New England Patriots

75 feliratkozó

több mint 5 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 027
Én pedig még láttam Halast a Bearsben játszani......
Jó, akkor te nem a bandwagonre ültél fel, de sokan igen. Nekik, de ezek szerint neked sem adatott még meg a sikertelenség élménye (nem elvesztett SB-re gondolok, hanem 2-3 PO mentes évre).

Nem, nyilván nem gáz egy jó csapatnak drukkolni, sőt! Csak abba gondolj bele, hogy általad kedélyesen csak Kóccnak nevezett csapat (de lehetne a Miami vagy a Jets is) nyerne a következő 5 évben mondjuk 3 SB-t, ti meg a kanyarban sem vagytok - erre hogy reagálnál, főként a kedves beszólogatások mellett....

Mindegy BÚÉK! Ja, ha véletlenül találkoznának a csapataink a PO-ban (ami csak az SB-n lehetséges, oda nem valószínű, hogy eljutunk) örülnék, ha, ellentétben az alapszakasszal, jól elnadrágolnánk titeket, esetleg nyugdíjba küldve BB-t és Tomot....😊
csi77
2-3 év ebben a ligában nem sok, ha látod a fényt az alagút végén, mert jól lett összerakva a stáb és a csapat, ráadásul ezt szinten is tudják tartani.

Nade, amikor egy Brownsnak, Lionsnak, Billsnek, Raidersnek szurkolsz és éveken, évtizeden keresztül látod a faszkodást, az a szörnyű.

Lentebb írtam, hogy AFC-re készítettem PO részvételi táblázatot 2002-2017-ig.
Meglepő volt látni, hogy a Jets a középmezőnyben helyezkedik el a maga 5 PO részvételével és egyes csapatok mennyire képtelenek fejlődni ill. jól látható a Coltsnál a Manning-Luck váltás és a Broncosnál Manning Eljövetele. A Bengals meg a Bengals...7 PO részvétel 15 év alatt, de amikor bejutnak, akkor folyamatosan megszívják.
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 790 — Bears & Illinois fan
Tudjuk, hogy mennyire helyes világmagyarázatok a mítoszok, és a vallások. De azt is tudjuk, hogy a hívőik meggyőződései mennyire szilárdak, és hitük ellenében mennyire hallgatnak bármilyen racionális érvre is. Persze, ha valakinek ez a hobbija, győzködheti őket.
ötös műhold
A Pats olyan különleges, hogy nem elég, hogy Belichick és Brady is egy zseni, de még a szurkolótáboruk is kiemelkedik azzal, hogy realista, és kizárólag a racionalitás világában él. Ellentétben a többi csapat szurkolóival, akik mind a mítoszok és vallások világában élnek, és semmi más nem vezeti őket, mint a megkeseredett irígység. 😊
peterk2005
Szerintem ki kellene szállni innen ezzel a vitával és ezekkel a kevéssé szerencsés megjegyzésekkel vagy privát üzenetekben folytatni. Mind tudjuk, hogy aki igazi szurkoló, az a Kócnak meg a Broncosnak szurkol és - mondhatni - ha igazán belevaló és kivételesen nagy szurkoló, akkor mindkettőnek egyszerre. 😉 Ez amúgy inkább unikum, mint Pats fannek lenni, bár aki egyszerre két csapatnak szurkol, az szerintem nem szurkol egyiknek se...

A vita érdeméhez (?) annyit tennék hozzá, hogy amikor Amendola és Bolden átigazolt a Miamiba, saját játékostársaik áradoztak arról, hogy Amendola milyen szintén látja át a játékot, mennyire tisztában van azzal, hogy az egyes játékhívásoknál kinek mi a feladata, az edzője pedig elmondta, hogy egy olyan "vérprofi mentalitást" hoztak az öltözőbe, ami mindenkire motiváló hatással van. (Ergo ott nincs ilyen profi mentalitás) De érdemes Revis gondolatait is visszaolvasni a Patsnél töltött időkről. A Pats nem különleges, csak egy nagyon jól felépített szervezet, minden idők talán legjobb edzőjével, ahol a sikernek minden alá van rendelve és nem tűrik a fegyelmezetlenséget. (És ahol nem lehet azt mondani, hogy a HC "egy közülünk.")

A zseni Luck és Peyton, nem Belichick és Brady. Ők csak csalók. Így jó lesz? 😊

A siker meg általában másoknak fáj, akik nem sikeresek (vagy a csapatuk nem sikeres) és ez irigységet szül. Ez természetes.
Burkus
Szerintem senki nem kételkedik abban,és nem is vitatja, hogy a Pats kiváló csapat (ha mégis, akkor idióta). Azzal én is egyetértek, hogy mellettetek nem (mondjuk a Colts mellett sem) voltak világverő csapatok, ami 17 év alatt azért nagy segítség. Talán a 2009-10-es évekbeli Jetsre emlékszem egyedül, amely tényleg igen erős volt, de ott egy támadóguru hiányzott, aki Sanchezzel tudott volna mit kezdeni. Ez nem von le a ti érdemetekből, de segítség az biztos. Mint ahogy a sok kiemelés és hazai pálya is.

Az utolsó, kiemelt mondatod pedig vicces annak tudatában, hogy a magyar drukkerek 99%-a a Pats dominancia kellős közepén kezdte nézni az NFL-t, így a Pats fanoknak a tejnek a föle meg a színe jutott. Így könnyű osztani az észt......
csi77
A Jets 2001-2018 között hatszor jutott rájátszásba, két AFC főcsoportdöntőt játszott. A Miami 3x, a Bills 1x(tavaly). Nem vitás, hogy sok okból nincs olyan rivalry, mint pld. a Steelers - Ravens, de annyira gyenge csapat sem volt a csoportban mint a Browns a Northban, aki két pozitív szezont tudott egyáltalán produkálni 2001 óta, ha jól tudom. Amúgy meg érdekes, hogy mindenki erről a csoportról beszél, nem pedig az AFC Southról, ahogy 2001 és 2014 között senkinek nem volt esélye a Coltson kívül, azt címet tényleg előre ki lehetett volna mindig osztani, ha Manning nem akkora choker,

Ezt az utolsó megjegyzést nem értem, amúgy pedig a szimpátia vagy a szurkolás nem a győzelmektől függ. Ha jól emlékszem, a Sport1 2005-ben, a Carolina elleni utolsó Pats SB győzelemnél kezdte a közvetítést, utána a Seattle elleni győzelemig csak elbukott Pats döntők következtek. Ha a Te logikádból indulnék ki, akkor nagyon népszerű kellene hogy legyen a Colts, aminek a meccseit orrvérzésig közvetítette a tévé, ha volt rá igény, ha nem, ott is volt olyan szereplő, akivel azonosulni lehetett, ennek ellenére népszerűségük a töredéke a Patsének. (Amennyire tudom, ez Amerikában is így van.) A Steelers három döntőt játszott a magyar közvetítések időszakában, ebből kettőt megnyert, miért nem ők a legnépszerűbb csapat Magyarországon?

Én speciel akkor kezdtem el a Patsnek szurkolni, amikor én még csak a SB-t tudtam nézni a Sat1-on, (más elérhető közvetítés nem volt) és semmi esélyt nem adtak előzetesen a Greatest Show on Turf ellen a Patsnek. Semmilyen prioritásom nem volt, csak ösztönösen a gyengébbnek tartott csapatnak kezdtem el drukkolni. Ennek megfelelően nem volt bandwagon, amire fel lehetett ugrani, arról sem tudtam semmit, hogy Brady hogy került a csapathoz és hogyan lépett Bledsoe helyére. De az összes ilyen hozzászólásból az következik, hogy szégyellje magát, aki nem egy lúzernek szurkol.
Burkus
Én pedig még láttam Halast a Bearsben játszani......
Jó, akkor te nem a bandwagonre ültél fel, de sokan igen. Nekik, de ezek szerint neked sem adatott még meg a sikertelenség élménye (nem elvesztett SB-re gondolok, hanem 2-3 PO mentes évre).

Nem, nyilván nem gáz egy jó csapatnak drukkolni, sőt! Csak abba gondolj bele, hogy általad kedélyesen csak Kóccnak nevezett csapat (de lehetne a Miami vagy a Jets is) nyerne a következő 5 évben mondjuk 3 SB-t, ti meg a kanyarban sem vagytok - erre hogy reagálnál, főként a kedves beszólogatások mellett....

Mindegy BÚÉK! Ja, ha véletlenül találkoznának a csapataink a PO-ban (ami csak az SB-n lehetséges, oda nem valószínű, hogy eljutunk) örülnék, ha, ellentétben az alapszakasszal, jól elnadrágolnánk titeket, esetleg nyugdíjba küldve BB-t és Tomot....😊

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
manuszka86 New England Patriots 2 121 — Patriots fan
érdekes Brian Florest már 2 csapat is hívná HC interjúra,, ennyit tesz hogy BB növendék vagy mi a szösz? 😊

több mint 5 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 5 933 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
Az NFL működési szabályai közül nekem kettő nem tetszik, Az egyiket rossz szabálynak, hülyeségnek, a normális működéssel ellenhatónak tartom, a másikat részben olyannak. Az egyik ilyen szabály az, hogy az edzők keresési, átigazolási mizériájával nem várják meg a bajnokság végét, hanem az már az alapszakasz végén elkezdődik. Ez nyilvánvalóan azért rossz "ötlet", mert abban az iszőszakban zavarja meg az érintett edzők figyelmét, amikor még az akkori csapatuk ügyeire kellene koncentrálniuk.
A másik szabály nem ennyire egyértelműen rossz, de van olyan oldala is. A draft ama választási szabályáról van szó, amely a gyengébb mérlegű csapatoknak kedvez. Ez ugye azzal jár, hogy amikor már eldől, hogy az alapszakasz vége felé valamely csapat nem jut tovább (bár még több mérközése is vissza van), akkor az a csapat onnantól már a minél jobb draft-helyezésben lesz inkább érdekelt, és nem a minél jobb teljesítményben. Magyarán, a draftolási szabályok direktben kontraproduktívak a teljesítményhez képest. Hogy a csapatok ezt mennyire alkalmazzák, vagyis játszanak rá (játszanak ennek megfelelően), az persze egy másik kérdés - általában ez a negatív "motiváció" nem túl feltűnő azért - mindenesetre meglepő, hogy a rendszerbe egy ilyen direkt negatív teljesítmény-ösztönzőt építettek be. Még úgy is, hogy van pozitív oldala is, a liga "szétszakadásának" megelőzése. És persze, mivel egy-egy csapat teljesítményének, és erejének csak egy kis részét alkotja a draft-potenciál, így ennek túl nagy befolyásoló hatása talán nincs is. De mindig kis hitetlenkedő mosollyal olvasom a reménytvesztett csapatok szurkolóinak ama hozzászólásait, amelyek a minél jobb drafthelyek megszerzését célozzák meg.
ötös műhold
 nflspinzone.com/wp-content/blogs.dir/136/files/2011/11/colts-suck-for-luck_design.png
Sobri Jóska
Ez tényleg botrányos volt. És az NFL ezt persze tűrte.
több mint 5 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 5 933 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
Tudjuk, hogy mennyire helyes világmagyarázatok a mítoszok, és a vallások. De azt is tudjuk, hogy a hívőik meggyőződései mennyire szilárdak, és hitük ellenében mennyire hallgatnak bármilyen racionális érvre is. Persze, ha valakinek ez a hobbija, győzködheti őket.
ötös műhold
A Pats olyan különleges, hogy nem elég, hogy Belichick és Brady is egy zseni, de még a szurkolótáboruk is kiemelkedik azzal, hogy realista, és kizárólag a racionalitás világában él. Ellentétben a többi csapat szurkolóival, akik mind a mítoszok és vallások világában élnek, és semmi más nem vezeti őket, mint a megkeseredett irígység. 😊
peterk2005
Szerintem ki kellene szállni innen ezzel a vitával és ezekkel a kevéssé szerencsés megjegyzésekkel vagy privát üzenetekben folytatni. Mind tudjuk, hogy aki igazi szurkoló, az a Kócnak meg a Broncosnak szurkol és - mondhatni - ha igazán belevaló és kivételesen nagy szurkoló, akkor mindkettőnek egyszerre. 😉 Ez amúgy inkább unikum, mint Pats fannek lenni, bár aki egyszerre két csapatnak szurkol, az szerintem nem szurkol egyiknek se...

A vita érdeméhez (?) annyit tennék hozzá, hogy amikor Amendola és Bolden átigazolt a Miamiba, saját játékostársaik áradoztak arról, hogy Amendola milyen szintén látja át a játékot, mennyire tisztában van azzal, hogy az egyes játékhívásoknál kinek mi a feladata, az edzője pedig elmondta, hogy egy olyan "vérprofi mentalitást" hoztak az öltözőbe, ami mindenkire motiváló hatással van. (Ergo ott nincs ilyen profi mentalitás) De érdemes Revis gondolatait is visszaolvasni a Patsnél töltött időkről. A Pats nem különleges, csak egy nagyon jól felépített szervezet, minden idők talán legjobb edzőjével, ahol a sikernek minden alá van rendelve és nem tűrik a fegyelmezetlenséget. (És ahol nem lehet azt mondani, hogy a HC "egy közülünk.")

A siker meg általában másoknak fáj, akik nem sikeresek (vagy a csapatuk nem sikeres) és ez irigységet szül. Ez természetes.
Burkus
Szerintem senki nem kételkedik abban,és nem is vitatja, hogy a Pats kiváló csapat (ha mégis, akkor idióta). Azzal én is egyetértek, hogy mellettetek nem (mondjuk a Colts mellett sem) voltak világverő csapatok, ami 17 év alatt azért nagy segítség. Talán a 2009-10-es évekbeli Jetsre emlékszem egyedül, amely tényleg igen erős volt, de ott egy támadóguru hiányzott, aki Sanchezzel tudott volna mit kezdeni. Ez nem von le a ti érdemetekből, de segítség az biztos. Mint ahogy a sok kiemelés és hazai pálya is.

Az utolsó, kiemelt mondatod pedig vicces annak tudatában, hogy a magyar drukkerek 99%-a a Pats dominancia kellős közepén kezdte nézni az NFL-t, így a Pats fanoknak a tejnek a föle meg a színe jutott. Így könnyű osztani az észt......
csi77
A Jets 2001-2018 között hatszor jutott rájátszásba, két AFC főcsoportdöntőt játszott. A Miami 3x, a Bills 1x(tavaly). Nem vitás, hogy sok okból nincs olyan rivalry, mint pld. a Steelers - Ravens, de annyira gyenge csapat sem volt a csoportban mint a Browns a Northban, aki két pozitív szezont tudott egyáltalán produkálni 2001 óta, ha jól tudom. Amúgy meg érdekes, hogy mindenki erről a csoportról beszél, nem pedig az AFC Southról, ahogy 2001 és 2014 között senkinek nem volt esélye a Coltson kívül, azt címet tényleg előre ki lehetett volna mindig osztani, ha Manning nem akkora choker,

Ezt az utolsó megjegyzést nem értem, amúgy pedig a szimpátia vagy a szurkolás nem a győzelmektől függ. Ha jól emlékszem, a Sport1 2005-ben, a Carolina elleni utolsó Pats SB győzelemnél kezdte a közvetítést, utána a Seattle elleni győzelemig csak elbukott Pats döntők következtek. Ha a Te logikádból indulnék ki, akkor nagyon népszerű kellene hogy legyen a Colts, aminek a meccseit orrvérzésig közvetítette a tévé, ha volt rá igény, ha nem, ott is volt olyan szereplő, akivel azonosulni lehetett, ennek ellenére népszerűségük a töredéke a Patsének. (Amennyire tudom, ez Amerikában is így van.) A Steelers három döntőt játszott a magyar közvetítések időszakában, ebből kettőt megnyert, miért nem ők a legnépszerűbb csapat Magyarországon?

Én speciel akkor kezdtem el a Patsnek szurkolni, amikor én még csak a SB-t tudtam nézni a Sat1-on, (más elérhető közvetítés nem volt) és semmi esélyt nem adtak előzetesen a Greatest Show on Turf ellen a Patsnek. Semmilyen prioritásom nem volt, csak ösztönösen a gyengébbnek tartott csapatnak kezdtem el drukkolni. Ennek megfelelően nem volt bandwagon, amire fel lehetett ugrani, arról sem tudtam semmit, hogy Brady hogy került a csapathoz és hogyan lépett Bledsoe helyére. De az összes ilyen hozzászólásból az következik, hogy szégyellje magát, aki nem egy lúzernek szurkol.
több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 406 — Lájkold a zsűrit!
 twitter.com/AdamSchefter/status/1079791353087868928

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 449 — #NoStress
Az NFL működési szabályai közül nekem kettő nem tetszik, Az egyiket rossz szabálynak, hülyeségnek, a normális működéssel ellenhatónak tartom, a másikat részben olyannak. Az egyik ilyen szabály az, hogy az edzők keresési, átigazolási mizériájával nem várják meg a bajnokság végét, hanem az már az alapszakasz végén elkezdődik. Ez nyilvánvalóan azért rossz "ötlet", mert abban az iszőszakban zavarja meg az érintett edzők figyelmét, amikor még az akkori csapatuk ügyeire kellene koncentrálniuk.
A másik szabály nem ennyire egyértelműen rossz, de van olyan oldala is. A draft ama választási szabályáról van szó, amely a gyengébb mérlegű csapatoknak kedvez. Ez ugye azzal jár, hogy amikor már eldől, hogy az alapszakasz vége felé valamely csapat nem jut tovább (bár még több mérközése is vissza van), akkor az a csapat onnantól már a minél jobb draft-helyezésben lesz inkább érdekelt, és nem a minél jobb teljesítményben. Magyarán, a draftolási szabályok direktben kontraproduktívak a teljesítményhez képest. Hogy a csapatok ezt mennyire alkalmazzák, vagyis játszanak rá (játszanak ennek megfelelően), az persze egy másik kérdés - általában ez a negatív "motiváció" nem túl feltűnő azért - mindenesetre meglepő, hogy a rendszerbe egy ilyen direkt negatív teljesítmény-ösztönzőt építettek be. Még úgy is, hogy van pozitív oldala is, a liga "szétszakadásának" megelőzése. És persze, mivel egy-egy csapat teljesítményének, és erejének csak egy kis részét alkotja a draft-potenciál, így ennek túl nagy befolyásoló hatása talán nincs is. De mindig kis hitetlenkedő mosollyal olvasom a reménytvesztett csapatok szurkolóinak ama hozzászólásait, amelyek a minél jobb drafthelyek megszerzését célozzák meg.
ötös műhold
 nflspinzone.com/wp-content/blogs.dir/136/files/2011/11/colts-suck-for-luck_design.png

több mint 5 éve
ötös műhold New England Patriots 309
több mint 5 éve
Más:
Tavaly visszarángattuk a coltstól JMD-t, a liga legjobban kereső OC ja lett, de most megint olvasom mindenhol a nevét.
Vajon mit kell még ahhoz csinálnia, hogy ne essen ki a kalapból...?!
gordon
Passz, érdekes szitu.
Egyrészt nem volt szép tőle, mivel mást is vitt a Coltshoz, másrészt a Colts is hibás, mert idő előtt bejelentette.

Csak példaként és kisebb szinten tudom mondani azt, hogy volt már olyan, hogy egy adott céghez aláíró jelentkező később mégis azt mondta, hogy bocsi, másik céget választottam.
Vagy épp az aláírás után mondta azt a cég, hogy bocsi, még sincs munka.

Tudom, nem tökéletes példa, de első körben úgyis az eddigi teljesítménye miatt hívják be, aztán majd az interjún felmérik, hogy a személyisége beleillik-e az elképzelésükbe.

Nem vagyok 100%-ig biztos, hogy itt maradna, ha felajánlanák neki a Packers vagy a Browns vezetőedzői székét, de akár még a Broncos is szóba jöhet nála. Viszont most, hogy Gase is munkanélküli lett, érdekes helyzet áll elő, mert ő se egy rossz edző.
több mint 5 éve
Stez SMU Mustangs 43 306 — Whoops, looks like something went wrong.
Elengedhetnétek már ezt a gyenge csoport dolgot, vipera leírta múltkor, azt kell megverni aki szembe jön ...

Más:
Tavaly visszarángattuk a coltstól JMD-t, a liga legjobban kereső OC ja lett, de most megint olvasom mindenhol a nevét.
gordon
Ha HC lesz, akkor beken hagyjak. Addig nem. Legyen barmekkora fereg is, volt barmennyire szar is a Denvernel, mindenki ket kezzel kapkod azokert a szakemberekert, akik azert mar valamit leraktak az asztalra, McDaniels meg ilyen.

De engem erdekel is tenyleg, hogy o mit tud edzokent, amikor mindent o igazgat, amikor az o kezeben a fo dontesek. A Broncos az egy elso probalkozas volt, tul fiatalon, tul nagy pofaval, de most mar azert nemileg tobb esze van, szoval en remelem, hogy a kovetkezo idenyben o valahol HC lesz. Ha BB marad, akkor mashol, az mindegy. Kivancsi lennek ra, mit tud, mar csak azert is, hogy lassam Colts-szurkolokent, veszitettunk-e az o dontesevel vagy nyertunk.
Stez
Elnézve az idei éveteket nem hinném, hogy veszítettetek bármit is, mondjuk DeGuglit és Eberflust már "ő kérte" szóval az jó döntésnek tűnik (btw DeGugli nálunk nagyon megégett pár éve)
gordon
Nalatok megegett, de legalabb megtanult videozni es csalni, most ezt a tudomanyt hasznositja nalunk. 8-)

több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 790 — Bears & Illinois fan
ötös műhold
peterk2005

Burkus

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 541 — JAFL Tampa GM
Elengedhetnétek már ezt a gyenge csoport dolgot, vipera leírta múltkor, azt kell megverni aki szembe jön ...

Más:
gordon
Ha HC lesz, akkor beken hagyjak. Addig nem. Legyen barmekkora fereg is, volt barmennyire szar is a Denvernel, mindenki ket kezzel kapkod azokert a szakemberekert, akik azert mar valamit leraktak az asztalra, McDaniels meg ilyen.

De engem erdekel is tenyleg, hogy o mit tud edzokent, amikor mindent o igazgat, amikor az o kezeben a fo dontesek. A Broncos az egy elso probalkozas volt, tul fiatalon, tul nagy pofaval, de most mar azert nemileg tobb esze van, szoval en remelem, hogy a kovetkezo idenyben o valahol HC lesz. Ha BB marad, akkor mashol, az mindegy. Kivancsi lennek ra, mit tud, mar csak azert is, hogy lassam Colts-szurkolokent, veszitettunk-e az o dontesevel vagy nyertunk.
Stez
Elnézve az idei éveteket nem hinném, hogy veszítettetek bármit is, mondjuk DeGuglit és Eberflust már "ő kérte" szóval az jó döntésnek tűnik (btw DeGugli nálunk nagyon megégett pár éve)
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Félreértés ne essék, én nem unom amit írsz ill. nem vitatkozni akarok veled, csak próbálom más/több szemszögből is nézni a dolgokat. Érdekes feladat lenne összehozni egy össznépi tanulmányt csak a Patsra felhúzva, megvizsgálva a 2002-es szezontól végig az ellenfeleik és azok csoportjainak erősségét, habár gondolom erre van kitalálva már egy visszatekintő Power Ranking besorolás.Solymi
Köszönöm! Továbbra is azt tanácsolom, hogy ha neki is állsz a munkának, ne állj meg a statisztikai adatok összegyűjtésénél. Az adatokat értékelni is kell mielőtt összesíted. Például súlyozni az adott évre vetítve, hiszen egyik évben mást ér(het) egy 6:0 mint a következőben, csoporton belül és kívül is, hiszen a csapatok erőssége nem ugyanaz. A Jets sem volt minden évben bűn rossz, volt olyan év amikor a felettük aratott győzelem sokkal többet ért, mint egy másikban. Ha ezt nem veszed figyelembe, akkor az összesített statisztikád (az abból levont következtetésed) hibás lesz.

(Egyébként nem KELL feltétlenül statisztikai adatokhoz nyúlni ahhoz, hogy a magad számára következtetésre juss. Mondok egy példát: az idei év. Vesd össze valamilyen szempont szerint mondjuk a playoffba jutott csapatok éves teljesítményét. Legyen pl team DVOA, vagy bármi más, ami a teljesítményt próbálja rangsorolni egy csomó szempont szerint. Rakd sorba a csapatokat, és döntsd el - mindenféle statisztikázás nélkül, hogy mondjuk a Chiefs, Chargers, Texans, Pats, Colts, Ravens hatosból az alapszakaszban ki játszott a legjobban összességében. Nem a rekordjukat nézve, hanem a pályán látott teljesítményt értékelve. Nem hiszem, hogy vitatni lehetne, hogy a Chiefs és Chargers teljesítettek a legjobban. Pechjükre egy divízióban voltak, így idén az AFC második legjobb alapszakasz csapata arra kényszerül, hogy ne legyen bye weekje és idegenben játssza le az összes playoff meccsét. Ez egyértelműen pech a Patriots vagy a Texans helyzetéhez képest, akik nem játszottak olyan jól, mégis könnyebb helyzetből indulnak a playoffnak. Ha végig mész a 15 éven, és így egyenként - mindenféle statisztikázás nélkül, csak a józan megérzésedre és a pályán látott teljesítményre alapozva - sorba rakod az adott évi legjobban játszó csapatokat, és azt, hogy azzal a teljesítménnyel ki milyen playoff előnyhöz vagy hátrányhoz jutott, máris kapsz egy ugyan nem tudományos igényességgel készült, de "sensible", értelmezhető összesítést. És nem kell hozzá táblázatokat rajzolni, W/L mutatókat körmölni, és azokat összesíteni - amivel úgyis csak azt érnéd el, hogy éppen azokat a különbségeket fogja kilúgozni a munkádból, amire kiváncsi lennél. 😊 Nem véletlenül mondják, hogy az a statisztika az igaz, amit én magam hamisítok. Éppen ezt jelenti. Ha nekiállsz számokat átlagolni - az azok mögötti tartalom, érték súlyozása nélkül - akkor saját magadnak hamisítasz statisztikát. Amit aztán el is hihetsz, de attól még nem lesz igaz. 😊 )

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Stez SMU Mustangs 43 306 — Whoops, looks like something went wrong.

Más:
gordon

több mint 5 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 541 — JAFL Tampa GM

Más:
több mint 5 éve
jamaicababa New England Patriots Texas Longhorns 1 082 — The Hungarian Skip Bayless
ötös műhold
peterk2005

Burkus
Olyan csapatnak kell szurkolni, amelyik szar; különben divat vagy.

Roses are red,
Violets are blue,
Personal foul,
Ndamukong Suh
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 449 — #NoStress
(Ja, és gratulálok, hogy az első lájkot erre a postodra "Brady kiégett"/"a Jags playoffba jut és erre fogadni is merek" Sobritól kaptad. Ti realisták tartsatok is össze. 😉 )
peterk2005
Kicsit ráfeszültél mostanában a like-okra. 😉
Tessék, oszd be:

trendviral.in/wp-content/uploads/2018/07/buy-fb-post-likes.jpg

több mint 5 éve
Amendolát nem lehet(ne) valahogyan visszacsalogatni hozzánk, jövőre? Nyilván nem ok nélkül ment el (pénz), de... Van rá technikai lehetőség egyáltalán? Vagy egy év után már nem "illik" visszamenni. Bevallom, rossz nézni őt a Dolphinsban.
több mint 5 éve
peterk2005
Félreértés ne essék, én nem unom amit írsz ill. nem vitatkozni akarok veled, csak próbálom más/több szemszögből is nézni a dolgokat.
Érdekes feladat lenne összehozni egy össznépi tanulmányt csak a Patsra felhúzva, megvizsgálva a 2002-es szezontól végig az ellenfeleik és azok csoportjainak erősségét, habár gondolom erre van kitalálva már egy visszatekintő Power Ranking besorolás.

Tény, hogy mérni kellene mindent, de akkor vagy az van, hogy (csak a Patsnél maradva) a csapatnak mérhetetlen szerencséje van, mert a saját csoportjának tagjai folyamatosan tökön lövik magukat és az adott évre sorsolt, előző évben erős csapatok vagy divíziók egy része formahanyatláson megy keresztül.
Illetve ott van a sorsolás és a draft kialakítása is, mint befolyásoló tényező.

Vagy ugye bele kell venni azt is, hogy az aktuális helyzet kihasználása mellett a csapat folyamatosan magas szinten játszik/tartja magát, ami köszönhető a tulaj+gm+edző+qb négyesnek (valójában hármasnak).
Hisz azt se feledjük, hogy a csapat ellen mindig mindenki próbál extrát nyújtani.
Idén is már három vesztes próba SB-t játszott a csapat az alapszakaszban (Jags, Titans, Steelers) 😛
Meg egy próbát nyertek a KC ellen, de azóta is kóvályognak jobbra-balra 😀

Ezért is néztem meg előzőleg adott időszakra az AFC-n belül (ami tudvalevőleg gyenge, mert csak az NFC az erős 😛 ) a 3 "legerősebb" csapat eredményeit, hogy mennyire befolyásolhatja a csoport gyengesége és a home field a rájátszás menetét.

Hozzátéve (megint csak a statisztika), hogy melyik csapat milyen divíziós eredménnyel jutott be a PO-ba 2002-2010 között:

Pats, Colts, Steelers:
6-0: 1,2,2
5-1: 4,3,3
4-2: 2,3,1
3-3: 0,1,0

Hozzáteszem a 2010 utáni időszak lehet jelentős, hisz akkor már a Ravens is bőven a Harbaugh képére formált csapat volt, a Steelers meg végképp a Tomlin féle és a Bengals is beleszólt a küzdelembe, tehát ilyen alapon kijelenthető, hogy az AFC North egy erős csoport, de ez azt is jelenti, hogy több csapat jut be a PO-ba, akár egyszerre is.
Illetve megesett olyan is 2013-ban, hogy a jobb divíziós eredménnyel (4-2) rendelkező Steelers nem jutott be, ellenben a 3-3-as Bengals igen.
Vagy ott van a 2014-es szezon, ahol 3-an is bekerültek a PO-ba, igaz a Bengals kvázi az Offense nélkül ment be.

2007-től nézve (Tomlin-éra kezdete, Billick vége, de 2008-tól már Harbaugh-éra) az AFC North PO szereplései, divizós eredményekkel:

Steelers, Ravens, Bengals
6-0: 2,1,1
5-1: 3,0,1
4-2: 2,3,0
3-3: 1,3,3
2-4: 0,0,1

Home field advantage szempontjából ilyen az összkép, ahol x jelöli a 1st seedet:

Szerk.: Csináltam egy másik táblázatot is, egész AFC-re lebontva, 2002-2017 időszakra, csak még gondolkodom hogyan kellene úgy megcsinálni, hogy szebben nézzen ki és egyszerűen lehessen értelmezni.

Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 5 éve
ötös műhold
peterk2005

több mint 5 éve
peterk2005
Én azért nálad kissé óvatosabban szoktam használni a "zseni" szót, sőt, megvallom, azt csak a "szellem" embereire (ha érted...) szoktam használni, a sportolókra nem. (Nem mintha persze a sportoláshoz nem kellene "szellem".) De azért, nekem mint Patriots-szurkolónak, jól esik, ha ezt egy nem Patriotsos mondja. Köszönöm.
Ami a Pats-szurkolótábora racionalitását illető megjegyzésedet illeti, azon kissé csodálkozom. Szerintem itt te egy kissé félreérthettél valamit. A csapatunk (a Pats) valóban nagyszerű, és egyedülálló, azonban (sajnos) ez nem jár olyan következményekkel - legalábbis, feltétlenül nem jár-, hogy a csapat szurkolói is ilyen, általad nevezett képességekkel, és tulajdonságokkal rendelkezzenek. Nem mondom, jó lenne, de ez sajnos nem realitás. Dolgunk rajta, nyilván - ha ez megnyugtat téged. Mindenesetre, köszönöm ezt a megelőlegezést is. Te olyan jó vagy hozzánk, mi ezt nem is érdemeltük meg.

Szerkesztette: ötös műhold
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
ötös műhold

(Ja, és gratulálok, hogy az első lájkot erre a postodra "Brady kiégett"/"a Jags playoffba jut és erre fogadni is merek" Sobritól kaptad. Ti realisták tartsatok is össze. 😉 )

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Így van, mi alapból 6-0-al indulunk a kurvagyenge csoport miatt, 3 meccset valahogy összecsalnak nekünk a bírók, 9-el meg van AFC Eastnél az már tuti PO.
vpi
Ne feledjük, hogy nem csak a bírók, hanem maga a csapat is csal. Csalás nélkül hol lennénk? 😉

Ez a téma engem a mítoszok, vallások kialakulására emlékeztet. Itt van egy csapat, amely 18 éve dominálja az NFL-t. Nem mindig, minden évben ők a legjobbak, de hosszú távon, és összességében ők. Voltak már hasonló sorozatok az NFL történetében, de ilyen hosszú, és kiemelkedő még soha nem volt. Na most ugye, erre az ellenfeleknek (pontosabban nem is nekik, hanem az ellenfelek szurkolóinak) kell valami magyarázatot találniuk. Mint ahogy annak idején - ez a vallási analógia - a világra, a természet jelenségeire is kellett valamilyen magyarázatot találni. A közkézen forgó, (vagy a tudományos) magyarázat ilyenkor nem elég, az túl prózai, de főleg kiábrándító: hogy ugye azért jók, mert a tulajdonostól az edzőkön át, a játékosokig jól csinálják a dolgukat, tudnak valamit, amit mások nem. Ez kiábrándító, sőt FELHÁBORÍTÓ magyarázat, ezért olyanokat kell helyette keresni, amelyek nemhogy azt mutatnák, hogy jó a csapat, hanem az ellenkezőjét: hogy rossz, csak az egyéb körülmények segítették. Mint a gyenge csoport, a bírók, a csalás, meg a többi. Ez történik itt és most.
Tudjuk, hogy mennyire helyes világmagyarázatok a mítoszok, és a vallások. De azt is tudjuk, hogy a hívőik meggyőződései mennyire szilárdak, és hitük ellenében mennyire hallgatnak bármilyen racionális érvre is.
Persze, ha valakinek ez a hobbija, győzködheti őket.

Szerkesztette: ötös műhold
több mint 5 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 3 945 — Patriot
Fasza meccs volt. A következő idény menetrendjével kapcsolatban: amikor legutóbb az AFC Northszal és az NFC Easttel játszottunk az idény során, akkor 16–0-val zártunk^^
Wyatt
Nagyon sok olyan csapat van a sorsolásban, akiről nem tudhatjuk mire lesznek képesek (Browns, Ravens, Eagles, stb.)
Szerintem vízválasztó szezon lesz
jamaicababa
MIért lenne? A leggyengébb divíziót nyerni kell, onnantól meg a PO-rutin majd végigvisz minket
Wyatt
Így van, mi alapból 6-0-al indulunk a kurvagyenge csoport miatt, 3 meccset valahogy összecsalnak nekünk a bírók, 9-el meg van AFC Eastnél az már tuti PO.
több mint 5 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Fasza meccs volt. A következő idény menetrendjével kapcsolatban: amikor legutóbb az AFC Northszal és az NFC Easttel játszottunk az idény során, akkor 16–0-val zártunk^^
Wyatt
Nagyon sok olyan csapat van a sorsolásban, akiről nem tudhatjuk mire lesznek képesek (Browns, Ravens, Eagles, stb.)
Szerintem vízválasztó szezon lesz
jamaicababa
MIért lenne? A leggyengébb divíziót nyerni kell, onnantól meg a PO-rutin majd végigvisz minket