Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 226 — NFL bracket champion '26
Ez a rosszasságnak vmi olyan kozmikus szintjén van h csillagkapun keresztül lehet csak belépni 😀
empty taxi
a fogd meg a végét Marcsa eposz a kedvencem tőle, szoktam szerenádozni néhanapján az asszonynak
zsellérmcnabb
Abban van egy feature, ún. rím, ami upgradeli annyira a cuccot, hogy már csak simán, nem földön túli módon rettenetes 😀

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Pari Las Vegas Raiders 3 656 — Rise My Nation!
Nem értem a kenyér árának alakulása mit jelez mikroszinten?
Őszentsége Sobri Jóska
BTW:  www.rba.gov.au/education/resources/explainers/inflation-and-its-measurement.html

Az alapvető élelmiszer kosárba a világon mindenhol a kenyér viszonylag nagy százalékkal van benne, mivel annyira standardizált a termelése, hogy jól mérhető rajta keresztül az általános drágulás. Ezt a közgazdaságtani alapvetést vette át a sajtó, és ezzel a közvélemény, közgondolkodás, ezért ezzel szokás mérni a drágulást.
Gyurma Pappa
Ez oké, békeidőben.
De most egy elég markáns háború zajlik két olyan ország között, amelyek együttesen több búzát exportálnak, mint egész Európa és az USA. Az lenne a fura, ha nem emelkedne a belőle készült kenyér ára. Vagy az elvárások szerint csökkennie kéne a kenyér árának? Vagy nem reális egy kiló kenyérért 1000 forint?
Biztos jobb lenne ha egy ötvenes lenne, de az nem ngyon életszerű.
Illetve van kenyér. Észak Afrikában már nincs.
Inkább legyen drágán, mint ne legyen, nem?

Abba az irányba el se akartam vinni, hogy a fehérkenyér kurva egészségtelen, és ki az, aki egész nap kenyeret eszik?
Őszentsége Sobri Jóska
Gondolom szándékosan érted félre, hogy vitát gerjessz. Nem magán az árun van a lényeg, hanem a tendencián...milyen ütemben drágulnak a dolgok, az az aggasztó és az hogy nem látni a végét, de ha vége is lesz, senki nem hiszi, hogy az árak valaha is csökkeni fognak. Az hogy lesz-e kenyér vagy sem...lényegtelen, mert ha nem lesz kenyér, akkor pizza sem, tészta sem, lángos sem, sör sem...stb
A fehér kenyér meg egyáltalán nem egészségtelen, csak mértékkel kell fogyasztani, mint mindent, pl mint a vörösbor ami igen egészsges egy pohárral, de 2 üveggel már kevésbbé.
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 28 918 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Itt mindenki kenyeret zabál mindenhez?!
Ráadásul naponta több kilót?
Vagy miért érinti meg ennyire az ide írogatókat pont a kenyér árának alakulása?
Őszentsége Sobri Jóska
Hát látod?
Én nagyon kenyeres vagyok. Azt mondjuk leszarom hogy fehér vagy félbarna. A magos bigyókat is megeszem, ha muszáj, de azt nem szeretem annyira.
Egy kiló kenyér átlag két napig elég nálunk.
De tejet pl mar alig iszom, pedig 15 éves korom körül napi 3 litert betoltam 😂

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 084 — je suis poloska
A témában örökérvényű remekmű az inflációról.

Földnélküli bobi0092
Ez a rosszasságnak vmi olyan kozmikus szintjén van h csillagkapun keresztül lehet csak belépni 😀
empty taxi
a fogd meg a végét Marcsa eposz a kedvencem tőle, szoktam szerenádozni néhanapján az asszonynak

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 226 — NFL bracket champion '26

Földnélküli bobi0092

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 711

több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 995 — #NoStress
Őszentsége Sobri Jóska
BTW:  www.rba.gov.au/education/resources/explainers/inflation-and-its-measurement.html

Az alapvető élelmiszer kosárba a világon mindenhol a kenyér viszonylag nagy százalékkal van benne, mivel annyira standardizált a termelése, hogy jól mérhető rajta keresztül az általános drágulás. Ezt a közgazdaságtani alapvetést vette át a sajtó, és ezzel a közvélemény, közgondolkodás, ezért ezzel szokás mérni a drágulást.
Gyurma Pappa
Ez oké, békeidőben.
De most egy elég markáns háború zajlik két olyan ország között, amelyek együttesen több búzát exportálnak, mint egész Európa és az USA. Az lenne a fura, ha nem emelkedne a belőle készült kenyér ára. Vagy az elvárások szerint csökkennie kéne a kenyér árának? Vagy nem reális egy kiló kenyérért 1000 forint?
Biztos jobb lenne ha egy ötvenes lenne, de az nem ngyon életszerű.
Illetve van kenyér. Észak Afrikában már nincs.
Inkább legyen drágán, mint ne legyen, nem?

Abba az irányba el se akartam vinni, hogy a fehérkenyér kurva egészségtelen, és ki az, aki egész nap kenyeret eszik?

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

több mint 3 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 968
Ma beszélgettem egy mezőgazdaságból élő ismerősömmel, azt mondta, hogy senki ne lepődjön meg, hogy karácsonyra ezer ft felett lesz egy kiló kenyér ára
peach
Úgy másfél hónapja egy iparági okostojás már a nyárra is belengette, akkor a karácsonyi időponttal még elégedett is lehetek 😀

Mindig jövőre
több mint 3 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 711
Vagy nem értem, mennyinek kéne lennie a kenyérnek, hogy ne tűnjön soknak?
Őszentsége Sobri Jóska
Éhenpusztul a pleb, úgyis mindenki annyit ér, amennyit keres.
Hanni a parasztfelkelő
Majd átáll másra, azért a kenyér =/= víz, hogyha nem eszel belőle éhenhalsz és a szervezetedbe nem jut megfelelő mennyiségű táplálék stb....

Szerkesztette: bobi0092
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 490 — zászló zászló szív
Őszentsége Sobri Jóska

több mint 3 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 631 — Poloska confirmed
Őszentsége Sobri Jóska
Éhenpusztul a pleb, úgyis mindenki annyit ér, amennyit keres.
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska
0,5 kg/nap simán eldurran, iskolaidőben néha 1kg is. Mondjuk mi 6-an vagyunk rá 😀
Gyurma Pappa
És gondolom meg is van rá a havi 24ezer, nemde?
Én kifliket veszek, hetente néhányat, de ha felszorzom hónapra, akkoris kb. a legkisebb, legolcsób tétel, amire költök. Egy sima mekis rendelésből, egy színházjegy árából, de egy tubus fogkréméből is kijön egy havi kifliadag.
Őszentsége Sobri Jóska
Sírtam? 😊

Két féle kenyér megy: csomagolt toast (fiúk azt szeretik), kézműves nekünk. Előbbi ára gyakorlatilag változatlan, utóbbi meg havonta drágul, de nem nagyon foglalkozom vele, a fentiek miatt.

Csak kérdezted, hogy mennyi kenyeret eszünk, én meg válaszoltam.

több mint 3 éve
peach Atlanta Falcons 15 779 — a new hope (again)
Ma beszélgettem egy mezőgazdaságból élő ismerősömmel, azt mondta, hogy senki ne lepődjön meg, hogy karácsonyra ezer ft felett lesz egy kiló kenyér ára

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska
0,5 kg/nap simán eldurran, iskolaidőben néha 1kg is. Mondjuk mi 6-an vagyunk rá 😀
Gyurma Pappa
És gondolom meg is van rá a havi 24ezer, nemde?
Én kifliket veszek, hetente néhányat, de ha felszorzom hónapra, akkoris kb. a legkisebb, legolcsób tétel, amire költök. Egy sima mekis rendelésből, egy színházjegy árából, de egy tubus fogkréméből is kijön egy havi kifliadag.

több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 597 — Lucas Scott
Őszentsége Sobri Jóska
en probalom visszafogni magam, alig eszem, suhanc enemhez kepest. altalaban vacsira eszem egy magvas zsomlet vagy ket szelet toast kenyeret. feher kenyeret nem is tudom mikor ettem. annyira nem eszunk mar az asszonnyal, hogy a fel kilos toast kenyer is fagyoban vegzi nehogy peneszedjen. viszont a lanyom meg mast sem eszik vacsira csak vizes zsomlet (megeszik egyet siman egymaga) sajttal.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska

több mint 3 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 088 — Axel Foley
Az ember azt hinné, hogy mikor csupa iskolázott, értelmiségi, ápolt, higénikus emberrel dolgozik együtt, egy belvárosi impozáns irodában, nem lesz igényesen mellészarva a WC-nek.

Azt hinné.
Hanni a parasztfelkelő
mikor beköltöztünk az új irodába első hétvégén mellészartak a wc-nek
első hónap végén pedig valaki egy quiet roomba szart a szőnyegre
Negritis, a vajda
Jó nálunk a főnök irodája előtti szemetesbe szart bele valaki.

több mint 3 éve

több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 28 918 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Pennyben egy kiló szeletelt fehér kenyér 699 😬😱😳
warr_b
es ha nem kered a szeleteles te burzsuj? 😊
Nemzetes és vitézlő csebi
Nem tudom, azt nem néztem, ezen akadt meg a szemem 😁

Normál pékségben 500 körül van ugyanez. Bár múltkor már ott is ki volt írva, hogy júli 1-től áremelés... Legutóbb asszem áprilisban emeltek, meg előtte természetesen január elején.

Amúgy vicces, 20 évvel ezelőtt csak egybe kilós kenyeret vettem és szeleteltem otthon magamnak. Most meg már kényelmes vén broki vagyok és csak szeleteltet vagyok hajlandó venni 😄

több mint 3 éve
warr_b
es ha nem kered a szeleteles te burzsuj? 😊

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve

több mint 3 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 323
Az ember azt hinné, hogy mikor csupa iskolázott, értelmiségi, ápolt, higénikus emberrel dolgozik együtt, egy belvárosi impozáns irodában, nem lesz igényesen mellészarva a WC-nek.

Azt hinné.
Hanni a parasztfelkelő
Az, hogy ki mennyire igénytelen vagy gyökér, egyáltalán nem függ az iskolázottságtól...
Mikey
Ez azért egyáltalán nem igaz, bár valóban van igénytelen iskolázott és igényes iskolázatlan ember, de azért az arányok teljesen mások.
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 010

Azt hinné.
Hanni a parasztfelkelő
Az, hogy ki mennyire igénytelen vagy gyökér, egyáltalán nem függ az iskolázottságtól...

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 401 — The Mathematician

Azt hinné.
Hanni a parasztfelkelő
Negritis, a vajda
ezeket en nem akarom elhinni. mit szolgalnak fel a menzan, hogy nem birjak ki a fajanszig?
Nemzetes és vitézlő csebi
a quiet roomos esetnél mentális problémák vannak

a wc mellé szarást nem értem

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve

Azt hinné.
Hanni a parasztfelkelő
Negritis, a vajda
ezeket en nem akarom elhinni. mit szolgalnak fel a menzan, hogy nem birjak ki a fajanszig?