Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 1 éve
@gyeek -ot várom már csak ide, hogy kifejtse a negri féle, "mivel odaviszem a pénzem ezért nagyon kedvesen és extrán szolgájjá ki mert nekem az alanyi jogon jár, nehogymá adjak még 20 ft-ot bazdmeg" vendéggel kapcsolatos véleményét 😀
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 1 éve
Már értem, hogy a legelején miért írta Negri, hogy ne menjünk bele. 😀igazából mindegy, hogy miben és hogy mi a véleményed, valaki mindig beléd fog kötni
dugo93
több mint 1 éve
Jughead
5 220
Én is kapok egy-egy üveg piát év végén. Nem elvárás, de jól esik. A kollegináknak az év végi bónusz mellé mindig adok valami személyre szabott apróságot. Adni jó.A férfi kollégáknak nem adsz?
Szokol
több mint 1 éve
YoungZeeZee
8 566
LolSzerintem meg ez ilyen full kommunista attitűd, hogy nehogymár 20 forintot ott hagyjak hámennyitdógoztam én azé' a 20 forintért. Sőt, adjon vissza többet!Te Negri, ha 780 a kenyér és te 800at adsz, megvarod míg visszaadják azt a huszast?Megint balfasz kerdes....
jobbágy#JC6
En is megkaptam anno.
szoktam kerekiteni pl akitol neha kenyeret veszek mert ev es jo a kenyer es tudom h melo meg nehez neki megelni de mashol ami amugy is megel siman pl egy multi mi a tokomnek hagyjak ott zset akar a dolgozonak?o kapja meg.akar egy 20ast mikor egy 20ast ezresben ott hagyok a 20 tejfolert.
Elbaszott egy vilag mert mi tesszuk azza.
Es igen mint anno irtam en at szoktam nezni a szamlat is pl a sparban rendszeresen becsuszik veletlen 1-2 extra tetel.vkinek a reggelije vagy ebedje.nem nagy penz de baszki el kene fogadnom?
Errol volt egy nagyobb ertekezese.
Akkor adjak 800ert a kenyeret es ne 780ert.
Ja h jobban nez ki a 780....
YoungZeeZee
Szerintem ez kicsinyesség.
Mert fordított esetben egy csomó helyen neked is jólesik a figyelmesség, gondolom én, mivel emberből vagy és nem kőből..
Én szeretk adni. Legyen szó kenyérről, pincérről, kutasról, hajléktalanról. Adni jó. Nagyon jó érzés..
jobbágy#JC6
Komcsi vagyok.es megint nem olvastad el mit irtam:szoktam adni
Adni jo.ha tudom ki kapja..
Karacsony elott a gyerkocom jatszott az utcan egy labdaval.jott egy roma csalad kisebb gyerekkel.latszott full csorok.nezte a labdar.gyerkocomnek mondtuk adja oda neki.odament atadta es ott hagytuk neki.nagyon orult neki
több mint 1 éve
Dehogy más, a pia az én borravalóm. Van egy díjam, kapom megállapodás szerint, aztán év végén meg jön a borravaló a pia képében. Mi a különbség?Én is kapok egy-egy üveg piát év végén. Nem elvárás, de jól esik. A kollegináknak az év végi bónusz mellé mindig adok valami személyre szabott apróságot. Adni jó.De ez tok mas kategoria mint amirol ment a vita😀
Szokol
YoungZeeZee
több mint 1 éve
- JC6
6 991
Szerintem meg ez ilyen full kommunista attitűd, hogy nehogymár 20 forintot ott hagyjak hámennyitdógoztam én azé' a 20 forintért. Sőt, adjon vissza többet!Te Negri, ha 780 a kenyér és te 800at adsz, megvarod míg visszaadják azt a huszast?Megint balfasz kerdes....
jobbágy#JC6
En is megkaptam anno.
szoktam kerekiteni pl akitol neha kenyeret veszek mert ev es jo a kenyer es tudom h melo meg nehez neki megelni de mashol ami amugy is megel siman pl egy multi mi a tokomnek hagyjak ott zset akar a dolgozonak?o kapja meg.akar egy 20ast mikor egy 20ast ezresben ott hagyok a 20 tejfolert.
Es igen mint anno irtam en at szoktam nezni a szamlat is pl a sparban rendszeresen becsuszik veletlen 1-2 extra tetel.vkinek a reggelije vagy ebedje.nem nagy penz de baszki el kene fogadnom?
YoungZeeZee
Szerintem ez kicsinyesség.
Mert fordított esetben egy csomó helyen neked is jólesik a figyelmesség, gondolom én, mivel emberből vagy és nem kőből..
Én szeretk adni. Legyen szó kenyérről, pincérről, kutasról, hajléktalanról. Adni jó. Nagyon jó érzés..
több mint 1 éve
De a minőséggel egyértelműen kivételezett bizonyos emberekkel, azaz másokkal meg kicseszett, mert ők kapták a maradékot. Mindezt az állami vagyonnal, a saját hasznára.Nem, rendesen ki volt fizetve a fa számlásan, ezek a dolgok pluszban jöttek, nem ezzel volt kifizetve a fa. Ha így érted.Szóval az erdész az állami fát osztogatta pofára és pénzre. Szívmelengető történet 😀20+ éve, mikor gyakornok voltam az állami erdőgazdálkodásban, falun teljesen bevett szokás volt, hogy ha a tüzifa vásárló meg volt elégedve a kapott fával (nem túl vastag, nem túl vékony, nem göcsös, nem sáros, stb...) akkor adtak még valamit zsebbe, néha pénzt, néha mást. Egy üveg saját bort, a zöldségestől mindig egy kis rekesz zöldséget kaptam, vagy ha a hentesnek szállítottunk akkor jött pár szál szalámi, ilyesmik...Ez az alap.ez lenne az alap ...Én nem értek egyet. Sokkal jobban szeretem ha nincs benne szervízdíj és azután fizetek amit kapok.Szerintem is ez lenne ennek a lényege. Számomra pont a "szervízdíj" az amit a főnökétől kap, ez az hogy odateszi elém a kaját, piát és nem bunkó. Ha extrán kedves, gyors, segítőkész, szimpatikus, akármi, akkor kapja az extrát tőlem.
Értsd ha paraszt akkor nem kap semmit.
Ha pedig jó fej akkor adok neki.
Van, hogy 10% szervízdíj meg 5% és legszívesebben szarrágóskodnék, hogy ilyen tapló parasztnak nekem ne számolják fel.
Máshol meg inkább adok a szervíz díj felett is.
Mondjuk itthon megértem a szervíz díjat, mert sokan nem hajlandóak ebbe belegondolni.
Toca
Henderson
Negritis, a vajda
A cégnél az informatikus extrán kedves, gyors, segítőkész, szimpatikus.
Vagy a cnc-s extrán kedves, gyors, segítőkész, szimpatikus.
Esetleg a portás extrán kedves, gyors, segítőkész, szimpatikus.
Ja mégsem.
Akkor csak a szolgáltató szektorban alap?
kittli
Akkori főnökömnek, az öreg erdésznek volt pár címe, ahol az unatkozó háziasszonyok "nagyon hálásak" voltak, oda mindig fullos minőségű fa ment, és személyesen intézte a kiszállítást, nyilván. Tulajdonképpen vehetjük ezt is egyféle jattnak 😀
Jan
ender1112
Jan
több mint 1 éve
YoungZeeZee
8 566
Én is kapok egy-egy üveg piát év végén. Nem elvárás, de jól esik. A kollegináknak az év végi bónusz mellé mindig adok valami személyre szabott apróságot. Adni jó.De ez tok mas kategoria mint amirol ment a vita😀
Szokol
több mint 1 éve
Én is kapok egy-egy üveg piát év végén. Nem elvárás, de jól esik. A kollegináknak az év végi bónusz mellé mindig adok valami személyre szabott apróságot. Adni jó.
több mint 1 éve
YoungZeeZee
8 566
Te Negri, ha 780 a kenyér és te 800at adsz, megvarod míg visszaadják azt a huszast?Megint balfasz kerdes....
jobbágy#JC6
En is megkaptam anno.
Szerkesztette: YoungZeeZee
több mint 1 éve
Nem, rendesen ki volt fizetve a fa számlásan, ezek a dolgok pluszban jöttek, nem ezzel volt kifizetve a fa. Ha így érted.Szóval az erdész az állami fát osztogatta pofára és pénzre. Szívmelengető történet 😀20+ éve, mikor gyakornok voltam az állami erdőgazdálkodásban, falun teljesen bevett szokás volt, hogy ha a tüzifa vásárló meg volt elégedve a kapott fával (nem túl vastag, nem túl vékony, nem göcsös, nem sáros, stb...) akkor adtak még valamit zsebbe, néha pénzt, néha mást. Egy üveg saját bort, a zöldségestől mindig egy kis rekesz zöldséget kaptam, vagy ha a hentesnek szállítottunk akkor jött pár szál szalámi, ilyesmik...Ez az alap.ez lenne az alap ...Én nem értek egyet. Sokkal jobban szeretem ha nincs benne szervízdíj és azután fizetek amit kapok.Szerintem is ez lenne ennek a lényege. Számomra pont a "szervízdíj" az amit a főnökétől kap, ez az hogy odateszi elém a kaját, piát és nem bunkó. Ha extrán kedves, gyors, segítőkész, szimpatikus, akármi, akkor kapja az extrát tőlem.
Van, hogy 10% szervízdíj meg 5% és legszívesebben szarrágóskodnék, hogy ilyen tapló parasztnak nekem ne számolják fel.
Mondjuk itthon megértem a szervíz díjat, mert sokan nem hajlandóak ebbe belegondolni.
Toca
Henderson
Negritis, a vajda
Ja mégsem.
kittli
Akkori főnökömnek, az öreg erdésznek volt pár címe, ahol az unatkozó háziasszonyok "nagyon hálásak" voltak, oda mindig fullos minőségű fa ment, és személyesen intézte a kiszállítást, nyilván. Tulajdonképpen vehetjük ezt is egyféle jattnak 😀
Jan
ender1112
több mint 1 éve
YoungZeeZee
8 566
Mint mikor a noverknek adsz penzt h "jobban" figyeljenek oda abetegre..pfffSzóval az erdész az állami fát osztogatta pofára és pénzre. Szívmelengető történet 😀20+ éve, mikor gyakornok voltam az állami erdőgazdálkodásban, falun teljesen bevett szokás volt, hogy ha a tüzifa vásárló meg volt elégedve a kapott fával (nem túl vastag, nem túl vékony, nem göcsös, nem sáros, stb...) akkor adtak még valamit zsebbe, néha pénzt, néha mást. Egy üveg saját bort, a zöldségestől mindig egy kis rekesz zöldséget kaptam, vagy ha a hentesnek szállítottunk akkor jött pár szál szalámi, ilyesmik...Ez az alap.ez lenne az alap ...Én nem értek egyet. Sokkal jobban szeretem ha nincs benne szervízdíj és azután fizetek amit kapok.Szerintem is ez lenne ennek a lényege. Számomra pont a "szervízdíj" az amit a főnökétől kap, ez az hogy odateszi elém a kaját, piát és nem bunkó. Ha extrán kedves, gyors, segítőkész, szimpatikus, akármi, akkor kapja az extrát tőlem.
Toca
Henderson
Negritis, a vajda
Ja mégsem.
kittli
Jan
ender1112
több mint 1 éve
Szóval az erdész az állami fát osztogatta pofára és pénzre. Szívmelengető történet 😀20+ éve, mikor gyakornok voltam az állami erdőgazdálkodásban, falun teljesen bevett szokás volt, hogy ha a tüzifa vásárló meg volt elégedve a kapott fával (nem túl vastag, nem túl vékony, nem göcsös, nem sáros, stb...) akkor adtak még valamit zsebbe, néha pénzt, néha mást. Egy üveg saját bort, a zöldségestől mindig egy kis rekesz zöldséget kaptam, vagy ha a hentesnek szállítottunk akkor jött pár szál szalámi, ilyesmik...Ez az alap.ez lenne az alap ...Én nem értek egyet. Sokkal jobban szeretem ha nincs benne szervízdíj és azután fizetek amit kapok.Szerintem is ez lenne ennek a lényege. Számomra pont a "szervízdíj" az amit a főnökétől kap, ez az hogy odateszi elém a kaját, piát és nem bunkó. Ha extrán kedves, gyors, segítőkész, szimpatikus, akármi, akkor kapja az extrát tőlem.
Toca
Henderson
Negritis, a vajda
Ja mégsem.
kittli
Jan
több mint 1 éve
20+ éve, mikor gyakornok voltam az állami erdőgazdálkodásban, falun teljesen bevett szokás volt, hogy ha a tüzifa vásárló meg volt elégedve a kapott fával (nem túl vastag, nem túl vékony, nem göcsös, nem sáros, stb...) akkor adtak még valamit zsebbe, néha pénzt, néha mást. Egy üveg saját bort, a zöldségestől mindig egy kis rekesz zöldséget kaptam, vagy ha a hentesnek szállítottunk akkor jött pár szál szalámi, ilyesmik...Ez az alap.ez lenne az alap ...Én nem értek egyet. Sokkal jobban szeretem ha nincs benne szervízdíj és azután fizetek amit kapok.Szerintem is ez lenne ennek a lényege. Számomra pont a "szervízdíj" az amit a főnökétől kap, ez az hogy odateszi elém a kaját, piát és nem bunkó. Ha extrán kedves, gyors, segítőkész, szimpatikus, akármi, akkor kapja az extrát tőlem.
Toca
Henderson
Negritis, a vajda
Ja mégsem.
kittli
több mint 1 éve
Úgy legyen, remélhetőleg te is megkapod a "jattodat" és a többiek hasonlóképpen viszonyulnak hozzád. 😀A cégnél az informatikus extrán kedves, gyors, segítőkész, szimpatikus.én próbálok a lehető legkedvesebb/segítőkészebb lenni mikor kommunikálok bárkivel akinek segítek
kittli
más kérdés hogy gépelés közben káromkodok hogy ez a kretén ...
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
A cégnél az informatikus extrán kedves, gyors, segítőkész, szimpatikus.én próbálok a lehető legkedvesebb/segítőkészebb lenni mikor kommunikálok bárkivel akinek segítek
kittli
más kérdés hogy gépelés közben káromkodok hogy ez a kretén ...
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Te Negri, ha 780 a kenyér és te 800at adsz, megvarod míg visszaadják azt a huszast?kártyával fizetek 😉
jobbágy#JC6
több mint 1 éve
- JC6
6 991
Te Negri, ha 780 a kenyér és te 800at adsz, megvarod míg visszaadják azt a huszast?
több mint 1 éve
Lúdas Solymi
8 027
Mondjuk szerintem a szolgáltató szektorban alap, hogy kedvesen és gyorsan dolgozzanak.Ez az alap.ez lenne az alap ...Én nem értek egyet. Sokkal jobban szeretem ha nincs benne szervízdíj és azután fizetek amit kapok.Szerintem is ez lenne ennek a lényege. Számomra pont a "szervízdíj" az amit a főnökétől kap, ez az hogy odateszi elém a kaját, piát és nem bunkó. Ha extrán kedves, gyors, segítőkész, szimpatikus, akármi, akkor kapja az extrát tőlem.
Toca
Henderson
Negritis, a vajda
Ja mégsem.
kittli
Csinálhatnának mindent fapovával, monotonon csak akkor egy picikét lenne több mint egy kantin, ahol amúgy ugyanúgy kedvesek az emberek.
Étterembe mész, többnyire számolsz azzal, hogy jattolni fogsz ha meg vagy elégedve, mert hozzá tartozik, legalábbis szerintem. Meg 10% jatt nem kellene, hogy fájjon.
Mondjuk a másik véglet az USA, ahol 20%-ot kell adni tudtommal, mert ha kevesebbet adsz, akkor sértődés van.
több mint 1 éve
Ez az alap.ez lenne az alap ...Én nem értek egyet. Sokkal jobban szeretem ha nincs benne szervízdíj és azután fizetek amit kapok.Szerintem is ez lenne ennek a lényege. Számomra pont a "szervízdíj" az amit a főnökétől kap, ez az hogy odateszi elém a kaját, piát és nem bunkó. Ha extrán kedves, gyors, segítőkész, szimpatikus, akármi, akkor kapja az extrát tőlem.
Toca
Henderson
Negritis, a vajda
Ja mégsem.
több mint 1 éve
Nem magával a jattal van a baj.A baj az, hogy bele van építve a fizetésbe, azért lett sok helyen már elvárt.
Nem extra mint ami a célja lenne.
több mint 1 éve
Henderson
1 046
Hát nem tudom, nekem sem megy a saját munkakörömben, hogy mindig, mindenhez jó pofát vágjak, minden ügyfélhez maximálisan kedves legyek. De igyekszem, és bár nálam a borravaló nem játszik, jól esik ha akár ügyfél, akár munkatárs vagy főnök jelzi valamilyen formában, hogy többet nyújtottam az elvártnál, ha jön ilyen visszajelzés, az ad némi plusz motivációt és sok esetben a jatt a legjobb és legkifejezőbb formája ennek a visszajelzésnek.ez lenne az alap ...Én nem értek egyet. Sokkal jobban szeretem ha nincs benne szervízdíj és azután fizetek amit kapok.Szerintem is ez lenne ennek a lényege. Számomra pont a "szervízdíj" az amit a főnökétől kap, ez az hogy odateszi elém a kaját, piát és nem bunkó. Ha extrán kedves, gyors, segítőkész, szimpatikus, akármi, akkor kapja az extrát tőlem.
Toca
Henderson
Negritis, a vajda
Én szeretek borravalót adni: alapvetően azt tapasztaltam, hogy a nagyvonalúság hosszú távon visszaköszön. Pl azt nehéz forintosítani, amikor egy ügyféljelölttel elmegyünk egy megszokott étterembe, kávézóba és megkapja az ember az extra figyelmet a személyzettől, nagyon imponáló tud lenni adott helyzetben a partnernek. De bevallom őszintén, én is élvezem. Vagy ha hajnali 4-kor picsarészegen hívod fel a taxist és nem küld el a kurva anyjába, csak jelzi, hogy bocs haver, nem dolgozok, alszok.Egyik legfurább, de jó élményem ezzel kapcsolatban: tengerparti beach bar, elég sok napággyal, viszonylag sok emberrel is, kevés felszolgálóval. Srác jön, azt hiszi helyiek vagyunk, szabadkozik hogy nem sokat tud angolul, mondtam nem gond, megoldjuk mutogatva. 3 kör koktél kettőnknek, darabja 8-9 €, plusz egy kis kaja hasonló áron, 20asból nem kértem vissza egyiknél sem. (mert finom volt, és figyelt ránk a srác, de nem tolakodott soha hogy hozzon e valamit) Miután kihozta a negyedik kört, egyszer csak jön vissza a húszassal, hogy gratis. Nagyon hülyén nézhettem, mert rögtön odahívta egy jobb angolos kollégáját hogy elmondja ez a ház ajándéka, nagyon sajnálják hogy csak így utólag mondják. Mondtam hogy ebből 2-t kifejezetten ők kaptak, mert jól csinálják amit csinálnak így azt el is fogadták és nagyon megköszönték. Szóval van úgy, hogy még rövid távon is visszaköszön a nagyvonalúság, és még csak nem is kell hatalmas arányban tolni a jattot.
Mindezért cserébe pár száz-, egy-kétezer forint nem a világ alkalmanként.
Szokol
"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 1 éve
Willie Parker
15 391
A héten már legalább harmadszor állt ide egy világos BMW a ház előtti parkolóba, szigorúan seggel a ház felé, és állt itt legalább egy órát járó motorral, ide pöfögtetve a szarját. Aztán egy óra után kb elhúz. Hogy mi az anyja kínját csinál ilyenkor, mi a szarra vár, azt nem tudom.Eddie Murphy tudja a megoldást, csak néhány banán kell hozzá.
Legközelebb meglátom, most már kimegyek éselküldöm a retkes kurva anyjábamegkérdezem tőle...
warr_b
több mint 1 éve
nem csak tőled hallottam random éjszakai hívásokat mint előnyHát aki péntek éjszaka négyből háromszor dolgozik, mert taxis, az szerintem számít az ilyen hívásokra. Szóval ezt a random dolgot nem tudom hova rakni, de köszönöm a személyeskedést. Hasonló stílusban annyit tudok javasolni, hogy engedd el ezt a magányos informatikus sztereotip hozzáállást, hátha pozitívabb lesz a világ.hajnal 4kor felhívni valakit random az micsoda?Ki beszél bunkóságról? Nem, alapból sem bunkó egyik sem, különben nem az ő szolgáltatásukat venném igénybe. Teljesen korrekt színvonalú szolgáltatásokról beszélünk, amit plusz lóvéért még magasabb szinten szolgáltatnak.Én szeretek borravalót adni: alapvetően azt tapasztaltam, hogy a nagyvonalúság hosszú távon visszaköszön. Pl azt nehéz forintosítani, amikor egy ügyféljelölttel elmegyünk egy megszokott étterembe, kávézóba és megkapja az ember az extra figyelmet a személyzettől, nagyon imponáló tud lenni adott helyzetben a partnernek. De bevallom őszintén, én is élvezem. Vagy ha hajnali 4-kor picsarészegen hívod fel a taxist és nem küld el a kurva anyjába, csak jelzi, hogy bocs haver, nem dolgozok, alszok.szal a bunkóságot és alapszolgáltatást korrupcióba öntjük, cserébe szarabb fizetést kapnak papíron így pedig szarabb lesz a nyugdíjuk is (tudom nem lesz...)
Mindezért cserébe pár száz-, egy-kétezer forint nem a világ alkalmanként.
Szokol
de legalább érzem hogy én valaki vagyok míg ő egy senki aki úgy ugrál ahogy én fütyülök (fizetek)
Negritis, a vajda
Te azt hiszed, csak a seggnyalásról szól az egész, pedig nem. A múltkor például otthon hagytam a pénztárcám, de nem volt gond a gyrososnál, másnap rendeztem. És még ezer megy egy példát lehet mondani. A nagyvonalúság hasznos dolog, gyakorold, hidd el, jó lesz! 😊
Szokol
nem szoktam jattot hagyni de a törzshelyeimen mégcsinenek ilyen gondok, más kérdés hogy olyan helyekre járok ahol ez nem gond
Negritis, a vajda
Szokol
van aki azzal védekezik hogy neki zárás előtt 5 perccel mikor már konyha se nagyon van akkor is kiszolgálják
és lehetne sorolni
sztem ez a "jattoló" féltől parasztság
és egyedül élek, se kutyám se macskám, kopaszodok és infos vagyok
a hozzáállásom meg olyan amilyen a világ szar és a jatt csak még szarabb irányba viszi
de itt tényleg be is fejezem mer parttalan, ennyire se kellett volna belemenni