Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
Ha neked a kanópusz egyenlő a kukával, akkor nem szóltamApeszos félreértetted, Sobri "pragmatikusan" azt szeretné, hogy térjünk vissza a régi pogány, illetve a fáraók temetkezési szokásaihoz, tehát az elhunyt mellé temessük el az illető földi javait is, mert azt bizony az övé, és senkinek nem áll jogában használni, ha csak le nem mondott rólajjncaaNem hinném.. 😀 Sobri nem a karóráját szeretné maga mellett tudni, hanem a bal heréjét, amit vele is temetnék, mert kinek kell egy olyan elhasznált here? Annyi ribanc rágcsálta már... 😛 A fáraó rossz példa volt, mert elég fejlett társadalom főnöke volt, és a lóvéját tényleg vele temették, belőle viszont mindent kipakoltak, és nem másba helyezték a szerveit, hanem a kukába...apeszos

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Apeszos félreértetted, Sobri "pragmatikusan" azt szeretné, hogy térjünk vissza a régi pogány, illetve a fáraók temetkezési szokásaihoz, tehát az elhunyt mellé temessük el az illető földi javait is, mert azt bizony az övé, és senkinek nem áll jogában használni, ha csak le nem mondott rólajjncaaNem hinném.. 😀 Sobri nem a karóráját szeretné maga mellett tudni, hanem a bal heréjét, amit vele is temetnék, mert kinek kell egy olyan elhasznált here? Annyi ribanc rágcsálta már... 😛 A fáraó rossz példa volt, mert elég fejlett társadalom főnöke volt, és a lóvéját tényleg vele temették, belőle viszont mindent kipakoltak, és nem másba helyezték a szerveit, hanem a kukába...
több mint 13 éve
Apeszos félreértetted, Sobri "pragmatikusan" azt szeretné, hogy térjünk vissza a régi pogány, illetve a fáraók temetkezési szokásaihoz, tehát az elhunyt mellé temessük el az illető földi javait is, mert azt bizony az övé, és senkinek nem áll jogában használni, ha csak le nem mondott rólajjncaaA cigányok mind a mai napig így temetkeznek.Márvánnyal kirakott, szőnyegekkel kibélelt sírgödör, tv, mobil, dvd lejátszó, ékszerek, pénz stb kerül a halott mellé.Pár éve meghalt Spéteren a helyi vajda, na, ott voltak csuda dolgok a temetésen.Két nappal később kifosztották a sírt.
több mint 13 éve
Apeszos félreértetted, Sobri "pragmatikusan" azt szeretné, hogy térjünk vissza a régi pogány, illetve a fáraók temetkezési szokásaihoz, tehát az elhunyt mellé temessük el az illető földi javait is, mert azt bizony az övé, és senkinek nem áll jogában használni, ha csak le nem mondott rólaLakás esetén azt kellene átalakítani kriptává természetesen, mi alapon mászkál valaki az ÉN házamban, éltemben vagy holtomban oly mindegy

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Ugye rögtön megtalálja a zabriskie pointot, ugyanis a halál nemekzakt leírás. Az, hogy mi halott és miért az már meg van. Nos a szerint meg egy élő szervet szednek ki, mer senkinemsem szereti a halott szerveket magába műttetni. Na de azzal, hogy kiszedik a delikvens már tutti halott lesz és itt a kiskapuban már nem fog genyózni, hogy hát amit újrahasznosítottak belőle az ugye baszottul élő, tehát nem igazán álldogál meg a jogvesztése.sutianapAhogy mondtad, síkos a felület, könnyű elcsúszni rajta. A halál fogalma többféle definícióval bír, eléggé összetett fogalom. De elsősorban egy folyamat. A csúszkafelület széles, mert ugye ha a delikvens feje egy balesetből kifolyólag két méterre van a testétől, és nem azért mert ilyen hosszú a nyaka, megállapítható-e, hogy az elvtárs egyértelműen halott? Ám valamely szerve még működőképes, nosza, hasznosítsuk. Az idő is elég fontos tényező ilyenkor, nem állnak neki házkutatást tartani és nyomozni, van-e nyilatkozata. Utána viszont jogilag támadható hozzátartozók által, bár hogy stílszerű legyek, az alany szempontjából ez annyit ér mint halottnak a csók. Kicsit eltértem a tárgytól bocs... Jogilag az nevezhető halottnak, akit az arra jogosítvánnyal rendelkező szakember annak nyilvánít, a megfelelő vizsgálatok után.
több mint 13 éve
Ugye rögtön megtalálja a zabriskie pointot, ugyanis a halál nemekzakt leírás. Az, hogy mi halott és miért az már meg van. Nos a szerint meg egy élő szervet szednek ki, mer senkinemsem szereti a halott szerveket magába műttetni. Na de azzal, hogy kiszedik a delikvens már tutti halott lesz és itt a kiskapuban már nem fog genyózni, hogy hát amit újrahasznosítottak belőle az ugye baszottul élő, tehát nem igazán álldogál meg a jogvesztése.Oké. Nézzük pragmatikusan, kapitalista módon. A tested a tiéd. Amíg meg nem halsz. Jelen esetben a halál jogvesztő tényező, halálod után nem tulajdonlod tovább a tested, amennyiben életedben nem rendelkezel másképp. Fogjuk fel végrendelkezési szerződésnek. Ha írsz róla nyilatkozatot még életedben, akkor ahhoz tartják magukat. Ha nem, akkor sorry, bárki örökölhet...én jobban is le tudnám egyszerűsíteni a dolgot (mivel magát a temetőt is egy szánalmas dolognak tartom), de maradjunk a vallási megközelítésnél:Hagyjuk ki a lelket, nézzük racionálisan, mondhatni pargmatikus, kapitalista módon:
a test a lélekkel alkot egy egységet, halálodnál viszont utóbbi elhagyja porhüvelyét, ergo haszontalanná válik, mitől lesz az még a tied? lelked a mennybe szállt/pokolba került/új testet öltött/stb., mi célt szolgál még élettelen testedben az a máj, szív vagy vese, amit jó keresztény szeretetből önző módon inkább "magadnál" tartasz, mintsem segíts felebarátodnak?jjncaa
A testem az enyém. Most és mindörökké.
Én rendelkezem fölötte, és azt teszek vele amit akarok, mert az enyém.
Senki se tulajdonolhatja el, pusztán azért, mert meghaltam.
Ha én egészében a temetőben, vagy egy saját tulajdonú földben (betartva az ÁNTSZ előírásokat), vagy elhamvasztva akarom tudni akkor megtehetem, mert az enyém.
Szóval ne keverj bele vallást, lelket, semmi nem egzaktot, mert az teljesen elméletivé és bizonyíthatatlanná teszi az egészet.
Mert ha neked lenne igazad, és pusztán azért elvehetnék a testem, mert nem élek, és másnak kell a bal herém mondjuk, akkor ilyen logikával a pénztárcámat is elvehetnék, mivel biztos van aki éhezik, vagy gyógyszer kell neki, vagy effélék. De nem. Nem vehetik el a se a bal herém, se a pénztárcám, se éltemben, se holtamban. Semmimet se vehetik el, ha nem akarom.Sobri Jóska
apeszos

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Oké. Nézzük pragmatikusan, kapitalista módon. A tested a tiéd. Amíg meg nem halsz. Jelen esetben a halál jogvesztő tényező, halálod után nem tulajdonlod tovább a tested, amennyiben életedben nem rendelkezel másképp. Fogjuk fel végrendelkezési szerződésnek. Ha írsz róla nyilatkozatot még életedben, akkor ahhoz tartják magukat. Ha nem, akkor sorry, bárki örökölhet...én jobban is le tudnám egyszerűsíteni a dolgot (mivel magát a temetőt is egy szánalmas dolognak tartom), de maradjunk a vallási megközelítésnél:Hagyjuk ki a lelket, nézzük racionálisan, mondhatni pargmatikus, kapitalista módon:
a test a lélekkel alkot egy egységet, halálodnál viszont utóbbi elhagyja porhüvelyét, ergo haszontalanná válik, mitől lesz az még a tied? lelked a mennybe szállt/pokolba került/új testet öltött/stb., mi célt szolgál még élettelen testedben az a máj, szív vagy vese, amit jó keresztény szeretetből önző módon inkább "magadnál" tartasz, mintsem segíts felebarátodnak?jjncaa
Ha én egészében a temetőben, vagy egy saját tulajdonú földben (betartva az ÁNTSZ előírásokat), vagy elhamvasztva akarom tudni akkor megtehetem, mert az enyém.
Szóval ne keverj bele vallást, lelket, semmi nem egzaktot, mert az teljesen elméletivé és bizonyíthatatlanná teszi az egészet.
Mert ha neked lenne igazad, és pusztán azért elvehetnék a testem, mert nem élek, és másnak kell a bal herém mondjuk, akkor ilyen logikával a pénztárcámat is elvehetnék, mivel biztos van aki éhezik, vagy gyógyszer kell neki, vagy effélék. De nem. Nem vehetik el a se a bal herém, se a pénztárcám, se éltemben, se holtamban. Semmimet se vehetik el, ha nem akarom.Sobri Jóska
több mint 13 éve
én jobban is le tudnám egyszerűsíteni a dolgot (mivel magát a temetőt is egy szánalmas dolognak tartom), de maradjunk a vallási megközelítésnél:Hagyjuk ki a lelket, nézzük racionálisan, mondhatni pargmatikus, kapitalista módon:
Mert ha neked lenne igazad, és pusztán azért elvehetnék a testem, mert nem élek, és másnak kell a bal herém mondjuk, akkor ilyen logikával a pénztárcámat is elvehetnék, mivel biztos van aki éhezik, vagy gyógyszer kell neki, vagy effélék. De nem. Nem vehetik el a se a bal herém, se a pénztárcám, se éltemben, se holtamban. Semmimet se vehetik el, ha nem akarom.
több mint 13 éve
Hát meginterjúvoltam néhány okost, ezekkel a kérdésekkel, egész pontos útmutató az egyiptomi halottak könyvében van, meg ugye tibeti lélekvezető van, elérhetőben meg az arany rózsakereszt. De ők zegények sátánisták, legalàbbis ezt mogyák a lojolai hívei, nos annál a kérdésnél, hogy ők mit is mondanak egész setétség mutatkozott, mert ugye az utolsó ítéletkor mindenki feltámad a testében, de hogy addig a lelke hun a bánatba van, arra precízen ugye mély animizmusba hanyatlunk, meg ugyan a faszé érdekelne bárkit is mikor megmondták, hogy a sarokpont az ítélet azt kuss. S még én vagyok a kutyafattya mikor visszapofázok, hogy mosmár tudom mér kellett megpingálni a purgatóriumot, hát emiatt a kérdések miatt. De legalább néznének körbe mer remek haverokat találnának konfucius földjén, ott legalább valamit kizzadtak ezügyben.A temető az ősök tisztelete és a gyász feldolgozóüzeme abban ne is kötözködj.
És ha még azt is tudnád hány lélek van mindjárt izgalmasabb lenne az élet 😊

több mint 13 éve
én jobban is le tudnám egyszerűsíteni a dolgot (mivel magát a temetőt is egy szánalmas dolognak tartom), de maradjunk a vallási megközelítésnél:a test a lélekkel alkot egy egységet, halálodnál viszont utóbbi elhagyja porhüvelyét, ergo haszontalanná válik, mitől lesz az még a tied? lelked a mennybe szállt/pokolba került/új testet öltött/stb., mi célt szolgál még élettelen testedben az a máj, szív vagy vese, amit jó keresztény szeretetből önző módon inkább "magadnál" tartasz, mintsem segíts felebarátodnak?

---
több mint 13 éve
számomra meg a donorkérdés nem volt sose kérdés, sőt egyenesen dühítőnek tartom, hogy egyáltalán lehetőség van ezt megtagadni/nem beleegyeznijjncaaEzt azért nem igazán értem.
A testem az enyém.
Attól, hogy meghalok, még nem lehet széttrancsírozni, feldarabolni, szétosztogatni.
Mert az enyém.
Miért vehetnék el tőlem, és milyen indokokra hivatkozva, ha meghalok?
Hogy valaki életveszélyben van?
Oké, nemes cél.
És ezzel az indokkal mondjuk elvehetik a házamat, vagy a pénzemet, mert másnak az életét lehet vele megmenteni?
És ha te mondjuk a májadat az öcsédre akarod hagyni?
Ezt felülírhatja bárki?
Vagy ha azt akarod, hogy szépen, egyben temessenek el a rákoskeresztúri temetőben?
Jön egy főorvos és azt mondja, kérem onnan a vesét, meg a bal szemgolyót?
Eléggé tiszteletlenség lenne.
És hogy megoldást is mondjak, a klónozást, a szervek klónozásának rendes kidolgozását, megvalósítását látom.
Orvos-biológus ismerősöm szerint egy ilyen program sikerének semmi technikai akadálya nincs jelenleg, csak a bigott agyhalottak hozzáállása az, ami miatt nincs mindenkinek egy saját egészséges veséje, mája, stb. valamelyik szervbankban.
több mint 13 éve
Töhát a hospice, az más, teljesen, azzal teljes mértékben egyet tudok érteni, s ez a megoldás.A második kérdésed erősen szakrális kérdés, és a legjobb tudomásom szerint aki vallásos, nem nagyon támogatja a gépi életet, pláne nem a szervátültetést. Még a boncolást sem nagyon kultiválja.apeszosHát mondjuk az valakinek az élő része amit átadna, csak legyen már beleszólása. A második kérdés, mégis mi van, ha mégis csak lesz testbeni feltámadás (ami ugye a jelenlegi két legelterjettebb vallás tézise) akkor Szabóbácsi feltámadása Kovácsnéniben iszonyatos gubancokat bír okozni.sutianapén a rokonokat nem értettem soha... ha látod h van egy agyhallott ember, akinek a biológiai funkcióit már csak gépek tartják fenn, akkor minek kihúzni az egészet? Majd felébred?számomra meg a donorkérdés nem volt sose kérdés, sőt egyenesen dühítőnek tartom, hogy egyáltalán lehetőség van ezt megtagadni/nem beleegyeznijjncaa
briareos

több mint 13 éve
Jehova tanúi plSőt aki még bigottabb, az még a gyógyszerekben sem "hisz", de ezekről már a jóízlés határain belül nem lehet nyilatkoznijjncaaA második kérdésed erősen szakrális kérdés, és a legjobb tudomásom szerint aki vallásos, nem nagyon támogatja a gépi életet, pláne nem a szervátültetést. Még a boncolást sem nagyon kultiválja.apeszosHát mondjuk az valakinek az élő része amit átadna, csak legyen már beleszólása. A második kérdés, mégis mi van, ha mégis csak lesz testbeni feltámadás (ami ugye a jelenlegi két legelterjettebb vallás tézise) akkor Szabóbácsi feltámadása Kovácsnéniben iszonyatos gubancokat bír okozni.sutianapén a rokonokat nem értettem soha... ha látod h van egy agyhallott ember, akinek a biológiai funkcióit már csak gépek tartják fenn, akkor minek kihúzni az egészet? Majd felébred?számomra meg a donorkérdés nem volt sose kérdés, sőt egyenesen dühítőnek tartom, hogy egyáltalán lehetőség van ezt megtagadni/nem beleegyeznijjncaa
briareos
több mint 13 éve
Sőt aki még bigottabb, az még a gyógyszerekben sem "hisz", de ezekről már a jóízlés határain belül nem lehet nyilatkozniA második kérdésed erősen szakrális kérdés, és a legjobb tudomásom szerint aki vallásos, nem nagyon támogatja a gépi életet, pláne nem a szervátültetést. Még a boncolást sem nagyon kultiválja.apeszosHát mondjuk az valakinek az élő része amit átadna, csak legyen már beleszólása. A második kérdés, mégis mi van, ha mégis csak lesz testbeni feltámadás (ami ugye a jelenlegi két legelterjettebb vallás tézise) akkor Szabóbácsi feltámadása Kovácsnéniben iszonyatos gubancokat bír okozni.sutianapén a rokonokat nem értettem soha... ha látod h van egy agyhallott ember, akinek a biológiai funkcióit már csak gépek tartják fenn, akkor minek kihúzni az egészet? Majd felébred?számomra meg a donorkérdés nem volt sose kérdés, sőt egyenesen dühítőnek tartom, hogy egyáltalán lehetőség van ezt megtagadni/nem beleegyeznijjncaa
briareos

---
több mint 13 éve
A második kérdésed erősen szakrális kérdés, és a legjobb tudomásom szerint aki vallásos, nem nagyon támogatja a gépi életet, pláne nem a szervátültetést. Még a boncolást sem nagyon kultiválja.Hát mondjuk az valakinek az élő része amit átadna, csak legyen már beleszólása. A második kérdés, mégis mi van, ha mégis csak lesz testbeni feltámadás (ami ugye a jelenlegi két legelterjettebb vallás tézise) akkor Szabóbácsi feltámadása Kovácsnéniben iszonyatos gubancokat bír okozni.sutianapén a rokonokat nem értettem soha... ha látod h van egy agyhallott ember, akinek a biológiai funkcióit már csak gépek tartják fenn, akkor minek kihúzni az egészet? Majd felébred?számomra meg a donorkérdés nem volt sose kérdés, sőt egyenesen dühítőnek tartom, hogy egyáltalán lehetőség van ezt megtagadni/nem beleegyeznijjncaa
briareos
több mint 13 éve
Nem vagyok tisztában a dolgokkal.Magyarországon lehet, vagy kell nyilatkozni arról, hogy halálom esetén a szerveimet fel lehessen használni transzplantációra?laccoo74BGF nyíltnapon a próba előadáson volt erről szó. Franciaországban és Hollandiában a legalacsonyabb a transzplantációra felajánlott szervek száma mindez azért mert ott arról kell nyilatkozni hogy felajánlod, máshol - és gondolom ebbe mit is beletartozunk - arról hogy nem ajánlod fel. Hogy ebből mi igaz azt nem tudom, prof mondta.
több mint 13 éve
Nem vagyok tisztában a dolgokkal.Magyarországon lehet, vagy kell nyilatkozni arról, hogy halálom esetén a szerveimet fel lehessen használni transzplantációra?laccoo74Ha nem nyilatkozol, fel lehet. Amérikában, ha nyilatkozol csak akkor lehet.

több mint 13 éve
Nem vagyok tisztában a dolgokkal.Magyarországon lehet, vagy kell nyilatkozni arról, hogy halálom esetén a szerveimet fel lehessen használni transzplantációra?
több mint 13 éve
Embereket tudsz megmenteni, nem értem, hogy ezt hogy nem képesek sokan felfogni?Ugyanez a helyzet a véradással, neked csak egy tűszúrás, míg valakinek az élet.én a rokonokat nem értettem soha... ha látod h van egy agyhallott ember, akinek a biológiai funkcióit már csak gépek tartják fenn, akkor minek kihúzni az egészet? Majd felébred?számomra meg a donorkérdés nem volt sose kérdés, sőt egyenesen dühítőnek tartom, hogy egyáltalán lehetőség van ezt megtagadni/nem beleegyeznijjncaa
briareos
több mint 13 éve
Hát mondjuk az valakinek az élő része amit átadna, csak legyen már beleszólása. A második kérdés, mégis mi van, ha mégis csak lesz testbeni feltámadás (ami ugye a jelenlegi két legelterjettebb vallás tézise) akkor Szabóbácsi feltámadása Kovácsnéniben iszonyatos gubancokat bír okozni.én a rokonokat nem értettem soha... ha látod h van egy agyhallott ember, akinek a biológiai funkcióit már csak gépek tartják fenn, akkor minek kihúzni az egészet? Majd felébred?számomra meg a donorkérdés nem volt sose kérdés, sőt egyenesen dühítőnek tartom, hogy egyáltalán lehetőség van ezt megtagadni/nem beleegyeznijjncaa
briareos

több mint 13 éve
ŐŐ lápon vagytok fiúk, nekem ez a szakdogám (smittmentes). Az agyhalál az a halál? Vagy mi a halál biológiailag, élettanilag, jogilag?sutianap
több mint 13 éve
én a rokonokat nem értettem soha... ha látod h van egy agyhallott ember, akinek a biológiai funkcióit már csak gépek tartják fenn, akkor minek kihúzni az egészet? Majd felébred?számomra meg a donorkérdés nem volt sose kérdés, sőt egyenesen dühítőnek tartom, hogy egyáltalán lehetőség van ezt megtagadni/nem beleegyezni
briareos

---
több mint 13 éve
ŐŐ lápon vagytok fiúk, nekem ez a szakdogám (smittmentes). Az agyhalál az a halál? Vagy mi a halál biológiailag, élettanilag, jogilag?

több mint 13 éve
én a rokonokat nem értettem soha... ha látod h van egy agyhallott ember, akinek a biológiai funkcióit már csak gépek tartják fenn, akkor minek kihúzni az egészet? Majd felébred?Fel. Ebek harmincadjára. Mert ápolni nem nagyon tudják. Vagy akarják.
briareos