Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 136 — nabege2@yahoo.com
Az összes fertőzött eddig mind külföldi. Várom, hogy ha majd lesz magyar azt be merik-e jelenteni.
több mint 5 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 535 — Steelers fan
Védőpálinkát kell osztogatni, nincs mese.
Charlie Firpo
De melegen, mert ugye 26-27 fokon elpusztul a virus... 😊
somoskovig
Ezt ki tudja, es honnan? Csak mert par napja meg azt olvastam, REMENYKEDNEK a tudosok abban, hogy a virust legyengiti vagy megoli a meleg, de igazabol meg csak fogalmuk sincs rola, hogy milyen hatassal lesz ra. 😀

Meg hat szerintem van mar jarvany olyan helyen is, ahol alapvetoen meleg van, nem? Legalabbis Tenerifet emlegettek nagyon peldaul.
Stez
Csak vicceltem, ez egy barom hoaxból van, ami egy hete terjedt, annyira, hogy még valami főhülye a magyar gyógyszerész kamarától is sikeresen elküldte a patikáknak, mint tájékoztatást, láttam is kirakva több gyógyszertár ajtaján is. 😊
somoskovig
Zseniális!

Ha 27 fokon elpusztulna a vírus, akkor nem lenne veszélyes az emberre, mert bennünk alapból 36 fok van. Ez nem gond? 😊
több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 269 — Vikings fan
Pesten a metrón olyan kuss van egy köhintéstől vagy egy kínai mobilozó csávótól, hogy csak na.
Charlie Firpo
Mondjuk én ezt nem tapasztaltam még, de kipróbálom 😀
De ezt a kínai 5%-os halálozási arányt hol olvastad, én eddig mindenhol 1% alatti arányt olvastam.
Nem vagyok orvos, de magától a vírustól jelenleg nem tartok, ahogy olvastam az elhunytak nagy része előrehaladott stádiumban volt egy teljesen más betegségben. Mint Ady Endre, mikor a szifilisz közben elvitte a spanyolnátha. Legalább nem szenvedtek sokáig.

Engem az bosszant a legjobban, hogy nem tudják megfékezni, és emiatt valószínűleg elmarad szinte minden jelentős sportesemény. Ha így haladunk se Giro, se Tour, se Eb, Se olimpia...
eaglesmcnabb
As of 20 February, 2,114 of the 55,924 laboratory confirmed cases have died (crude fatality ratio [CFR: 3.8%)
 www.worldometers.info/coronavirus/

Mondjuk ezek a tudott esetek, lehet közben meg 4x annyian kihordják.

Amúgy igen nagyrészük idős, de azért volt már lélegezetőnk 35 éves kisportolt srác is, szóval azért félvállról sem érdemes venni.

Olimpia azért még messze van.
több mint 5 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 892
Tegnap előtt találkoztam egy kínai ügyfelemmel, aki szerint a vírus mesterségesen lett előállítva a kormány által Kínában és onnan indult egy alkalmazott által.
Szerinte szándékos volt.
Mondom hagyjuk már.
Viszont az imént búcsúztam el egy kedves Németországban élő orvos barátomtól, aki hirtelen a semmiből, mikor megláttunk egy maszkos kínait, azt mondta: a kollégája megvizsgálta a vírust és annak mutálódását és olyan jeleket talált, amik mesterséges “belenyúlásra” utalnak...
Érdekes, legalábbis nekem is.
LoveSobri
Vannak erről sejtések, de konkrét bizonyíték sosem lesz. Lásd a MERS terjedése, ahol már pedzegették, hogy érdekes módon szaúdi katonai laborok környezetéből indult anno és 30-40 km-es körzetben fertőzött halálosan, az esetek nagy százalékában (másodlagos-harmadlagos hordázás alig volt). A hivatalos kommunikáció szerint az egyiptomi sírlakó denevérről indult az emberre terjedése a vírustörzsnek, csak az a gond, hogy ez a faj kb ehetetlen (toxikus méreganyagokat tartalmaz a nyála) és az arabok - ellentétben a távol-keletiekkel - nem is eszik, soha nem is ették, így maximum az ürülékből kerülhetett át az emberre. Ment a legenda valami egyiptomi sírkamrák közelében lévő gyümölcspiacról, csak éppen a fertőzés meg pár száz kilométerrel távolabbról indult.

A koronavírus típusú vírusok jelenlétét tudósok az 1900-as évek közepén (?) kimutatták ugye állatokban. Olyan állatokban (kutya, macska, cibetmacska, denevérfajok, tobzoska), amiket Távol-Keleten bőszen fogyasztanak, nyersen is és évszázadokon, évtizedeken keresztül nem hogy tömeges halálozás, de tömegbetegség sem volt.

Elfogadom és közismert, hogy egy vírus mutálódik a természetben, de elgondolkodtató azért, hogy természeténél fogva egy szimbióta vírustörzs sosem érdekelt abban, hogy a gazdatestet károsítsa. Ellenben az ember érdekelt abban, hogy biológiai fegyvert készítsen belőle.

Nyilván sohasem tudjuk meg, hogy a mostani fertőzés hogyan indult, de az már biztos ugye - mivel kínai tudósok kimutatták - hogy a mostani Covid-19-nek két törzse fertőző emberre nézve (L és S-törzs) és az evolúció alapján azzal számolnak, hogy a kevésbé mortális S-törzs marad fenn. Szóval ki kell bekkelni, hogy az L-törzs megsemmisítse saját magát.

A vuhani halpiac minden esetre jó magyarázat - mint a MERS-nél is volt - de tény, hogy a városban egy biolabor víruskísérleteket hajtott végre és az is biztos, hogy a SARS genommal rendelkeztek, mert kb két nappal a hivatalos és nyílt kommunikáció után már bejelentették, hogy az ellenszeren dolgoznak, meg az ausztráloknak kb rögtön kiadták a törzsazonosításhoz szükséges mintákat. Innen már csak egyetlen emberi mulasztás elegendő, nem kell nagy képzelőerővel rendelkezni: lásd a Diamond Princess utasát, aki leszállt a kikötőben, majd gyakorlatilag világszerte elterjesztette a járványt. Persze ehhez kellett a közegészség - és járványügy egyik legnagyobb eddigi blamája is.

Azt sem tudjuk meg Kínáról, hogy mennyire cenzúrázták a számokat és mikortól pl, ezért sem tartom különösebben validnak az ottani mortalitási százalékokat EU-ban már jobban lehet majd bízni. Másik meg, hogy a vidéki Kína orvosi felszereltsége kb középkori, ott meg sem tudják, ha tömegek haltak meg - vannak olyan régiók, ahol 200 km-en belül nincs infektológia ,etc.
Fast Willie
Köszönöm, végre egy nekem címzett normális válasz!
Nagyra értékelem.
több mint 5 éve
Stez SMU Mustangs 47 611 — Whoops, looks like something went wrong.
Pesten a metrón olyan kuss van egy köhintéstől vagy egy kínai mobilozó csávótól, hogy csak na.
Charlie Firpo
De ezt a kínai 5%-os halálozási arányt hol olvastad, én eddig mindenhol 1% alatti arányt olvastam.
Nem vagyok orvos, de magától a vírustól jelenleg nem tartok, ahogy olvastam az elhunytak nagy része előrehaladott stádiumban volt egy teljesen más betegségben. Mint Ady Endre, mikor a szifilisz közben elvitte a spanyolnátha. Legalább nem szenvedtek sokáig.

Engem az bosszant a legjobban, hogy nem tudják megfékezni, és emiatt valószínűleg elmarad szinte minden jelentős sportesemény. Ha így haladunk se Giro, se Tour, se Eb, Se olimpia...
eaglesmcnabb
Szerintem meg az ilyen latszat intezkedesek a legviccesebbek. Tegnap peldaul a PL-ben betiltottak a meccs elotti pacsizast es kezfogast. Mikozben amugy a mar total izzadt jatekosok minden szogletnel egymast olelgetik es fogdossak. NBA-meccsen sincs pacsi, csak oklozes, kozben ugyanez, izzad mindenki, mint a lo, azon meg vedekezesnel egymast fogdossak. Na most feltetelezem, hogy az is terjesztheti a dolgot.

De nem, azzal szerintuk meg lesz oldva a dolog, hogy a meccs elott nincsen kezfogas meg pacsizas. 😀

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 497 — The Mathematician
Charlie Firpo

eaglesmcnabb
én tapasztaltam 😀
kb 14 éves korom óta köhögök és eddig nem sikerült kitalálni miért (voltam vele orvosnál eleget az elmúlt közel 20 évben)
nah mikor a 3as metron vagy az s70es vonaton köhögök egy jót egyből van helyem 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 104 — je suis poloska
Charlie Firpo

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 149
Tegnap előtt találkoztam egy kínai ügyfelemmel, aki szerint a vírus mesterségesen lett előállítva a kormány által Kínában és onnan indult egy alkalmazott által.
Szerinte szándékos volt.
Mondom hagyjuk már.
Viszont az imént búcsúztam el egy kedves Németországban élő orvos barátomtól, aki hirtelen a semmiből, mikor megláttunk egy maszkos kínait, azt mondta: a kollégája megvizsgálta a vírust és annak mutálódását és olyan jeleket talált, amik mesterséges “belenyúlásra” utalnak...
LoveSobri
Vannak erről sejtések, de konkrét bizonyíték sosem lesz. Lásd a MERS terjedése, ahol már pedzegették, hogy érdekes módon szaúdi katonai laborok környezetéből indult anno és 30-40 km-es körzetben fertőzött halálosan, az esetek nagy százalékában (másodlagos-harmadlagos hordázás alig volt). A hivatalos kommunikáció szerint az egyiptomi sírlakó denevérről indult az emberre terjedése a vírustörzsnek, csak az a gond, hogy ez a faj kb ehetetlen (toxikus méreganyagokat tartalmaz a nyála) és az arabok - ellentétben a távol-keletiekkel - nem is eszik, soha nem is ették, így maximum az ürülékből kerülhetett át az emberre. Ment a legenda valami egyiptomi sírkamrák közelében lévő gyümölcspiacról, csak éppen a fertőzés meg pár száz kilométerrel távolabbról indult.

A koronavírus típusú vírusok jelenlétét tudósok az 1900-as évek közepén (?) kimutatták ugye állatokban. Olyan állatokban (kutya, macska, cibetmacska, denevérfajok, tobzoska), amiket Távol-Keleten bőszen fogyasztanak, nyersen is és évszázadokon, évtizedeken keresztül nem hogy tömeges halálozás, de tömegbetegség sem volt.

Elfogadom és közismert, hogy egy vírus mutálódik a természetben, de elgondolkodtató azért, hogy természeténél fogva egy szimbióta vírustörzs sosem érdekelt abban, hogy a gazdatestet károsítsa. Ellenben az ember érdekelt abban, hogy biológiai fegyvert készítsen belőle.

Nyilván sohasem tudjuk meg, hogy a mostani fertőzés hogyan indult, de az már biztos ugye - mivel kínai tudósok kimutatták - hogy a mostani Covid-19-nek két törzse fertőző emberre nézve (L és S-törzs) és az evolúció alapján azzal számolnak, hogy a kevésbé mortális S-törzs marad fenn. Szóval ki kell bekkelni, hogy az L-törzs megsemmisítse saját magát.

A vuhani halpiac minden esetre jó magyarázat - mint a MERS-nél is volt - de tény, hogy a városban egy biolabor víruskísérleteket hajtott végre és az is biztos, hogy a SARS genommal rendelkeztek, mert kb két nappal a hivatalos és nyílt kommunikáció után már bejelentették, hogy az ellenszeren dolgoznak, meg az ausztráloknak kb rögtön kiadták a törzsazonosításhoz szükséges mintákat. Innen már csak egyetlen emberi mulasztás elegendő, nem kell nagy képzelőerővel rendelkezni: lásd a Diamond Princess utasát, aki leszállt a kikötőben, majd gyakorlatilag világszerte elterjesztette a járványt. Persze ehhez kellett a közegészség - és járványügy egyik legnagyobb eddigi blamája is.

Azt sem tudjuk meg Kínáról, hogy mennyire cenzúrázták a számokat és mikortól pl, ezért sem tartom különösebben validnak az ottani mortalitási százalékokat EU-ban már jobban lehet majd bízni. Másik meg, hogy a vidéki Kína orvosi felszereltsége kb középkori, ott meg sem tudják, ha tömegek haltak meg - vannak olyan régiók, ahol 200 km-en belül nincs infektológia ,etc.

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 146 — Chiefs GM
Én meg pont leszarom ezt az egész vírus mizériát 😎
Ahogy Hadházi Laci mondta, a faszság terjed a leggyakrabban.
Elég megnézni azt a képet, amin 2 magyar bolt polc volt. Egyikről elfogyott a liszt, rizs, minden. Másik meg tele volt szappannal és kézfertőtlenítővel. Jól jellemezte az átlag magyar észjárását.
Immunrendszer kell, nem hiszti. Ennyi 😁
Chargers LT
A Gabi fogkrémet én is megettem, szar de érdekes íze volt.
Charlie Firpo
ötévesen még elment, de negyvenévesen azért inkább a skót viszkinél maradok
slowmotion
Charlie Firpo
somoskovig
Ezt ki tudja, es honnan? Csak mert par napja meg azt olvastam, REMENYKEDNEK a tudosok abban, hogy a virust legyengiti vagy megoli a meleg, de igazabol meg csak fogalmuk sincs rola, hogy milyen hatassal lesz ra. 😀

Meg hat szerintem van mar jarvany olyan helyen is, ahol alapvetoen meleg van, nem? Legalabbis Tenerifet emlegettek nagyon peldaul.
Stez
Csak vicceltem, ez egy barom hoaxból van, ami egy hete terjedt, annyira, hogy még valami főhülye a magyar gyógyszerész kamarától is sikeresen elküldte a patikáknak, mint tájékoztatást, láttam is kirakva több gyógyszertár ajtaján is. 😊

több mint 5 éve
Elég megnézni azt a képet, amin 2 magyar bolt polc volt. Egyikről elfogyott a liszt, rizs, minden. Másik meg tele volt szappannal és kézfertőtlenítővel. Jól jellemezte az átlag magyar észjárását.
Chargers LT
Charlie Firpo
slowmotion
Charlie Firpo
somoskovig

több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 146 — Chiefs GM
Chargers LT
Charlie Firpo
slowmotion
Charlie Firpo

több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 506
Ha HR-es lennék csak visszaírnék 2 kör után, hogy igen vagy nem..
Hihetetlen mennyire leszarják a HR-esek az utólagos tájékoztatást.
Kenny
Én ma kaptam egy visszajelzést egy november eleji pályázatomról, hogy nem engem választottak. De van olyan személyes interjúm december elejeről, ahonnan nem jeleztek még vissza 😀. Mellesleg HR területről pont.

Annyiban védeném a front lineban ülő recruitereket, hogy legtöbbször szimplán a fasz vezető döntés képtelen/nem hajlandó visszajelezni nekik és így nem tudják azt kommunikálni a jelölteknek, de általánosságban, ha ilyen 10 napon belül nem jeleznek vissza személyes interjú után egy komolyabb cégtől, azt automatikusan nemnek kell venni. Sokszor talonban tartanak, ha az első számú célponttal nem tudnak megegyezni, ilyenkor szokott menni a vetítés, hogy még zajlanak a meghallgatások és azért nem tudnak még fix választ adni. Ha te vagy a kiválasztott, akkor egyből fog lépni a cég tovább pár napon belül.
MarioAna
Nekem van egy kb 7 eve fuggoben levo interjum.Mindig azon gondolkodom h rajuk irok h akkor sikerult-e mar donteni🤣
Mind1 kinek a hibaja.mondjak meg h ha nem jelentkezunk 1hetig akkor nem de igy hogy majd jelentkezunk...vicces
több mint 5 éve
rokaur 876
Trump sejtése, hogy a vírus halálozási rátája nem 3,4%, hanem jóval 1% alatt van. Nem tudom, hogy ez a kétségbeejtőbb, vagy a mi kormányzati koronavírus-tájékoztatónk.
hden
Belefutottam en is, hallod kabare 😀 Mint mikor egyetemen kimentem a vizsgara, hogy majd rogtonzok valamit ha belekerdeznek 😀
több mint 5 éve
hden Philadelphia Eagles 340
Trump sejtése, hogy a vírus halálozási rátája nem 3,4%, hanem jóval 1% alatt van. Nem tudom, hogy ez a kétségbeejtőbb, vagy a mi kormányzati koronavírus-tájékoztatónk.
több mint 5 éve
Szerinte szándékos volt.
Mondom hagyjuk már.
LoveSobri
Ezt mar olvastam en is, meg az elejen. Allitolag a kiindulopontnak velt vuhani piactol ket utcanyira van valami biolab, ahol virusokkal foglalkoznak, es igazabol onnan indult ki. Aztan a fene tudja, mi az igaz. Az a baj, hogy en az emberbol barmit kinezek, ezt is siman.

Ahogy Hadházi Laci mondta, a faszság terjed a leggyorsabban.
Chargers LT
Ja, abbol az egyik keprol rogton kiderult, hogy kamu volt, es abban a Tescoban keszult, aminek a harmada le van zarva atepites miatt, a fotozott polc meg pont arrol a reszerol volt, ahova kb. nem is raktak oda semmit sem a felujitas miatt.

Amugy meg minek raktarozzak konzervet, majd elbujok a bunkerben, es minden nap rendelek pizzat meg hamburgert. XD

több mint 5 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys TCU Horned Frogs 4 576
Chargers LT
Charlie Firpo
slowmotion

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 232 — Cowboys fan
Chargers LT
Charlie Firpo
több mint 5 éve
Szerinte szándékos volt.
Mondom hagyjuk már.
LoveSobri
tényleg akinek fogalmasincs a mikrobiológiáról, az mér??????
sutianap
a biológia egyáltalán létezik feléjük? 😀

több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
Szerinte szándékos volt.
Mondom hagyjuk már.
LoveSobri
tényleg akinek fogalmasincs a mikrobiológiáról, az mér??????

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Chargers LT
ahogy már írták korábban is, túl van lihegve
főleg az hogy mennyien játszanak hörcsögöt b+ mintha a 3. világháború jönne

több mint 5 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 892
Szerinte szándékos volt.
Mondom hagyjuk már.
több mint 5 éve
Chargers LT

- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 722 — Jedi Master
Ahogy Hadházi Laci mondta, a faszság terjed a leggyorsabban.

Szerkesztette: Chargers LT

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 5 éve
Én elég szkeptikus vagyok Korona vírus kapcsán, illetve elég túl hypeolt dolognak tartom. De már annyit ment a Médiába, hogy kicsit aggódok a hétvégi Belga utam miatt. (ahol közbe már elvileg 50 azonosított eset van).

Ma néztem statisztikát, hogy 50 év alatt egyébként 0,2% a halálozási arány, ami kb zero.

Amúgy hihetetlen, hogy emberek tényleg táraznak tartós kajából emiatt...
GiantsMLBhunter
Mi benne a túlhájpolt?
2 hónap alatt szétszóródott a földön úgy, hogy karanténoztak a kínaiak, de rosszul. Majdnem 100 ezer a fertőzött világszerte, Kínában 5%-os a halálozási arány.
És akkor hol van/lesz még India, pl...

Kelet Pesten szinte mindenhol elvitték/elviszik a tartós élelmiszert. Mert ha gebasz lesz, a Spar kamionos se fog szállítani, meg a boltosnők sem mennek be a doltba.

Főleg idősek halnak bele, a nyolcvan körüli szüleimmel mától már nem találkozom egy ideig.

Nem túlhájpolt ez, csak szerencsére ritka az ilyen világjárvány.

Nagy baj van, nem hájp.

És a bónusz plusz: ha Kína-szindróma lesz az USA-ban, az online draft után lesz-e training camp, előszezon és szezon?

Szerkesztette: Charlie Firpo

- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
kishaszi Pittsburgh Steelers 6 157 — Steelers fan
Mondjuk én azt nem értem, miért várja el valaki Átlag Pistától, hogy önként karanténra jelentkezzen. Az 50-es, 60-as években talán még működött volna ez az akkori viszonyok közepette, de a mai világban, ahol mindenki kizárólag a saját érdekét nézi és le se szarja a másikat teljesen életszerűtlen. Az nyilván más, ha mondjuk kiszúrják a reptéren vagy más ellenőrzésen és viszik, de önként... ahogy már többen írták orvoshoz se nagyon fog elmenni, nemhogy karantén...
A másik kérdés, hogy mondjuk szülőként én sem hagynám, hogy a pár éves gyerekemet két hétre karanténozzák, meg gondolom egyik szülő se... szóval azért maradjunk a realitások talaján.
warr_b
Mondjuk bejelentik Pakson, hogy megnyílik a látogatóközpont, ahol üvegablakon lehet csodálni a maghasadást, de nincs semmi vész, esetleg 200 kilométeres körzetben 100ból meghal 3 ember, mit csinálsz?

Naugye Csernobil előtt se volt semmi vész, ugyi, csak nem tudjuk érzékelni a probléma nagyságát magát. Akkor képzeljük el, hogy véletlenszerűen uránizotópokat tartalmaz a kockacukor, akkor is szürcsölgeted teljes nyugiban a kávédat?

És hiába vagy hős, hogy kiteszed magad a vírus-expoziciónak, nem magadat ölöd meg, hanem a nagyit meg anyut. Hmmm?!
sutianap
Baszki, nincs kávé, nah az lenne az igazi világvége 😳😂

Amúgy nem azt mondtam, hogy ez így oké, vagy így kell cselekedni, hanem azt, hogy az emberek 98%-a ilyen és így csinálja. Emberi természet, ha úgy tetszik.
warr_b
Nem tartom életszerűnek, hogy a mai magyar valóságban bárki önként szabadságot, vagy pénzt áldoz fel, s így pénzt veszít azért, hogy karanténba vonulhasson. Megoldás az lenne, ha teljes bért adnának, de akkor persze mindenki menne...

Ázsiai kultúrában és munkamorálban benne van a közösségi szemlélet és az alázatosság, az európaiban én nem gondolnám. Szerintem nem véletlen, hogy Olaszországban ilyen gyorsasággal terjed a vírus, nem a fegyelmezettségről híres ott sem a nemzet. Ellentétben pl Németországgal.
Fast Willie
Unortodoxan kezelik egyébként is a cégek.

Februán 23-án jöttünk haza Oszakából 10 nap után (Helsinki érintésével), ugyanezen nap a főnököm Milánóból egy hosszú hétvége végeztével. Nekem 16 napos home officet írt elő a cég, neki ugyanúgy ment, mint eddig a dolog, így bent volt az irodában. (bár velem ennél jobbat nem is tehettek volna, bérezést nem érintette)
VanillaSky
Jól jártál. Pároméknál 2 hét fizetés nélküli szabadságra küldték a külhonból hazajövőket, sőt pár napra rá kiterjesztették azokra is, akiknek rokona járt külföldön mostanában. (Ez utóbbi persze azért elég LOL.)

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."