Denver Broncos

49 feliratkozó

több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 587 — The only discipline that lasts, is self discipline
Osweiler egy NFL elitbe nem tartozó rosterrel (közepes védelemmel, átlagos offensive állománnyal, stb.) gyakorlatilag biztos, hogy soha nem fog Superbowl-ba jutni....
peterk2005
Gyakorlatilag biztos? 1 meccs után? Nem gondolod, hogy elég erős ilyen szavakkal dobálózni? Mire alapozod? A jövőbe látsz, vagy csak láttad a 49 SB-ba bejutott és nem bejutott összes irányító első meccsét és a csapataikat és ezek alapján tudod, hogy Oswi valószínűleg soha nem fog odaérni egy gyengébb kerettel? Elő lehetne hozni szerintem jó pár ellenpéldát, de annyira nagy brainfart-nak [te szoktad használni, de szerintem pont ideillik] tartom, hogy ezt leírtad, hogy szerintem felesleges lenne...StormST
Oké, mondjál egy példát. 😊 Ezt a "gyakorlatilag biztos"-t nem azért írtam, mert úgy érezném, hogy jobb szemem van, mint Elwaynek. Egyszerűen ez a statisztikai valószínűség az ilyen játékosoknál, mint Osweiler. Mármint a gyakorlatilag nulla esély. Hangsúlyozom, őt körülvevő elit roster nélkül. De még elit rosterrel sem túl sok rá az esély. Az NFL-be évente átlagban 3-4 Osweilerhez hasonló - azaz 2-3 körben elvitt potenciálisan esetleges kezdőnek remélt - plusz 1-2 nála tehetségesebbnek, franchise QB-nak húzott (1. kör első felében elvitt) irányító érkezik. Ez évente átlagban körülbelül 5-6 irányítót jelent, ami ötven év alatt 250-300.

Ebből hány nyert SB-t, ill hány jutott SB-be? Az eddigi 49 SB-ből 29 győzelmet elvisz 11 olyan irányító, aki többször is nyert. Mind hall of famer, vagy várhatóan az lesz (Brady biztos, Big Ben kis kérdőjellel, Eli Manning nagyobbal). Aztán jönnek az egyszeres győztes, szintén HOF kaliber irányítók. Manning, Brees, Rodgers, Namath, Unitas, Staubach, Theismann, Favre, Trent Dilfer, stb, nem sorolom tovább, van még jópár. Mind-mind hall of famer, vagy azt csípkedő szintű irányító. És mindegyik kiemelt tehetségű főiskolai karrier után, korai, első körös pickkel került a ligába, már a draftolásukkor franchise QB-nek szánva (legalább). Ezek elviszint a maradék 20 győzelem nagy részét. És, ugyanezek az irányítók - a többszörös és egyszeresek együtt - elviszik a vesztes SB szereplések kb. ugyanilyen nagy részét is. Nincs kedvem most visszaböngészni, a google biztos megmondja, hogy pontosan mennyit, de tuti, hogy nem marad több SB részvétel - győztes és vesztes együtt -, mint amit a két kezemen meg tudok számolni. És ennek a nagyobbik részét elviszik a Bledsoe, McNabb, Collins, Craig Morton, Tankerton félék, akik kisebb karriert futottak be, mint a korábban felsoroltak, de azért ők maguk is nagy tehetségként, korai első körös pickként érkeztek a ligába. Plusz Kurt Warner. Na, őt nem draftolták. 😊 De még ő sem igazán jó példa, mert nem ült éveket cserepadon, hanem felfedezték, elhozták, azonnal kezdett, és azonnal nagyon jó volt. Szóval inkább az a kivétel, aki valamiért kihullott az első rostán, aztán utólag ráakadtak, de amint ráakadtak, azonnal más kalapba is került.

Mennyi maradt? Talán 4-5 hely? Esetleg 6-7? Ezeket viszik el a Kaepernick, Rex Grossman féle irányítók, akik egyáltalán nem átlagos csapattal jutottak superbowlba, hanem kifejezetten elit roster vette őket körül. De még közöttük is akad egy-egy Russell Wilson, aki ugyan elsőre elkerülte a figyelmet, de azonnal kezdő lett és az első offseason után sokat vártak tőle.

Olyan karrierről, hogy kihúztak valakit valahol a 2.-4. körben, padoztatták, majd több év padozás után beállt, karriert csinált, és SB-be jutott, egyről sem tudok. Pláne olyanról, aki ezt átlagos rosterrel a háta mögött képes lett volna megtenni. Aaron Rodgers sem ilyen, mert ő bár padozott, de kiemelt tehetség, első körös pick volt az elmúlt évtized talán legjobb QB évfolyamában. És Steve Young sem ilyen, mert igaz, hogy ő meg Montana mögött padozott éveket, de ő is USFL 1/1-es draft pick volt, kiemelkedő tehetséget látták benne mindig is, csak aztán nagyon gyengén játszott a Bucsban, és elcserélték Montana mögé backupnak. Meg egyébként is, az a Niners minden volt, csak nem átlagos roster. (Éppen ellenkezőleg, talán minden idők legjobb rostere.)

Szóval nem látom azt a brainfartot, akárhogy is nézem... Szerintem egyszerűen a reálisan várhatót írtam le. De nem akarok TT-szerű vitába bonyolódni, minden szurkolónak szíve joga reménykedni abban, hogy a kedvenc csapatának a játékosából hall of famer, ill. SB résztvevő lesz. Neked is természetesen. 😊

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Black_Adder Denver Broncos 9 468
Tőlem lehet Oswi szar, de ha hozunk egy újat az 1-2. körben, akkor az miért lenne jobb? Mert még sosem játszott, de ha elfogadhatóan lemenedzsel egy meccset, akkor utána ő se frQB mert nem egymaga nyerte a meccset.
Jöhet más, lehet h szimpatikusabb lesz a neve, a kinézete, menőbb mezszámot választ, de ahol mi fogunk választani, ott nem lesz olyan QB, aki 1. meccsre ennél sokkal meggyőzőbbet mutat.

PM most játszani akar 2016-ban. Kérdés, h ez 2016-ban is így lesz-e még, h a Broncos akarja-e majd játszatni (19misiért), ill. h ha Gase HC lesz vhol, akkor PM nálunk vagy inkább nála képzelné el azt a 2016-ot. Nem tudhatjuk pontosan, h a gyengélkedéséből mennyi írható a kor és mennyi a séma kárára.
Oswiról most nem gondolnám, h visszaülne a padra még egy évre, h beleszagolt a kezdőbe, és - bár még bőven elronthatja ezt decemberben - nála kevesebbet mutató backup QB-k is kaptak már kezdőként lehetőséget máshol. Olyat ahol ez be is vált, már nehezebb felidézni, de látszólag nem tanulnak ebből a csapatok/GMek.
Akárhogy is szerintem lehet scoutolni a végzős QB-kat, vagy Oswi vagy PM vagy egy veterán világjáró mögé nagyonesetleg a mélyvízbe, de jöhet valaki...
Én személy szerint igazságtalannak tartanám a sorstól, ha iylen meccsel érne véget egy ilyen pályafutás, de a sérülés természetét tanulmányozva, kifejezetten rosszul kéne játszani brokinak, h idén még idejekorán lássuk Manninget. Jövőre meg jó kérdés, h megpróbálkozunk-e összepárosítani mégegyszer Manninget és a Kubiak offense-et...

Szabad véleménye mindenkinek lehet. Nekem pl az, h 1 meccs után ítéletet mondani vkiről (akár jót, akár rosszat), az hülyeség.
Oswi értékelésével is várjuk meg szerintem a szezon végét. Egyelőre nem kellett hátára venni a csapatot, és nagyon dícséretes, h nem is próbálta meg, amikor nem kellett. Ez nem jelenti azt, h nem képes rá, sem azt h képes rá. Jól lemenedzselt egy meccset, ez még nem teszi őt jó game menedzser QB-vá, és nem is degradálja őt game menedzser QB-vá.
Ahogy 0 meccs alapján nem lehetett tényeket megfogalmazni, úgy 1 meccs után se lehet. 1 meccsből nem lehet következtetéseket levonni. Ha játszik még 6-ot, szezon végére lesz 7 meccs, az majdnem fél szezon, azután úgy is elkerülhetetlenül téma lesz, h megtartsuk-e vagy sem. Én most megalapozatlannak érzem azt is, h leszarozzuk, meg azt is, h felülünk a bandwagonra. btw, amikor legutóbb ilyen jól ment a futás, akkor PMnek is jó meccse volt...

Ami számomra is furcsa, h ez a meccs szvsz inkább a pozitív korai következtetésekre adott volna alapot. Fura őt jobb elérhető opció hiányában ennyire és végérvényesen leírni. Könnyen lehet h nem végzi frQBként, de az nem az első meccsén mutatott teljesítménye alapján lesz. Elway az első meccse alapján kanadában se fért volna a cserepadra se kb...

Szerkesztette: Black_Adder

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear

The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 10 éve
PM_the_sheriff Denver Broncos 1 155
Nem nagyon van itt köpködés PM-el szemben, én nagyon szeretném látni újra úgy játszani, ahogy azt tette tavaly október előtt, dominánsan, kevés hibával, magabiztosan, de ehhez egészségesnek kell lennie, ami jelenleg nincs meg és ezzel a pályára küldése saját életminőségét és a csapat eredményét egyaránt veszélybe sodorhatja...
StormST
Igen abszolut nincs kopkodes ami nagyon pozitiv. Kinti forumokat aki olvas az tudja mi ment egesz szezonban.

Azzal pedig teljesen egyetertek, hogy ha PM visszateresevel varjon amig teljesen egeszseges lesz. PO szinte biztos megvan. Max WC-vel kezdunk, ami nem is biztos, hogy rossz amugy.

You hear about how many fourth quarter comebacks that a guy has and I think it means a guy screwed up in the first three quarters. - Peyton Manning
több mint 10 éve
StormST Denver Broncos 12 732 — SB 50 Champion @ Grund
Nem nagyon van itt köpködés PM-el szemben, én nagyon szeretném látni újra úgy játszani, ahogy azt tette tavaly október előtt, dominánsan, kevés hibával, magabiztosan, de ehhez egészségesnek kell lennie, ami jelenleg nincs meg és ezzel a pályára küldése saját életminőségét és a csapat eredményét egyaránt veszélybe sodorhatja...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 10 éve
PM_the_sheriff Denver Broncos 1 155
Igazabol en PM miatt pattantam fel a bandwagonra es mint sokan most en is elegge csalodott vagyok . Keresne az ember, hogy kit lehetne elovenni hirtelen, hogy ki a fogonosz. Oswi, Elway, Kubes, Dennison az O fal vagy tudja tokom. De igazabol akit elo lehet venni az PM. Neki nem kellett volna kimenni a KC meccsre. Ha az a meccs nincs akkor meg kb az emberek fele varna is azt, hogy visszaterjen a PO-ra legkesobb. Viszont mi van most? Beallt Oswi es teljesen korrektul lehozta a meccset, nekem pl nagyon imponalt. Es akkor mindenki a 4 INTs teljesitmenybol (meg ugy az ideibol) indul ki es az sem biztos, hogy iden (vagy egyatalan valaha) latjuk PM-et Broncos (vagy barmilyen mas) mezben jatszani. Hat ez igy tre. De errol rohadtul nem Oswi tehet. Aki hallotta/latta nyilatkozni az tudja, hogy egy baromi szereny arc es KC meccs utan is rogton lenyilatkozta, hogy ez a csapat PM csapata mindenki tamogatja, stb.

PM-mel nem tudom mi lesz, nagyon megerdemelne meg egy par meccset, hogy ne igy kelljen visszavonulnia. Lehet kopkodni az oreget barmennyire, azert eleg meltatlan lenne azzal KC elleni meccsel zarnia. Remenykedem, hogy kap par het pihenot es sikerul osszeszednie magat es egy nagy menetelest csinal meg a csapat vele. Ha nem akkor meglatjuk mi lesz.

You hear about how many fourth quarter comebacks that a guy has and I think it means a guy screwed up in the first three quarters. - Peyton Manning
több mint 10 éve
Nagy szavakkal könnyű dobálózni, a billentyűzet és a fórum felület mindent elbír, ez mondjuk biztos. Én csak nem értem a bizalmatlanságot és kritikát, amit Oswi kap, szerintem nem szolgált rá semmivel. Beállt minden idők talán legjobb QB-je helyett egy meccsre, szezon közben, idegenben, lehozta korrekten, komoly hiba nélkül, én ezt láttam. Nem látom ebbe bele azt, hogy ő lesz a jövő nagy irányítója, még csak azt se, hogy jó QB lesz, aki több szezont sikeresen levezényel kezdőként. Csak azt, hogy nem játszott rosszul, ennyi. Nem láttam "vergődést", nem láttam azt, hogy SB-ra méltatlan QB lenne...

Lehet, hogy azért nem szeretem az ilyesmit, mert én személy szerint nem írom le azt, hogy "biztos" semmivel kapcsolatban, amiben nem vagyok valamilyen okból tényleg biztos...

több mint 10 éve
Osweiler egy NFL elitbe nem tartozó rosterrel (közepes védelemmel, átlagos offensive állománnyal, stb.) gyakorlatilag biztos, hogy soha nem fog Superbowl-ba jutni....
peterk2005
Tudom, nem nekem jött a válasz, amiből idézek, de ezen nagyon megakadtam.

Gyakorlatilag biztos? 1 meccs után? Nem gondolod, hogy elég erős ilyen szavakkal dobálózni? Mire alapozod? A jövőbe látsz, vagy csak láttad a 49 SB-ba bejutott és nem bejutott összes irányító első meccsét és a csapataikat és ezek alapján tudod, hogy Oswi valószínűleg soha nem fog odaérni egy gyengébb kerettel? Elő lehetne hozni szerintem jó pár ellenpéldát, de annyira nagy brainfart-nak [te szoktad használni, de szerintem pont ideillik] tartom, hogy ezt leírtad, hogy szerintem felesleges lenne...

Egy olyan ligáról beszélünk, ahol első körösök tűnnek el a süllyesztőben kb. hetente, 5-6-7. körös és UDFA játékosok meg bármikor előtűnhetnek a semmiből, mindezzel azt bizonyítva, hogy még a liga körül 20-30-X évet scouting-al és coaching-al töltők is sokszor nagyon mellé tudnak lőni és mindenkiről csak akkor derül ki, hogy mennyit is ér, amikor valójában rá kerül a sor. No, de te gondolom úgy érzed, hogy jobb vagy mindüknél és kijelentheted, hogy gyakorlatilag biztos, hogy Oswi sose fog Superbowlba jutni egy gyengébb kerettel. Remélem már írtál Elway-nek mail-t vagy twittert, nehogy feleslegesen játszassák a srácot, inkább tegyék Siemian-t, hogy róla is hozhass egy ilyen jól megalapozott döntést...

Gyakorlatilag biztos... Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek...
StormST
Mindenkinek megvan a saját véleményhez való joga, úgy ahogy voltak Tebowisták, most biztos lesznek Oswisten hívők is. Azért halkan megjegyzem, most tényleg méltó vagy a nicknevedhez, hisz úgy tombolsz kábé mint a Katrina anno.... Nem kell ezt ennyire komolyan venni, fikarcnyit sem számít, hogy peterk vagy én nem látunk túl sokat Osweilerbe, attól még ugyan úgy szurkolunk majd a Pats ellen és reménykedünk a győzelemben. Ha Oswi, ha Grossman, ha Caldwel irányít Blindcat formációban 😊
flzoli
Halkan megjegyzem, hogy magyarázatot még mindig nem láttam...

több mint 10 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 677 — farkas.l.zoltan@gmail.com
peterk2005

Gyakorlatilag biztos? 1 meccs után? Nem gondolod, hogy elég erős ilyen szavakkal dobálózni? Mire alapozod? A jövőbe látsz, vagy csak láttad a 49 SB-ba bejutott és nem bejutott összes irányító első meccsét és a csapataikat és ezek alapján tudod, hogy Oswi valószínűleg soha nem fog odaérni egy gyengébb kerettel? Elő lehetne hozni szerintem jó pár ellenpéldát, de annyira nagy brainfart-nak [te szoktad használni, de szerintem pont ideillik] tartom, hogy ezt leírtad, hogy szerintem felesleges lenne...

Egy olyan ligáról beszélünk, ahol első körösök tűnnek el a süllyesztőben kb. hetente, 5-6-7. körös és UDFA játékosok meg bármikor előtűnhetnek a semmiből, mindezzel azt bizonyítva, hogy még a liga körül 20-30-X évet scouting-al és coaching-al töltők is sokszor nagyon mellé tudnak lőni és mindenkiről csak akkor derül ki, hogy mennyit is ér, amikor valójában rá kerül a sor. No, de te gondolom úgy érzed, hogy jobb vagy mindüknél és kijelentheted, hogy gyakorlatilag biztos, hogy Oswi sose fog Superbowlba jutni egy gyengébb kerettel. Remélem már írtál Elway-nek mail-t vagy twittert, nehogy feleslegesen játszassák a srácot, inkább tegyék Siemian-t, hogy róla is hozhass egy ilyen jól megalapozott döntést...

StormST
Mindenkinek megvan a saját véleményhez való joga, úgy ahogy voltak Tebowisták, most biztos lesznek Oswisten hívők is. Azért halkan megjegyzem, most tényleg méltó vagy a nicknevedhez, hisz úgy tombolsz kábé mint a Katrina anno.... Nem kell ezt ennyire komolyan venni, fikarcnyit sem számít, hogy peterk vagy én nem látunk túl sokat Osweilerbe, attól még ugyan úgy szurkolunk majd a Pats ellen és reménykedünk a győzelemben. Ha Oswi, ha Grossman, ha Caldwel irányít Blindcat formációban 😊

több mint 10 éve
Zalán Denver Broncos 4 926 — I'am a Broncos Fan and I believe in Mile High Magic...
Oké. Ez így rendben, de akkor megfordítom a kérdést. Ki az, aki tudta biztosan ennek a két úriembernek az első mérkőzése után, bármilyen jól is olvastak, hívtak át, vonulgattak teljes csomaggal, hogy azok lesznek, akik lettek?Zalán
Mindenki tudta. 😊 De kár ezen rugóznunk, mert Osweilerrel szemben nem ez az elvárás. Jóval gyakrabban fordul elő az, hogy még a Manning, Luck féle tehetségek, akiken évekkel a ledraftolásul előtt is látszott már, hogy megvan a képesség bennük, hogy nagy NFL irányítók legyenek, még ők is be-be sülnek. Az, hogy senki nem látja valakiben a tehetséget és ennek ellenére nagy karriert csinál, emberöltőnként egyszer fordul elő.

Osweiler egy NFL elitbe nem tartozó rosterrel (közepes védelemmel, átlagos offensive állománnyal, stb.) gyakorlatilag biztos, hogy soha nem fog Superbowl-ba jutni. Nála az a kérdés, hogy ha van körülötte egy remek állomány (amilyen a jelenlegi denveri), akkor képes-e hozzátenni azt ami még szükséges. Ehhez nem kell hall of famer irányító, ehhez elég egy korrekt franchise irányító szint is. Kérdés, hogy Osweiler meg tud-e majd ennek felelni, illetve, ha meg tud, akkor meddig lesz ilyen erős keret Denverben? De ez is igazából még a jövő zenéje, jelenleg annyi a feladata, hogy próbálja pótolni Manninget amíg kell. (Ha kell akkor év végéig, de akkor az SB contenderség nem reális elvárás. Manning-el az. Még a jelenlegi, önmagához képest borzasztóan rossz Manning-el is.).
peterk2005
Faragó Tonó mondása: Harc után okos a katona. – Térjünk erre vissza, ha BO befejezte a pályafutását. Úgy kábé 55-56 éves leszek akkor. Egy lesz biztos, ahogy Manning előtt, úgy post Manning korszak után is Broncos-szurkoló leszek, s maradok...

"I love this sport. I hate this sport."
több mint 10 éve
peterk2005

Szerkesztette: StormST

több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 587 — The only discipline that lasts, is self discipline
Oké. Ez így rendben, de akkor megfordítom a kérdést. Ki az, aki tudta biztosan ennek a két úriembernek az első mérkőzése után, bármilyen jól is olvastak, hívtak át, vonulgattak teljes csomaggal, hogy azok lesznek, akik lettek?Zalán
Mindenki tudta. 😊 De kár ezen rugóznunk, mert Osweilerrel szemben nem ez az elvárás. Jóval gyakrabban fordul elő az, hogy még a Manning, Luck féle tehetségek, akiken évekkel a ledraftolásul előtt is látszott már, hogy megvan a képesség bennük, hogy nagy NFL irányítók legyenek, még ők is be-be sülnek. Az, hogy senki nem látja valakiben a tehetséget és ennek ellenére nagy karriert csinál, emberöltőnként egyszer fordul elő.

Osweiler egy NFL elitbe nem tartozó rosterrel (közepes védelemmel, átlagos offensive állománnyal, stb.) gyakorlatilag biztos, hogy soha nem fog Superbowl-ba jutni. Nála az a kérdés, hogy ha van körülötte egy remek állomány (amilyen a jelenlegi denveri), akkor képes-e hozzátenni azt ami még szükséges. Ehhez nem kell hall of famer irányító, ehhez elég egy korrekt franchise irányító szint is. Kérdés, hogy Osweiler meg tud-e majd ennek felelni, illetve, ha meg tud, akkor meddig lesz ilyen erős keret Denverben? De ez is igazából még a jövő zenéje, jelenleg annyi a feladata, hogy próbálja pótolni Manninget amíg kell. (Ha kell akkor év végéig, de akkor az SB contenderség nem reális elvárás. Manning-el az. Még a jelenlegi, önmagához képest borzasztóan rossz Manning-el is.).

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Gyenge QB, erős csapat, gyatra playbook, szolid teljesítmény...

Erős QB, ugyanaz a csapat, erős playbook, szenvedés...

Leszarom melyik a szebb, bármikor jöhet az első nekem, ha W a vége...

Igen, a Bears D gyenge, de játszottunk már gyengébb D-k ellen is idén (nálam a Browns ás a Raiders is az), az eredmények ismertek, a QB teljesítmények is...

Jöjjön vissza PM, jó formában, ügyesen-okosan, alig várom!! De azért fenntartom a jogot arra, hogy ne sírjam vissza azt, amit eddig láttam tőle idén gyenge D-k ellen, ha olyat is kaphatok egy gyenge D ellen egy QB-től, amilyet tegnap kaptam. Erős D ellen meg még nem láttam Oswi-t se jól, se szarul játszani, szóval ott majd várom, hogy jobbat kapok-e...

több mint 10 éve
Zalán Denver Broncos 4 926 — I'am a Broncos Fan and I believe in Mile High Magic...
És Osweiler semmi olyat és az ellenkezőjét sem bizonyított, ami miatt ne álljunk mögé, ha a csapat vezetése ezt megteszi. Jelentkezzen, aki látta Manning vagy Brady első kezdő meccsét. Mondja el, írja le, mennyivel mozogtak rosszabbul. Hogy Oswiból mi lesz, azt megmondani ennyi minta alapján lehetetlen. Sem azt, hogy ő visz minket Super Bowlba, sem azt, hogy vele állandó top10-ben húzás jön a következő években.Zalán
Jelen. 😊 Manning meccsét láttam. Röviden: night and day. Teljesem más a két történet. Manning az első napjától teljes csomaggal játszott, olvasta a védelmet, ő hívta a LOS-on a playt a több megkapott playből, stb. Ég és föld. Oswi nem olvasott semmit, megkapta az oldalvonalról a playt, és azt - jól! - végrehajtotta. Viszont, ha a védelem tudja mi jön, akkor jön a kérdés, hogy mi lesz. Áthívás, vagy sack...

(Amúgy a kérdés szerintem költői, Oswitól senki sem Manning v. Brady féle karriert vár, hanem abban reménykedik, hogy eljut egy Flacco szintig.)
peterk2005
Oké. Ez így rendben, de akkor megfordítom a kérdést. Ki az, aki tudta biztosan ennek a két úriembernek az első mérkőzése után, bármilyen jól is olvastak, hívtak át, vonulgattak teljes csomaggal, hogy azok lesznek, akik lettek? Szerintem azt sem lehet megmondani – most sem –, hogy mi lesz Luckból? A mi lesz egyetlen kérdésre irányul, nyer-e valaha? De kérdezhetném Flacco első meccsét, ki tudta akkor, hogy majd lesz egy Carter nevű srác, aki az utolsó playnél úgy ugrik a zsugáért mint Puskás Öcsi bácsi 1983-ban a SZÚR-on, és lesz mögötte egy visszavonuló Ray Lewis, aki ezek után úgy fanatizálja a po-ban a regularban körülbelül úgy leeresztő D-t, mint amilyen állapotban most a miénk van és végül elmennek megnyerni a Super Bowlt, ahol éppen egy teljesen komplett kész csapatba félidőben a legritkábban beálló teljesen újonc, szétvart gyerek viszi be az ellenfelet a másik irányból, aki mára RG3-mal playstation-özik max, ha focicsapatot akar látni. Azt akarom buborogni, hogy egy meccs után, mindegy mennyit ült a padon korábban senkiről nem lehet megállapítani, hogy mivé válik a története. Túl sok szereplős a dolog és azért ez még mindig egy csapatsport, ahol minden mindennel összefügg, és nüanszokon múlik, ki emelgeti a végén a fémet. Nem vagyok Osweiler-fun, nem ujjongok a tegnapi teljesítménye után, nem mondom, hogy itt az új fr-QB, hurrá. De azt sem mondom, hogy hozzuk Cutlert és plusz draft. Volt itt egy irányító, Tebow-nak hívták, kétségkívül tűzbe lehetett érte menni, Elway mondta róla, lányomnak egy ilyen palit szeretnék férjnek, de a csapatom irányítójának nem őt képzelem el. Azóta más sem. Mi pedig mindennel felruháztuk – szurkolóként jogosan –, és most igazságtalannak tartom BO tereptárgyként való kezelését. Majd feltesz három pontot a Pats-nek és akkor el lehet zavarni és az is lehet, hogy a 7. kör Sziámimacska jövőre gyűrűt nyer nekünk. Mert pont ez a szép ebben meg az, hogy mi pedig itt vitatkozunk...

több mint 10 éve
Neked mi a fene bajod van Oswi-val? Megdugta a csajod, vagy mi? 😛

Kb. olyan elvárásaid vannak itt hirtelen, mintha 1/1 lenne és rá tettük volna fel a csapat jövőjét, pedig egyik se igaz...
StormST
Hát amit PM kapott pár hasonló meccs után ez még bőven belefér 😊

Most akkor döntsük már el, hogy tölteléknek van-e számon tartva Osweiler vagy olyan QB-nak, akivel a jövőben számolni kell. A töltelék nem rontja el, amit a többi csinál, a jó QB- meg még hozzá is tesz valamit.
Amit én mondok az az, és nem akarod megérteni, hogy ezt a csapatot vétek évekig egy "újonc" QB vergődéséhez aszisztáltatni. Ha van benne valami potenciál, akkor az a Pats ellen fog megmutatkozni, nem egy Bears ellen (bocs Maci fanok).
Így hozzáállni, mint egy tökkelütött gyerekhez, hogy na csinálja azt amit tud, aztán hátha lesz belőle valami.... Olyan csapatot kapott a feneke mögé, amit újoncok ritkán, innentől kezdve baromira mások az elvárások vele szemben, mint egy 0. km-es újonchoz képest egy 1/1-es csapatban...
flzoli
AZ egész hsz-hez előrebocsátanám, hogy PM-t továbbra is korszakos egyéniségnek tartom!

Tehát egy öregedő QB vergődéséhez lehet aszisztálni? Arra hány évet nem vétek rááldozni? Face it, tavaly október óta ezt tesszük, azaz lassan egy szezon óta. Tudom, biztos ez is szélsőség, de én kb. így látom, 1-1 fellángolástól eltekintve azóta kevés olyan meccs volt, amit úgy zárhattam le magamban, hogy "na, ez egy jó QB teljesítmény volt!"...

Te előre eltemeted Oswi-t, vergődést írsz vele kapcsolatban, pedig még nem vergődött. Igen, lehet, hogy fog a Pats ellen, erre minden sansz megvan, de én előre nem tudom leírni, nem láttam rá jelet, hogy le kéne...

Osweiler pont úgy van számon tartva, ahogy Rodgers volt Favre mögött, üljön a padon, tanuljon, aztán ha kell, akkor bevethető legyen és ha közben meggyőzi a stábot, hogy megér egy esélyt, akkor kaphat majd egy csapatot egy teljes évre. Rodgers-nél bejött, Oswi-nál is simán bejöhet. Rodgers 7 meccsen játszott, 0-t kezdőként, mielőtt kapott egy 13-3-as csapatot a feneke alá, hogy akkor lehet próbálkozni, 6-10-es szezon lett belőle elsőre, aztán már 11-5, a többi meg történelem...

több mint 10 éve
És igen, én személy szerint magasról leszarom, hogy milyen passzokkal, ha egy QB az első meccsén 250 yard-ot passzol 127,1-es rating-el, akkor nem fogom tehetségtelennek tartani, akárki akármit mond is...
StormST
Már megint a szélsőségek között mozogsz és túlzol.... Tehetség nélkül nem is lehet az NFL közelébe kerülni, és egy szóval sem mondtam, hogy Oswi érdemtelenül került volna ide. Szépen lehozta a meccset a Bears ellen, de ennyi. A lényeg a W volt, és azt megtette. Se többet, sem kevesebbet.

több mint 10 éve
És Osweiler semmi olyat és az ellenkezőjét sem bizonyított, ami miatt ne álljunk mögé, ha a csapat vezetése ezt megteszi. Jelentkezzen, aki látta Manning vagy Brady első kezdő meccsét. Mondja el, írja le, mennyivel mozogtak rosszabbul. Hogy Oswiból mi lesz, azt megmondani ennyi minta alapján lehetetlen. Sem azt, hogy ő visz minket Super Bowlba, sem azt, hogy vele állandó top10-ben húzás jön a következő években.Zalán
Jelen. 😊 Manning meccsét láttam. Röviden: night and day. Teljesem más a két történet. Manning az első napjától teljes csomaggal játszott, olvasta a védelmet, ő hívta a LOS-on a playt a több megkapott playből, stb. Ég és föld. Oswi nem olvasott semmit, megkapta az oldalvonalról a playt, és azt - jól! - végrehajtotta. Viszont, ha a védelem tudja mi jön, akkor jön a kérdés, hogy mi lesz. Áthívás, vagy sack...

(Amúgy a kérdés szerintem költői, Oswitól senki sem Manning v. Brady féle karriert vár, hanem abban reménykedik, hogy eljut egy Flacco szintig.)

több mint 10 éve

Kb. olyan elvárásaid vannak itt hirtelen, mintha 1/1 lenne és rá tettük volna fel a csapat jövőjét, pedig egyik se igaz...
StormST
Hát amit PM kapott pár hasonló meccs után ez még bőven belefér 😊

Most akkor döntsük már el, hogy tölteléknek van-e számon tartva Osweiler vagy olyan QB-nak, akivel a jövőben számolni kell. A töltelék nem rontja el, amit a többi csinál, a jó QB- meg még hozzá is tesz valamit.
Amit én mondok az az, és nem akarod megérteni, hogy ezt a csapatot vétek évekig egy "újonc" QB vergődéséhez aszisztáltatni. Ha van benne valami potenciál, akkor az a Pats ellen fog megmutatkozni, nem egy Bears ellen (bocs Maci fanok).
Így hozzáállni, mint egy tökkelütött gyerekhez, hogy na csinálja azt amit tud, aztán hátha lesz belőle valami.... Olyan csapatot kapott a feneke mögé, amit újoncok ritkán, innentől kezdve baromira mások az elvárások vele szemben, mint egy 0. km-es újonchoz képest egy 1/1-es csapatban...

több mint 10 éve
Neked mi a fene bajod van Oswi-val? Megdugta a csajod, vagy mi? 😛 Kb. olyan elvárásaid vannak itt hirtelen, mintha 1/1 lenne és rá tettük volna fel a csapat jövőjét, pedig egyik se igaz...
StormST
A kérdés gondolom nem nekem, hanem fizolinak szólt. 😊 Szerintem egyszerűen arra gondolt, hogy Oswi nem csinált egyelőre többet, mint a Steelersbe beállított - a nevét már el is felejtettem - harmadik QB, akivel hasonló módon lehoztak 1-2 meccset. Egy remek játékosállománnyal rendelkező csapattal, világ egyszerű playbookkal, ezt egy franchise QB-ságtól fényévekre levő irányítóval is meg lehet csinálni - átmeneti ideig, tűzoltásként. Az a srác is majdnem tökéletes passer ratinggel hozta le a meccset. De egész más úgy hozni ilyen számokat, hogy a "rendszer viszi a QB-t", és az, ha a QB-t kéred meg, hogy működtesse a rendszert... A franchise QB ez utóbbi. (Még ebből is van Smith, Cutler, és Rodgers szint.)

több mint 10 éve
Most komolyan, nekünk mi bajunk van Osweilerrel? Arról nem ő tehet, hogy TT helyére jött. Kaep? Nem vagyok benne biztos, hogy nincs sokkal jobb mentális állapotban és nem felkészültebb jelenleg az NFL-re. Miért kell nekünk más – ha csak nem draftról – és miért kell nekünk más levetett irányítója? Én azt látom, ez egy olyan sport, ahol folyamatosan megújúlni szükséges. Wilson csak a legjobb példa. De ott van Carr esete. Szimpatikus törekvés. És szerintem sokkal jobban járt vele az Oakland, mint mondjuk Schaubbal vagy Vick-kel járt volna. Cutler? Olyan nevek ezek, akik többet nem fognak kihzni magukból, mint ahol most tartanak. Egy jó sprtvezető azt is tudja, hogy időben ki kell tudni szállni a játékosokból. Nyilván a bukás is benne van, de Oswit nagyon úgy tűnik, hogy okosan építik fel. Brock évekig készült és az első mérkőzésén megállta a helyét. Egyáltalán nem tűnt fogalmatlannak. Szerintem ennek a srácnak igazán megadhatnánk az esélyt. Akár azt az esélyt, amit TT nem kapott meg, és ezért nagyon sokat reklamáltunk itt. Egy olyan csapatot, amelyet rá szabnak. Én a tegnapi után simán kinézek belőle egy Flacco szintet. Az pedig elég, ha van körülötte védelem – és az az elkövetkezendőkben lesz, komolyan termeljük a tehetségeket, éljen Kilgo – és fal, hogy elmenjen egy SB-ig. Én szeretem Manninget, mert szeretem a korszakos zseniket. A tavalyi év végi vergődést látva azonban világos számomra, nem bír ő már egy szezont végig. Bármennyire is szeretném, hogy ez ne így legyen. Jó lett volna pár évvel többet kapni belőle, pár évvel fiatalabbat. Nem érzem, hogy a rájátszásban vele több esélyünk lenne mint BO-val. BO-ban a meglepetés benne van. A tavalyi play off búcsú után üresnek éreztem ezt az egészet és úgy voltam vele, jobb lenne PM-nek most lelépni. Nem tette. Ennek is örültem végül, de egyre inkább úgy látom, nem működik a kémia közte és a Kubiak rendszere között. A fal is szétszéledt, amit értelmezni sem tudok, hogy engedhette meg a vezetés. Manning pedig tíz forduló után rémes fizikai állapotban van. És most itt tartunk, ahol. Én bízom Osweilerben, amíg nem ortonosdik el. A tegnapi alapján erre van esély. Ha a Pats ellen versenyben marad, akkor másképp fogjuk látni......
Zalán
Ne vicceljünk már. Egy olyan csapatnál, amelyik az SB-t célozza meg, nehogy már eredmény legyen, hogy nagy nehezen mondjuk 2TD-n belül marad a Pats-hez képest..... Hazai pályán földbe kell döngölni őket, függetlenül attól, hogy most PM vagy Oswi irányít. Ott van a csapat mellett évek óta, ismeri a playbook-ot és a játékosokat, innentől kezdve csak rajta áll, hogy mennyit hozz ki a tehetségéből. Ha valóban rejlik benne valami szikra, akkor pont az ilyen helyzetekben/meccseken mutatkozik majd meg, és remélhetőleg nem csak az alibi check-down passzokkal és az 1.run, 2. run, 3. short pass féle játékokkal operál majd. Nem értem, mért kellene lejjebb adni az elvárásokat (jóval lejjebb, meccsben maradni a végéig.....), hogyha tényleg olyan nagy a bizodalom Oswi felé. Szépen kikapni bármelyik NFL QB tud, azért kár éveket áldozni az öregedés oltárán reménykedve a megvilágosodásban. (Lásd Dalton, Ryan, Cassel, Bradford...)
flzoli
Versenyben marad, az nem feltétlen 2 TD-n belül maradást jelent. Ennél szorosabb eredményre is gondolhatok. A jelenlegi Pats-cel kapcsolatban elvárni, hogy földbe döngöljük őket, irreális. Manninggel is az lenne. Egyébként szépen kikapni sem tud bármelyik NFL QB. Az időnként TT-nek sem sikerült. Mellesleg Osweilerrel azt se felejtsük, hogy csomagban kapunk egy második körös elkapót is, aki eddig turistaként vett részt a csapat mérkőzésein. Csak annyit akartam mondani, nincs ellenemre a változás. Kifejezetten érdekes, amit tartogathat. És Osweiler semmi olyat és az ellenkezőjét sem bizonyított, ami miatt ne álljunk mögé, ha a csapat vezetése ezt megteszi. Jelentkezzen, aki látta Manning vagy Brady első kezdő meccsét. Mondja el, írja le, mennyivel mozogtak rosszabbul. Hogy Oswiból mi lesz, azt megmondani ennyi minta alapján lehetetlen. Sem azt, hogy ő visz minket Super Bowlba, sem azt, hogy vele állandó top10-ben húzás jön a következő években.

több mint 10 éve
Most komolyan, nekünk mi bajunk van Osweilerrel? Arról nem ő tehet, hogy TT helyére jött. Kaep? Nem vagyok benne biztos, hogy nincs sokkal jobb mentális állapotban és nem felkészültebb jelenleg az NFL-re. Miért kell nekünk más – ha csak nem draftról – és miért kell nekünk más levetett irányítója? Én azt látom, ez egy olyan sport, ahol folyamatosan megújúlni szükséges. Wilson csak a legjobb példa. De ott van Carr esete. Szimpatikus törekvés. És szerintem sokkal jobban járt vele az Oakland, mint mondjuk Schaubbal vagy Vick-kel járt volna. Cutler? Olyan nevek ezek, akik többet nem fognak kihzni magukból, mint ahol most tartanak.Zalán
A beidézett rész második felével teljesen egyetértek. Manning egyszeri eset, ő az a kaliber volt, aki idejött és egy perennial po contenderből azonnal SB contendert varázsolt, 13-3-as szezonokkal. Az, hogy háromból csak 1 SB jött össze, az sajnálatos, mert benne volt 2 is, de nem hiszem, hogy a következő évtizedben lesz még egy olyan free agent QB, akiben ennyi potenciál lenne. Szóval a Cutler út úgy gondolom Elwaynél kizárt. Ha nem válik be Osweiler, akkor szerintem vagy megpróbál elhozni valahonnan egy fiatalt a cserepadról, akiben lát fantáziát, vagy pedig draftol valakit. Cutler félékkel nem fog kísérletezni. (Mivel Elway QB volt, ráadásul nem is akármilyen, azt még el tudom képzelni, hogy lép valami váratlant. Mondjuk elhozza Kaepernick-et vagy RGIII-at, mert úgy gondolja, a tehetség bennük van, csak el lettek rontva. A magam részéről nem hiszek az "elrontott QB"-kban, aki jó, az bárki keze alatt jónak látszik, legfeljebb szenved a csapattal. Viszont Elway mégiscsak többet tud a QB szakmáról mint én, úgyhogy ki tudja 😊)

Oswival kapcsolatban: én jelenleg nem látom benne a franchise QB-t. Már leírtam az okokat, hogy miért. De hát az én szemem az fotelszurkolói szem, Elway szeme meg egy hall of fameré. 😊 Mindenesetre ez a vasárnapi meccs nem sokat árult még el. Oswi nagyon pofásan játszott - aminek mindenki örült - de ez egy vanilla, borzasztó egyszerű playbook volt, kockázat minimalizálással. Mert a Bears ellen ezzel is nyerhettünk. De ezzel a playoffban nem lehet nyerni. Dalton és a Cincinnatti példája mutatja, hogy meddig lehet jutni, ha a fegyvertárban csak a futás és a checkdown passzok, plusz az elit elkapónak feldobott passzok vannak. Egy teljesen átlagos, futás ellen kifejezetten fogható Colts defense is simán lenullázta őket a playoffban - és az alapszakaszban is, még Green-estül, egészséges csapattal felállva is. Ne tévesszen meg senkit a korábbi 1-2 évi Baltimore, Flacco jóval több a korábbi évek Daltonjánál. (Az ideiről még nem nyilatkozom, kevés Cincy meccset láttam. 😊 ) Lényeg a lényeg, hogy Kubiak rendszeréhez is kell azért legalább egy Flacco, hogy SB contenderségről lehessen beszélni. Ha az nincs, akkor vagy egy korszakos edzőzseni + korszakos játékosállomány összejövetele, vagy pedig a hatalmas mázli marad. 😀

több mint 10 éve
És igen, én személy szerint magasról leszarom, hogy milyen passzokkal, ha egy QB az első meccsén 250 yard-ot passzol 127,1-es rating-el, akkor nem fogom tehetségtelennek tartani, akárki akármit mond is...

több mint 10 éve

több mint 10 éve
Ez a védelem azért már bőven nem az, mint a szezon elején. Megint egyre gyakrabban jön elő az egyéni hülyeség, amiből simán nyelik a nagy játékokat. Plussz emellé jön a rengeteg büntetés.
flzoli
A védelem nagyon bekezdett, ahhoz képest érezhető, hogy kicsit leült. De öt hónapig nem lehet folyamatosan csúcsformát futni. Inkább most üljön le egy picit és 1 hónap múlva pörögjön fel újra, mint végigpörögje a szezont és a playoffra fulladjon ki. Vannak hibák, viszont a big play / momentum changer potenciál most is benne van, és a RZ védekezés nem esett vissza.

(A büntetésekkel kapcsolatos mondandóddal természetesen egyetértek 😀 😀 😀)

több mint 10 éve
Most komolyan, nekünk mi bajunk van Osweilerrel? Arról nem ő tehet, hogy TT helyére jött. Kaep? Nem vagyok benne biztos, hogy nincs sokkal jobb mentális állapotban és nem felkészültebb jelenleg az NFL-re. Miért kell nekünk más – ha csak nem draftról – és miért kell nekünk más levetett irányítója? Én azt látom, ez egy olyan sport, ahol folyamatosan megújúlni szükséges. Wilson csak a legjobb példa. De ott van Carr esete. Szimpatikus törekvés. És szerintem sokkal jobban járt vele az Oakland, mint mondjuk Schaubbal vagy Vick-kel járt volna. Cutler? Olyan nevek ezek, akik többet nem fognak kihzni magukból, mint ahol most tartanak. Egy jó sprtvezető azt is tudja, hogy időben ki kell tudni szállni a játékosokból. Nyilván a bukás is benne van, de Oswit nagyon úgy tűnik, hogy okosan építik fel. Brock évekig készült és az első mérkőzésén megállta a helyét. Egyáltalán nem tűnt fogalmatlannak. Szerintem ennek a srácnak igazán megadhatnánk az esélyt. Akár azt az esélyt, amit TT nem kapott meg, és ezért nagyon sokat reklamáltunk itt. Egy olyan csapatot, amelyet rá szabnak. Én a tegnapi után simán kinézek belőle egy Flacco szintet. Az pedig elég, ha van körülötte védelem – és az az elkövetkezendőkben lesz, komolyan termeljük a tehetségeket, éljen Kilgo – és fal, hogy elmenjen egy SB-ig. Én szeretem Manninget, mert szeretem a korszakos zseniket. A tavalyi év végi vergődést látva azonban világos számomra, nem bír ő már egy szezont végig. Bármennyire is szeretném, hogy ez ne így legyen. Jó lett volna pár évvel többet kapni belőle, pár évvel fiatalabbat. Nem érzem, hogy a rájátszásban vele több esélyünk lenne mint BO-val. BO-ban a meglepetés benne van. A tavalyi play off búcsú után üresnek éreztem ezt az egészet és úgy voltam vele, jobb lenne PM-nek most lelépni. Nem tette. Ennek is örültem végül, de egyre inkább úgy látom, nem működik a kémia közte és a Kubiak rendszere között. A fal is szétszéledt, amit értelmezni sem tudok, hogy engedhette meg a vezetés. Manning pedig tíz forduló után rémes fizikai állapotban van. És most itt tartunk, ahol. Én bízom Osweilerben, amíg nem ortonosdik el. A tegnapi alapján erre van esély. Ha a Pats ellen versenyben marad, akkor másképp fogjuk látni......
Zalán
Ne vicceljünk már. Egy olyan csapatnál, amelyik az SB-t célozza meg, nehogy már eredmény legyen, hogy nagy nehezen mondjuk 2TD-n belül marad a Pats-hez képest..... Hazai pályán földbe kell döngölni őket, függetlenül attól, hogy most PM vagy Oswi irányít. Ott van a csapat mellett évek óta, ismeri a playbook-ot és a játékosokat, innentől kezdve csak rajta áll, hogy mennyit hozz ki a tehetségéből. Ha valóban rejlik benne valami szikra, akkor pont az ilyen helyzetekben/meccseken mutatkozik majd meg, és remélhetőleg nem csak az alibi check-down passzokkal és az 1.run, 2. run, 3. short pass féle játékokkal operál majd. Nem értem, mért kellene lejjebb adni az elvárásokat (jóval lejjebb, meccsben maradni a végéig.....), hogyha tényleg olyan nagy a bizodalom Oswi felé. Szépen kikapni bármelyik NFL QB tud, azért kár éveket áldozni az öregedés oltárán reménykedve a megvilágosodásban. (Lásd Dalton, Ryan, Cassel, Bradford...)

több mint 10 éve
Ez a védelem azért már bőven nem az, mint a szezon elején. Megint egyre gyakrabban jön elő az egyéni hülyeség, amiből simán nyelik a nagy játékokat. Plussz emellé jön a rengeteg büntetés.