Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 12 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 222 — Eagles fan
Egyébként; minek vinni őket bevásárolni egy zsúfolt helyre, ahol előre tudod, hogy nehézségeid lesznek velük? slowmotion
Mondjuk azért mert apu dolgozik, nagypapa/nagymama esetleg máshol lakik, egyedül meg nem hagyod otthon 😊

Akkor miért kellett neki a rokkantak számára fenntartottba állnia?gdavid
Ki tudja, lehet csak annyira kellett vizelnie hogy leparkolt az első alkalmas helyre, és 3 perc múlva már ott volt az autónál 😊 Ő még azt is megteheti hogy szarik az esetleges büntetésre, mert zsebből kifizeti. Mindenesetre azt a hatalmas felhajtást ami kerítve lett az ügyből én abszolút nem értettem (ismétlem, az x+1 üres rokiparkolóból 1-et elfoglalt, és ebből csináltak országos lejáratókampányt)

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 12 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
...diverdoc
A gyerek a szülőnek nem csak öröm, felelősség is.
A mai teljesen beteg és változó világban óriási felelősség.
Anyagilag is, de főleg emberileg.
Ha úgy nézzük igazad van abban amit írsz, de a világ nem igazán így működik.
A világ nem tolerál semmit, nincs tekintettel senkire.
És épp ezért a felelős szülői magatartás nem épülhet mások kiszámíthatatlan viselkedésére, remélt jóindulatára, együttérzésére, empátiájára, tapintatára, stb.
Egy szülőnek úgy érzem ezt is kötelező bekalkulálni amikor gyereket vállal.
És ha ezután a világ úgy működik ahogy fentebb írtam, badarság lenne ha számon kérné bárki máson, mint saját magán.Sobri Jóska
Azt hogy sok gátlástalan, önző fasz van bekalkulálják. (nem is büntetném, mint írtam, csak megvetem) Ettől még dühítő, és ezért került ebbe a topikba.
By the way, ha ennyire cinikusan szemléljük a világot, az egész oktatási rendszerünket át kellene alakítani. Történelem, matematika, magyar stb helyett csak csalást, lopást tanítsunk fegyverismeretttel MMA-val. Mert ez a világ nem tolerál, nem kegyelmez, nincs tekintettel senkire, de ezt Te is tudod.
"Two man enter, one man leaves" szép világa mikor jössz már el.???
Néha tényleg nem értelek Jóska!!!

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 111 — #NoStress
...diverdoc
A gyerek a szülőnek nem csak öröm, felelősség is.
A mai teljesen beteg és változó világban óriási felelősség.
Anyagilag is, de főleg emberileg.
Ha úgy nézzük igazad van abban amit írsz, de a világ nem igazán így működik.
A világ nem tolerál semmit, nincs tekintettel senkire.
És épp ezért a felelős szülői magatartás nem épülhet mások kiszámíthatatlan viselkedésére, remélt jóindulatára, együttérzésére, empátiájára, tapintatára, stb.
Egy szülőnek úgy érzem ezt is kötelező bekalkulálni amikor gyereket vállal.
És ha ezután a világ úgy működik ahogy fentebb írtam, badarság lenne ha számon kérné bárki máson, mint saját magán.

több mint 12 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 259 — Cowboys fan
Most komolyan: akinek gyereke van vállalja fel a vele járó nehézségeket és vigyázzon Ő jobban. Ne másoktól várja el, hogy Ők figyeljenek rájuk. Az előzékenység, meg az udvariasság az okés, de ne legyen már az én saram, hogy valaki vadidegen gyereket akart és nagy családja van... Egyébként; minek vinni őket bevásárolni egy zsúfolt helyre, ahol előre tudod, hogy nehézségeid lesznek velük? Bömböltetni - hisztiztetni? A legtöbb gyerek amúgy is olyan neveletlen, bazzeg, hogy nem tudom mi a picsát csinálnak a szülők...toxique
azok után, hogy két-három oldallal odébb még az empátia bajnoka voltál, ennél azért mindenképpen többre számítottam Tőled.
mindegy, legalább teljesebb képet kaptam.
több mint 12 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 259 — Cowboys fan
A hátsó ülésen látható gyerekülések nélkül nehezen hiszik el neked.........csi77
Van egy gyanúm hogy létezik olyan, gyereknek definiálható személy, akinek már nem kötelező gyerekülést használni 😊Rataxes
persze hogy létezik, 135 cm testmagasság felett az ülésmagasító használata is elégséges a KRESZ szerint, 150 cm felett már az sem kell.
több mint 12 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 261 — Bears & Illinois fan
Engem mondjuk a másik véglet is zavar, amikor MédiaCeleb Hajdú Péter Úr az éjszaka közepén beállt a rokiparkolóba, és országos méretű botrány lett csinálva belőle, mikor kb. az egész parkoló üres volt, és a verdája mellett volt még 6 másik üres rokkant hely. Gondolom azért kicsi az esélye hogy éjjel hirtelen megérkezik az országos rokkant találkozó összes látogatója versengve a helyekért, ilyesformán meg nem igazán értem hogy kinek okozott problémát az a szerencsétlen 😊Rataxes
Felfogás kérdése, végül is esőben simán le lehet hugyozni mondjuk a főtéren a szobrot, mert úgyis lemossa az eső.....

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 12 éve
gdavid New England Patriots 3 923 — Patriots fan
Engem mondjuk a másik véglet is zavar, amikor MédiaCeleb Hajdú Péter Úr az éjszaka közepén beállt a rokiparkolóba, és országos méretű botrány lett csinálva belőle, mikor kb. az egész parkoló üres volt, és a verdája mellett volt még 6 másik üres rokkant hely. Gondolom azért kicsi az esélye hogy éjjel hirtelen megérkezik az országos rokkant találkozó összes látogatója versengve a helyekért, ilyesformán meg nem igazán értem hogy kinek okozott problémát az a szerencsétlen 😊Rataxes
Akkor miért kellett neki a rokkantak számára fenntartottba állnia? Lehetőségek: mert 1) buta és nem is érti, hogy mi az a felfestés; 2) rokkantnak képzeli magát; 3) rokkant is, csak épp értékrendileg és leszarja az egészet; 4) akkortájt régen írt róla a bulvársajtó és kellett valami "szaftos"(valószínűleg ő maga hívta a fotóst is). Mivel a négy lehetőség nem fedi le az összes lehetőséget és nem is zárják ki egymást, ezért ezek kombinációja is lehetséges. Várom a tippeket 😊

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 12 éve
Engem mondjuk a másik véglet is zavar, amikor MédiaCeleb Hajdú Péter Úr az éjszaka közepén beállt a rokiparkolóba, és országos méretű botrány lett csinálva belőle, mikor kb. az egész parkoló üres volt, és a verdája mellett volt még 6 másik üres rokkant hely. Gondolom azért kicsi az esélye hogy éjjel hirtelen megérkezik az országos rokkant találkozó összes látogatója versengve a helyekért, ilyesformán meg nem igazán értem hogy kinek okozott problémát az a szerencsétlen 😊

több mint 12 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Most komolyan: akinek gyereke van vállalja fel a vele járó nehézségeket és vigyázzon Ő jobban. Ne másoktól várja el, hogy Ők figyeljenek rájuk. Az előzékenység, meg az udvariasság az okés, de ne legyen már az én saram, hogy valaki vadidegen gyereket akart és nagy családja van... Egyébként; minek vinni őket bevásárolni egy zsúfolt helyre, ahol előre tudod, hogy nehézségeid lesznek velük? Bömböltetni - hisztiztetni? A legtöbb gyerek amúgy is olyan neveletlen, bazzeg, hogy nem tudom mi a picsát csinálnak a szülők...toxique
pc_x-nek is szól a válaszom.
Simán inteligenciáról és emberi toleranciáról van szó. Mint akkor, amikor a buszban átadod a helyed a terhes nőnek. (de természetesen a Ti logikátokkal miért csináltatta fel magát, meg Te is fizetsz a buszjegyért).
Személyes példa: 3 gyerekem van. Gyakornokként sokszor ügyeltem akár 3 napot is egyhuzamban. Feleségem a két csüntivel bizony ebben a 3 napban is vásárolt. Nincs nagyszülő aki segítsen. Ilyenkor szerintetek mi a teendő? Nem hisztiztetni, bömböltetni vitte a gyerekeket a boltba! Babakocsi kipakolása, gyerek beültetése a bejárattól 70 méterre úgy hogy a két-két oldalon 30 cm van, ne adj isten esik az eső az egyik opció, másik, hogy kényelmeseb, tágasabb helyen 10 m-re a bejárattól a családosban teszed meg. Nagyon nagy segítség. És elhihetitek sok-sok anyuka hasonló helyzetben van mint az én példám volt, apa dolgozik, vagy egyedülálló stb. Nem mindenkinek telik babysitterre. Nektek semmibe nem telik 30-40 m-rrel arrébb állni, kipattani az autóból. Nem azért van felfestve mert büntetni kell. Simán jelzés. Az emberi inteligenciára alapítva létrehozva. Sok országban működik. Nálunk nem. És amig "Az egész egy faszság, és igenis beállok oda egyedül, ha ott van épp hely (pc_x)" a hozzáállás nem is fog. Én szégyellem magam helyetted ezért a hozzáállásért. Mibe tellene arréb állnod? Nem, nem kell büntetni, szankcionálni aki oda áll. Lelke rajta (sőt, ha szerencséje van visszafelé még láthat is egy anyukát, ahogy gyermekével a karján balfaszkodik a babakocsi kivarázslásával a zuhogó esőben egy normál parkolóban, jót röhöghet is rajta és a humor is megvolt aznapra)
Rokkant helyre parkoló az egész más, azt büntetni kell (ene)! Bár mondjuk mindjárt jöttök az "érveitekkel", hogy a fasznak vásárol egy roki?, meg különben is miért nem baszták le a Taigetoszról?
SHAME ON YOU!

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
 www.hir24.hu/belfold/2013/05/23/igy-kene-fizetni-az-utdijat/

Gondolkodtam néhány percig, hogy hová dobjam ezt a linket, de úgy döntöttem, hogy a várható reakciók miatt jobb lesz, ha nem a politika topicba rondítok bele.
Amúgy, letöltöttem magát a törvénytervezetet is, plusz a mellékleteket is.
Annyit mondok, ha elfogadják, és, miért ne tennék, akkor nagyon jó lesz nekünk.
több mint 12 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 838 — no es importante
Szerintem a gyerekek mindig is ilyenek voltak, a szülők lettek gyengébbek.... 😊csi77
A legtöbb szülővel az a baj, mint a tanárokkal, egyszerűen képtelenek reagálni a változásokra, emiatt egyre jobban nő a generációs szakadék. Korábban egy évtized azért nem számított egy új kornak, most nézzük meg, hogy milyen volt az élet 2003-ban és milyen lesz 2023-ban...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Szerintem a gyerekek mindig is ilyenek voltak, a szülők lettek gyengébbek.... 😊

Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 12 éve
toxique Las Vegas Raiders 1 440 — A Cowboys szimpatizáns
A család szentségéig vagy a vallásig visszavezethető! (vagy legalább is gondolom. De én biztos nem vezetem vissza, mert egyrészt nem érdekel más véleménye, másrészt biztos hamarabb nyakon baszom aki beáll a HELYEMRE!)catattack
Csak vissza ne adják... mert a gondok annál a pontnál kezdődnek 😊 Plusz neked ott a család, akire vigyáznod kell, ráadásul soha nem tudhatod, hogy kibe kötsz bele (pl. egy elmebeteg aki megkésel benneteket vagy valami). Érdemes egy nyomi parkolóhelyért kockáztatni a családod?

A család manapság inkább a szentségelésig vezethető vissza (valahogyan mindenhol sok a szentségelő-gyerekfegyelmező szülő... :-p )
több mint 12 éve
toxique Las Vegas Raiders 1 440 — A Cowboys szimpatizáns
Most komolyan: akinek gyereke van vállalja fel a vele járó nehézségeket és vigyázzon Ő jobban. Ne másoktól várja el, hogy Ők figyeljenek rájuk. Az előzékenység, meg az udvariasság az okés, de ne legyen már az én saram, hogy valaki vadidegen gyereket akart és nagy családja van... Egyébként; minek vinni őket bevásárolni egy zsúfolt helyre, ahol előre tudod, hogy nehézségeid lesznek velük? Bömböltetni - hisztiztetni? A legtöbb gyerek amúgy is olyan neveletlen, bazzeg, hogy nem tudom mi a picsát csinálnak a szülők...
több mint 12 éve
A hátsó ülésen látható gyerekülések nélkül nehezen hiszik el neked.........csi77
Van egy gyanúm hogy létezik olyan, gyereknek definiálható személy, akinek már nem kötelező gyerekülést használni 😊Rataxes
Igen, de az új gyerekülések már 150 cm-es testmagasságig kötelezőek, tehát nem kisgyerekekről van szó, így a családos parkolóból hess a picskuba! 😊
Nálunk a gyarmatokon szerintem nincs is ilyen, de ha mégis, én nem állok be soha, mert :
1. Nem viszem a vásárlásra a gyerekeket (ha nem akarok mgőrülni)
2. Nem vagyok az a típus, aki legszívesebben a kasszához is autóval állna be, három lépést sem tud gyalogolni....
3. Szerintem az álljon ide be, akinek tényleg szüksége van rá, ne a sok gyökér.....

Hajrá Bad Bones!
több mint 12 éve
Van egy gyanúm hogy létezik olyan, gyereknek definiálható személy, akinek már nem kötelező gyerekülést használni 😊

több mint 12 éve
Be tudod a kocsit húzni az autók közé, babakocsit fel tudod állítani valamint közelebb van a bejárathoz és nem kell annyit "küzdeni" hogy beérj az üzletbe (babakocsi+2 éves gyereket vezetsz), ha balfasz parkol melléd akkor is ki tudod fullra nyitni az autód ajtaját! Vannak érdekességek! Egy 10 év körüli gyereknél már nem számít, mert ő önállóan közlekedik, de a kicsiknél nagy segítség!catattack
Akkor sem értem mi ez a privilégium a gyerekeseknek. Én ugyanúgy fizetni megyek be, sőt lehet többet, mint egy nagycsaládos, akkor nekem miért legyen szarabb helyem? A gyerek nem rokkantság.pc_x
Csak.

Hajrá Bad Bones!
több mint 12 éve
Pl. a TESCO a saját parkolójában azt ír ki amit csak akar, és amitől több bevételt remél.Sobri Jóska
Simán bevehetnék a KRESZbe!catattack
És ezt hogy definiálnád? Mitől nagycsaládos? Mi van, ha én az vagyok, de a gyerekek bent maradnak az anyjukkal, vagy épp most veszem fel őket, vagy akármi? Ehhez is engedély kéne? Az egész egy faszság, és igenis beállok oda egyedül, ha ott van épp hely.pc_x
A hátsó ülésen látható gyerekülések nélkül nehezen hiszik el neked.........

Hajrá Bad Bones!
több mint 12 éve
catattack 3 520
Mi ez a privilégium a gyerekeseknek?
Kérdezd az illetékes áruházat, hogy miért festették fel! Biztos nem volt sportautó sablon... Értelmes gyerek vagy te, ne értetlenkedj!

A család szentségéig vagy a vallásig visszavezethető! (vagy legalább is gondolom. De én biztos nem vezetem vissza, mert egyrészt nem érdekel más véleménye, másrészt biztos hamarabb nyakon baszom aki beáll a HELYEMRE!)
több mint 12 éve
catattack 3 520
Akkor sem értem mi ez a privilégium a gyerekeseknek. Én ugyanúgy fizetni megyek be, sőt lehet többet, mint egy nagycsaládos, akkor nekem miért legyen szarabb helyem? A gyerek nem rokkantság.pc_x
Mi fáj? A szélesebb parkolóhely vagy hogy 10 méterrel többet kell sétálni?
Könnyebbséget és nagyobb biztonságot jelent, ennyi!
A kerekes székes is be tud gurulni távolabbról, nem? Mégis közelebb teszik!
Szerintem egy kisebb autóval a fotocellás ajtón is be tudsz állni!
több mint 12 éve
pc_x 943 — Red Fist
Be tudod a kocsit húzni az autók közé, babakocsit fel tudod állítani valamint közelebb van a bejárathoz és nem kell annyit "küzdeni" hogy beérj az üzletbe (babakocsi+2 éves gyereket vezetsz), ha balfasz parkol melléd akkor is ki tudod fullra nyitni az autód ajtaját! Vannak érdekességek! Egy 10 év körüli gyereknél már nem számít, mert ő önállóan közlekedik, de a kicsiknél nagy segítség!catattack
Akkor sem értem mi ez a privilégium a gyerekeseknek. Én ugyanúgy fizetni megyek be, sőt lehet többet, mint egy nagycsaládos, akkor nekem miért legyen szarabb helyem? A gyerek nem rokkantság.

több mint 12 éve
catattack 3 520
Be tudod a kocsit húzni az autók közé, babakocsit fel tudod állítani valamint közelebb van a bejárathoz és nem kell annyit "küzdeni" hogy beérj az üzletbe (babakocsi+2 éves gyereket vezetsz), ha balfasz parkol melléd akkor is ki tudod fullra nyitni az autód ajtaját! Vannak érdekességek! Egy 10 év körüli gyereknél már nem számít, mert ő önállóan közlekedik, de a kicsiknél nagy segítség!
több mint 12 éve
pc_x 943 — Red Fist
És ezt hogy definiálnád? Mitől nagycsaládos? Mi van, ha én az vagyok, de a gyerekek bent maradnak az anyjukkal, vagy épp most veszem fel őket, vagy akármi? Ehhez is engedély kéne? Az egész egy faszság, és igenis beállok oda egyedül, ha ott van épp hely.pc_x
Például egy vagy két 6 éven aluli gyermek ki és beszállítása, a többit meg a rendőrnek megmagyarázod...
Szállítottál már gyereket? Szerintem nem, mert akkor nem írnád, hogy faszság!
Vágom, hogy a KRESZ nem bünteti, de van akinek szúrja a szemét! Többek között az enyémet is!catattack
De, szállítootam már többször is (pl.: unokaöcsémet), ettől függetlenül hülyeségnek tartom. És nem értem hogy jön a vásárláshoz kapcsolódó parkoláshoz, hogy az embernek mennyiés milyen korú gyereke van...

több mint 12 éve
catattack 3 520
Például egy vagy két 6 éven aluli gyermek ki és beszállítása, a többit meg a rendőrnek megmagyarázod...
Szállítottál már gyereket? Szerintem nem, mert akkor nem írnád, hogy faszság!
Vágom, hogy a KRESZ nem bünteti, de van akinek szúrja a szemét! Többek között az enyémet is!
több mint 12 éve
pc_x 943 — Red Fist
Pl. a TESCO a saját parkolójában azt ír ki amit csak akar, és amitől több bevételt remél.Sobri Jóska
Simán bevehetnék a KRESZbe!catattack
És ezt hogy definiálnád? Mitől nagycsaládos? Mi van, ha én az vagyok, de a gyerekek bent maradnak az anyjukkal, vagy épp most veszem fel őket, vagy akármi? Ehhez is engedély kéne? Az egész egy faszság, és igenis beállok oda egyedül, ha ott van épp hely.