Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 5 éve
Először azt gondoltam hogy az átlagéletkor, de ekkora különbség nincs egy korea és olasz között. Szerintem egyszerűen az olaszok nem csinálnak elég tesztet, és nem derül ki mennyi valójában a fertőzött ember, még mondjuk egy német és korai egészségügy a fejeltségéből kiindulva, mindenkit tesztel akit ér.Ami megütötte a fülem az a koreai és az olasz halálozási arány közötti különbség. (Ez a súlyos esetek számában is látszik)Nem tudom, ekkora különbség lenne az elit egészségügyi ellátórendszerek között? Esetleg a lakosság korfája és a fertőzöttek életkora közötti különbségből adódik a halálozási ráták eltérése?
Bennem felvet kérdéseket, az 10 ezer fertőzött nem e 40-50 vagy akár 60 ezer fő lehet.
www.youtube.com/watch?v=ozKwcvhwMWQ
Nomac
Italy: 9172/463 5,04%
Korea: 7513/54 0,71%
France: 1412/30 2,1%
Spain: 1231/30 2,43 %
Germany: 1224/2 0,16%
USA: 754/26 3,44%
Japan: 530/9 1,69 %
Fast Willie
több mint 5 éve
Na még 3 iráni diák elkapta. Mekkora mázli, hogy a nemes magyar királyi vérre nem hat ez a szirszar vírus, csak a gyenge külföldiekre....
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve
Megtalaltad a lenyeget. 😀Olyan ez, mint amikor a koronavirusrol hirt ad valamelyik vezeto politikus, aki olvassa a lapjat, felolvassa, hogy keruld az arcodhoz nyulast, majd mielott lapozna, megnyalja ket ujjat.ki vár ilyet tőlük? én (és bárki akinek van józan esze), biztos hogy nem
Ez a vilag komolyan sorra gyartja a balfaszokat. 😀 Es ezektol varja mindenki, hogy megmentesenek egy vilagjarvanytol. 😀
Stez
Borbinho
több mint 5 éve
Ami még durva az olaszoknál az az átlagéletkora az áldozatoknak, ami 81!!!. És ez az átlag, amiben azért gondolom vannak 50-60 év körüliek is (vagy ne'adj Isten még fiatalabbak). Azért ez elég ilyesztő, pláne, hogy mindenkinek vannak idősebb rokonai. Nekem is muszáj lesz most hétvégén hazamenni a 80 év körüli nagyszülőkhöz, de már zsákolok be a maszkokkal, fertőtlenítőkkel, gumikesztyűkkel, nehogy véletlenül megfertőzzem őket.
több mint 5 éve
Ami megütötte a fülem az a koreai és az olasz halálozási arány közötti különbség. (Ez a súlyos esetek számában is látszik)Nem tudom, ekkora különbség lenne az elit egészségügyi ellátórendszerek között? Esetleg a lakosság korfája és a fertőzöttek életkora közötti különbségből adódik a halálozási ráták eltérése?
Bennem felvet kérdéseket, az 10 ezer fertőzött nem e 40-50 vagy akár 60 ezer fő lehet.
Nomac
Italy: 9172/463 5,04%
Korea: 7513/54 0,71%
France: 1412/30 2,1%
Spain: 1231/30 2,43 %
Germany: 1224/2 0,16%
USA: 754/26 3,44%
Japan: 530/9 1,69 %
több mint 5 éve
Olyan ez, mint amikor a koronavirusrol hirt ad valamelyik vezeto politikus, aki olvassa a lapjat, felolvassa, hogy keruld az arcodhoz nyulast, majd mielott lapozna, megnyalja ket ujjat.ki vár ilyet tőlük? én (és bárki akinek van józan esze), biztos hogy nem
Ez a vilag komolyan sorra gyartja a balfaszokat. 😀 Es ezektol varja mindenki, hogy megmentesenek egy vilagjarvanytol. 😀
Stez
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
En pedig egyre jobban imadom ezeket a latszatintezkedeseket.Premier League: betiltottak a meccsek elotti kezfogast. Kisetal a meccs elott Guardiola, nagyban olelkezik, pacsizik es puszizik az ellenfel menedzserevel. 😀
Szoglet: mindenki fogdossa a masikat, bunyoznak konkretan, egymas arcaba kapdosnak. 😀
Golt lo a Dzsoni: rohan ki az egesz csapat, meg a cserek is egy kupacba, minden pacsizik es olelkezik.
Lefujjak a meccset: a gyoztes csapat egyenkent pacsizik a tarsakkal, majd egyenkent elmegy lepacsizni az ellenfellel, mert ez a fair play. A ket edzo rogton megy kezet fogni es gratulalni.
Na mentek a picsaba. 😀
Bonusz: a Manchester United hetfo este hosszabbit egy tehetsegevel. Cimlapfoto.
Olyan ez, mint amikor a koronavirusrol hirt ad valamelyik vezeto politikus, aki olvassa a lapjat, felolvassa, hogy keruld az arcodhoz nyulast, majd mielott lapozna, megnyalja ket ujjat.
több mint 5 éve
Ami megütötte a fülem az a koreai és az olasz halálozási arány közötti különbség. (Ez a súlyos esetek számában is látszik)Bennem felvet kérdéseket, az 10 ezer fertőzött nem e 40-50 vagy akár 60 ezer fő lehet.
Szerkesztette: Nomac
több mint 5 éve
Azé me a biológia nem matek, hanem empírikus tudomány, ha megfelelő számú kísérleti adat áll rendelkezésre, akkor majd mondanak egy valószínűséget.1. Ez nem olyan mint a lepra, hogy 100ban elkapod, vagyha el is kapod lehet nem jár semmilyen tünettel, az esetek 80%-ában.1. Miért nem olyan? Ki nem kapja el? És én se 100%-t írtam, az oké, de egy nagyvárosban miért nem 80-90%, ezt nem vágom.
2. Diverdoc asszem elég világos volt, a dráma az állapotromlás stádiumában következik be, ott harmadát elveszítik a betegeknek, ha nem tudják kezelni, márpedig csak lélegeztetik.
3. Mostanra az is világos, hogy az állapotromlás hirtelen következik be, mit mondjak, megzabálja a tüdőszöbetet. Veszel neki új tüdőt?
4. Nem tudok adekvált válaszokat adni, míg nem vagyunk tisztába olyan közegészségügyi fogalmakkal, hogy morbiditás, mortalitás, letalitás.
Addig rójuk a köröket, hogy akit megharaptak zombi lesz, nem nem lesz zombi, csak minden tizedik, de aki nem lett zombi attól még szintén tíz százalékban tovább zombizhat és a zombik harmada pedig gyorsan halotthalott lesz.
sutianap
2. Ha lesz többszázezer fertőzött a néhányszáz lélegeztetőgépre, az technikailag azt jelenti, hogy aki állapotromlik, annak kampó.
3. és 4. Én nem a halálozási vagy kórtörténeti részről érdeklődtem, csak arról, hogy mi a valószínűsége annak, hogy egy XY random civilizációban élő ember megkapja? És mivel szerintem kb. 100%, érdekelne az a logika, ami szerint esetleg csak 50% vagy 10%.
Sobri Jóska
Maga ez a kis izé, ami nem is sejt is olyan ütemben változik, hogy az is kihívás, hogy hogyan lehet megfogni, másrészt egy milliárdos sejttömegbe bejutva, annak ellenreakcióival, az ellenreakciójának ellenreakciójával, az megfigyelést igényel, adatgyűjtést, elemzést következtetést - közben a vírus megtalálhatja az optimális terjedés, fertőződés kombinációját, akkor aztán lehet loholni utána.
Attól még lehet fertőzött valaki, hogy nincsenek tünetei, ezek a kérdések válaszok nem igen/nem taftományban vannak, s ugye ha kijön egy újabb kutatás az lestornózhatja az egész addigiakat, perzse ugye nem ártana képben lenni a biosszal, főleg ilyen helyzetben, mikor minden víruscikkre rá tudnak kontrázni egy világgazdasági szarságot, há haljanak mámeg atökömetérdekli most igazán gáz van, majd a részvényesek öngyilkosságát hozzáadják az összhalálozáshoz....

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Gazdaságilag kurvara nem éri meg a lezárás szóval amíg nagyobb góc pont nem alakul ki ( amitől ha úgy van kb 2 hétre vagyunk) addig ezt nem fogja meglépni senki.Ez csak tipikus ellenzéki sztereotípia, mondhatni bullshit.Most olvasom, egész Olaszország "bezár".Mert az artana a hatalomnak..ramutatna mennyire nagy a szar, (egeszsegugyben,gazdasagban), es a migracio helyett ezzel foglalkozna a nep..nem kell ez nekik.
Ha ez logikus most ott, miért nem logikus most itthon?
Kell még 600 halott, hogy bezárják a mozikat, sporteseményeket, szórakozóhelyeket? Vagy az olaszok túllihegik? Vagy csak ott nincs pálesz...
Sobri Jóska
topin
Nem hinném, hogy a rendpárti fideszszavazók egy kijárási tilalomnak ne örülnének, vagy az átlaghülyék számára ne lehetne kommunikálni bármit. Sőt, “az egész fertőzést migránsok okozták” is egy reális narratíva lehet még, arról nem is beszélve, hogy minden, ami csökkenti a lehetséges esetszámot, pont a szar eü helyzet miatt kormányérdek. Szóval amit írsz, az számomra nem logikus, vagy mondjuk úgy, nem túl valószínű, nem teszem a kormány rangebe.
De ezek részemről elméleti kérdések, ugyanúgy vonatkozhat Nagy-Brianniára vagy Spanyolorszára is mondjuk. És akkor nem kell provinciális válaszokkal bíbelődni.
Mire várnak? Hogy ott más lesz az események menete? Mintha a vírus tudná, hogy hol húzódnak országhatárok...
Sobri Jóska
Husvétig örülnék ha nem tiltanának be minden rendezvényt.
több mint 5 éve
Több országban pedig elkezdik bezárni az ovikat és iskolákat. Eszkalálódik a sztori.Spanyolországban leszarják egyenlőre mint a kurva élet. Jövő hét végig tömegrendezmények. 😀
Hanni
Nem talasztaltam semmi pánikot.
Főtéren közös főzés, stb
És persze vannak betegek is. BL-ben Atalanta ellen játszott a csapat idegenben, kikaptunk 4-1re szerencsés riporter hozta haza a koronavirust. Olyan álomsorsolás volt mint anno a norvégoknak 😀
Szerkesztette: Heisman nádor
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Ez csak tipikus ellenzéki sztereotípia, mondhatni bullshit.Most olvasom, egész Olaszország "bezár".Mert az artana a hatalomnak..ramutatna mennyire nagy a szar, (egeszsegugyben,gazdasagban), es a migracio helyett ezzel foglalkozna a nep..nem kell ez nekik.
Kell még 600 halott, hogy bezárják a mozikat, sporteseményeket, szórakozóhelyeket? Vagy az olaszok túllihegik? Vagy csak ott nincs pálesz...
Sobri Jóska
topin
Nem hinném, hogy a rendpárti fideszszavazók egy kijárási tilalomnak ne örülnének, vagy az átlaghülyék számára ne lehetne kommunikálni bármit. Sőt, “az egész fertőzést migránsok okozták” is egy reális narratíva lehet még, arról nem is beszélve, hogy minden, ami csökkenti a lehetséges esetszámot, pont a szar eü helyzet miatt kormányérdek. Szóval amit írsz, az számomra nem logikus, vagy mondjuk úgy, nem túl valószínű, nem teszem a kormány rangebe.
De ezek részemről elméleti kérdések, ugyanúgy vonatkozhat Nagy-Brianniára vagy Spanyolorszára is mondjuk. És akkor nem kell provinciális válaszokkal bíbelődni.
Mire várnak? Hogy ott más lesz az események menete? Mintha a vírus tudná, hogy hol húzódnak országhatárok...
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 5 éve
Most olvasom, egész Olaszország "bezár".Mert az artana a hatalomnak..ramutatna mennyire nagy a szar, (egeszsegugyben,gazdasagban), es a migracio helyett ezzel foglalkozna a nep..nem kell ez nekik.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Több országban pedig elkezdik bezárni az ovikat és iskolákat. Eszkalálódik a sztori.
több mint 5 éve
Most olvasom, egész Olaszország "bezár".Ha ez logikus most ott, miért nem logikus most itthon?
több mint 5 éve
1. Ez nem olyan mint a lepra, hogy 100ban elkapod, vagyha el is kapod lehet nem jár semmilyen tünettel, az esetek 80%-ában.1. Miért nem olyan? Ki nem kapja el? És én se 100%-t írtam, az oké, de egy nagyvárosban miért nem 80-90%, ezt nem vágom.
2. Diverdoc asszem elég világos volt, a dráma az állapotromlás stádiumában következik be, ott harmadát elveszítik a betegeknek, ha nem tudják kezelni, márpedig csak lélegeztetik.
3. Mostanra az is világos, hogy az állapotromlás hirtelen következik be, mit mondjak, megzabálja a tüdőszöbetet. Veszel neki új tüdőt?
4. Nem tudok adekvált válaszokat adni, míg nem vagyunk tisztába olyan közegészségügyi fogalmakkal, hogy morbiditás, mortalitás, letalitás.
Addig rójuk a köröket, hogy akit megharaptak zombi lesz, nem nem lesz zombi, csak minden tizedik, de aki nem lett zombi attól még szintén tíz százalékban tovább zombizhat és a zombik harmada pedig gyorsan halotthalott lesz.
sutianap
2. Ha lesz többszázezer fertőzött a néhányszáz lélegeztetőgépre, az technikailag azt jelenti, hogy aki állapotromlik, annak kampó.
3. és 4. Én nem a halálozási vagy kórtörténeti részről érdeklődtem, csak arról, hogy mi a valószínűsége annak, hogy egy XY random civilizációban élő ember megkapja? És mivel szerintem kb. 100%, érdekelne az a logika, ami szerint esetleg csak 50% vagy 10%.
több mint 5 éve
bocs, lemaradt a smileyMeg hát a szavazóbázis és a veszélyeztetettek köre között van azért átfedés.
én röhögök ezen az egészen, ahogy kormányunk kommunikálja ezt az egészet
mondjuk ha nagyon eldurvul a helyzet, akkor az akár nagy szavazóbázis veszteséggel is járhat, hogy nem jól kezelték az egészet
NB2
több mint 5 éve
A "mit kellett volna csinálni" témakörben mindig könnyű okosnak lenni.Hát szerintem először meg kéne nézni, hogy a németek mit csinálnak másképp mint az olaszok, mert ott is elég sok a fertőzött, viszont kevés aki belehal. Olaszoknál meg sok. Véletlennek kicsit sok lenne, biztos van valami oka.
Sokkal többet ér, ha a "most mit tegyünk" tárgyában találja el valaki a megfelelő intézkedést, hozza a helyes döntést.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Jaja vagom 😀 félreértettem akkor, bocsi.bocs, lemaradt a smileyOrigo a hiteles forrás...A hivatalos 9 fertőzötthöz képest mentősök szerint már tele van a Szent László vélhetően koronasokkal. Kíváncsi leszek mikor fog összeomlani az egész eü itthon.Te sem tudnál így dolgozni!
roberto23
www.origo.hu/itthon/20200309-sajtotajekoztatot-tart-az-operativ-torzs.html
www.origo.hu/itthon/20200309-szekeket-dobaltak-kukakat-borogattak-fel-az-iraniak.html
NB2
Egyébként én nem szidtam az eü dolgozókat, szerintem olvasd át megegyszer a hozzászólást.
roberto23
mondjuk ha nagyon eldurvul a helyzet, akkor az akár nagy szavazóbázis veszteséggel is járhat, hogy nem jól kezelték az egészet
NB2
Hát ja. Itt pesten biztos. Csak nem tudom videken mi fog lejutni a fő szavazobazisukhoz.
több mint 5 éve
1. Ez nem olyan mint a lepra, hogy 100ban elkapod, vagyha el is kapod lehet nem jár semmilyen tünettel, az esetek 80%-ában.Hát ha ez valóban így van és idehaza sor kerülne ilyesmire...a jó isten mentsen meg minket, ha hasonló számok lesznek, mint az olaszoknál.Pont ezt kérdeztem korábban, hogy mi a logika amögött, hogy nem az lesz?
Beki
Az emberek ugyanúgy jönnek mennek, röpködnek, koncertekre mennek, köpködnek, utaznak, majd vesznek tíz sóletkonzervet meg egy zsugor lisztet, és elintézik azzal, hogy "majd a pálesz leöli bennem".
És továbbgondoltam, hogy miért nem fogja mindenki elkapni? Az én logikám szerint, ha van egy virus, aminek magas a fertőzési képessége, nincsen valódi karanténba zárva, lappangási idő alatt (vagyis amikor nyugodtan mondja a fertőzött, hogy "nem vagyok beteg, semmi bajom", mert honnan is tudná, hogy nem így van) is fertőz, nincs ellene hatásos megelőző oltás, nem gyógyítható, vagy a tünetei erőssége nem csökkenthető, mi szab gátat? Mi állítja meg?
...Bocsi, de nem vágom, hol válasz a kérdéseimre amit írsz.
sutianap
Az okés, hogy kurva kevés az adat. Ez nyilvánvaló.
De te hogy látod, mitől nem lesz 80-90 százalékos a fertőzöttség a civilizációban? (Tehát városokban, nagyvárosokban, közepesen fejlett régiókban, nem elszigetelt közösségekben, mint mondjuk a szentinelézek.)
Bizonyára sántít valahol a logikám, de én nem tudom, hogy miért nem fogja mondjuk mindenki elkapni Pesten, Miskolcon, Pécsen, Veszprémben, Sopronban, beleértve engem, téged, rokonainkat, ismerőseinket, de az összes orvost, aki ezzel foglalkozik egyaránt.
Végülis ha ez egy olyan vírus, ami végigmegy mindenkin, és pár százalékban halálos, akkor végigmegy mindenkin, és mondjuk lesz Magyarországon 200ezer, világviszonylatban mondjuk 200millió áldozata, nagyrészt krónikus betegek, idősek.
(Ennek még az "állam" mint olyan örül is, hiszen ezek csak terhelték az ellátó rendszereket, nem hoztak, csak vittek az állam szempontjából.)
Hol hibás a logika? Miért nem lesz Magyarországon többmillió fertőzött?
Sobri Jóska
3. Mostanra az is világos, hogy az állapotromlás hirtelen következik be, mit mondjak, megzabálja a tüdőszövetet. Veszel neki új tüdőt?
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
A "mit kellett volna csinálni" témakörben mindig könnyű okosnak lenni.Sokkal többet ér, ha a "most mit tegyünk" tárgyában találja el valaki a megfelelő intézkedést, hozza a helyes döntést.
Utólag logikus, hogy az első pillanatban le kellett volna állítani a repülést, és nem kiengedni a vírust Kínából, az összes lokalizált esetet meg elszeparálni.
De ez pár hete még "túllihegés"-nek tűnt volna, és indokolatlan túlreagálásnak.
Amúgy olyan ez a vírus, mint a terrorizmus. Az emberek komfortérzetét, biztonságát kezdi ki, és megmutatja, hogy lófaszról se tudnak lemondani nemhogy a közösségük érdekében, hanem még a saját egészségük védelmében se.
"Nehogymá elmaradjon a meccs", "jegyem van, kifizettem, én elmegyek", "persze, pont én fertőződök meg azon az utazáson, hogyne", "iszom a páleszt, és az ebolát meg a zikát is túlhisztizte mindenki", stb.
Nem tudom ki olvasott N.N.Talebet vagy Mérőt, de ez egy extrémisztáni szitu, amire még mindig átlagisztáni válaszokat akar adni mindenki.
(Youtubeon van Mérőnek sok okos előadása erről.)
több mint 5 éve
Az a helyzet, hogy szerintem kb 2 hete ki kellett volna hirdetni a teljes karantént vagy legalább 1.Én már simán hordozó lehetek, úgy, hogy jelenleg semmi tünet, Pesten jártam, a családom minden nap ott van. A hétvégén találkoztam kb 400 emberrel közvetlenül. S holnap sem tehetem meg, hogy itthon maradok... Kivédhetetlen a dolog. Imádkozni tudunk csak, hogy ne legyen súlyosabb lefolyása... Ne legyen igazam, de másfél héten belül robbanhat a dolog....
több mint 5 éve
bocs, lemaradt a smileyOrigo a hiteles forrás...A hivatalos 9 fertőzötthöz képest mentősök szerint már tele van a Szent László vélhetően koronasokkal. Kíváncsi leszek mikor fog összeomlani az egész eü itthon.Te sem tudnál így dolgozni!
roberto23
www.origo.hu/itthon/20200309-sajtotajekoztatot-tart-az-operativ-torzs.html
www.origo.hu/itthon/20200309-szekeket-dobaltak-kukakat-borogattak-fel-az-iraniak.html
NB2
Egyébként én nem szidtam az eü dolgozókat, szerintem olvasd át megegyszer a hozzászólást.
roberto23
több mint 5 éve
(Ennek még az "állam" mint olyan örül is, hiszen ezek csak terhelték az ellátó rendszereket, nem hoztak, csak vittek az állam szempontjából.)sőt, a megugró temetkezésszámból több ÁFA is jön be
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Hát ha ez valóban így van és idehaza sor kerülne ilyesmire...a jó isten mentsen meg minket, ha hasonló számok lesznek, mint az olaszoknál.Pont ezt kérdeztem korábban, hogy mi a logika amögött, hogy nem az lesz?
Beki
Az emberek ugyanúgy jönnek mennek, röpködnek, koncertekre mennek, köpködnek, utaznak, majd vesznek tíz sóletkonzervet meg egy zsugor lisztet, és elintézik azzal, hogy "majd a pálesz leöli bennem".
És továbbgondoltam, hogy miért nem fogja mindenki elkapni? Az én logikám szerint, ha van egy virus, aminek magas a fertőzési képessége, nincsen valódi karanténba zárva, lappangási idő alatt (vagyis amikor nyugodtan mondja a fertőzött, hogy "nem vagyok beteg, semmi bajom", mert honnan is tudná, hogy nem így van) is fertőz, nincs ellene hatásos megelőző oltás, nem gyógyítható, vagy a tünetei erőssége nem csökkenthető, mi szab gátat? Mi állítja meg?
...Bocsi, de nem vágom, hol válasz a kérdéseimre amit írsz.
sutianap
Az okés, hogy kurva kevés az adat. Ez nyilvánvaló.
De te hogy látod, mitől nem lesz 80-90 százalékos a fertőzöttség a civilizációban? (Tehát városokban, nagyvárosokban, közepesen fejlett régiókban, nem elszigetelt közösségekben, mint mondjuk a szentinelézek.)
Bizonyára sántít valahol a logikám, de én nem tudom, hogy miért nem fogja mondjuk mindenki elkapni Pesten, Miskolcon, Pécsen, Veszprémben, Sopronban, beleértve engem, téged, rokonainkat, ismerőseinket, de az összes orvost, aki ezzel foglalkozik egyaránt.
Végülis ha ez egy olyan vírus, ami végigmegy mindenkin, és pár százalékban halálos, akkor végigmegy mindenkin, és mondjuk lesz Magyarországon 200ezer, világviszonylatban mondjuk 200millió áldozata, nagyrészt krónikus betegek, idősek.
(Ennek még az "állam" mint olyan örül is, hiszen ezek csak terhelték az ellátó rendszereket, nem hoztak, csak vittek az állam szempontjából.)
Hol hibás a logika? Miért nem lesz Magyarországon többmillió fertőzött?