Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Holnaptól 16 forinttal drágul a gázolaj,

A QRVA ANYÁTOK!!!
több mint 14 éve
Divat Minnesota Vikings 4 193 — Vikes fan
a qrvaistenbasszameg azt akinek nincs jobb dolga, minth hajnalban szétbassza a kocsimat....................biztos adót fizető jómunkásember/ek csinálták...hihetetlen h a város közepén egy kivilágított helyen lévő parkolóban nem lehet nyugodtan ott hagyni a kocsit.................

kár az cirka 30k, érdemes ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni? v csak fölöslegesen futkosnék a kapitányságra?Divat
mit csináltak vele?am érdemes.Amadeus91
szétrúgták a vezető oldalát, leszakadt a visszapillantó és a "kilincs"(így hívják?😊) is, és a karosszéria is sérült...

|
több mint 14 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
a qrvaistenbasszameg azt akinek nincs jobb dolga, minth hajnalban szétbassza a kocsimat....................biztos adót fizető jómunkásember/ek csinálták...hihetetlen h a város közepén egy kivilágított helyen lévő parkolóban nem lehet nyugodtan ott hagyni a kocsit.................

kár az cirka 30k, érdemes ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni? v csak fölöslegesen futkosnék a kapitányságra?Divat
mit csináltak vele?am érdemes.
több mint 14 éve

kamera van a közelben? ha nincs, akkor fölös...gondolom akkor minden szomszéd aludt még, mint nálunk...JC6
nincs semmi kamera, max ha vkit elkapnak a környéken ien miatt, akkor többet kap...aza durva felébredtem a riasztóra, de mire dekódoltam h bazze ez mintha az enyém lenne és kinéztem a ablakon, nem láttam semmit különöset, aztán mire mentünk volna temetőbe erre arra, akkor látom h miújság a kocsival...magyarország én így szeretlek...

viszont nagy UP a rendőröknek akik kijöttek, tök normálisak is voltak, segítettek a kocsit is rendbe rakni már amennyire lehetett...öröm az ürömben 😊

|
több mint 14 éve
Törölt felhasználó

kamera van a közelben? ha nincs, akkor fölös...gondolom akkor minden szomszéd aludt még, mint nálunk...
több mint 14 éve

kár az cirka 30k, érdemes ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni? v csak fölöslegesen futkosnék a kapitányságra?

|
több mint 14 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Ezt a rohadt 4 napos leállást...

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 14 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
Nem mertem beírni rögtön, kellett 10 perc, hogy felfogjam
Undorító, hogy ilyen embereknek van munkahelye...
Tegnapi Chelsea-Arsenal meccs után az nb1.hun a cím:
"A szart is kiverték a Chelseaből"
mindennek a legalja...Hurka
http://chelsea-fc.blog.nepsport.hu/archives/2011/10/29/Verjuk_ki_a_szrt_is_az_Arsenalbol/
így azért érthetőbb, mindenesetre akkor is gáz.kristof
ez a Chelsea is egyre "szimpatikusabb" csapat.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
mindennek a legalja...Hurka
http://chelsea-fc.blog.nepsport.hu/archives/2011/10/29/Verjuk_ki_a_szrt_is_az_Arsenalbol/
így azért érthetőbb, mindenesetre akkor is gáz.
több mint 14 éve
Hurka Green Bay Packers Michigan State Spartans 4 107
mindennek a legalja...
több mint 14 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
A lényeg, hogy sok mindent támogatnak közpénzből, ami "nem éri meg". Ezek egy része nem is jogos (csak korrupció, haveri kutyaeledel), de sok olyat is, ami hasznos és támogatás nélkül nem lenne. Ilyen a kultúra, oktatás, egészségügy, sport ... (Persze nem mindegyik.)
Én először a párttámogatást vágnám meg. Sajna, ennek a realitása a legkisebb.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 14 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 259 — #neverpunt
Általában azért kap, mert felmutat olyan produktumot, amit a köz (az azt képviselő állam, önkormányzat) támogatandónak vél. atapapa
Hidd el, ha majd lesz befolyásos barátom az állam, önkormányzat, vagy egyébb közt képviselő kulturális pozícióban, azonnal csinálok egy színházat, és mindenki jól fog járni.Sobri Jóska
csak én nem a lehetséges korrupcióforrást vitattam (sőt, a BKV-s példámmal erre utaltam is), hanem a kötelező támogatást.

több mint 14 éve
Rajna Tennessee Titans 7 998 — Nega Scott
A sportegyesületek esetében ez tényleg igaz valamennyire, én most itt lacrosse-ozás közben ledöbbenek, milyen pénzeket kell kifizetniük a válogatott játékosoknak a válogatottban való játékért. Pedig azért nem egy teljesen tökutolsó sport a lacrosse a világban, a skótok pedig simán top10esek a világon. Egy tengerentúli vébé kb tízezer fontba van (mostani árfolyamon kb 3,5 milla) egy játékosnak, egy európai torna pedig három-négyezer font. Emellett fizetni kell az edzőtáborok költségét is, de az már kismiska ehhez képest, felszerelést ugye maguknak vesznek, stb.

több mint 14 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
Kicsit érdekes a Sobri féle vélekedést olvasni ezen a fórumon. Pl. rengeteg sportklub megszűnne az országban.Atari
Igen.
És még sok teljesen életképtelen szerveződés.
Gondolj bele, te, én, meg pár barátom alapítunk egy amerikai foci egyesületet szerdán, mondjuk Bábolna Chickens néven, Bábolnán.
Aztán elkezdünk bele toborozni játékosokat, valamint egyik barátom beveti a bábolnai kapcsolatait, és szerez 100 millió forintot egy évre működésre, mondjuk a bábolnai önkormányzattól.
A szándék nemes, a megvalósítás virtuóz, lehetne is örülni ugyebár, és cikkezni róla, hogy milyen jó lesz most Bábolnán fiatalnak lenni.
De a valóság az, hogy a játékosoknak, edzőknek nem fizetünk, hiszen a státuszuk amatőr, örülhetnek, hogy ingyen lejárhatnak, ingyen utaztatjuk őket a meccsekre.
A pályabérletért fizetünk egy barátomnak, évi 12 milliót, számlára, egy másik barátomnak van busza, vele kötünk egy általánydíjas szerződést, havi 1,5 milára, ez évi 18, hogy mindenhova viszi a csapatot, hívunk egy kiöregedett NFL sztárt, aki szintén ad számlát 50.000 dollárról, és pár hasznos tanácsot, a menedzsment (te, én, pár barátom, akik a klub üzemeltetésében segédkeznek) kap egy jelképes havi összegecskét, ami járulékokkal mondjuk 5 millió/hó, és már el is ment a 100 misi.
Szerinted Amerikában mondjuk így működik egy sportklub?
Mert itthon kb. így.
A színház is, és még sok más egyesület, legyen sport, kulturális, etc.
Gondolj bele, ha nem kaptunk volna a bábolnai polgármestertől, mivel ivócimbora mondjuk, 100 milliót, akkor mennyi saját bevételünk lenne?
Akkor kereshetnénk havonta szerény 600ezret netto?
Akkor kaphatna a cimbi évi 18 milát 20 db oda-vissza útért? (Ennyiből kb. két saját buszt lehetne venni.)
Akkor kaphatna egy fekete barátom 10 milát pár okos meglátásért, amit mondjuk a bowl.hu fórumáról jegyzetel ki?
Akkor kaphatna a másik span 12 milát évente egy kb 800ezer forint értékű ingatlan (a szántója egy elkerített 150x120 méteres részéről van szó, befüvesítve) bérbeadásáért?
Hát kb. így működik nálunk a "kapitalizmus".

Általában azért kap, mert felmutat olyan produktumot, amit a köz (az azt képviselő állam, önkormányzat) támogatandónak vél. atapapa
Hidd el, ha majd lesz befolyásos barátom az állam, önkormányzat, vagy egyébb közt képviselő kulturális pozícióban, azonnal csinálok egy színházat, és mindenki jól fog járni.

több mint 14 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Kicsit érdekes a Sobri féle vélekedést olvasni ezen a fórumon. Pl. rengeteg sportklub megszűnne az országban.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 14 éve
Nem tudom melyik rosszabb, hogy felülről jól megmondják mi az érték, vagy hogy ezzel érvelsz, hogy ez jó. :/sapka
😊
ideális esetben ez úgy nézne ki, hogy demokrácia van, és a minket képviselők kultúrában is minket reprezentálnak (akár közvetve is, pl. szakemberekből álló bizottságokra delegálják a döntés jogát).
Ha a minket képviselők Dörnert választanak igazgatónak, akkor többet nem szavazunk rájuk vagy pont azért szavazunk rájuk, hogy ő legyen a direktor.

De ha majd azok az emberek lesznek többségben, akik szerint a kultúra vagy a tömegközlekedés támogatásában az államnak semmilyen szerepet nem szabad vállalnia, akkor majd pártot alakítanak, megnyerik a választásokat és egy gonddal kevesebb.
Ideális esetben.

több mint 14 éve
sapka Washington Commanders 6 652 — sapka
Nem tudom melyik rosszabb, hogy felülről jól megmondják mi az érték, vagy hogy ezzel érvelsz, hogy ez jó. :/

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 14 éve
Ezzel a logikával holnap csinálok egy színházat, és ha az államnak/önkormányzatnak/kormányzatnak kötelező támogatni, akkor csinálok még egyet, meg még egyet, stb.
Így talán látható a nonszenszitása.Sobri Jóska
És ha így működik, akkor miért nem csináltál már sok színházat, sőt, miért nem csinál mindenki színházat? Mert nem így működik, a színházat nem kötelező támogatni, nem kap minden egyes színház állami támogatást csak azért, mert színház.
Általában azért kap, mert felmutat olyan produktumot, amit a köz (az azt képviselő állam, önkormányzat) támogatandónak vél. Vagy éppen a köz tulajdonában van maga a színház, ahogy Budapesten is nem egy ilyen van.

több mint 14 éve
Amerikában ugye nonszensz lenne egy színház a Broadway-on, amit New York város önkormányzata tartana el, miközben hónapról hónapra termeli a mínuszokat.Sobri Jóska
Sobri ez akkora facepalmos mondat...
Nem feltétlenül az állami/városi önkormányzat tartja el.. elég gyakran, egy-két mecénás teszi bele a milliókat/milliárdokat. De pl. a Metropolitan pedig biztos kap állami támogatást ott is... Igor
Nem kap.
Ha nincs profit bezárhat(na).
De van.
Hiszen ott működik a kapitalizmus, aminek pont ez a lényege.
Az igaz, hogy pl. az USA-ban van sok mecénás, de ugye itt is adott a lehetőség, hogy pár gazdag ember a zsebébe nyúljon művészettámogatásilag. (pl. Kogart), és azok a gazdag amerikaiak támogathatnának magyar (francia, belga, cseh, etc.) színházakat is.
Facepalm ide, facepalm oda, fenntartom, hogy nonszensz, hogy az állam/önkormányzat/kormányzat támogat egy piaci alapon működő intézményt.
(Ezzel a logikával holnap csinálok egy színházat, és ha az államnak/önkormányzatnak/kormányzatnak kötelező támogatni, akkor csinálok még egyet, meg még egyet, stb.
Így talán látható a nonszenszitása.)

több mint 14 éve
füligjimmy Chicago Bears 6 970 — I used to be with it, but they changed what it was.
Hát, lehet azt mondani, hogy bizony milyen jó, hogy továbbra is költenek utcaseprésre, meg színházra, nem kell sötétben hazatántorogaom részegen, de másfél év alatt olyan szépen rendbebaszták ezt az országot, hogy tanítani kéne. De én az egyszerű eszemmel nem látom át olyan jól a dolgokat, mint a sok helyi közgazdász (inkább közgazdász diplomával rendelkezőt kell mondanom, azért elég sok helyen el lehet vele helyezkedni). Szóval kérném, aki tud, írjon le három olyan dolgot, amit jól csináltak. Mert én elég fosul jártam a rendszerváltozással, valami azt súgja, nem is lesz sokkal jobb, de ha tudom, hogy másnak patent, kicsit megnyugszok. Teljesen komolyan.

Jah, elmondok egy sztorit. Ki volt adva, hogy kapunk extra lóvét, megvolt adva a havi "-tól -ig" összeg, részben önkormányzat a fenntartó, hát meg is lepődtünk. Írni kellett egy pályázatot, aztán jött egy telejsítményértékelés. Tudni kell, hogy kaptunk két új vezetőt, ötven felüli hölgyek, érdemeiket végre-valahára elismerték. Elején zajlott a nagy lelkesedés, én bölcsen szartam az egészre. Persze nekem se kutyám se macskám, én lehetek laza. Aztán kiderült, hogy a lóvé az nem lesz elég mindenkinek. Nah, akkor indult a cigánykodás. Az külön tanulmány, az a fennhéjázó segghülye okoskodás, ami stílus mostanában ezeknél a retkesesknél megy, akit most toltak pozícióba. Meg lehetett volna ezt oldani korrektül, hogy az kapja, akinek a legjobban kell, azért ez nem egy nagy titok, hogy valaki özvegyen nevel két gyermeket, vagy most rúgták ki a feleségét, ésatöbbi. Hát nem. Először is az, hogy ki kap, az titkos. Ez már szépséges, mi a pöcsöt kell titkolni? Azt, kérlek szépen, hogy a vezetők megszavazták maguknak a maximum összeget, három seggnyalónak dettó, mert ugye ezek mindig kiderülek. A maradékot kapták azok, akik tényleg megérdemlik. Ez legalább pótolja nekik azt, amivel kevesebb lesz a nettójuk nemsokára. Ez mondjuk nem magyar sajátosság, de én előre tudtam, hogy ez lesz, mert olyan kurvára tipikus, hogy az ember szíve szerint elkezdene gyújtogatni.

I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.

- Abe Simpson
több mint 14 éve
Nálunk a szocializmus hozadéka a sok dotált, és óriási minuszokat termelő rendszer, legyen szó kultúráról, tömegközlekedésről, egészségügyről, stb.
Sobri Jóska
Nyugaton a legnagyobb kapitalizmusban is teszi az állami szféra a pénzt ezekbe a szektorokba. Az más tészta, hogy ott egy állami cég nem működhet úgy, mint ahogy működik pl. itt a BKV.

több mint 14 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 598 — No 1 Lijiao Gong fan
Amerikában ugye nonszensz lenne egy színház a Broadway-on, amit New York város önkormányzata tartana el, miközben hónapról hónapra termeli a mínuszokat.Sobri Jóska
Sobri ez akkora facepalmos mondat...
Nem feltétlenül az állami/városi önkormányzat tartja el.. elég gyakran, egy-két mecénás teszi bele a milliókat/milliárdokat. De pl. a Metropolitan pedig biztos kap állami támogatást ott is...

A színház/kulturális létesítmények ott sem feltétlenül az a hatalmas profitorientáltságról híres intézmény.. és nem tartják fenn magukat csak a jegybevételből. Kicsivel előrébb vannak, mint az egész gazdaság, és ott mondjuk nem a fűtésszámla miatt aggódnak recesszió idején, hanem mondjuk csökkentik a díszletek költségét/kevesebb alkalmazottat tartanak/nem vesznek annyi képet egy adott évben (néhány példa.)

A mondandó többi részével azért részben egyet tudok érteni (a klasszikus "halászat a zavaroschban" nevű összmagyar népi társaságjáték részével), de ezt meg annyiszor elmondta már mindenki úgyis.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 14 éve
neuw 271 — Patriots fan
Minek olyan mozi, múzeum, színház, melyet nem tart el a saját közönsége? Amadeus91
Tökéletes meglátás.
A kapitalizmusban alapesetben annak van létjogosultsága ami profitot termel.
Ha az én vállalkozásom nem képes erre, akkor senki se tesz bele plusz pénzt.
Ha nem képes erre egy színház mondjuk, akkor annak nincs létjogosultsága.
Ha valóban van igény a rendező, színészek, súgó munkájára, akkor képesek eltartani magukat.
Ha nem képesek, az azt bizonyítja, hogy nem piacképes a prodoktumuk.
Amerikában ugye nonszensz lenne egy színház a Broadway-on, amit New York város önkormányzata tartana el, miközben hónapról hónapra termeli a mínuszokat.
Nálunk a szocializmus hozadéka a sok dotált, és óriási minuszokat termelő rendszer, legyen szó kultúráról, tömegközlekedésről, egészségügyről, stb.
De ha egyik napról a másikra lennének átállítva, leállítva, akkor lenne nagy sivalkodás, ezt meg senki se vállalja be.
Ez a probléma, a "senki se válallja", nem más.
Se érdekük vállalni, se kedvük. De amíg nem vállalják, addig marad minden ebben a posztkomcsi balkáni zavarosban, ahol bizony csak kevesek tudnak megfelelően halászgatni.Sobri Jóska
Na, na. A kulturális sokszínűség mindenhol támogatandó dolog és az teheti a nagyvárosokat igazán csodálatossá. Egy ápolandó dolog.
Muszáj támogatni, mert a szubkultúrák (de jelenleg egyre inkább már a mainstream is) nem képesek fent tartani magukat tisztán piaci környezetben.
Itt nem egyértelmű és hasznos szelekcióról van szó, hanem arról, hogy attól még lehet valaminek rendkívül magas művészeti értéke, hogy az élvezői, igénybevevői nem képesek finanszírozni.
Ha megszűnnének a támogatások megmerem kockáztatni, hogy például színházak terén a művészszínházak nagyon megritkulnának és csak kommersz, éneklős, szórakoztató műsorok maradnának. Ezt te sem akarhatod, még akkor se (no offense), ha te nem vagy kíváncsi egyetlen szubkultúrára se

--------------------------------------------------
több mint 14 éve
Minek olyan mozi, múzeum, színház, melyet nem tart el a saját közönsége? Amadeus91
Tökéletes meglátás.
A kapitalizmusban alapesetben annak van létjogosultsága ami profitot termel.
Ha az én vállalkozásom nem képes erre, akkor senki se tesz bele plusz pénzt.
Ha nem képes erre egy színház mondjuk, akkor annak nincs létjogosultsága.
Ha valóban van igény a rendező, színészek, súgó munkájára, akkor képesek eltartani magukat.
Ha nem képesek, az azt bizonyítja, hogy nem piacképes a prodoktumuk.
Amerikában ugye nonszensz lenne egy színház a Broadway-on, amit New York város önkormányzata tartana el, miközben hónapról hónapra termeli a mínuszokat.
De ha egyik napról a másikra lennének átállítva, leállítva, akkor lenne nagy sivalkodás, ezt meg senki se vállalja be.
Ez a probléma, a "senki se válallja", nem más.
Se érdekük vállalni, se kedvük. De amíg nem vállalják, addig marad minden ebben a posztkomcsi balkáni zavarosban, ahol bizony csak kevesek tudnak megfelelően halászgatni.

több mint 14 éve
Tekintve, hogy egyke vagyok, ezért elég sokáig abszte nem járt semmi. Utána, mivel a családunk 1szem keresője jól keresett, nem járt kedvezmény/juttatás semmire, mert az egy főre jutó kereset magasabb volt a normánál. Amadeus91
Egyetlen olyan juttatásról nem írtam, ami szociális alapon járt volna, mind alanyi jogon jár. A családi pótlék egy gyerek után, nagy fizetés mellett is alanyi jogon jár. Illetve a kormányváltással hoztak olyan korlátozást, hogy az iskolakerülő gyerekek után megvonják.