Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 12 éve
catattack
3 520
Szerinted be kell védeni?Szerintem sem korrekt.Te ugye egész konkrétan kibaszott hülye vagy?berger90Vegyél már vissza ember!catattack
Ha tudja a választ, mit kérdezősködik?Sobri Jóska
több mint 12 éve
Szerintem sem korrekt.Te ugye egész konkrétan kibaszott hülye vagy?berger90Vegyél már vissza ember!catattack
Ha tudja a választ, mit kérdezősködik?
több mint 12 éve
catattack
3 520
Te ugye egész konkrétan kibaszott hülye vagy?berger90Vegyél már vissza ember!
több mint 12 éve
1,5 éves kapcsolatból kihajítva. Romokba. Alig várom, hogy kezdődjön a kurva iskola. Oh yeee....Toca
több mint 12 éve
1,5 éves kapcsolatból kihajítva. Romokba. Alig várom, hogy kezdődjön a kurva iskola. Oh yeee....
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
több mint 12 éve
Az a gond, hogy szinte mindenki csak a saját nézőpontját érti, magyarázza, csak arról hiszi azt, hogy helyes.Holott sokszor van az, hogy egyszerre, egyidőben, két teljesen ellentétes nézőpont is lehet helyes.
Mondok egy triviális példát.
A Super Bowl elött teljesen igaza volt, és érthető volt, aki amellett kardoskodott, hogy nyerjen a Denver, övék a legjobb támadósor, PM megérdemli egy ilyen rekordév után, és nekik is drukkol.
És a Super Bowl elött teljesen igaza volt, és érthető volt, aki amellett kardoskodott, hogy nyerjen a Seattle, övék a legjobb védelem, a LoB megérdemli egy ilyen rekordév után, és nekik is drukkol.
Két gyökeresen ellentétes nézőpont, és belehelyezkedve mindkettő akceptálható.
Ahogy a zsidó-palesztín kérdésben is van igazság mindkét oldalon, lévén többezer éves konfliktusról van szó, a mai Izrael területe pedig csak Jézus születése óta vagy 20 birodalom, államalakulat részét képezte, tehát valamiféle jogalap mindkét fél részéről biztosított.
Sőt, a zsidókérdés magyarországi elővételében is van igazság mindkét oldalon, csak itt a fórumon, és a legtöbb baráti beszélgetésben mi vagyunk jelen, az egyszeri ember, nem pedig az aktuális hatalom képviselője.
Márpedig ha valaki képes belehelyezkedni a regnáló hatalom nézőpontjába, akkor bizony be kell lássa, hogy helyes a saját szempontjukból amit tesznek a zsidó-, a cigány-, és egyéb populista témák előrángatásakor, hisz az elsődleges és logikus céljuk a hatalom megőrzése. Aki nem így tenne, az sose jut oda.
Már írtam korábban, hogy pl. a cigánykérdés megoldása, a rengeteg magyarországi cigány helyzetének a rendezése egyetlen pártnak se az érdeke, így nem is fogják kormányszinten megoldani, ahogy nem tették se a szocik, se a Fidesz, se senki valójában soha. És ez kellemetlen a cigányoknak és a nemcigányoknak egyaránt.
Azt hiába mondom, hogy valakit az alapján megítélni, amiről nem tehet baromság (pl. fogyatékosság, bőrszín, nemzetiség, származás, nem irányultság, stb.), aki magától nem jut el eddig 14-16 éves korára, annak már hiába mondja bárki is 20-30-40 éves korában.
Az viszont a világ valódi működésének felfogásához egy szerencsés metódus, hogyha az ember igyekszik elképzelni az ellenérdekelt fél szempontjait, és cselekedeteinek mozgatórugóit.
Persze nem kötelező, és lehet inkább prejudikálni, tippelni meg vélelmezni, csak felesleges, ha a válasz ismerhető.
Márpedig az aktuális hatalomnak (legyen politikai, gazdasági, bármilyen) jócskán nem az az érdeke, mint nekünk.
Érdekes gondolatkísérlet, egyfajta intellektuális játék beleképzelni magunkat más emberek bőrébe, és elképzelni, hogy miként cselekednénk a helyükben.
Csak egy triviális zárópélda: ha én lennék Simicska Lajos, és lenne lehetőségem egy ezredik közbeszerzést elhozni, hát elhoznám. Vigye el más? Ugyan miért? Jobb helyen van nálam az a pénz, mint X-nél vagy Y-nál.
Aki nem így gondolja - szíve joga - az sosem fog olyan helyzetbe kerülni, hogy azt mondhassa: kösz Jani, ezt most nem kérem, csinálja más.
több mint 12 éve
Már elnézést ha nagy vihart kavartam a belinkelt oldal témájával kapcsolatban, de amire toxique célzott az én esetemben valós. Mármint, hogy választás előtt közvetlen ilyet bejelenteni + kormánytagként kiemelni ezt az eseményt, nem időszerű vagy legalábbis nem túl korrekt. Ahogy valaki írta: kiterítjük a zsidó kártyát, mert az olyan közkeletű és lehet vele dobálózni. Mindenki érti ahogy tudja, gondolja.Hmm... sztem arra célzott, hogy a választás évében egy valós / megrendzett kukaborogatásos hangoskodás (fix, hogy lesz) után megint lehet magyarozni, jobbikozni, nácizni, békemenetelni, töcsögni-fröcsögni.Király, már csak ezek hiányoznak:Talán ők.
www.origo.hu/itthon/20140203-tobb-szaz-rabbi-jon-budapestre-tanacskozni.htmldanyly
Egyébként mi a bajod ezekkel az emberekkel? Kukákat borogatnak? Felszedik a macskakövet, hogy kirakatokat és/vagy rendőröket dobáljanak velük? Esetleg attól tartasz, hogy a kezükből a molotov-koktél a te autódon fog landolni?gdavid
Ők vagy ezek; baromira mindegy. Ezeknek nem ők a lényeg.toxique
Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 12 éve
Sok ráérő jogvédő van, az a baj.Olyan ügyekből csinálnak óriási problémát, amik valójában nem is zavarnak igazából senkit.
Erre jó példa nálunk, a miért engedik be a nőket ingyé a dizsibe című teleregény.T.Sz. köszönjük.
több mint 12 éve
Ismerek egy népréteget Magyarországon akikre ugyancsak illik ez a definíció. Talán még hatványozottabban is, mert még büszkék is rá. És ők nem a zsidók.Így csak annyi, hogy sem a habzó szájú zsidózást, sem a hivatásos bérrettegőket, jogvédőket (és magas lóról észt osztókat) nem szeretem. Az igazság valahol a kettő között van.csi77Ez lenne a helyes felfogás. A zsidóknak (mint minden más népnek) megvannak a hibái, csak a II. Világháború óta úgy tartják, hogy "kötelező" őket sajnálni. Egy háborúban ők sem másabbak, mint az ellenségeik (lásd palesztin háború), feltehetően ugyanazokat követik el, csak nem öngyilkos merénylettel, hanem Merkava páncélozott harcjárművekkel. Mint minden népben köztük is biztos van bájos, kedves, segítőkész, aranyos, mint ahogy megveszekedett szarházi is. Csak nem lehet őket objektíven megítélni, mert bármilyen negatív jelző után csak antiszemita lehet az ember, ha ők mondanak másra negatív dolgokat, az pedig a szabad véleménynyilvánítás.
Afrikában a mai napig megy az etnikai/felekezeti hovatartozás miatti népirtás, nők és gyerekek csonkolása, velük a kutya sem törődik, pedig a jelenkor áldozatai ők és nem a zsidók.Tony
több mint 12 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
A quenelle botrány nagyon tanulságos. toxiqueÉn néztem azt a WBA meccset és fel sem tűnt Anelka gólöröme. Amikor kirobbant a botrány, vissza kellett néznem, mert nem tudtam mitől is volt antiszemita. A "jogvédőknek" hála, megtudtam. A netes képek jelentős részén "afrofranciai" (vagy mi manapság a polkorrekt megnevezésük) és arab származású fiatalok mutogatták legfőképp. Ez megmaradt volna francia szinten, ha nem generálnak belőle mesterséges botrányt, azért egy "afrofranciaira" rászuszakolni, hogy neonáci/rasszista/antiszemita nekem kicsit meredek, bár ettől még lehetnek fajgyűlölők.
A fogalomzavar pedig mindennapos, "kedvencem" a fasiszta, pont hogy ez az irányvonal nem társult eredetileg más népek gyűlöletével. Ettől függetlenül a sokaknál fasiszta= neonáci, antiszemita.
több mint 12 éve
A quenelle botrány nagyon tanulságos. Miért?Maga a gesztus egy kabaréból indult, ahol a fasisztákat figurázták ki (ráadásul, szó szerint a Holokauszt-ból csináltak viccet) és pár lázadó szemléletű humorista tovább merte vinni ezt a gondolatot (képregények, kabarék... stb.). Ma a quenelle nem a Holokausztra tett antiszemita megjegyzés, vagy kifigurázása a náci Németország egykori vezérének (mert őt figurázta ki ez a gesztus eredetileg), hanem annál sokkal, de sokkal több. Akármelyik fórumot olvasom, akármelyik barátomat kérdezem, a quenelle - mint gesztus - már azt jelenti, hogy: nem tetszik a rendszer. Mekkora különbség, nemde? A kormány minden eszközzel próbálja rasszista töltetűvé tenni a "jelképet" (mivel a neonácik is használják; de ennyi erővel a francia zászló is rasszista jelkép, mivel azzal vonulnak), mert a másik dolog már jóval durvább.

Mi a tanulság?
A demokrata-liberális kormányzat ma már nem üldözheti nyiltan azokat, akiknek nem tetszik a rendszer, így kénytelen belenyomni őket valamilyen skatulyába; pl. antiszemita /rasszista / anyámkinnya- fekete ninja, így jogalapot formálva az üldözésre / tiltásra. Persze, hogy sok mindenkinek nem tetszik (így a neonáciknak sem, mivel nem nemzetiszocializmus van Fr.o.-ban), de ez már messze túlmutat a nacionalizmuson. Ellenben jó ürügy, hogy letörjék a nem-tetszők szarvát. Az egy "kellemetlen ráadás", hogy ezzel megint csak egy-bizonyos népcsoportnak termel ki még több ellenséget, mivel akiknek nem tetszik a rendszer, lényegében, mutat egy bűnbakot (legalábbi én úgy gondolom).
Fura, mert ahová formálódott a jelkép jelentése, abban az értelemben akár áldozatnak is tekinthetők a francia zsidó közösség tagjai (mivel a franciák nem magyarok és ennek tuti lesz folytatása).
több mint 12 éve
Tony
885
885
Így csak annyi, hogy sem a habzó szájú zsidózást, sem a hivatásos bérrettegőket, jogvédőket (és magas lóról észt osztókat) nem szeretem. Az igazság valahol a kettő között van.csi77Ez lenne a helyes felfogás. A zsidóknak (mint minden más népnek) megvannak a hibái, csak a II. Világháború óta úgy tartják, hogy "kötelező" őket sajnálni. Egy háborúban ők sem másabbak, mint az ellenségeik (lásd palesztin háború), feltehetően ugyanazokat követik el, csak nem öngyilkos merénylettel, hanem Merkava páncélozott harcjárművekkel. Mint minden népben köztük is biztos van bájos, kedves, segítőkész, aranyos, mint ahogy megveszekedett szarházi is. Csak nem lehet őket objektíven megítélni, mert bármilyen negatív jelző után csak antiszemita lehet az ember, ha ők mondanak másra negatív dolgokat, az pedig a szabad véleménynyilvánítás.
Afrikában a mai napig megy az etnikai/felekezeti hovatartozás miatti népirtás, nők és gyerekek csonkolása, velük a kutya sem törődik, pedig a jelenkor áldozatai ők és nem a zsidók.
több mint 12 éve
Ironizáltam, meg fáradt is vagyok igazából hosszú válaszra. Így csak annyi, hogy sem a habzó szájú zsidózást, sem a hivatásos bérrettegőket, jogvédőket (és magas lóról észt osztókat) nem szeretem. Az igazság valahol a kettő között van.Nekem úgy tűnik, nincs itt antiszemitizmus, meg rasszizmus, de igény az lenne rá.......csi77Na pont ezzel mossák ki az agyad. XY valami olyat csinál ami marhára ellenszenves és undoritó és ezért utálom akkor abszolút jogos. XY=Izrael/zsidó? Ja akkor fasiszta rasszista antiszemita tábori őr vagyok. Zseniálisan beleültették ezt a köztudatba.JayB
Az én agyamat nem mosták ki, szerintem talán még többet is tudnék mondani erről a témáról, csak ami most ez ügyben itt az elmúlt pár oldalon ment, ahhoz kár bármit hozzáfűzni.
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 12 éve
Nekem úgy tűnik, nincs itt antiszemitizmus, meg rasszizmus, de igény az lenne rá.......csi77Na pont ezzel mossák ki az agyad. XY valami olyat csinál ami marhára ellenszenves és undoritó és ezért utálom akkor abszolút jogosan cselekszem. XY=Izrael/zsidó? Ja akkor fasiszta rasszista antiszemita tábori őr vagyok. Zseniálisan beleültették ezt a köztudatba.
több mint 12 éve
Nekem úgy tűnik, nincs itt antiszemitizmus, meg rasszizmus, de igény az lenne rá.......
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
Ennyivel nem bírok... s nem is akarok. Úgysem tudjuk meggyőzni egymást.
több mint 12 éve
YoungZeeZee
9 509
tudok olyan helyet ahol kb egy margit szigetnyi helyen elfer egy mecset tobb kisebb zsinagoga, kereszteny templomok stb...kozos foton is szerepelnek a helyi vallasi vezetok.Atrocitasrol nem hallottamSztereotip megjegyzesekkel viszont talalkoztam.
több mint 12 éve
Annyit a zsidók "védelmében", hogy az arabok sem szentek és kinézem belőlük, hogy korházakból és iskolákból csúzliznak. Igazságot abban a térségben nem lehet már tenni SOHA!Egyébként nagyon tetszett Dub és Asbee írása is.
De annyit megjegyeznék, hogy a zsidó beleszólás mellett (mert az nagyon van, ahogy itt kb sokan leirták) pl engem ilyenek is idegesítenek, hogy Belgiumban dödörögnek a muszlimok a mikulás miatt. WTF???? Én úgy érzem, hogy ahova megyek próbálom elfogadni az adott ország kultúráját, közösségi elvárásait. Legyen ez akár zsidó, arab, kínai vagy eszkimó (ott kell a felajánlott feleséget hegeszteni?😊 )
több mint 12 éve
1. rendelkeznek atommal igen, már jó pár éve, de sehol nem vetették be (ha Iránnak lesz, nem biztos, hogy nem vetik be).2.Én körbejártam a cigány telepeket, ahonnan 30-40 ember volt már börtönbe lopás miatt. Több hét alatt sok emberrel beszéltem és 100%ig biztos vagyok benne, hogy ők nem lopnak, nem is szoktak lopni és nem is azért van 10 gyerekük mert lusták dolgozni, csak imádják a nagy családot.
2. hagyjuk ezt a palesztin falu kiirtását, mert én bejártam az egész országot több hét alatt, beszéltem sok emberrel, láttam ezt - azt, szóval vannak ismereteim. de egy ilyen állítás 100%-ig biztos, hogy valótlan, mivel Izrael nem törekszik a palesztinok kiirtására, ellenben a másik féllel, akik szinte minden évben a tengerbe akarják fojtani az összes zsidót. egy biztos: zsidók nem robbantanak buszokat, nem gyilkolnak kisgyermekes anyukákat, nincsenek zsidó öngyilkos merénylők és nem ők telepítenek 10 gyermekes családokat rakétakilövő-állások elé, mellé...JC6
Egészen meglepő, hogy körbejártad Izrael-t és mindenki azt mondta, hogy ők ártatlanok és csak a gonosz terrorista palesztinok bántják őket ugye?
több mint 12 éve
Mondjuk szerintem Izrael megítélése még annyira sem lehet kérdéses mint a zsidóság megítélése. ELKÉPESZTŐ dolgokat engednek meg maguknak, ezt tagadni óriási vakságra utal pláne hogy nagyon ők sem tagadják hiszen számon se kéri senki pár szerencsétlen aktivistán kívül. Ezt az image videót ki ne hagyjátok, a világ legnagyobb tragikomédiája.
több mint 12 éve
1. rendelkeznek atommal igen, már jó pár éve, de sehol nem vetették be (ha Iránnak lesz, nem biztos, hogy nem vetik be).1. de, ha egyik állam rendelkezhet vele, akkor a másik miért nem? Vagy mi alapján valószínűbb, hogy Irán bevetné? Még az sem teljesen bizonyos, hogy egyáltalán ténylegesen atomfegyver előállítására törekedtek (ami mára már szinte kizártható, hiszen beengedték a Nemzetközi Atomügynökség megfigyelőit), de ha "A" rendelkezhet vele bármiféle engedély vagy ellenőrzés nélkül, akkor mi alapján tiltod meg ugyanezt "B"-nek? Nem hiszem, hogy épeszű vezető ilyenre vetemedne, ennek inkább csak visszatartó/zsaroló ereje van. Még Észak-Korea se mer odáig vetemedni talán, hogy atomfegyvert vessen be, pedig aztán az ottaninál nem hiszem hogy van nagyon elmebetegebb vezető, ebben talán világnézettől függetlenül is egyet érthetünk.
2. hagyjuk ezt a palesztin falu kiirtását, mert én bejártam az egész országot több hét alatt, beszéltem sok emberrel, láttam ezt - azt, szóval vannak ismereteim. de egy ilyen állítás 100%-ig biztos, hogy valótlan, mivel Izrael nem törekszik a palesztinok kiirtására, ellenben a másik féllel, akik szinte minden évben a tengerbe akarják fojtani az összes zsidót. egy biztos: zsidók nem robbantanak buszokat, nem gyilkolnak kisgyermekes anyukákat, nincsenek zsidó öngyilkos merénylők és nem ők telepítenek 10 gyermekes családokat rakétakilövő-állások elé, mellé...JC6
2. Az alapállítás Izrael állam létrejöttére vonatkozott és az akkori időkre, az írásom ezen része is erre vonatkozott. Az pedig, hogy akkoriban történtek terrorcselekmények, az egyszerűen tény, nem szélsőjobbos kitaláció. Javaslom az Irgun-csoport tevékenységének tanulmányozását.
Az, hogy manapság mi és melyik fél hajt végre terrorcselekményt és ki többet vagy kevesebbet, vagy egyáltalán mit tekintünk annak az egy másik téma kérdése. Közben látom, hogy mások már reagáltak erre vonatkozóan is, én ebbe most nem mennék bele (véleményem szerint jelenleg mindkét fél követ el ilyeneket, csak nem szabad figyelmen kivül hagyni az előzményeket sem), régebben egyszer már vitáztunk erről.
több mint 12 éve
1. rendelkeznek atommal igen, már jó pár éve, de sehol nem vetették be (ha Iránnak lesz, nem biztos, hogy nem vetik be).1. Persze, Irán biztos beveti, csúnya, rossz Irán.
2.A tények, meg a képek éppen az ellenkezőjét támasztják alá.
több mint 12 éve
Gyönyörű kép, te mit tennél, ha így foglalnák el a földed?
több mint 12 éve
1. rendelkeznek atommal igen, már jó pár éve, de sehol nem vetették be (ha Iránnak lesz, nem biztos, hogy nem vetik be).1. Irán az elmúlt években mennyi háborút is indított? És Izrael?
A NAÜ ellenőreit ki is engedi be? Igen, Irán beengedi, Izraelnek a közelébe sem mehetnek.
2. Ezeket lehet nem csinálják, de a gázai "háborúban" Izrael nagyon csúnyán visszaélt az erőfőlényével. Izraelnek kb 10-20 halottja, ezzel szemben a palesztin félnek 1300-1400 halottja volt. A legcsúnyább az egészben, hogy Izrael az ENSZ által tiltólistás fehér foszfort vetett be.