Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
Oké, ha mindenki vágja a tuttifrankót, de ha csak 0,001% esélye van mondjuk Jézusnak? Hümm, igazság birtokosai, tudja valaki a biztosat?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 508
én szerintem ősi idegenek látogattak meg minket az ókorban és a Paleoasztronautika képviselőivel egyetértésben azt gondolom, hogy ők alkották az embert és és és és és azért nincsenek piramisok már, mert elmentek az idegenek. De kik voltak ők? Miért jöttek? Hová mentek? magyar hangja Peter Griffin. Amadeus91
Jogos a felvetés.
Mert ha például igaz az isteni tervezés elmélete, a kreacionizmus, és a testem egyfajta hardver a rajta futó szoftverhez, akkor pláne nem akarom, hogy bárki is elbitorolja a videókártyám, a monitorom, a joystickről nem is beszélve!Sobri Jóska
és, ha már váltottál egy apple gépre és nem kell a régi, akkor még azért pénzért próbálod eladni vagy odaadod ingyen annak, akinek az életet jelenti?

Istenek?! Aliens!

több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 112 — #NoStress
én szerintem ősi idegenek látogattak meg minket az ókorban és a Paleoasztronautika képviselőivel egyetértésben azt gondolom, hogy ők alkották az embert és és és és és azért nincsenek piramisok már, mert elmentek az idegenek. De kik voltak ők? Miért jöttek? Hová mentek? magyar hangja Peter Griffin. Amadeus91
Jogos a felvetés.
Mert ha például igaz az isteni tervezés elmélete, a kreacionizmus, és a testem egyfajta hardver a rajta futó szoftverhez, akkor pláne nem akarom, hogy bárki is elbitorolja a videókártyám, a monitorom, a joystickről nem is beszélve!

több mint 13 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 840 — no es importante
jjncaa, látod, ha egyszer az ember rákap a diskurzus ízére, abba se tudja hagyni. 😊
Méghogy trollkodás...Sobri Jóska
én sosem írtam, hogy trollkodnál, ha megszólítják az embert, arra meg illik válaszolni
abbahagyhattam volna már az első témával kapcsolatos kommentem után is (sőt még azelőtt, ha abszolút nem érdekelne mások véleménye), magamban nyugtázva a dolgot hogy mégpedig nekem van igazam és mindenki más hülye, de szeretek az enyémtől eltérő álláspontokat megismerni, még ha néha egyes oldalhajtás fel is bőszít

sajnos toleráns vagyok, csak empatikus nem

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
már hogyne építettek volna

és a fejlődés eredményeképp ezt már többek között világítással is megtoldották, de amúgy sem értem milyen nettó marhaságról beszélsz (ha csak az nem volt az, amit te írtál), hiszen az eredeti piramisokhoz hasonló építményt bármikor képes lenne már játszi könnyedséggel felhúzni az ember, sőt ennél kissé nehezebb építészeti feladatokat is sikerült már megoldanijjncaa
éppen ezaz, hogy nem, az eredetiekben akkorák a kőtömbök, de majd szerzünk egy mérnökist aki mondja a frankót

több mint 13 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 508
én szerintem ősi idegenek látogattak meg minket az ókorban és a Paleoasztronautika képviselőivel egyetértésben azt gondolom, hogy ők alkották az embert és és és és és azért nincsenek piramisok már, mert elmentek az idegenek. De kik voltak ők? Miért jöttek? Hová mentek? magyar hangja Peter Griffin.
több mint 13 éve
jjncaa, látod, ha egyszer az ember rákap a diskurzus ízére, abba se tudja hagyni. 😊
Méghogy trollkodás...

több mint 13 éve
már hogyne építettek volna

és a fejlődés eredményeképp ezt már többek között világítással is megtoldották, de amúgy sem értem milyen nettó marhaságról beszélsz (ha csak az nem volt az, amit te írtál), hiszen az eredeti piramisokhoz hasonló építményt bármikor képes lenne már játszi könnyedséggel felhúzni az ember, sőt ennél kissé nehezebb építészeti feladatokat is sikerült már megoldani

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
addig más ember mást vesz alapul. apeszos
mit is?jjncaa
pölö azóta se építettek piramist, így ez a folyamatos és rendszeres fejlődés is mondható nettó marhaság, főleg hogy rávilágítanék bruttó rasszizmus az előtted élt homosapiensek lebutázása, csak azért mert előbb születtek. De hát azért vannak az elméletek, hogy megdöntsék őket, és igen Darwinra is sor fog kerülni.

több mint 13 éve
addig más ember mást vesz alapul. apeszos
mit is?

---
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Az ősember is a halottai mellé tette a kőbaltáját, csak akkor nem mertek hozzányúlni. apeszos
csak azóta eltelt pár ezer év... én azt is megértem, hogy miért gondolták pár évszázaddal ezelőttig, hogy a Föld förög a Nap körül és hogy le lehet esni róla, sőt pl. 1000 éve, egy tőzegből épült viskóban élve, az erdő közepén a töksötétben baromi félelmetes lehetett egy villámcsapás (egészen annyira, hogy azt feltételezzék, ez bizony isteni eredetű), de míg az Ádám-Éva sztori egyeseknél a mai napig tartja magát az elméletileg "civilizált" világban is, addig nagyon nincs miről beszélnijjncaa
Ezzel egyet tudok érteni. Ám amíg te esküszöl a felvilágosult nézeteidre, addig más ember mást vesz alapul. És ez nem kicsi népesség. Lehet hogy a te nézeteid ellenkezője a világ egy olyan pontján van, ahol még ember nem járt. Hülyeség? Az. De nem lehetetlen. Ahogy "ez a lapos a föld" teória megdőlt, az idő előrehaladtával megdőlhet akár a te nézeted is.
több mint 13 éve
Az ősember is a halottai mellé tette a kőbaltáját, csak akkor nem mertek hozzányúlni. apeszos
csak azóta eltelt pár ezer év... én azt is megértem, hogy miért gondolták pár évszázaddal ezelőttig, hogy a Föld förög a Nap körül és hogy le lehet esni róla, sőt pl. 1000 éve, egy tőzegből épült viskóban élve, az erdő közepén a töksötétben baromi félelmetes lehetett egy villámcsapás (egészen annyira, hogy azt feltételezzék, ez bizony isteni eredetű), de míg az Ádám-Éva sztori egyeseknél a mai napig tartja magát az elméletileg "civilizált" világban is, addig nagyon nincs miről beszélni

---
több mint 13 éve
Toca Minnesota Vikings 20 273 — Vikings fan
Szerintem ennek semmi köze nincs a hithez. Az, hogy hiszek-e a túlvilágban, vagy hogy van-e lélek, és ha igen, mi történik vele a halálom után, az a testem szempontjából teljesen mindegy. Ez szimplán emberi faszság és önzőség. Most nem totál mindegy, hogy mi lesz a szerveiddel, neked már úgyse lesz szükséged rá. Esetleg máson még lehetne segíteni vele, ja nem, dögöljön meg az is. Ez a széttrancsírozás dolog is túlzás, akiből kiveszik a használható szerveit, az se felnyitva kerül a koporsóba. Akinek az a heppje, attól még nyugodtan lehet nyitott koporsós temetése is akár. Dub
Nem ennyire egyoldalú ez. Szerintem is hülyeség /önzőség/ akármi ha nem adja oda a szerveit, bár inkább csak nem gondolja át a következményeit. Viszont azért vagyunk emberek és azért ilyen a társadalmunk mert mi dönthetünk. És ha valaki akármi miatt úgy dönt hogy a teste ne legyen másé akkor tehesse is meg.
Ui.:nem a vitába akartam beszállni csak erre a hszre reagáltam
több mint 13 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Maga a temetkezés bazi nagy üzlet, egy egész "iparág" épül rá.Tudom, mit beszélek, szegény édesanyám,nyugodjon, ő is benne dolgozott.Sokan, már elnézést a kifejezésért, de egy temetésből is "rongyrázást" csinálnak, aminek szerintem nincs értelme.A szervátültetés téma: aki nem akarja, hogy halála után a szerveit felhasználják, az nyilatkozzon róla, aki pedig hozzájárul az átültetéshez az tegye azt amit jónak lát.Én NEM fogom megtiltani, hogy embereken segítsenek, életeket mentsenek meg a szerveimmel.
több mint 13 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Szerintem ennek semmi köze nincs a hithez. Az, hogy hiszek-e a túlvilágban, vagy hogy van-e lélek, és ha igen, mi történik vele a halálom után, az a testem szempontjából teljesen mindegy. Ez szimplán emberi faszság és önzőség. Most nem totál mindegy, hogy mi lesz a szerveiddel, neked már úgyse lesz szükséged rá. Esetleg máson még lehetne segíteni vele, ja nem, dögöljön meg az is. Ez a széttrancsírozás dolog is túlzás, akiből kiveszik a használható szerveit, az se felnyitva kerül a koporsóba. Akinek az a heppje, attól még nyugodtan lehet nyitott koporsós temetése is akár.
több mint 13 éve
nem haszontalan a tisztelet, de az emberek egy pénzben nem kifejezhető dolgot akarnak erre átváltani, ami viszont az... mert amúgy hol a határ? A-t csak annyira tisztelték, hogy fél milliót költöttek a sírjára, B-nek ellenben pontosan kétszer akkor a respektje, ő 1 milliós sírban feküdhet, vagy hogy határozod ezt meg?

és ha az egyházak nem a butaság csimborasszói lennének, akkor épp itt lehetne a legnagyobb szerepük, és nem irracionális halálkultuszra épülnének, úgy téve, mintha az elmúlt pár ezer évben semmit nem fejlődött volna az emberiség... de mindegy, végképp nem akarok teológiai vitába belemenni, csupán képtelen vagyok megérteni, miért temetünk értékeket a föld alá, mikor azt még az élők is hasznát vehetnékjjncaa
Ebben igazad van, de hát mindenki a saját lehetőségeihez mérten tudja prezentálni a bálványt. Hogy mit érez közben az egy dolog. Az embert így nevelték, és pont a felvilágosult korral jött el az anyagiakkal való mérce. Az ősember is a halottai mellé tette a kőbaltáját, csak akkor nem mertek hozzányúlni.
több mint 13 éve
nem haszontalan a tisztelet, de az emberek egy pénzben nem kifejezhető dolgot akarnak erre átváltani, ami viszont az... mert amúgy hol a határ? A-t csak annyira tisztelték, hogy fél milliót költöttek a sírjára, B-nek ellenben pontosan kétszer akkor a respektje, ő 1 milliós sírban feküdhet, vagy hogy határozod ezt meg?

és ha az egyházak nem a butaság csimborasszói lennének, akkor épp itt lehetne a legnagyobb szerepük, és nem irracionális halálkultuszra épülnének, úgy téve, mintha az elmúlt pár ezer évben semmit nem fejlődött volna az emberiség... de mindegy, végképp nem akarok teológiai vitába belemenni, csupán képtelen vagyok megérteni, miért temetünk értékeket a föld alá, mikor azt még az élők is hasznát vehetnék

---
több mint 13 éve
ja és igen, mint említettem, azt legalább olyan "haszontalannak" tartom, hogy emberek több százezer forintot költenek a temetkezésre, dolgoztam én már koporSHOW-n (nem vicc) is, ahol több millió forint értékű koporsók voltak kiállítva, mintegy a homo sapiens sapiens hülyeségének mementójakéntjjncaa
Haszontalan-e a tisztelet? Jó, ez manapság már átmegy magamutogatásba, de az alap azért csak erről szól..
több mint 13 éve
Respect sömmi?
egyébkét a halottaknak is vannak jogai bújtatva igaz, de a kegyeleti jog pölö az, vagy hogy ítélik el a hullagyalázókat, sírablókat, sírrongálókat?

több mint 13 éve
milyen jogai vannak egy halottnak, kérlek oszd meg velem
ha halálod után megtarthatod a szerveidet (már a kifejezés is kétes megfogalmazású, hiszen te akkor már nem létezel, de tegyük fel hogy szükséged van rá), akkor pl. miért nem folyósítják neked továbbra is a nyugdíjat/munkanélküli segélyt? jjncaa
Ha rátalálsz egy halott hozzátartozódra (vagy egy halott idegenre) szerinted lehugyozhatod? Megeheted? Széttrancsírozhatod? Birtokba veheted a testét, mondván jó lesz humusznak a hétvégi telekre? Vagy ezek bármelyikét megteheti egy orvosi végzettségű ember? Netán egy hajómérnők? Katolikus pap?
Egy halottat se lehet lehugyozni, megenni, vagy széttrancsírozni.
Nem tudom ez milyen jog, de valahogy a másik halott teste iránti tisztelettel függhet össze szerintem.

több mint 13 éve
ja és igen, mint említettem, azt legalább olyan "haszontalannak" tartom, hogy emberek több százezer forintot költenek a temetkezésre, dolgoztam én már koporSHOW-n (nem vicc) is, ahol több millió forint értékű koporsók voltak kiállítva, mintegy a homo sapiens sapiens hülyeségének mementójaként

---
több mint 13 éve
a ertziánusok viszont ezt mondják:
Milliók vágynak a halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit
kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.sutianap
Ezt Woody Allen mondja. Ő pedig zsidó. 😊Sobri Jóska
Epikurosz meg görög, és tuggyuk amit tudunka görögökről, nesze:
Szokjál hozzá ahhoz a gondolathoz, hogy a halál semmit sem jelent számunkra, mert minden jó és minden rossz az érzékelésben van, a hálál pedig az érzékelésnek a megszűnése. Az a helyes felismerés, hogy a halál semmit sem jelent számunkra, a halandó életet azért teszi örvendetessé, mert nem tételez fel a halál után végtelen időt, hanem elveszi a halhatatlanság utáni vágyat. Semmi szörnyű nincs az életben annak, aki helyesen megértette, hogy a nem-létben sem lesz semmi szörnyű. Balga az is, aki azt mondja, hogy nem azért fél a haláltól, mert kínokat okoz, ha elérkezik, hanem azért, mert kínokat okoz, mikor várjuk. Arról, ami elérkezésekor nem okoz, kínokat, csak az ostoba tételezheti fel, hogy fájdalmat okoz, amikor várják. A halál tehát, amitől a bajok közül legjobban rettegnek, egyáltalán nem érdekel bennünket, minthogy ameddig mi létezünk, a halál nincs jelen, mikor pedig a halál megérkezik, mi nem vagyunk többé. A halál tehát nem érinti sem az élőket, sem a holtakat, mivel az élőknél nincs jelen, a halottak pedig már nincsenek. sutianap
Ez rendben is van, csak rossz érzés, ha el akarják venni a belsőségeimet.
Érem én, hogy halálom után már úgyse használom, csak azok a sanda, sóvár tekintetek nem örvendeztetnek meg.Sobri Jóska
Nos a kígyó a farkába harap, ahogy Apeszos is említette. Az eutanáziától indultunk, most meg a transzplantlistáknál vagyunk. Nekem mint a kátránydoktor utáni legnagyobb egalité-pártinak szúrja a szemem. Tehát van akinek joga van a hoszabbításhoz, a fent idézettek szerint hajszolni a halhatatlanságot a végtelenségig, olyan áron is hogy ehhez nekromancereket alkalmaz, s vannak a belátóbb típusok, de őket meg akkor próbáljuk mennél előbb eltenni lábalól. Csak nekem?

több mint 13 éve
ez az egyik legfőbb bajom a vallásokkal, hogy mindenféle felesleges misztikummal kábítják el az embereketjjncaa
Az emberek egy részének szerintem alapból szüksége van erre, hogy nehogy összeomoljon (mármint a halál utáni lét ígéretére), mások meg talán pont a vallás miatt lettek jó emberek, és nem váltak bűnözőkké... Nekünk felvilágosult embereknek nincs erre szükségünk, de másoknak sokat segíthet a vallás (mit fogok én ezért kapni a nem ateistáktól 😀 )
Rataxes
Én nem vagyok ateista igaz vallásos sem. De teljesen igazad van.

Érem én, hogy halálom után már úgyse használom, csak azok a sanda, sóvár tekintetek nem örvendeztetnek meg.Sobri Jóska
Irigy vagyol more? 😀
több mint 13 éve
milyen jogai vannak egy halottnak, kérlek oszd meg velem
ha halálod után megtarthatod a szerveidet (már a kifejezés is kétes megfogalmazású, hiszen te akkor már nem létezel, de tegyük fel hogy szükséged van rá), akkor pl. miért nem folyósítják neked továbbra is a nyugdíjat/munkanélküli segélyt?

---
több mint 13 éve
a ertziánusok viszont ezt mondják:
Milliók vágynak a halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit
kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.sutianap
Ezt Woody Allen mondja. Ő pedig zsidó. 😊Sobri Jóska
Epikurosz meg görög, és tuggyuk amit tudunka görögökről, nesze:
Szokjál hozzá ahhoz a gondolathoz, hogy a halál semmit sem jelent számunkra, mert minden jó és minden rossz az érzékelésben van, a hálál pedig az érzékelésnek a megszűnése. Az a helyes felismerés, hogy a halál semmit sem jelent számunkra, a halandó életet azért teszi örvendetessé, mert nem tételez fel a halál után végtelen időt, hanem elveszi a halhatatlanság utáni vágyat. Semmi szörnyű nincs az életben annak, aki helyesen megértette, hogy a nem-létben sem lesz semmi szörnyű. Balga az is, aki azt mondja, hogy nem azért fél a haláltól, mert kínokat okoz, ha elérkezik, hanem azért, mert kínokat okoz, mikor várjuk. Arról, ami elérkezésekor nem okoz, kínokat, csak az ostoba tételezheti fel, hogy fájdalmat okoz, amikor várják. A halál tehát, amitől a bajok közül legjobban rettegnek, egyáltalán nem érdekel bennünket, minthogy ameddig mi létezünk, a halál nincs jelen, mikor pedig a halál megérkezik, mi nem vagyunk többé. A halál tehát nem érinti sem az élőket, sem a holtakat, mivel az élőknél nincs jelen, a halottak pedig már nincsenek. sutianap
Érem én, hogy halálom után már úgyse használom, csak azok a sanda, sóvár tekintetek nem örvendeztetnek meg.