Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 13 éve
Mikey
18 756
Ez a mai idő szerintem is bekaphassa.Nem nagy táv, cirka 2,5 km, amit szembe szélben kellett bicóznom délelőtt, mert kellett mennem egyik családtagomhoz.
Kicsit lejt is még az út, tehát szélcsendben kettőt tekerek, és legurolok végig... erre ma akkora szél volt, hogy annyira kellett erőlködnöm, hogy a 11°C-ban konkrétan leizzadtam, mire odaértem!! Pedig csak egy póló+pulcsi duó volt rajtam felső öltözetként.
Hazafele persze jó volt egy-két széllökéstől eltekintve, de ez akkor is komolytalan.
Semmit nem gyűlölök jobban a szélnél, ha időjárásról van szó.
több mint 13 éve
Basszameg ez nem igaz:El bizony. Jöttem haza keróval, szembe szél, bazzeg majdnem le kellett szállnom a bringámról, mert annyira kegyetlenül erős szél volt, hogy tekerni alig tudtam, meg fújta az arcomba a sok mocskot, wáááá.
http://www.idokep.hu/hirek/100-kmh-koruli-lokesek
Elmehet a kurva öregannnnyába az időjárás.Bazzani
több mint 13 éve
Basszameg ez nem igaz:http://www.idokep.hu/hirek/100-kmh-koruli-lokesek
Elmehet a kurva öregannnnyába az időjárás.
több mint 13 éve
tegnap egy óra kocka-bás játék (remek ötlet volt...) után elfogyott egy liter szilva, ez után sikerült a sambucát is kivégezni, amit ráadásul orosz módra kellett inni. nem gondoltam volna, hogy lehet rosszabb annál amit reggel éltem át, de hazajönni a melóból arra, hogy az egész lakás bűzlik az ánizstól még rettenetesebb. kellett a sokéves rutin meg a légzéstechnika h ne legyen gond.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 13 éve
De az nem is 125 km... 😀 😀hát most miskolcon elég nagy szopás a tömegközlekedés a zöldnyíl miatt. bár mondjuk tiszai pu - lillafüred között amúgy se rövid az úta sofőr biztos azt hitte taxit vezet..😊Szolnok - Lillafüred, MÁV + helyi tömegközlekedés (csak oda)
egyébként mivel?fetomy
Szerencsére nem indultam neki vakon, megnéztem, hogy mégis nagyjából mennyi és azonnal ki is zártam, meg fölb@sztam az agyam rajta.Gogo
apeszos: én nyáron Balatonkeneséről Miskolcra 10óra alatt jutottam el 😛kristof
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
hát most miskolcon elég nagy szopás a tömegközlekedés a zöldnyíl miatt. bár mondjuk tiszai pu - lillafüred között amúgy se rövid az úta sofőr biztos azt hitte taxit vezet..😊Szolnok - Lillafüred, MÁV + helyi tömegközlekedés (csak oda)
egyébként mivel?fetomy
Szerencsére nem indultam neki vakon, megnéztem, hogy mégis nagyjából mennyi és azonnal ki is zártam, meg fölb@sztam az agyam rajta.Gogo
apeszos: én nyáron Balatonkeneséről Miskolcra 10óra alatt jutottam el 😛
több mint 13 éve
Nyár, főszezon, "fürdővonat", Pécs-Balatonlelle, 125 km, 3h45p. Ezt nehéz überelni....
több mint 13 éve
Gondolom vonat akkor, ha átszállásos, vagy ha nagy a késés (ez tűnik legvalószínűbbnek), busz pedig simán lehet. Sopron-Győr busszal 2 óra feletti. De elég emlékezetesek voltak anno néha a Sopron-Dunaújváros 5 és fél órás buszutak...Hihetetlen, hogy 2011-ben 200 kilométert tömegközlekedéssel 4 óra 30 perc alatt lehet megtenni...Gogoa sofőr biztos azt hitte taxit vezet..😊
egyébként mivel?fetomy
több mint 13 éve
a sofőr biztos azt hitte taxit vezet..😊Szolnok - Lillafüred, MÁV + helyi tömegközlekedés (csak oda)
egyébként mivel?fetomy
Szerencsére nem indultam neki vakon, megnéztem, hogy mégis nagyjából mennyi és azonnal ki is zártam, meg fölb@sztam az agyam rajta.
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
Hihetetlen, hogy 2011-ben 200 kilométert tömegközlekedéssel 4 óra 30 perc alatt lehet megtenni...Gogoa sofőr biztos azt hitte taxit vezet..😊
egyébként mivel?
több mint 13 éve
Hihetetlen, hogy 2011-ben 200 kilométert tömegközlekedéssel 4 óra 30 perc alatt lehet megtenni...
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
Az általánosításról az a véleményem, hogy alapvetően az emberi agy működéséből következik, mert hajlamosak vagyunk rá, hogy egy, két, néhány egyedi jelenségből, máris szabályszerűségeket állapítsunk meg.Pl. kb. két-három eset alapján levontam, hogy az erdélyi nők betonkemények házassági vagyonközösség megszüntetése (válás) folyamán.
A cigányok által elkövetett bűncselekmények meg aztán vannak bőven, mert ugye ügyvédként eléggé sok esettel találkozhatok, talán csak a bírók, ügyészek, rendőrök látnak még többet.
több mint 13 éve
Sobri: Természetesen azért van a fórum, hogy párbeszéd, vita jöjjön létre, nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy ebben a témában nemhogy megegyezés, de egy hangyányi közeledés sincs. Én is utálom az általánosítást, de ebben a témában pontosan azért nem írom be, mert semmi nem jön ki belőle.(Plusz mert nekem is túl rossz tapasztalataim vannak, arról is, hogyan lesz a teljesen normális, aljákat utáló srácból ugyanolyan egy pillanat alatt. De ettől függetlenül nem általánosítok, viszont nem fogok "kampányolni" értük.)
több mint 13 éve
Igaza van haromtnak, fórumüzemeltetési szempontból semmi értelme nincs, hogy igen, nem, igen, nem, A, B, A, B, A, stb tematikájú viták/disputák alakuljanak ki sokadjára. Bár a bant túlzásnak érzem, mivel attól eltekintve, hogy értelme nincs, hiszen kevés ember kerül meggyőzésre, ártani se árt senkinek, hiszen hely van, monitor van, elfér egy ilyen disputa, nincs senki ártalmára.Bár abban nem adok neki igazat, hogy 95% lenne a cigány elkövetők aránya, sőt, az is kiderült, hogy sokan járkálunk cigányokkal érintett területeken, mégse történik semmi atrocitás, naponta 20szor nem történik, ami évi több mint 7000 nemtörténés, de felesleges ebbe belemenni.
Szesze-nek is maximálisan igaza van abban, hogy a normális cigányok ugyanúgy rühellik az alja cigányokat, mint bárki. Itt is csak az arány az érdekes, szerintem nem a normális a fehér holló, de az tény, hogy az kap kisebb publicitást, akár hírekben, akár személyes élményekben.
Viszont ez így van minden embercsoporttal, a normális magyarok is utálják az alja magyarokat, a normális taxisok is utálják az alja taxisokat, a normális rendőrök, orvosok, bringások, stb is utálják az alja rendőröket, orvosokat, bringásokat, stb.
Ez teljesen logikus.
fetomynak is igaza van, azt hittem egy másfajta tapasztalat, hozzáállás, nézőpont segíthet az érintettnek megérteni a helyzetet, csökkenteni az idegességet, emberibb módon kezelni a helyzetet, de valóban nem úgy tűnik.
Viszont azt nem gondolm, hogy ettől még nincs értelme. Annyi mindenképp van, hogy pl. én is tudomást szerzek számomra új dolgokról, történésekről, és talán fordítva is így van.
Nekem nem fétisem, vagy létszükséglet, hogy minden témában, minden alkalommal ellentmondjak mindenkinek, de értelemszerűen, amivel egyetértek, azt summázom magamban, és nem írom be, hogy igen, én is így gondolom, viszont amivel szemben alapvetően mást gondolok, azt beírom, hiszen abból alakulhat ki valami disputa, és gondolom más is azért ír a fórumra, mert szeret diskurálni.
több mint 13 éve
Tessék, hogy fokozzam a hangulatot 😀Kezükben a jövőnk...
http://www.youtube.com/watch?v=K2IiNIN_jOI&NR=1
És amikor a fagyi visszanyal:
http://www.youtube.com/watch?v=-iGNKKPsVVc&feature=related
És az emlékeztető:
http://www.youtube.com/watch?v=Bjhs2wol-ko&feature=related
több mint 13 éve
Tessék, kicsit oldom a hangulatot 😀http://www.youtube.com/watch?v=uugt9oBl9B4&feature=player_embedded
több mint 13 éve
Gyűlölködjünk topicba sztem inkább Sobri védőbeszédei nem illenek, függetlenül attól, h igaza van-e vagy sem 😊
több mint 13 éve
Rendben, megértettem.
több mint 13 éve
Őt diszkrimináljavalóban. De olyan szinten megértem, hogy ebbe a topicba azért jön az ember, hogy kicsit kiadja a döhét, nem azért, hogy még idegesebb legyen.. És mivel tényleg rengetegszer jött ez már elő, és mindig ugyanaz történik, nem hangzik el semmi új, senki nem kerül közelebb a másik álláspontjához, ráadásul kb. ugyanazok az emberek is vitáznak róla, semmi értelme nincsen.
több mint 13 éve
Tudom, illetve sejtem hogyan értette TTT, de ez a legritkább esetben ilyen egyszerű. És más nem is mondhat véleményt, nem kapcsolódhat bele egy vitába. Azt azért tudom, és tudomásul is veszem, hogy azt a bizonyos Gordiuszi csomót valahogy oldani kell.. 😊 Nagyjából ez inkább Sobrit diszkriminálná, látva az alaphangulatot. Nagyon 22-es csapdájának tűnik ez....
több mint 13 éve
Apeszos: Nem így értette Tibi 😊Józsi: Kurva cigányok!
Sobri: Nem mind az.
vége.
Nincs tiltva senki.
Józsi: Kurva cigányok!
Sobri: Nem mind az.
Józsi: De igen..
666 oldallal később:
Sobri: De nem.
Józsi, Feri, Laci, Géza, Pityu: De igen.
Mindenki tiltva van. 😊
több mint 13 éve
....Továbbra is be lehet írni gyűlölködni, hogy ezt meg azt csinálták a cigányok, de több ilyen sobri vs. mindenki vita nem lesz mert az összes résztvevője egy hetes bant kap.haromtNem igazán értem a logikát. Én ebből azt szűröm le (biztos bennem van a hiba), hogy mégsem lehet cigányozni a gyűlölködjünk topicban (sem). Hiszen ha valaki felvet egy ilyen témát (mondjuk én 😀) és válaszolnak rá (mondjuk Sobri 😀), mindketten ki lesznek tiltva, mert az egyik provokatőr, a másik hagyta magát provokálni. Ezt egy kicsit -bár nem szorul rá- Sobri védelmében írom, mert igaz nem vagyunk odáig egymásért, de vitázunk és ez még nem csapott át soha személyeskedésbe. Lehet hogy parttalan ez a vita, de ilyen az egész roma helyzet is.... A véleményét írja, mint ahogy mindenki más.... És ezzel közvetve ki van tiltva a cigányozás innen (is), mert senki nem meri leírni a véleményét, mert előbb-utóbb ki lesz tiltva. Ez kicsit hasonlít az országos roma helyzethez: a szőnyeg alá söpörjük. Ha nem beszélünk róla nincs is.
több mint 13 éve
Egyébként az is hozzá tartozik a dologhoz, h a normálisan élő, rendesen viselkedő, nehéz körülményeikből kitörni próbáló cigányok (akiket Sobri annyira véd) legalább annyira utálják és szídják (a sajnos elsöprő többségben lévő) alja társaikat, mint mi.SzeszeÉs az általánosítás (sic.) miattuk van.
több mint 13 éve
Egyébként az is hozzá tartozik a dologhoz, h a normálisan élő, rendesen viselkedő, nehéz körülményeikből kitörni próbáló cigányok (akiket Sobri annyira véd) legalább annyira utálják és szídják (a sajnos elsöprő többségben lévő) alja társaikat, mint mi.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Sobri általánosítós hőzöngéseire és a cigány probléma megoldására egy klasszikust idéznék.1. "Ahol fűrészelnek ott hullik a forgács"
2. "Ha mind a 60 millió német hozná a saját egy szem tisztességes zsidóját, akkor nem jutnánk sehova"
Persze itt most nem a két mondat gazdájáról van szó, akit gondolom mindenki ismer, hanem a mondani valóval.
Egy csoport dolgait nem lehet minden egyes emberre lebontva megoldani. Igen, ha a megoldáshoz az kell, hogy pár tiszességes is megszopja akkor bizony meg kell tenni. Nem lehet azzal jönni, hogy de én ismerek ennyi meg annyi rendes cigányt. Mindenki ismer ilyet de ettől még a tények és a számok makacs dolgok a kriminológiában.
Az meg, egy totális eltorzítása mindennek, hogy azt nem jegyzi meg senki, amikor a cigány normálisan viselkedik vele. Persze hogy nem jegyzi meg, mert egy társadalomban annak kell a természetesnek lennie, hogy az emberek normálisan viselkednek egymással. Ha kirabolnak, megfenyegetnek, megvernek akkor annak hangot kell adni. És ha csak itt a fórumon összesítenénk, hogy kit hányszor ért sérelem, fizikai vagy anyagi és hányszor volt az elkövetője cigány akkor bizony legalább 95% lenne a skandinávok aránya.
És mellesleg ez volt az utolsó eset hogy egy ilyen vitát engedtem. Továbbra is be lehet írni gyűlölködni, hogy ezt meg azt csinálták a cigányok, de több ilyen sobri vs. mindenki vita nem lesz mert az összes résztvevője egy hetes bant kap.