Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
nem tervezem, hogy most fogok megcáfolni pár ezer éves hittételeket, csak annyit állítottam, hogy az én gondolkodásommal fel nem fogható hogyan tud valaki annyira önző lenni, hogy még a halála után is ragaszkodik a szerveihezÉn is elfogadom ha meghalok, vége a dalnak.
én elfogadtam, hogy ha meghalok, ott vége a dalnak, ez az egyik legfőbb bajom a vallásokkal, hogy mindenféle felesleges misztikummal kábítják el az embereket, de persze mindenki abban hisz, amiben akar, egészen addig, míg annak más nem látja a kárát (és én ide sorolom azt, ha valaki inkább hagyja eloszolódni szerveit, mintsem "hasznos" célra szolgáljon)jjncaa
Azt nem fogadom el, ami az állításod, hogy a halálom után szétkapjanak.
És nem sobrilogika ha azt kérdezem, miért értékeled kárnak, és haszontalannak ha halottként egyben akarok maradni, és miért nem, ha ugyanilyen hasznossági elvekre hivatkozva még éltemben elveszik mondjuk a 6. lakásomat, mondván ennek árából életeket lehet megmenteni, nekem meg szükségem biztos nincs rá?
Én a gondolataidban megbúvó kommunizmus ellen érvelek, ha nem tűnt volna fel.
Hogy az egyéni érdek felülírható önzőségre való hivatkozással.
Pedig ha van az emberiségnek igazán közös kulturkincse, az bizony az individualitása, egyedisége, mondhatni önzősége.
több mint 13 éve
ez az egyik legfőbb bajom a vallásokkal, hogy mindenféle felesleges misztikummal kábítják el az embereketjjncaaAz emberek egy részének szerintem alapból szüksége van erre, hogy nehogy összeomoljon (mármint a halál utáni lét ígéretére), mások meg talán pont a vallás miatt lettek jó emberek, és nem váltak bűnözőkké... Nekünk felvilágosult embereknek nincs erre szükségünk, de másoknak sokat segíthet a vallás (mit fogok én ezért kapni a nem ateistáktól 😀 )
.png)
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
Epikurosz meg görög, és tuggyuk amit tudunka görögökről, nesze:a ertziánusok viszont ezt mondják:Ezt Woody Allen mondja. Ő pedig zsidó. 😊Sobri Jóska
Milliók vágynak a halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit
kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.sutianap
Szokjál hozzá ahhoz a gondolathoz, hogy a halál semmit sem jelent számunkra, mert minden jó és minden rossz az érzékelésben van, a hálál pedig az érzékelésnek a megszűnése. Az a helyes felismerés, hogy a halál semmit sem jelent számunkra, a halandó életet azért teszi örvendetessé, mert nem tételez fel a halál után végtelen időt, hanem elveszi a halhatatlanság utáni vágyat. Semmi szörnyű nincs az életben annak, aki helyesen megértette, hogy a nem-létben sem lesz semmi szörnyű. Balga az is, aki azt mondja, hogy nem azért fél a haláltól, mert kínokat okoz, ha elérkezik, hanem azért, mert kínokat okoz, mikor várjuk. Arról, ami elérkezésekor nem okoz, kínokat, csak az ostoba tételezheti fel, hogy fájdalmat okoz, amikor várják. A halál tehát, amitől a bajok közül legjobban rettegnek, egyáltalán nem érdekel bennünket, minthogy ameddig mi létezünk, a halál nincs jelen, mikor pedig a halál megérkezik, mi nem vagyunk többé. A halál tehát nem érinti sem az élőket, sem a holtakat, mivel az élőknél nincs jelen, a halottak pedig már nincsenek.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
a ertziánusok viszont ezt mondják:Ezt Woody Allen mondja. Ő pedig zsidó. 😊
Milliók vágynak a halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit
kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.sutianap
több mint 13 éve
a ertziánusok viszont ezt mondják:Milliók vágynak a halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit
kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.

több mint 13 éve
Mert ezzel a logikával ugyan miért ne vehetnék el tőled most, éltedben a 2 vesédet, hiszen azzal 2 ember életét is meg lehet menteni, míg te csak egy ember vagy, és így 100 százalékkal hatékonyabb lenne a veséid felhasználása, mint jelenleg?Sobri Jóskaez a sobrilogika, hogy úgy forgatom ki a másik szavait, hogy nekem legyen igazam, miközben minden észérvet mellőzök, sőt egyéb sületlenségeket is belekeverek
nem tervezem, hogy most fogok megcáfolni pár ezer éves hittételeket, csak annyit állítottam, hogy az én gondolkodásommal fel nem fogható hogyan tud valaki annyira önző lenni, hogy még a halála után is ragaszkodik a szerveihez
én elfogadtam, hogy ha meghalok, ott vége a dalnak, ez az egyik legfőbb bajom a vallásokkal, hogy mindenféle felesleges misztikummal kábítják el az embereket, de persze mindenki abban hisz, amiben akar, egészen addig, míg annak más nem látja a kárát (és én ide sorolom azt, ha valaki inkább hagyja eloszolódni szerveit, mintsem "hasznos" célra szolgáljon)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Egyúttal készíttesd el a végrendeletedet is, minden ingó és ingatlan vagyonodat a bowl.hu közösségre hagyva, asszem kiérdemeltük 😀
.png)
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
Az elhalt személyekből transzplantációs célból történő szerv-szövet eltávolítást illetően az Eütv. 211. §-a az alábbiakat írja elő:.....apeszosÉn is utánanéztem közben. Evvan.
Pénteken megyek is az ügyvédemhez, nem gondoltam volna, hogy még a beleimről és a prosztatámról is dokumentációt kell felállítsak.
több mint 13 éve
Mert még élsz? És a kígyó a farkába harap... Halottról van szó...Ha jól emlékszem az egész a Republic énekesének szerencsétlen helyzetéből indult.jjncaa kezdő felvetése, hogy automatikusan kerüljek másba beépítésre ifjúi elhalálozásom esetén, úgy érzem alaposan körül lett járva, hogy balgaság.Sobri Jóskaaham
majd megkérdezlek erről a témáról akkor is, mikor épp várólistán vagy és új szívre/májra/bal herére vársz
erre jöhet az automatikus válasz, hogy ne keverjük bele az érzelmeket, gondolkozzunk pragmatikusan, tehát sok örömet kívánok szerveid örökkévalóságig történő használatához!jjncaa
Róla azt olvastam, hogy már tavaly feliratkozhatott volna az új szívre várók közé, de nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel. Maximálisan megértem, és maximálisan tisztelem ezért.
Belekeverhetjük az érzelmeket, pont annyi értelme van, mint mondjuk a halálbüntetés esetén azzal jönni érv helyett, hogy "de mit gondolnál ha a te apád/anyád/gyereked lenne az áldozat?!".
Ha kifogytak az érvek, persze jöhet bármi, így az érzelmek is.
Ha nem fogytak ki, elolvasok párat amellett, hogy bármit is elvegyenek tőlem, ami az enyém, pusztán azért, mert más, aki nem én vagyok, életveszélyben van.
Mert ezzel a logikával ugyan miért ne vehetnék el tőled most, éltedben a 2 vesédet, hiszen azzal 2 ember életét is meg lehet menteni, míg te csak egy ember vagy, és így 100 százalékkal hatékonyabb lenne a veséid felhasználása, mint jelenleg?
Vagy ha sérelmezed, hogy azért 1 db vese csak kéne neked is, akkor miért nem vagy kötelezhető a másikat most, és rögtön bevinni egy klinikára, és egy életveszélyben lévő rendelkezésére bocsájtani? Hm?Sobri Jóska
több mint 13 éve
Csakhogy a csipkelődés és az indulatból való kioktatás között érzek némi különbséget. E szerint rosszul. Amúgy:Oké. Nézzük pragmatikusan, kapitalista módon. A tested a tiéd. Amíg meg nem halsz. Jelen esetben a halál jogvesztő tényező, halálod után nem tulajdonlod tovább a tested, amennyiben életedben nem rendelkezel másképp. Fogjuk fel végrendelkezési szerződésnek. Ha írsz róla nyilatkozatot még életedben, akkor ahhoz tartják magukat. Ha nem, akkor sorry, bárki örökölhet...Itt venném fel a beszélgetés fonalát, úgy érzem ezt követően már kissé félrement, dehát ne lepődj meg apeszos, ha kóstolgatod az embert. 😊
apeszos
Tehát nem látom be miért kéne evidenciáról rendelkeznem. (Persze ha a törvény kimondja az más, már írom is a pontos útmutatást halálom esetére, mire nem jó egy amerikai focis fórum.)
Számomra evidens, hogy én az enyém vagyok, mondhatni testestül-lelkestül.
Életemben-halálomban.
Amiről nem rendelkezem (lakás, készpénz, bankbetét, kiskanál, könyvespolc, stb.) azok az utódaimra, elődeimre, hozzátartozóimra szállnak. A szívem is, az ádámcsutkám is.
Sokkal érdekesebb, amit késöbb írtál, hogy ha ugyan van nekem ilyen rendelkezésem, de az ugye csak a halál megállapítását követően pár munkanappal kerül napvilágra a hagyatéki eljárás során.
Ha pedig addigra széttrancsíroztak, már nincs mód érvényesíteni a végakaratomat.
Vagy az is lehet, hogy én egy olyan hittel élek, hogy a lelkem a bal herémben van, a kiegészítőlelkeim meg az egyéb testrészeimben, vagyis amíg azok életképesek, én élőnek tekintem magam, ne hordjanak szét.
jjncaa kezdő felvetése, hogy automatikusan kerüljek másba beépítésre ifjúi elhalálozásom esetén, úgy érzem alaposan körül lett járva, hogy balgaság.
De rájöttem a megoldásra: addig nem halok meg, míg szépen el nem használom a szerveimet saját magam, akkor nincs ilyen probléma.Sobri Jóska
Az elhalt személyekből transzplantációs célból történő szerv-szövet eltávolítást illetően az Eütv. 211. §-a az alábbiakat írja elő:
"(1) Halottból szerv, illetve szövet eltávolítására átültetés céljából akkor kerülhet sor, ha az elhunyt életében ez ellen nem tett tiltakozó nyilatkozatot. Tiltakozó nyilatkozatot a cselekvőképes személy írásban (közokiratban vagy teljes bizonyító erejű magánokiratban) vagy - amennyiben írásbeli nyilatkozatot egyáltalán nem vagy csak jelentékeny nehézséggel tudna tenni - kezelőorvosánál szóban tehet. Korlátozottan cselekvőképes személy tiltakozó nyilatkozatot törvényes képviselőjének közreműködése nélkül is tehet.
A cselekvőképtelen személy helyett tiltakozó nyilatkozatot törvényes képviselője tehet.Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (Eütv.) szerv- és szövetátültetésre vonatkozó XI. fejezete, valamint a halottakkal kapcsolatos rendelkezéseket tartalmazó XII. fejezete részletezi az emberi szervek, szövetek elhalálozást követő felhasználását.
Az elhalt személyekből transzplantációs célból történő szerv-szövet eltávolítást illetően az Eütv. 211. §-a az alábbiakat írja elő:
"(1) Halottból szerv, illetve szövet eltávolítására átültetés céljából akkor kerülhet sor, ha az elhunyt életében ez ellen nem tett tiltakozó nyilatkozatot. Tiltakozó nyilatkozatot a cselekvőképes személy írásban (közokiratban vagy teljes bizonyító erejű magánokiratban) vagy - amennyiben írásbeli nyilatkozatot egyáltalán nem vagy csak jelentékeny nehézséggel tudna tenni - kezelőorvosánál szóban tehet. Korlátozottan cselekvőképes személy tiltakozó nyilatkozatot törvényes képviselőjének közreműködése nélkül is tehet.
A cselekvőképtelen személy helyett tiltakozó nyilatkozatot törvényes képviselője tehet.
több mint 13 éve
Ha jól emlékszem az egész a Republic énekesének szerencsétlen helyzetéből indult.jjncaa kezdő felvetése, hogy automatikusan kerüljek másba beépítésre ifjúi elhalálozásom esetén, úgy érzem alaposan körül lett járva, hogy balgaság.Sobri Jóskaaham
majd megkérdezlek erről a témáról akkor is, mikor épp várólistán vagy és új szívre/májra/bal herére vársz
erre jöhet az automatikus válasz, hogy ne keverjük bele az érzelmeket, gondolkozzunk pragmatikusan, tehát sok örömet kívánok szerveid örökkévalóságig történő használatához!jjncaa
Róla azt olvastam, hogy már tavaly feliratkozhatott volna az új szívre várók közé, de nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel. Maximálisan megértem, és maximálisan tisztelem ezért.
Belekeverhetjük az érzelmeket, pont annyi értelme van, mint mondjuk a halálbüntetés esetén azzal jönni érv helyett, hogy "de mit gondolnál ha a te apád/anyád/gyereked lenne az áldozat?!".
Ha kifogytak az érvek, persze jöhet bármi, így az érzelmek is.
Ha nem fogytak ki, elolvasok párat amellett, hogy bármit is elvegyenek tőlem, ami az enyém, pusztán azért, mert más, aki nem én vagyok, életveszélyben van.
Mert ezzel a logikával ugyan miért ne vehetnék el tőled most, éltedben a 2 vesédet, hiszen azzal 2 ember életét is meg lehet menteni, míg te csak egy ember vagy, és így 100 százalékkal hatékonyabb lenne a veséid felhasználása, mint jelenleg?
Vagy ha sérelmezed, hogy azért 1 db vese csak kéne neked is, akkor miért nem vagy kötelezhető a másikat most, és rögtön bevinni egy klinikára, és egy életveszélyben lévő rendelkezésére bocsájtani? Hm?
több mint 13 éve
biológia > hitItt van a nagy paca, ezt kerülgessük. Tehát a bijológia megállapítja, hogy halott vagy, mert mondjuk bomlasz szét, egy rendes kórszaki bezony bevárja a jeleket. De nem a kórbonctanról hordják a szerveket, tehát előtte a halál beálltát meg kell állapítani, nos ittend akármennyire is akarjuk facsarni nagyjából arra törekednek, hogy húzódjon az idő, hogy lehessen menni a tuttira, mer az a bizonyos jegyzőkönyv azt írja le, hogy mik az élettel összeegyeztethetetlen tünetek, mármint ha a nemmegfogalmazott emberi életet papíron kiírják ( mer ugye Jézus közbe nem alszik 😀 ), de az a nyüves vese még mindig él, hiszen azért tudják átpalántázni.
Ha biológiailag halott vagy, akkor halott vagy. Az, hogy mit hiszel halálnak, ha meghaltál tök mindegy 😊
dcsicsak
öö Sobri meg szín kálvinista 😉 , jutottneki-filozófia, mit hadakozzon azzal amin nem tud változtatni, ha listázzák, listázzák...

több mint 13 éve
jjncaa kezdő felvetése, hogy automatikusan kerüljek másba beépítésre ifjúi elhalálozásom esetén, úgy érzem alaposan körül lett járva, hogy balgaság.Sobri Jóskaaham
erre jöhet az automatikus válasz, hogy ne keverjük bele az érzelmeket, gondolkozzunk pragmatikusan, tehát sok örömet kívánok szerveid örökkévalóságig történő használatához!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
biológia > hitHa biológiailag halott vagy, akkor halott vagy. Az, hogy mit hiszel halálnak, ha meghaltál tök mindegy 😊
Persze jogos, ha azt mondjátok, hogy én a fenti két sorban hiszek, akkor érvényes ez saját magamra is. De ugye a hitkérdésekben sem érdemes vitatkozni, mint a politikai nézetek esetében. Pont ezeket az anomáliákat hivatott feloldani a rendelkezés a szervekről. Ha felajánlod/nem a szerveidet akkor rendelkezz róla és nincs vita.
Nem tudom, hogy pontosan ez a rendelkezés hogy megy, de valószínűleg kicsit másképpen a hagyatéki eljárásokhoz képest, lévén a szervek nem hasznosíthatóak csak pár óra alatt.
több mint 13 éve
Oké. Nézzük pragmatikusan, kapitalista módon. A tested a tiéd. Amíg meg nem halsz. Jelen esetben a halál jogvesztő tényező, halálod után nem tulajdonlod tovább a tested, amennyiben életedben nem rendelkezel másképp. Fogjuk fel végrendelkezési szerződésnek. Ha írsz róla nyilatkozatot még életedben, akkor ahhoz tartják magukat. Ha nem, akkor sorry, bárki örökölhet...Itt venném fel a beszélgetés fonalát, úgy érzem ezt követően már kissé félrement, dehát ne lepődj meg apeszos, ha kóstolgatod az embert. 😊
apeszos
Tehát nem látom be miért kéne evidenciáról rendelkeznem. (Persze ha a törvény kimondja az más, már írom is a pontos útmutatást halálom esetére, mire nem jó egy amerikai focis fórum.)
Számomra evidens, hogy én az enyém vagyok, mondhatni testestül-lelkestül.
Életemben-halálomban.
Amiről nem rendelkezem (lakás, készpénz, bankbetét, kiskanál, könyvespolc, stb.) azok az utódaimra, elődeimre, hozzátartozóimra szállnak. A szívem is, az ádámcsutkám is.
Sokkal érdekesebb, amit késöbb írtál, hogy ha ugyan van nekem ilyen rendelkezésem, de az ugye csak a halál megállapítását követően pár munkanappal kerül napvilágra a hagyatéki eljárás során.
Ha pedig addigra széttrancsíroztak, már nincs mód érvényesíteni a végakaratomat.
Vagy az is lehet, hogy én egy olyan hittel élek, hogy a lelkem a bal herémben van, a kiegészítőlelkeim meg az egyéb testrészeimben, vagyis amíg azok életképesek, én élőnek tekintem magam, ne hordjanak szét.
jjncaa kezdő felvetése, hogy automatikusan kerüljek másba beépítésre ifjúi elhalálozásom esetén, úgy érzem alaposan körül lett járva, hogy balgaság.
De rájöttem a megoldásra: addig nem halok meg, míg szépen el nem használom a szerveimet saját magam, akkor nincs ilyen probléma.
több mint 13 éve
a XXVI. dinasztiában a szerveket visszatették a testbetalán ha beírod, hogy "igazad van, nem volt rossz példa", vagy valami hasonlót, akkor nem húzom fel magam, de belekötöttél valamibe, utána meg játszod a megsértődött kisgyereket, rendkívül érett magatartásjjncaaÉn kötöttem bele? Nem sértődtem meg, ha azt teszem, nem is szólok többet. Ám a kioktató hangnem is igen érett magatartást mutat ez esetben, és nem is érzem jogosnak. Dühödben találtál egy kapaszkodót egy szerencsétlen viccnek szánt elszólásban, és ráakaszkodtál. Ettől még nem érzem úgy, hogy ki kellene oktatnod. De biztos igazad van, csak én értettem félre, hogy Sobri nem a testén kívül szeretné tudni a szerveit hanem változatlanul belül. apeszos

---
több mint 13 éve
talán ha beírod, hogy "igazad van, nem volt rossz példa", vagy valami hasonlót, akkor nem húzom fel magam, de belekötöttél valamibe, utána meg játszod a megsértődött kisgyereket, rendkívül érett magatartásjjncaaÉn kötöttem bele? Nem sértődtem meg, ha azt teszem, nem is szólok többet. Ám a kioktató hangnem is igen érett magatartást mutat ez esetben, és nem is érzem jogosnak. Dühödben találtál egy kapaszkodót egy szerencsétlen viccnek szánt elszólásban, és ráakaszkodtál. Ettől még nem érzem úgy, hogy ki kellene oktatnod. De biztos igazad van, csak én értettem félre, hogy Sobri nem a testén kívül szeretné tudni a szerveit hanem változatlanul belül.
több mint 13 éve
Visszakanyarózva - Sobri aszondja, amit az elején is mondtam, az amerikai modell szerint amiről nem rendelkeztél, hogy vihetik az nem nyúlkapiszka, itt fodított-országban, ha nincs nyilatkozat lehet pakolni., márpedig nem mondanám meg, hogy egy pármiskát nem nyúlnak le. Innentől akár lehetne előszerződéseket is kötni.Egyébkét logice a piramidok ugye szintén a testbeni feltámadásra hajtottak, erről van a nagyfelirat is, de menetközbe rájöttek, hogy némi problematikája van a belső szervek megtartásának, és nagy ügy edunsztoljuk, azér mer a fárajónak bizony ott a végefelé kelleni fognak azok a bizonyos belső részek is.

több mint 13 éve
talán ha beírod, hogy "igazad van, nem volt rossz példa", vagy valami hasonlót, akkor nem húzom fel magam, de belekötöttél valamibe, utána meg játszod a megsértődött kisgyereket, rendkívül érett magatartás

---
több mint 13 éve
a balzsamozásról hallottál már? ezen művelet során amúgy szívet a helyén hagyták, az eltávolított belső szerveket pedig preparálták és kanópuszokban a halott mellé helyezték, szóval még mindig nem értem, hogy ez miért egyenlő a "kukába dobással"jjncaaNagyon köszönöm a felvilágosítást mester. Örülök hogy sikerült belekötni valamibe, folytasd csak, hátha javul a kedélyállapotod. Sok mindenről hallottam már, a balzsmozáson kívül viccelődésről is, de azért csak taníts mester, megint csak stílszerűen holtig akarok tanulni.
több mint 13 éve
Kicsit bulvár,de nagyon jól leírja a régi egyiptomiak életét, halálát szokásait.A temetkezési dolgaikat is.
több mint 13 éve
ó értemigen, szerintem is ugyanaz a kettőLátom te is a ballik lábaddal keltél... 😀 Ez is csak azt bizonyítja, hogy már akkor is fejlett volt a szelektív hulladékgyűjtés.apeszos
a gyengébbek kedvéért megjegyzem, hogy balra a kanópuszláda, jobbra a kukajjncaa

a balzsamozásról hallottál már? ezen művelet során amúgy szívet a helyén hagyták, az eltávolított belső szerveket pedig preparálták és kanópuszokban a halott mellé helyezték, szóval még mindig nem értem, hogy ez miért egyenlő a "kukába dobással"

---
több mint 13 éve
igen, szerintem is ugyanaz a kettőLátom te is a ballik lábaddal keltél... 😀 Ez is csak azt bizonyítja, hogy már akkor is fejlett volt a szelektív hulladékgyűjtés.
a gyengébbek kedvéért megjegyzem, hogy balra a kanópuszláda, jobbra a kukajjncaa
több mint 13 éve
igen, szerintem is ugyanaz a kettő
a gyengébbek kedvéért megjegyzem, hogy balra a kanópuszláda, jobbra a kuka

---
több mint 13 éve
Mér nem az? A végeredmény szempontjából... 😛 Csak technikai kérdés. Akkor sem Montuhotep harmadik fiába tették át azt a bal herét, hanem egy edénybe. És azért csak kivették az emberkéből...Ha neked a kanópusz egyenlő a kukával, akkor nem szóltamjjncaaApeszos félreértetted, Sobri "pragmatikusan" azt szeretné, hogy térjünk vissza a régi pogány, illetve a fáraók temetkezési szokásaihoz, tehát az elhunyt mellé temessük el az illető földi javait is, mert azt bizony az övé, és senkinek nem áll jogában használni, ha csak le nem mondott rólajjncaaNem hinném.. 😀 Sobri nem a karóráját szeretné maga mellett tudni, hanem a bal heréjét, amit vele is temetnék, mert kinek kell egy olyan elhasznált here? Annyi ribanc rágcsálta már... 😛 A fáraó rossz példa volt, mert elég fejlett társadalom főnöke volt, és a lóvéját tényleg vele temették, belőle viszont mindent kipakoltak, és nem másba helyezték a szerveit, hanem a kukába...apeszos