Denver Broncos

49 feliratkozó

több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 826 — The only discipline that lasts, is self discipline
Jó ez a vita, csak minek. Manning vissza fog vonulni. Semmi épeszű scenario nincs arra, hogy ne tegye. Elway megvált a szent tehén Tebow-tól is egy tollvonással, mert úgy gondolta, Manning-el több esély lenne. Manningtől is megválik, ha arról van szó. Nem csak így, akkor is megválna, ha Manning nem fogyott volna el ennyire. A cap helyzet sem engedi meg, KELL az a 19 millió, ami felszabadul. Nélküle nem megy, nélküle max. Von franchise tagját lehetne elintézni, a többiek szétrepülnének. Ehhez képest Malik Jackson asztalán már ott van egy ajánlat, ami Manning maradásával aligha lehetne tartható. De ha még lenne is pénz, akkor is. Ha van egy fiatal QB-d aki hosszú távú megoldást jelenthet, ÉS már láttad is bizonyítani, akkor nem az idősebb mellett döntesz. Indianapolisban is meghozták ezt a döntést, pedig Luck NFL szinten még nem is bizonyított akkor. Elway-t úgy ismeritek, mint aki annyira szentimentális, hogy nem tud ilyen döntést meghozni? Ugyan már...

Türelem. Van még 3 hét, és én biztos vagyok benne, hogy megvan már a forgatókönyv. Csak az időzítés a kérdés. Az se biztos, hogy ez a "tétlekedés" rossz dolog. Brockkal éppen tárgyalni kell, az ő igényeinek "mérséklésénél" pl. jól jöhet, ha még nincs kimondva a vldkeges verdikt. Tudom, tudom, Brock elmehet akkor máshová. Egy csudát mehet. Illetve persze, mehet, de Brock se hülye. Tisztában van vele, hogy a Denver MESSZE a legjobb opciója. Messze-messze itt van a legnagyobb esélye arra, hogy franchise QB legyen belőle idővel. Bárhová elmenne, azt kockáztatná, hogy egy Kaepernick, Mallett, Foles stb. féle történetbe csöppen, ahol különböző okok miatt nem fog tudni úgy teljesíteni, ahogy elvárt. Itt mindene megvan hozzá, elit védelem, és neki passzoló játékrendszer. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy ha csak nem lesz irreálisan nagy a két fél igényei között az eltérés, akkor maradni fog. De nem csak neki nem mindegy, hogy mennyiért, hanem a csapatnak sem. A QB nem olcsó, és azt suttogják, hogy 12-14 millát kevesellne. Elway szempontjából viszont 3 év edzőpálya, és 6 kezdő meccs azért még nem annyi, hogy húszba hajló kockázatot olyan lazán fel lehetne vállalni. Volt már olyan, hogy egy Nick Foles 26TD-vel meg 2INT-el playoffba vezetett egy csapatot, és utána évben mélyrepült. Brockból sincs több minta még, mint Foles-ból. Egyelőre nála is annyi van, hogy lehet belőle jó QB, de jelenleg megvannak a határai. Kéne még 1-2 év, hogy véglegesen el lehessen dönteni, hogy A vagy B. Ezt az időszakot meg jó lenne nem évi 16-18 millás cap teherrel megoldani, ha meg lehet kevesebből is.

Azzal kapcsolatban meg, hogy idény közben ki hátráltatta a csapatot és ki nem, elég furcsának tartom, hogy vitázunk. Kubiak döntött így, nem Manning és nem Osweiler. Gyanítom, hogy még csak nem is Elway. (Nem tenne jót hosszú távon egy GM-HC viszonynak, ha ilyenekbe beleszólna a GM, és ezt Elway szerintem pontosan tudja.) Kubiak a HC, ez az ő döntése volt. Ha ő úgy érezte, hogy a Chiefs ellen Manninggel érdemes kiállni, akkor annak nyilván oka volt. Az meg egy vicc, ha valaki a történtek után azt gondolja, hogy azért nem Osweiler kezdett, mert Kubiak Mannigre volt tekintettel. Ne vicceljünk már, az ember meccs közben lecserélte Manninget. Nem akárkit, hanem egy first ballott hall of famer-t, a sport egyik legnagyobbját. Mondjatok még egy ilyen esetet... Aki ilyent meglép, abban van kurázsi, arról elég nevetséges feltételezni, hogy meccs előtt nem a csapat érdeke szerint dönt. Vagy akár a playoffban. Vagy bármikor. Osweiler nem azért nem kezdett a playoffban, mert PM-el akarták megnyeretni a gyűrűt, hanem azért, mert Kubiak PM-et látta alkalmasabbnak kezdeni. Hogy miért, arról lehet elmélkedni, de hogy nem személyes vagy szentimentális okból, az hótziher. Persze mindenkinek lehetősége és joga ezt a döntést vitatni, és "ha Oszi kezd akkor még jobb lett volna" féle scenariokat felállítani. De nem vicces ez így az SB győzelem után bő egy héttel? 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 687 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Malik teszteli a piacot
 www.denverpost.com/broncos/ci_29520605/malik-jackson-testing-free-agent-market-i-would?source=rss&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+dp-sports-broncos+%28Denver+Post%3A+Sports%3A+Broncos%29
Black_Adder
Hát ez innentől bukta szerintem. Biztos lesz egy kétségbeesett csapat, aki fölé ígér jóval Elway-nek.
Kedvelem Jacksont, de azért erősen benne van Philips keze is kiugró teljesítményében. Remélem nem lesz egy Knighton 2 történet belőle

több mint 10 éve
Black_Adder Denver Broncos 9 475
Malik teszteli a piacot
 www.denverpost.com/broncos/ci_29520605/malik-jackson-testing-free-agent-market-i-would?source=rss&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+dp-sports-broncos+%28Denver+Post%3A+Sports%3A+Broncos%29

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear

The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 10 éve
sirarcheer Denver Broncos Boise State Broncos 249 — Anti Voodoo Master
Ellenben a 2015-ös szezon második legjobb csapatát győzte le (valljuk be, simán) a Broncos a döntőben, ilyenformán pedig Manning simán gondolhatja azt, hogy a csapat képes megismételni ezt a menetelést. Manning egész életében a hátán cipelte az aktuális csapatát, ideje volt, hogy egyszer a csapata segítse ki őt.
Stez
Ez megvolt idén. Ne akarjon visszajönni, mert nem Vele nyertük meg az SB hanem annak ellenére hogy Ő játszott. Vagy van valami képlet hogy ha valaki 16-évig jól játszott, utána viszont pocsékul akkor azért 3 SB JÁR?!

Remélem Elway szó nélkül dobja, és Brockit szerződteti, ha Manning mégis maradna szeretne...

Szerkesztette: sirarcheer

I wanna' that ring again!

több mint 10 éve
Foresz Denver Broncos 956 — Broncos
És mi van akkor,ha Manning úgy marad hogy jelentős fizetéscsökkenéssel,és leül a padra Oszi mögé?
Azzal nem biztos hogy buknánk a jövő évet nézve...
Persze alap kérdés hogy ezt megengedi-e Manning egoja.
több mint 10 éve
Zalán Denver Broncos 4 934 — I'am a Broncos Fan and I believe in Mile High Magic...
Elway már nem mehet oda megmondani, hogy PM mit tegyen, azzal szart csinálna a szájából és elvesztené a hitelét (ami egy GM-nél kb a legfontosabb), mert már kijelentte ország-világ előtt, hogy PM akkor dönt, amikor akar, ő nem fogja befolyásolni, csak tanácsot ad HA ő kéri. Magát csalta csapdába? Lehet, de ha valakinek, akkor neki ezt muszáj volt meglépnie, ő is megkapta ezt akkoriban Shanny-től és Bowlen-től, pedig az ő visszavonulásának "jogossága" nem volt ennyire nyilvánvaló, mégiscsak SB MVP lett utolsó meccsén...

Én megmondom őszintén, félek attól, hogy mi lesz, ha végül marad, akkor is kell pár áldozatot hoznunk, ha elmegy, de ha maradna, akkor Von-on kívül majdnem az összes komolyabb FA-nak búcsút inthetnénk, az ő feltámadásában pedig már nem tudok komolyan hinni, abban pedig kb. biztos vagyok, hogy ő már nem lesz annyival jobb, mint amennyivel a maradása esetén a D rosszabbá válna, márpedig egy jó-rossz O-D/D-O kombináció érhet PO-ot, egy közepes-közepes már sokkal kevésbé...
StormST
Nyilván mi azt gondoljuk, hogy itt a csipkerózsika álmát játszák a denveri klubházban. De valószínűbb, megy a matematika óra, mindenki calculatorral a kezében szaladgál a klubházban. Manning feltámadásában én sem hiszek.
ÉRdekes ez a Manning döntés. Ahogy múlnak a napok, úgy lesz egyre unszimpatikusabb számomra, szubjektív alapon. Persze lehet, hogy már régen megmondta Elwaynek, hogy vége, de nekem most úgy tűnik, hogy annak ellenére, hogy megpróbálta a média szentté avatni, annak ellenére is ugyanaz a stat és rekordvadász maradt, mint aki korábban is volt, és most, hogy ilyen védelem van mögötte, még nem igazán akaródzik neki letenni a bőrt. Persze mondhatjuk azt is, hogy az elmúlt 20 év alatt annyira szerves része volt a foci az életének, hogy nem tud nélküle élni, mert köztudottan football-geek, de nekem akkor is olyan érzésem van, hogy egy lépni nem tudó öregecske Qb a rekordokat hajtja 😊
(Ezzel a poszttal nem leszek népszerűbb 😊 )
undisputedly
És? Mindent megnyert, ő megteheti, hogy a rekordokat hajtsa, bár szerintem nem így van. Ellenben a 2015-ös szezon második legjobb csapatát győzte le (valljuk be, simán) a Broncos a döntőben, ilyenformán pedig Manning simán gondolhatja azt, hogy a csapat képes megismételni ezt a menetelést. Manning egész életében a hátán cipelte az aktuális csapatát, ideje volt, hogy egyszer a csapata segítse ki őt.

Ebben a Broncosban simán benne van az ismétlés, és lehet, hogy Manning úgy érzi, a cél az ismétlés, emellett pedig ilyen védelemmel, ilyen támadóegységgel javíthat a rekordokon, ez csak plusz. Manning kicsit leszállóágba került, ugyanakkor a csapat felszállóba, de láttuk, hogy így is meg tud verni bárkit.

Ilyenformán nem látom, hogyha Manningnek nincsenek elképesztő fájdalmai és hasonlók a dobásoknál, akkor butaság lenne azt mondania, hogy még egy évet letol.

Nem mellesleg ha csak stathajhász lenne, akkor sem csökkenne a zsenije. Favre minden évben hülyét csinált mindenkiből, eljátszotta a hatalmas halált, három év múlva pedig már kiskirály volt, senki sem emlékszik arra, amit levágott, vagyis nem akarnak rá emlékezni. Manning hozzá képest pedig egy császár. Ő már tényleg megteheti, hogy még megnehezítse annak a Bradynek a dolgát, akire manapság ránézve simán ott lehet még akár négy szezon is.

Nem mellesleg pont magad mondtad, mekkora geek. Egy ilyen embernél nem lep meg, hogy nem tudja meghozni egy hét alatt a döntést. Nagyon szép és jó, hogy majd ellovagol gyűrűvel a naplementével, a csúcson fejezi be, de hagyjuk már, nagyobb ember lenne ettől? Szerintem egyáltalán nem, de lehet, hogy én gondolom rosszul. De ha megpróbálod a helyébe képzelni magad (persze, lehetetlen), azért valahol te is elgondolkodnál, hogy a jelen helyzetben mondd-e ki az utolsó szót, egyáltalán meg tudnád-e tenni egészen addig, amíg úgy érzed, hogy képes vagy nyerni te is, és a csapatodban is látod ezt.

A csávónak tényleg a foci az élete, ezzel kelt, ezzel feküdt, mindent ennek szentelt. Egyébként pedig Favre sem akart feltétlenül visszavonulni, egyszerűen úgy szétverték az utolsó szezonjában, hogy akkor lett elege, és már minden porcikája sajgott, a pályára sem akart felmenni.

Ettől függetlenül én úgy gondolom, hogy Manning visszavonul a holt szezonban, de ha nem így tesz, azt is teljesen megértem, akárhogy dönt, van/lesz benne ráció.

Teszem hozzá, ha Elwaynek van töke, és úgy gondolja, hogy ez a csapat mással jobb lehet, mint Manninggel, akkor így is úgy is továbblép, Manning döntésétől függetlenül.

Én úgy gondolom, hogy itt Elwaynek kell elsőként meglépnie, amit jónak lát. Vagy megmondania Manningnek, hogyha marad, számít rá a Broncosnál, vagy közölni PM-mel, hogy jön Osweiler, vagy más. De én Elway oldaláról is pöcsölést érzek.

Szép dolog ez a sok tiszteletszarság meg egyebek, de a hülye is tudja, hogy ez üzlet, így PM is megérti, ha úgy alakul.
Stez
40 – pontosan ennyi éves lesz Manning.
25 – pontosan ennyi lejáró szerződésű játékosunk van, és ennek többsége nem peremember, hanem a D legerősebb tagjai. Éppen felépült, mire mindenkinek lejárt a szerződése, plusz még bácsikává szelidült a legenda és a lejár a szerződése az inasnak, akit mögötte nevelgettünk négy évig.
31 – pontosan ennyi General Manager áll előttünk a sorban a Chicago-i embervásáron.
7,5 – ennyi milliócska húzza a nadrágzsebét Elwaynek.
Summary: Manning nagyon csúnya utolsó évet kockáztat. De, én Favre-ból nem a naponta nulla fokos vízben ücsörgő kanadai favágó keményemberre emlékszem. Hanem a mezőnlovaglós/szerelmes/baszós filmekben szokott margarétaleveleket szeret-nemszeret-tépkedő bizonytalan balfasz szépfiút.
Egyszer minden történet véget ér. Lelépni is tudni kell.

Szerkesztette: Zalán

"I love this sport. I hate this sport."
több mint 10 éve
ÉRdekes ez a Manning döntés. Ahogy múlnak a napok, úgy lesz egyre unszimpatikusabb számomra, szubjektív alapon. Persze lehet, hogy már régen megmondta Elwaynek, hogy vége, de nekem most úgy tűnik, hogy annak ellenére, hogy megpróbálta a média szentté avatni, annak ellenére is ugyanaz a stat és rekordvadász maradt, mint aki korábban is volt, és most, hogy ilyen védelem van mögötte, még nem igazán akaródzik neki letenni a bőrt. Persze mondhatjuk azt is, hogy az elmúlt 20 év alatt annyira szerves része volt a foci az életének, hogy nem tud nélküle élni, mert köztudottan football-geek, de nekem akkor is olyan érzésem van, hogy egy lépni nem tudó öregecske Qb a rekordokat hajtja 😊
undisputedly
Szerintem sokan gondoljuk ugyanezt... Mert a Win után ellovagolhatott volna, de nem tette.....
ThundersNFL
Szerintem ebben most egy kicsi beidegződött ellenszenv is vegyült 😊 . A sok cseszegetés után végre újra bajnok lett, hadd élvezze már egy kicsit ki. (Még ha minden 2. kérdés a visszavonulását pedzegeti...)

De ha már a vissza nem fogott egoról van szó, mindenképp említsük meg a témában a Kraft féle (de nekünk van egy QB-nk aki 4-et nyert) nyilatkozatot, amely inkább hajazott egy szofisztikált ovis irigy mentegetőzésére, mint egy komoly tulaj patrióta megnyilvánulásához...

több mint 10 éve
Ha véletlen Pm tényleg nem vonulna vissza, akkor simán belemenne egy jelentős fizucsökkentésbe ez biztos. Teóra csak, mert nem hiszem, hogy még egy évet ráhúzna....

És ha már a fizetések. Ha azt nézzük, hogy PM keresnek 19 M-et, akkor Oswi esetén én maximum egy 12M-ás szerződést tudnék elképzelni, de még ez is necces kategória. A nagy kombinálgatásban simán benne van egy QB draft/FA igazolás olcsóbban, és Oswi mehet mondjuk Houstonba kezdőnek. RG III-t el tudnám itt képzelni nagyon is, egy értelmes playbook-al (értsd nem kell agyontöretni) bőven király lehetne ő itt. Kis túlzással egy Panthers féle csapatot lehetne itt összehozni sokkal jobb elkapó brigáddal....

Nincs bajom Oswi-val igazából, de a potenciált nem látom benne, és én inkább "rizikóznék" a nagyobb potenciál érdekében (RG III olcsóért, maradék pénz mehet a védelemre), mint a tutira játszanék.

több mint 10 éve
StormST Denver Broncos 12 842 — SB 50 Champion @ Grund
Elway már nem mehet oda megmondani, hogy PM mit tegyen, azzal szart csinálna a szájából és elvesztené a hitelét (ami egy GM-nél kb a legfontosabb), mert már kijelentte ország-világ előtt, hogy PM akkor dönt, amikor akar, ő nem fogja befolyásolni, csak tanácsot ad HA ő kéri. Magát csalta csapdába? Lehet, de ha valakinek, akkor neki ezt muszáj volt meglépnie, ő is megkapta ezt akkoriban Shanny-től és Bowlen-től, pedig az ő visszavonulásának "jogossága" nem volt ennyire nyilvánvaló, mégiscsak SB MVP lett utolsó meccsén...

Én megmondom őszintén, félek attól, hogy mi lesz, ha végül marad, akkor is kell pár áldozatot hoznunk, ha elmegy, de ha maradna, akkor Von-on kívül majdnem az összes komolyabb FA-nak búcsút inthetnénk, az ő feltámadásában pedig már nem tudok komolyan hinni, abban pedig kb. biztos vagyok, hogy ő már nem lesz annyival jobb, mint amennyivel a maradása esetén a D rosszabbá válna, márpedig egy jó-rossz O-D/D-O kombináció érhet PO-ot, egy közepes-közepes már sokkal kevésbé...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 10 éve
Stez SMU Mustangs 48 302 — Whoops, looks like something went wrong.
undisputedly
És? Mindent megnyert, ő megteheti, hogy a rekordokat hajtsa, bár szerintem nem így van. Ellenben a 2015-ös szezon második legjobb csapatát győzte le (valljuk be, simán) a Broncos a döntőben, ilyenformán pedig Manning simán gondolhatja azt, hogy a csapat képes megismételni ezt a menetelést. Manning egész életében a hátán cipelte az aktuális csapatát, ideje volt, hogy egyszer a csapata segítse ki őt.

Ebben a Broncosban simán benne van az ismétlés, és lehet, hogy Manning úgy érzi, a cél az ismétlés, emellett pedig ilyen védelemmel, ilyen támadóegységgel javíthat a rekordokon, ez csak plusz. Manning kicsit leszállóágba került, ugyanakkor a csapat felszállóba, de láttuk, hogy így is meg tud verni bárkit.

Ilyenformán nem látom, hogyha Manningnek nincsenek elképesztő fájdalmai és hasonlók a dobásoknál, akkor butaság lenne azt mondania, hogy még egy évet letol.

Nem mellesleg ha csak stathajhász lenne, akkor sem csökkenne a zsenije. Favre minden évben hülyét csinált mindenkiből, eljátszotta a hatalmas halált, három év múlva pedig már kiskirály volt, senki sem emlékszik arra, amit levágott, vagyis nem akarnak rá emlékezni. Manning hozzá képest pedig egy császár. Ő már tényleg megteheti, hogy még megnehezítse annak a Bradynek a dolgát, akire manapság ránézve simán ott lehet még akár négy szezon is.

Nem mellesleg pont magad mondtad, mekkora geek. Egy ilyen embernél nem lep meg, hogy nem tudja meghozni egy hét alatt a döntést. Nagyon szép és jó, hogy majd ellovagol gyűrűvel a naplementével, a csúcson fejezi be, de hagyjuk már, nagyobb ember lenne ettől? Szerintem egyáltalán nem, de lehet, hogy én gondolom rosszul. De ha megpróbálod a helyébe képzelni magad (persze, lehetetlen), azért valahol te is elgondolkodnál, hogy a jelen helyzetben mondd-e ki az utolsó szót, egyáltalán meg tudnád-e tenni egészen addig, amíg úgy érzed, hogy képes vagy nyerni te is, és a csapatodban is látod ezt.

A csávónak tényleg a foci az élete, ezzel kelt, ezzel feküdt, mindent ennek szentelt. Egyébként pedig Favre sem akart feltétlenül visszavonulni, egyszerűen úgy szétverték az utolsó szezonjában, hogy akkor lett elege, és már minden porcikája sajgott, a pályára sem akart felmenni.

Ettől függetlenül én úgy gondolom, hogy Manning visszavonul a holt szezonban, de ha nem így tesz, azt is teljesen megértem, akárhogy dönt, van/lesz benne ráció.

Teszem hozzá, ha Elwaynek van töke, és úgy gondolja, hogy ez a csapat mással jobb lehet, mint Manninggel, akkor így is úgy is továbblép, Manning döntésétől függetlenül.

Én úgy gondolom, hogy itt Elwaynek kell elsőként meglépnie, amit jónak lát. Vagy megmondania Manningnek, hogyha marad, számít rá a Broncosnál, vagy közölni PM-mel, hogy jön Osweiler, vagy más. De én Elway oldaláról is pöcsölést érzek.

Szép dolog ez a sok tiszteletszarság meg egyebek, de a hülye is tudja, hogy ez üzlet, így PM is megérti, ha úgy alakul.

több mint 10 éve
Zalán Denver Broncos 4 934 — I'am a Broncos Fan and I believe in Mile High Magic...
undisputedly
Nálam nem lettél népszerűtlenebb. Fontos publicistája vagy az egyetemes Bowl-fórumnak, érdekel a véleményed. Tisztelem Manninget. És megszerettem nagyon. De furcsa érzés fogott el a Kansas elleni hazai alapszakasz mérkőzésen. Egybevág a véleményeddel. Dühös voltam, mert azt éreztem a csapat érdekei az egyén érdeke mögé lett helyezve. Konkrétan azt éreztem, 3 yardért feladtuk azt a mérkőzést. Ott már egyértelmű volt, milyen állapotban lépett pályára. A Csapat érdekei, soha (!!) egyetlen játékos érdekei mögé nem kerülhetnek. Két dologban nem ismerek tréfát: az amerikai foci és a Denver Broncos. Ha érthető. Nincs játékos, aki miatt csapatot váltok, nincs játékos aki miatt mást is felveszek a diskurzusba. Korábban utaltam már, fair lenne, ha Manning a csapat érdekeit is nézné, és döntene, sem pedig lebegtetne. Az utóbbi években kevésbé volt fontos, mikor válaszol. Most viszont nem az. A mai hír szerintem súlyosabb bizalomvesztés Osweiler irányából nézve, mint hogy a San Diego ellen lekapták Brock-ot a pályáról. Értem a tiszteletet PM iránt, és ez így rendjén is van. De a tiszteletnek kölcsönösnek kell lennie. Nagyon örülök, hogy Black elindította ebben a csapat-kommentfolyamban is a jövővel kapcsolatos teoriabeszélgetéseket. Világos, itt komoly áldozatot kell hozni, és nem feltétlen a Super Bowl győzelem okán. Ha az AFC döntőn Gost berúgja, majd Brady hosszabbításban megnyeri, mi elbukunk, pontosan ugyanez a helyzet, pedig már senki nem rólunk beszélne. Amúgy értékelve az olvasottakat, azt látni, ezen fórum elkötelezett tagjai leginkább azokhoz a játékosokhoz ragaszkodnak, akiket mi neveltünk draftról vagy undraftról. Érhető. Jómagam is. De egyszerre két sheriffet nem száműzhetünk. Volt korábban is jó D itt, de arról beszéltünk egykor, hogy nincs vezér. Aztán érkezett Dawk. Szóval szerintem Ware kell jövőre a csapatnak PM hiányában. Abban biztos vagyok, Elway gondolkozik olyanban, amit mi megálmodni sem tudunk. És egyre inkbb az az érzésem, Malik fontosabb láncszem mint OZ...

Szerkesztette: Zalán

"I love this sport. I hate this sport."
több mint 10 éve
StormST Denver Broncos 12 842 — SB 50 Champion @ Grund
No, egy apró gondolat a korábbiakhoz:

Ha az a financiális totálkáosz, ami az európai gurulós fociban van, beszabadulna az NFL-be, akkor az ennek az általunk nagyon szeretett sportnak a végét jelentené, legalábbis annak a tulajdonságának, ami azt adja, hogy van egy jó ki hullámzás benne, hiába van egy owner-nek sok sok milliárdja a bankszámláján, mégse rakhat össze egy all-star csapatot, csak hogy a Lombardi-t berakhassa a vitrinbe pár példányban. Nekem az összes amerikai sportág közül az NFL financiális rendszere tetszik leginkább, az, hogy itt nem lehet fölé menni a sapkának semmilyen körülmények között (jó, lehet trükközni, de az messze nem olyan mértékű, mint máshol) és nem lehet játékosokat pénzért adni-venni. Remélem ez soha nem fog megváltozni!

Azoknak meg, akik szerint a gurulós fociban nincs olyan, hogy egy BL (vagy BEK) győztes csapatot szétkapnak a gazdagok ajánlom megguglizni a Crvena zvezda nevet...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 10 éve
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 18 898 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
undisputedly
Szerintem sokan gondoljuk ugyanezt... Mert a Win után ellovagolhatott volna, de nem tette.....

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 10 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 924 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026
több mint 10 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 834 — "Montoya por favor!"
OFF : újonnan divat minden régi témával meggyanúsítani P. Manninget ? Persze nem mondom, hogy hazugság, de ahogy meneteltünk, annál több ilyen vád jelent meg újra

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 826 — The only discipline that lasts, is self discipline
Hogy ne offoljuk teljesen szét a topikot: akkor annyit azért elismertek, hogy gurulós fociban mondjuk egy BL győzelem után a szurkolóknak nem kell félni hogy szétkapják a csapatot, de itt a fizetési sapka miatt sokkal rosszabb a helyzet.Fredo
Ha úgy írtad volna, hogy más a helyzet, úgy egyetértenék. De, hogy rosszabb? Szerintem éppenséggel SOKKAL JOBB. Persze, gurulósban, ha megelégedsz azzal, hogy a Barca, Real, MU, MCity, Bayern, esetleg még Juve és Inter közül kiválasztod, hogy kinek szurkolj, akkor ott nyugodtabb az élet. A Bayern most éppen valami húsz ponttal vezet a hazai bajnokságban a második előtt. Sima liba. És nem Puskás Akadémiák előtt, hanem Dortmund és társai előtt. Ez is egy világ. Én beleuntam. Én inkább fosok, hogy szétkapják-e a csapatomat, mint, hogy évről évre azt nézzem, hogy a Dallas, Washington, Patriots és talán mostantól Rams négyeséből éppen ki nyeri a gyűrűt. Mert kb. ezeken kívül nem nagyon nyerné más...

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
nagyon OFF: soha nem lesz még egy olyan "német" csapat, mint amikor rövid időn belül kerettag volt Boateng, Khedira, Klose, Podolski, Trochowski, Özil, akár Gomez vagy Marin 😀 De ez csak azért volt durca mert sokan 1szerre....elég gyakori, ugyan olyan németek ezek a srácok, mint ahogy Xhaqiri svájci

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 10 éve
Fredo 205
OFF!

Fredo!

Gurulos fociban hany sztart mondjak, akinek a wikioldalan tobb csapat is fel van sorolva? Az is ugyanolyan uzlet. Van nemzeti valogatott(!), ahol a fel csapatot magyarazni kell, mikepp is lett hazafi.
ulpianus
Igen van olyan francia válogatott kép hogy nincs rajta fehér ember (mondjuk az az afrikai gyarmati múlt miatt van nagyrészt) de divat lett mindenhol a honosítás.
Hogy ne offoljuk teljesen szét a topikot: akkor annyit azért elismertek, hogy gurulós fociban mondjuk egy BL győzelem után a szurkolóknak nem kell félni hogy szétkapják a csapatot, de itt a fizetési sapka miatt sokkal rosszabb a helyzet.
több mint 10 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 18 009 — Circus Maximus
OFF!

Fredo!

Gurulos fociban hany sztart mondjak, akinek a wikioldalan tobb csapat is fel van sorolva? Az is ugyanolyan uzlet. Van nemzeti valogatott(!), ahol a fel csapatot magyarazni kell, mikepp is lett hazafi.

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 10 éve
Az a probléma, hogy ezek a játékosok huszonévesen kapják ezeket a pénzeket. Én huszonévesen, igaz, hogy napi 16 órát dolgozva, és Angliában, de jobban kerestem, mint most. És elég szépen elvertem erre-arra. Most a kevesebből is több marad 40 fölötti fejjel.

Ezek a játékosok bekerülnek az NFL körforgásba, és ott a Bentley, 10 ezer dolláros vacsorák, és hasonlók forognak. Ha elmész vacsorázni a társaiddal és kétezer dollárért rendelnek neked pezsgőt, akkor nehéz nem viszonozni valami hasonlóval.... húszévesen, fiatalon. Negyven éves fejjel persze már józanabb az ember. És persze hozzá kell tenni, hogy az NFL játékosok zöme azért nem 4 millió dollárt keres, hanem félmilliót évente. Ami, összevetve egy átlagos fizetéssel, még mindig tízszeres, de annyi már nagyon könnyen elmegy a mindennapokra, ha egy picit feljebb éled a mindennapjaidat. És azért döntően ezek a játékosok azok, akiknek később anyagi gondjaik lesznek, nem a tízmilliós fizetésű sztárok. Utóbbiak között is elő-elő fordul, de azért nem ez a jellemző. Előbbieknél viszont gyakori.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 10 éve
Általános Doktor Denver Broncos 2 163 — A meccs addig tart, amíg véget nem ér
Az insiderek szerint Malik elé tettünk egy új ajánlatot, míg Oswival addig nem foglalkozunk, amíg PM nem dönt.
Von Miller 100% h megkapja a taget.

Once there was only dark.

If you're askin' me, the light's winnin'
több mint 10 éve
Fredo 205
Ez nem teljesen igaz. Nagyon sok játékos kötődik a klubbjához és nehezen vált, vagy akár belemegy paycutba vagy szerződés átstrukturálásba, hogy maradhasson. Neked se mindegy hogy 120 000ft kapsz vagy 200 000. Azt is számold bele hogy egy NFL playa átlag 30 év kora körül abbahagyja...Addig mivel milliókat keres nyílván lesz egy életvitele, amit aztán nehéz lesz fenntartani a visszavonulása után... Ha nem hozzák ki a lehető legtöbbet a karrierjükből gyakran elfogy az a sok lóvé. Egy felmérés szerint a visszavonult játékok nagy részének anyagi gondjai vannak 10 évvel a visszavonulás után. Persze van aki okosan bánik vele és befekteti, de sok ugyebár partyzik, autókat vesz stb... Nézd a nagypályások sorozatot és kaphatsz egy kis betekintést az életükbe...Mellesleg a gurulós fociban sincs ez másképp sőt...
Tomcsik
Pont erre utaltam: az hogy 120 vagy 200 e ft per hó az nagyon nem mindegy. De hogy 3,5M vagy 4M Ft annak szerintem kisebb a jelentősége. De lehet hogy csak én gondolom így.
A gurulós focival tényleg nehéz hasonlítani mert ott kisebb a játékoskeret létszáma és nagyobb a GM-ek mozgástere (elit kluboknál) szóval ott ha akarnak valakit élethosszig magukhoz láncolnak úgy hogy eszébe se jusson elmenni...
Amúgy a játékos vs klub pénzharc vica versa működik, mert a csapatok is szó nélkül lemondanak akár sokat és jól teljesítő klasszisokró isl ha már úgy ítélik meg, hogy nem érik meg a pénzüket.
Ennek a sorozatnak utána nézek, de nehogy már sajnáljam őket mert elk*rják a pénzüket. Tudom sokan nem túl erősek fejben,de aki egy éltere való pénzt keres 1 év alatt az nehogy már sírni kezdjen.
több mint 10 éve
Black_Adder Denver Broncos 9 475
A drafton eddig nem needekre hútunk, hanem BPA-ztunk, csak nem Mayock grade-jei alapján, hanem az alapján, h kiben mekkora potenciál van, tudva, h nem muszáj első évében mélyvízbe dobni.

Ez változhat, ha nem lesz pénzünk FA-n needeket pótolni. De ilyen szerintem nem lesz. Ha kell inkább elengedi Malikot és Trevathant is, van mögöttük next man up, a needekre jön FA, és a szokott módon draftolunk idén is...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear

The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 10 éve
Fredo 205
Miből gondolod, hogy a draftnak kisebb lett volna eddig a prioritása. Szerintem egyáltalán nem. És vegyük ide az UDFA-k megtalálását, kinevelését is, ha az igazolás vs kinevelést állítjuk szembe egymással. Szerintem a kinevelés is volt olyan sikeres, mint a free-agency tevékenység.
peterk2005
Nem követtem 100%-osan de Manning, Welker, Sanders, Ware leigazolása számomra a FA tevékenység hangsúlyosabb voltára utal.
több mint 10 éve
Miből gondolod, hogy a draftnak kisebb lett volna eddig a prioritása. Szerintem egyáltalán nem. És vegyük ide az UDFA-k megtalálását, kinevelését is, ha az igazolás vs kinevelést állítjuk szembe egymással. Szerintem a kinevelés is volt olyan sikeres, mint a free-agency tevékenység.

Az meg, hogy a játékosok több pénzért továbbálnak, abban a világban amiben az NFL történései zajlanak, logikus. Egyrészt a gurulós fociban nincs egy csúcs bajnokság, és nincs cap. Emiatt nagyon kevés elit csapat van, ahol nyerni is lehet. Az NFL-ben más a helyzet. A 2000 óta lejátszott 16 superbowl-t 11 különböző csapat nyerte. Csak 3 csapat van, amelyik egynél többet is tudott nyerni (Pats, Steelers, Giants). Úgyhogy, mondjuk 4-5 éve távlatban azért elég sok csapat lehet olyan, amelyiknél megvan a sansz, hogy odaérhet. Hány csapatot tudnál felsorolni, amelyiknél szerinted kizárható, hogy a következő 4-5 évben esetleg odaérhet a Suberbowl-ba? Olyan sokat én nem tudnék mondani...

Mindemellett azért az a játékos, aki már megkereste a magáét, az azért szeret győzteshez, esélyeshez igazolni. Hányszor lehetett hallani egy játékos szájából az utóbbi években, hogy azért igazol Denverbe, Bostonba, Indianapolisba, mert superbowlba szeretne jutni? Ware, Sanders, Ward, Welker mind ezt mondták (Sandersnek ugye balhéja is lett ebből, hogy előtte máshová elígérkezett, aztán mégis Denverbe jött). Tavaly nyáron is tele volt a sajtó azzal, hogy Andre Johnson, Frank Gore azért ment Indybe, mert esélyeshez akart menni. Az más kérdés, hogy mi lett a vége, de a szándék megvolt. Szóval működik ez - ha már megkerested a pénzed. 😊