Denver Broncos

49 feliratkozó

több mint 9 éve
StormST Denver Broncos 12 721 — SB 50 Champion @ Grund
Siemian dobómozdulata hasonlít Rodgers-ére, de más hasonlóságot még nem láttam eddig igazán...

A mostani meccse jó volt, de még kéne 1-2 ilyen, hogy azt mondjam, látok fejlődést nála, mert a 9. meccsén őszintén szóval nem sokkal láttam tőle többet, mint az elsőn...

Persze a trágya fal és a haldokló futójáték se segített rajta, az biztos, szóval még simán lehet, hogy sokat fog fejlődni év végéig. de egyelőre én nem látom benne a future HoF franchise QB-t, amit Rodgers-ben simán lehet..

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 9 éve
sirarcheer Denver Broncos Boise State Broncos 249 — Anti Voodoo Master
Nem a névelíráson volt a hangsúly, hanem a néven 😊 Rodgers kb. a tökéletes QB prototípusa. Nagyon mozgékony, remekül érzi a zsebet, jó a karja, halál pontos, keveset hibázik. Lényegében nincs gyengéje. Ha valakiből ezt nézed ki, akkor nagyon-nagyon sokra tartod 😉

(Én amondó vagyok, hogy ha egy Alex Smith lesz belőle, akkor az már neki komoly karrier lesz. Ha ennél több lenne benne, az már látszana. Nem feltétlenül a statjaiban, de a pályán, egy-egy playben, megmozdulásban. Nála ilyen extra nincs.)
peterk2005
De Rodgersen a második évében a 12. fordulóban még nem lehetett látni a tökéletességet, hanem tanult. Ahogy jelenleg tanul TS is. AR NFL tökéletességét a negyedik évében lehetett előszőr látni szurkolóként. De hagyjuk Rodgerst, oké, erős volt az összevetés.
Leírok egy megtörtént történetet, igaz semmi köze az amerikai focihoz, de az élethez igen.
.
Volt egy fiatal srác, nem sokat tanult, mert későn érő típus volt és mit tudta ő tizenévesen, hogy mivel akar foglalkozni. Ezért nagy lemaradása volt a kortársaival szemben. Ez komoly önbizalomhiányhoz, kishitűséghez vezetett. De ez a srác szorgalmas volt, jól gondolkozott és megtalálta azt, ami igazán érdekli, amivel foglalkozni akar. Senki nem draftolta volna, még a hetedik körben sem, ha lett volna draft. Autodidakta módon sajáította el a szakmáját. A srác elkezdett kétszer annyit dolgozni, mint a többiek. Célokat tűzött ki, álmai voltak. Egyre több sikere volt a munkájában, ami a belső egyensúlyát idővel helyreállította. Aztán eljött az idő, amikor úgy érezte, megméretteti magát a legmagasabb szinten, mert erről álmodott. És megállta a helyét. Ma ő az egyetlen, aki Magyarországról pályázva elmondhatja, hogy valaha elnyerte a Bundestag által kiírt Német Formatervezési Díj arany fokozatát, amelyből minden évben húsz kategóriában egyet osztanak. Frankfurtban a díjátadón neki tapsolt a német formtervezési ipar krémje megtöltve a Frankfurt Messe dísztermét, megelőzve az Audi, a Mercedes és sok-sok nemzetközi világmárka tervezőit. A ceremónián örömmel nyugtázta, hogy az életműdíjat egy autodidakta német bútortervező nyerte el. És ezt a teljesítményt két éven belül megismételte, amely teljesen szürreális történet, ha azt vesszük, honnan indult.
.
Mindig is tiszteltem a szorgalmat. Érted mit akarok mondani? Hogy van más útvonal is, és tíz meccs után nem bizonyított se az, hogy mi lesz a plafon és az sem, hogy mi lesz a gödör Siemian esetében. Hány és hány első, második körösnél előrébb jár? És hány hetedik körösnél biztatóbb? És pont ez a már látszana vélemény és az összvetés azokkal, akikről már ténylegesen kiderült, hogy limitáltak zavar. Első évének felénél ott tartunk, hogy nincs és nem volt fala, ami megvédje és elmúlt mellőle a futás. És haladt egy ki-ki meccsen a Kansas védelme ellen. Itt kritika volt, hogy a mi csodás védelmünk elfáradt és nem tudta megtartani a Kansas O-t, de nem hangzott el pozitívumként, hogy a nem kevésbé csodás Kansas-i védelmet, amely szintén a negyedik negyedben szokta megnyerni a mérkőzéseit, ugyanúgy elfárasztottuk Siemiannel az élen. Egyébként egy Alex Smith-i pályafutással kiegyeznék. Az is csoda kategória, lévén AS 1/1, nem pedig 250.
Zalán
Lehet, ha a srác többet tanult volna, kisebb lett volna a lemaradása, nagyobb lett volna az önbizalma, nem kellet volna 2x annyit dolgoznia, mint másnak és még előrébb is tartana😊 (De azért nagy pacsi neki!😊)
Amúgy nagyjából egyetértek veled, azzal a kivétellel, hogy néha nem elég sem a tudás, sem a szorgalom, sem a tapasztalat, sem tehetség, nagyon sok múlik azon, hogy hova kerülsz...pl. David Carr.
Hány karrirer mehetett tönkre, vagy hány világklasszis tehetség morzsolódott le még azelőtt, hogy egyáltalán lehetőséget kapott volna, mert egy barom volt az apja, vagy a high school/collage/nfl edzője, vagy szarok voltak a csapattársai (pl. OL), vagy a drafton egy olyan csapathoz került, ahol rendszer idegen. Vagy szarok voltak a scout reportok, pickelt ra az edzője/féltékenyek voltak a csapattársai és mást preferáltak helyette...
Pari
A kis Timmyt pedig lelőtték 6 évesen pedig milyen QB lehetett volna....

I wanna' that ring again!

több mint 9 éve
Pari Las Vegas Raiders 3 656 — Rise My Nation!
Nem a névelíráson volt a hangsúly, hanem a néven 😊 Rodgers kb. a tökéletes QB prototípusa. Nagyon mozgékony, remekül érzi a zsebet, jó a karja, halál pontos, keveset hibázik. Lényegében nincs gyengéje. Ha valakiből ezt nézed ki, akkor nagyon-nagyon sokra tartod 😉

(Én amondó vagyok, hogy ha egy Alex Smith lesz belőle, akkor az már neki komoly karrier lesz. Ha ennél több lenne benne, az már látszana. Nem feltétlenül a statjaiban, de a pályán, egy-egy playben, megmozdulásban. Nála ilyen extra nincs.)
peterk2005
De Rodgersen a második évében a 12. fordulóban még nem lehetett látni a tökéletességet, hanem tanult. Ahogy jelenleg tanul TS is. AR NFL tökéletességét a negyedik évében lehetett előszőr látni szurkolóként. De hagyjuk Rodgerst, oké, erős volt az összevetés.
Leírok egy megtörtént történetet, igaz semmi köze az amerikai focihoz, de az élethez igen.
.
Volt egy fiatal srác, nem sokat tanult, mert későn érő típus volt és mit tudta ő tizenévesen, hogy mivel akar foglalkozni. Ezért nagy lemaradása volt a kortársaival szemben. Ez komoly önbizalomhiányhoz, kishitűséghez vezetett. De ez a srác szorgalmas volt, jól gondolkozott és megtalálta azt, ami igazán érdekli, amivel foglalkozni akar. Senki nem draftolta volna, még a hetedik körben sem, ha lett volna draft. Autodidakta módon sajáította el a szakmáját. A srác elkezdett kétszer annyit dolgozni, mint a többiek. Célokat tűzött ki, álmai voltak. Egyre több sikere volt a munkájában, ami a belső egyensúlyát idővel helyreállította. Aztán eljött az idő, amikor úgy érezte, megméretteti magát a legmagasabb szinten, mert erről álmodott. És megállta a helyét. Ma ő az egyetlen, aki Magyarországról pályázva elmondhatja, hogy valaha elnyerte a Bundestag által kiírt Német Formatervezési Díj arany fokozatát, amelyből minden évben húsz kategóriában egyet osztanak. Frankfurtban a díjátadón neki tapsolt a német formtervezési ipar krémje megtöltve a Frankfurt Messe dísztermét, megelőzve az Audi, a Mercedes és sok-sok nemzetközi világmárka tervezőit. A ceremónián örömmel nyugtázta, hogy az életműdíjat egy autodidakta német bútortervező nyerte el. És ezt a teljesítményt két éven belül megismételte, amely teljesen szürreális történet, ha azt vesszük, honnan indult.
.
Mindig is tiszteltem a szorgalmat. Érted mit akarok mondani? Hogy van más útvonal is, és tíz meccs után nem bizonyított se az, hogy mi lesz a plafon és az sem, hogy mi lesz a gödör Siemian esetében. Hány és hány első, második körösnél előrébb jár? És hány hetedik körösnél biztatóbb? És pont ez a már látszana vélemény és az összvetés azokkal, akikről már ténylegesen kiderült, hogy limitáltak zavar. Első évének felénél ott tartunk, hogy nincs és nem volt fala, ami megvédje és elmúlt mellőle a futás. És haladt egy ki-ki meccsen a Kansas védelme ellen. Itt kritika volt, hogy a mi csodás védelmünk elfáradt és nem tudta megtartani a Kansas O-t, de nem hangzott el pozitívumként, hogy a nem kevésbé csodás Kansas-i védelmet, amely szintén a negyedik negyedben szokta megnyerni a mérkőzéseit, ugyanúgy elfárasztottuk Siemiannel az élen. Egyébként egy Alex Smith-i pályafutással kiegyeznék. Az is csoda kategória, lévén AS 1/1, nem pedig 250.
Zalán
Lehet, ha a srác többet tanult volna, kisebb lett volna a lemaradása, nagyobb lett volna az önbizalma, nem kellet volna 2x annyit dolgoznia, mint másnak és még előrébb is tartana😊 (De azért nagy pacsi neki!😊)
Amúgy nagyjából egyetértek veled, azzal a kivétellel, hogy néha nem elég sem a tudás, sem a szorgalom, sem a tapasztalat, sem tehetség, nagyon sok múlik azon, hogy hova kerülsz...pl. David Carr.
Hány karrirer mehetett tönkre, vagy hány világklasszis tehetség morzsolódott le még azelőtt, hogy egyáltalán lehetőséget kapott volna, mert egy barom volt az apja, vagy a high school/collage/nfl edzője, vagy szarok voltak a csapattársai (pl. OL), vagy a drafton egy olyan csapathoz került, ahol rendszer idegen. Vagy szarok voltak a scout reportok, pickelt ra az edzője/féltékenyek voltak a csapattársai és mást preferáltak helyette...

Szerkesztette: Pari
több mint 9 éve
Zalán Denver Broncos 4 912 — I'am a Broncos Fan and I believe in Mile High Magic...

peterk2005
.
.

"I love this sport. I hate this sport."
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 568 — The only discipline that lasts, is self discipline

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Zalán Denver Broncos 4 912 — I'am a Broncos Fan and I believe in Mile High Magic...
Én továbbra is kinézek belőle egy Rogers szintet, amikor ugyanott fog járni az NFL-ben eltöltött években, mint amikor Rogers először pályára lépett kezdőként.Zalán
Húha. Rogers-en Rodgers-t érted? Az Aaron-t? Biztos? 😀 😀 😀
peterk2005
Szerintem te egy névelírást ne kifogásolj. 😀 Annyit próbáltam volna buborogni, hogy a negyedéves Rodgerst és a negyedéves Siemiant vetném össze. A másodéveseket egyelőre nem tudjuk, mert nem vettünk részt a Green Bay edzésein. És egyelőre nem derült ki Macskáról, hogy a negyedik évében hol fog tartani a tanulásban. Van, aki padon ülve tanul, van aki mérkőzéseket játszva. Neki az az eszméletlen nagy szerencséje, hogy egy felépített csapat az ölébe hullott és másodévesként a pályán tanulhatja, amit tőletek olvastam, hogy annál jobb iskola nincs. Ebből sokat ki lehet hozni, nem pláne Amerikában.

Szerkesztette: Zalán

több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 568 — The only discipline that lasts, is self discipline
Én továbbra is kinézek belőle egy Rogers szintet, amikor ugyanott fog járni az NFL-ben eltöltött években, mint amikor Rogers először pályára lépett kezdőként.Zalán
Húha. Rogers-en Rodgers-t érted? Az Aaron-t? Biztos? 😀 😀 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Siemian 3rd downoknál jobb mint Rodgers, Prescott vagy Carr. Legalábbis a ratingje. 1st down %-ban már hátrébb lenne, de mondjuk Carrt abban is veri
 twitter.com/PFF_Steve/status/803815336248279041
(Pats topicból lopva)
Black_Adder
Én továbbra is kinézek belőle egy Rogers szintet, amikor ugyanott fog járni az NFL-ben eltöltött években, mint amikor Rogers először pályára lépett kezdőként. Azt megmondani nem tudom, hogy "célpontvégignézésben" lehet-e fejlődni ennyi idős korban, de részemről nem egyértelmű, hogy nem ő lesz jövőre is az elsőszámű irányítónk, hogy trédel érte egy kétségbeesett csapat és el is engedjük, vagy hogy Lynch azért kerül pályára mert őt first class pedigrével rendelkezik. A Kansas ellen végre láttam Macskában azt a vagányságot, amit hiányoltam, és én két playt jegyeztem meg tőle, amikor a hosszú futás után tigrisbukfencben nyert még pár yardot, akkor azért kacsintottam egyet a monitorra. Nem mondom, hogy sztárjátékossá válik bizton, de azt sem, hogy ő lesz a következő 15 év egyik megbízható vándormadár csereirányítója. Megnézném mire lenne képes egy tisztességes fal és egy értékelhető futójáték mellett. Ezt nem ebben az idényben fogjuk látni. Mindenesetre jó lenne nem összetöretni, ma ismét nem edzett. 😕

több mint 9 éve
Általános Doktor Denver Broncos 2 155 — A meccs addig tart, amíg véget nem ér
Andy Janovich -> IR (bokaműtét után), újabb pofon az amúgy sem ragyogó futásblokkolásnak...

+ Siemian sem edzett, a hosszabbításban sérült meg a lába, nem tudni h mennyire komoly, de benne van h nem játszik a hétvégén...

Szerkesztette: Általános Doktor

Once there was only dark.

If you're askin' me, the light's winnin'
több mint 9 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 640 — The Mathematician
bazz
ez kurvajó!

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 9 éve
xrace77 Denver Broncos 4 666
 twitter.com/Millerlite40/status/803998536832430081
több mint 9 éve
Black_Adder Denver Broncos 9 453
Siemian 3rd downoknál jobb mint Rodgers, Prescott vagy Carr. Legalábbis a ratingje. 1st down %-ban már hátrébb lenne, de mondjuk Carrt abban is veri
 twitter.com/PFF_Steve/status/803815336248279041
(Pats topicból lopva)

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear

The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 9 éve
Nekem igazán az volt a fura/meglepő, hogy a második óriási hibája (fejjel levett punt) után is őt küldtük fel PR-ben, még ha csak fair catch is lett mindegyik azt hiszem. Nincs más a keretben, aki alkalmas lenne rá? És ha lesérül?
StormST
Majd Sanderst összetöretjük az ST-ben. Amúgy Bibbs és Latimer a KR-ek, utóbbi inaktív, előbbit meg jobb is ha nem kap labdát ST-ben

Amúgy én elve Boldent tartottam volna meg Norwood helyett, de mindegy, most kivágni nicns értelme. Főleg hogy általában megfogja a labdát, csak visszahordásai nem veszélyesek (kivéve a szemfüles fogásai mint a SB-on, vagy mint a Steelers ellen lett volna, ha nem csapja be vele az Offense-t is)
Majd offseasonben lehet próbálkozni mással, de sajnos Kubes felfogása, hogy nincs kitüntetett returner, hanem a csere skill playák próbálkoznak, úgyh a következő Hollidayre még sokat kell várni, addig meg csak a muffed puntok fognak emlékeztetni rá.

Ja, ha már szóba hoztam, a Latimer projekt magabiztosan tart a kuka felé. ST-ben mutatott életjelet, de most zsinórban 2 meccs óta oda se fér be, elkapónak meg Sunshine és Fowler is (joggal) előtte...

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear

The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 9 éve
szerintem az hogy egyből visszaküldtük egyszerre volt teszt és büntetés neki

több mint 9 éve
Nekem igazán az volt a fura/meglepő, hogy a második óriási hibája (fejjel levett punt) után is őt küldtük fel PR-ben, még ha csak fair catch is lett mindegyik azt hiszem. Nincs más a keretben, aki alkalmas lenne rá? És ha lesérül?

több mint 9 éve
Ezektől nekem is kihullik a hajam, de nincs mit tenni, időnként van 1-1 ilyen. Az se jobb, ha Talib nyúl bele az ellenfél szemébe, és kap be 15 yard büntit harmadik és sokra. Vagy, ha ketten is leüthetnék a passzt a meccs utolsó pillanatában, de mindkettő INT-et akar, és emiatt elcseszik és TD (Saints meccs vége).

Ha 1-1 ilyen eset van, nincs mit tenni. Ha rendszeresen csinálja, az már baj.

több mint 9 éve
azok után h TY megdolgozott a helyéért nem csodálom h Norwood maradt
mindig kell egy ilyen retardált a csapatunkba asszem
még mindig jobb mint Lance

több mint 9 éve
Sajnos a longsnapper fontosabb volt és nem nagyon van olyan játékos a keretben, akiért kevésbé lett volna kár...

Viszont akkor úgy tűnik, hogy Norwood eleget csinált eddig az edzői stáb szemében, hogy nem rúgjuk ki a tragikus meccse után, én első felindulásban simán kidobta volna...
StormST
A meccsen Talib is hasonlóan érzett, mint te:

cdn0.vox-cdn.com/thumbor/kYRuPvOHVcqF2p5gDxdybCOkuog=/0x0:533x300/920x613/filters:focal(159x81:243x165):no_upscale()/cdn2.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/52030925/norwood.0.0.gif

/Azt olvastam, hogy még a lefújás előtt elnézést kért/

több mint 9 éve
Sajnos a longsnapper fontosabb volt és nem nagyon van olyan játékos a keretben, akiért kevésbé lett volna kár...

Viszont akkor úgy tűnik, hogy Norwood eleget csinált eddig az edzői stáb szemében, hogy nem rúgjuk ki a tragikus meccse után, én első felindulásban simán kidobta volna...

több mint 9 éve
Kilgo-t közben vitte a Pats.
De semmi baj, cserébe nekünk 2× annyi long snapperünk van, mint nekik...
Black_Adder
Ezt a waive időpontjában éreztem... Megy a playbook + egy tavaly ígéretesnek tűnő játékos is...

több mint 9 éve
Kilgo-t közben vitte a Pats.
De semmi baj, cserébe nekünk 2× annyi long snapperünk van, mint nekik...

több mint 9 éve
Azt nem tudom eldönteni, hogy vajon Sambrailo rossz-e ennyire, vagy a fal működik ennyire diszfunkcionálisan? Tavaly Paradis a pff szerint tök utolsó lett a centerek között, idén meg a legjobb center a ligában (szerintük). Ilyen mértékű fejlődés normálisan nincs, ebben biztos, hogy nagy szerepe van annak is, hogy tavaly nem találta az összhangot a mellette játszókkal, idén pedig igen. Mindegy, akármi is a gond, ezt az offseasonban orvosolni kell, mert akár Siemian, akár Lynch, akár Romo lesz, addig itt megbízható offense nem lesz amíg a falat és a futást Kubiak nem rendezi.
peterk2005
Tavaly is a fal 2 széle volt rossz, Sombrero, Harris, Schofield. A fal belseje elfogadható volt. Vasquez alul teljesített, de elsősorban ahhoz képest, amit pár éve láttunk tőle.
De egyébként nekem úgy rémlik, hogy Vasquez, Paradis, Garcia below avarage értékekeket kaptak, nem a kifejeztten rosszat PFFtől se, Mathis meg náluk egyenesen jó volt. Egyébként én meg úgy emlékszem, hogy Paradis és Garcia kifejezetten bizalomkeltő volt tavaly. Lehet az idő szépítette az emlékeket.

De annyira a PFF nekem most nem számít, egyértelműen a fal szélével vannak, ha valakit sorozatosan megvernek 1v1-ben ott a szélén, az nem a mellette lévők miatt van. Sambrailo egyszerűen rossz játékos. Nem kell ehhez PFF grade. Folyamatosan bohócot csinálnak belőle.

Megint más kérdés, hogy miért hagyjuk 1v1-ben, Macknél lehetett azt mondani, hogy így verjük fel az árát, hogy mindig 5 sacket "engedünk" neki, anélkül hogy megpróbálnánk duplázni mondjuk, de Houston már megkapta a nagy lóvét, abból meg semmi profit, hogy Beasleyből is hőst csináltunk.
Persze most a szarkazmus beszél belőlem, de lassan tényleg elgondolkodok, hogy tényleg valami érdeke fűződik Kubesnek ahhoz, hogy RT posztról meccsenként 5-6 sack érkezzen... Ha nagyon gáz, akkor kicseréli a szarabb és mégszarabb RT egymással, és ennyi. Tényleg elhiszi magának, hogy Sambrailo jó munkát végez?

Jó, az OT hibája általában feltűnőbb mint a centeré, de én ettől még szemre is megmondom, hogy tavaly a Harris-Schofield páros volt a kerékkötő, idén meg Sambrailo, Stephenson vagy aki épp RT-t játszik, mert szélen Schofield is hozta a tavalyi formát a limitált lehetőségek alatt.

btw, Nem tudom mondjuk a többi center milyen és nincs bajom Paradis teljesítményével, de azért azt se egészen értem, hogy most miért Ő a legjobb center. Ha megy a futás, az általában az ő jó játéka miatt van, de azért annyira konzisztensen jól nem megy a a futás. Cserébe azért be-be néz egy-két delayed blitzet.

több mint 9 éve
amúgy, lehet hogy ezt sűrűbben kéne játszani hogy 1 negyedig felengedjük TY-t aztán berakjuk Stephensont és a védelem meg van zavarodva hogy egy full kretén helyett egy rossz falember áll velük szemben és egyből nem tudnak mit csinálni 😀

több mint 9 éve
Azt nem tudom eldönteni, hogy vajon Sambrailo rossz-e ennyire, vagy a fal működik ennyire diszfunkcionálisan? Tavaly Paradis a pff szerint tök utolsó lett a centerek között, idén meg a legjobb center a ligában (szerintük). Ilyen mértékű fejlődés normálisan nincs, ebben biztos, hogy nagy szerepe van annak is, hogy tavaly nem találta az összhangot a mellette játszókkal, idén pedig igen. Mindegy, akármi is a gond, ezt az offseasonban orvosolni kell, mert akár Siemian, akár Lynch, akár Romo lesz, addig itt megbízható offense nem lesz amíg a falat és a futást Kubiak nem rendezi.

több mint 9 éve
Na ki képvisel minket a 10 worst player of sundayben a pffnél?
 www.profootballfocus.com/pro-10-worst-players-from-sundays-week-12-nfl-action/

Szerintem eddig valahányszor játszott, ott volt a 10 legrosszabb játékos között a ligában. Nem mindennapi bravúr, ha igaz.

Szóval 4GS a neve mellett, és 4 bottom 10
3:  www.profootballfocus.com/pro-10-worst-individual-performances-from-sundays-week-3-action/
5:  www.profootballfocus.com/pro-10-worst-performances-from-sundays-week-5-nfl-action/
10:  www.profootballfocus.com/pro-10-worst-players-from-sundays-week-10-nfl-action/
12:  www.profootballfocus.com/pro-10-worst-players-from-sundays-week-12-nfl-action/

Ezt csináld utána bmeg... "Did a good job" meg "deserves to play more". Anyád.
ez übereli a besztcsensz dumát.....

Szerkesztette: Black_Adder