New England Patriots
75 feliratkozó
több mint 14 éve
Milyen lesz a (toldozott-foltozott) OL a PO-ban?tomi-tomiTalán van rá reális esély, hogy ne legyen annyira toldozott-foltozott...
Vollmer-t Solder azért megfelelően pótolta.
Mankins-nek pedig van közel két hete a gyógyulásra.
TITO
JOHAN
Per Sempre Etern
This team was the best team in the AFC in the regular season and we won two games in the playoffs against two good football teams, the best team in the postseason. And that’s what this team is.
több mint 14 éve
A támadóknál is van egy érdekes adat. Minden negyedben 140 pont környékén termelnek. Kivéve az elsőt, ott beérik 84-gyel. Szóval az Off (is) hajlamos belealudni az elejébe.Nem tudom, hogy mekkora jelentősége van, de az O rendre akkor tér magához a gyengébb kezdésből, amikor átállnak a no huddle-re. Adódik a kérdés, hogy miért nem kezdenek így minden meccset? Lehet olyan elgondolás mögötte, hogy kijönnek, megnézik, hogy mit mutat az ellenfél az első negyedben bizonyos formációk ellen (mihez kezdenek Gronkkal, Wesszel), és ehhez tudnak igazodni, amikor előveszik a no huddle-t és lendületet nyernek a pontgyártáshoz?
tomi-tomi
több mint 14 éve
Így az alapszakasz végeztével egy kis elmélkedés a védelem eddigi évéről.A védelem fejlődésének hiányát a Redskins ellen éreztem. Azóta a döbbenetes kétarcúság jellemzi őket. Engedik az ellenfelet 15-20 percig fickándozni, utána meg elit védelem módjára lehúzzák a rolót.
ESPN cikk, benne pár nem egyszerűen hozzáférhető mutatóval, mint a 20 yard feletti játékokból kapott TD-k száma, vagy éppen a RZ labdaszerzés: http://espn.go.com/boston/nfl/story/_/id/7400938/how-big-concern-new-england-patriots-defense
A Football Outsiders oldaltól kezdve, minden statisztikával foglalkozó amerikaifutball oldalnak van valamilyen komplex indexe, amivel mérik az egyes csapatrészek értékét. Az ESPN idénre új passer ratinggel rukkolt elő. A Cold Hard Football Facts oldalra már korábban is hivatkoztam, és bár nekik is megvan a szokásos fizetős saját indexük, több cikkük is szól arról, hogy melyek azok a nfl.com stat lapjain is megtalálható olyan kategóriák, melyek közvetlen kapcsolatba hozhatóak a győztes meccsek számával és nem ragad le azon a szinten, hogy szerez több pontot mint az ellenfél. Támadóknál a yard/passz kísérlet és a passer rating lett nyertes, míg a védelemnél ugyanezt a defensive passer rating szállította.
http://www.coldhardfootballfacts.com/Articles/11_857_Our_stats_are_better_than_sex.html
The Defensive Passer Rating is a critical sign of weakness. We’ve tracked the Defensive Passer Rating of every team in NFL history and it’s one of the single greatest indicators of championship potential in all of sports.Pozitívum, hogy a 80+ klubba olyan csapatok tartoznak, mint a 2007-es Giants és a 2006-os Colts.
In fact, only eight champions in NFL history, dating all the way back to 1940, finished outside the top 10 in Defensive Passer Rating. The average champion ranked in the top five. Only three champions in history possessed a DPR worse than 80 and not one was as bad as New England’s current 87.9.
Right now it’d be a statistical miracle for this New England team to ride that defense all the way to a Super Bowl championship.
Ennyi kitérő, felvezető után vissza az eddigi 16 meccsre. Yard/futás, yard/passzkísérlet, kapott pontok esetében is 2002 óta nem volt ilyen gyenge a csapat. Ennek ellenére a 40 sack 2007 óta a legtöbb.
Egész évben pesszimista voltam a védelem miatt, és nem feltétlenül azért mert ligautolsónak tartom őket, hanem azért mert nem látszik a fejlődés, sőt, inkább a visszalépés ütötte fel a fejét a sérülések ellenére, különösen a secondaryben.
Így el is érkeztünk a defensive passer rating mutatóhoz, amelyben a huszadik legjobb volt idén a Pats védelme (86.1), ami jelentős visszalépésként is értékelhető az előző két évben megszerzett 11. és 13. helyhez 80.3 és 83.1 ratinggel, de valahol ki is állja a szemtesztet, vagyis közel sem fest olyan tragikus képet, mint az összyard, passzyard mutatók, amire mindig mindenki hivatkozik, de azért az átlagtól még lemarad egy kicsit.
(passer rating alapján a Packers idén holtversenyben a kilencedik legjobb védelem)
Remélhetőleg az első PO meccsig sikerül kimatekozni a legjobb variációt a secondaryben, és találni Sterling Moore-nak is helyet a pályán.DoM
A coldhard-os fiúk tavaly óta sajnos minden lényegi statisztikájukat előfizetőssé tették. A cikkeikben elejtett megjegyzésekből azt lehet leszűrni, hogy az egyik legnagyobb megbízhatóságú mutatójuknak a passer rating különbséget tartják (saját QB rating - ellen QB rating). Ebben a Pats 3.-4., köszönhetően természetesen Brady-nek. Élünk Brady tehetségével. A nagy kérdés, hogy vissza is élünk-e ezzel??
A def. passer rating-nél a középmezőnyben már nincs nagy szakadás, a Packers például, annyival van előrébb, amennyivel több INT-et szereztek. Az utolsó három meccsünkön pedig kifejezetten meggyőző 76,4-et ért el a Def. Talán-talán mégis csak fejlődnek?
DMC safety-ként, Arrington nickel CB, úgy láttam, hogy Molden és Moore nyomta az LCB-t ill. a RCB-t. Megy itt a matekozás ezerrel, még meccs közben is.
A támadóknál is van egy érdekes adat. Minden negyedben 140 pont környékén termelnek. Kivéve az elsőt, ott beérik 84-gyel. Szóval az Off (is) hajlamos belealudni az elejébe.
Tulajdonképpen semmi nem változott. Egy gyenge átlagos védelmi teljesítmény mellett kell az Off-nek nagyon jót alkotnia. A Def. max. átlagos szintre tud feljönni, így az Off. csak ennyit engedhet a teljesítményéből. (Nem nagyon volt idén olyan meccsünk, amikor egyszerre játszott a Def. átlagosan és az Off. kiemelkedően!) Ebből a szempontból mind az öt PO-s csapat jó eséllyel fogható, de három (kettő?) minden további nélkül képes egy meccsen vagy az Off-ünket a kelleténél jobban megfogni (inkább a Ravens, talán a Texans), vagy a Def-ünket a szokásosnál jobban megszórni (inkább a Steelers). A Broncos és a Bengals pedig meg tudják játszani a sötét ló esélyét.
Milyen lesz a (toldozott-foltozott) OL a PO-ban?
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
Így az alapszakasz végeztével egy kis elmélkedés a védelem eddigi évéről.ESPN cikk, benne pár nem egyszerűen hozzáférhető mutatóval, mint a 20 yard feletti játékokból kapott TD-k száma, vagy éppen a RZ labdaszerzés: http://espn.go.com/boston/nfl/story/_/id/7400938/how-big-concern-new-england-patriots-defense
A Football Outsiders oldaltól kezdve, minden statisztikával foglalkozó amerikaifutball oldalnak van valamilyen komplex indexe, amivel mérik az egyes csapatrészek értékét. Az ESPN idénre új passer ratinggel rukkolt elő. A Cold Hard Football Facts oldalra már korábban is hivatkoztam, és bár nekik is megvan a szokásos fizetős saját indexük, több cikkük is szól arról, hogy melyek azok a nfl.com stat lapjain is megtalálható olyan kategóriák, melyek közvetlen kapcsolatba hozhatóak a győztes meccsek számával és nem ragad le azon a szinten, hogy szerez több pontot mint az ellenfél. Támadóknál a yard/passz kísérlet és a passer rating lett nyertes, míg a védelemnél ugyanezt a defensive passer rating szállította.
http://www.coldhardfootballfacts.com/Articles/11_857_Our_stats_are_better_than_sex.html
The Defensive Passer Rating is a critical sign of weakness. We’ve tracked the Defensive Passer Rating of every team in NFL history and it’s one of the single greatest indicators of championship potential in all of sports.Pozitívum, hogy a 80+ klubba olyan csapatok tartoznak, mint a 2007-es Giants és a 2006-os Colts.
In fact, only eight champions in NFL history, dating all the way back to 1940, finished outside the top 10 in Defensive Passer Rating. The average champion ranked in the top five. Only three champions in history possessed a DPR worse than 80 and not one was as bad as New England’s current 87.9.
Right now it’d be a statistical miracle for this New England team to ride that defense all the way to a Super Bowl championship.
Ennyi kitérő, felvezető után vissza az eddigi 16 meccsre. Yard/futás, yard/passzkísérlet, kapott pontok esetében is 2002 óta nem volt ilyen gyenge a csapat. Ennek ellenére a 40 sack 2007 óta a legtöbb.
Egész évben pesszimista voltam a védelem miatt, és nem feltétlenül azért mert ligautolsónak tartom őket, hanem azért mert nem látszik a fejlődés, sőt, inkább a visszalépés ütötte fel a fejét a sérülések ellenére, különösen a secondaryben.
Így el is érkeztünk a defensive passer rating mutatóhoz, amelyben a huszadik legjobb volt idén a Pats védelme (86.1), ami jelentős visszalépésként is értékelhető az előző két évben megszerzett 11. és 13. helyhez 80.3 és 83.1 ratinggel, de valahol ki is állja a szemtesztet, vagyis közel sem fest olyan tragikus képet, mint az összyard, passzyard mutatók, amire mindig mindenki hivatkozik, de azért az átlagtól még lemarad egy kicsit.
(passer rating alapján a Packers idén holtversenyben a kilencedik legjobb védelem)
Remélhetőleg az első PO meccsig sikerül kimatekozni a legjobb variációt a secondaryben, és találni Sterling Moore-nak is helyet a pályán.
több mint 14 éve
Nem nagyon tudok kiigazodni a csapaton idén. Ha jól belegondolok, egyetlen meccs sem volt, amikor tökéletesen elégedetten dőltem volna hátra. Nem is emlékszem olyan alapszakaszra, mikor nem volt legalább egy, de inkább több meccs, hogy 60 percen át közel hibátlan focit játszottunk volna. Idén meg egy sem. És ennek ellenére 13-3-al, konferencia győztesként végeztünk, úgy, hogy simán lehetett volna 15-1 is (az első Bills meccsen -1 INT és nyerünk, a Giants ellen meg egy jó védekezés kellett volna). Brady is hasonló a csapathoz, hatalmas szezont futott, régi időket idéző comebackek, 5000+ yard, QB sneak, stb. Viszont rengeteg meccsen "beragadt a rajtnál", egy-két sőt néha három negyeden keresztül úgy játszott, mint a leggyengébb kezdő QB, aztán meg durr...Szóval egyátalán semmi ötletem mi lesz a PO-ban. Nyilván nem lehet egy Bengals vagy Steelers ellen elviccelni az első negyedet/félidőt, mert azon a védelmek nem fognak olyan könnyen megtörni. A defense nem építhet a turnoverre, mert mentálisan nagyon összeszedett lesz az ellenfél. Akár Dalton, akár BigBen könnyedén szétpasszol minket, ha úgy játszunk mint az alapszakasz többségében (a Denver szerintem esélytelen, hogy jöjjön hozzánk az elmúlt meccsei alapján). Ráadásul futás ellen sem vagyunk top csapat. Szóval én nem hiszem, hogy a bend-but-not-break tud működni a rájátszásban, össze kell szedni magukat a fiúknak. Ilyen szemmel nézve én elég pesszimista vagyok. De! Ha a támadók rögtön a második félidős formában jönnek ki, akkor bárkit szétkapnak. Egy shootoutban meg nincs ellenfelünk az AFC-ben, ilyenkor sokkal könnyedébben is hibázik az ellenfél. Azt meg tudjuk, hogy Brady-Belichick nem nagyon veszít meccset, ha megnyeri a turnover csatát.
Hacsak nem a Denvert kapjuk, vagy nincs kulcs sérülés az ellefélnél nem tartom magunkat esélyesebbnek. Az 50 % benne van a hazai pálya miatt, de nagyon kemény kűzdelem lesz.
több mint 14 éve
Nem nagyon emlékszem, hogy koordinátor/pozíciós edző valaha is visszatért volt a Belichick stábba a Patsnél. Fears, Scar és Brady olyan stabilitást ad a támadóknak, hogy O'Shea illetve idővel Ferentz is tud playcaller lenni. JMD is egy évet töltött csak pozíciós edzőként, mielőtt a támadók playcallere lett 2005-ben.Nem fog ártani, jó leszWyattFőleg ha mondjuk jön JMD akit az NFL-ben lévő 32 csapatból valószínűleg kb csak mi szeretünk 😀zolika26
Jövőre úgyis ki lesz nevezve Patricia DC-nek, legfeljebb OC nem lesz papíron.
több mint 14 éve
O'Brien ügynöke tegnap:"Any imminent contract signing or agreement (with Penn State) is just off-base. The most important thing for him is to win the Super Bowl. But if someone is going to be interested in him in the NFL, it’s going to happen this week. He could be going somewhere else, he could be returning to the Patriots. But we’ll wait and find out if someone is interested in him and seeks permission to talk with him."
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 14 éve
Nem fog ártani, jó leszWyattFőleg ha mondjuk jön JMD akit az NFL-ben lévő 32 csapatból valószínűleg kb csak mi szeretünk 😀

http://insidehandoff.com/
több mint 14 éve
Más: Szerintetek mennyire árthat Mallett fejlődésének, hogy O'Brien lényegében biztosan a Penn State-re fog kerülni? Végül is ő volt a QB coach, vele dolgozhatott legtöbbet Ryan. Én simán eltudnám képzelni a Brady utáni QB-nak az egyetemi meccsei alapján, szóval remélem nem lesz ő is kuka, mint O'Connell.Mondjuk az már beszédes lesz számomra, hogy mennyire megyünk rá arra, hogy szerződést hosszabbítsunk Hoyerrel idén.
több mint 14 éve
BiztosÜgyes gyerek Dalton, nagyszerű Green, de egy Big Ben a sokkal nagyobb rutinjával nagyobb károkat tud okozni, és a védelem is jobb a Steelersnél. Jobb sajna a Pittsburgh, de ha nem ragadunk ennyire be, még esélyünk is lehet

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Na a fiúk ma is gondoskodtak róla hogy ne teljen el idegesség nélkül a meccsnézés, de a végén ünnepelhettünk és ez a lényeg 😊 Én személy szerint nagyon élveztem a találkozót, az első negyed után kb vörös füst jött a fülemen annyira mérges voltam, de a vége jó lett 😊 by week, aztán meg hazai pályán PLAY OFF 😊 😊 😊 Ja és AFC első hely, szerintem nem sokan mondtuk volna ezt mondjuk 5-3 as állásnál 😊 8 W zsinórban, még belegondolni is jó 😊
több mint 14 éve
Én bírom a Bengalst, jobban mint a Steelerst, de inkább Daltonék gyűjjenek 😊WyattEddig én is így gondoltam, de most valahogy elbizonytalanodtam (pedig láttam a Ravens elleni meccsüket). Biztos vagy te ebben, ezzel a secondaryvel?
És azt sem értem, ha meccs közben tudunk alkalmazkodni az ellenhez, miért nem tudjuk ezt már megtenni a meccs előtti felkészülésben? Muszáj mindenkinek ekkora hendikepet adni?
Úgy megütlek, hogy még azt is begipszelik, akinek elmesélik!
több mint 14 éve
Én bírom a Bengalst, jobban mint a Steelerst, de inkább Daltonék gyűjjenek 😊

több mint 14 éve
Ha nem lesz a következő heten nagy upset, jön a Steelers vagy a Bengals. Könnyed, gyenge védelmek... A secnek meg elegge fel lesz adva a labda.
több mint 14 éve
Szvsz a Bengals verni fogja a Texanst így megússzuk a Steelerst. Legalábbis remélem 😛
több mint 14 éve
triangle
1 283
Azért ne hagyjuk szó nélkül, hogy hétről hétre nézhetjük az all-time legszarabb passzD-t 😀FViktor93viszont az all-time legszarabb overall D-ről 24 yard híján lemaradtunk. 😕
PO: ha a bengals megveri a texanst, ők jönnek. ha nem, akkor a vasas-tebow győztese.
több mint 14 éve
Azért ne hagyjuk szó nélkül, hogy hétről hétre nézhetjük az all-time legszarabb passzD-t 😀
több mint 14 éve
Gratulálok ParadSEC és Viktro82!Bár csak a 2. félidőt láttam, talán jobb is, de az megint látszott, hogy a csapatnak óriási tartása van és bármire képes lehet. Zseniális rekordok és eredmények.
Sikerült az AFC 1. helyét is elérni, ez is hatalmas dolog, főleg, hogy mindenki leírta a védelmünket, pedig ezen a meccsen is amikor kellett ott volt.
13-3-as imponáló alapszakasz mérleg. Irány a rájátszás!!
Végig hazai pálya, lehet jönni megfázni a Gillettebe az ellennek 😊
u.i: Azért egy kaján vigyor megjelent az arcomon a Jets meccs után 😛
Szép volt Fiúk! Jár a gratuláció! Remek újévkezdés 2012-ben.

A lényeg továbbra is Hajrá Pats és Hajrá Kometa-KVGY Kaposvári KK!
több mint 14 éve
Mondjuk, ha valaki azt mondja a szezon előtt, hogy Brady 5 235 yardot passzol, 39+3 TD-t szerez, sima 100 feletti rating, és ezzel a kuka védelemmel, 13–3-mal zárunk, csomó meccsfordítás után, és ezek után még csak véletlenül sem kerül szóba a neve, mint MVP, szerintem kiröhögtük volna 😊WyattHát ja. Csak arra sem számított senki sem, hogy Brees szétpasszolja a ligát, vagy hogy Rodgers all-time best raitinget hozz. Pedig ez az éve Bradynek jobb mint a tavalyi.
több mint 14 éve
Mondjuk, ha valaki azt mondja a szezon előtt, hogy Brady 5 235 yardot passzol, 39+3 TD-t szerez, sima 100 feletti rating, és ezzel a kuka védelemmel, 13–3-mal zárunk, csomó meccsfordítás után, és ezek után még csak véletlenül sem kerül szóba a neve, mint MVP, szerintem kiröhögtük volna 😊

több mint 14 éve
Azért mielőtt valaki leszólja a D-t nézze meg a Packers - Lions meccset. Ott is topon voltak a D-k 😀
több mint 14 éve
Aki látta, tudja 😀Akkor asszondja Marino pipa, Hoyer-passz pipa, Gronko-rekord pipa, Moore 2 int (még adatlapja sincs nfl.comon), Edelman második legtöbb tackle (defense rész sincs nála nfl.comon), Mayo kezdi bizonyítani, amit mondtam, Neóról
Érdekes, nagyon remélem, hogy Anderson legalább 7-8 sacket szerez, különben hülyeség voltWyattBizonyította, hogy én vagyok a hülye 😊 Ahogy Vödört is benéztem csúnyán szezon előtt

több mint 14 éve
Grat a győzelemhez, elég csúnyán visszakaptuk azt a szeptemberi comebacket.
több mint 14 éve
0–17-ről 27–24, 0–21-ről 49–21, nem örülnék egy 0–24 körüli kezdésnek azért PO-ban, de így szebb a visszavágás 😊Wyattelsütöd, hogy "én megmondtam"? 😀