Denver Broncos
doodle.com/poll/vgxwevv9q5fi3aea?utm_source=poll&utm_medium=link
Bocsánat, az előzőt törölni kellett
És valóban, bocsánat, elbénáztam 😊Na lássuk mit gondol a nép 😊Ha Staffordra már hárman szavaztak, nem enged engem is rá szavazni.
3 opciót lehet kiválasztani, mint legvalószínűbb/leginkább preferált forgatókönyv
doodle.com/poll/vt8me38sfgkp7hdh?utm_source=poll&utm_medium=link
FLZOLI
giraffe
Na lássuk mit gondol a nép 😊Ha Staffordra már hárman szavaztak, nem enged engem is rá szavazni.
3 opciót lehet kiválasztani, mint legvalószínűbb/leginkább preferált forgatókönyv
doodle.com/poll/vt8me38sfgkp7hdh?utm_source=poll&utm_medium=link
FLZOLI
Szerkesztette: Blacky Betty
doodle.com/poll/vgxwevv9q5fi3aea?utm_source=poll&utm_medium=link
*ez a módosított, jó link már
Szerkesztette: FLZOLI
Ha azt nézem, Rodgers a ligába kerülés után ilyenkor még a padot melegítette a popójával, akkor bármi lehet még belőle. egy tény. a srác szerethető.. A róla megjelenő kritikák közelében sincsenek annak a fajta nemelfogadásnak, ami mondjuk itt volt Siemiannel, Osweilerrel, Lynch-csel, Flaccoval, Keenummal szemben. Lock sokkal inkább az áldozata a négy éve nemlétező komoly és versenyképes edzői felfogásnak. Én értem Blacket, nagyon is. És értelek téged is. Ezeket a srácokat mind szeretem, mert itt vannak és a kedvenc csapatunkért küzdenek, és ez feltételez némi elfogultságot is irányukba. De tény, történelmi mélyponton a csapat az eredményességet illetően. Márpedig ezt szépíteni nem lehet. és végül az eredmény számít. én szurkoló vagyok, ha jövőre is ott folytatjuk, ahol az elmúlt 4 évben, is nézni fogom. Black a csapatért vitatkozik, és a csapatért fontos neki kiírni magából ami bántja. ő lenne itt a legboldogabb, ha Lock fr qb, aki rendre januárban is tényező a ligában. Én egyszerre vagyok elfogult és pozitív, és egyszerre vagyok kőkeményen kritikus, máskor ironikus. de én is azt szeretném, ha rendre po-ert küzdenénk mondjuk Lock-kal. Sajnos az viszont biztos, itt nem lehet az minden öröm forrása, hogy miénk a liga legjobb rúgója mondjuk. Nem ugyanúgy nézel meccset, ha szeptember végén már kiszálltál a po-ból. Ezt nem lehet befogadni sérülésekkel sem. Látni kell az előrelépést, és itt pár évvel ezelőtti Brownshoz hasonlóan alakulnak a dolgaink. Én kifejezetten örülök az idei változásnak. és ahogy törtent. még az is lehet, hogy Elway mégis csak beleszólt, és Fangio ezerszer jobb edzői elképzelésekkel rendelkezik. Én minden bizalmat megadok most Patonnak. Fangió szigorúbban figyelem, Locknak pedig drukkolok, bármi is legyen majd a piacon vagy a drfton. jó gyerek. cáfoljon rá a kritikakraNyilván azután, hogy megírtam a hozzászólást, így lebontani és részletezni nem fogom, de minden Broncos fan, aki tud angolul szánja rá a 20 percet.Most sikerült megnéznem (van még kettő Lockos vidi az év végéről, azt is ajánlom).
www.youtube.com/watch?v=ycbJqTX8jMQ&feature=emb_logo&ab_channel=AllThingsQB-HostedbyTimJenkins
Néhány kiegészítés:
1.) Akinek kalapács van a kezében, mindent szögnek néz. Kicsit úgy érzem egy állítást akar alátámasztani a videó és nem a videón alapul egy állítás. Attól hogy a kornológia kiadja a fejlődést még nem jelenti azt, hogy a szezon végén ne követte volna el ugyanazokat a hibákat más playben. Lehet hogy nem, de ez a videóból nem derül ki. Nem azt mondom, hogy nincs igaza, hanem hogy ebben a mintában nem vizsgál elég playt, hogy állításai kétségkívüli hitelt nyerjenek. Persze egy 5 órás videót én se néznék végig, úgyhogy ez szükséges, csak nem kell vakon elhinni mindent. Mármint amit mond az igaz, csak észben kell tartani azokat is amiket nem mond.
2.) Lock fejlődését én sem vitatom. Szerintem senkinek sem kéne. És az a baj, hogy megtelt a kifogásokkal a padlás, pedig a covidos preseasonben új sémát tanulni és egy csomó új célponttal összeszokni valóban jogos kifogás lehetne.
A kérdés az, hogy mennyit fejlődött. A videó konklúziójaként eleget ahhoz, hogy 1 évvel meghosszabbítsa a licenszét, én továbbra is úgy gondolom hogy valahol aközött hogy felejtsük el és hogy kapjon még egy évet, az opciók függvénye. Mert amiket megtanult - feltételezve hogy tényleg megtanulta és nem arról van szó, hogy szezon eljei hullámvölgyeket szezonvégi hullámhegyekkel hasonlítunk össze - akkor ott tartunk, amit egy rookie QB-tól szeretnék látni nem ilyen szakmaian, de ezek hiánya miatt írtam le Lockot az első pre season meccse után, de ma egyszer nem változna a séma és az OC körülötte, lehet láthatóbb ütemben tudna fejlődni.
Továbbra is ott tartunk szeritnem hogy ha van jobb, akkor ne Lock maitt ne hozzuk. De az armtalent mellett - ami nekme új, hogy amiatt is kritizálják, azt már rookieként is megmutatta, pont azzal vett meg engem és bíztam egy meredekebb fejlődési görgében - szép lassan a poszt alapjait is tanulgatja. Most nevetsz egy másodéves QB-nál, de ha jön egy rookie jó eséllyel ott kell kezdeni, hogy át tudja venni a labdát a center segge alól. Vagy hozol mellé valami egyetemi OC-t, aki megmutatja hogy máshogy is lehet játszani ezt a játékot, mint a 80-as években, megkönnyíti a QB számára a döntéshozatalt, és nem temeti el egy számára túl bonyolult playbokkal...
Amúgy egyáltalán nem lenne ellenemre az álljunk bele a földbe Lockkal út sem, de ha az lesz az eredmény, akkor is kétlem hogy az lenne a cél. Ilyen formán az új GMbe vetett hitem is megremegne egy ilyen forgatókönyv után.
Ha hozunk új QB-t és beleállunk Lockkal a földbe az pazarlásnak tűnik, de egy potenciális fr.QB-ra kidobott értékeket nem sajnálok, elsőre úgy se lesz meg, igazából már most is tartunk vagy 5-nél 6-nál.
Legyen még egy esélye Locknak, de legyen egy B terv, ne Driskel meg Rypien meg Brandon Allen meg ilyenek.
Mert amiket megtanult a videó alapján azok nem a franchise QB elégséges feltéelei, hanem a szükséges feltételei. És még hosszú út áll előtte. Referenciaként jó lenne egy hasonló videó Josh Allenről, de azért a kettejük helyzete merőben különböző, egészen más lehet kompetens edző gárdával dolgozni...
Black_Adder
Én azért hiszem el amit mond, mert nekem szemre is úgy tűnt h az év végére érettebb játékot mutatott. Sokkal kevesebbet erőltette a nagy játékot, amikor nem volt ott, le merte adni checkdownra, amikor kellett.
Ami miatt én még mindig a Lock fr.QB lesz tábort erősítem az a srác mentalitása, intelligenciája és az alap fizikai tehetsége. Lynchből előbbi kettő hiányzott, egy senki is maradt.
Szal én amelett vagyok h megérdemli a még egy év bizalmat.
Általános Doktor
"I love this sport. I hate this sport."
Abban teljesen biztosak vagyunk, hogy Elway nem fog beleszólni a GM funkciókba? Úgy értem, sokáig csinálta, most el tudja majd engedni, annak ellenére, hogy ő lesz Paton közvetlen főnöke? Sokszor történik ilyen azokkal az emberekkel, akik a saját korábbi pozíciójuknak lesznek a felettese.Elway nem hülye, és nem nárcisztikus, szvsz nem fog beledumálni.
Assurbanapli
Once there was only dark.

If you're askin' me, the light's winnin'
Abban teljesen biztosak vagyunk, hogy Elway nem fog beleszólni a GM funkciókba? Úgy értem, sokáig csinálta, most el tudja majd engedni, annak ellenére, hogy ő lesz Paton közvetlen főnöke? Sokszor történik ilyen azokkal az emberekkel, akik a saját korábbi pozíciójuknak lesznek a felettese.Eddig sem nagyon szólt bele.. 😋
Assurbanapli
Nyilván azután, hogy megírtam a hozzászólást, így lebontani és részletezni nem fogom, de minden Broncos fan, aki tud angolul szánja rá a 20 percet.Most sikerült megnéznem (van még kettő Lockos vidi az év végéről, azt is ajánlom).
www.youtube.com/watch?v=ycbJqTX8jMQ&feature=emb_logo&ab_channel=AllThingsQB-HostedbyTimJenkins
Néhány kiegészítés:
1.) Akinek kalapács van a kezében, mindent szögnek néz. Kicsit úgy érzem egy állítást akar alátámasztani a videó és nem a videón alapul egy állítás. Attól hogy a kornológia kiadja a fejlődést még nem jelenti azt, hogy a szezon végén ne követte volna el ugyanazokat a hibákat más playben. Lehet hogy nem, de ez a videóból nem derül ki. Nem azt mondom, hogy nincs igaza, hanem hogy ebben a mintában nem vizsgál elég playt, hogy állításai kétségkívüli hitelt nyerjenek. Persze egy 5 órás videót én se néznék végig, úgyhogy ez szükséges, csak nem kell vakon elhinni mindent. Mármint amit mond az igaz, csak észben kell tartani azokat is amiket nem mond.
2.) Lock fejlődését én sem vitatom. Szerintem senkinek sem kéne. És az a baj, hogy megtelt a kifogásokkal a padlás, pedig a covidos preseasonben új sémát tanulni és egy csomó új célponttal összeszokni valóban jogos kifogás lehetne.
A kérdés az, hogy mennyit fejlődött. A videó konklúziójaként eleget ahhoz, hogy 1 évvel meghosszabbítsa a licenszét, én továbbra is úgy gondolom hogy valahol aközött hogy felejtsük el és hogy kapjon még egy évet, az opciók függvénye. Mert amiket megtanult - feltételezve hogy tényleg megtanulta és nem arról van szó, hogy szezon eljei hullámvölgyeket szezonvégi hullámhegyekkel hasonlítunk össze - akkor ott tartunk, amit egy rookie QB-tól szeretnék látni nem ilyen szakmaian, de ezek hiánya miatt írtam le Lockot az első pre season meccse után, de ma egyszer nem változna a séma és az OC körülötte, lehet láthatóbb ütemben tudna fejlődni.
Továbbra is ott tartunk szeritnem hogy ha van jobb, akkor ne Lock maitt ne hozzuk. De az armtalent mellett - ami nekme új, hogy amiatt is kritizálják, azt már rookieként is megmutatta, pont azzal vett meg engem és bíztam egy meredekebb fejlődési görgében - szép lassan a poszt alapjait is tanulgatja. Most nevetsz egy másodéves QB-nál, de ha jön egy rookie jó eséllyel ott kell kezdeni, hogy át tudja venni a labdát a center segge alól. Vagy hozol mellé valami egyetemi OC-t, aki megmutatja hogy máshogy is lehet játszani ezt a játékot, mint a 80-as években, megkönnyíti a QB számára a döntéshozatalt, és nem temeti el egy számára túl bonyolult playbokkal...
Amúgy egyáltalán nem lenne ellenemre az álljunk bele a földbe Lockkal út sem, de ha az lesz az eredmény, akkor is kétlem hogy az lenne a cél. Ilyen formán az új GMbe vetett hitem is megremegne egy ilyen forgatókönyv után.
Ha hozunk új QB-t és beleállunk Lockkal a földbe az pazarlásnak tűnik, de egy potenciális fr.QB-ra kidobott értékeket nem sajnálok, elsőre úgy se lesz meg, igazából már most is tartunk vagy 5-nél 6-nál.
Legyen még egy esélye Locknak, de legyen egy B terv, ne Driskel meg Rypien meg Brandon Allen meg ilyenek.
Mert amiket megtanult a videó alapján azok nem a franchise QB elégséges feltéelei, hanem a szükséges feltételei. És még hosszú út áll előtte. Referenciaként jó lenne egy hasonló videó Josh Allenről, de azért a kettejük helyzete merőben különböző, egészen más lehet kompetens edző gárdával dolgozni...
Black_Adder
Én azért hiszem el amit mond, mert nekem szemre is úgy tűnt h az év végére érettebb játékot mutatott. Sokkal kevesebbet erőltette a nagy játékot, amikor nem volt ott, le merte adni checkdownra, amikor kellett.
Ami miatt én még mindig a Lock fr.QB lesz tábort erősítem az a srác mentalitása, intelligenciája és az alap fizikai tehetsége. Lynchből előbbi kettő hiányzott, egy senki is maradt.
Szal én amelett vagyok h megérdemli a még egy év bizalmat.

elvileg domestic violenceRendőrségi megerősítést nem találtam, de a csaj azóta megszólalt, a lényeg h sem most, sem korábban nem volt semmilyen fizikai erőszak, ahogy leveszem kb annyi a sztori h Von mérsékelten akarta a közös gyereket. Elég felkapott és érzékeny téma a kapcsolaton belüli erőszak, de tekintve h itt fizikai kontaktról nincs szó, így inkább tűnik az egész csak kapcsolaton belüli hisztinek, ami médiafigyelmet kapott.
ex barátnője (vmi instás celeb) terhes, ő vádolta istán millert, hogy abortuszt akar. praying for miscarriage, etc. gondolom ez eszkalálódott...
Black_Adder
— Benjamin Allbright (@AllbrightNFL) January 16, 2021

Nekem semmi bajom a 49ersel, sőt, kisShannyvel meg pláne semmi, vissza is tudod keresni h baromira őt akartam már az interjúk alatt is. Engem maga az elv zavar h egy indok az egyik esetben valid érv a gyenge szezonra, a másikban meg nem.Általános DoktorNekem nem az a kritikám Fangioval szemben, hogy 5-11 lett a szezon, hanem a meccseket nézve nem látom, hogy elég jó lenne meccsekre való felkészülésben, meccs közbeni reakciókban, stb. És úgy általában, lenne koncepciója. A védelemre nézve van neki, de az EGÉSZ csapatra nézve nem érzem azt, hogy lenne. Illetve valószínűleg valami van, de az nem látszik a pályán.
A kis Shanny ebben egész más, nála úgy érzem ezek megvannak. Pedig ő is hibázik. Sőt nem is akármilyeneket, volt neki két nagyon csúnya mellényúlása Superbowlon, ami azért már komoly fekete pont. Mégis, benne azt érzem, hogy magas a plafon, Fangio esetén meg azt, hogy nagyjából ennyi, amit most is mutat.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
ex barátnője (vmi instás celeb) terhes, ő vádolta istán millert, hogy abortuszt akar. praying for miscarriage, etc. gondolom ez eszkalálódott...
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
Hat remelem én is, hogy csak ennyi. 😀Hat nem tudom miről lehet szó, de nem tűnik túl megnyugtatónak a helyzet egyelőre.Egyszerű holtidénybeli tyúklopás ügy lesz az..
From Broncos:
— Mike Klis (@MikeKlis) January 15, 2021
“We are aware of an investigation involving Von Miller and are in the process of gathering more information.” #9sports
roberto23
Zalán
„History is a set of lies agreed upon.”
Hat nem tudom miről lehet szó, de nem tűnik túl megnyugtatónak a helyzet egyelőre.Egyszerű holtidénybeli tyúklopás ügy lesz az..
From Broncos:
“We are aware of an investigation involving Von Miller and are in the process of gathering more information.” #9sports
roberto23
From Broncos:
Imádom az ilyen statokat, amikor kiragadunk valamit, ami alapján kihozzuk, hogy ő a legjobb evör 😀Hát ha idejön, az is lesz. Felfújt labdával.
Szegény Chiefsnek meg csak a 46 meccsen 114 TD-t dobó (Watson 54/104), szutyok 66 százalékkal dobó Mahomes jött össze 😀
Wyatt
Jól hangzik.....18 millió plusz forrás Patonnak..
Broncos Von Miller is under criminal investigation by Parker Police Department per @writerkev and me. Josh Hans, Parker Police spokesman confirmed Miller investigation under way.
“We’re not commenting on nature of the allegations. We haven’t completed the investigation.” #9sports
roberto23
Broncos Von Miller is under criminal investigation by Parker Police Department per @writerkev and me. Josh Hans, Parker Police spokesman confirmed Miller investigation under way.
“We’re not commenting on nature of the allegations. We haven’t completed the investigation.” #9sports
Az, hogy a Texans megegyezett a hosszabbításkor Watsonnal hogy kiválaszthatja a következő csapatát és beleszólhat a HC és GM kérdésekbe, tökéletesen jelzi, hogy teljhatalommal akarták kárpótolni amiért évekig versenyképtelen lett a csapat. Watson nem most kezdett el gondolkodni azon, hogy távozik. Persze, a Texans megteheti, hogy el se gondolkodik a cserén, ettől még az hogy Watson menni akar, nagyon is valósnak tűnik. Se első, se második kör, cserébe igazolni se tudnak, sőt, a hosszabbítások miatt még nagyon lejárókat tartani se.Imádom az ilyen statokat, amikor kiragadunk valamit, ami alapján kihozzuk, hogy ő a legjobb evör 😀
Azt viszont kizártnak tartom, hogy ha megy is, akkor itt köt majd ki. Túl óvatosak vagyunk mi ahhoz, hogy letegyünk 3 elsőt és két másodikat, ezen az új GM sem fog változtatni.
Viszont szerintem szívesen játszana itt, és akármilyen viccesen hangzik, pont a Denver helyzete lenne az egyik legjobb Watsonnak. Persze lennének jobbak, például Dolphins, 49ers mindenképp, de a top5-ben biztos, hogy ott vagyunk.
Azért gondolom ezt, mert a QB-needes csapatok közül:
- a Colts és a Jax csoportrivális, nem fogják csoporton belül elcserélni.
- Az olyan csapatok, mint a Pats vagy a Bears hiába rendelkeznek jobb edzői stábbal, súlyos tehetséghiány van náluk, és cap terén is vannak problémák. Gyakorlatilag évekre instant rosszabb helyzetbe kerülne, mint a jelenlegi a Texansban.
- Falcons, Philly szintúgy tehetséghiány, csak még jönne is egy méretes dead money Wentzből és Ryanből.
- a Rams, Steelers, Saints és a Vikings szinte kivitelezhetetlen, míg a Cowboys újraigazolja Prescottot
Szóval szerintem Dolphins, 49ers, Broncos, Raiders, Washington és a Panthers közül választana. Ez a 6 csapat a leglogikusabb. De ebből hármat kizártnak tartok. A Raiders szerintem hasonlóan óvatos, mint mi, míg a 49ersnél falak >> bármi, nem fognak minőségromlást bevállalni QB-ért, miközben egészségesen SB-be vitte őket a két egység.
De én is inkább arra fogadnék, hogy nem engedi el a Houston. Watson egyszerűen túl jó, ha annyira rosszak lennének a távozásával, hogy 3 évig 1/1-en húznak, akkor sem tudnának olyan jó QB-t húzni, mint amilyen ő.
"Players with at least 100 pass TD and a 67.0 comp% in their first 4 seasons in NFL history:
Deshaun Watson
End of the list."
Cruyffista
Szegény Chiefsnek meg csak a 46 meccsen 114 TD-t dobó (Watson 54/104), szutyok 66 százalékkal dobó Mahomes jött össze 😀

Nem emberket hasonlítok össze, hanem eredményeket, mert úgy érzetem magyaráztra szorul a történelmi mélységAmit írsz a mérlegekről az igaz, de az is csak egy szám önmagában, még ha hosszútávon nyilván az a lényeg: demagóg lenne most KisShanny első két évét felhozni | 10-22 😛 | , meg ne is nyissuk ki azt a könyvet, ahol őket kell összehasonlítani, de annyiban megállapodhatunk h pl KisShanny nyilván nem egy lapon van JMD-vel, meg VJ-vel, márpedig mérleg alapján igen. Meg pl Fox sem olyan jó edző, mint a mérlege, de tényleg felesleges ebbe mélyebben belemenni.
1972 óta a vezetőedzők mérlege:
John Ralston ('72-'76): 34-33-1. A fr. történelmének első jó ezdője. Ő építette fel az Orange Crush védelmet, vele született az 1. pozitív mérleg, 5 év után 3 pozitív mérleggel, de PO nélkül távozott
Red Miller ('77-'80): 40-22: Ő aratta le Ralston babérjait, azzal hogy hozott egy legit QB-t Morton személyében, 77-ben rögtön Super Bowl, de a csapat karbantartása már nem ment neki, folyamatos hanyatlás után egy 8-8-as csapatot adott át.
Dan Reeves ('81-'92) 110-73-1: Még a saját véleményemet is megosztja, mert nem láttam élőben. Sok meccset nyert, de mondhatni nem hozta ki a maxot Elwayből. + offense guru létére az egész offense arról szólt, hogy Elway improvizál. Övé az NFL történelmének legtöbb veresége, holtversenyben Bajusszal, de nyert 110 meccset Denverben.
Wade Phillips ('93-'94): 16-16: Nehéz értékelni, mondhatni placeholder volt Shannynek, utólag nehéz lenne azt mondani, hogy ő kezdte el építeni a 90-es évek végének bajnok csapatait
Mike Shannahan ('95-'08): 138-86 Winningest coach a fr. történetében, 2 gyűrű. Utolsó 3 évében 24-24 és kirúgták a bajnoki címei ellenére. Most milyen messze vagyunk egy 12-4es szezonra vagyunk a 24-24től...
joshmcdaniels ('09-'10): 11-17. A két lábon járó katasztrófa
John Fox ('11-'14) 46-18. 5 év 5 div győzelem 1 afc győzelem mégis az elsősorban az elmulasztott lehetőségek miatt emlékszem rá.
Gary Kubiak ('15-16) 21-11. Super Bowl 50.
kókler ('17-18) 11-21. We've had a great weak of practice
choker ('19-) 12-20 Tremendous Job.
Szóval volt 10 darab HCnk '72 óta. 6 pozitív mérleggel (ketten gyűrűvel, hárman afc bajnoki címmel), 1 50%-os, meg hárman losing mérleggel.
Nevek nélkül, elfogolatlanul, hova tennéd a 12-20-at? A 11-17 és 11-21 mellé, a PO szereplést felmutató 16-16 és csapatépítő 34-33-1 mellé, az AFC Champ 40-22, 110-73-1, 46-18 mellé vagy a bajnok 138-86 és 21-11 mellé?
Ez a csapat 1972 óta egy rövid jmd intermezzót leszámítva 2016-ig sikeres volt. Azóta nem az. Ennél fogva most történelmi mélységben van. btw nem hasonlítottam chokert jmdhez, az ördögöt csak akkor említettem meg, amikor az állítólagosan szoros meccsink kapcsán felhoztam a pontkülönbséget, ami kóklernél se volt olyan rossz, mint idén. JMD-nél volt meg Ralston előtt volt ilyen gyenge a csapat teljesítménye. nem én tehetek róla, a margin of victory komoly predikciók alapja, valójában komolyabbaké, mint a mérleg. -123 az nem hénány pechesen elbukott meccs eredménye, hanem egy rossz rendszeré.
De vissza a mérleghez, Kihez hasonlítsam, Shannyhez, Kubiakhoz? Kéne neki egy 12-4 hogy Wade Phillipshez (mint HC-hoz) és Ralstonhoz lehessen mérni az eredményeit, de nem fogom ezt tenni, amíg nem lesz meg hozzá az a 12-4.
Arra sem emlékszem hogy kóklerhez hasonlítottam volna, bár ez nem kizárt, annyira egyforma a mérlegük, viszont kókler plafonja nem John Fox, igazából nem tudjuk a plafonját vagy hogy van-e neki. Ellenben ő fejlődött a 2. évére és állítom 2018 jobb volt, mint 2020, csak a végére lesérül CHJ és Sandres, de a 13. héten még kezünkben volt a PO, choker sosem volt ilyen közel hozzá, akármilyen távol is van a 6-6 a 10-6-tól... De nem véletlen volt akkor is felemás érzésem, egyszerűen nem láttam leader of men hozzáadott értékét az egészhez. Van ilyen. A nagyobb probléma hogy nem láttam, mit próbál hozzáadni az egészhez. Chokeren látszik, rendet akar meg fegyelmet, nem biztos hogy ezek kénének, de legalább valami akar és próbál, ilyen szempontból nem hasonlítanám össze őket, de a mérlegük attól még nagyon hasonló és nem lehet a mérlegről enélkül beszélni, és most kapaszkodj meg, de a PO-hoz meg a mérlegnek kell jónak lennie, nem a kifogásoknak.
Szóval Kókler egy kókler, reménytelen, pontosabban ha lesz valaha reménye, az itteni regnálása alatt nem bukkant felszínre. Chokerből lehet akár egy közepesen rossz HC is. De a Foxos hasonlatom az Choker plafonja, nem jelenlegi szintje. + ahhoz hogy szerethető nagypapa figura legyen, nem kéne az unokát a sajtóban alázni és a busz alá dobni ugyanzért amiért őt is bünteték korábban... De ha a plafonját vizsgáljuk, Nekem, az is kevés. Nem akarom hogy az a csapat legyünk, ami majd a PO-ban mindig elbénázza és amikor az a csapat leszünk nehezebb lesz kirúgni Chokert...
És szerintem a legrosszabb forgatókönyv, hogy kap egy olyan erős keretet, mint Fox, bejut WC helyen, hoz ilyen 9-7 / 11-5 ös szezonokat é nem lehet kirúgni, de nem lehet előrelépni se a begyepesedett boomer gondolkodása miatt. Szeretném nagyon hogy Paton beváljon, de Tremendous Jobot alkalmatlannak látom HC-nak a mérlegtől és a kerettől és a védelemtől függetlenül. Nem csak a time management szar, minden management szar a részéről, és 70 és a halál között ezeket már aligha tanulja meg. Védelmet még akár építhet is top5-öset, HCként is, nyilvánvalóan nem a meglévő keretből, abból tavaly se tudott tavalyelőtt se, de kap 2 HOF ILBt lehet sikerül neki, de egy meccs levezénylése nem megy neki. Utálom a védelmét, rühellem, felfordul tőle a gyomrom, de azt megértem, ha valakit nem zavar a sackek, takeawayek hiánya, eredményesség szempontjából egy bbnb is lehet jó, akár top5 is, nem fogok hinni benne, amíg nem lesz az, mindig is zavarni fog, amikor ugyanazzal a jelzővel illetik mint a 15ös védelmet, de lehet hinni benne hogy majd valamitől jó lesz. Nem attól hogy a 3. éve, ezt feljtsük el, attól lehet top5 hogy jön bele 11 kezdő meg 10 csere, akik tudják azt játszani amit kér tőlük, de hogy mint HC mitől lenne jobb, arra nem tudsz korábbi munkáira mutogatni, mert nincsenek neki olyanjai. attól meg hogy jobb lesz a védelem, még nem lesz jó HC. Lehet számolgatni, hogy hány meccs ment el sérülések miatt, de számoljuk össze hány meccs ment el Choker miatt. Nem egy...
A PO or Bustot 2020ra is hallottam, bár lehet nem tőled. Mindenesetre sok szerződés ki fog futni 2021 után:
Von Miller, Bouye, Kareem Jackson, Callahan, Gordon, Sutton, Tim Patrick, Lindsay, de dönteni kell Chubb opciójáról is, fizetésileg onnantól nem rookie kategória lesz, bele lesz kódolva a visszaesés vagy parádés offseaon kell majd Patontól, hogy ne úgy legyen. Én inkább elébe mentem volna a dolgoknak kitakarítottam volna az állandóan sérült ballasztot a sapka alól és valami koncepció mentén építeni egy csapatot.
Akár úgy hogy nem hívom le Kareem Jackson vagy Von Miller opcióját, bár utóbbit szentimentális okok miatt akkor is megtartanám, ha pragmatikusan nem az lenne a jó döntés. Az offense úgy is a veteránok hiánya maitt teljesített alul, a defense-t ne jutassuk erre a szintre, de pl Casey szerződéséből is kibújnék ha lehet, nem hinném hogy mi vele sikereket érnénk el, ő viszont máshol még lehet hogy igen...
Ha 2021-ben PO-ba is jutunk (lol) tudom hogy nem leszek optimista, mert gyökeres változások előtt fog állni a csapat. ha meg nem jutunk PO-ba, 2021 egy teljesen értelmetlenül kidobott év lesz. Ha 21-ben és 22-ben is PO-ba jutunk, akkor Paton HOF GM, de ha megpróbálja 21-et és emiatt nem jön össze 22, hirtelen meleg lehet az irodájában is, pedig az hogy próbáljuk meg 21-et valójában nem is az ő döntése (igaz tudta, hogy ez lett a döntés, mielőtt aláírt volna)
Black_Adder
Komolyan kíváncsi lennék viszont egy meccsalapú értékelésre h melyik min ment el, vagy melyiket miért nyertük meg az elmúlt két évben (az uborkaszezonban lehet h vállalkozok is rá h végignézzem). Én nem éreztem ezt a fajta kilátástalanságot, amit te így leírsz.
Hozzáteszem h hozzám közelebb állna egy McVay, vagy egy KisShanny, sokkal jobban tudnék azonosulni az egésszel + nem mellesleg nem kéne ördög ügyvédjét játszanom.
A gyökeres változások kapcsán meg megjegyezném h nagyon kérdéses a cap sorsa (erősen beszélik h a covid miatt megvágják). Ha ez így lesz, akkor nekünk is szűkös lesz a keret, márpedig sokakon lehet sokat spórolni:
Von Miller -opció le nem hívása- 18 000 000 spórolás 4 125 000 dm
AJ Bouye - cut - 13 375 000 spórolás 0 dm
Kaarem Jackson - opció le nem hívása - 10 000 000 spórolás 2 882 353 dm
Jurrell Casey - cut - 11 874 750 spórolás 0 dm
Jeff Driskel - cut - 2 500 000 spórolás 750 000 dm
Von Miller nyilván nagyon nagy érvágás lenne, vele érdemes lenne hosszabbítani valahogy, mert azért 22 milliót nem biztos h megér, viszont ő Ware típusú vezérré nőtte ki magát, amelett h a Fr. arca, nem kéne elveszíteni.
A többit Patonra bízom, nekem megvan a bizalom felé.

1972 óta a vezetőedzők mérlege:
John Ralston ('72-'76): 34-33-1. A fr. történelmének első jó ezdője. Ő építette fel az Orange Crush védelmet, vele született az 1. pozitív mérleg, 5 év után 3 pozitív mérleggel, de PO nélkül távozott
Red Miller ('77-'80): 40-22: Ő aratta le Ralston babérjait, azzal hogy hozott egy legit QB-t Morton személyében, 77-ben rögtön Super Bowl, de a csapat karbantartása már nem ment neki, folyamatos hanyatlás után egy 8-8-as csapatot adott át.
Dan Reeves ('81-'92) 110-73-1: Még a saját véleményemet is megosztja, mert nem láttam élőben. Sok meccset nyert, de mondhatni nem hozta ki a maxot Elwayből. + offense guru létére az egész offense arról szólt, hogy Elway improvizál. Övé az NFL történelmének legtöbb veresége, holtversenyben Bajusszal, de nyert 110 meccset Denverben.
Wade Phillips ('93-'94): 16-16: Nehéz értékelni, mondhatni placeholder volt Shannynek, utólag nehéz lenne azt mondani, hogy ő kezdte el építeni a 90-es évek végének bajnok csapatait
Mike Shannahan ('95-'08): 138-86 Winningest coach a fr. történetében, 2 gyűrű. Utolsó 3 évében 24-24 és kirúgták a bajnoki címei ellenére. Most milyen messze vagyunk egy 12-4es szezonra vagyunk a 24-24től...
joshmcdaniels ('09-'10): 11-17. A két lábon járó katasztrófa
John Fox ('11-'14) 46-18. 5 év 5 div győzelem 1 afc győzelem mégis az elsősorban az elmulasztott lehetőségek miatt emlékszem rá.
Gary Kubiak ('15-16) 21-11. Super Bowl 50.
kókler ('17-18) 11-21. We've had a great weak of practice
choker ('19-) 12-20 Tremendous Job.
Szóval volt 10 darab HCnk '72 óta. 6 pozitív mérleggel (ketten gyűrűvel, hárman afc bajnoki címmel), 1 50%-os, meg hárman losing mérleggel.
Nevek nélkül, elfogolatlanul, hova tennéd a 12-20-at? A 11-17 és 11-21 mellé, a PO szereplést felmutató 16-16 és csapatépítő 34-33-1 mellé, az AFC Champ 40-22, 110-73-1, 46-18 mellé vagy a bajnok 138-86 és 21-11 mellé?
Ez a csapat 1972 óta egy rövid jmd intermezzót leszámítva 2016-ig sikeres volt. Azóta nem az. Ennél fogva most történelmi mélységben van. btw nem hasonlítottam chokert jmdhez, az ördögöt csak akkor említettem meg, amikor az állítólagosan szoros meccsink kapcsán felhoztam a pontkülönbséget, ami kóklernél se volt olyan rossz, mint idén. JMD-nél volt meg Ralston előtt volt ilyen gyenge a csapat teljesítménye. nem én tehetek róla, a margin of victory komoly predikciók alapja, valójában komolyabbaké, mint a mérleg. -123 az nem hénány pechesen elbukott meccs eredménye, hanem egy rossz rendszeré.
De vissza a mérleghez, Kihez hasonlítsam, Shannyhez, Kubiakhoz? Kéne neki egy 12-4 hogy Wade Phillipshez (mint HC-hoz) és Ralstonhoz lehessen mérni az eredményeit, de nem fogom ezt tenni, amíg nem lesz meg hozzá az a 12-4.
Arra sem emlékszem hogy kóklerhez hasonlítottam volna, bár ez nem kizárt, annyira egyforma a mérlegük, viszont kókler plafonja nem John Fox, igazából nem tudjuk a plafonját vagy hogy van-e neki. Ellenben ő fejlődött a 2. évére és állítom 2018 jobb volt, mint 2020, csak a végére lesérül CHJ és Sandres, de a 13. héten még kezünkben volt a PO, choker sosem volt ilyen közel hozzá, akármilyen távol is van a 6-6 a 10-6-tól... De nem véletlen volt akkor is felemás érzésem, egyszerűen nem láttam leader of men hozzáadott értékét az egészhez. Van ilyen. A nagyobb probléma hogy nem láttam, mit próbál hozzáadni az egészhez. Chokeren látszik, rendet akar meg fegyelmet, nem biztos hogy ezek kénének, de legalább valami akar és próbál, ilyen szempontból nem hasonlítanám össze őket, de a mérlegük attól még nagyon hasonló és nem lehet a mérlegről enélkül beszélni, és most kapaszkodj meg, de a PO-hoz meg a mérlegnek kell jónak lennie, nem a kifogásoknak.
Szóval Kókler egy kókler, reménytelen, pontosabban ha lesz valaha reménye, az itteni regnálása alatt nem bukkant felszínre. Chokerből lehet akár egy közepesen rossz HC is. De a Foxos hasonlatom az Choker plafonja, nem jelenlegi szintje. + ahhoz hogy szerethető nagypapa figura legyen, nem kéne az unokát a sajtóban alázni és a busz alá dobni ugyanzért amiért őt is bünteték korábban... De ha a plafonját vizsgáljuk, Nekem, az is kevés. Nem akarom hogy az a csapat legyünk, ami majd a PO-ban mindig elbénázza és amikor az a csapat leszünk nehezebb lesz kirúgni Chokert...
És szerintem a legrosszabb forgatókönyv, hogy kap egy olyan erős keretet, mint Fox, bejut WC helyen, hoz ilyen 9-7 / 11-5 ös szezonokat é nem lehet kirúgni, de nem lehet előrelépni se a begyepesedett boomer gondolkodása miatt. Szeretném nagyon hogy Paton beváljon, de Tremendous Jobot alkalmatlannak látom HC-nak a mérlegtől és a kerettől és a védelemtől függetlenül. Nem csak a time management szar, minden management szar a részéről, és 70 és a halál között ezeket már aligha tanulja meg. Védelmet még akár építhet is top5-öset, HCként is, nyilvánvalóan nem a meglévő keretből, abból tavaly se tudott tavalyelőtt se, de kap 2 HOF ILBt lehet sikerül neki, de egy meccs levezénylése nem megy neki. Utálom a védelmét, rühellem, felfordul tőle a gyomrom, de azt megértem, ha valakit nem zavar a sackek, takeawayek hiánya, eredményesség szempontjából egy bbnb is lehet jó, akár top5 is, nem fogok hinni benne, amíg nem lesz az, mindig is zavarni fog, amikor ugyanazzal a jelzővel illetik mint a 15ös védelmet, de lehet hinni benne hogy majd valamitől jó lesz. Nem attól hogy a 3. éve, ezt feljtsük el, attól lehet top5 hogy jön bele 11 kezdő meg 10 csere, akik tudják azt játszani amit kér tőlük, de hogy mint HC mitől lenne jobb, arra nem tudsz korábbi munkáira mutogatni, mert nincsenek neki olyanjai. attól meg hogy jobb lesz a védelem, még nem lesz jó HC. Lehet számolgatni, hogy hány meccs ment el sérülések miatt, de számoljuk össze hány meccs ment el Choker miatt. Nem egy...
A PO or Bustot 2020ra is hallottam, bár lehet nem tőled. Mindenesetre sok szerződés ki fog futni 2021 után:
Von Miller, Bouye, Kareem Jackson, Callahan, Gordon, Sutton, Tim Patrick, Lindsay, de dönteni kell Chubb opciójáról is, fizetésileg onnantól nem rookie kategória lesz, bele lesz kódolva a visszaesés vagy parádés offseaon kell majd Patontól, hogy ne úgy legyen. Én inkább elébe mentem volna a dolgoknak kitakarítottam volna az állandóan sérült ballasztot a sapka alól és valami koncepció mentén építeni egy csapatot.
Akár úgy hogy nem hívom le Kareem Jackson vagy Von Miller opcióját, bár utóbbit szentimentális okok miatt akkor is megtartanám, ha pragmatikusan nem az lenne a jó döntés. Az offense úgy is a veteránok hiánya maitt teljesített alul, a defense-t ne jutassuk erre a szintre, de pl Casey szerződéséből is kibújnék ha lehet, nem hinném hogy mi vele sikereket érnénk el, ő viszont máshol még lehet hogy igen...
Ha 2021-ben PO-ba is jutunk (lol) tudom hogy nem leszek optimista, mert gyökeres változások előtt fog állni a csapat. ha meg nem jutunk PO-ba, 2021 egy teljesen értelmetlenül kidobott év lesz. Ha 21-ben és 22-ben is PO-ba jutunk, akkor Paton HOF GM, de ha megpróbálja 21-et és emiatt nem jön össze 22, hirtelen meleg lehet az irodájában is, pedig az hogy próbáljuk meg 21-et valójában nem is az ő döntése (igaz tudta, hogy ez lett a döntés, mielőtt aláírt volna)
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
Persze nem kizárt hogy qva jó a keret csak rossz kezekben van, az sem kizárt hogy jó kezkben van csak qva gyenge a keret, innen nem lehet megmondani - kivéve fangio in-game döntéseit, amik rosszak - de az biztos hogy valami nem jó, ha 12-20 rekordunk van az elmúlt 2 évben. Ebben nincs benne a kókler éra, ebben nem csak az idei covidos év van benne, ez 2 éves minta. 12-20.Nekem semmi bajom a 49ersel, sőt, kisShannyvel meg pláne semmi, vissza is tudod keresni h baromira őt akartam már az interjúk alatt is. Engem maga az elv zavar h egy indok az egyik esetben valid érv a gyenge szezonra, a másikban meg nem.
Most akkor újra kérdem, mi a probléma, ha qva erős a keret és jó kezekben van és mégsem jó a szezon?
De ha ez a szezon vagy a tavalyi szezon jó szezon volt, akkor fölösleges bármiről is beszélni. Ha nem volt jó szezon, akkor miért nem volt az? Ha a sérülések miatt, akkor 2019 miért nem volt az? Ha a Covid miatt, akkor 2019 miért nem volt az? Miben lépett előre a csapat 2020-ban 2019-hez képest, ami alapján várható hogy 2021-ben tovább lép előre?
De az egész nem ér annyit, hogy megsértselek vele, csak a 9erst hagyjuk, szerintem egyszer nem hoztam őket keresztpéldának, hogy bezzeg ők sérültekkel is mennek, és nem is olvastam ilyet a topicban, pedig elvileg minden hszt elolvasok, meg a többi csapatot is hagyjuk. Meg vannak a saját kérdőjeleink, bőven, elég azokkal foglalkozni.
Black_Adder
A szezon előtti kijelentésem kapcsán:
- tartom h ez egy jó keret volt az FA időszak végével, voltak vékonyabb posztok (S, ILB, de akár a CB is), de ott a kezdők rendben voltak. O# oldalon inkonzisztenciát vártam, amit meg is kaptunk, de az összes skillposztunk rendbenlévőnek tűnt (és tűnik a mai napig). Lock nem váltotta meg a világot, de ég és föld az ilyen világtalan Lynchekhez képest, benne látszik a szikra és a mentalitása is megvan hozzá. Ettől még -és erre van sajnos a nagyobb esély- nem biztos h meg tudja ugrani azt a szintet h kigyomlálja a hibáit és akár elérjen egy riverses gunslinger szintet.
- a sérüléseket hadd ne kelljen kigyűjteni meccsre lebontva, de nem csabi hiányozott pár meccsről, meg Lock se egyet hagyott ki - ilyen mértékű sérüléshullámra (pontosabban arra, hogy egyszerre ennyi kulcs poszt dőljön ki) én nem nagyon emlékszem. Pont emiatt nem gondolom h jogos a keret gyengeségére fogni a vergődést.
www.pro-football-reference.com/teams/den/2020_injuries.htm
- az edzők kapcsán Shurmurt jó döntésnek tartottam (és most sem rúgnám ki), megvolt OC-ként a tapasztalata és többszörösen bukott HC-ként amiatt sem kell aggódni h egy kiugró szezon után viszik is el, mondhatni tökéletes választásnak tűnt. Az O# összességében mégsem lépett előre annyit mint ami várható volt. Egy Sutton borzasztó sokat számít, főleg h ilyen sok fiatal van a brigádban, de ettől függetlenül lehetett volna konzisztensebb, látványosabb a dolog. Sok elemzés van erről, főleg az MHR-on, érdemes utánaolvasni, Shurmurt jobb, Lockot kevésbé jó színbe fogja feltüntetni, bár hozzáteszem h ezeket féltávnál olvastam.
- mostmár kezd rámégni h én Fangio párti vagyok, pedig nem érzem így, én el tudom fogadni a Foxos hasonlatot, engem is megdöbbentett amit a raiders ellen művelt, vagy amikor jót akart és az ST koordinátora felülbírálta, stb.. Tudnék azonosulni azzal is h kirúgjuk és nyomunk egy resetet, de azt látom h idén a külső körülmények (sérülések, covid, SoS) tényleg nyomtak annyit a latba h torzuljon a kép.
Azt pedig tartom h az én meglátásom szerint most van annyi tehetség, főleg az O# oldalon akik nagyot tudnak előrelépni ha megmarad a folyamatosság. Persze simán lehet h jövőre normális mennyiségű sértült/zavaró külsős tényező nélkül is csak egy 50% mérleg jön össze, ebben az esetben elsők között fogom a fejét követelni kiegyenesített kasza kíséretében. Sőt, PO run vagy bust az én álláspontom.
Ami zavar fangios véleményed kapcsán, az az h én nem tartom VJ-JMD féle kóklernek, a Foxos hasonlat -mint említettem- akár találó is tud lenni, de Fox sem volt VJ féle kókler, csak volt egy plafonja, amit PM-el sem lehetett áttörni.
Szal az én ellenérzéseim a szélsőséges megállapítások miatt vannak (Fangio-VJ, 22 kezdő kell, 1/1 elkerülése a cél, stb.), nem amiatt h ez a szezon, vagy ez a mérleg elfogadható-e. Mert nem az.
De most már tényleg lapozzunk, elindult egy változás a klubnál, jövőre Ellis is távozik, rossz idény esetén Vic is, van mibe kapaszkodni annak is, aki pesszimistább a jelen felállással.
| a véleményedet - meg más ellentétes véleményt - pedig természeten tiszteletben tartom és nem veszem személyesnek az írásokat, ha esetleg ez felmerült volna bárkiben is |
Szerkesztette: Általános Doktor

Paton első interjúja a filozófiájáról meghallgatva Spielmen (Vikings GM) véleményét is elég érdekes, van számomra benne egy kis ellentmondás is.szerintem fölösleges az interjút így elemezni. Drafting & Developing, kb minden újonc GM interjúján elhangzik.
Amit kiemel:
- Drafting and developing
- Minőség >> Mennyiség, top talentek gyűjtése
- Agresszívan kell tárgyalni játékosokért, mert anélkül ebben a ligában nem lehet üzletet kötni
Odáig világos, hogy csak a legjobbak fognak hosszabbítást kapni, az üres helyeket pedig harmadik napos pickek, udfa, ígéretes ps játékosokkal fogja kompenzálni, akikben lát érdemi plafont.
Ami viszont kissé ködös az a felsorolás első és harmadik pontjának összeegyeztetése.
Vegyük egyből a QB-kérdést: Lock developing szempontból illik az elképzelésbe, de nem top talent. Lehet belőle kellő fejlesztéssel egy nagyon jó játékos, de nem lesz mondjuk top5-8 valószínűleg soha. De ha ezt a posztot, mint a legfontosabbat meg akarja oldani top talenttel, azért elengedhetetlen egy komoly draft capital felrakása. Ez pedig ütközik azzal, hogy ő a következő éveket drafting and developing címmel képzeli. Persze csak ha nem hátsó körösök beválási arányának feltornázására gondol ezzel.
A leglogikusabb válasz talán az erre, hogy van egy limit amit nem halad túl cseréknél, de akkor meg az agresszív üzletelés, bármit top talentért része nem valósul meg.
Szóval kíváncsi leszek. A Vikings játékospolitikáját a nyilatkozatok mellé rakva én arra tippelek, hogy nagyon hamar meg fog kötni olyan üzleteket, amilyenekbe Elway nem igazán mert belemenni. Értelemszerűen így az elvárások is nagyobbak lesznek egy-egy ilyen típusú deal után. Eddig ellentétes véleményen voltam, de ha Watson vagy Prescott elérhető lesz, akkor oda fog pirítani, ellenben kevesebbel nem fogja beérni, inkább kivár a biztosra, és arra rak fel sokat.
Cruyffista
Amúgy persze, csak a legjobbakkal hosszabbítunk, de a 7/udfa játékosokból is HOFert nevelünk aztán hosszabbítunk velük.
Amúgy ott van pl a QB poszt, Elwayhez hasonlóan próbálkozott mindennel a Vikes, mindennel is, 1. kör, big-time FA, trade, egyébként hasonlóan sikertelenül.
Amúgy Elwaynek is voltak draft sealjei, Wolfe, Malik, Trevathan, Simmons, Sutton voltak FA stealjei, Marshall, Sanderse, Shelby voltak big-time FA igazolásai, Talib, Ward, HOF FA igazolásai, PFM, Ware,block buster trade-jei valóban nem voltak, mondjuk nem is éreztem, hogy ez hiányzik, Inkább a jó és rossz offseaon döntések aránya romlott le az elmúlt 4-5 évben.
Majd tavasszal kiderül, de ha aggresszívan ide hozza Watsont, akkor lehet betonozni a szobra alapjait és belevésni a bemutatkozó interjúja szövegét, egyébként ha sikres lesz, mindegy hogyan csinálja, és igazából ha nem, akkor is mindegy hogyan csinálja, jól csinálja, hogy máshol bizonyított játékosokból vagy sajátok kineveléséből leginkább hogy a kettő milyen arányából, az mindegy, eredmények legyenek, ne kifogások
Én amúgy valamiért inkább ilyen draftgurunak képzelem, de nem tudom megmondani miért.