Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 5 éve
Én olvasva az észak-olasz vesztegzárról, azon töprengek, hogy amíg nincs védőoltás, addig ugyan miért nem kapja el mindenki a vírust?egy hete olvastam (talán még pont ide volt linkelve) hogy vmi modell alapján várhatóan a Föld teljes népességének 70-80%a elkapja a vírus egyik v másik változatát a kövi 1-2 évben.
Most nem maga a koronavírus a lényeg, arról kevés konkrétumot tudunk, hanem az a töprengés tárgya, hogy ha van egy vírus, ami:
- napokig lappang, a lappangási időben is fertőz,
- cseppfertőzéssel terjed,
- aeroszolként is akár,
- megül, és túlél a kilincsen, metrókapaszkodón, éttermi sószórón, vagy akár a Tescoban az ásványvíz csomagolásán, akkor egy ennyire globális világban, miként lehetséges (ha lehetséges), hogy nem fertőződik meg idővel mindenki?
Persze az a pár százalék, aki immunis vagy gumibelsőben él egy tanyán az Alföldön az oké, hogy nem, de egy Milánó (vagy Budapest, Bécs, Prága, München) méretű nagyvárosban, ahol egy átlagembernek van naponta több tucat emberi, és mégannyi tárgyakkal történő interakciója, az kézmosás ide, home office oda, hogy úszhatja meg a megfertőződést?
Akár influenza, akár koronavírus, akár a jövőben egy vegyi terrorakciót követően.
Néztem hétvégén a UFC gálát, meg a darts UK Opent, és azt se értem, hogy ha mondjuk egyetlen ember van az adott tömegben, aki nem tudja, de már fertőz, az hány másikat fertőzhet meg? 2-t? 10-t? 100-t? És azok, akiket megfertőzött?
Mert oké, hogy vannak a kínai adatok, de azokat se el nem hiszem, hogy valósak, se nem Nyugat-Európa, hanem egy működő diktatúra, teljesen más adat- és aktíveszköz kezeléssel.
Ha modellezik a terjedését, akkor gondolom abban a modellben a fertőzöttek számának emelkedése nem lineáris, hanem valami elbaszott exponenciális növekedést mutató modell lenne, legalábbis, ahogy az európai számok alapján tűnik, igaz, még csak nagyon kevés eset ismert a népességhez képest.
És a halálozást nem keverném bele, az a töprengésem szempontjából irreleváns, mivel a fertőzöttek döntő része nem hal meg és ezzel nem zárja le a továbbfertőzések lehetőségét, ahogy az enyhe lefolyású, kéttüsszentéses esetek szintúgy nem jlentik, hogy a továbbfertőződés esélye csökkenne.
Lehet nekem kerülte el a figyelmemet valami infó, de számomra nem derült ki, hogy amíg nincs ellenszer vagy előre oltás, addig miért nem lesz a városokban 80-90 százalékos a fertőzöttség mértéke.
Sobri Jóska
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Annyira unatkozom, hogy rákattintok az FK-ra. Hátha valami, pletyka vagy akármi, amin lehet töprengeni, addig is telik az idő. Egy mock draft, na megnézem... 1/3 után jövök rá, hogy fizetős a cikk! 😮 Egy nyomorult szubjektíven, fiktív agymenése egy általam nem ismert embernek, aki úgy érezte, olyan jól sikerült a tippelgetése, hogy arra csak a támogató polgár jogosult. Ne értsen félre senki! Nem ellenzem ezt a fizess, ha minket akarsz olvasni dolgot. Bár én, azért, amit ők nyújtanak soha nem fogok, de elfogadom, ha valamit nem tudok végig olvasni, mert úgy érzik, azzal dolgoztak és nincs ingyen... DE egy kicseszett mock draft, azzal mit kellet dolgozni??? Én január óta csináltam a magam szórakoztatására vagy százat! Tudom-tudom én vagyok a hülye, de akkor is akurvaéletbehátna. 😕Amióta megváltoztatták a támogatási formát, minden olyan tartalom amit ők állítanak elő fizetős lett, csak a hírek amik elérhetőek annak aki nem fizet elő, kíváncsi vagyok a podcastek mikor kerülnek a fizetés rész alá.
nagir
Biztos hogy ez számukra jobban megéri anyagilag, kíváncsi lennék mennyivel csökkent emiatt a látogatottságuk. Kezdek arról is leszokni hogy a híreket végigpörgessem náluk.
több mint 5 éve
Én olvasva az észak-olasz vesztegzárról, azon töprengek, hogy amíg nincs védőoltás, addig ugyan miért nem kapja el mindenki a vírust?Valószínűleg a cseppfertőzés nem fog megállni, elő kell szedni a felhalmozott eseteket: repülők, a két luxushajó meg az olasz kórházak - én nem tenném le a nagyesküt, hogy nincs a faktorokba a mesterséges légcserélés.
Most nem maga a koronavírus a lényeg, arról kevés konkrétumot tudunk, hanem az a töprengés tárgya, hogy ha van egy vírus, ami:
- aeroszolként is akár,
- megül, és túlél a kilincsen, metrókapaszkodón, éttermi sószórón, vagy akár a Tescoban az ásványvíz csomagolásán, akkor egy ennyire globális világban, miként lehetséges (ha lehetséges), hogy nem fertőződik meg idővel mindenki?
Persze az a pár százalék, aki immunis vagy gumibelsőben él egy tanyán az Alföldön az oké, hogy nem, de egy Milánó (vagy Budapest, Bécs, Prága, München) méretű nagyvárosban, ahol egy átlagembernek van naponta több tucat emberi, és mégannyi tárgyakkal történő interakciója, az kézmosás ide, home office oda, hogy úszhatja meg a megfertőződést?
Akár influenza, akár koronavírus, akár a jövőben egy vegyi terrorakciót követően.
Néztem hétvégén a UFC gálát, meg a darts UK Opent, és azt se értem, hogy ha mondjuk egyetlen ember van az adott tömegben, aki nem tudja, de már fertőz, az hány másikat fertőzhet meg? 2-t? 10-t? 100-t? És azok, akiket megfertőzött?
Mert oké, hogy vannak a kínai adatok, de azokat se el nem hiszem, hogy valósak, se nem Nyugat-Európa, hanem egy működő diktatúra, teljesen más adat- és aktíveszköz kezeléssel.
Ha modellezik a terjedését, akkor gondolom abban a modellben a fertőzöttek számának emelkedése nem lineáris, hanem valami elbaszott exponenciális növekedést mutató modell lenne, legalábbis, ahogy az európai számok alapján tűnik, igaz, még csak nagyon kevés eset ismert a népességhez képest.
És a halálozást nem keverném bele, az a töprengésem szempontjából irreleváns, mivel a fertőzöttek döntő része nem hal meg és ezzel nem zárja le a továbbfertőzések lehetőségét, ahogy az enyhe lefolyású, kéttüsszentéses esetek szintúgy nem jlentik, hogy a továbbfertőződés esélye csökkenne.
Lehet nekem kerülte el a figyelmemet valami infó, de számomra nem derült ki, hogy amíg nincs ellenszer vagy előre oltás, addig miért nem lesz a városokban 80-90 százalékos a fertőzöttség mértéke.
Sobri Jóska
Ha nem tudják a fertőzés pontos közegét, így nem számolhatnak, azzal, hogy hány ember volt kitett a vírus expozíciónak. Tegyük fel légúti, s adjuk hozzá a régiós populációt, olyan 10 milliós a Wuhan meg a Lombardia is, így 1%-ot kapnának a megbetegedésekre. De nem tudják.
A fertőzés átadási rátáját tudják, egy fertőzött kettő másikat fog csinálni. De ez változhat, ahogy haladnak előre a vírusgenerációk úgy változhat a tulajdonságuk.
A legérthetetlenebb az egészben a fertőzött területek hazaevakulálása volt, illetve, hogy még mindig nem korlátozták a repülést, a terjedést kábé teljesen le lehetett előre modellezni a közlekedés forgalmi adataival.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Annyira unatkozom, hogy rákattintok az FK-ra. Hátha valami, pletyka vagy akármi, amin lehet töprengeni, addig is telik az idő. Egy mock draft, na megnézem... 1/3 után jövök rá, hogy fizetős a cikk! 😮 Egy nyomorult szubjektíven, fiktív agymenése egy általam nem ismert embernek, aki úgy érezte, olyan jól sikerült a tippelgetése, hogy arra csak a támogató polgár jogosult. Ne értsen félre senki! Nem ellenzem ezt a fizess, ha minket akarsz olvasni dolgot. Bár én, azért, amit ők nyújtanak soha nem fogok, de elfogadom, ha valamit nem tudok végig olvasni, mert úgy érzik, azzal dolgoztak és nincs ingyen... DE egy kicseszett mock draft, azzal mit kellet dolgozni??? Én január óta csináltam a magam szórakoztatására vagy százat! Tudom-tudom én vagyok a hülye, de akkor is akurvaéletbehátna. 😕

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
Én olvasva az észak-olasz vesztegzárról, azon töprengek, hogy amíg nincs védőoltás, addig ugyan miért nem kapja el mindenki a vírust?Most nem maga a koronavírus a lényeg, arról kevés konkrétumot tudunk, hanem az a töprengés tárgya, hogy ha van egy vírus, ami:
- aeroszolként is akár,
több mint 5 éve
Tudom hogy van. Nálunk is volt már a 2 iráni előtt is. Na puff, OV is abban a rendszerben szocializálódott, mint Putyin, nem tudnak kibújni a bőrükből. Ez van...Szerintem az se véletlen, hogy az oroszoknál nincs járvány. Azzal a véralkohol szinttel nyilván nem tud megbirkózni egy szimpla koronavírus.vannak bizonyos állami beidegződések, amik a mai napig működnek...
Jan
biztos lehetsz benne, hogy van járvány
sutianap
több mint 5 éve
Tök részeg vagyok és még élünk. Amúgy megbassza az anyját ha itt is korona vírus..
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
vannak bizonyos állami beidegződések, amik a mai napig működnek...Szerintem az se véletlen, hogy az oroszoknál nincs járvány. Azzal a véralkohol szinttel nyilván nem tud megbirkózni egy szimpla koronavírus.kipcsak vérre ilyen kis semmiség nem hat!Jojo, nyilvan mi ellenallunk, ez alap a kiraly nepunk eseten, de egeszen zsenialis ez a loditas, ami az egesz virus korul megy. 😀444.hu/2020/03/06/a-szerb-egeszsegugyi-miniszter-teljesen-egyertelmuen-arra-utalt-hogy-az-o-elso-beteguk-budapesten-kapta-el-a-koronavirustSzaniszló Sándor nemzetközileg akkreditált diagnosztikai labornak minősül, ezentúl ő végzi az összes vírustesztet
😀
De ez sem rossz. Es akkor faszan komolyan akarjuk venni a "vedekezest". Ha a gyerek felult a metrora, szoszi.
444.hu/2020/03/06/a-xviii-keruletben-koronavirusgyanus-beteg-setalt-be-az-sztk-ba-aztan-tavozott
Stez
Különben a szittya magyar vér ellenáll!😷 Gondolom ez a lepényhalunk
Fast Willie
Stez
Negritis
Jan
biztos lehetsz benne, hogy van járvány

több mint 5 éve
Szerintem az se véletlen, hogy az oroszoknál nincs járvány. Azzal a véralkohol szinttel nyilván nem tud megbirkózni egy szimpla koronavírus.kipcsak vérre ilyen kis semmiség nem hat!Jojo, nyilvan mi ellenallunk, ez alap a kiraly nepunk eseten, de egeszen zsenialis ez a loditas, ami az egesz virus korul megy. 😀444.hu/2020/03/06/a-szerb-egeszsegugyi-miniszter-teljesen-egyertelmuen-arra-utalt-hogy-az-o-elso-beteguk-budapesten-kapta-el-a-koronavirustSzaniszló Sándor nemzetközileg akkreditált diagnosztikai labornak minősül, ezentúl ő végzi az összes vírustesztet
😀
De ez sem rossz. Es akkor faszan komolyan akarjuk venni a "vedekezest". Ha a gyerek felult a metrora, szoszi.
444.hu/2020/03/06/a-xviii-keruletben-koronavirusgyanus-beteg-setalt-be-az-sztk-ba-aztan-tavozott
Stez
Fast Willie
Stez
Negritis
több mint 5 éve
Bisztos Úr, chuck be akartam djújtani...nyomorult Greg Robinzont meg bevarrják, pedigcsak a járványügyi füstölőt vitte a mamájánakEzert vitt Quinnen Williams is stukkert magaval. Ha betamadja a virus, majd jol lelovi!Valszeg a világon többen kihordják lábon, mint amennyit ténylegesen diagnosztizálnak.Jojo, nyilvan mi ellenallunk, ez alap a kiraly nepunk eseten, de egeszen zsenialis ez a loditas, ami az egesz virus korul megy. 😀444.hu/2020/03/06/a-szerb-egeszsegugyi-miniszter-teljesen-egyertelmuen-arra-utalt-hogy-az-o-elso-beteguk-budapesten-kapta-el-a-koronavirustSzaniszló Sándor nemzetközileg akkreditált diagnosztikai labornak minősül, ezentúl ő végzi az összes vírustesztet
😀
Stez
Fast Willie
Stez
Gyakorlatilag most még semmit nem tud senki, egy vìrust egy 21.századi gyorsaságú migráció, fluktuáció, tömegkultúra, utazási szokások mellett nem is lehet kordában tartani...vagy lehet, csak az üzletileg fáj
Fast Willie
Stez
sutianap
A bankrabló a fején nem is harizsnyákot visel, hanem szájmaxot
Jól látom, h Mo-on mától nincs DUI?😁😁😁 véxükségben ittam vagy jogás védelem vót spori
több mint 5 éve
nyomorult Greg Robinzont meg bevarrják, pedigcsak a járványügyi füstölőt vitte a mamájánakEzert vitt Quinnen Williams is stukkert magaval. Ha betamadja a virus, majd jol lelovi!Valszeg a világon többen kihordják lábon, mint amennyit ténylegesen diagnosztizálnak.Jojo, nyilvan mi ellenallunk, ez alap a kiraly nepunk eseten, de egeszen zsenialis ez a loditas, ami az egesz virus korul megy. 😀444.hu/2020/03/06/a-szerb-egeszsegugyi-miniszter-teljesen-egyertelmuen-arra-utalt-hogy-az-o-elso-beteguk-budapesten-kapta-el-a-koronavirustSzaniszló Sándor nemzetközileg akkreditált diagnosztikai labornak minősül, ezentúl ő végzi az összes vírustesztet
😀
Stez
Fast Willie
Stez
Gyakorlatilag most még semmit nem tud senki, egy vìrust egy 21.századi gyorsaságú migráció, fluktuáció, tömegkultúra, utazási szokások mellett nem is lehet kordában tartani...vagy lehet, csak az üzletileg fáj
Fast Willie
Stez

több mint 5 éve
Lehet, hogy karanténőrnek képzelte magát. 😁Ezert vitt Quinnen Williams is stukkert magaval. Ha betamadja a virus, majd jol lelovi!Valszeg a világon többen kihordják lábon, mint amennyit ténylegesen diagnosztizálnak.Jojo, nyilvan mi ellenallunk, ez alap a kiraly nepunk eseten, de egeszen zsenialis ez a loditas, ami az egesz virus korul megy. 😀444.hu/2020/03/06/a-szerb-egeszsegugyi-miniszter-teljesen-egyertelmuen-arra-utalt-hogy-az-o-elso-beteguk-budapesten-kapta-el-a-koronavirustSzaniszló Sándor nemzetközileg akkreditált diagnosztikai labornak minősül, ezentúl ő végzi az összes vírustesztet
😀
Stez
Fast Willie
Stez
Fast Willie
Stez
Állítólag a hóna alatt az új CBA-t cipelte, lehet, h azért kapott fegyver után
Mondjuk USA-ban a feka gyerek fegyverrel kombó nem szokott az álmoskönyvek szerint jóra vezetni
Fölösleges volt ez a nagy Hercze-hurcza, nem?
több mint 5 éve
Ezert vitt Quinnen Williams is stukkert magaval. Ha betamadja a virus, majd jol lelovi!Valszeg a világon többen kihordják lábon, mint amennyit ténylegesen diagnosztizálnak.Jojo, nyilvan mi ellenallunk, ez alap a kiraly nepunk eseten, de egeszen zsenialis ez a loditas, ami az egesz virus korul megy. 😀444.hu/2020/03/06/a-szerb-egeszsegugyi-miniszter-teljesen-egyertelmuen-arra-utalt-hogy-az-o-elso-beteguk-budapesten-kapta-el-a-koronavirustSzaniszló Sándor nemzetközileg akkreditált diagnosztikai labornak minősül, ezentúl ő végzi az összes vírustesztet
😀
Stez
Fast Willie
Stez
Fast Willie
több mint 5 éve
Valszeg a világon többen kihordják lábon, mint amennyit ténylegesen diagnosztizálnak.Jojo, nyilvan mi ellenallunk, ez alap a kiraly nepunk eseten, de egeszen zsenialis ez a loditas, ami az egesz virus korul megy. 😀444.hu/2020/03/06/a-szerb-egeszsegugyi-miniszter-teljesen-egyertelmuen-arra-utalt-hogy-az-o-elso-beteguk-budapesten-kapta-el-a-koronavirustSzaniszló Sándor nemzetközileg akkreditált diagnosztikai labornak minősül, ezentúl ő végzi az összes vírustesztet
😀
Stez
Fast Willie
Stez
több mint 5 éve
kipcsak vérre ilyen kis semmiség nem hat!Jojo, nyilvan mi ellenallunk, ez alap a kiraly nepunk eseten, de egeszen zsenialis ez a loditas, ami az egesz virus korul megy. 😀444.hu/2020/03/06/a-szerb-egeszsegugyi-miniszter-teljesen-egyertelmuen-arra-utalt-hogy-az-o-elso-beteguk-budapesten-kapta-el-a-koronavirustSzaniszló Sándor nemzetközileg akkreditált diagnosztikai labornak minősül, ezentúl ő végzi az összes vírustesztet
😀
Stez
Fast Willie
Stez
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Jojo, nyilvan mi ellenallunk, ez alap a kiraly nepunk eseten, de egeszen zsenialis ez a loditas, ami az egesz virus korul megy. 😀444.hu/2020/03/06/a-szerb-egeszsegugyi-miniszter-teljesen-egyertelmuen-arra-utalt-hogy-az-o-elso-beteguk-budapesten-kapta-el-a-koronavirustSzaniszló Sándor nemzetközileg akkreditált diagnosztikai labornak minősül, ezentúl ő végzi az összes vírustesztet
😀
Stez
Fast Willie
több mint 5 éve
444.hu/2020/03/06/a-szerb-egeszsegugyi-miniszter-teljesen-egyertelmuen-arra-utalt-hogy-az-o-elso-beteguk-budapesten-kapta-el-a-koronavirustSzaniszló Sándor nemzetközileg akkreditált diagnosztikai labornak minősül, ezentúl ő végzi az összes vírustesztet
😀
Stez
több mint 5 éve
Sajnos ez sem naprakész, mi még 2 fővel szereplünk benne.Pesten a metrón olyan kuss van egy köhintéstől vagy egy kínai mobilozó csávótól, hogy csak na.Mondjuk én ezt nem tapasztaltam még, de kipróbálom 😀
Charlie Firpo
De ezt a kínai 5%-os halálozási arányt hol olvastad, én eddig mindenhol 1% alatti arányt olvastam.
Nem vagyok orvos, de magától a vírustól jelenleg nem tartok, ahogy olvastam az elhunytak nagy része előrehaladott stádiumban volt egy teljesen más betegségben. Mint Ady Endre, mikor a szifilisz közben elvitte a spanyolnátha. Legalább nem szenvedtek sokáig.
Engem az bosszant a legjobban, hogy nem tudják megfékezni, és emiatt valószínűleg elmarad szinte minden jelentős sportesemény. Ha így haladunk se Giro, se Tour, se Eb, Se olimpia...
eaglesmcnabb
A kínait innen vettem, úgy saccperkábé:
www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
444.hu/2020/03/06/a-szerb-egeszsegugyi-miniszter-teljesen-egyertelmuen-arra-utalt-hogy-az-o-elso-beteguk-budapesten-kapta-el-a-koronavirustígy védekezünk! 😀
😀
Stez
www.facebook.com/events/200377867722321/
több mint 5 éve
444.hu/2020/03/06/a-szerb-egeszsegugyi-miniszter-teljesen-egyertelmuen-arra-utalt-hogy-az-o-elso-beteguk-budapesten-kapta-el-a-koronavirust😀
Szerkesztette: Stez
több mint 5 éve
Tenerifen es egyeb melegebb helyen is van szerintem mar, aki elkapta, nem pedog utazott es ugy vitte be. Bar tudja a fene.Nem lehet h gazdatest nelkul gondoltak? Mondjuk tel van/volt, szoval ugy sem tunik valosnak.Zseniális!Csak vicceltem, ez egy barom hoaxból van, ami egy hete terjedt, annyira, hogy még valami főhülye a magyar gyógyszerész kamarától is sikeresen elküldte a patikáknak, mint tájékoztatást, láttam is kirakva több gyógyszertár ajtaján is. 😊Ezt ki tudja, es honnan? Csak mert par napja meg azt olvastam, REMENYKEDNEK a tudosok abban, hogy a virust legyengiti vagy megoli a meleg, de igazabol meg csak fogalmuk sincs rola, hogy milyen hatassal lesz ra. 😀Védőpálinkát kell osztogatni, nincs mese.De melegen, mert ugye 26-27 fokon elpusztul a virus... 😊
Charlie Firpo
somoskovig
Meg hat szerintem van mar jarvany olyan helyen is, ahol alapvetoen meleg van, nem? Legalabbis Tenerifet emlegettek nagyon peldaul.
Stez
somoskovig
Ha 27 fokon elpusztulna a vírus, akkor nem lenne veszélyes az emberre, mert bennünk alapból 36 fok van. Ez nem gond? 😊
Jan
Borbinho
több mint 5 éve
Nem lehet h gazdatest nelkul gondoltak? Mondjuk tel van/volt, szoval ugy sem tunik valosnak.Zseniális!Csak vicceltem, ez egy barom hoaxból van, ami egy hete terjedt, annyira, hogy még valami főhülye a magyar gyógyszerész kamarától is sikeresen elküldte a patikáknak, mint tájékoztatást, láttam is kirakva több gyógyszertár ajtaján is. 😊Ezt ki tudja, es honnan? Csak mert par napja meg azt olvastam, REMENYKEDNEK a tudosok abban, hogy a virust legyengiti vagy megoli a meleg, de igazabol meg csak fogalmuk sincs rola, hogy milyen hatassal lesz ra. 😀Védőpálinkát kell osztogatni, nincs mese.De melegen, mert ugye 26-27 fokon elpusztul a virus... 😊
Charlie Firpo
somoskovig
Meg hat szerintem van mar jarvany olyan helyen is, ahol alapvetoen meleg van, nem? Legalabbis Tenerifet emlegettek nagyon peldaul.
Stez
somoskovig
Ha 27 fokon elpusztulna a vírus, akkor nem lenne veszélyes az emberre, mert bennünk alapból 36 fok van. Ez nem gond? 😊
Jan
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
bennem ugyan nem, én csak derékszögűt iszokZseniális!Csak vicceltem, ez egy barom hoaxból van, ami egy hete terjedt, annyira, hogy még valami főhülye a magyar gyógyszerész kamarától is sikeresen elküldte a patikáknak, mint tájékoztatást, láttam is kirakva több gyógyszertár ajtaján is. 😊Ezt ki tudja, es honnan? Csak mert par napja meg azt olvastam, REMENYKEDNEK a tudosok abban, hogy a virust legyengiti vagy megoli a meleg, de igazabol meg csak fogalmuk sincs rola, hogy milyen hatassal lesz ra. 😀Védőpálinkát kell osztogatni, nincs mese.De melegen, mert ugye 26-27 fokon elpusztul a virus... 😊
Charlie Firpo
somoskovig
Stez
somoskovig
Jan
több mint 5 éve
Az összes fertőzött eddig mind külföldi. Várom, hogy ha majd lesz magyar azt be merik-e jelenteni.Bennfentes közvetett ismerős által tudom hogy már több mint egy hete van, csak nem jelentették be. Várták hogy a migránsokra lehessen kenni, sikerült is 😊
NB2
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 5 éve
Az összes fertőzött eddig mind külföldi. Várom, hogy ha majd lesz magyar azt be merik-e jelenteni.Szerintem a valaszt mar megkaptad. 😀
NB2