hanem az unokaöccse...

Mi változott ránk nézve
Semmi. Bíznunk kell Wilsonban, egyelőre vakon. Az eddigiek alapján motiváltabb mint tavaly, amikor kicsit mintha látszódott volna rajta, hogy számolja a napokat amikorra végre megszabadulaht Carolltól, eddig PFM óta nem látott profizmust látunk tőle, ami biztató, ha belemagyarázás is.
Ha földbeállunk nehezebb lesz talpra állni a DM súlya alatt, de a földbeállás ugyanolyan fájldalmas lesz és az elmúlt 7-8 évben megtanulhattuk, hogy nem pénzt, hanem szakértelem kell a talpraálláshoz. Jó edző + jó kúbé kell, nem capspace.
A rossz ami még történhet, hogy beragadunk egy nem contender de nem is bukás kategóriás csapatba, és akkor 2 helyett 5-7 évig maradunk azok, mert a nagytakarításhoz nem vagyunk elég rosszak, a Super Bowlhoz nem vagyunk elég jók. Őszintén, én most erre a WC/div round csapatképre is rábólintanék a kókler + tremendousjob éra után.
Black_Adder
Az en olvasatomban:

Denver: 2015 SB cim, utana Elway nem tudott sikereket hozni, vegul belatta, hogy mas irany kell es felreallt, lemondott a kbazi teljhatalomrol, jott az uj vezetes akik most idehoztak RW-t.

Seahawks: ‘13 SB cim, utana downhill, evrol evre kb gyengebbek lettunk, mindenki tudta mi a hiba a rosterben, de PC fullba tolta a kretent (frencsajz Qb-val a rostere ) PA halalaval pedig megszunt a tulajdonosi kontroll, teljhatalma van es Jody rabizta az ujjaepitest is.
több mint 2 éve
Amugy en a helyetekben orulnek, es ezt most nem arra ertem, hogy RW itt van (persze az is eleg kellemes), DE az evek alatt olyan keves FO-t lattam amelyik kepes onreflexiora, hogy ez egy ude kivetel. PM utan probalkoztak drafton, nem kis tokevel, nem egy jatekossal. Nem jott be egyik sem. Rosszul valasztottak, rossz volt a scouting, egyszeruen nem tudtak kinevelni oket? Ki tudja. A lenyeg, hogy ez az ut nem ment. Akkor fogtak magukat es a masik lehetseges utat valasztottak, egy mar bizonyitott frencsajz QB-t hoztak. Teljesen mindegy mi lesz az eredmeny, a lenyeg, hogy volt onkritika. En evekig remenykedtem (kb 5-6 eve mar), hogy a Hawksnal is lesz onkritika, de ott egyre melyebbre assuk magunkat a foldben.

Itt legalabb probalkoznak. Engem, ha Denver drukker lennak, mar az "boldogsaggal" toltene el, hogy legalabb az FO igyekszik es belatja ha valami nem megy. Annal nincs lelekolobb, mint amikor egy FO evrol evre ugyanazt a vegzetrs rosterepitesi hibat kovetinel es nem tanul belole.
undisputedly
a.) próbálkoztak korábban bizonyított irányítóval is. Megoszlanak a vélemények, hogy Flacco mit bizonyított, de nyilván nem fiatal tehetségnek hozták, akit majd kinevelnek.
b.) ez másik FO, mint ami Paxton Lynch-csel, Flaccoval, Osweilerrel, Sanchezzel, Siemiannel és Lockkal próbálkozott.

Amúgy Denverben semmi önkritika nem létezik, az 5-11-es szezont is vállveregetéssel "tremendous job"-nak értékelték, csak hogy tudd, 2017 óta miénk a legerősebb csapat legjobb HC és minden offseasonben mi erősödünk a legtöbbet, csak "pechesek" vagyunk. Persze Elway "előléptette" magát outsider consultantnak, hangsúly az outside-on, amit fel lehet fogni önkiritikának, csak senki nem állt a szurkolók elé, hogy "elbasztuk, nem kicsit, nagyon", inkább kimenekültek az összedőlő várból. Persze ez is jobb, mint bennmaradni a romok közt és még tovább fenntartani a látszatát, hogy még áll a vár... Ők ugyan azt hazudták hogy áll a vár, de legalább hoztak munkásokat újraépíteni, kérdés csak hogy ők értenek-e hozzá, de önkritikának, felelősségvállalásnak vagy úgy általában gerincnek nyoma sincs a csapat táján...

TC alatt látták Wilsont. Igen, Bridgewatert is látták TC alatt tavaly, mégse lett meg az igért 21-0. Az előző rezsim helyzetértékeléséről meg inkább ne is beszéljünk. Nyilván megegyeztettek a hosszabbításról a trade megkötésekor, legfeljebb a részleteken alkudoztak, vagy az is meg volt, csak az új tulajra vártak, aki ennyi signing bonust zsebből kifizet, de nézzük a 2 szélét a forgatókönyvek skálájának. Nem kell hozzá tudás, hogy józan paraszti ész.
1.) Wilson bust.
Az FO is bukik, függetlenül a szeződéshosszabbítástól. Számukra semmi nem változik. Igazából semmit nem kockáztattak. Persze miután ők repülnek nem csak a csapat lesz szar és QB nem lesz, hanem DM is lesz jó sok, de az már nem a mostani FO problémája lesz -> ők semmit nem kockáztatnak, a kockázatot a Walmart és a szurkolók viselik.

2.) Wilson beválik
Év végén nem kicsit, hanem sokkal lett volna drágább. Hatalmas ütemben inflálódik a sapka vele minden fizetés, most a gazdasági infláció ha begyűrűzik az adhat ennek még egy pofont, úgy általában túlértékelté vált a sapka, mégha egy-két csapatot utól is ért az özönvíz.
Szóval 2 év múlva lesz egy nagyon akciós árú Russel Wilsonjuk még 5 évig, és zseninek tűnnek

Ergo az FO, nem a Broncos csak a mostani front office, ezzel a hosszabbítással csak nyerhet. A Trade kockázat volt a részükről, de a hosszabbítás nem. Szóval a saját érdekeik mentén zseniális hosszabbítást kötöttek. A csapat valahol 2. a prioritási sorban. Nekem is a saját életminőségem fontosabb, mint a cégem ebitdája, van a kettő között összefüggés, fontos az utóbbi is, de mindenkinek a saját boldogsága kell hogy a legfontosabb legyen, legyen az beosztott, játékos, edző vagy general manager.
A saját hasznukat akarták maximalizálni, és abba ez egy nagyon logikus lépés volt. Fontos számukra hogy beválljon Wilson, mert a trade-nél összefonódott a sorsuk az övével, de most már csak abban van logika, hogy minden további lépésnél azzal a feltételezéssel élnek, hogy Wilson beválik, hisz bebiztosítani nem tudják magukat ellenkező esetre. Érted, Rypien a csere irányító. Nem a Super Bowl győztes Rypien, hanem az unokaöccse...

Mi változott ránk nézve
Semmi. Bíznunk kell Wilsonban, egyelőre vakon. Az eddigiek alapján motiváltabb mint tavaly, amikor kicsit mintha látszódott volna rajta, hogy számolja a napokat amikorra végre megszabadulaht Carolltól, eddig PFM óta nem látott profizmust látunk tőle, ami biztató, ha belemagyarázás is.
Ha földbeállunk nehezebb lesz talpra állni a DM súlya alatt, de a földbeállás ugyanolyan fájldalmas lesz és az elmúlt 7-8 évben megtanulhattuk, hogy nem pénzt, hanem szakértelem kell a talpraálláshoz. Jó edző + jó kúbé kell, nem capspace.
A rossz ami még történhet, hogy beragadunk egy nem contender de nem is bukás kategóriás csapatba, és akkor 2 helyett 5-7 évig maradunk azok, mert a nagytakarításhoz nem vagyunk elég rosszak, a Super Bowlhoz nem vagyunk elég jók. Őszintén, én most erre a WC/div round csapatképre is rábólintanék a kókler + tremendousjob éra után.

több mint 2 éve
Amugy en a helyetekben orulnek, es ezt most nem arra ertem, hogy RW itt van (persze az is eleg kellemes), DE az evek alatt olyan keves FO-t lattam amelyik kepes onreflexiora, hogy ez egy ude kivetel. PM utan probalkoztak drafton, nem kis tokevel, nem egy jatekossal. Nem jott be egyik sem. Rosszul valasztottak, rossz volt a scouting, egyszeruen nem tudtak kinevelni oket? Ki tudja. A lenyeg, hogy ez az ut nem ment. Akkor fogtak magukat es a masik lehetseges utat valasztottak, egy mar bizonyitott frencsajz QB-t hoztak. Teljesen mindegy mi lesz az eredmeny, a lenyeg, hogy volt onkritika. En evekig remenykedtem (kb 5-6 eve mar), hogy a Hawksnal is lesz onkritika, de ott egyre melyebbre assuk magunkat a foldben.undisputedly
Nincs azért fenékig az a tejfel. Ez a 7 év azért nem arról szólt, hogy próbálkozunk, próbálkozunk, nem jön össze sajnos. Ezekben az években két top5 pickünk is volt, és a ligában _jópár_ olyan kiváló játékossá érett fiatal irányító játszik ma, aki még feltrade nélkül is elérhető lett volna, de a megelőző FO-knak nem kellett. A két top5 pick, és több további magas pick mellett hét éven keresztül egy satnya második kört voltunk hajlandóak irányítóra beáldozni. Ezt nem lehet kitenni a falra semmiképpen. Akkor sem, ha a szerencse (valószínűleg) megint úgy fordult, hogy erre fújt egy kiváló irányítót.

Megjegyzem, ha a Wilson éra kifut, akkor nagyon itt lesz már majd az ideje annak, hogy a Broncos végre draftoljon egy saját irányítót is. Mert eddig gyakorlatilag minden sikerét "import" irányítóval érte el. (Elway persze denveri irányító lett a történelem könyvekben, de még ő is úgy került ide, hogy Indianapolisba nem volt hajlandó menni. Szóval itt lesz az ideje egy "valódi" saját irányító megtalálásának. Akinek a nevét már a draft pulpituson is a Broncoshoz mondják be, aztán itt érik be, itt lesz belőle franchise irányító, és aztán itt ér el sikereket.)

De ez a jövő zenéje. Most Wilsonnal legyen jó a csapat néhány évig, a többire ráérünk utána.
peterk2005 udvari bolond
Tok mindegy, nem te fizetes es rosszabb nem lesz, mint az elmult evek langyosvize, akkor sem, ha az Rw/Hackett hazassag nem mukodik.

Ez a liga a rememyrol szol. 31 csapat nem fogja magsba emelni a Lombardy-t, a csapatoknak a remenyt kell eladni. Amig ugy ul le a szurkolo, hogy van remeny, addig okes minden, amikor ez mar nem megy, akkor van gond.

RW-vel van remeny, nekem ennyi eleg lenne, ha Denver drukker lennek, mert nalunk 5-6 eve remeny sincs.
több mint 2 éve
Amugy en a helyetekben orulnek, es ezt most nem arra ertem, hogy RW itt van (persze az is eleg kellemes), DE az evek alatt olyan keves FO-t lattam amelyik kepes onreflexiora, hogy ez egy ude kivetel. PM utan probalkoztak drafton, nem kis tokevel, nem egy jatekossal. Nem jott be egyik sem. Rosszul valasztottak, rossz volt a scouting, egyszeruen nem tudtak kinevelni oket? Ki tudja. A lenyeg, hogy ez az ut nem ment. Akkor fogtak magukat es a masik lehetseges utat valasztottak, egy mar bizonyitott frencsajz QB-t hoztak. Teljesen mindegy mi lesz az eredmeny, a lenyeg, hogy volt onkritika. En evekig remenykedtem (kb 5-6 eve mar), hogy a Hawksnal is lesz onkritika, de ott egyre melyebbre assuk magunkat a foldben.undisputedly
Nincs azért fenékig az a tejfel. Ez a 7 év azért nem arról szólt, hogy próbálkozunk, próbálkozunk, nem jön össze sajnos. Ezekben az években két top5 pickünk is volt, és a ligában _jópár_ olyan kiváló játékossá érett fiatal irányító játszik ma, aki még feltrade nélkül is elérhető lett volna, de a megelőző FO-knak nem kellett. A két top5 pick, és több további magas pick mellett hét éven keresztül egy satnya második kört voltunk hajlandóak irányítóra beáldozni. Ezt nem lehet kitenni a falra semmiképpen. Akkor sem, ha a szerencse (valószínűleg) megint úgy fordult, hogy erre fújt egy kiváló irányítót.

Megjegyzem, ha a Wilson éra kifut, akkor nagyon itt lesz már majd az ideje annak, hogy a Broncos végre draftoljon egy saját irányítót is. Mert eddig gyakorlatilag minden sikerét "import" irányítóval érte el. (Elway persze denveri irányító lett a történelem könyvekben, de még ő is úgy került ide, hogy Indianapolisba nem volt hajlandó menni. Szóval itt lesz az ideje egy "valódi" saját irányító megtalálásának. Akinek a nevét már a draft pulpituson is a Broncoshoz mondják be, aztán itt érik be, itt lesz belőle franchise irányító, és aztán itt ér el sikereket.)

De ez a jövő zenéje. Most Wilsonnal legyen jó a csapat néhány évig, a többire ráérünk utána.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 2 éve
Ha a 4. éves kilépéssel számolok, akkor ez a mai árak mellett a 7. legnagyobb QB fizu, ami sztem nagyon jó deal. Ha feltételezem h kitölti, akkor az azt jelenti h magas színvonalon játszott a kövi 4 évben, márpedig akkor meg is érdemli a nagyobb lét, de addigra ez már bőven el fog inflálódni.
Általános Doktor
Ezt ki fogja tölteni akkor is, ha rossz lesz. Sőt akkor is, ha pályára se lép. 80+ milliós deac money-val képtelenség kiszállni belőle korábban.

több mint 2 éve

Szerkesztette: undisputedly